2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

yapma bee bak şimdi çok kötü oldumuzun zamandır var bnm belkide ilk doğduğu günlerden beridir dr yolu göründü galiba dra gitmeden yapılcak bi yol var mı sen bilirsin tecrübeli anne olarak

serum fizyolojik dedikleri şeyi yapıyorum ben evde.. (su tuz karışımı) onu sıkıyorum burnuna sonra temizliyorum, buhar makinesini açtım ortam nemlensin diye.. uyanınca birde göğsüne ve sırtına havlu koyucam.. başka da bişey gelmiyo aklıma

herkese merhaba nasılsınız?

kızlar günaydın
benim kızda idrar yolu enfeksiyonu çıktı
doktor 10 tane iğne yazdı canım sıkıldı yaa

canım cok gecmıs olsun. 10 ıgneyı ne kadar aralıklarla yaptırcaksınız? kıyamam ya cabucak iyileşir umarım.

bende senın gıbı ısıtıyorum. bır soruun olacagını zannetmıyorum. belkı fazla gelmiştir cıkarmıştır. kac cc verıyorsun ogunlerınde sagdıgın zamanlar.?

canım kuzucuk benım hosuma gıttı sende ıkısınden de var mı? bır de teddy olan hareket edıyor mu ? yanı bebek harerket ses cıkardfıgında muzık baslıor ya o zaman oyuncak hareketlı mı?
kuzu daha sevımlı gorunuyor ama senın bebişin tepkısı ıkısıne nasıl oldu merak ettim. ebaydan bebegın odası ıcın kamera aldık çinden. henuz elımıze ulasmadı ama piyasaya gore uygunmuş esımın dedıgıne goıre. oyuncaklara bakıyorum da onlar da uygun turkıye fıyatlarına gore. senın kullandıgın egıtıcı oyuncak var mı tavsıye edebıolecegın. bızım oyun halısı ve babasının hazırladıgı sıyah beyaz fotograflar dısında oyuncagımz yok.
ama oyuncaklarından cok kızımın ilgisini gecen sene yaptıgım 3000 lık picassonun panaromık guernica tablosu cekiyor.. onun onune oturdugumuzda ınanılmaz sakinlesıyor dakıkalarca izliyor cok dıkkatlı bakıyor. ınanamadık .
bı cıktısını fln alıp deneyız kızlar..

öyle yapıyım bari canım yaa yoksa meme elden gidiyo

aynen öyle, o bi taneyi içtin mi, bitti demektir... nasılsa bıraktım başlamaM diye bişey yok (kendimden biliorum) :)

evet öyle canım dua ediyom inşallah başlamam diye..

yanında içmeyen biri olunca bırakmak daha kolay oluyo bide beni düşün yeni bırakmıştım herkes ama herkes içiyodu sürekli aklımdaydı tam bi işkenceydi ama zor olanı başardım sanırım..aman aman istemesin canın hatırlamak isteyince biçok şey hatırlatır önemli olan onlar varken içmemeyi başarmak..1 senedir içmiyorum içim temizlendi sanki yediğin yemeğim bile tadı başka oluyo..

buhar makinem yok ama alıcam aklımda.eşim naso drill die bi sprey almış okyanus suyymuş kendimizde denedik çok tazyikli sıkıo gibi geldi kullanmadım oyüzden serum fizyolojik diye mi alcam eczaneden

melikecim benimde tek meme elden gidiyordu rezene çayı içiyorum 3 kere falan bide ya sağıyorum yada bebeğime o memeyide emzirtiyorum eme eme alışıyor aslında ilk başta ağlıyorda sonra aynı 5 cl çıkarken 40 - 50 cl çıkıyor şimdi humana çayı o kadar etkilememişti rezeneden çok fayda gördüm sezeryanla doğum yapıncada süt gelsin diye bi demlik rezene çayı içirtti hemşireler o zamanda süt hemen gelmişti...çöz şimdiden bence ilerde tek meme zor olur...

buhar makinem yok ama alıcam aklımda.eşim naso drill die bi sprey almış okyanus suyymuş kendimizde denedik çok tazyikli sıkıo gibi geldi kullanmadım oyüzden serum fizyolojik diye mi alcam eczaneden

evet canım, ama ben hiç almadım eczaneden.. hastanede vermişlerdi, o bitince kendim hazırladım evde. 1 bardak kaynamış soğumuş suya çay kaşığının ucuyla tuz katıp karıştırabilirsin.
birde sprey formunu bebeklere önermiyorlarmış diye duydum.. ne derece doğru bilmem

ay zaten ben kendime sıktım berbat tazyikle gidio bide bi de pahalı bişeyy aman yaa işte bu adamların aldıkları hep bi garip bişide diyemion kırılmasın die koydum dolaba:) sen nasıl damlatıosun onu yapim bende

küçük 5 ml.lik enjektör var, yoksa eczaneden alabilirsin. 10-25 kuruş filan. iğnesi at çöpe gitsin
hazırladığım suyu ona çekip onunla burnuna sıkıyorum.

küçük 5 ml.lik enjektör var, yoksa eczaneden alabilirsin. 10-25 kuruş filan. iğnesi at çöpe gitsin
hazırladığım suyu ona çekip onunla burnuna sıkıyorum.

hımm tamam canımm çok saoll ben enjektör alayım eşimin aldığı spreyi tabağa sıkıp ordan alıp damlatayım

3530 doğdu sarılıktan 3150 ye düşmüştü

Bir yemin ettim ki dönemem!

Benim çok titiz bir arkadaşım var. Altıncı kattaki evinin camlarını silmek için camın önüne çıkması yetmiyor, pimapenlerinin dış yüzeylerini bile cifliyor!! Hem de bu delilik öyle kırk yılda bir olmuyor. Haftalık temizlik kapsamında. Varın evin içini siz düşünün. Bu arkadaşın bir çocuğu var. Herhalde dört yaşındadır. Arkadaşım çok zor doğum yaptı. Sözde “normal” olan anormal doğumu için üç gece hastanede yattı. Evine çıktığının altıncı günü (yazıyla 6) kendisini ziyarete gittim. Dikişlerinden kafası neredeyse diz kapağının hizasında yürüyordu. Öyle bir yamuk hali vardı yani. Oturup kalkamıyordu bile. Ev her zamanki gibi yine mum gibiydi. Yanında da kimse yoktu haa. Sonra bir ara gözüm salonuna takıldı. O da neee!!! Odanın ortasında bir elektrik süpürgesi vardı. Meğer ben gelmeden evi süpürüyormuş. “Deli misin yat dinlen, daha kaç gün oldu doğum yapalı,” dedim. “Aaa hafta olacak neredeyse,” dedi. Meğersem doğumdan geldiğinin ikinci günü o iki kat haliyle duvar silmiş! Doğuma gitmeden bir gün önce de halı silktiğini söylemişti. Yani bu kadar deli bir insan! Allah evlerden uzak etsin.

Bu arkadaşın bebesi 1-2 yaşlarındayken yine bir gün ona gittim. Oturma odasına oturduk. Bebe şaşkın şaşkın sağa sola bakıyordu. Meğersem çocuk kirletmesin diye bütün odaları kilitliyormuş. Çocuğu koridorda büyütmüş. Ayy ne kınadıydım, ne kınadıydım. Ama bugün geldiğim nokta beni bu kınadığım davranışı hayata geçirmeme itti.

Üç hafta önce temizliğe kadın gelmişti. Yalayıp yutmuştu evi. “Bu temizlik bana 4 sene gider nihahahahha” diye gülmüştüm ben de. Bu cuma kadın gideli 21 gün olacak, gelin de evin halini görün. B.kumuzda boğulacağız yemin ederim.

İnanmayanlar için birkaç örnekle konuyu pekiştireyim:

Mutfağın masasını bir türlü toparlayamıyorum. Her öğün için dirseğimle masanın bir kısmındaki döküntüleri ittirip yer açıyorum.

Mutfağın yerlerinde son 3 haftada yediğimiz her şeyin birer parça numunesi var. Bazıları zaman içinde fosilleşti. Ne olduğunu ben bile çıkaramıyorum.

Balkonun hali ise amanınnnn. Sözde her gün çöplerimiz toplanıyor. Ama ben bir türlü zamanında çıkarmayı beceremiyorum. Çöpler de birikiyor, birikiyor, birikiyor. B.k kokusundan balkona çıkılmıyor. Bu arada yerlerde son pazar alışverişimiz, havada bir haftadır toplayamadığım çamaşırlar, bir köşede de küflenmiş ekmekler var. Başka bir köşede de iki hafta önce yaktığım makarna tenceresiyle duruyor. Kaybolur diye ümitle bekliyorum. Bu kadar dağınıklığın arasında bir de çevreci kimliğimle ayrıştırdığım kâğıt, plastik çöplerim var.

Odamda tam üç sepet çamaşır katlanıp kalkmayı bekliyor. Beş sepet de ütülük var. On sepet çamaşır da evin çeşitli noktalarında yerlere dağılmış halde duruyor. Bir ara koklayıp hangisi kirli hangisi temiz diye ayırmam lazım.

Yıkanacaklar birikti. Kuruyanları toplayamadığım için yenilerini yıkayamıyorum. Bir çamaşır da ıslak halde makinede bekliyor. Artık kokmuştur herhalde. Asmadan önce bir kere daha yıkamalıyım.

Yerlerde çıplak ayak yürürken insan kendini sahilde gibi hissediyor. Sağ olsun bebelerim bahçedeki kum havuzunun tüm kumunu eve taşıdılar.

Buzdolabında çürümüşleri atmadığım için yeni aldığımız ürünleri koyacak yer bulamıyorum. Onlar da masanın altında bekliyor.

Ama camlarım temiz Allah için. Camıma laf söyletmem. Kapılarda da biraz reçel falan var. Oğlan biraz da muz sürmüş. Onun dışında iyi.

Niye mi temizlemiyorum? Temizleyemiyorum kardeşim. Vakit mi var. Bebeler doğru dürüst uyumuyor. Uyuduklarında ben de yorgunluktan yanlarına bayılıyorum ya da yemek yapıyorum ya da -bu kısmı utanarak yazıyorum- tamam, tamam, ya da bloğa yazı giriyorum.

Geçen cuma kadın gelecekti temizliğe. Ben evde yoktum, alamadım. Bu cuma gelecekti. Heyecanla onu bekliyordum. Az önce hasta olduğunu, gelemeyeceğini öğrendim. Şimdi bu halde bir hafta daha nasıl geçecek onu düşünüyorum. Ama bu sefer yemin ettim. Yok artık, yooookk, kaçış yok! Hele bir temizlensin şu ev, kapıların üzerine kilit vurup bebeleri koridorda yaşatmazsam ne olayım! Gerekirse ayaklarına zincir takarım, kimseye kirlettirmem evimi, kendime daha fazla pasaklı dedirtmem ulen! Benim ne eksiğim var titiz karılardan?!

ALINTIDIR. biroğlanbirkız.blog

ewet maden suyu gaz yapmıyor , sütü de arttırıyor ben hergün 1 tane içiyorum..
kızlar sizin bebelerinizdede hırıltı var mı bnm bebeişim çok hırlıo uyurken falan horluo minik adamım benim sezeryanlı bebelerde oluomuş die duydum ama !!!
benim bebeğiim de bayadır hırıldıyo,hatta emerken ötüyo burnu düdük gibi, doktora söyledim muayene etti bişiyi yok dedi neden hırıldıyo o zman çok hırsla saldırıyo memeye acaba nefesi mi yetmiyo ...

Herkese selam;

Bugün 1. ay aşımızı yaptık, kuzum ilk iğne battığında bir çığlık attı ama onun dışında hiç ağlamadı, 1. ayımızda kuzumun boyu 58cm, kilosu 4.800gram çıktı, (3.375 doğdu, ama 3.200gram hastaneden çıktık) ve bir ayda 1.600gram almış kuzum

Neyse ben kaçar, birazdan misafirlerimiz gelecek

Son düzenleme:
kizlar benim oglumunda geceleri burnu cok tikaniyor okyanus suyu ve serum fizyolojik pek bir ise yaramadi. ben banyo sirasinda burnunu kopukluyorum butun sumukleri disari cikiyor. birde sutumden cay kasigina koyup burnuna dokuyorum o iyi geliyor hemde bagirip ciglik atmiyor serum fizyolojikten nefret ediyir agliyor en guzeli kendi sutunuz.

Gamzecim çok çok geçmiş olsun bir an önce toparlanırsın inşallah

bayıldım bayıldım bayıldım :))))) çok içten ve çok güzel bir yazıydı bazen bende kapılara kilit vurmayı düşünüyorum ama nerdeee temizlikten sonra ki 3-4 saat içinde ev ynie dağılıyo yine her yer her yerde oluyo şimddiiiii yarın misafir geliyor ama ben evi süpümenin dışında hiçbirşy yapamadım canımda istemiyo yaa ne ikram edecem yarın hiç bilmiyorum :)

maaşallah cnm sadece anne sütümü veriyorsun mamada veriyormusun?

kızlar sizin bebelerinizdede hırıltı var mı bnm bebeişim çok hırlıo uyurken falan horluo minik adamım benim sezeryanlı bebelerde oluomuş die duydum ama !!!

evet bende burnunu açıom ama horluyo yine ..bizde sezeryanız ama onla alakası yoktur yaq..doktor dedi sürekli burnunu aç özellikle geceleri dedi

çok geçmişolsun en yakın zamanda atlatman dileğiyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…