- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #49.861
yapma bee bak şimdi çok kötü oldumuzun zamandır var bnm belkide ilk doğduğu günlerden beridir dr yolu göründü galiba dra gitmeden yapılcak bi yol var mı sen bilirsin tecrübeli anne olarak
kızlar günaydın
benim kızda idrar yolu enfeksiyonu çıktı
doktor 10 tane iğne yazdı canım sıkıldı yaa
Ya ben bugün buzdolabından çıkardığım biberonla koyduğum sütü sıcak su dolu kaba koydum ısıttım bebişe verdim, sonra bebiş içtikten sonra biberonu yıkarken farkettim çok ekşi kokuyordu, buzdolabından çıakrttığımda öyle bir koku almadım, ki 10 saat falan kaldı dolapta, niye öyle oldu acaba ya, bebişim de içmiş bulundu, inşallah bir sorun olmaz. Bugün biraz çıkardı ondan mıdır acaba?
amazondan alıyorum ama herseyi göndermiyorlar, shipping bölümünde gönderip göndermediği yazıyor. eger cok almak istedigim birşey olursa ve göndermiyorlarsa amerikadaniste.com dan posta kutusuna gönderiyorum, onlarda buraya postalıyor.
onun sese, harakete duyarlı modu yok, 4 sesi var kalp atısıi yagmur, okyanus, balina(anne karnı içi gibi) ama ses kalitesi digeri kadar iyi değil.. timer ı var avantaj olarak. bunun en güzel yanı inanılmaz yumusak ve tipi cok sevimli
diğerini daha çok tavsiye ederim.
öyle yapıyım bari canım yaa yoksa meme elden gidiyo
aynen öyle, o bi taneyi içtin mi, bitti demektir... nasılsa bıraktım başlamaM diye bişey yok (kendimden biliorum) :)
bnde 7 yıl içtim ama evlenince bırakcam diyodum hiç inanmasamda..gerçekten onsuz sanki zmn geçmez hiç tadı olmaz diye düşünüyodum..sinirlenince napcam moralim bozulunca napcam en önemlisi bişiler yedikten sonra napcam diye kara kara düşünüyodum ama kendi evime gelir gelmez bıraktım..ve gerçekten içilmeyen bi ortamda bırakmak daha kolay artık aklıma bile gelmiyo iğreniyorm kendisinden ama bıraktığımda bir anda 10 kilo aldım üstüne bide hamile kalınca onda aldıım kilolar ne sen sor ne ben söliim..şimdi onları vermeye çalışıyorm..ama dediğin gibi eğer bi başlangıç yaparsam 1-2 tane devamı gelir yine başlarım o yüzden en iyisi uzak durmak..bak şimdi aklıma düştü mesela hiç yokken ve cnm istedi..yani onu tetikleyen bişiler olmaması lazım..
serum fizyolojik dedikleri şeyi yapıyorum ben evde.. (su tuz karışımı) onu sıkıyorum burnuna sonra temizliyorum, buhar makinesini açtım ortam nemlensin diye.. uyanınca birde göğsüne ve sırtına havlu koyucam.. başka da bişey gelmiyo aklıma
Semoooo tamam bari 2-3 saatte bir sadece o göğsü sağıyım yaa inşallah biraz da olsa artar.. emdiği göğüsten süt iyi geliyo ama akşama kadar yetmiyo tabi tek göğüs öğleden sonra mamaya geçiyos
Hemen Işıl'daki sigarayı gör yaa :)) ben arada içiyorum kızma( 9 ay bu zamanları bekledim tiryakinin halinden tiryaki anlar valla çok araştırdım emzirirken zararı var mı falan diye direk gitmese de sütün tadını bozduğunu öğrendim ama az içiyorum valla off.. sana günah çıkarıyorum çok kızma diye
buhar makinem yok ama alıcam aklımda.eşim naso drill die bi sprey almış okyanus suyymuş kendimizde denedik çok tazyikli sıkıo gibi geldi kullanmadım oyüzden serum fizyolojik diye mi alcam eczaneden
evet canım, ama ben hiç almadım eczaneden.. hastanede vermişlerdi, o bitince kendim hazırladım evde. 1 bardak kaynamış soğumuş suya çay kaşığının ucuyla tuz katıp karıştırabilirsin.
birde sprey formunu bebeklere önermiyorlarmış diye duydum.. ne derece doğru bilmem
ay zaten ben kendime sıktım berbat tazyikle gidio bide bi de pahalı bişeyy aman yaa işte bu adamların aldıkları hep bi garip bişide diyemion kırılmasın die koydum dolaba:) sen nasıl damlatıosun onu yapim bende
küçük 5 ml.lik enjektör var, yoksa eczaneden alabilirsin. 10-25 kuruş filan. iğnesi at çöpe gitsin
hazırladığım suyu ona çekip onunla burnuna sıkıyorum.
Tiryakilerin halinden anlayamam çünkü hiç içmedim... bişey diyemiyorum..
ama eşime fena yükleniyorum, sigarayı bırakmıştı geri başladı.. oda günde 3-4 tane içiyo:)
canım kaç kilo doğmuştu ki, yetmiyor dedi doktor??
ah be canım sendemiiii???
vaaarrrrr( 3-4 gündür hırıltılı nefes alıyo.. burnunu temizliyorum, sonra burundan rahat nefes alıyor ama hırıltı var.. inşallah göğsüne inmemiştir.
3530 doğdu sarılıktan 3150 ye düşmüştü
ewet maden suyu gaz yapmıyor , sütü de arttırıyor ben hergün 1 tane içiyorum..Selam hanımlar... Nasılsınız bakem. Temizliğimi yaptım, oğluşumu ve kızımı uyuttum, çayımı aldım geldim. Oğlum uyanmazsa biraz kk ya takılayım...
Bu arada maden suyu süt yapıyormuş bende gaz yapar diye içmiyordum.
benim bebeğiim de bayadır hırıldıyo,hatta emerken ötüyo burnu düdük gibi, doktora söyledim muayene etti bişiyi yok dedi neden hırıldıyo o zman çok hırsla saldırıyo memeye acaba nefesi mi yetmiyo ...kızlar sizin bebelerinizdede hırıltı var mı bnm bebeişim çok hırlıo uyurken falan horluo minik adamım benim sezeryanlı bebelerde oluomuş die duydum ama !!!
merhaba kızlar,
sabah acilde aldım soluğu, normal doğum yapmadım ama sancısını çektim diyebilirim...
Böbrek ağrısı beni zıplattı mahvetti, dün başlayan ishal, idrar yolları iltihabı sabah böbrek ağrısına dönüştü, idrar torbasından böbreğe idrar ve iltihap kaçağı varmış, serum, 2 iğne, tomografi çekimi yapıldı, 6 tane antibiyotik iğne ve sonrasında antibiyotik hap verildi , şuan ağrı kesicinin etkisiyle biraz rahatım ve etkisi gidecek diye korkuyorum, ağrıya dayanıklı ben zıp zıp zıpladım
Bir yemin ettim ki dönemem!
Benim çok titiz bir arkadaşım var. Altıncı kattaki evinin camlarını silmek için camın önüne çıkması yetmiyor, pimapenlerinin dış yüzeylerini bile cifliyor!! Hem de bu delilik öyle kırk yılda bir olmuyor. Haftalık temizlik kapsamında. Varın evin içini siz düşünün. Bu arkadaşın bir çocuğu var. Herhalde dört yaşındadır. Arkadaşım çok zor doğum yaptı. Sözde normal olan anormal doğumu için üç gece hastanede yattı. Evine çıktığının altıncı günü (yazıyla 6) kendisini ziyarete gittim. Dikişlerinden kafası neredeyse diz kapağının hizasında yürüyordu. Öyle bir yamuk hali vardı yani. Oturup kalkamıyordu bile. Ev her zamanki gibi yine mum gibiydi. Yanında da kimse yoktu haa. Sonra bir ara gözüm salonuna takıldı. O da neee!!! Odanın ortasında bir elektrik süpürgesi vardı. Meğer ben gelmeden evi süpürüyormuş. Deli misin yat dinlen, daha kaç gün oldu doğum yapalı, dedim. Aaa hafta olacak neredeyse, dedi. Meğersem doğumdan geldiğinin ikinci günü o iki kat haliyle duvar silmiş! Doğuma gitmeden bir gün önce de halı silktiğini söylemişti. Yani bu kadar deli bir insan! Allah evlerden uzak etsin.
Bu arkadaşın bebesi 1-2 yaşlarındayken yine bir gün ona gittim. Oturma odasına oturduk. Bebe şaşkın şaşkın sağa sola bakıyordu. Meğersem çocuk kirletmesin diye bütün odaları kilitliyormuş. Çocuğu koridorda büyütmüş. Ayy ne kınadıydım, ne kınadıydım. Ama bugün geldiğim nokta beni bu kınadığım davranışı hayata geçirmeme itti.
Üç hafta önce temizliğe kadın gelmişti. Yalayıp yutmuştu evi. Bu temizlik bana 4 sene gider nihahahahha diye gülmüştüm ben de. Bu cuma kadın gideli 21 gün olacak, gelin de evin halini görün. B.kumuzda boğulacağız yemin ederim.
İnanmayanlar için birkaç örnekle konuyu pekiştireyim:
Mutfağın masasını bir türlü toparlayamıyorum. Her öğün için dirseğimle masanın bir kısmındaki döküntüleri ittirip yer açıyorum.
Mutfağın yerlerinde son 3 haftada yediğimiz her şeyin birer parça numunesi var. Bazıları zaman içinde fosilleşti. Ne olduğunu ben bile çıkaramıyorum.
Balkonun hali ise amanınnnn. Sözde her gün çöplerimiz toplanıyor. Ama ben bir türlü zamanında çıkarmayı beceremiyorum. Çöpler de birikiyor, birikiyor, birikiyor. B.k kokusundan balkona çıkılmıyor. Bu arada yerlerde son pazar alışverişimiz, havada bir haftadır toplayamadığım çamaşırlar, bir köşede de küflenmiş ekmekler var. Başka bir köşede de iki hafta önce yaktığım makarna tenceresiyle duruyor. Kaybolur diye ümitle bekliyorum. Bu kadar dağınıklığın arasında bir de çevreci kimliğimle ayrıştırdığım kâğıt, plastik çöplerim var.
Odamda tam üç sepet çamaşır katlanıp kalkmayı bekliyor. Beş sepet de ütülük var. On sepet çamaşır da evin çeşitli noktalarında yerlere dağılmış halde duruyor. Bir ara koklayıp hangisi kirli hangisi temiz diye ayırmam lazım.
Yıkanacaklar birikti. Kuruyanları toplayamadığım için yenilerini yıkayamıyorum. Bir çamaşır da ıslak halde makinede bekliyor. Artık kokmuştur herhalde. Asmadan önce bir kere daha yıkamalıyım.
Yerlerde çıplak ayak yürürken insan kendini sahilde gibi hissediyor. Sağ olsun bebelerim bahçedeki kum havuzunun tüm kumunu eve taşıdılar.
Buzdolabında çürümüşleri atmadığım için yeni aldığımız ürünleri koyacak yer bulamıyorum. Onlar da masanın altında bekliyor.
Ama camlarım temiz Allah için. Camıma laf söyletmem. Kapılarda da biraz reçel falan var. Oğlan biraz da muz sürmüş. Onun dışında iyi.
Niye mi temizlemiyorum? Temizleyemiyorum kardeşim. Vakit mi var. Bebeler doğru dürüst uyumuyor. Uyuduklarında ben de yorgunluktan yanlarına bayılıyorum ya da yemek yapıyorum ya da -bu kısmı utanarak yazıyorum- tamam, tamam, ya da bloğa yazı giriyorum.
Geçen cuma kadın gelecekti temizliğe. Ben evde yoktum, alamadım. Bu cuma gelecekti. Heyecanla onu bekliyordum. Az önce hasta olduğunu, gelemeyeceğini öğrendim. Şimdi bu halde bir hafta daha nasıl geçecek onu düşünüyorum. Ama bu sefer yemin ettim. Yok artık, yooookk, kaçış yok! Hele bir temizlensin şu ev, kapıların üzerine kilit vurup bebeleri koridorda yaşatmazsam ne olayım! Gerekirse ayaklarına zincir takarım, kimseye kirlettirmem evimi, kendime daha fazla pasaklı dedirtmem ulen! Benim ne eksiğim var titiz karılardan?!
ALINTIDIR. biroğlanbirkız.blog
Herkese selam;
Bugün 1. ay aşımızı yaptık, kuzum ilk iğne battığında bir çığlık attı ama onun dışında hiç ağlamadı, 1. ayımızda kuzumun boyu 58cm, kilosu 4.800gram çıktı, (3.375 doğdu, ama 3.200gram hastaneden çıktık) ve bir ayda 1.600gram almış kuzum
Neyse ben kaçar, birazdan misafirlerimiz gelecek
kızlar sizin bebelerinizdede hırıltı var mı bnm bebeişim çok hırlıo uyurken falan horluo minik adamım benim sezeryanlı bebelerde oluomuş die duydum ama !!!
merhaba kızlar,
sabah acilde aldım soluğu, normal doğum yapmadım ama sancısını çektim diyebilirim...
Böbrek ağrısı beni zıplattı mahvetti, dün başlayan ishal, idrar yolları iltihabı sabah böbrek ağrısına dönüştü, idrar torbasından böbreğe idrar ve iltihap kaçağı varmış, serum, 2 iğne, tomografi çekimi yapıldı, 6 tane antibiyotik iğne ve sonrasında antibiyotik hap verildi , şuan ağrı kesicinin etkisiyle biraz rahatım ve etkisi gidecek diye korkuyorum, ağrıya dayanıklı ben zıp zıp zıpladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?