- 7 Ekim 2011
- 2.570
- 26
- 363
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #50.821
normalinde sezaryeninde zorlukları var sezaryenden sonra çok ağladım Allahım neden oldu die ama hayırlısı böleymiş dedim sonra çok istemiştim ama normali..sezaryende ayağa kalktım hemen hastaneden çıkınca doru düzgün yatmadım bile ama o çektiğim acılar şuan kesinlikle düşünemiyorum 2. çocuğu acılarımı unutmadan.1 ay geçti kendime öle gelebildim tabi içten içe ani hareketlerde acı oluyodu hala oluyo..berbat bişe hele o ilk ayağa kalkış ruhumu teslim edip tekrar geldim diyebilirm.zorrr ikiside zor anne olmak kolay değilmiş...
çıldırmama az kaldı
sabahtan beri adamakıllı 1 kere emdi Didem(( adamakıllı dediğimde 5 dk ancak.. yav bu kızın bu huyu niye ablasına çekerki ((
inanın dakika tutuyorum emdiği sürede, bugüne kadar en fazla 8 dk emdi bi göğsü.. sonra diğerini vereyim diyorum onuda almıyor(
sabah bide usgmiz vardı çok şükür onuda atlattık.. ama mız mız mız, bi ağlıyo bi ağlıyo sormayın gitsin(
mama verdim aynı, sütümü sağıpp biberonla verdim aynı((((((((((((
cnm önce dr.a git kontrolünü ol..bn dr.a gittim öyle yaptm..eşimde ztn kontrol olmadan dokunmam sna dedi :)) sonuçta normal doğum yaptk içerdeki dikşler ne alemde bilmen lazım..ağda konusunda bn 45. gün fln gittim bişey olmadı..
Lagrıma canım benım kızımında yapmadıgı zamanlar oluyodu,mudahale etmek ıstemıyodum ama cok aglayınca dayanamıodum,kulak pamugu copunu zeytınyagına batırıp popoyu hafıfce uyar,hemen yapıcaktır kakayı ozaman
Arkadaşım benim kızımdada kakada problem var bizim 1 aylıktan sonra başladı.1 aya kadar çok güzel kaka yapıyordu gaz olaylarından sonra kaka yapmamaya başladı geçen gün 3.gününde müdahale ettim dünde 4. gündü poposundan şırınga ile zeytinyağı verdim yaptı ama ben çok üzülüyorum sen neler yaptın?Ayrıca ben armut suyu veriyorum bakalım faydası olacak mı
cnm önce dr.a git kontrolünü ol..bn dr.a gittim öyle yaptm..eşimde ztn kontrol olmadan dokunmam sna dedi :)) sonuçta normal doğum yaptk içerdeki dikşler ne alemde bilmen lazım..ağda konusunda bn 45. gün fln gittim bişey olmadı..
Lagrıma canım benım kızımında yapmadıgı zamanlar oluyodu,mudahale etmek ıstemıyodum ama cok aglayınca dayanamıodum,kulak pamugu copunu zeytınyagına batırıp popoyu hafıfce uyar,hemen yapıcaktır kakayı ozaman
Arkadaşım benim kızımdada kakada problem var bizim 1 aylıktan sonra başladı.1 aya kadar çok güzel kaka yapıyordu gaz olaylarından sonra kaka yapmamaya başladı geçen gün 3.gününde müdahale ettim dünde 4. gündü poposundan şırınga ile zeytinyağı verdim yaptı ama ben çok üzülüyorum sen neler yaptın?Ayrıca ben armut suyu veriyorum bakalım faydası olacak mı
anladım cnm ptesi gideyim bakayım. smear mı aldı baktı? acıdımı o zaman?
denedim cnm ateş ölceride ednedim gene yapamadı.
bizimde yaklasık 2 haftadır var 2 3 güne anca yapabiliyor . poposundan bende verdim olmadı içirdim olmadı mamasına kattım olmadı poposunu uyardım güya olmadı ne yapcam bilmiyorum. bi hastaneyemi götürsem
Bu arada biz büyüme atağı geçiriyoruz, oğluşum memeden hiç ayrılmıyordu, bugün cuma vakti kırklmak için yıkayınca rahatladı uyudu, bu arada sizinle deneyimlerimi paylaşmak istiyorum,
oğluşum ilk büyüme atağından önce kimin kucağında olursa olsun aranırken, büyüme atağı yaşayınca artık anne ayrımıa vardı,
bu sefer ki büyüme atağında ise etrafa daha amlamlı bakıp, gülücükler atmaya başladı...
büyüe ataklarını oldukça sakin geçirmeye çalışıyorum, ne olursa olsun oğlumu kucağıma alırken gergin olmamaya çalışıyorum, çünkü gerçekten onlar için çok önemli anlar, ve biz o anlarında gergin olursak farkında olmadan büyük sorunlara sebeb olabiliriz...
ha birde bazen emerken, yada uyutmaya çalışırken sanki birşey olmuş gibi ağlıyordu,birgün yine ağladı böyle, bende o sırada oğlum ağlayacam diye ne çok terledin diye kafasını hafifçe üfleyine sustu, meğer oğlum terlediği için bunalıyor ve ağlıyormuş, hele birde emerken daha çok terliyorlar, emerken hafifçe üfleyerek rahatlatıyorum oğlumu, o zaman çok güzel emip, uyuyorsizde bir deneyin, belki sizinkilerden de terleyip bunaldığı için sürekli ağlayanlar vardır.:44::44:
Canım genel olarak 3 haftalık, 6 haftalık, 3 aylık, 6 aylık deniliyor, ama bebeğin durumu ve gelişimine göre değişiklik olabiliyor, ve belirtileri sürekli emmek ister, ve kesinliklede emer, yani emzik olarak kullanmıyor, ikincisi mız mız oluyor,üçüncüsü kimsede durmuyor,sadece annesini istiyor,benim oğlum ne anneme gidiyor nede babasına gidiyor, sürekli hani gaz çıkarırken kucağımıza alıyoruz ya o şekilde durup, kafasını boynumun altına gömüyor ve sanki kokumu almaya çalışır gibi derin derin nefes alıyor, ve iç çekiyor ama ben onunla konuşuncada rahatlıyor, bende ona sürekli kendisini çok sevdiğimi, ne olursa olsun, Rabbim ömür verdiğince yanında olacaığı,babaısnında kendisini çok sevdiğini, birlikte pikniğe gideceğimizi, bisiklete bineceğimizi, uçurtma uçuracağımızı anlatıyorum ve o kadar sakinleşiyor ki, sıpam benimcanım oncelıkle hosgeldın,benım kızımda emerken cok terlıyo cıddı huzursuzlukları olmuyo ama aklımda olsun ,bıde bu buyume atakları nezman oluyo haftalarını yazarmsn?
Canım genel olarak 3 haftalık, 6 haftalık, 3 aylık, 6 aylık deniliyor, ama bebeğin durumu ve gelişimine göre değişiklik olabiliyor, ve belirtileri sürekli emmek ister, ve kesinliklede emer, yani emzik olarak kullanmıyor, ikincisi mız mız oluyor,üçüncüsü kimsede durmuyor,sadece annesini istiyor,benim oğlum ne anneme gidiyor nede babasına gidiyor, sürekli hani gaz çıkarırken kucağımıza alıyoruz ya o şekilde durup, kafasını boynumun altına gömüyor ve sanki kokumu almaya çalışır gibi derin derin nefes alıyor, ve iç çekiyor ama ben onunla konuşuncada rahatlıyor, bende ona sürekli kendisini çok sevdiğimi, ne olursa olsun, Rabbim ömür verdiğince yanında olacaığı,babaısnında kendisini çok sevdiğini, birlikte pikniğe gideceğimizi, bisiklete bineceğimizi, uçurtma uçuracağımızı anlatıyorum ve o kadar sakinleşiyor ki, sıpam benim
Canım ben de çok istiyordum normal doğum biliyosun, ama elimden geleni yaptım suni sancı çektim olmadı, kısmet sezeryanmış. ama bence ameliyat uzman bi elde yapılırsa gerçekten sezeryanda korkulcak bişey olmadığı gibi, normal doğumdan daha fazla avantajı varmış benim için. bi kere çok kısa sürede ayağa kalktım, ilk kalkışta bile hiç bişey hissetmedim ne ağrı ne acı... ertesi gün ev temizliycek kadar iyi hissettim kendimi. hastaneden ayrılırken doktorum antibiyotik ağrı kesici falan filanı geç, batikon gazlı bez bile yazdı reçeteye dikişimin bakımını yapmam için çok şükür onla ilgili bi sıkıntım olmadı. ağrı kesici olduğu gibi duruyo. dikişi açılan arkadaşları okudukça ki kuzenimde aynı problemi yaşadı, şok oluyorum. kıza antibiyotik bile yazmamışlar ölece göndermişler hastaneden.
gelelim şu ana, 40 gün kontrolünden sonra şu dikiş izini kapatan kremden yazdı doktorum, smear aldı herşey güzel gidiyo şükür. dikişini de çok güzel yapmışım elime sağlık dedi :) normalde son dikişleri doktorlar yapmıyomuş, o yüzden de minnet duydum benimkine. üstelik ilk cinsel deneyim de kabus olmadı alt tarafa dokunulmadığı için.. normal doğumda en çok ondan korkuyodum. şimdi herşey eskisinden de güzel :)))
özetle Miray'ı bi daha doğursam yine sezeryan olurdu, kısmet ikinciye.. bu sefer 38. haftada günüm saatim belli gidicem ona seviniyorum :) 36dan sonra beklemek çok zordu biliyosun! 40'ı geçtik ikimizde :) bi daha bekleyemem bu kadarrr
arkadaşlar çok teşekkür ettim cevaplar için daha iyiym.sanırım regl oluyorum(( acaba oğluşum bundanda mı huzursuz oldu..binbir türlü şey düşünuorum..bu arada tavsiye üzerine dereotu tohumu aldım kaynatıp içirdim bi çay laşığı minişime iyi geldi sanırım kaka yaptı bolca emdi uyuyor şuan ...:)))) bende artık karnımı doyurayımm
Benim kız sadece anne sütü alıyor.Benim arkadaşın oğluda mamayla besleniyordu o armut suyu verdiğini söyledi bende deniyorum günde 3 defa 3-4 kaşık armut suyu veriyorum.Armutun suyunu cam rendeden çıkarıp süzüyorum öyle veriyorum bakalım yaptıracak mı.Bide debridat diye ilaç var 2 gün kullandım sonra bıraktım acaba onu mu denesem diye düşünüyorum şaştım artık sonucu paylaşırmısın benimle
Kızlar bu bıngıldak nezaman kapanıyo?
Bezde kac numaradasınız? Bız 3teyız..
çıldırmama az kaldı
sabahtan beri adamakıllı 1 kere emdi Didem(( adamakıllı dediğimde 5 dk ancak.. yav bu kızın bu huyu niye ablasına çekerki ((
inanın dakika tutuyorum emdiği sürede, bugüne kadar en fazla 8 dk emdi bi göğsü.. sonra diğerini vereyim diyorum onuda almıyor(
sabah bide usgmiz vardı çok şükür onuda atlattık.. ama mız mız mız, bi ağlıyo bi ağlıyo sormayın gitsin(
mama verdim aynı, sütümü sağıpp biberonla verdim aynı((((((((((((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?