kim doğuma giriyor ben kacırım sanırım mayıs annesi olacak birimi erken değilmii
hoşgeldin canım aramızabenim de doğum 20 mayısta sizlerin arasına katılayım dedim.
sana da günaydın canımmGünaydın tatlı mayıs anneleri..
günaydın canım.biz de daha yeni kahvaltı edicez kızımla ama çook acıktıııkkGünaydın canlar... Kahvaltı ediyoruz biz. Hepinize güzel bir gün diliyoruz...
afiyet bal şeker olsun oğluşuna da sana sagünaydınn biz geldikkkk kahvaltı yapıoz oğlumlaa:)
Günaydın arkadaşlar,cuma günü kontrole gitmiştim 2 gündür çok kötüyüm sizinle paylaşıp fikirlerinizi almak istedim.Bebeğim 28. haftada kontrole gittiğimde 2 hafta geri çıkmıştı,30.haftada gerilik 1 haftaya düştü,32.haftada tüm değerleri haftasında çıktı düzeldi diye çok sevindik.Cuma günü kontrole gittiğimde karın çevresi ve bacak boyu 2 hafta geri çıktı,birde 2 haftada sadece 150 gr kilo almış.( 2050 gr çıktı kilosu) Renkli doppler e girdim sağ uterin arterde direnç yüksek IUGG açısından şüpheli bulgular izlenmiştir yazmış radyoloji doktoru.Kendi doktorum baktı inceledi biraz gerilik var fakat korkma sadece zayıf bir bebek olur bu gerilik herhangi bir yerine zarar vermez dedi.
Arkadaşlar benim içim hiç rahat değil, bu IUGG(Gelişim geriliğini) araştırdım netten hiç iç açıcı şeyler yok bebeğime birşey olur diye çok korkuyorum doktorum 2 hafta sonra gel dedi ama ben nasıl sabredicem 2 hafta daha..
ne yapabilirim fikriniz varmı?
Günaydın kızlar...
Herkese hayırlı ve güzel bir haftasonu diliyorum.
Bebeğimin eşyaları geldi ama montaj için bekliyor şimdilik.
Bu arada 29 güne düşmüşüz.Hadi hayırlısı bakalım.
canım desert liste hazırlamak için doğum yapanların bilgilerini istiyor doğum haberlerinide senden aldığımız için bilgin varsa yada öğrenebilirsen bana söylede listemiz oluşmaya başlasın artık bugün kim doğuma gircek gampili mi?
kim doğuma giriyor ben kacırım sanırım mayıs annesi olacak birimi erken değilmii
herkese günaydınnnn kızlar :)
yoğuun bi haftasonundan sonra yine iş başındayız :) birileri beni motive etsinde 37 ye kadar geliyim işe ya(
haftasnuu kuzumun odasını kıyafetlerini herşeyini yerleştirdik , bi tek halımız kaldı alınıcak oda alınınca eklicem resimlerini :)
cumartesi günü nbb den 2 adet emzirme sütyeni ve 2 adette emzirme atleti aldım , bide alt çamaşır aldım bol bol , doğum sonrası için korse baktım ama içime sinmedi normal korselerden tek farkı önden fermuarlı olmasıydı :) bu arada iki adette pijama sabahlık takım aldım birini annecim aldı diğerini ben :) resimleri bulursam netten eklicem :) şimdi yemek zamanı bugun çok acıktık erken çıkıyoruzzz :)
yanlıs alıntı ile yorum yaptım kusura bakmayın turuncu bebişinin odasının resmini 4 gözle bekliyorum cok merak ediyorum oda takımının orjinal fotolarını görürsem belki bende ondan alırrım sabırsızlıkla bekliyorum canım
hadi gözün aydınnnn hayırlı uğurlu olsun mışıl mışıl uyusun kocaman olsun içinde inşallah..neden montaj yapılmadı siz kendiniz mi yapcaksınız? ayyy bi an önce yapın da foto ekle merakla bekliorumm
herkese günaydınnnn kızlar :)
yoğuun bi haftasonundan sonra yine iş başındayız :) birileri beni motive etsinde 37 ye kadar geliyim işe ya(
haftasnuu kuzumun odasını kıyafetlerini herşeyini yerleştirdik , bi tek halımız kaldı alınıcak oda alınınca eklicem resimlerini :)
cumartesi günü nbb den 2 adet emzirme sütyeni ve 2 adette emzirme atleti aldım , bide alt çamaşır aldım bol bol , doğum sonrası için korse baktım ama içime sinmedi normal korselerden tek farkı önden fermuarlı olmasıydı :) bu arada iki adette pijama sabahlık takım aldım birini annecim aldı diğerini ben :) resimleri bulursam netten eklicem :) şimdi yemek zamanı bugun çok acıktık erken çıkıyoruzzz :)
canım burdakı nıcklerını bılmıyorum ama.
hastane cantası ıcın tek valızmı hazırladınız acaba bebegımınkını ayrımı koysam dıorum ama hepsı bı arada dahamı ıyı olurrr?[
Sonunda bende dün çantamı hazırladım.
Kendim için küçük bir valiz, bebeğim içinde orta boy bir spor çantasına hazırladım. İçinede şunları koydum. eksik bişeylar var mı bilmiyorum ama aklıma gelenler bunlar oldu.
Kendim için;
-Doğum dosyası (İçinde bugüne kadar yapılan tüm tahlillerin olduğu)
-İç çamaşırı (3 tane hamile kilodu,3 tane emzirme sütyeni, 1 tane emzirme atleti)
-Gecelik ve pijama
-Çorap
-hijyenik ped (orkid gece, 3 tane yetişkin hasta bezi çok kanama olursa diye, 2 tane de dalin alt açma bezi benim yattığım yatak için)
-8 tane göğüs pedi, göğüs kalkanı
-havlu
-diş macunu-fırçası- şampuan,tarak
-1 tane havlu peçete
-terlik
-süt pompası
-gecelik ve pijamaya uygun taç
-ıslak mendil
-plastik bardak-kaşık-çatal-
-çikolata (ben çok çok sevdiğim için :))
-1 tane hırka
-makyaj malz., toka
-çıkış için kıyafet
-okunmuş su
Bebek için;
-Hastane çıkışı (3 tanesi battaniyeli o nedenle başka battaniye koymayacağım. toplamda 6 tane koydum bir tanesi ebelere verilmek için içine bir tanede bebek bezi koydum, diğer bir tanesi hastaneden eve gelirken giydirmek için, diğer 4 tane ise hastanede kirlendikçe değiştirmek için çünkü kuzenim doğumuna 4 takım götürmüştü fakat bebek bir günde 4ünüde kirletti. sanırım ilk günler kakaları sıvı oluyor ve kıyafetlere bulaşıyor. Hastane eve yakında olsa o telaşla git gel olsun istemiyorum.)
-15 tane bebek bezi
-pişik kremi ve temizleme losyonu (ben bu ürünleri bella b marka aldım içinde paraben içermediği için )
-Biberon, silikon uçlu kaşık ve aptamil mama (sütüm hemen gelmezse diye)
-ağız mendili 5 tane
-minik bir çarşaf (kendi çarşafımızın üzerine yatması için)
- nazar boncuğu
(hastane çıkışlarının hepsinde önlük, şapka, eldiven olduğu için başka koymadım)
-Fotoğraf makinası
-hastane kapısı için kapı süsü
bitirdiğim zaman 50 tanede bebek şekerini koyacağım.
-
herbişeyi koymuşsun canım bi de bol bol boş poşet demişlerdi ..kirli çamaşırları koymak için...hastane cantası ıcın tek valızmı hazırladınız acaba bebegımınkını ayrımı koysam dıorum ama hepsı bı arada dahamı ıyı olurrr?[
Sonunda bende dün çantamı hazırladım.
Kendim için küçük bir valiz, bebeğim içinde orta boy bir spor çantasına hazırladım. İçinede şunları koydum. eksik bişeylar var mı bilmiyorum ama aklıma gelenler bunlar oldu.
Kendim için;
-Doğum dosyası (İçinde bugüne kadar yapılan tüm tahlillerin olduğu)
-İç çamaşırı (3 tane hamile kilodu,3 tane emzirme sütyeni, 1 tane emzirme atleti)
-Gecelik ve pijama
-Çorap
-hijyenik ped (orkid gece, 3 tane yetişkin hasta bezi çok kanama olursa diye, 2 tane de dalin alt açma bezi benim yattığım yatak için)
-8 tane göğüs pedi, göğüs kalkanı
-havlu
-diş macunu-fırçası- şampuan,tarak
-1 tane havlu peçete
-terlik
-süt pompası
-gecelik ve pijamaya uygun taç
-ıslak mendil
-plastik bardak-kaşık-çatal-
-çikolata (ben çok çok sevdiğim için :))
-1 tane hırka
-makyaj malz., toka
-çıkış için kıyafet
-okunmuş su
Bebek için;
-Hastane çıkışı (3 tanesi battaniyeli o nedenle başka battaniye koymayacağım. toplamda 6 tane koydum bir tanesi ebelere verilmek için içine bir tanede bebek bezi koydum, diğer bir tanesi hastaneden eve gelirken giydirmek için, diğer 4 tane ise hastanede kirlendikçe değiştirmek için çünkü kuzenim doğumuna 4 takım götürmüştü fakat bebek bir günde 4ünüde kirletti. sanırım ilk günler kakaları sıvı oluyor ve kıyafetlere bulaşıyor. Hastane eve yakında olsa o telaşla git gel olsun istemiyorum.)
-15 tane bebek bezi
-pişik kremi ve temizleme losyonu (ben bu ürünleri bella b marka aldım içinde paraben içermediği için )
-Biberon, silikon uçlu kaşık ve aptamil mama (sütüm hemen gelmezse diye)
-ağız mendili 5 tane
-minik bir çarşaf (kendi çarşafımızın üzerine yatması için)
- nazar boncuğu
(hastane çıkışlarının hepsinde önlük, şapka, eldiven olduğu için başka koymadım)
-Fotoğraf makinası
-hastane kapısı için kapı süsü
bitirdiğim zaman 50 tanede bebek şekerini koyacağım.
-
herbişeyi koymuşsun canım bi de bol bol boş poşet demişlerdi ..kirli çamaşırları koymak için...
aaa doğru canım teşekkür ederim. ben diyordum bişe unuttum diye. hemen onu da koyuyorum
kızlar ne olur bana akıl verin. o kadar kararsızım ki.
bugün itibariyle 35+4 haftalık hamileyim. beklenen doğum tarihi 10 mayıs olarak gözüküyor.
gebeliğim en başından beri çok rahat geçti Allaha şükürler olsun. ne bir ağrı ne bir sızı ne bebeğimde olumsuz bir sıkıntı hiç bişey yaşanmadan bugünlere geldik. hamileliğim rahat olunca da bugüne kadar işimden bir gün bir saat bile izin almadım. 8 ay boyunca işimi aksatmadım. ama işimde böyle olunca stresli oluyor 8 ay boyunca böyle streslli geçirdim. ki şu son zamanlarda daha çok stress yapıyorum. eşimi bile görmüyor gözüm. sürekli tartışıyoruz yanımda olmasını istemiyorum çok bunaldım kendi başıma kalmak istiyorum.
en başından beri 37 ye kadar çalışmak istiyordum. şimdi 37 olmamız için haftaya cumaya kadar işe gelmem gerekiyor ki. 5 haftayı aktarabileyim. geçen hafta ii olduğumu düşünüyordum ama bugün bu hafta son olsun diye düşünüyorum bi taraftan bi taraftan doğum sonrası 1 hafta erken başlamak daha zor olur diye düşünüyorum
şöyleki mesaim 9'da başlıyor. akşam 6.30- 7 gibi bitiyor. özel sektörde çalışıyorum öyle kamudaki gibi saat gelince çıkmak yok çıkarken bile izin alınıyor çıkabilirmiyiz die. ama 6.30 7 gibi çıkıyorum genelde.
işim masa başında yorucu bir işim yok evrak işleriyle uğraşıyorum beyin yorucu düşünmek hesaplamak gerekiyor yani. akşama kadar stresli geçiyor. birde iiyice sonlara yaklaşınca elimi ayağımı çetim herşeyden yarım saatlik işi 3-4 saatte yapıyorum kafamı toplayamıyorum çünkü. evimle işim arası 7-8 dk yürüme mesafesinde. yürüyerek gidip geliyorum.
lafı daha fazla uzatmadan şuanda kendimi o kadar yorgun hissediyorum ki bi an önce ayrılmak istiyorum ama doğum sonrasını düşünüyorum burda kaldığım her saat ilerde kendime kardır die.
siz benim yerimde olsanız ne yapardınız. cuma günü ayrılsam mı. yoksa haftaya cumaya kadar dayansam mı.
ne olur bana akıl verin.
çok hoşmuş canım.. bende kendim keçeden yapmıştım.. gerçekten keçe başka duruyor..bu da bizim hastane için yaptırdığımız kapı süsümüz. ben keçeyi çok sevdiğim için evdeki kapıyı da keçeden yapılmış başka bir süs ile süsledim.Eki Görüntüle 386034
kızlar ne olur bana akıl verin. o kadar kararsızım ki.
bugün itibariyle 35+4 haftalık hamileyim. beklenen doğum tarihi 10 mayıs olarak gözüküyor.
gebeliğim en başından beri çok rahat geçti Allaha şükürler olsun. ne bir ağrı ne bir sızı ne bebeğimde olumsuz bir sıkıntı hiç bişey yaşanmadan bugünlere geldik. hamileliğim rahat olunca da bugüne kadar işimden bir gün bir saat bile izin almadım. 8 ay boyunca işimi aksatmadım. ama işimde böyle olunca stresli oluyor 8 ay boyunca böyle streslli geçirdim. ki şu son zamanlarda daha çok stress yapıyorum. eşimi bile görmüyor gözüm. sürekli tartışıyoruz yanımda olmasını istemiyorum çok bunaldım kendi başıma kalmak istiyorum.
en başından beri 37 ye kadar çalışmak istiyordum. şimdi 37 olmamız için haftaya cumaya kadar işe gelmem gerekiyor ki. 5 haftayı aktarabileyim. geçen hafta ii olduğumu düşünüyordum ama bugün bu hafta son olsun diye düşünüyorum bi taraftan bi taraftan doğum sonrası 1 hafta erken başlamak daha zor olur diye düşünüyorum
şöyleki mesaim 9'da başlıyor. akşam 6.30- 7 gibi bitiyor. özel sektörde çalışıyorum öyle kamudaki gibi saat gelince çıkmak yok çıkarken bile izin alınıyor çıkabilirmiyiz die. ama 6.30 7 gibi çıkıyorum genelde.
işim masa başında yorucu bir işim yok evrak işleriyle uğraşıyorum beyin yorucu düşünmek hesaplamak gerekiyor yani. akşama kadar stresli geçiyor. birde iiyice sonlara yaklaşınca elimi ayağımı çetim herşeyden yarım saatlik işi 3-4 saatte yapıyorum kafamı toplayamıyorum çünkü. evimle işim arası 7-8 dk yürüme mesafesinde. yürüyerek gidip geliyorum.
lafı daha fazla uzatmadan şuanda kendimi o kadar yorgun hissediyorum ki bi an önce ayrılmak istiyorum ama doğum sonrasını düşünüyorum burda kaldığım her saat ilerde kendime kardır die.
siz benim yerimde olsanız ne yapardınız. cuma günü ayrılsam mı. yoksa haftaya cumaya kadar dayansam mı.
ne olur bana akıl verin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?