2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba kızlar,ctesi doktora gittim ben de,kızımın karın ölçüsü 2 hafta geride çıktı,simdiye kadar ölçümleri haftasıyla uyumluydu.Doktorum çok mu yoruldun bu ara dedi.Ben de hem yorgun hem de stresli 3 hafta geçirdiğimi soyleyince tamam artık dinlenme vaktin geldi dedi.Bebeğinin doğum sonrasından çok doğum öncesi sana ihtiyacı var dedi.Bebekler annelerinin beslenmesinden çok dinlenmesiyle büyüyormus,daha önce hareketsiz dediğim bebeğim bugun fırıl fırıl,meğer annesinin dinlenmesini bekliyormuş.Biz böylece doğum iznine ayrılmış olduk,artık dinlenme vakti.Burada daha çok vakit geçirebiliriz.Bu hafta yemek yiyip yatacağiz,ctesi insallah daha güzel haberler alırız doktorumuzdan.

herkeze merhaba.hastaneden çıkarken bebeği neye koyacaksınız.yani portbebemi pusetmi?
hangisi daha kullanışlı.yaz olduğu için portbebe bana gereksiz geliyor ama bide sizlere sorayım dedim.

pusetle canım (0-9 kg a kadar olanlardan); eğer beli tam düz olmazsa altına battaniye falan serecem düz yatsın rahat etsin diye...

slm anneler kaç gündür uykusuzum kızımın alerjik öksürüğü var ve bu gece sabaha kadar öksürmekten kustu tabi bende başında.bitane çocuğun başında sersem gibi oldum bide bu bebeğim doğduğunda düşünemiyorum.allahım sabır ve güç ver.

Son düzenleme:

benim de bi kızım var canım aynen sen gibi sürekli etrafındayım; kızım elini yıka,kızım üstünü değiş,kızım yemeğini bitir....vs. daha onu büyütememişim ben de sen gibi düşünüyorum bebiş olunca ikisine de yetebilecek miyim diye...

ekins, güle güle kullan picamanı.. sade hoş ve kullanışlı duruyor, bide saç bandın oldumu tamamdır..

küçük adamın kıyafetlerine bak güzel günlerde güle güle kullanın inşallah.. senin picamanda çok şık kapı süsüne de isim yazabilirsin aslında

cnmm benım ne kalmıs surda haftaya ayrılıorsun ıstee bıraz daaha sık dıısını acıkcası ev benı daha cok yoruooo süreklı bı ıs buluyorum kendıme sonrasında yavrumlaaa olmak ıcınnn az daha sabretcezzz oğlumlaa:)
kızlar pijama takımlarımmmm :)

HALUK BAYRAM 3'L HAMLE TAKIM Pijama Dnyas

HALUK BAYRAM 3'L HAMLE TAKIM Pijama Dnyas ortadaki mavi olan :)) sırtında patik resmi var işlemeli :)

ekınss ıkıncııı pıjamann benımkının aynısı ben gecelıgınıde aldım onun:)

herkeze merhaba.hastaneden çıkarken bebeği neye koyacaksınız.yani portbebemi pusetmi?
hangisi daha kullanışlı.yaz olduğu için portbebe bana gereksiz geliyor ama bide sizlere sorayım dedim.
canım ben sadece tulum battaniyeyle çıkmayı düşünüyordum ama hastanede gördüklerimde hep ana kucağı vardı o puset mi oluyor bilmiyorum:26:

pijama takımın çok ağır canım güle güle giy kapı süsünüzde çook hoş oyyy onun kıyafetlerini yesinlerr annesiiii

canım gebelikte burun kanaması normal diye biliyorum bende olmadı ama benimde bu aralar burnumda tıkanıklık çok oluyoo

canım bool booool dinleniyosun bebişimizi yorma rahat edin artık şunun şurasında ne kaldı ki canım

ay canım Allah kolaylık versin sana senin işin bizimkinden iki kat zor inşallah Allah yardım eder kafanı takma ikisinede misler gibi bakarsın

nurr çok güzel pijama takımın aynısını görmüştüm :)) oğlunun cicilerinede bayıldmmm güle güle kullanınn , bu arada güzel haberlerle geliceksin hiç canını sıkma :)

sevgi çok cici ama dimi ya :))) bizde haftasonu aldık sende güle güle kullan canımcım :)

defne canım bol bol dinlen iznede ayrılmışsınız bebişine iyi bak :)

Canım bir hafta önce başlamışsın sonra başlamışsın çok da farkı yok. Eğer kendini şuan yorgun hissediyorsan hemen izne çık ve evlen. Sonuçta bu zamanlarında kendine ayıracağın bebeğin olmadığı son zamanlar. Dinlen ve kendine daha iyi bak. Hazırlıklarını tamamla rahat rahat...
Bende 37. haftaya kadar rapor aldım ama, haftaya pazartesi izne çıkmayı düşünüyorum. İşe gelip giderken yoruluyorum. Akşama kadar sandalye tepesinde belime ağrılar giriyor.
Eve gidip uzandığımda bebeğim kendine geliyor ve daha çok hareket ediyor, o da rahatsız oluyor bütün gün. Evde olup dinlenerek , hazırlıklarımı yaparak bebeğimi bekleyeceğim. Zaten uzun zamandır evde vakit geçiremedim sadece pazarları tatil ve yılda 1 hafta yıllık izin kullanıyordum. Yani dinlenmeye çok ihtiyacım var bebek gelmeden. Doğum sonrasında ücretsiz izne çıkarak bebeğimin yanında vakit geçirebilirim diye düşünüyorum...

Öncelikle hayırlı doğumların olsun.
Bende 37ye kadar çalışırım diye kendimi çok güçlü hissediyordum. çok rahat bir hamilelik yaşadım ama senin gibi 36da ayaklarım geri geri gitmeğe başlayınca raporumu kapattım iyiki de öyle yapmışım çünkü 37+5 te doğum yaptım. demekki doğumum yaklaştığı için ağırlaşmışım ve ancak yetişebildim hastane çantamı bile suyum geldiğinde evde panik halde tamamladım doğumdan sonra eşim eve gidip eksikleri getirdi. bir gün öncesi muayenede doktor bana 1 hafta rahatsın doğum olmaz haftaya gel demişti ertesi gün doğurdum :)) Bir daha hamile kalırsam ilk çğrendiğimde şu çanta olayını hazır edicem ben:)))

Sonrasına gelince ben üstüne ücretsiz izin kullandım ama kullanmasaydım süt izinleri olacaktı ya topşu halde yada cuma cumartesi pazar izinli olmak kaydıyla. tabiki senin bileceğin iş ama kendini kötü hissediyorsan çıkmanı tavsiye ederim dinlenmek hakkındır. sonrasında inanki bir hafta tabiki önemli ama o bir hafta vızır vızır geçer kaçarı yok benim bir yıl oldu 3 ay kaldı işe dönemem ne çabuk geçti oldu bitti anlamadım..

Sağlıkla al bebişini kucağına

kızlar nisan annelerinden biri paylaşmış ordan alıntı yaptım.ben çok duygulandım okuyun lütfen...

BİR anne DOĞDU............

Geceleri kesintisiz uyuyacak ama her kalkişimda seni opme duygusunu tadamayacaktim.
Istedigim her akşam, sinemaya,yemege, sahilde dolaşmaya gidebilecektim ama "anne bende geleyim" diye bacaklarima yapişan minik ellerinin sicakligi isitmayacakti yuregimi...
Yeni boyanmiş duvarlarimda kalem izi ve yemek izi olmayacakti ama ben silerken "annecigim ne kadar iyisin" diyen sesini duymayacakti kulaklarim...
"'uzulme ben seni cok seviyorum" diye beni goğsune bastirmay...acaktin...
Belki başim daha az agriyacak, daha az yorgun olacaktim ama kanepeye uzanip minik ellerinle yaptigin o buyulu dokunuşlarin etkisiyle dirilemeyecektim...
Kendime ayiracak param daha cok olacakti ama senin salça kavanozunda biriktirdigin bozuk paralari birlikte sayip sevinç nidalari atamayacaktik...
Kakani temizlemek zorunda kalmayacaktim ama temizlerken kokudan dolayi minik ellerinle hem kendi burnunu hem de benim burnumu kaparken "anne burnunu kapatayim, igrenç kokuyor" diyen uyarini bilemeyecektim...
Bir cocuk sahibi olmanin ne demek oldugunu asla öğrenemeyecektim...
Her gece bana sarilan minik kollarini, burnumun ust kismina yerleştirdiğin o findik burnunu duyumsayamayacaktim...
Ocak aylari bu kadar sicak olmayacakti...
Hastane odasinda, lohusa kurdelasi ile cekilmiş fotograflarim olmayacakti....
Otobuse bindigimde kimse yer vermeyecekti...
Arabama her binişinde 'sana kocaman bir araba alacagim' diyen olmayacakti...
Her giyindigimde hayran gozlerle bakip, "tam istedigim gibi nefis olmuşsun" diyen iltifatinla coşamayacaktim...
Her gece bikmaksizin baktigin duğun fotograflarima belki yilda bir kez bakacaktim...
Annemi bu kadar sevdigimi anlamayacaktim...
"Seni seviyorum" demeyi hep erteleyecektim...
Annelik duygusu ile donanamayacaktim...
Dogum izni prosedurunden haberim olmayacakti...
Ayni cinsin rekabetinin ne demek oldugunu anlamayacaktim...
Çocuklarla ve ebeveynlerle iliŞki kurabilmenin bu denli kolay oldugunu anlamayacaktim...
Elim senin elinde dolaşirken bir sahil kenarinda, dalga seslerinin bize şarkilar mirildandigini duyamayacaktim...
Gece senle ilgili korkulu ruyalar gormeyecek, izdirapla uyanip yataginin yanina gelip, derin derin nefes alişini izleyemeyecektim...
Hangi yemekte ne kadar protein, vitamin, fosfor, kalsiyum v.s. var hic bilmeyecektim...
Her ay bir cocugun kac santim uzamasi, kac gram almasi gerektigi umurumda bile olmayacakti...
38.5 derece ateş beni de yakip kavurmayacakti...
Hangi dişlerin ne zaman cikacagi konusunda derin bilgilere dalamayacaktim..
Kayinvalidemi, ogluna neden bu kadar duşkun diye anlamamakta inat edecektim...
Anneler gununde kimseden hediye alamayacaktim ama ertesi gun bana kusup geri hediyesini isteyen bir kiza gulumseyemeyecektim...
Sabri, merhameti, önseziyi, özveriyi, duyarliligi, ögrenmeyi, ögretmeyi tam randimanli kullanamayacaktim...
Gece 4:30 da gözü kapali mutfaga kadar gidip, bardaga su doldurup yine gözü kapali dönme yetenegini kazanamayacaktim...
Minicik evimi mama sandalyesi, otomobil koltugu, ana kucagi, rengarenk emzikler, muhtelif boyda biberonlar, onlarca ceşit barbie, yapbozlar, tüylu-tüysüz envai ceşit oyuncakla ve şişelerce çocuk ilaci ile doldurmayacaktim...
Her çiktigim alişverişten sana alinmiş paketlerle donemeyecektim...
Hamilelik esnasinda 81 kiloya kadar cikip, tartiyi kirma egilimi gosteremeyecektim...
Dogum sonrasi gunlerce ac kalip, rejim yapamayacak ve yemek yemenin bir lutuf, yiyememenin işkence oldugunu bilemeyecektim...
cocuk konusunda ahkam kesemeyecektim...
cocuk doktorlari ile ilişkim, sokakta gordugum tabelalardan ibaret olacakti....
Aşkin ve sevginin bir erkekle kadin arasinda yaşanan o önlenemez sevgi oldugunu sanacak ve yanilacaktim...
Kirpiklerime kadar siçrattiğin ilk muhallebinin tadina bakamayacaktim...
Yaşanmiş tecrubeleri, deneyimleri bilmiş bir tavirla reddetmeye devam edecektim...
Daha cok bildigimi sanip ama daha az bilecektim...
Inciklerimin, boncuklarimin, fularlarimin ve tokalarimin nereye depolandigi konusunda meraklar icinde olmayacaktim...
Yuregim bu kadar derin atmayacakti...
Kalbim bir omur boyu birine ait olmayacakti...
"anne bak dişimi fircaladim" diye agzini acip koklamak icin uzandigimda burnumu yanlişlikla isiran, kan oturtan bir cocugum olmayacakti...
Beni bu dunyada en cok annem seviyor sanacaktim...
Goz ameliyati sonrasi gozlerim bandajli eve geldigimde, babaannesinin bacaklarina yapişip hickira hickira saatlerce aglayan ve benim icin uzulen kucuk bir kiza sahip olmayacaktim...
Torun bakma şansim olmayacakti...
Damadima zulmetme, hayati zehretme zevkini yaşayamayacaktim...
Tam yemek yerken, salondan koşarak gelip, "anne burnumdaki sumugu lutfen alir misin?" diye bana bu zevki bahşeden biri olmayacakti...
Ben kanepede sizmiş uyurken, koşa koşa yataginin ortusunu alip, uzerime sermek icin nefes nefese kalişini goremeyecektim...
Her sabah 6 da baş ucuma gelip, ses cikarmadan yataga girmek icin benden onay bekleyen biri olmayacak ve senin geldigini ruhani bir gucle anlama yetenegine sahip olmayacaktim...
"Kiz evi naz evi" tezinin dogrulugunu savunamayacaktim...
cocuk hikaye kitaplari ve cocuk gelişimi ile ilgili kitaplarla ilgim, kitapci raflariyla sinirli kalacakti...
Ilkokul ve ortaokul yillarinda veda ettigim, pastel boya, gazli kalem ve kuru boyalarla bir daha karşilaşmayacaktim...
cocuk bezinin oldugu bolumlerinin aslinda butun buyuk marketlerde var oldugunu bilemeyecek ve maxi, midi, mini boylarina anlamsiz gozlerle bakacaktim...
Uzumun cekirdeklerini tek tek cikarmak icin insanustu bir ugraşa asla girmeyecektim...
Sulu koftenin koftelerini findik buyukluğunde yapmak icin sabrim hic olmayacakti...
Kimseye bu kadar sık sarilamayacak ve yalayip yutarcasina öpemeyecektim...
Sen olmasaydin eger ben asla 'ben' olmayacaktim...
Bir cocuk dogdugu anda Bir anne dogmuş olur...

Eklentiler

• $535223_10150786761176189_344878306188_11899902_1458518200_n.webp
    6,4 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleyen: Moderatör:
Birde arkadaşlar bebeklerinizn kıyafetlerini görünce tavsiyede bulunayım belkide biliyorsunuzdur olsun.
Daha doğmadan 5-6 aylık veya bir yaş civarı kıyafetlere boş yere para vermeyin. çünkü örnek benim oğlum yaşıtlarından 5 cm uzun , 1 yaş kıyafetleri küçük geliyor. bebekliğindede hep iki ay daha büyük aldık. birde boyuna kilosuna göre uysa bu sefer mevsimi tutmuyor. yani şort beğenip alıyorsun ama yaz geldiğinde o şorta girmiyor beli dar geliyor gibi. Öncelikle ilk 3 aylık kıyafetlerini alın , battaniye vs. lazım olanları sonra bedenine göre mevsimine göre alışveriş yapın derim. zaten al al eksik hiç bitmiyor. o zamanlar çok kot almıştım oğlum 10 aylık yürümeye başlayınca evde rahat edeceğimiz özellikle emekleme dönemlerinde eşofman tarzı kıyafetlerden gerekiyor çünkü kotla rahat edemiyorlar ancak gezmeye giderken gibi..
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah...

küçük adamın kıyafetlerine bak güzel günlerde güle güle kullanın inşallah.. senin picamanda çok şık kapı süsüne de isim yazabilirsin aslında

nurr çok güzel pijama takımın aynısını görmüştüm :)) oğlunun cicilerinede bayıldmmm güle güle kullanınn , bu arada güzel haberlerle geliceksin hiç canını sıkma :)

kızlar cok tsk ederım herkese..
kapı susune nasıl ısım yazabılrım cnm? bıde ben ısım almıstım kopukten ama kapıda yer kalmadı onu nereye yapıstırıım sızce???

çarş günü dr kontrolüm var.bu hafta normal mi sezeryan mi istiom dr la konuşçaımız hafta...
bakıyorumda bi çoğunuz ne istediğiniz konusunda kararlısınız,fakat ben değilimçok kafam karışık...hep artılarını eksilerini düşünüyorum...şimdiye kadar hep normal yapıcam diodum ama şimdilerde sezeryana meyillenmeye başladım....of pof..
bide rüyalarım çok garipleşti.c.tesi gecesi 4 ten sonra hiç abartısız 4-5 kere ağlayarak uyandım.dün gece de öyle çok korktum.karabasanlar görüomsonra sinirim bozuk uyanıom sabahları...neden bööle oluyo,ne yapmalıyım bilen varmıııı?

insan neden çocuk sahibi olmak ister, çok düşündüğüm bir soru :)) bi cevap da bu tatlı işkenceleri yaşamak için sanırım ..

kapı susune nasıl ısım yazabılrım cnm? bıde ben ısım almıstım kopukten ama kapıda yer kalmadı onu nereye yapıstırıım sızce???

canım keçeden yada kumaştan yapabilirdin ama bence aldıysan uğraşmana gerek yok..
resme baktımda kapı süsünü biraz aşağı çeksen, üstüne ismi yapıştırırsan güzel olur gibime geldi, bi yap bence görelim ..

canım beşiğinin başucuna filan yapıştırabilirsin yada odasında herhangi bi duvara :)

kızlar slmlarr:) kızımın cicilerini yıkamaya başladım dalin sıvı deterjan ile 30 derecede hassas yıkmaa yaptım 40 dk süresi ayyy ev süper kokuoo yaaa sanki kıızm gelmiş gibiii gidip koklayıp duruorumm:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…