2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

tehlıkelı olduğunu bılıyorum canım hareketlerını say 4 -5 az ıse hemen dktora gıt stres yapma...

gunluk ve haftalığı biliyorum da canım, toplu kullanabiliyor muyum diye sormuştum... en iyisi çalıştığım kurumdan öğrenmek sanırım

ben öğretmen olduğum ıcın bızde gunluk oluyor..iş erenle anlaşmak gerek ..bebedın emerse gunluk kullanmassan sorun olur.

emmesse haftalık kullanmak ıyı

kızlar günaydın.. bebişlerinizin hareketleri nası eskiye göre dahamı az , dahamı fazla...

benim bebişimin hareketleri çok fazlalaştı. önceden belli saatlerde aralıklarda hareket ederdi. Uyuduğunu bilir şimdi uyandı derdim.
Ama şimdi hep hareketli sadece ben uyurken, gece uyuyor sanırım. Bütün gün tekmeliyor ve dirsek atıyor sanırım, bazen canımı acıtıyor öyle sert vuruyor ki irkiliyorum
Karateci mi olacak ne kızım, kaslarını baya kuvvetlendirdi içimde...

ah canım ne kadar zor olmalı şu dönemde ama bu kaçıncı yahu.....bence hemen ailenle paylaşmalısın desteğe ve şevkate ihtiyacın olmalı....ayrıca yüzleşme sırasında daha çok üzülüp bebeğe de zararlı bir konuma gelebilirsin ben senin yerinde olsam ailemin evine giderim yüzünü görüp açıklama yapmaya gerek yok artık...doğumdan sonra kafanı toplayıp ne hissettiğine karar verirsin....abin yada baban bir sallayıp kendine getirsinler onu.....ay çok kızdım sakinleştiremiyorum kendimi.....

neee safak 14müüü kız normalmi yapcan ay heyecanlandım şimdi

sorma kuzum benimki geldi geliyor heyecanla bekliyoruz ve de korkuyla :18:

kafasını rahim ağzına dayadı bu hafta iyice aşağı indi doktorum ayakta kalmamamı kafasının büyük olduğunu erken gelebilceğini söyledi

normal görünüyor şimdilik ama kocxa kafalı olduğu için zor olabilir dedi doktor. sağlıklı olsun da ben katlanırım
yarın kafa çapı ve çatı ölçümüm olacak sez.a dönebilir belki çok büyükse... ben her 2 durum içinde doğum çantamı hazırladım elektrikli pompa aldım aventten, tek uçlu. hızını ayarlayabiliyorsun süper birşey. sez. olunca hemen gelmiyor malum. normal bile olsa boşaltmak lazım ki süt artsın..

bu arada ilk hafta sünnet ettireceğiz sanırım biz.

huff tansiyonum çıktı yine...

oncelikle esine yuhhh diiyorum ve allah akil fikir versin diyorum.sevgicim psikologa gitmeyi cok iyi dusunmussun.en kisa zamanda bugun gidebilirsen bugun git.cunku biz burda ne dersek bos,uzman gorusu her zaman iyi gelir.ben diger arkadaslara cok katilmiyorum bencce ailene bu durumu haber vermeden once uzmanla gorus ve mantigina guvendigin bir dostunla paylas bunu.kararin kesinlesince ailene haber vermen daha dogru olur.cunku aileler boyle duurmlarda cokta tarafsiz olamiyorlar ve dusunmeden hareket edebiliyorlar.tabi ailelerin bu konudaki duygusal tavri son derece normal ama sen bu durumdayken her turlu konusmadan herseyden hem hamile oldugundan dolayi hemde durumundan dolayi cok kolay etkilenirsin.ve bu senin kararini etkileyebilir.kafani toparlamak adina cok cok guvendigin evinde rahat edebilecegin bi arkadasin varsa bence git orda kal ve bu kalma sureci icinde keisnlikle psikologla gorus.allah sabir versin canim,hakkinizda hayirlisi olur insallaahh...

benimkide geriniyor sanırım ve baya ağrıtıyor o zaman, doktora bi sorcam unutmazsam :))

tansiyona dikkat et cnm ya, tuz bize yasak artık.. benimkide koca kafalı, kafası büyük olunca erkenmi geliyormuş.. zaten son haftada kasıklarımda ağırlık hissediyorum iyice..

sekersizyesilcay, bende inşallah süt iznini toplu kullancam.. bu durum işyerinin insiyatifindeymiş.. memurum 72 gün veriliyomuş diye duydum.. sözleşmeli arkadaşım 36 gün kullandı.. haftasonları dahil.. ben bunu alcam, yıllık iznimi kullancam.. yaklaşık 7 ay yapıyo sanırım. yetmezse ücretsiz izin artık.. ama taşındığım için anneme çok yaklaştım o bakabilirse ücretsiz izne gerek kalmıcak..

kızlar bişey sorcam.. ben 32. haftamda gittim çalışabilir raporu aldım.. 36. haftamın bitişinde yani 37 nin başlangıcında tekrar mı rapor alcam çalışamaz diye. bnm raporumda 27 nisan'a kadar çalışabilir diye bir ibare var zaten, bu konuda bilgisi olanlar paylaşabilir miii?????:44::44::44:

canımmm bu ne tatlılık maşallahhh çok tatlı görünüyosun tüü tü tüüüü :)))))
ZEYNEPYUS canım 14 günün kalmış hadi hayırlısı belki 14 gün sonra ilk doğum hikayemiz gelir senden
SEVGİCİM canım nolur üzülme o koca kafalı kocanda hiç vicdan yok mu bu ne sorumsuzluk madem böyle bi kişiliği varmış ne diye evlenmiş çok merak ediyorum.canım bence bu durumu hem kendi ailene hemde onun ailesine bi güzel anlat artık bu iş senden çıksın büyüklerle bi karara varın seni böyle üzmeye hiç hakkı yok eşek herif!! (kusura bakma çok feci sinirlendim)

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben de sözleşmeli işçiyim :) ne demekse artık neyse işte, ücretli iznim, senelik iznim, (kullanabilirsem) toplu süt iznim ve 6 ay ücretsiz iznimi peş peşe kullanmak istiyorum ben.
ne güzel annene yakınlaşmışsın

evet analık raporu alman gerekiyor iş göremezlik belgesi gibi birşey
almazsan doğum iznin başlamıyor ben 1 gün geç aldım o bir gün yıllık izinden gitti maalesef

kafası daha ağır olduğu için aşağı dönüyor zaten bir terslik olmazsa. o sayede de normal doğum yapabiliyoruz. benimkinin kafası 35-36da falan hep aşağıdaydı.
doktor başı büyük olduğu için daha çok baskı yapıyor ayakta çok kalma 36yı dolduralım ki küvöze girmesine gerek kalmasın demişti. akciğerlerinin gelişimini de tamamladık çok şükür artık ekstra bir durum olmadıkça küvöz gerekmeyecek.

baştan çok anlamıyorsun enerjik olduğun için geziyorsun iş yapıyorsun benim öyleydi enerji patlaması yaşamıştım son haftalarda yerimde duramıyordum doktor gezme dediği halde gezdim şimdi ağrılarım cidden çok fazla
gerçekten de dedikleri gibi enerjiyi son haftaya ve doğum sonrasına saklamak lazımmış

kızlar bu arada doktorumdan ve arkadaşlardan aldığım bir bilgiyi paylaşayım
benim göğüs uçlarım çok hassaslaştı ve sanki üzerinde bir sıvı kurumuş gibi kabuklaştı

lansinohun göğüs kremini aldım şimdiden kullanmaya başladım bilginiz olsun 2 hafta kadar önce başlamak hassasiyeti azaltıyormuş
şu anki acısıyla nasıl emziririm düşünemiyorum inşallah iyi gelir

bir de bebefoxun emzirme atletini almıştım. bel kısmı normal altel gibi. üst kısmı hem sütyen hem atlet gibi ayrı ayrı giyinmeye gerek yok.
alttan çıtçıtlı badisini tavsiye etmişlerdi bulamıyordum e-bebekte görüp aldım lohusayken belimiz üşümez açılmaz daha rahat olur diye.
işyerindeki arkadaşlar da çok tavsiye etti bana da rahat göründü

doğum çantam için aklıma birşey daha geldi, unibaby yenidoğan ıslak mendil almıştım ama doğar doğmaz kullanmak içime sinmedi yavrum daha yeni çıkmış olcak o nedenle su kaynatıp şişeye alıcam ve pamuğu ıslatıp onu kullanıcam yine iş yerinden tavsiye ettiler.

pişik kremi bebeyağı fln araştırmıştım sebamed, mustela ve bübchen arasında gidip geliyordum ama bir kısmında parfüm var bir kısmında çok fazla kimyasal içime sinmedi bayaa bi araştırdım unibabynin yağını ve pişik önleyicisini aldım. yine de pişik olursa sebamed ya da desitin %40 çinkolusunu alacağım.

bursalılar için son bir paylaşım: cumhuriyet caddesinde uludağ çamaşır diye biryer var arasokakta. ordan emzirme pijaması aldım akdemde 129 lira orda yarı fiyatına çünkü toptancı. herkese vermiyor ama arkadaş önerdi fln derseniz verirler belki. pamuk gibi yumuşacık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…