2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

zeynepYUS kafası büyük olunca erken ve sezeryan ihtimalimi artıyorrrrrrr....bnm bebeişin kafası hep 2 hafta önde dr.um hep koca kafalı diye espri yapıyor:) bende hep babasına çekmiş diyorum...şimdi çok tırstımmmm:):)
bir şey daha sorcam kızlar benim 36.haftamda bebek 3.100 gr 49 cm çıkmıştı fazla iri dedi dr um...haftaya çatı muayenem var ve doğum şekline karar verilcek...normal istiyordum ama işim zormu sizce????????????:18:

canım bence doktorun sezeryan önerse bile hemen ona karar verme 5 kiloyu bile normal doğuranlar var benim anneannem teyzemi 5 kilo normal doğumla üstelik evde doğurmuş.tabi ki biraz zor olur ama sonrası daha rahat.tabi yine sen bilirsin canım.bi de son haftalarda artık kilo alımı yavaşlıyor onu da gözönünde bulundur

Son düzenleyen: Moderatör:

benim 36da 49cm ve 3200gram idi doktor normal kilosuna dedi ultrason kağıdında da yazıyor zaten alt ve üst aralıklar, o kağıtta da ekstra büyük bir durum yoktu 1 hafta önde görünüyordu
kafasını kastetmiştir belki benimki gibi
bi de her doktor farklı yorumluyor benim acıbademdeki doktorum her seferinde bebek zayıf diyordu şimdiki doktorum hep normal diyor kağıdı incelediğimde de normal aralığında zaten

ama kafadan dolayı doğum zor olabilir perinede yırtılma fln olursa diye korkuyorum ben inşallah olmaz

nefesimizi doğum ıkınmalarına saklıcaz tamam mı kızlar, boşu boşuna harcamıcaz, o zaman kaslara ve bebeğe daha fazla oksijen gittiği için yırtılma az oluyormuş

Off canim yarim saattir sana ne yazsamda sana yardimi dokunabilir diye dusunuyorum evlilikte hersey saydam olmali esinle konusmayi oncelikle denemen lazim derdi neymis en azindan onu anlamis olursun...diger taraftan bizler nasil hamilelik doneminde bazi hormanel sikintilara maruz kaliyorsak bazen eslerde bizim stresimizden etkilenip sacmaladiklari oluyor ...bu yuzden psikologa danisma fikri gercekten guzel ins guzel haberlerini aliriz ve umarimki senin ve oglun icin en iyisi olur

Çok haklısınız ama işte insan bu panik halinden kurtulamıyor.ne duysam rengim atıyor:) her sabah kalkıp karnımı dinliyorum bir bebegim iyimi ikinciside sancım varmı diye Allah'ım hepimize yardım et ....

slm kızlar nasılsınız? Uzun zamandır girememiştim umarım keyfiniz yerindedir bebişler iyidir. önceki sayfalara bakayım dedim oku oku bitmiyo vazgeçtim :) Haftaya doktora gitcez çatı muayenesi yapcak.Çatı muayenesi yaptıran var mı nasıl bişey? acıtıyo mu

bizim kızda sanırım kareteci olcak acayip ağrıtıyor artık her kıpırdamasını hissediyoruz yeri daraldığı için ve kemikleride sertleştiği için.dün akşama kadar kızım hiç kıpırdamadı sürekli yokladım hafif dürtmeler vardı o kadar akşam babası gelince bir başladı saat gece 1 buçuk tekmeler o kadar kuvvetli ki gündüz uyudun enerjini topladın gece anneye kök söktürüyosun dimi dedim:)babası bile o nasıl bir tekme diyo.

sevgicim : gerçekten ne dicemi bilemiyorum neden hep erkekler bu hamilelik döneminde böyle şeylere ihtiyaç duyarlar acaba kendinden bir canlı dünyaya gelcek onu düşünüp senin yanında olması gerekirken uğraştıklarına bak.Allahım biz kadınları bebekler rahme düştüğü anda annelik duygusunu veriyor ona sahipleniyoruz onu koruyoruz keşke babalara da aynı duyguyu aynı anda verseymiş o zaman o mükemmelliği anlarlardı ve kıymet bilirlerdi.

[

Herkese teşekkürler kızlar,bugün kontrolümüz var bakalım kaç kilo oldu tontişim,geçen hafta 3080 gramdı,fazla kilo almamışızdır inşallah,yoksa sezeryan yolları gözüküyor bize...

benim 8. ayımda açılmam var mı diye muayene etmişlerdi hiç acımamıştı eğer o ise çatı hiç acımıyor...haftaya benimde var:) birde 5aylıktım suyum geliyor diye bir test yapmaları gerekiyordu kocaman garip bi alet sokmuşlardı akıntı biriktirmek için büyük bir kase gibi görünce rengim gitmişti ama oda acımamıştı....bence rahat olmakta fayda var

herkese merhabalar

zeynepyuscum azicik zamanin kalmis son gunlerin tadini cikar cok ozleyecegiz hamileligi,

sevgicim allah kocana akil fikir versin,sana su hamileligi zehir etti ,birak ne hali varsa gorsun ,huylu huyundan vazgecmez aileninde destegiyle toparlanmana bak canim,allah yardimcin olsun ,bebegine odaklan kafana takma artik

kizlar,gogus pompasi hakkinda cok kararsizim aventin elektriklisini aldim ama arastirmalarima gore biberon bebegi anne gogsunden sogutuyormus ,yinede cekip vericem insallah gogsumude alir bebegim:44:

dusundum cnmm tam üç gündür düşünüyorum...
Canım allah kocana akıl fikir,sana da sabırlar versin yorum bile yapamıyorum canım benim ya,herşeyin hayırlısı olsun...
özel hastanede dogum yapacaklar dogum fıyatlarınıza zam geldı mı

ben medıcal parkta yapacagım 450 tl.daha zam yapılmadı
Evet canım zam gelmiş bizimkisine de geçen hafta sordum normal,250 iydi 400 olmuş,sezeryan 450iydi 750 tl olmuş,bir de üstüne doktorun doğum zamanı hastanede olmazsa özel çağırırsan evden 750 tl o alacakmış,işe bak ya.
kızlar günaydın.. bebişlerinizin hareketleri nası eskiye göre dahamı az , dahamı fazla...

Valla canım bizim hareketler azalacağına arttı baya,içerde halay çekiyor sanki,gece gündüz uyumuyor,yer dar geliyor heralde.

merhaba canım.ben daha çatı muayenesi olmadım.benimde p.tesi kontrolüm var.ben de merak ediyorum doğrusu bi de çekiniyorum azıcık

kızlar bu arada bu çatı muayenesi herkese yapılıyor mu yapılıyorsa neye göre ve ne zaman yapılıyor? 36.haftamdayım henüz yapılmadı önceden söylüyolar mı???

devlet hastanelerinde özel oda fiyatları ne kadar kızlar bilgisi olan var mı?? ay ne çok soru sordum böyle

kizlar,gogus pompasi hakkinda cok kararsizim aventin elektriklisini aldim ama arastirmalarima gore biberon bebegi anne gogsunden sogutuyormus ,yinede cekip vericem insallah gogsumude alir bebegim:44:[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/B]

ben de aventin tek etkili elektrikli pompasını aldım. bir tane biberon aldım sadece nolur nolmaz diye.
bebek emdiği sürece memişlerden emecek zaten. her seferinde göğsü boşaltmak verimi arttırıyormuş ya, atıyorum bebek boşaltamadı biz pompayla boşaltıp saklama kabıyla dolaba atabiliriz.
ablam 1 aylıkken ilaç kullandı mesela, emmedi bebek, hem öyle ekstra durumlar olursa -inşallah olmaz- işe yarar hem de sütümüz çoğalır diye düşünüyorum

bir de bu pompa işe girince olmazsa olmaz. manueller yavaş çalıştığı için işte o kadar zaman ayıramayız.

ve sezeryanla yaparsak süt hemen gelmiyormuş ya, pompa oldukça işe yarıyormuş

yani benim için pompa kaçınılmaz =)

bu arada -mayıs bebişlerine isimler- diye bir konu açtım

oğluma isim bulamadıkça çatlıcak gibi oluyorum bize bi yardım edin teyzeleri =(

sevgicim. kusura bakma ama hani bir laf vardır köpk bk yemkten vazgeçmez diye demekki doğruymuş ayıptır yazıktır hamile kadına ve onun cocugunu dünyaya getirecek bayan bunları haketmedigini düşünüyorum ilk kocanla konuş sonra ailene anlat aileler işin içine girince ilişkiyi bitirirler yada seni düşünmeyip çocugun için katlar derler ailenin nasıl tepki verecegini bilmediğim için (koca kafalı herif)

mutluyummmmmm; tabii mutlu olursun hiç kilo almamışsın valla süper maşallah

sevgicim daha eski olayların psikolojik etkisini tam atlatmadan tekrar bunları yaşaman gerçekten beni çok üzdü sanki ben yaşamış gibi hissettim şu an ne desem boş biliyorum ama gerçekten fevri kararlar verme neden yapıyor bunu yani onu tatmin etmeyen bişeyler mi var aradığı neymiş heyecanlar mı yaşamak istiyormuş o zaman neden evlenmiş off sinir oldum al karşına ve içinden ne geliyorsa söyle ona yeter artık yaa

kızlar günaydın.. bebişlerinizin hareketleri nası eskiye göre dahamı az , dahamı fazla...

canım çok garip ama benimkinin hareketleri çok azaldı..( sende durumlar nasıl

kızlar bu arada bu çatı muayenesi herkese yapılıyor mu yapılıyorsa neye göre ve ne zaman yapılıyor? 36.haftamdayım henüz yapılmadı önceden söylüyolar mı???

kızlar cidden bu çatı muayenesi ne zaman yapılıyor doktordan doktora değişiyor mu ben 36.haftamı bitirdim bugün ama yapılmadı henüz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…