2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Uzun zamandır giremiyordum. İnt. yoktu ev taşıdım yerleştim. Kızımın eşyalarını hazırladım. Hastane çantamı hazırladım ufak tefek eksiklerim var onlar da yavaş yavaş hallolur. Forumda her şey yolundadır inşallah. Doğum yapan arkadaşlar var sanırım Allah analı babalı büyütsün bebişlerinizi. Hayırlı olsun. Hastanede olan arkadaş vardı ona da acil şifalar diliyorum. Umarım hepimiz bebişlerimizi 'vaktinde' 'sağ salim' kucaklarımıza alırız.

ilahi...:))canın çekmiş ye gitsin yaw...ben o colaya en başından beri hep aşeriom.içiom da walla ne yalan söliim.şimdiden afiyet bal şeker olsun canım

koca aile paketini yedim :26: ne zamandır yemediğimden midem bi acayip oldu ama nefsim köreldi
suçluluk duyup üstüne meyve yedim =)

hazır yoğurt bile yiyemiyorum bazen misafirliğe gidince fln aç kalıyorum kremalı şeyler varsa
çok abarttım sanırım ama bu hafta ipleri kopardım resmen hayırlısı bakalım

ye gitsin canim benim yerimede ye oyle cok ozledimki cips ve cokomelli ekmek yemegi seker sorunun olmasa inan girismistim simdi yazarken bile agzim bir garip oluyor ya kizlar acim ben hep acim yemek istiyorum yemek

her şeyiniz mükemmel güzellikte olmuş..hepsi birbirinden güzel..ben oda yapamadıgım için içimde kaldı böyle gördüğümde inanılmaz hoşuma gidiyor..allah sağlıkla kullanmayı nasip etsin inşallahhh.

zeynepyus ve ferezya odalarınız harika olmuş. Allah güle güle bebişlerinizi büyütmeyi nasip etsin..

ferezya yatığın başındaki kelebekleri nereden aldın acaba :)

kızlar hepinize hayırlı akşamlar,evde artık bebek bekleyenler artınca (eşimin ailesi) çok giremiyorum...bu gün dr kontrolüm vardı.3100 gr olmuş kızımız..suyumuz,nst ölçülerimiz her şey yolunda..haftaya yine nst miz var.bundan sonra her hafta.suyum gelirse,sancım olursa,hareketlerini hissetmezsem derhal hastaneye gidecekmişim..yalnız muayene odasında çatalı görünce ürktüm bir an...halbuki her gittiğim de o orda durur.galiba doğum yaklaşıyor ya ondan olmalı...bu arada hastemizin doğum fiyatlarını öğrendik.sezeryan 1250.epidural normal 850 miş...herkese içten duazlrımı gönderiyorum...Allah sağlıklı bir şekilde bebişlerinizi almayı nasip etsin...

Herkese merhaba
Ben 2011 Mayıs annesiyim.
Sizlerde dogum telaşları başlamıştır. Herkese hayırlı doğumlar diliyorum.anne olmak çok güzel bir şey.
Doğumlardan önce hastane cantasiyla ilgili bir seyler söylemek istedim. Öncelikle bence hastanenize ne götürmeniz gerektiğini sorun. Fazladan eşyalar taşımayın. Ben sormamıştım. Keske sorsaymisim.
Ben spinal sezaryenle dogum yaptım. Sezaryen olmak zorunda olanlara öneririm. Çok rahatti. Bebeğinizin dogum anını görmek,sesini duymak çok güzel. Belden vurulan iğnede de hiçbir acı duymuyorsunuz. Sonrasiysa malum. Tabi ki ameliyatta da bir şey duymuyorsunuz. Hatta çok çabuk bitiyor her şey.
Sezaryen olacaklara önerim kesinlikle 1-2 çift çorap koyun. Ameliyattan sonra ayaklar çok üşüyor. Ve pijama değil kesinlikle gecelik diyorum. Bazılarınız rahat edemem diye düşünmüş olabilir ama kesinlikle öyle değil. Bir kere sonda takılı oluyor. Bu pijamayla olmaz zaten. İkincisi tuvalete gitmek filan çok kolay gecelikle. Pijamayla çok zor. Zaten zor hareket ediliyor bir de pijama altiyla ugrasilmaz
yani. Ve de dikisleriniz var karnınızda. Oraya ya da yakınına hiçbir şey değmesini istemiyorsunuz. Bir üçüncüsü de gecelik mutlaka onden dugmeli olmalı. Emzirmek icin.
Son olarak da hastaneden çıkış kıyafetinizi de duşunun. Elbise olmalı yine. Ben bir elbise almıştım yanıma. Hamilelikte de giyiyordum onu. Ama çıkarken baktım mümkün değil onu giyemiycem. Çünkü üst bölümü dar göğüsten aşağısı boldu ki bunda sorun yok. Üst kısım icin sütten dolayı göğüslerin şişti. Bunun yani sıra göğsümde pedler akmasın diye. Yani o
Elbiseyi hayatta giyemezdim. Annem kızdı hatta. Niye bunu getirdim diye. Velhasil çıkarken ne giydim dersiniz?geceliklerimden birini! Ama Allah'tan o geceliğim hiç gecelik gibi degildi. Hatta gecelik demeye bin şahit ister. Bildiginiz koyu renk bir elbise. İyi ki onu almisim ve yanıma koymusum. Bol hiçbir yeri sıkmayan kısa kollu bir elbise.
İste böyle. Neyse çok konuştum. Umarım faydalı olur. Yine görüşürüz!

Arkadaşlar bir soru sormak istiyorum. Ben internetten 3 takım hastane çıkışı almıştım, göbeği düşene kadar idare eder sonrada altan çıtçıtlı body giyiyorlar diye düşünüm. Ancak bu hastane takımlarının içinden bir kurvaze zıbın bir ayaklı alt, şapka ve eldiven çıktı. Bunlara ek olarak iç zıbın gibi birşeye ihtiyaç var mıdır? yani iç çamaşır gibi üst kısmına giydirmek için.. Alma gerekir mi? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

bilgiler için çok teşekkürler, bu tür tecrübelere gerçekten çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz hepimiz. Peki sezeryandan sonra ne kadar sürede kendinizi toparladınız, ağrı sızı ne kadar sürede geçti. Ben genel anestezi olacağım ama bebekle ilgilenememekten korkuyorum, doktoruma çok güvenmekle birlikte. bir de karnı toparlamak için hemen sonrasında korse vb. tarzı şeyler kullandınız mı? Göbeğin eski formuna dönmesi mümkün mü :)

Ben sadece 1 gün sancı çektim sezaryenden sonra. Diğer günler çok hafif sancilardi oturunca geçiyordu. 1 haftadan bile daha kısa sürede normaldim artık. Her işimi kendim yapıyordum.tabi yine dikkatli olmak kaydıyla. Ağrın geçse de uzun sure ağır bir şey kaldirmayacaksin. Bebeğin değil tabi bu ağırlık. Bebeğini gayet rahat kucağına kendin alırsın birkaç gün sonra.
Dogrusu ben korse kullanmadım. Dikişlerime korktum. Biraz nanemollayim ben. Sen doktoruna sor tavsiye ederse kullan.
Benim hala karnım var malesef ama bu korse kullanmamaktan değildir herhalde. Bence herkesin yapısıyla alakalı. Sezaryen olup hemen sonrasında dümdüz karnı olan da gördüm.
Benim karnım hamilelikte aşırı derecede büyüdü. 7 aylıkken herkes yakınlarda doğumum var zannediyordu! Duşun yani. Belki de bu sebepten benimki biraz zaman alacak. Doktorum 1 yıl icinde kilolarının cogunu verirsin demişti- ki evet 2 kilom kaldı sadece. 2 yılda da karnın eski haline doner dedi. Bakallim!

kız ne cabuk catı muayenesi yapıyolar sana bende bugun doktora gittim arkadaslar haftaya catı muayenesi yapcaklar 24ünde 37+4 iken

oh ne güzel ben hiç göremedim süpriz olcak yani canım

tatlım sezeryan olursan düşük bel külot giymen imkansız...

canım nickin bursa ama sen bursadamısın.burada mı doğuracaksın ve hangi hastanede:) bende bursadayımdaaaa......

merhaba herkese..
yeni evime taşındım, işlerimin de çoğunu bitirdim.. yarın inşallah çantamı hazırlamaya başlıycam, çalışmıyorum da zaten artık.. geçmişi okumadım neler oldu, ne var ne yok bilmiyorum.. bir göz atayım bakim ..

doğumlar var maşallah bebişlerimize.. Allah analı babalı ve sağlıklı büyütsün .. bizimkilerde sağlıkla gelirler inşallah..

odalar harika .. bizde odamızı düzenledik.. ufak tefek eksikler kaldı.. yarın halımız geliyor, tamamlansın resmini ekliycem.
bu arada altta yazan yazıma katılıyorum, şişkinlikler elleri kolları .. yerim onların ellerini ayaklarını ya. ama biraz hareketleri azaldı, yeri daralıyo sanırsam :44:

canım güle güle büyüt oğlunu, Allahım sağlık sıhhatten ayırmasın ikinizide....

güle güle kullan canım odanız komple çok güzel olmuş herşey birbirine uyumlu artık geriye oğluşun gelmesi kaldı, hadi bakalım hayırlısı...
ben şimdilik uyku seti olayını erteledim, Allahın izniyle nasılsa park beşikte yatırcam uzun bi süre, uyku setini sonra da alsam olur diye düşündüm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…