ilahi...:))canın çekmiş ye gitsin yaw...ben o colaya en başından beri hep aşeriom.içiom da walla ne yalan söliim.şimdiden afiyet bal şeker olsun canım
farezya ve zeynepyus
bebişlerin odaları çok güzel maşallah sağlıklı güzel günler geçirsinler odalarında yavrucaklarrr
kızlar hamileliğimin son haftasındayım ama hiç olmadığım kadar aşeriyorum
aylardır cips kola vb zararlı şeylerden uzak durdum, normalde de çok yemem zaten
ama şu an cips bana bakıyor ben ona, delirecek gibiyim
sizce yiyeyim mi :26::26:
artık tüm işler bitti.şimdi beklemeye,geri saymaya başladık...zamanın dolunca gelebilirsin kuzucum.öncelikle koynum,sonra yatakların hazır...
Eki Görüntüle 391857 Eki Görüntüle 391858 Eki Görüntüle 391859 Eki Görüntüle 391860 Eki Görüntüle 391861 Eki Görüntüle 391862 Eki Görüntüle 391863 Eki Görüntüle 391864 Eki Görüntüle 391865 Eki Görüntüle 391866 Eki Görüntüle 391868 Eki Görüntüle 391869 Eki Görüntüle 391870 Eki Görüntüle 391871 Eki Görüntüle 391872 Eki Görüntüle 391873 Eki Görüntüle 391874 Eki Görüntüle 391875
Herkese merhaba
Ben 2011 Mayıs annesiyim.
Sizlerde dogum telaşları başlamıştır. Herkese hayırlı doğumlar diliyorum.anne olmak çok güzel bir şey.
Doğumlardan önce hastane cantasiyla ilgili bir seyler söylemek istedim. Öncelikle bence hastanenize ne götürmeniz gerektiğini sorun. Fazladan eşyalar taşımayın. Ben sormamıştım. Keske sorsaymisim.
Ben spinal sezaryenle dogum yaptım. Sezaryen olmak zorunda olanlara öneririm. Çok rahatti. Bebeğinizin dogum anını görmek,sesini duymak çok güzel. Belden vurulan iğnede de hiçbir acı duymuyorsunuz. Sonrasiysa malum. Tabi ki ameliyatta da bir şey duymuyorsunuz. Hatta çok çabuk bitiyor her şey.
Sezaryen olacaklara önerim kesinlikle 1-2 çift çorap koyun. Ameliyattan sonra ayaklar çok üşüyor. Ve pijama değil kesinlikle gecelik diyorum. Bazılarınız rahat edemem diye düşünmüş olabilir ama kesinlikle öyle değil. Bir kere sonda takılı oluyor. Bu pijamayla olmaz zaten. İkincisi tuvalete gitmek filan çok kolay gecelikle. Pijamayla çok zor. Zaten zor hareket ediliyor bir de pijama altiyla ugrasilmaz
yani. Ve de dikisleriniz var karnınızda. Oraya ya da yakınına hiçbir şey değmesini istemiyorsunuz. Bir üçüncüsü de gecelik mutlaka onden dugmeli olmalı. Emzirmek icin.
Son olarak da hastaneden çıkış kıyafetinizi de duşunun. Elbise olmalı yine. Ben bir elbise almıştım yanıma. Hamilelikte de giyiyordum onu. Ama çıkarken baktım mümkün değil onu giyemiycem. Çünkü üst bölümü dar göğüsten aşağısı boldu ki bunda sorun yok. Üst kısım icin sütten dolayı göğüslerin şişti. Bunun yani sıra göğsümde pedler akmasın diye. Yani o
Elbiseyi hayatta giyemezdim. Annem kızdı hatta. Niye bunu getirdim diye. Velhasil çıkarken ne giydim dersiniz?geceliklerimden birini! Ama Allah'tan o geceliğim hiç gecelik gibi degildi. Hatta gecelik demeye bin şahit ister. Bildiginiz koyu renk bir elbise. İyi ki onu almisim ve yanıma koymusum. Bol hiçbir yeri sıkmayan kısa kollu bir elbise.
İste böyle. Neyse çok konuştum. Umarım faydalı olur. Yine görüşürüz!
Ben sadece 1 gün sancı çektim sezaryenden sonra. Diğer günler çok hafif sancilardi oturunca geçiyordu. 1 haftadan bile daha kısa sürede normaldim artık. Her işimi kendim yapıyordum.tabi yine dikkatli olmak kaydıyla. Ağrın geçse de uzun sure ağır bir şey kaldirmayacaksin. Bebeğin değil tabi bu ağırlık. Bebeğini gayet rahat kucağına kendin alırsın birkaç gün sonra.(null)
selam kızlarr
bende bügün doktora gittim kızlarr yavrumu görmeye ama kafasını öyle bir yerlere saklamış ki dr kulaklarını bile göstermiyo dedi yaramaz kızım beniiimmm
çok şükür herşeyin yolunda olduğunu öğrendim2600 gram olmuş boyu yaklaşık 48 cm haftaya çatı muayenem var :18::18:
16 gunum kaldi canim,3 mayista insallah:18:
olsun canım üzülme.görürsün.devlete mi gidiyorsun ki?nstye ben henüz hiç girmedim.çatı muayenem de yapılmadı.ben iki haftada bir gidiyorum.her gittiğimde görebiliyorum.grçekten kocaman kızım.bazen zorlansam da dikkatli bakınca net çözebiliyorum.ağzını burnunu.gözünü,yanaklarını,kulaklarını.kucağımda olsa da öpsem öpsem diyorum.doktor bide demez mi burnu, yanakları sen.nasıl havaya girdim babasının yanında anlatamam
kendim içim 3 pijama takımı -sez. olursa 2 gece kalınacak zaten. huykuyumdur terli ve kanlı oluırsa hemen değiştiririm-
kendim için her pijamama uygun sallantısız küpe, taç toka, ruj, tarak, ayna, göz kalemi ve fondoten -cildim çok soluk olursa diye-
kendim için 3 çorap
kendim için rahat terlik
kendim için diş fırçası ve macunu
sez. olur da süt gelmezse diye göğüs pompası
hijyenik ped -1paket kotek yoğun gece ve 1 orkid pamuklu gece-
bebek için hastane çıkışındaki iç zıbın ve ayaklı içlik
bebek için 2tane daha iç zıbın ve ayaklı içlik -ayak izi kan alma gibi durumlarda lekelenebiliyor-,
bebek için 1 dış zıbın takımı ve 1 tulum -kendi şapka ve eldivenleri var-
bebek için 3 adet çorap
bebek defterim ve kalemim
1 adet kadife 1 adet pazen battaniye
ağız mendilleri
ıslak mendil
havlu peçete
emzirme atleti ve emzirme badisi
5 adet düşük bel külot
hastanenin kantini güzel ama yine de rezene çayı ve pet bardak da koyacağım
kızlar hepinize hayırlı akşamlar,evde artık bebek bekleyenler artınca (eşimin ailesi) çok giremiyorum...bu gün dr kontrolüm vardı.3100 gr olmuş kızımız..suyumuz,nst ölçülerimiz her şey yolunda..haftaya yine nst miz var.bundan sonra her hafta.suyum gelirse,sancım olursa,hareketlerini hissetmezsem derhal hastaneye gidecekmişim..yalnız muayene odasında çatalı görünce ürktüm bir an...halbuki her gittiğim de o orda durur.galiba doğum yaklaşıyor ya ondan olmalı...bu arada hastemizin doğum fiyatlarını öğrendik.sezeryan 1250.epidural normal 850 miş...herkese içten duazlrımı gönderiyorum...Allah sağlıklı bir şekilde bebişlerinizi almayı nasip etsin...
canım güle güle büyüt oğlunu, Allahım sağlık sıhhatten ayırmasın ikinizide....2012 mayıs annesiydim ama 6 nisanda doğurdum. 17:35 de 2300 gr 45 cm boylu oğluşum doğdu. hala yoğun bakımda kalıyor ama inşallah ordan turp gibi çıkacak. darısı başınıza anneler. sağlıcakla kurtulun inşallah.
kızlar selam ne var ne yomk görmeyeli? ben çok yorucu bir haftasonu geçirdim artık hiç eğilemiyorum iyice kasıklarıma indi oğlum çarşamba günü doğumumuz belli olacak oğlum için en sağlıklısı neyse o olur inşallah
esracım uyku setini konuşmuştuk ya, komple setler anlamsız pahalı ve elyaf yorganlı olduğu için nevresim takımı alıp anneme kenarlık diktirmeyi planlıyordum yorganını da kaz tüyü alacaktım
ama bir sürü yer gezdim beğendiğim nevresime uygun kumaş bulamadım fln
en son eşim denizcili olan bu uyku setini beğendi ve mobilyayı aldığımız yer de indirim yapınca aldık -moremo mudanya yolu-
yorganı da dahil ama terleyen bir çocuk olursa kullanmam elyaf yorganı
bence kız için 2 türlüsü de olur, o kadar güzel hazır uyku setleri var ki! perili şatolu vardı bi tane, şato şeklinde halısı fln vardı off masal gibiydi
nevresim alıp kenarlarını da dikebilirsiniz kafanıza göre çünkü çok fazla pembe kumaş var.
funnababy, cookids, kidaboo, aybi bebe... bunların çok güzel kız ürünleri var beğenirsen mudanya yolunda satan yerler var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?