2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

gunaydin kizlar,

gece cok guzel uyudugum halde ,hic enerjim yok,

tum gun yatakta yatasim var,tipki hamileligin ilk gunlerindeki gibi,

dogurup soyle yuzustu yatmak istiyorum,yiyip icemedigim bilimum zararli seyleri yemek icmek istiyorum,

zeynepyus senin 8 gunun kalmiss

benim sık sık oluyor son zamanlarda normal dedi doktor
rahim duvarı kasılıyor demekmiş o
bi de benim ufaklık bazen bir tarafa yığılıyor o zaman da sertleşiyor nefes alamıyorum
doktoruna güğven bir sorun yokltu inşallah sağ salşm kucağına alacaksın rahat ol

slm annişler bende biraz mayıs biraz haziran annesi adyım hepinizn bebeğini sağ salim kucağınıza alırsınız inş.

off canim hakikaten isin zor,insan soyle yanliz kalip kafayi dinlemek istiyor bazen,

malesef buyukler bu konuda anlayissiz,hele dogmdan sonrasida ayri bi dert,rahat emziremeyeceksin ,sutun akacak,bebek yatinca yatmak isteyeceksin ,onlar varken olmayacak,

zor is yani ,bide lohusayken yine cok hassas olucaz,uygun bi dille soylemeye calissaniz:26:

sorma cnm ben de aynıyım 1,5 saattir kahvaltı masasında oturuyorum hala bitiremedim
dün gece çok zordu baya sancım vardı eklemlerim zonklyor resmen yatağa dayanıp kalkamıyorum
ellerim de balon gibi şişti hiç kıvrılmıyo parmaklar =)

8günn 8günnnn Allahımm yardımcımız ol! geceleri bebeğime Kur'an dinletmeye başladım baya hareketleniyor sevinmiş gibi
ben doğum sonrasından korkuyorum biraz eşimin eilesi geliyor ve 40ı çıkmadan gitmezler benim ailem burda ablam da özeniyordu ilk bebeğinde yanında olurum diye
muhtemelen hiçbirşey anlamayacağım hayalimde ablamla ve annemle öğrenerek tatlı tatlı geçirmek vardı lohusalığı
ama kayınvalidem şimdiden gelip uzun süre kalacağını söyledi
yanımda ailem olmasa tamam ama nasıl rahat ederim diye hiç düşünmüyor
tabi ki toırununu görecek oğlunun evinde kalacak ama lohuısalığında azcık rahat etsin düzenini kursun bebeğe alışsın demiyor
her kafadan bir ses çıkacak şimdi

herkese merhabalar:)
ne zamandır giremiyorum foruma kim ne yapmış kim ne etmiş bakamadım da
biz oğluşumuzla iyiyiz Allah'a çok şükür. ama 3 günde bir damardan kan veriyorlar bana, kan değerim risk altına girdiği için doğumdan değilde kan değerimin düzelmemesinden korkuyorum çünkü doktorum pek iç açıcı konuşmadı normalde 13-15 arası olması lazımmış kan değerinin ama benim kan değerim 7 olduğu için doktor şok yaşıyor şu an doğumda da kanama çok olacağı için kan değerin bu şekilde 4e kadar düşer bu da hayatını tehlikeye sokar dedi şimdi 500cc kan veriliyor. inşallah düzelir

bu arada geçen haftadan beri foruma girememin sebebi benim yerime işe bakacak birini almaları. adama geçen haftadan beri iş anlatıyorum. anlamıyor. nefesim yetmiyor soluk soluğa kalıyorum. yaşça da benden büyük bir şey diyemiyorum utanıyorum. ama aynı şeyi 10 kere anlattığım halde anlamıyor artık daralttı yaaa öffffffffff
sözde muhasebeci ama anlamamakta ısrar ediyor... ne yapacağım ben şurda 3 hafta sonra izne ayrılacağım bu adam benim doğum raporumu da girmeyi unutur üühhüüüüü

ben eşime söyledim zaten, lohusayken halim psikolojim nasıl olacak bilmiyorum, curcuna istemiyorum nolur sen de yardımcı ol aileler herşeye karışır sen tatlı dille uyar diye.
anladı o da, zaten herşey yolunda olduktan sonra sırf lohusayım diye arıza çıkaracak biri değilim ama yine de insan bebeğiyle eşiyle sakin kalmak kendi düzenini sürdürmek istiyor

Allah başımızdan eksik etmesin onları olmasalar da yalnız kalsak daha kötü

ama benim annem ablam kuzenlerim herkes yanımda aynı şehirdeyiz zaten. hamileliğim boyunca sık sık geldiler 3 hafta 2 hafta hep beraberdik rahat yatıp kalkamıyorum işten izin alıp eve gidicem ama kayınpeder var gidemiyorum falan... sanki annem bize bakamıyor gibi devamlı 'ben geleyim yemeğinizi fln yaparım'...

doğuma gelcek torununu görcek tabi ama şimdiden gelmesi ne alaka. zaten yeni gittiler. eşim güzellikle akrabalardan örnek vererek söyledi resmen kükredi. beni kimse tutamaz gelcem tabi torunum o benim diye.

halbuki kendi kızı doğum yaptığında kayınvalidesi 1 gün bile kalmadı. aynı şehirdeler diye görüp görüp evine döndü. bebek 2-3 aylık olunca 2 gün falan kaldı yanlarında.

bi de onlar gelince annem fln çekincek kayınpederimden kalmak istemicek

üf ya ben arayınca bana da demiyor işin kötüsü. oğlunu arayıp söylüyor..

Dualarımız seninle güzelim Allah yardımcın olsun canını hiç sıkma erken de gelse sağ salim kucağına alacaksın inşallah. Kuzenim ocak ayında erkan doğum yaptı bebeği 2 kilo doğdu. Şimdi tosun gibi bir erkek oldu. Tabiki dualarımız vaktinde olması. Çok geçmiş olsun.

hay Allah yaa Allah yardımcın olsun canım kan değerin inşallah düzelir sen de bol bol kan yapıcı şeyler ye yeşil yapraklıları bol tüket bi de fazla süğt içme kansızlığa neden oluyormuş o da
acil şifalar versin Rabbim

canım ben 33.haftama kadar bahara gittim sonra değiştirdim...şimdi doruk melike hanıma gidiyorum...baharda ayse hanıma gidiyordum... sen hangi dr a gidiyorsun?

merhaba arkadaşım;
bende çekirge dorukda evrim hanıma gidiyorum. sen neden doruğa geçtin? Doktor yüzünden mi yoksa hastane yüzünden mi? bende acaba doruğu değiştirsem mi diye düşünüyorum. aslında doktorumdan çok memnunum ama hastane çok kalabalık ve bana çok sıkışık geliyor. her gittiğimde bi daralıp çıkıyorum hastaneden. Doktorum doğum için başka yere geliyor olsaydı çoktan değiştirecektim ama malesef gelmiyor. seninde canını sıkmak istemiyorum. sadece içimi bi dökeyim dedim

sağ ol canım. sütü normal bir miktarda alıyorum günlük ama kan ilaçları da kullanıyorum hamileliğin başlangıcından beri ama sürekli düşüyor kan değerim. Allah yardım eder inşallah bana da ben gibi olan herkese de.
canım sana da Allah sabır versin. ama yine de kıskandım seni. benim kayınvalidem de annem de hiç yanıma gelmedi. hatta misafir toplayıp getirdi kayınvalidem. ellerini bebek için beş kuruşluk bir şey alıp gelmediler daha. 2 eltim yakınımda ama bir gün bile ya işten geliyorsun karnın burnunda yemek yapma gel bizde ye demediler. eşim polis bir gece evde bir gece yok ama bir sıkıntın var mı diye sormuyorlar bile. annemle kardeşim yazın kuşadasına tatile gideceklermiş benim daha kırkım bile çıkmamış oluyor. kayınvalidem ben küçük bebekleri kucağıma dahi alamam diyor. ben de kalalım mı deseler bile kalmayın diyeceğim. Allah benimkilerin eline düşürmesin. Allah'tan eşim çok yardım ediyor Allah binkere razı olsun ondan. annemmiş kardeşimmiş kayınvalidem eltimmiş şurda kalsınlar, artık ben istemiyorum. sağ olsunlar kendilerinden soğuttular

bende bugünlerde çok uyuyorum ama çok şükür iki gündür kendimi enerjik hissediyorum haftaya annem gelicek ya onun heycanı var sanırım şimdiden mutluluk sardı kızımla beni ve kızımın cicileri geliyor çok merak ediyorum.doğumdan sonra bende yüzüstü,buz gibi kola yiyemediklerimi yemek istiyorum ama bu seferde süt veriyoruz diye kıscaz kendimizi biliyorum ben annelik içgüdüsü olcak hepimizde yine aynı düzen gitcez:))
kızlar hepinize günaydın.bebeğinize sarı tülbent alıcakmısınız.

tatlım bende de vardı yazmalarımın arasında dün yıkadım bugün ütüleyip koycam sarılık olmasın diye örtülüyomuş...

senin kayınvaliden oğlunu kıskanıyor bence..bide kendi annenlerin yanına taşınmışsın ya ondan...insanlar farklı farklı maalesef yapacak bişeyimiz yok..ama ortamı idare etmek sanırım sana ve eşine kalıyor onlar büyük diyerek kırmamanız gerekiyor...:)))

insanlar ne kadar garip, çeşit çeşit. ben de eşimin ailesinden ne kendime ne bebeğe hiçbirşey görmedim daha. bebeğin haberini verdiğimizden beri bişi alıncak mı yapılcak mı hiçbirşey sormadılar.

annenler neden öyle yapıyor ama ya. en azından ilk günler yanında olurlar değil mi?

ya evet o kalabalık beni de boğuyor ben ofladıkça eşim diyorki abartma anlamıyor ki bana neler basıyor ben hem çok sıra bekliyordum bahar da hemde doğuma kendi dr un girmiyor kim nöbetçiyse gece o giriyor nagihan gelir diye korkumdan kaçtım:) sen hangi hastaneyi düşünüyorsun peki değiştirmek için belki birlikte gider değiştiririz
dorukta bir gün 11 gibi gittim sancım vardı dr umla telden görüşerek ilgilendiler benimle...kalabalık olmasıda beni ya dogurunca oda olmazsa diye korkutuyor birde dogumhanede cok kalabalık olursa diye:) bu arada dogumu konustunmu canım sen...benm perşembe günü çatı muayenem var ona göre muhasebeylede görüşmeyi planlıyorum..irtibat halinde olalım en iyisi

ben hiçbirşeyi idare etmicem canım. edecekse eşim etsin.
kendi ailemi tanıyorsan bebiş toparlanıp biz düzene girince evlerine dönerler. zaten yakın olduğumuz halde haftasonları fln sürekli görüşelim gelelim gidelim demiyorlar başbaşa kalın bu hafta da diyorlar
muhtemelen benim annem gider kayınvalidemle 40ımı çıkarırız.
insana şu dönemi bile rahat geçirtmiyorlar.

eşimle tartıştık zaten az önce. annem zaten gelcem diye tutturmuyor bize soruyor. eşime sürekli geleyim mi diye sorması aynı şey değil sanki.

ben hiçbirşeyi idare etmicem canım. edecekse eşim etsin.
kendi ailemi tanıyorsan bebiş toparlanıp biz düzene girince evlerine dönerler. zaten yakın olduğumuz halde haftasonları fln sürekli görüşelim gelelim gidelim demiyorlar başbaşa kalın bu hafta da diyorlar
muhtemelen benim annem gider kayınvalidemle 40ımı çıkarırız.
insana şu dönemi bile rahat geçirtmiyorlar.

eşimle tartıştık zaten az önce. annem zaten gelcem diye tutturmuyor bize soruyor. eşime sürekli geleyim mi diye sorması aynı şey değil sanki.

Benim ilk oğlumda kayınvalidem doğumdan 15 gün önce gelmişti ve oğlum 2 ayını bitirene kadar da kaldı.Allah razı olsun çook yardımı oldu tabi ama keşke gelmeseydi dediğim de çok zamanları oldu.
Çok fazla batıl inancı vardı çünkü ve olmayacak şeyleri yapalım diye tutturuyodu.
Babamın yıllık izni oğlumun doğumuna denk gelmişti ve oğlum 1 haftalık olduğunda babam da gelmişti 15 günlüğüne.Babamların yıllık izin günleri kış başnda belli olur ve değiştirme imkanları yoktur bu arada.
Eşime dedim babamlar burdayken annenin durmasına gerek yok diye ama üstüne bir de eltim geldi 2 yaşındaki çocuğuyla aynı dönemde.
Çok dedim eltim ne zaman olsa gelir illaki babamın iznine denk getirmek zorunda mı diye ama eşim ben söyleyemem kimseye dedi çıktı işin içinden. Yaklaşık 15 gün annem kayınvalidem babam ve eltimle birlikte kaldık.
Annemle babam rahat edemedikleri için çoğu zaman başka akrabalarımıza gitmek zorunda kaldılar.Ama sevgili elticim hiiç de rahatsız olmadı bizimkilerle olmaktan.
Annem kayınvalidemin her şeye karışma merakı yüzünden hiçbişeye elini sürmedi çünkü benim kayınvalide kendi yaptığından başka kimsenin yaptığını beğenmez. Koskoca kadına nasıl cam sileceğini
tarif edecek kadar kendini beğenmiş birisi.Sanki benim annem nasıl cam silinir bilmiyor. Eltim deseniz bi tane çocuk büyüttü diye ondan daha uzmanı yok gibi her şeyi bilir.
Çok zor günler geçirdim ama niyeyse kimseye de bişey diyemedim.
Sırf bu nedenlerle ikinci çocuğu yapmam heralde diyodum ama Ankaraya taşındık benim ailmin yanına. Şimdi biliyorum ki yine gelicek ve ben ne dersem deyim kafasına göre takılacak.
Bunu bildiğim için kafama takmamaya çalışıyorum.Sayılı gün çabuk geçer sadece sabırlı olmalısın diye kendimi telkin ediyorum ve Allahtan bu sene bahçe işleri daha fazla olcağından fazla kalamayacağını ümit ederek
kendimi rahatlamaya çalışıyorum.Eğer laftan anlamıyorsa ve bişeyleri de kendisi farkedebilecek kadar ince düşünceli değilse yapabilecek fazla da bişey yok sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…