Benim ilk oğlumda kayınvalidem doğumdan 15 gün önce gelmişti ve oğlum 2 ayını bitirene kadar da kaldı.Allah razı olsun çook yardımı oldu tabi ama keşke gelmeseydi dediğim de çok zamanları oldu.
Çok fazla batıl inancı vardı çünkü ve olmayacak şeyleri yapalım diye tutturuyodu.
Babamın yıllık izni oğlumun doğumuna denk gelmişti ve oğlum 1 haftalık olduğunda babam da gelmişti 15 günlüğüne.Babamların yıllık izin günleri kış başnda belli olur ve değiştirme imkanları yoktur bu arada.
Eşime dedim babamlar burdayken annenin durmasına gerek yok diye ama üstüne bir de eltim geldi 2 yaşındaki çocuğuyla aynı dönemde.
Çok dedim eltim ne zaman olsa gelir illaki babamın iznine denk getirmek zorunda mı diye ama eşim ben söyleyemem kimseye dedi çıktı işin içinden. Yaklaşık 15 gün annem kayınvalidem babam ve eltimle birlikte kaldık.
Annemle babam rahat edemedikleri için çoğu zaman başka akrabalarımıza gitmek zorunda kaldılar.Ama sevgili elticim hiiç de rahatsız olmadı bizimkilerle olmaktan.
Annem kayınvalidemin her şeye karışma merakı yüzünden hiçbişeye elini sürmedi çünkü benim kayınvalide kendi yaptığından başka kimsenin yaptığını beğenmez. Koskoca kadına nasıl cam sileceğini
tarif edecek kadar kendini beğenmiş birisi.Sanki benim annem nasıl cam silinir bilmiyor. Eltim deseniz bi tane çocuk büyüttü diye ondan daha uzmanı yok gibi her şeyi bilir.
Çok zor günler geçirdim ama niyeyse kimseye de bişey diyemedim.
Sırf bu nedenlerle ikinci çocuğu yapmam heralde diyodum ama Ankaraya taşındık benim ailmin yanına. Şimdi biliyorum ki yine gelicek ve ben ne dersem deyim kafasına göre takılacak.
Bunu bildiğim için kafama takmamaya çalışıyorum.Sayılı gün çabuk geçer sadece sabırlı olmalısın diye kendimi telkin ediyorum ve Allahtan bu sene bahçe işleri daha fazla olcağından fazla kalamayacağını ümit ederek
kendimi rahatlamaya çalışıyorum.Eğer laftan anlamıyorsa ve bişeyleri de kendisi farkedebilecek kadar ince düşünceli değilse yapabilecek fazla da bişey yok sanırım.
herkess kayınvalıdesınden yakınmıssss benımkıler baska sehırde annemle aynı sehırdeyızzz bundan dolayı rahatlarrr hıc hamılelıgımle ılıglı yorum yapmıolarrr hıc eksıgın varmıı fln gelelım temızlıge yardımm etsek flnn o yuzden sevdırmıcemm oğluşumu onlaraaaa düğündede hıc bes kurus harcamadılarrr gelcez bıle demıolarrr sahsen ben gelmesını ıstıorum neden herseyı annem yapsınn ıse yarar yemek yaparrr en azından sonucta ıse baslayınca annem bakacakkk
kızlar dün gece nerdeyse doğuruyodum gece 2 civarıydı uyku tutmamıştı ama yatakta öyle yatıyodum uyumaya çalışıyodum öyle bir sancı girdi ki karnıma resmen gece gece aahhhh die bağırdım. Tam geçiyo sancı bi daha geliyo bi daha bağırıyorum bu şekilde 5 kere oldu. Bu arada eşim telaşla kalktı giyindi çantalarımızı bile eline aldı. Bense doğuruyorum die korkudan titremeye başladım. Bu arada kayınvalidem kayınpederim hepsi giyinmiş inmişler aşağı. Dedim biraz duralım bi daha olursa gideriz. Korkudan mı dedendir bi daha olmadı sonra sancım.
cnm ben de yapmayacaktım çalışma odam dursun beşik alırım diyordum çünkü yatılı misafirim çok oluyor oda yapınca o odayı hiç kullanamayacaktım sonradan evi taşıyınca fikrimiz değişti
içinde bebişin olduktan sonra her oda cennet gibi gelecek sana hiç içinde kalmasın sonrakinde ya da büyüyünce yaparsın
canım sağ olasın ama pekmezi her sabah yarım bardak içtim kan ilacı da içtim günde iki tane kara üzüm faan yedim ama düzelmedi. zaten pekmez ve kan ilacı yüzünden çok kilo aldımkan ialcı ve pekmezi asla affetmeyeceğim bu yüzden:) şimdi bir de serumla birlikte kan veriyorlar oohhh maşallah gelsin kilolar:)
kızlar dün gece nerdeyse doğuruyodum gece 2 civarıydı uyku tutmamıştı ama yatakta öyle yatıyodum uyumaya çalışıyodum öyle bir sancı girdi ki karnıma resmen gece gece aahhhh die bağırdım. Tam geçiyo sancı bi daha geliyo bi daha bağırıyorum bu şekilde 5 kere oldu. Bu arada eşim telaşla kalktı giyindi çantalarımızı bile eline aldı. Bense doğuruyorum die korkudan titremeye başladım. Bu arada kayınvalidem kayınpederim hepsi giyinmiş inmişler aşağı. Dedim biraz duralım bi daha olursa gideriz. Korkudan mı dedendir bi daha olmadı sonra sancım.
canım hergün girip okuyorum yazdıklarınızı bende hala pembe maviye gidiyorum inş doğumum orda olacak. bu arada erken doğum riskim var benimde 2 cm açılmam olmuştu 1 hafta önce çok korktum doğum başladı diye ama şükür şimdilik gelen giden yok...
seni çok iyi anlıyorum canım cidden zor durum...şimdi bişe desen olmuyor demesen olmuyor için içini yiyodur...zaten hassas dönemdeyiz....büyükler de biraz anlayışlı olması lazım ama nerdeeee...düşünemiyorlar işte bazı şeyleri...sabır canım sabır....aslında eşin şöle güzel bi dille ifade etse dese ki annecim doğumda biz sizi çağırırız şimdiden gelip yorulmayın falan...kırmadan...
benim de bu ikinci hamilelğim ilk doğumda benzer durumları yaşadım bende...sırf erkek tarafı diye hastane de bekar görümcemi bıraktılar yanımda bizimkiler de yazık bi tatsızlık çıkmasın diye ses etmediler...görümcem elinden geleni yaptı ama o tecrübesiz ben tecrübesiz çocuğu bile giysiremiyoduk korkudan düşün.. hem insan utanıp sıkılıyor...yanında rahat edemiyor...zor durumlar canım yaaa herkesi birden memnun etmek aynı zamanda kendinin de rahat olması bi yandan hep taviz vermek biz gelinlere düşüyor buna da sinir oluyorum aslında...bu sefer ben uzaktayım annem ve kardeşim gelecek yanıma...eşime dedim geçen sefer sizinkiler geldi bu sefer de bizimkiler olsun yanımda...böle işte arkadaşım....Alah herşeyin hayırlısını nasip etsin...
bu arada sen muhasebeye doğum fiyatlarını mı soracaktın? ben 21 martta sorduğumda
normal doğum:1240
sezeryan:1675
epidural:1250 (sanırım bu epidural normal)
diye kağıda yazıp verdiler.
üzme kendini dicem cnm ama demekle de olmuyor ki....benim kv demde gelmek istedi eşimde gelcek tabi dedi bende dedimki walla sen hasta olsan annenlemi rahat edersin benim annemlemi dedim güzelce anlattımm...
zeynepyus ve ferezya odalarınız cok guzel olmus gule gule kullanınnn canlarrr
abooooben bile korktum. kaçıncı haftandasın canım?
Yarın kontrolüm var büyük ihtimalle sezeryan olacağı için kesin doğum tarihimizi alırız. Bu aralar beni tek mutlu eden yarın kuzumu görecek olmam. Bu arada Mayıs 13 de görümcemin düğünü var sürekli nasıl olsa sezeryan erken alsınlar da düğüne gel diyorlar resmen kafayı yiyorum. Sürekli böyle birşeyin imkansız olduğunu çok şükür bir sağlık problemim olmadan sadece bir düğün için gereksiz olduğunu anlatmaya çalışsam da duymuyorlar bile beni.... Birde düşünün ki aynı apartmanda oturuyoruz. Doğumuma neredeyse 15 günüm var Allah için birkere bile sormadılar ne yaptın birşeye ihtiyacın varmı diye sürekli yakınıp duruyorlar. Bu arada da sürekli kızın kına ve düğün için kıyafetlerini hazırladın mı sonra bize kalmasın demiyorlarmı avazım çıktığı kadar bağırasım geliyor.
canım sen iyi olda....kilolar verilir....oralara takılma...
ay canım benim sen anlatırken ben heyecanlandım inan bende her gece tırsarak yatıyorum yatağa....bakalım nasıl olacak...hastaneye gitmeyecekmisin nstye bağlarlar belki sancılarına bakarlar....
aman kuzum azıcık aşın ağrısız başın. boşver gelmesinler. sen de yaparsın annende yapar kafan rahat olur. bak benim anneme tatil planları yapıyor:) kayınvalidem bir sokak altımda oturuyor birgün bile yardım edilecek bir şey var mı diye sormuyor. ben de çağırmayı düşünmüyorum. eşime de söyledim ben doğum yapınca haber veririz kalabalık istemiyorum başımda dedim o da tamm dedi. çünkü annem abartır çok fazla kayınvalidem oturur 'ben bilmem, ben karışmam' der durur kinali kinalı. eltilerim kıskancın teki. aman dedim kimse gelmesin yardım da etmesin. hatta bir gün böyle düşünüyorum ağladım bayağı eşim de ben bir aylık izin alırım beraber bakarız kimseye muhtaç değiliz üzülme dedi.
sağol tatlım Allah içini dolu etsin dün gece odasında okudum biraz bu sabah da güneş doğarken okudum Allah isteyen herkese nasip etsin AMİNNN
kızlar ne zor şeyler yaşamışsınız ya
zeynepcim bence kayınvalidenle telefonda görüştüğün bi gün desen ki aaa eşim sölemedimi annemler gelip kalıcaklar zaten,kalabalıkta bebek bunalmasın sizde şu zaman gelirsiniz filan diye böyle tatlı tatlı sölesen anlamazlar mı canım :)
benim annemlerde kayınvalidemlerde arabayla 7 dakikalık bi mesafedeler , gecen kayınvalidem anneme laf arasında kız annelerine doğuma giderken haber verilmez demiş , bende gecen gün kendisine doğuma hastaneye giderken kimseye sölemicez bi tek kardeşimi alıcam yanıma bebek çıkınca size haber verirler dedim ben panik olmak istemiyorum her kafadan bi ses çıksında istemiyorum dedim , bişey diyemedi o zannediyodu ki annemler gelmicek kendisi kayınpederim filan cümbür cemaat gidicez ne demek canım , eşimede söledim zaten evler yakın gündüz gelirler gece kimsenin kalmasına gerek yok he baktım durumum ağır annem kalır bi iki gece dedim bakalım benide neler bekliyo ama daha şimdiden bunları düşününce daralıyorum(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?