2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

mrh güzel anneler...bnm kızım da çok hareketli maşallah diyeyim de...bazen deprem oluyor sanıyorum bana öyle bi vuruyor ki sallanıyorum yerimde..

dönmedi kızım başı hemen sağ göğsümün altında poposu da sol kasığıma doğru çapraz yatıyor meleğim...karnımız da her daim çapraz dolaşıyoruzz...

herkese merhaba
bendeki bilgisayar bozuluyor zor açıyorum o yüzden raht giremiyorum anlayacağımız bir adet bilgisayar lağzım olacak gibi:)

bizim dün kont vardı.boyumuz 51 cm ve kılomuz da 3250 olduk.benim yatiş işlemeleri 24 nisan salı.heycanlı ve gerginim .aslında daha da beklemek isterdim ama illa ki alalım diyor..ben anlamadım yahu.gayet iyiyiz bizzz:26::26::26:

daha cumartesi e:26: temizlene:26:c:26:ek çanta hazırlanacak offffffff:
kendinize iyi bakın

merhaba kızlar,

ben de 37+2 haftalık hamileyim. geçen hafta bebeim 3100 gr. ölçüldü. bu cts bakalım kilosuna göre doğum şekli belli olucak. ben normal doğum istiyorum dedim doktora. o da 10 gün içinde doğurursan çok rahat olur ama haftasını beklersen iri olabilir ben de risk almak istemiyorum dedi. kararsız kaldım. iki doktora gidiyorum ben diğeri de 15 gün sonra gel bakalım dedi. bence normal doğum yaparsın dedi. iyice kafam karıştı. sizin bebişlerin kilosu nedir ve hangi yolla doğum olacağı belli mi

nursavaskan ve biyolog86; harika bayıldım.. nurcum hiç eksiğin yok sanırım maşallah

bugün yarın gelir gelir gelmez seni bilgilendiririm canım.

merakla bekliyorum canım ama sanırım alıcam bende

bana hiç doğuracakmışım gibi gelmiyor canımm

amin canim,hayirlisiyla gelsin miniklerimiz
benim de 5 mayıs ama haftaya gittiğimde 3 üne aldırmak için uğraşçam,söylicem dr a...

zaten satlarimiz ayni sende 3 mayisa al hep beraber dogsun miniklerimiz

az kalmis canim 1 hafta bile yok,bizi habersiz birakma,allah yardimcin olsun..

Arkadaşlar mrb, moralim bozuk ve çok üzgünüm sizinle paylaşmak istedim.Bebeğimde az da olsa bir gelişim geriliği var.kilosu çok düşük.Pazartesi günü riskli gebelikler uzmanına gittik 2300 gr çıktı bebeğim.karın çevresi 2 HAFTA GERİDEN GELİYOR.DOKTOR ILIMLI BİR GERİLİK DEDİ.DOĞUNCA KÜVEZE GİRER MUTLAKA DEDİ.DOĞDUKTAN SONRA SAĞLIK SORUNU OLUR MU DEDİK BELLİ OLMAZ DEDİ.DÜŞÜK KİLOLU OLACAĞI İÇİN NORMAL DOĞUM SANCISINA KALBİ DAYANAMAZ BU YÜZDEN SEZERYANLA ALIRIZ DEDİ.((((HERTÜRLÜ TEST, KAN AKIMI, SUYU HERŞEYİ İYİ YANİ GELİŞİM GERİLİĞİNE SEBEB OLAN ŞEYLERE BAKILDI AMA BİRŞEY TESPİT EDİLMEDİ İYİ DE BESLENİYORUM FAKAT BEBEĞİM KİLO ALAMIYOR.

Merhaba, genel olarak bir bilgi geçseniz..Eşimle birlikte düşünmüyor değiliz...Ücreti hk. ve nasıl saklandığı konusunda bilgilendirirseniz sevinirim

Burada malesef detay veremiyorum ama merkezimiz Ankara, facebookta sayfamız mevcut ve web sitemizden de bakarsanız ben Mersin bölgesindeyim ararsanız seve seve yardımcı olurum. :)

Merhaba anneler,, heyecanınız umarım sağlıklı bir son bulur ve bebeklerinizi kucağınıza alırsınız. Benm oğlum 3 yaşında ve onun zamanındaki hevesimle bebek şekeri işine başladım. Hiçbiryerde bulamayacağınız kadar ucuz ve güzeller özelden mesaj yazarsanız detayları gönderirim. Kargo ücretsiz şehir farketmez. Sevgilerle..

merhaba kızlar bugün doktora gittim son tahlillerim yapılmıştı sağlık ocağında.....onlarıda yanımda götürdüm...doktor tiroidin çıkmış dahiliyeci görsün dedi....ben şaşırdım çünkü sağlık ocağındaki aile hekimim gebelikten değişmiştir değerlerin doğurduktan sonra bakalım tekrar dedi geçti....dahiliyeci bir moralimi bozdu son bir yıldır normal değer diye gözüken 4 doğru değilmiş 2,5 ta bile tedavi görmesi gerekiyormuş hamilelerin.....yoksa çocukta zeka geriliği oluyormuş bana ilaç yazdı ama ben endişelendim çünkü 1 aylıkken yapılan tiroid testlerinde 2,28 çıkmış değerlerim bir daha da bakılmamış...arada ne zaman değerim 5 olmuş bilmiyoruz....yani zeka geriliğine yol açacak bir zaman olmuş mudur ?yoksa yeni mi olmuştur muamma...bebeğin kilosunda bir düşüklük yükseklik varmı dedi yok dedim haftasıyla uyumlu 2950 çıktı dedim tamam 40 çıkana kadar kullan bu ilacı zaten çok az normal değerlerin dışında ölçümlerin dedi...... düşük doz veriyorum sonra tekrar kan tahliliyle bakalım dedi...ama ben çok kötü hissediyorum kendimi....o kadar 2li 3lü 4 lü test boşuna mı yaptırdık sadece 3 ayda bir tiroid testimi yaptırmamız lazımdı anlamadım ki....annem 4 aylıkken öğrenmiş tiroidi olduğunu bana hamileyken o zaman hamileyken tedavi yokmuş beni doğurduktan sonra tedavi olmuş...telefonda olsan sen gerizekalı olurdun diyip beni rahatlatmaya çalışıyor yinede inanılmaz mutsuzum yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik....bu çıktı...

Merhaba..Öncelikle şu an senin yasadıklarının aynısını gecen yıl benimde yasadıgımı belirtmek isterim..
Korkma ve sakin ol lütfen..Cunku stres ve üzüntü amnio sıvısının azalmasına neden oluyor...

Benim bebegime 26.haftada gelişim geriliği teshisi konuldu...
Hemen doktorumu degiştirdim..Riskli gebelik konusunda uzman bi prof.a gitmeye basladık..Ayrıca hastane arayısına girdik yenidogan yogun bakımı olan...O sırada prof harici bi baska kadın dogum uzamnına daha gidiyordum...Bi gun cocuk dr ile birlikte oturduk konusuyruz..Doguma 1 aydan az kalmıs....
Cocuk dr aynen sunları söyledi...Kilosu ne olursa olsun yenidogan her bebegin küvöze girme riski vardır...
Bebegim cok küçük dogunca mutlaka küvöze girecek diye sakın dusunme önemli olan 37 haftayı doldurmus olsun dedi..

Gercektende oglum minicik dogmus olmasına ragmen küvöze hiç girmedi...
38+2 de 2500 gr 47 cm olarak dunyaya geldi...
O kadar minikti ki ama cok sukur saglıklıydı...Cigerlerinde nefes alıp vermesinde hiç sorun yoktu...
Benden 10 gun önce dogum yapan arkadasımın kızı 3500 gr dogmus olmasına ragmen küvöze girdi ve 10 gün kaldı...
Yanibu işlerin nolacagını asla belli olmuyor arkadasım...

Bende cook isterdim normal dogurayım ama olmadı...

Şimdei 13 Mayıs ta 1 yasında olacak tam bir haydut ama cook saglıklı sarı bir kuzum var...
Şimdi geriye dönüp bakıyorum da keske o kadar cok üzülüpte kendimi yıpratmasaydım...
allah hepinize evlatlarınızla saglıkla kavusmayı nasip etsin...

Bu arada aklına takılan bişey olursa özelden mesaj at yazısalım kafan dagılsın..
Hadi kal saglıcakla

canım benim bebeğimin de karın çevresi yani AC değeri geri ama doktorum bunun illa bir problem yaratacağını söylemiyor her bebek birbirinden farklı benim bebeğimde geçen hafta hiç kilo almamıştı dopler çekildim bişe çıkmadı şükür ama ultrasonlar yanıltıcı olabiliyor muhtemelen doktorun geçen hafta biraz fazla ölçmüştür her bebek farklı bazıları napsan minik doğuyor bizimkiler gibi doğunca hemencik büyücekler hiiiç canını sıkma tatlım..

.

canım geçmiş olsun öncelikle moralimi bozma hiç..bende hamileliğimin 6.haftasında çıktı 4 tü değerim doktorum benide korkuttu hemen tedavi başladı ve her ay kontrol etti son 2 ayda 1.7 lere düştü tabi dozunu artırdılar ilacın tiroidim yükseldikçe.geçen ay gittim ve doktorum artık gelme doğumdan sonra gel dedi değerim 1.9 civarında çıktı..evet gebelikte 2,5 altı olması gerekmiş ama bişey olmamıştır inşallahhh..bende çokk korkmuştum doktorum birçok gebede var dedi.bak annende de varmış ve tedavi olmamış bişey de olmmaış sonuçta..zaten çok çok yüksek oldugu duurmlarda insan gebe bile kalamıyormuş..canını hiç sıkma bol bol dua et..bişey olmamıştır inşallah bebeğine de..sağ sağlim alırsın kucağına..

merhabalar bugün kontorlümüz vardı bebeğimm 2800 gr olmuş..başı aşağıda..doktorum sen normal mi yapacaktın dedi bende bilmiyorum ki dedim peki haftaya çatı muayenesi yapar belirleriz dedi..daha 1 ayım var bebeğim 2 haftada 500 gr alıyor..eğer böyle giderse tam haftasında 3800 gr falan olur kabataslak..ve bilmiyorum nasıl olur normal doğum..korkmaya başladım ben :18: sağlık ocagındaki hemşirede uyardı iri olacak gibi bebek normal doğum için çok ısrar etme dedi..benim en büyük korkum bebeğin doğum anında kanalda sıkışması,havasız kalması..allah korusun hepimizi..en hayırlı nasıl olacaksa öyle olsun bakalım haftaya belli olacak..heyecan ve korku hat safhada..:18:

kızlar çok ama çok moralim bozuk 1 haftadır kafayı yemek üzereyim. Doktor amniyosentez sıvısında azalma var tam sınırda dedi. Netten neden azaldığına dair birşeyler okudum okumaz olaydım moralim yerlerde. Bu sorunu yaşamış olan varmı acaba aranızda bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

cnm bnm senin haftandayken kızım 3100 dü üstelik kafası hep 2 hafta büyük çıkıyor...korkma boşver kısmet herşey bende korktum ama korkmak bir işe yaramıyor....bu arada yarın öğleden sonra çatı muayenem var kızlar...bende çok heycanlıyım ne olcak bakalım hemde bilgi veririm çatı muayenesi ile ilgili inşallahhhh
diğer arkadaşlarımızın da durumları üzdü beni herşeyin hayırlısı olsun inşallah

Merhaba hanimlar dun ishal ve kusma sikayetiyle acile gittik nstde sancim cikti acilma yoktu ama sancilarim duzenliydi doktor kuvozu olan buyuk bi hastaneye gitmemi soyledi bu haftada dogum.normal deil diyerek beni bayagi korkuttu kendi doktoruma ulasamayinca yenibosna nisa hastanesine gittim sancim cikmadi bebegimin cigerleri gelissin diyed igne yapildi doktor dogsada korkulacak bisey yok 2,400 kg cok iyi bir doktordu kendi doktoruma kizarak burda dogum yapmaya karar verdim haftaya kontrolum var bakalim oglusum cok sabirsiz

Merhaba kızlar.
Bikaç gün uğrayamadım foruma,malum temizlik haftasıydı.
Çok şükür bugün itibari ile evimin her yeri misler gibi temizlendi.Duvar,cam,kapı,koltuk,halı,dolap vs...aklınıza gelebilecek heryer ince ince temizlendi.
Oğlumun odası hazırlandı fakat bebek odasının montajı sırasında beşiğin üzerine koyulan komidinin parçalarının ezik olduğunu farkederek tekrar fabrikaya göndermek zorunda kaldık.Yarımda olsa resimlerini sizlerle paylaşacağım yarın.
Artık tamamlanmış halini doğumdan sonra gösteririm çünkü cuma günü annemlere gidiyorum doğumu beklemek için.

Bu arada 34+4te şehir dışında doğum yapacağım doktoruma gittiğimde bebeğim 50 cm ve 2700 gr çıkmıştı.
Aradan 2 hafta 2 gün geçti ve dün burada kendi doktoruma kontrol amaçlı gittim ve bebeğimin kilosunun 2700 civarı olduğunu söyledi.
Her zaman bebeğimin gelişimi 2 hafta önde giderken bu sefer bpd ölçümü ile fl ve ac ölçümü arasında tam 3 hafta gerilik çıktı.
Açıkcası ilk etapta biraz gerildim ama sonra kafama takmadım hiç.Çünkü doktorun net bir ölçüm yapmadığını,sadece göz ucuyla bakarak başından göndermek istediğini çok iyi biliyorum.Şu haftaya gelmişim daha bir kere olsun kan değerlerimin ölçümünü veya idrarda enfeksiyon olup olmadığına bakmadı.Vel hasılı kelam salı günü doğum yapacağım doktora gideceğim nasıl olsa.O zaman neyin ne olduğunu öğrenmiş oluruz.
Bu arada doğum yapan arkadaşlar olmuş...Hayırlı olsun dileklerimi sunuyor darısı bizlere diyorum.

canım yüzmüş yüzmüş kuyruguna gelmişsin benim ablamda bu sorunu yasadı ve 38inci hafatsında dogum yaptırdılar sezeryan diye ve sapasaglam 3.120gr bebişimiz dogdu yani 30haftalık falan olsa tamam dicem ama 17günün kalmıs sezeryanla alabilir doktorun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…