2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

kızlar hayırlı geceler..nedense bu akşam uyku tutmadı hemen..evdeki herkes uyudu... doğumdan sonra gezemem diye iki kapı yapıp ikramları abartınca halim bu oldu gibi geliyor...topiğe eklenen bebek odaları rüya gibi olmuş...hazırlayanların ellerine sağlık...kontrollerinde de terslik yaşayanlar en kısa zamanda halleri düzelir gönülleri ferahlaşır inş..zeynepyus inan senin doğuma yakın olman beni heyecanlandırdı..inş tez zamanda sağlıklı bir şekilde eline alırsın...bu arada 1o lu hanelere düşmüşüz...herkese sağlık,keyifli uykular...

anlamadim hersey yolunda oldugu ve anne daha beklemek istedigi halde sezeryan tarihine doktor annenin istegini onemseden mi karar veriyor! biraz kendi vucudumuza yapilacak keyfi mudahelelerde soz hakkimiz oldugunu doktorlara hatirlatmak gerek

sewgılı annneler bebeklerımıze ya muddi ismini 99 kere cekersek bebek kuvvetlı dogum kolay olurmus ben basladımm sızı de bılgılendirmek istedim

İyi geceler kızlar hepinize herkes uyuyordur eminimki bu saatte,bizide uyku tutmadı biraz sonra tekrar deneyeceğim uyumayı,midemde acayip bir yanma var,kor atıyorlar sanki içime.İlk defa bu gece dedim yarabbim kurtar artık diye.Dün konrtolümüz vardı bizim de,bayadır bebişim her hafta fazla kilo alıyor diye doktorum kızıyordu,bu hafta baktıkki hiç kilo almamış,kilosu fazla 3350 gram gerçi ama yine de az da olsa almasını isterdik dedi doktorumuz,ama yanılma payıda var ölçümlerde belki almıştır dedi.Bu arada 37.hafta raporunu aldık dün,doktor bundan sonra işe gitmek yok dedi,her gün yarım saat sabah akşam yürüyeceksin dedi,bebeğin kilo almamasını da iş stresine bağladı,kendini dinlendir dedi,bir de işe hala devam ettiğimi bilse napçak bizi bilmiyorum.Yine kızım için 2-3 gün daha dayanıp bu haftayı tamamlayayım dedim,onunla doğumdan sonra daha fazla vakit geçirmek için,dün çıksaydım işe 3 aylık izin süremi başlatırlardı eminimki sağolsun sayın patronum,zaten bu hafta sonu bırakacağımı söyledim napçaz deyip durdular bugün,3 ayın adını ağzına alan bile yok,tutturmuşlar 2 ay diye,valla ben de hiç oralı olmuyorum söke söke kullanacağım 3 ay doğum izni,şuraya bak 38.haftadayım nerdeyse hala işe gidiyorum sırf doğumdan sonra meleğimle daha fazla vakit geçireyim diye.Ama bugün anladımki kızlar iyice ağırlaşmışım,belim ilk defa bugün ağrıdı,ayaklarım şişti otura otura,karnım sürekli gerim gerim gerilip durdu,bu haftayı hayırsıyla tamamlasam başka bişey istemiyorum.Cumadan sonra yatıp dinleneceğiz artık kızımla,haftaya da doğum olur heralde,gerçi doktorumuz daha bişey demedi ama heran bekle artık dedi,nts'ye girdik dün çok sağlıklı iyi çıkmış sonuçlar dedi ama doğumla ilgili gün vermedi bakalım ne zaman doğum sabırsızlanıyorum artık.Bir an önce hepimiz hayırlısıyla doğurup kurtuluruz inşallah kızlar,hepinizi öpüyoruz kızımla,midem de çok fena bakalım uyuyabilecek miyiz,iyi geceler hepinize....

kızlar gece tuvalete kalktığmda çok açık renkli pembemsi bir akıntım oldu ve geçti ancak tam anlayamadım nişan mı değil mi ? İnsan yeni bir olgunun içerisinde olduğundan genelde neyin ne olabileceğini anlayamıyor malesef. Gece gecede doktoru aramak istemedim sabah arayıp soracağım , bebeğin hareketlerinde de bir problem yok ancak akıntı ne akıntısıydı cidden kavrayamadım. Uyumayada çalışıyorum o da olmuyor maleseff , bazı kadınlar gece nişanı gelip uyuduklarını sabahı beklediklerini söylüyorlar ne kadar rahat ve sakinler valla tebrik ediyorum . Ben heyecandan mı yoksa ne olduğunu bilmediğimden mi nedir uyuyamıyorum. Normalde 3 veya 4 Mayıs'da sezeryan olacağım korkmuyorumda daha önce iki kere kist ameliyatı geçirdim sezeryan şeklinde ancak işte zamanı şimdi mi onu anlayamamak çok garip ((( :18::18:

kızlar herkese günaydın...dün gece benim gibi uyuyamayan arkadaşlar olmuş...mide yanması çok zormuş çekmesi...Allah sabır versin...ben iki gebeliğimde de yaşamadım....7 den sonra ağır şeyler yememeye çalış...ama oldu mu oluyor diyorlar..
kanamaya gelince....1,5 sene önceki gebeliğimde kanamam ya da pembe akıntı ,doktorum çatı muayenesi yapınca oldu.hem de doğuma kadar 10 gün boyunca.....sana da yapıldı mı böyle bir sey...hoş şimdiki doktorum..suyum gelirse,kanamam olursa ve sancılanırsam hemen gel dedi...sen bu gün sor istersen doktoruna...

günaydınlar turuncu aramıza dönmene cok sevindim iyi günlerde kirlet artık evini 4 gözle bebişnin odasını bekliyorum canım

ben çekçekli küçük boy valiz hazırladım
kapı süsü benim makyaj çantam vb şeyler için de ayrı bir sırt çantamız olacak

çantama dün birkaç şey daha ekledim onları da yazayım:
sez. ihtimalimiz doğunca 1 adet gecelik, sıyırması kolay olur diye
6adet ped almıştım ablamın uyarısıyla 10a çıkardım
okunmuş suyumu şişeledim
bebeğin pijama setlerinde zıbın vardı ama alt pijama aynı sayıda yoktu dün onları alıp koydum
nazar boncuğu
7-8 tane hurma
dolgu topuklu rahat bir terlik aldım flodan sez. olur da uzun kalırsam diye
bebeğinkişnin dışında ıslak mendil, bebeğin beşiğidir sehpalardır kapıkoludur silmek için, huyluyumdur ben otel odalarını fln temizlemeden duramam isterse hilton olsun =)

Kızlar hastanede bebek için neleri vereceksiniz hemşirelere , tecrübeli anneler varsa onlarada soruyorum

dün hemşireyle konuştum hastane çıkışını ve bebek bezini verecekmişiz o zaten yeşil hastane çarşafında geliyor gittiğim tüm doğpumlarda öyleydi

ben çantama 1 pazen kundak 1de kadife battaniye koydum

kızlar günaydın, uykusuz bir gecenin daha sabahına doğurmadan ayıldık=)

dün doktor muayenem vardı ve oldukça uzun sürdü
NSTde bebek bir an olsun durmadığı için sağa dön sola dön bir de böyle deneyelim derken 1saati buldu
kilosu 3700ü geçmiş kafamız da yine haftaya göre büyüktü
normalde 38.haftada fln kanala girmesi bekleniyormuş ama benimki kafası tam rahim ağzında olmasına rağmen kanala girmemiş hala
doktorum bu nedenle sez. ile almayı önerdi çünkü suyum gelip de doğum başlasa bile bebek kanala girmeden normal doğuramazmışım ve sez. olmam gerekirmiş. paldır küldür sez. olmandansa planlayalım öyle ol dedi.

ben nasılsa 6günü daha var diye beklemek isteyince cuma günü tekrar bakıp karar verelim dedi.
cuma günü de kanala girmemişse doktorum riske girmek istemiyor. kafası büyük olduğu için girememiş olabilir diyor.

hayırlısı artık. Rabbim içimi biliyor ben bebeğim için sağlıklı olan neyse ona hazırım ve hep hayırlı olan için dua ettim.

doktorum kafa çapı ve kilodan da çekiniyor sanırım. bakalım cuma gününe kadar bizim oğlanı ikna edemezsek cumartesi sabahı inşallah kokusuna kavuşacağım

bazı doktorlar ne kadar benzer şeyler söylüyor. 37+2de benimki 3200 civarındaydı ve doktorum gayet normal demişti. zaten alt ve üst aralıklar yazıyor aşırı iri olsa orda aralığın dışında çıkardı.

bence bebeğin iyi beslenmiş maşallah ama gözünü korkutma bence bazı haftalar az alıyor bazen çok alıyorlar
hayırlısı canım

tatlım bizim işyerinde de bir arkadaşa oldu
kordonun çapı azalmış bebeğe yeterince besin gitmiyormuş gelişimi azalınca sez. ile 3-4 hafta erken alındı 2200 doğdu ama maşallahı var şimdi görmelisin tosun mübarek

sırf zayıf diye girmeyecektir küvöze, ciğerleri de gelişsin diye sokabilirler sen rahat ol Allah yardımcınız olsun diyorum ya 2200lük doğan bir tosunumuz var bizim =)

hayırlısı olsun canım...doğum şekli ne olursa olsun önemli olan senin bebişinin sağlığı...hakkında hayırlısı olsun ins...

günaydın kızlar.sağ salim bi kurtulsak.kızım sabah beni çok üzdü.benim ahlayıp uhlamamdan oda etkileniyormuş meğer.sabah bana ane seni rüyamda gördüm karnın ağrıyodu sen ölmüşsün ben sana dua ettim iyileştin diyor.kreşte bütün gün öğretmenine benden bahsediyor.çok duygusal bi çocuk ona hiç kıyamıyorum çok nazlı biri değilim ama ağrılarım 2 aydır var ve artık dayanılmaz olmaya başladı belimdede kayma var zaten onunda ağrısı başladı.bunlarda mesleğin getirdikleri.geç zaman çabuk geç(55:

günaydıınnn kızlarcımmm

bende bugun hiç rahat uyuyamadım sürekli saçma rüyalarla uyumak ve uyanmak rasında gidip geldim zaten hava çok feci bunaltıcı ve iç karartıcı işe zor geldik minik yavrumlaa

Turuncu ; bütün işlerini halletmene sevindim iyi oldu darısı başımıza inşallah ben izne çıkınca olacak bu işlerimiz hayırlısı ile doğum zamanını sakin sakin beklemen dileği ile ...

Zeynepyus ; 2 gün sonra büyük buluşma gerçekleşebilir demekkk çok duygusal yaa Allahım sağlıkla bebeklerimize kavuştursun

senin işin bizden zor canım allah yardımcın olsun

slm ben kubra cok az kalmıs heran dogum olabılır allah yardım etsın normalmı dogurcan ılk bebekmı senın yerıne benı heycan bastı :)

allah yardımcın olsun senı cok ıyı anlıyrm benımde ıkıncı cocuk ve gercekten evdekı cocuk cok etkılenıyor her halınden benım oglumda bu sekılde konusuyor gercektenden banada sıkıntı bastı cabuk kurtulsam her sabah korkuyla uyanıyorm acaba leke varmı nasıl dogurcam hele yanlız oluncada allah kımseyi gurbete dusurmesın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…