2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

iyi akşamlar annişler aklıma bir konu geldi sizede yardımcı olurum belki diye paylaşmak istedim malum sezaryan da süt biraz geç geliyor sarılık olmaması için aç kalmaması lazım bebeğin benim ilk kızımda doğum yaptığım hastanede yenidoğan hazır mamalardan doğar doğmaz aldırttılar verdik aynı zamanda annemde birkaç kaşık şekerli su verdi kızım hiç sarılık olmadı bide hastahanede nekadar emzirmeye çalışsakta bebeği doyurmaya yetmiyor eve gelirgelmez annem su kaynatıp bir lehene doldurdu dikişlerime gelmesin diye kalın bir havluyu katlayıp karnımın üstüne koydu ve göğsümü suyun buharına tutup omuzumdanda bir çarşaf örtü birkaç kere tekrar edince süt suyun içine şıp şıp damlamaya başlıyor süt çok gelince bebeğede kolay oluyor tutması birde göğüs güzel boşalmayınca göğüste beze oluşuyor bir yakınımın olmuştu çok sıtma yapıyor ateşi olup durmadan titremişti beze olan göğsünü emzirememişti doktor antibiyotik vermişti oda bebeğe geçicek diye içmek istemiyordu annem gidene kadar bilememişler annem gidince birkaç yapmada sütü geldi ve rahatladı benim hiç beze olmadan uyguladık hiç sorun yaşamadım arkadaşlar dikkat edin ama lütfen benim yüzümden yanmayın

iyi geceler kızlar,yarın dr randevum var,yine çok heyecanlıyım,ben bu ay hiç kilo almadım ,dr um öyle dedi çünkü,benim için bayağı zor oldu az yemek,inşallah oğlum kilo almıştır,çok merak ediyorum....

kızlarrr bugün kontrolümüz vardı canım sıkıldı(

suyumuz azalmış,plesantada kireçlenme başlamış ve geçen haftadaki kilosuyla aynı bebeğim.doktorum kafanı takma kiloya dedi yüzümün düştüğünü görünce usgler yanlış ölçebiliyor dedi doğdugunda daha fazla çıkabilir dedi sezeryan içinde doğru karar vermişiz dedi seninki normali beklemicek dedi suyum azalınca ve kireçlenme olunca...

behiyecim insallh sorunsuz sekilde hamileligini tamamlarsin surda bisey kalmadi ama plesenta kireclenmesi icin erken gibi geldi,kilo sorunu ise bi cok arkadasimizda boyle oldu kilo almadi yada cok az aldi bebekler neden boyle oldu bilmiyorum, 14 gunun kalmis benimde 12 gunum kaldi hayirlisiyla gelsin bebislerimiz benimkide bugun pek oynamadi ona canim sikildi

günaydınlar.bugün koca nöbetçi 24 saat.evde kızım ve ben başbaşa kaldık.bide karnımdaki yaramaz.bugün inşallah rahat dururda babamızı çağırmak zorunda kalmayız(

Günaydın annişlerrrrrrrrrrrrr
Hava yine bozdu yaaa inş. bu son yağmur olur. Benim gibi işte olan annelere Allah kolaylık versin

Günaydın güzel anneler..

Uzun zamandır yazamıyorum..bir sürü sorun atlattık dün akşamdan biraz gemişi okudum ancak yazıyorum..
Zeynepyus allah kolay doğumlar versin sağ sağlim bebeğini kucağına al inşallah....

Son bir haftadır süreklii doktor kontrolü altındayım 38. doldurdum ama bebişim 35+5 daha geçen hafta cuma gittim bebeğim daha 2280 gr dı ve hala makat geliş duruyor.. doktor bebek geriden geliyor, gelişimini devam edip etmediğini sürekli izlicez dedi. NST ye girdim bir problem çıkmadı.. doplerdede besin akışı devam ettiği görüldü..
salı tekrar gittim 2380 olmuş ve hala ters, NST ye gönderdi sancımın olduğunu gördü.. öğleden sonra tekrar gel NST ye giriceksin sancın devam ederse doğuma alıcaz dedi..
şok oldum daha bebeğim çok küçük gittik çantaya koyulması gerekenler vardı onları toparladık geldik.. NSTde sancım çıkmadı allahtan.. yiyip yatıcaksın dedi doktor dün tekrar gittik bebeğim biraz daha büyümüş 2580 olmuş kordon boynunda suyunda biraz azalmış dedi doktor.. doplere gönderi besin oksijen akışına bakıldı. NST de sancım çıkmadı allahtan.. bebeğin gelişimi devam ettiği için almıyorum seni sezeryana dedi ama doğum yakın görünüyor bebeğin hareketlerini ve sancın olursa hemen ara dedi..
çok beklemezsin salıyı bulmaz falan dedi.. çok küçük daha kızım 3 kilo olsaydı en azından halimi görseniz durmadan yiyip yatıyorum.. sancım olucak diye korkuyorum normal doğumu sordum mümkünmü diye %3 ihtimalin var dönerse ölçümlerini yapıp bakarız dedi.. hala ümidim var ama tosun gibi oturuyor kızım... 1 hafta daha durur diye dua ediyorum allah hepimizin yardımcı olsun kızlar..

Son düzenleme:
herkese günaydınlar.. istanbul yine kapkaranlık yaaaaa

Kızlar hepiniz iyisinizdir umarım..
Zeynepyus allah kolay sağlıklı doğumlar versin inşallah canım....
Bende yalancı sancılar başladı 2 gündür..ha geldi ha gelecek diyorum :) gelmiyor kuzum zamanını bekliyor demek ki. Allah hepimizin bebişlerini, ailesini esirgesin. dikkat edin kendinize hepinizi öpüyorum

herkese kucak dolusu sevgilerle günaydın...eşimle 6 dan beri ayaktayız...(hoş şu anda kanepede sızmış vaziyette) sabah sporumuzu yürüyüşümüzü yaptık ve ardından "abdal musa"ya kahvaltı için simit almaya gittik...kendimi sabah o kadar enerjik buluyorum ki ..değil simit almaya fizana bile gezmeye gider gibi hissettim..sanırım enerji patlaması böyle bir şey...ama şimdi sorsanız...hiç kalkasım yok...hayırlısı bakalım...

Canim çok geçmiş olsun inşallah saglikla kucagina alirsin bebişini hayirlisi olsun.moral bozacak bişey yok yiyipyiyip yat hep dinlen kavuşcan bebişine az kalmiş ne güzel muz ye bol bol hem bebege kilo aldiriyo hem kuvvetlendiriyo

aman da aman maşallah 6 an beri ayakta olup şimdi yorulmamk olur mu.. oh mis gibi uyukla şimdi sen de fazla ayakta kalma daha, 1 saat uyu ne güzel. ben gece 3 te yattım şimdi kalktım meyve yiyiyorum kahvaltıya kadar.
geceleri rahat mısın iyi uyuyabiliyor musun?

tatlım uzun zamandır gündüzleri uyuyamıyorum ama geceleri çok güzel uyuduğum için erken kalkıyorum galiba...mide problemim yok...7 den sonra kesiyorum atıştırmayı...4-5 yastıkla uygun posizyonu yakaladı mı :) rahatım...kahvaltımızı da erken kalkınca erken yapıyoruz haliyle...ama akşamları çok komik oluyor...10 dan sonra başlıyor kafa sersemlemeye...topicteki arkadaşların uykularına bakınca benimki çok normal....bundan sonrası nasıl olur bilmiyorum...heyecandan uyuyamam gibi geliyor...sen niye 3 ü bekledin canım ...uyku mu tutmadı

bende durum tam tersi canım yaa. geceleri hiiç rahat değilim yatakta dönmekten serseme dönüyorum resmen.gece yalancı sancı tarzı kasılmaları ve ağrıyı çok yaşıyorum. gündüzleri daha rahatım. eğer gündüz uyursam yine rahatım gecelerle aram iyi değil :))
ufak ayrıntılar dışında tüm hazırlıkları bitirdik beklemedeyiz.. kendiliğinden bu aralar gelmezse 1 hafta sonra sezeryanım var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…