elimde olsa binkez begene bascam ama 1kez oluyor sölücem bundan sonra yok olmuyor böle bakamıyormuşum gibi davranılması krize sokuyor beni neyse savulun ben geliyorum
Valla dogru diyorsun malum uzaktan davulun sesi guzel gelirmis benimki o misal :26: ama inanirmisin cocuklugumdan beri lafimi hic esirgemedim sanki icimde kalirsa catlarim gibi geliyor banabu yuzden ben uzulecegime o uzulsun diye bir felsefem var ..birde ilginctir bir bebegi anasindan baska en iyi dusunen olamaz yani bu insanlar bilmez mi bunu tovbe tovbe
çocuk büyütürken bunların oldugunu hiç bilmezdim biri üşür giydir der biri terler soy der biri bukadar küçük bebek hergün banyo yaptırılı mı der biri çocuk rahat uyur yaptır der biri camı ac hava girsin der biri çarpılır kapa der biri üzerini ört biri aç der biri çıkar gezdir alışsın biri ilk zamanlar evde otur sonra gezersin der bu karmasanın içinde cocuk karaktersiz olur yahu bikarşmayın buda benim kurallarımla bölebüyüsün sıkıldım daraldım yaa herkes uzman bi ben bilmiorumm bişi
merhaba arkadaşlar!inş herkesin keyfi yerindedir..
20 günlük bebeğim var emziriyorum ama bıraksam 24 saat emer bende bir müddet sonra çekiyorum memedenyaygarayı koparıyor açmı kaldı diye düşünüyorum... doyduğunu nasıl anlıcam bilemedim..
aynen canım benim yanımda sadece 5gün kayınvalidem vardı sonrasında hep kendim baktım oglusuma ama altını degiştiriyorum pipisi her actıgımda kalkık oluyor hızlı sekilde degiştiyorum sanki inadına acınca fısss salıyor havalara hatta biraz beklesemde yapmıyor salıkken işiyor ve bu yüzden milletin bana bekle demesine sinir oluyorum ya hiç beklemez olurmuyum yapmıyor oda artık bişeylerin farkında acınca o rahatlıkla salıyor ben ne önlem alırsam alıyım hem bide sanki kendileri degiştiriyor altını ben 10 kere degiştiriyorsam 1inde dısarı yapıyor onların cocuklarıda yapmıs peki siz ne kadar engellmeye kalksanızda neyi basardınız olan oldu ve ben bölede mutluyum işesin olum heryere yeterki saglıklı olsun
Canim yaa bizde ayniyiz bazen sizdirdigi ve attirdigi icin gunde uc kez ustunu bastan degistiriyorumbizimki birde kakasinida ben actigimda yapiyor pasanin ayaklari kalkip olmadan yapmiyor tam pasa yaa bu oglan bide titiziz kirli ise alti hic durmuyor ...su bekleme olayi bizde de sokmuyor ne zaman acsam bir yerler mutlaka nasibini aliyor ne yastik kaldi ne yatak ortusu ki alt acma musambasi olmasina ragmen galiba bu cocuklar oyun oynuyor nereleri hedef tuttururum diye deneme yapiyorlar kanimca dedigin gibi isesinler yaw saglik olsun yeterki
face ten mi silindimvalla uzun zamandır giremiyorum ama söylediklerine sonuna kadar katılıyorum bu arada grupta aktif değilsin diye silindi adın sanırım ama burda görünce gelmek istersen davet edelim seni sayın yaman:):)
Canim yaa bizde ayniyiz bazen sizdirdigi ve attirdigi icin gunde uc kez ustunu bastan degistiriyorumbizimki birde kakasinida ben actigimda yapiyor pasanin ayaklari kalkip olmadan yapmiyor tam pasa yaa bu oglan bide titiziz kirli ise alti hic durmuyor ...su bekleme olayi bizde de sokmuyor ne zaman acsam bir yerler mutlaka nasibini aliyor ne yastik kaldi ne yatak ortusu ki alt acma musambasi olmasina ragmen galiba bu cocuklar oyun oynuyor nereleri hedef tuttururum diye deneme yapiyorlar kanimca dedigin gibi isesinler yaw saglik olsun yeterki
maşallah bebeklerinize...erkek olunca tabi heryer batıyordur..benim bebeğim kız olduğu için açtığım zaman benimkisi de yapıyor ama sadece alt açmasını kirletiyor...
bide bezden sızdırma olayı bizde de var..primanın yeni doğanı kzımın bacaklarını çok sıkıyor.. 2 numarası da sızdırıyor ne yapacağımı bilemedim...
kıslar selam,
bebekler malüm hepimizi esir aldılar..şuanda bile zor yazıyorumm bizimki emiyorda diğer taraftan...
ben çok dertliyim benim gibi olan var mı? bizim ufaklık gündüzleri çok mızmız gerçi geceleride öyle ama gündüz daha fena...emziriyorum uyuyor yerine koyuyorum hmn uyanıyor ya da 1-1,5 saat sonra hiç öyle uzun uyumuyor..uyandğındada ağlıyor sürekli emmek istiyor..kucağımda oyalayım diyorum durduramıyorum..Sık emdiği için göğüslerimde şişmiyor...Acaba diyorum doymuyor mu..Mama vermek istemiyorumm..çok mutsuzum evde sadece onla ilgilenmek işim başkada hiçbişi yapamıyorum...Bu böyle gitmez inş..
Canım merhaba aynı konudan bende muzdariptim en sonunda mamaya başladım şimdide kızım beni emmek istemiyor zaten moral bozukluğu stres yorgunluk dengeli ve düzenli beselenememeyle beraber sütüm iyice azaldı. Benim kızım 3170 gram doğdu 15 günlükken 2550 grama kadar düştü son 2 gün artık memeden hiç düşmedi sürekli mızmız memeye saldırır gibi ağzını sürtüyor geri çekiyor en sonunda şap diye yapışıp emiyor tekrar sinirlenip geri çekiyordu meğersem sütüm yeterli gelmemiş ve kanlı idrarı da vardı buda bebeğin doymamasından oluşurmuş. Mamaya geçmeden doktora götürmüştüm doktor başla dedi mamaya ikisini bir ver dedi ilk zaman iyi gidiyordu hem meme hem mama ama bir zaman sonra mama cc leri çoğaldı memeyi almaz istemez oldu şimdi de ben sağmaya çalışıyorum ama onuda tam beceremiyorumi. Daha şimdi sağdım mesela 10 cc anca çıkmıştır ama meme ucunu sıkınca hala geliyor sütüm parmağımdan sızıyor ben anlamadım aldığım cıhazdamı sorun var bende mi... Şuan benim Erva'm 31 günlük ve iyi acıkınca yaklaşık 115 cc mama içiyor.
Şimdi ise annem var doğumdan beri yanımda bebeğim onda daha fazla durunca bende psikolojik olarak ben annelik yapamıyorum ben bebeğime yetmiyorum diye düşünmeye başladım moralim iyice bozuldu. Çok sıkıntıdayım. Bazen bi moral buluyorum kendimi rahatlatıyorum olacak azmet devam et diye ama psikolojim iyice bozuldu. Zaten eşimin ailesi bebeği o şekilde zayıflamış görünce sen naptın bu çocuğa neden zayıflattın diye üstüme geldiler o kadar sıkıntıya soktularki beni neymiş önce mama verecekmişim sonra memeyi. Ya o kadar cahillerki düşünün artık bana sütünü boşver mama ver dediler. Beni ağlamaktan beter ettiler hakkımı helal etmiyorum eğer gelecek sütüm onlardan sebep gelmediyse öbür dünyada bende kızımda alsın hakkını onlardan. Görümcem göğsümü bile sıktı sütüm varmı diye düşünün artık. Artık bebeğim acıkınca anneme sorar olmuştum anne napıyım emzireyim mi mama mı vereyim diye o kadar çaresiz kaldım napacamı bilemedim. Off off burayı fırsat buldukça takip ediyorum okuyorum ama yazmaya bir fırsat bulamadım.
TURUNCU Off neyse turuncunun sıkı takipcisi oldum oda süt konusunda baya uğraştı diye ama onun maşallah gene sağdığında 50-60 geliyor hatta bazen çocuğu emdiğinde doyuyor diyordu ama benim dediğim gibi benim sağdığım sütüm 15 cc anca gelir. ama göğsüme daha var aceba turunca hangi süt sağma cıhazını kullanıyorusun ve nasıl sağıyorsun bana ayrıntılı bir şekilde anlatırmısın. Kaç dakika tutuyorsun bişey yiyormusun süt olsun diye özel yediğin varmı???
Arkadaşlar hepinize mutlu günler diliyorum bebeğinizle ve sütü olan anneler ne olur kıymetini bilin bebeğinizi emirebildiğiniz kadar emzirin ben çok mutusuzum sütüm yok diye. Kimisi gelir daha diyor umutlanıyorum bende ama Allahtan hayırlısı. Kanamamın bitmesini namaza başlamayı ve bol bol namazda dua etmeyi istiyorum sütüm için. Arkadaşlar lütfen bana dua edin ve tüm sıkıntısı olanlara dua edelim birlikte sıkıntıları gitsin diye ve sütü olmayanların sütü gelsin diye. Morale çok ihtiyacım var arkadaşlar YARDIM !!!!
20 günlük bebeğim var emziriyorum ama bıraksam 24 saat emer bende bir müddet sonra çekiyorum memedenyaygarayı koparıyor açmı kaldı diye düşünüyorum... doyduğunu nasıl anlıcam bilemedim..
Valla haklisiniz kizlar size tamemen katiliyorum ben olsam kiricam diye dusunmem direk soylerim "cok biliyorsaniz dogurunda kendinize gore bakin" diye sizler yine iyi dayanmissiniz ..onceleri tek basimayim nasil bu cocugu buyutcem diye cok endiseleniyordum ama simdi cok sukur iyiki oylemis diyorum bazen esim bile birsey diyimce kuplere biniyorum bir de baskalari dese ne olurdu kim bilir ( dalardim herhalde)
Allah sabir versin kizlar bence icinizde birsey saklamayin soyleyin ne varsa hem olan size olur sonra sutunuz azalir sikintidan bu yuzden hic cekinmeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?