- 26 Kasım 2007
- 7.839
- 4.930
- 448
Canım merhaba aynı konudan bende muzdariptim en sonunda mamaya başladım şimdide kızım beni emmek istemiyor zaten moral bozukluğu stres yorgunluk dengeli ve düzenli beselenememeyle beraber sütüm iyice azaldı. Benim kızım 3170 gram doğdu 15 günlükken 2550 grama kadar düştü son 2 gün artık memeden hiç düşmedi sürekli mızmız memeye saldırır gibi ağzını sürtüyor geri çekiyor en sonunda şap diye yapışıp emiyor tekrar sinirlenip geri çekiyordu meğersem sütüm yeterli gelmemiş ve kanlı idrarı da vardı buda bebeğin doymamasından oluşurmuş. Mamaya geçmeden doktora götürmüştüm doktor başla dedi mamaya ikisini bir ver dedi ilk zaman iyi gidiyordu hem meme hem mama ama bir zaman sonra mama cc leri çoğaldı memeyi almaz istemez oldu şimdi de ben sağmaya çalışıyorum ama onuda tam beceremiyorumi. Daha şimdi sağdım mesela 10 cc anca çıkmıştır ama meme ucunu sıkınca hala geliyor sütüm parmağımdan sızıyor ben anlamadım aldığım cıhazdamı sorun var bende mi... Şuan benim Erva'm 31 günlük ve iyi acıkınca yaklaşık 115 cc mama içiyor.
Şimdi ise annem var doğumdan beri yanımda bebeğim onda daha fazla durunca bende psikolojik olarak ben annelik yapamıyorum ben bebeğime yetmiyorum diye düşünmeye başladım moralim iyice bozuldu. Çok sıkıntıdayım. Bazen bi moral buluyorum kendimi rahatlatıyorum olacak azmet devam et diye ama psikolojim iyice bozuldu. Zaten eşimin ailesi bebeği o şekilde zayıflamış görünce sen naptın bu çocuğa neden zayıflattın diye üstüme geldiler o kadar sıkıntıya soktularki beni neymiş önce mama verecekmişim sonra memeyi. Ya o kadar cahillerki düşünün artık bana sütünü boşver mama ver dediler. Beni ağlamaktan beter ettiler hakkımı helal etmiyorum eğer gelecek sütüm onlardan sebep gelmediyse öbür dünyada bende kızımda alsın hakkını onlardan. Görümcem göğsümü bile sıktı sütüm varmı diye düşünün artık. Artık bebeğim acıkınca anneme sorar olmuştum anne napıyım emzireyim mi mama mı vereyim diye o kadar çaresiz kaldım napacamı bilemedim. Off off burayı fırsat buldukça takip ediyorum okuyorum ama yazmaya bir fırsat bulamadım.
TURUNCU Off neyse turuncunun sıkı takipcisi oldum oda süt konusunda baya uğraştı diye ama onun maşallah gene sağdığında 50-60 geliyor hatta
bazen çocuğu emdiğinde doyuyor diyordu ama benim dediğim gibi benim sağdığım sütüm 15 cc anca gelir. ama göğsüme daha var aceba turunca hangi süt sağma cıhazını kullanıyorusun ve nasıl sağıyorsun bana ayrıntılı bir şekilde anlatırmısın. Kaç dakika tutuyorsun bişey yiyormusun süt olsun diye özel yediğin varmı???
Arkadaşlar hepinize mutlu günler diliyorum bebeğinizle ve sütü olan anneler ne olur kıymetini bilin bebeğinizi emirebildiğiniz kadar emzirin ben çok mutusuzum sütüm yok diye. Kimisi gelir daha diyor umutlanıyorum bende ama Allahtan hayırlısı. Kanamamın bitmesini namaza başlamayı ve bol bol namazda dua etmeyi istiyorum sütüm için. Arkadaşlar lütfen bana dua edin ve tüm sıkıntısı olanlara dua edelim birlikte sıkıntıları gitsin diye ve sütü olmayanların sütü gelsin diye. Morale çok ihtiyacım var arkadaşlar YARDIM !!!!
Merhaba canım.
Şuan kayınvalidelerde olduğum için çok giremiyorum nete.Şöyle bir göz atarken senin mesajını gördüm ve cevap yazayım hemen dedim.
Benim ufaklık gaz nedeni ile memede en fazla 5 dk durur oldu.Keyfi olarak duruyor,kokluyor biraz beni sonra mızıldanmaya başlıyordu.Ben de artık düzenli sağmaya başladım.
İnternette bir siteden spectra marka çift başlıklı makina kiraladım.1 aylık kirası 75 tl.(bu gidişle satın alacağım makinayı)
İlk kiraladığım haftalar hep 2 saatte bir her iki göğüsü 15 dakika sağdım.Aman süt bitti diye hiç kapatmadım çünkü süt kademe kademe geliyor ve 15-20 dakikada bitmiş oluyor.Şimdilerde fazla vaktim olmadığı için gece gündüz 3 saatte bir 15 dakika sağıyorum.Toplam 90- 100 cc süt çıkıyor 3 saatte.(ilk haftalar 30-40 cc anca sağardım.Düzenli sağdıkca arttı)
Stok yapamıyorum çünkü sütüm anca günlük doyuruyor oğlumu.
Gece 2 kere 100 cc mama veriyorum daha tok tuttuğu için.Böylece gece sağdığım sütler sabah için hazır olmuş oluyor.Gündüzde tekrar 100 cc geceye kadar sağdığım sütleri veriyorum.Yani mama sayısı günde 2 biberon oluyor.Bazen süt azalınca 3 biberon oluyor ama 3ü geçmiyoruz hiç.
İlk günler süt için yemediğim içmediğim kalmamıştı ama artık sallamıyorum.Çünkü yesem de yemesem de sütte öyle çok artış yapan bişey olmadı hiç bende.
Sadece su,huzur ve uykuyu almak çok etkili oldu bende.
Başka sorun olursa özelden gönder ki daha çabuk döneyim sana.