2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba canım.
Şuan kayınvalidelerde olduğum için çok giremiyorum nete.Şöyle bir göz atarken senin mesajını gördüm ve cevap yazayım hemen dedim.
Benim ufaklık gaz nedeni ile memede en fazla 5 dk durur oldu.Keyfi olarak duruyor,kokluyor biraz beni sonra mızıldanmaya başlıyordu.Ben de artık düzenli sağmaya başladım.
İnternette bir siteden spectra marka çift başlıklı makina kiraladım.1 aylık kirası 75 tl.(bu gidişle satın alacağım makinayı)
İlk kiraladığım haftalar hep 2 saatte bir her iki göğüsü 15 dakika sağdım.Aman süt bitti diye hiç kapatmadım çünkü süt kademe kademe geliyor ve 15-20 dakikada bitmiş oluyor.Şimdilerde fazla vaktim olmadığı için gece gündüz 3 saatte bir 15 dakika sağıyorum.Toplam 90- 100 cc süt çıkıyor 3 saatte.(ilk haftalar 30-40 cc anca sağardım.Düzenli sağdıkca arttı)
Stok yapamıyorum çünkü sütüm anca günlük doyuruyor oğlumu.
Gece 2 kere 100 cc mama veriyorum daha tok tuttuğu için.Böylece gece sağdığım sütler sabah için hazır olmuş oluyor.Gündüzde tekrar 100 cc geceye kadar sağdığım sütleri veriyorum.Yani mama sayısı günde 2 biberon oluyor.Bazen süt azalınca 3 biberon oluyor ama 3ü geçmiyoruz hiç.
İlk günler süt için yemediğim içmediğim kalmamıştı ama artık sallamıyorum.Çünkü yesem de yemesem de sütte öyle çok artış yapan bişey olmadı hiç bende.
Sadece su,huzur ve uykuyu almak çok etkili oldu bende.
Başka sorun olursa özelden gönder ki daha çabuk döneyim sana.

arkadaslar ben sütünü baska bebege verme taraftarı degilim süt kardes diye bisey var onlar ilerde birbirini sever evlenirse dogru olmaz cnkü Allah katında kardesler ve her annenin sütü kendi bebegine göreymiş

canım doğru diyosun onu hiç düşünmedim.. emzirmediği halde sütünü verince bebekler yinede süt kardeş olur dimi.. ben buzlukta süt 6 ay durur biliyodum o derin dondurucudaymış.. buzlukta 3 ay kalıyormuş.. 3 ay içinde 50-60 paket sütü nasıl tüketecek.. yinede ziyan olmasın taraftarıyım, aynı cinsiyetten bebeğe verebilir anne sütü sonuçta bebeğine özel olsa da mamadan kat kat iyidir.. tabi yinede verecek arkadaş kendi bilir..

canım verdigin kişi aynı cins olsada sen erkek cocuguna verdin diyelim oglunla kardes oldu sonra o cocugun kız kardesi var onla oglun evlenmek istiyor onlarda otomatikman kardes oluyor peygamberler zamanında süt anneleri varmıs ama bir sartla emziriyorlarmıs cocukları birbiriyle evlenmeme sartıyla yani bu konu cok hassas bosverin mama alanda büyüyor süt ölüm kalım meselesi degil yani

tabi öyle bişey varsa emmesin daha iyi :)) ben bunu bilmiyodum, süt kardeş sadece emendir, onun kardeşleri değildir diye biliyodum.. sen eminmisin? bir bakim dedim nete , bu sitede benim düşündüğüm gibi çıktı.. ama yinede iyice öğrenmek lazım..
St kardelik .:.: [url]www.dinimizislam.com :.:.[/url]
Sual: Annemi emen çocuğun, yani süt kardeşimin annesi veya bacısı ile evlenebilir miyim?
CEVAP
Evet.

ben anladım galiba.. beykoz, dediğin gibi çok hassas bir konuymuş .. diyelim iki erkek süt kardeşi oldu, süt annenin bütün çocuklarıyla süt kardeşi oluyormuş.. yani süt annesinin sonradan kızı olsa, aynı annenin sütünü içtikleri için.. ama süt annenin çocuğu, süt emenin kardeşiyle süt kardeşi değilmiş..
Sual: Süt kardeşliğinde, "Süt aşağı akar, yukarı akmaz" sözü doğru mudur?
CEVAP
Böyle bir şeyin aslı olmadığı Nimet-i İslam kitabında yazılıdır. Mesela bir kız, bir kadından süt emse, bu kadının bütün çocukları ile süt kardeş olur. Fakat bu kadının çocukları, emen kızın ablası ve küçük kardeşi ile de evlenebilir. Yalnız bu kız, onlara süt kardeş olur. Büyük-küçük diğerleri süt kardeş olmaz.

evet canım hassas en iyisi herkezin sütü kendine buarda bnde ögrenmiş oldum tamamen ne oldugunu sayende

kızlar merhaba hepinize güzel günler.
geçen hafta bahsetmiştim 23. günde kızım kilo almadığı gibi doğum kilosununda altına düşmüş diye. 1 hafta sonra tekrar dr.a gidicektik ve dün gittik.. geçen haftaki tartımı 3340dı, dün 4750 çıktı!!!! bebeğime henüz hamileykende aynı sorunun yaşamıştım kilosu düşük çıkmıştı. sonra meğer yanlış ölçümmüş rahatlamıştım. dünde dr. bir haftada bu kadar kilo almasının imkansız olduğunu, ve geçen haftaki tartımda bir hata olduğnu söyledi. hastanenin kadın doğum bölümündeki farklı bir tartıda emin olmak için bebeğimi yine tarttık ve sonuç aynı oldu. çok üzülmüştüm geçen haftadan bu yana ama çok şükür korktuğum olmadı. yani 1 ayda 1300gr.a yakın kilo almış kızım
bu arada birşey sormak istiyorum. kızım daha yeni emmişde olsa emmeyi bitirir bitirmez elini ağzına götürüyor aranıyor gibi. parmak emmeyemi başlıcak emzik vermelimiyim artık bilmiyorum.
sizin bebeklerde yapıyormu bunu? ve emzik veriyosanız nasıl veriyosunuz kızlar? nette araştırdım olumlu olumsuz birsürü yazı var, sizlerin fikirlerini almak istedim..

kızlar ya malum hepmiizin kırkı cıktı sayılır...sez. olanlar benm gibi canı acıyan oldu mu acaba yaaaa

Daha tecrube etmedik ama internetten okumustum bir ara sut veren annelerde oluyormuz yani normal anlayacagin bu da bizim cilemizin hic bitmeyecegini gosteriyor :26:diger taraftan benim halan dikis yerlerimde hafif hafif agrillarim oluyor boyle igne batmasi gibi bu yuzden kendimi iyice iyilesmis hissetmeden denemeye kalkmayi dusunmuyorum canim

Bak iste gordun bosuna uzulmussun kizcen gayet iyi daha da iyi olur annesi sen umudunu kaybetme yeter!
Valla emzik anne icin harika bir kurtarici yani ben okumadim hic zararlarini ama bizimki basta 0+ damakli kullandi sonra o minik mi geldi ne almadi ,hep atti bende degistirdim simdi avent in silikonlu guzel bir emzigi vardi onu kullaniyor gerci atiyor bazen ama ben surekli tepiyorum agzina inan ugrasamam o kadar cok elini emme meramina girdi ki son care bunu bulduk

kızlar bişey sormak istiyorum 10 mayısta sezeryan oldum ama kanamam hala bitmedi ve parça parça bişeyler geliyo kan pıhtısı gibi anlamadım gitti sizce normalmi ?

ıyı geceler kızlar belkı konuyla alakası olmıycak ama bende sızın gıbı bu aylarda dogurdum bebgım ıkı aylık ıkıncı cocukgum ben cocuklarımı buyuturken esımın bana yaptıgı ıhanettı yıne gordum yanı ılk degıl yaptıgı yalanlar ben yokken evıme kadın getırmesı ve herseferınde benı yalancı cıkarması benı dovmesı vs yanı bız kadınlar herseyı ceken gecelerı bebeklerın basınada uyuklayan hastalıklarında yıne bız baslarında sabahlayan evı temızle yemek yyap cocuk bak kendıne bak kocana ıyı saygılı davran hep sus otur ya neden bukadar seye ragmen karsılıgı boyle oluyor neyım eksık neden bırakıp gıdemıyorum onu herseye ragmen neden bukadar ıstıyorum bırakamıyorum moskovada yasıyorum ve herseferınde cık gıt dıyor bana ben ısrarla bırakmam senı dıyorum napcam boyle hep kavag edıyoruz cocuklrında psıkolojısı bozuluyor 4 yasındakı oglum babasına cok duskun onsuz nefes alamıyor okadar babacı onu nasıl babsından ayırcam canım acıyor kafam cok karısık sızde bı annesınız yorumlarınız benım ıcın cok onemlı elımde bır ıspatta yok aılesı hep onu koruyor sen durmuyorsun kurcalama gormemezlıkten gel ya ınsanın guvenını yıkılınca hep ters davranınca tabıkı ınsan kurcalıyr goruyr dua edın bana burda gece 3.30 ve ben hala uyamadım stresten ve sut verıyorum bebegıme allah yanına bırakmasın bunları o mısıl mısıl uyurken ben onun hatalırı yuzunden kahedıyorum kendımı allah boyle erkegı perısan etsın ıkı gozunu kor etsın ıns. dertlesmek ıstedım k.bakmayın bıraz uzun oldu

arkadaslar ben sütünü baska bebege verme taraftarı degilim süt kardes diye bisey var onlar ilerde birbirini sever evlenirse dogru olmaz cnkü Allah katında kardesler ve her annenin sütü kendi bebegine göreymiş

Arkadaslar konunuza dalmis olacagim ama cok uzuldum.... Bu sut kardesligi mevzuu yuzunden bir bebegin anne sutu emmesini engelliyorsunuz. Evet mama ile de buyuyor bebek ama o mamalari almak herkesin harci degil. Her butceye uygun degil. Sirf bu yuzden minnacik bebek inek sutu ile besleniyor anne sutu icemiyor oyle mi? Esefle kiniyorum bu dusunceleri. Evlenirseler gunah olur demek yerine, ac kalmis bir bebegin sagligina mani olmayin. 25-30 yil sonrasinin muammasi icin bugununu ziyan etmeyin. Akraba evliliginin, lisedeki kizin evlenmesinin, evlatlik kizinla evlenmenin normal oldugu duzene karsi cikin. Sut kardesinle velhasil evlenirlerse ne olur? Kalpleri temiz, vicdanlari temiz olsunlar... Unutmayin sevap 10 gunah 1 yazilir. Siz bebeklerimizin ac kalmasina sebep olmayin da denk gelip evlenmeleri beri dursun.

kızlar ya malum hepmiizin kırkı cıktı sayılır...sez. olanlar benm gibi canı acıyan oldu mu acaba yaaaa

eskisi gibi olmuyor agrili oluyor kizlar,sut salgiladigimiz icin oluyormus sanirim

kuden arkadasim lutfen sutunu ihtiyaci olan bi bebege vermeye calis buyuk sevap alirsin buyuyunce evlenmeleri vs. cok kucuk bi ihtimal bu malesef butun annelerin sutu dolu dolu olmuyor

offf arkadasim seni hatirliyorum allah yardimcin olsun ne denirki ,kocanida allah islah etsin gozunu doyursun

kızlar kesinlikle aynı fikirdeyim keşke küçük bir kızıma yarasa süt ama diğer ufaklığada dayanamam.tabiki hepimiz de anneyiz.lütfen kendi bebeğiniz mişşşşşş gibi düşünün.çünkü sizinkide mama almasını istermisiniz?ben dayanamıyorum..ben doğum yaptığımda yan odam dakı kadını sütü yetmiyordu..o minik sabahlara kadar ağlıyordu.şimdiki tecrübem olsa sorardım şstermisin diye.ama bende ilk defa tyasadım bu tecrübeyi.içim el vermiyor atmaya bir bebeğin aç kalmasına.
o kadar okuyorum anne sütü az olanları çok üzülüyorum.bende bilmiyorum ama anneleik iç güdüm ağır basıyor.benim 1 yasında yiğenim var oda 5 ay anneyi emdı sonra emmedi.arasıra ona yolluyorum o da kız ..ama yinede minik bebeklere dayanamam.birazda benim tarafımdan bakın lütfen
allah insaalah yardım eder öyle evlilik düşünmezler ne diyeyim hem kısmet

ben çok üzüldüm bu yazılanlara ,.inanın bende kardeş olmalarını istemem.allah afetsin beni insaalh böyle bişey yaşamayız ...
arkadaslar ben gerçekten kendimi çok suçlu hissettim.ama bu konda en azından bir destek te buldum..
ben anneyim dayanamıyorum bu kadar sütün ziyan olmasın o minnacık bebeklere.tabiki bende mar...anne diye bir site var basvurdum fakat dönen olmadı.ne yapayım yani açmı kalsın o yavrucak.

kuden arkadasim lutfen sutunu ihtiyaci olan bi bebege vermeye calis buyuk sevap alirsin buyuyunce evlenmeleri vs. cok kucuk bi ihtimal bu malesef butun annelerin sutu dolu dolu olmuyor
canım teskkürler ..çok mutluoldum bunu okurken..ALLAH BİLİYOR YA SİMDİ DOLDU GÖZLERİM EZAN OKUNUYOR...bunu yazarken insallah hayırlı evlatlar oluda dinlerler bizi ne diyeyim ALLAH KORUSUN YAVRULARIMIZI..TAMEMEN ANNELİK İÇ GÜDÜSÜYLE YAPIYORUM İNANIN.BEN KIYAMIYORUM AÇ KALINMASINA...........

günaydın kızlar nasılsınınız? özlemişim buraları? hamileliğin başlarında yetişemiyordum okumaya sayfaları:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…