2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

yorumun için teşekkür bende bir tek ben yaşadım sanıyordum çok kötü ya bendede enfeksiyon yok canım neden 3 gün yatırıyorlar normal doğumda 24 saat tutular off ya beni gönderdi doktorum merhem verdi şuan yara kaldırmaz dikilmeyi dedi 15 gün sonra düzelmezse dikeriz dedi eski dikiş yerinden kesip mi dikiyorlarmış aynı yer dikilmiyormuş heralde yatırırlarsa bebeğime nasıl bakarım

Slm arkadaslar aranizda bebeginde kusma problemi olan varmi, ben nerdeyse butun gun emziriyorum bebegim kucagimdan inmek istemiyor ne yatakta yatiyor, nede besiginde. Emiyor, kusuyor, emiyor tekrar kusuyor kendimi cok kotu hissediyorum lutfen cevap verin bir tek biz mi bu sorunu yasiyoruz

bizde de aynı problem var.. ama ilk zaman ki gibi değil. eğer ben soğuk birşeyler içersem, üşütürsem kusmamız artıyor, tabi miktarı da ağız dolusu kusuyor tek seferde kızım... bu durumu fark ettim ve artık dikkat etmeye çalışıyorum. ilk zamanlar kabus gibiydi, en ufak bir sesinde uykudan irkilerek uyanıyorduk eşimle her defasında. büyüdükçe de düzeliyor çok şükür...

tebrik ederim :)) 40 çıkarmak süper bişey, biz 50 günlük olduk ve 10 gündür eve girmiyoruz :))) kızımda en az benim kadar gezinmeyi seviyor, bebek aabasına koyuyorum uyuyor, eve geliyoruz uyanıyor :)))
bende ev tipi ana kucağı almak istiyorum, biraz araştırdım pahalı oldukça. dondy güzel çok amaçlı, ama mama sandalyesi olarak yemek masalarından alçak olduğunu okudum bir sitede ve biraz kaba, o yüzden ben vazgeçtim ondan. ama gerçekten çok kullanışlı... bebişini sağlıcakla büyüt....

ii akşamlar kızlar...e-bebekten alışveriş yapan var mı..nasıl,güvenilir bir sitemi...pompa alacağımda...bu ikinci olacak...ilk pompam çekmiyor artık...bir an önce yenisini almam lazım..

canım düşünsene benim bnebeğim 7 günlük idi. ama çok şükür özel oda ayarladık da bebeğim yanımda kaldı. yoksa bebeği başka yerde seni başka yerde tutuyorlar ve ağlayınca mama veriyorlar. ben ilk yattığım gün muayeneyi beklerken hemen vermişler mamayı ama Allah tan sadece birkez verdiler sonra bebeğimi hemen yanıma aldım. niye 3 gün diye sorarsan.enfeksiyon riskine karşın 3 gün antibiyotik tedavisi ve pansuman yapaılıyor. 15 gün uzun bir süre.bana kalırsa kendi kendine bitişmesi için bu süreyi vermiş aman ha dikkatli ol. ve başka bir doktora daha görün. çünkü beni görür görmez yatırmışlardı.

oh ne güzel geziyorsunuz analı kızlı:) ben de açılışı yapıcam inş.peki arabayla mı geziyorsun?oto koltuğu kullanıyor muysun? ben de ana kucağı bakıyorum bulursan kullanışlı bişi bana da haber et canım. iyi gezmeler size...

kızlar iyi akşamlar.. bizde bgn 1. ay aşımızı yapırdık. şimdilik problem yok inşallahta olmaz..
bu arada bebeğim sabahın 8inden beri uyumuyo sağlık ocağına giderken ve gelirken 15er dk ana kucağında uyudu.. birde 2-3 kez yarımşar saat uyudu okadar.. memede duruyo, yatağına koyduğum on basıyo yaygarayı.. sizdede bu kadar uzun süre uyumadığı oldumu hiç ya? şimdi bi yarım saattir ayağımda sallıyorum uyuyo. yatağına koymaya korkuyorum valla

Merhaba taze anneler. uzun suredir bakamadim buraya

ben daha hastaneden cikarken araba koltugu kullandim burda araba koltugu olmadan seyahat etmenin cezasi var, bebek yolda aglasa bile hareket halinde bebek kucaga alirsam ve polis gorurse yuksek cezalar yaziyorlar. o yuzden araba koltugunu direk evde de kullaniyorum hala 2 ayimi gectik maasallah cok uslu oglum.

asi konusunda da doktoruma asinin riskleriyle ilgili nette okuduklarimdan bahsettim otizm yapma riski ve baska risklerle ilgili doktorda biz zaten 1 yatan sonra asi yapiyoruz asinin zararlari minimuma insin diye ama hangi cocugun nasil reaksiyon verecegi belli olmaz sizin cocugunuz asiya karsi otizm ya da baska negatif sekilde reaksyon verirse asi firmalari ve doktorlar sorumluluk almaz bu tamamen sizin karariniz dedi. ben de genetikci bir arkadasa sordum onun da 4 aylik bebegi var. ben asi dersinde ogrendiklerimden sonra hayatta cicuguma asi yaptirmam hayvan dna sini degistirip vucuduuza enjekte ediyorlar gibi ve daha bir suru kucuk ayrintilar anlatti asi prespekkturunde civa gibi bebegeb agir gelecek insan vucudunda hasara sebep olacak maddeleri gosterdi bana ben de 2. ogluma asi yapmama karari aldim. elh burda asi zorunlu degil ve doktorlar ve dogal yasamaya calisan aileler cocuklarina asi yaptirmiyorlar.

biz de 2. ayimizi doldurduk, oglum daha 1 aylik olmamisken hani bir bez ile bebegi bagliyorlar ya bildigin 5 metrelik bezle bebegi ustume bagladim da gezdim. gecen gun de anakucagiyla butun gun sokaktaydik tek sorunu cocuk ordayken kaka yapip gaz cikaramiyor.

bende yan kestikleri epizyotomi kesisi açıldı ama tam değil bol dikilmiş gibi duruyor şuan belki ondan bekletiyor başka doktor da bakmaz ki doğum yaptıran doktora git dediler ve doğu görevindeyiz fazla doktor yok burda

arkadasım sen hiç aşı yaptırmadın mı yani ..inan anlamadım ne kadarlık bebeğin..ben dr uma sorcam bunu.biz 2 aylık olduk ve aşıdan sonra yavrucağuım çok kötü oldu...ama yınede yaptırırım diyorum.

sen nerede yaşıyorsun kuzum ve hangi aşıdan bahsediyorsun.hepsi mi?yani hepatit çiçek falan filan?

hııımm sen kötü düşünme sadece oraya elini değdirme,kuru ve temiz tut.poponun üstüne oturma.bacaklarını ayırarak oturma. en kötü ihitmal tekrar dikerler korkulacak bişi yok. ben de bir tek benim başıma geldi sanıp hüngür fışırt ağlamıştım ama yok öyle bişi. daha beter durumlar var. o yüzden içini ferah tut.

mecbur oturuyorum bebeği emzirirken yatarkende sızlıyor sanki merhem bile sürmeye korkuyorum tekrar dikilirken çok ağrı hissetinmi canım sanırım asıl dikilmezse rahatsız olacam düşünmekten bende çok ağladım ama yapacak bişey yok artık başa gelen çekilir doğum anındaki gibi çok ağrımaz heralde kuru tutmaya baticonla temizlimeye özen gösteriyorum ama kanamam var 10 dk bir değiştiriyorum gazlı bezi ama yine tam kuru tutamıyorum

Son düzenleme:
ilk oglum 2.5 yasinda onun asilarini yaptirdim bu konuda bilgi sahibi degildim ve sorgulayan biri de degildim, simdiki oglum 2 aylik bu sefer hemileligimden beri herseyi arastiriyorum,
sen nerede yaşıyorsun kuzum ve hangi aşıdan bahsediyorsun.hepsi mi?yani hepatit çiçek falan filan?

.

ben doktor kontrollerimi Avustruyada yaptiriyorum buralarda asi zorunlu degil ailenin istegine bagli. butun asilardan bahsediyorum, cocuguma hic bir asiyi yaptirmicam. zaten asi sistemi de turkiyeyle ayni degil turkiyede 2 aylik bebege asi yapiliyor ama burda 1 yas civari yapiyorlar ilk asilari, orda tum asilar ayri ayri yapiliyopr burda karma asi diye bir ignede bir cok asiyi yapiyorlar oyle koldan bacaktan ayri igne yapilmiyor, burdaher acidan biraz daha degisik. en guzeli de asi zorunlu degil karar aileye birakiliyor. ama maalesef turkiyede aileye sormuyorlar asi yapmak zorunlu orda

Allah sifa versin, ne kadar zor oldugunu tahmin edebiliyorum benim de dogumdan sonra dikis yerimde cok kucuk bir kan pihtilasmasi yuzunden hareket edemez haldeydim ama eve cikip ev isi yaptigim zaman yani mecburen ve aciyarak da olsa hareket etmeye basladigim gun agrim gecti. ama tabiki senin sikayetin farkli birsey benimki kan pihtilasmasiydi. ama o duyguyu biliyorum yani

hoşgeldin canım:)))

Ben 1 aylıkken ana kucağı ile dışarı çıkarmaya başladım Kayrayı.
Öncesinde araba koltuğu olarak kullandım ve herkesin mutlaka kullanması gerektiğini düşünüyorum.
Şuan Kayra 2 aylık ve nerdeyse her gün ana kucağını bebek arabasına takıp geziyoruz.Hem temiz hava alıyor hem de gezmiş oluyoruz.

Kayra 15 günlük iken fischer prise ev tipi ana kucağı aldım 120 tl ye.Şimdi iyi ki almışım diyorum çünkü Kayra içinde uyumayı ve beslenmeyi çok seviyor.,
Titreşimini açıyorum uyuyor,oyuncakları ile oynuyor.Nerdeyse bütün gün onun içinde.
Maximum ağırlık 9 kiloya kadar.Hem şuan çok işime yaradı hemde ilerde ek gıdaya geçince beslenmek için çok işime yarayacak gibi.
Ayrıca çok pratik sökülüyor ve her yere yanımda götürebiliyorum.Yani annemlere,kayınvalidelere falan geldikce mutlaka götürüyorum

Daha sıftah yok ama bu konu beni de düşündürmüyor değil :18:

ben de philips avent elektrikli kullaniyorum,cok memnunum.daha once hastane tipi kullandim,ikisinin performansi ayni,avent meme ucunu acitmiyor arti olarak

canım aventin çift başlıklısı var mı ?
Ben spectra çift başlıklı kullanıyorum ama satın almak istesem çok pahalı.Madem Avent hastane tipinden farksız,o zaman çift başlık oluyorsa onu alayım.

Bebeğin muhtemelen fazla emdiği için kusuyordur.Karnının tok olduğundan eminsen emzik

ii akşamlar kızlar...e-bebekten alışveriş yapan var mı..nasıl,güvenilir bir sitemi...pompa alacağımda...bu ikinci olacak...ilk pompam çekmiyor artık...bir an önce yenisini almam lazım..

Çok güvenilir bir site bence..Hatta ben bugün ufak tefek eksikler için kendi mağazasına gideceğim.

Bebeklerin bir günleri diğer günlerini tutmuyor.Bir bakıyorsun bütün gün uyuyor,bir bakıyorsun hiç uyumuyor.
Kafaya takılacak birşey yok,yoruldukları zaman zaten uyuyorlar.

Çok ilginç....Bizde aman hastalanmasın diye koşa koşa aşı yaptırıyoruz...
Hoş yaptırmamak gibi bir lüksümüz de yok çünkü sağlık ocağı fena takip ediyor

Dün 2.ay aşılarımız vuruldu.
Gitmeden önce yarım çay kaşığı minoset verdim(doktor ateş çıkarsa ver dedi ama ben işimi şansa bırakmak istemedim)
Aşı esnasında hiç sıkıntımız olmadı.Bir iki kere ingaaaa dedi o kadar
Dün 6 saat arayla toplam 3 yarım çay kaşığı minoset verdim.Hiç huzursuzluğumuz olmadı.Ateşi en fazla 37.2 oldu.
Çok şükür güzel bir şekilde atlattık...

Günaydın bizde dun değil ondan önceki gün asilarimizi yaptırdık gitmeden önce de bir çay kaşığı calpol verdim sonrasında bir problem cikmadi ve bidaha da vermedim...

benim kizim da cok kusuyordu,etrafimdaki insanlar da doyan bebek kusar deyip duruyordu.doktorumuza soyledim olmaz ama bir idarina baktiralim dedi ve maalesef idrar yolu enf. cikti.bu kadar kcuk bebekte olmasi normal degilmis.haftaya ayrintili arastirilacak,ins ciddi bisey cikmaz.dua edin kizlar.demem o ki bazen onemsemedigimiz seyler bazi hastaliklarin habercisi olabilir,o yuzden doktorunla paylas sikayetini.keske dememek icin bosu bosuna yaptirmisim de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…