- 27 Nisan 2010
- 6.474
- 11
- 683
canım geçmiş olsun.ben de 16 mayısta normal doğum yaptım.dışta 9 dikişim vardı ve malesef 3 tanesinde açılma oldu ve ben doğumdan bir hafta sonra tekrar hasdtanede 3 gün yatmak zorunda kaldım. açılan dikişler yeniden dikildi. doktor eğer dikilmez ve kendi kendine birleşmesini beklersek açıklık kalır ve cinsel hayatın olumsuz yönde etkilenir dedi. herne kadar psikolojik olarak ikinci kez hastaneye yatmak ve çatala oturmak can sıkıcı olsa da ilerisi açısından açıklık kalmasından sa yeniden diktirmeni tavsiye ederim bir de açıklık olunca enfensiyon kapma riskin maksimuma çıkar ve mazallah 10-15 gün antibiyotik tedavisi olmak zorunda kalabilirsin.Allah tan benimki enfekte olmamıştı da 3 günle kurtardım. şuan dikişlerim iyileşti bir sorun yok ama henüz cinsel ilişki yaşamadığım için tecrübemi aktaramıyorum ama kolay değil oradan bir bebek çıktı.deforme olması ve genişlemesi çok normal.
umarım herşey yolunda gider.Allah yardımcın olsun...
Slm arkadaslar aranizda bebeginde kusma problemi olan varmi, ben nerdeyse butun gun emziriyorum bebegim kucagimdan inmek istemiyor ne yatakta yatiyor, nede besiginde. Emiyor, kusuyor, emiyor tekrar kusuyor kendimi cok kotu hissediyorum lutfen cevap verin bir tek biz mi bu sorunu yasiyoruz
merhaba kızlar,şaka maka bebişleri büyütüyoruz. bizim de 40 ımız çıktı. bir buçuk aylık olduk bile. artık gezme vakti geldi. ben arabaya da takılabilen ana kucağından almıştım.şimdiye kadar evde onu kullandım.oğlum seviyor içinde uyuyordu ama artık onu arabaya takacağım. aranızda bebeğini araba koltuğuna oturtup gezmeye giden var mı???yoksa ben acele mi ediyorum oğluşumla yalnız geziler için??
mutfakta iş yaparken ya da salonda otururken bebişin bakınması ya da uyuması için ne alayım?ev tipi ana kucağı öneriyor musunuz?kullanan var mı? kaç aylık olana kadar kullanılıyor? ya da şu meşhur dondy mi alsak acaba onu mama sandalyesi olarak da kullanabiliriz. ama biraz tuzlu fiyatı tabi. son olarak kanguru kullananlar tavsiye eder mi? sıcakta bebek ve sizin için rahatsız edici oluyor mu? çok soru sordum inş cevaplarsınız annişler. bebişlerinizi gıdılarından öpüyorum
yorumun için teşekkür bende bir tek ben yaşadım sanıyordum çok kötü yabendede enfeksiyon yok canım neden 3 gün yatırıyorlar normal doğumda 24 saat tutular off ya beni gönderdi doktorum merhem verdi şuan yara kaldırmaz dikilmeyi dedi 15 gün sonra düzelmezse dikeriz dedi eski dikiş yerinden kesip mi dikiyorlarmış aynı yer dikilmiyormuş heralde yatırırlarsa bebeğime nasıl bakarım
tebrik ederim :)) 40 çıkarmak süper bişey, biz 50 günlük olduk ve 10 gündür eve girmiyoruz :))) kızımda en az benim kadar gezinmeyi seviyor, bebek aabasına koyuyorum uyuyor, eve geliyoruz uyanıyor :)))
bende ev tipi ana kucağı almak istiyorum, biraz araştırdım pahalı oldukça. dondy güzel çok amaçlı, ama mama sandalyesi olarak yemek masalarından alçak olduğunu okudum bir sitede ve biraz kaba, o yüzden ben vazgeçtim ondan. ama gerçekten çok kullanışlı... bebişini sağlıcakla büyüt....
merhaba bende mayıs annesiyim
aranızda kanguru kullanan var mı?varsa ne zaman başladınız kullanmaya.biz bugün 42 günlük olduk.kimi kullan diyor,kimileri daha çok erken diyor.ne yapacağımı şaşırtım.şimdiden teşekkürler.sağlıkla bebeklerinizi büyütmeyi nasip etsin Rabbim...
canım düşünsene benim bnebeğim 7 günlük idi. ama çok şükür özel oda ayarladık da bebeğim yanımda kaldı. yoksa bebeği başka yerde seni başka yerde tutuyorlar ve ağlayınca mama veriyorlar. ben ilk yattığım gün muayeneyi beklerken hemen vermişler mamayı ama Allah tan sadece birkez verdiler sonra bebeğimi hemen yanıma aldım. niye 3 gün diye sorarsan.enfeksiyon riskine karşın 3 gün antibiyotik tedavisi ve pansuman yapaılıyor. 15 gün uzun bir süre.bana kalırsa kendi kendine bitişmesi için bu süreyi vermiş aman ha dikkatli ol. ve başka bir doktora daha görün. çünkü beni görür görmez yatırmışlardı.
oh ne güzel geziyorsunuz analı kızlı:) ben de açılışı yapıcam inş.peki arabayla mı geziyorsun?oto koltuğu kullanıyor muysun? ben de ana kucağı bakıyorum bulursan kullanışlı bişi bana da haber et canım. iyi gezmeler size...
Merhaba taze anneler. uzun suredir bakamadim buraya
ben daha hastaneden cikarken araba koltugu kullandim burda araba koltugu olmadan seyahat etmenin cezasi var, bebek yolda aglasa bile hareket halinde bebek kucaga alirsam ve polis gorurse yuksek cezalar yaziyorlar. o yuzden araba koltugunu direk evde de kullaniyorum hala 2 ayimi gectik maasallah cok uslu oglum.
asi konusunda da doktoruma asinin riskleriyle ilgili nette okuduklarimdan bahsettim otizm yapma riski ve baska risklerle ilgili doktorda biz zaten 1 yatan sonra asi yapiyoruz asinin zararlari minimuma insin diye ama hangi cocugun nasil reaksiyon verecegi belli olmaz sizin cocugunuz asiya karsi otizm ya da baska negatif sekilde reaksyon verirse asi firmalari ve doktorlar sorumluluk almaz bu tamamen sizin karariniz dedi. ben de genetikci bir arkadasa sordum onun da 4 aylik bebegi var. ben asi dersinde ogrendiklerimden sonra hayatta cicuguma asi yaptirmam hayvan dna sini degistirip vucuduuza enjekte ediyorlar gibi ve daha bir suru kucuk ayrintilar anlatti asi prespekkturunde civa gibi bebegeb agir gelecek insan vucudunda hasara sebep olacak maddeleri gosterdi bana ben de 2. ogluma asi yapmama karari aldim. elh burda asi zorunlu degil ve doktorlar ve dogal yasamaya calisan aileler cocuklarina asi yaptirmiyorlar.
ben daha hastaneden cikarken araba koltugu kullandim burda araba koltugu olmadan seyahat etmenin cezasi var, bebek yolda aglasa bile hareket halinde bebek kucaga alirsam ve polis gorurse yuksek cezalar yaziyorlar. o yuzden araba koltugunu direk evde de kullaniyorum hala 2 ayimi gectik maasallah cok uslu oglum.
asi konusunda da doktoruma asinin riskleriyle ilgili nette okuduklarimdan bahsettim otizm yapma riski ve baska risklerle ilgili doktorda biz zaten 1 yatan sonra asi yapiyoruz asinin zararlari minimuma insin diye ama hangi cocugun nasil reaksiyon verecegi belli olmaz sizin cocugunuz asiya karsi otizm ya da baska negatif sekilde reaksyon verirse asi firmalari ve doktorlar sorumluluk almaz bu tamamen sizin karariniz dedi. ben de genetikci bir arkadasa sordum onun da 4 aylik bebegi var. ben asi dersinde ogrendiklerimden sonra hayatta cicuguma asi yaptirmam hayvan dna sini degistirip vucuduuza enjekte ediyorlar gibi ve daha bir suru kucuk ayrintilar anlatti asi prespekkturunde civa gibi bebegeb agir gelecek insan vucudunda hasara sebep olacak maddeleri gosterdi bana ben de 2. ogluma asi yapmama karari aldim. elh burda asi zorunlu degil ve doktorlar ve dogal yasamaya calisan aileler cocuklarina asi yaptirmiyorlar.
bende yan kestikleri epizyotomi kesisi açıldı ama tam değil bol dikilmiş gibi duruyor şuan belki ondan bekletiyor başka doktor da bakmaz ki doğum yaptıran doktora git dediler ve doğu görevindeyiz fazla doktor yok burda
sen nerede yaşıyorsun kuzum ve hangi aşıdan bahsediyorsun.hepsi mi?yani hepatit çiçek falan filan?
hııımm sen kötü düşünme sadece oraya elini değdirme,kuru ve temiz tut.poponun üstüne oturma.bacaklarını ayırarak oturma. en kötü ihitmal tekrar dikerler korkulacak bişi yok. ben de bir tek benim başıma geldi sanıp hüngür fışırt ağlamıştım ama yok öyle bişi. daha beter durumlar var. o yüzden içini ferah tut.
ilk oglum 2.5 yasinda onun asilarini yaptirdim bu konuda bilgi sahibi degildim ve sorgulayan biri de degildim, simdiki oglum 2 aylik bu sefer hemileligimden beri herseyi arastiriyorum,arkadasım sen hiç aşı yaptırmadın mı yani ..inan anlamadım ne kadarlık bebeğin..ben dr uma sorcam bunu.biz 2 aylık olduk ve aşıdan sonra yavrucağuım çok kötü oldu...ama yınede yaptırırım diyorum.
sen nerede yaşıyorsun kuzum ve hangi aşıdan bahsediyorsun.hepsi mi?yani hepatit çiçek falan filan?
.
mecbur oturuyorum bebeği emzirirken yatarkende sızlıyor sanki merhem bile sürmeye korkuyorum tekrar dikilirken çok ağrı hissetinmi canım sanırım asıl dikilmezse rahatsız olacam düşünmekten bende çok ağladım ama yapacak bişey yok artık başa gelen çekilir doğum anındaki gibi çok ağrımaz heralde kuru tutmaya baticonla temizlimeye özen gösteriyorum ama kanamam var 10 dk bir değiştiriyorum gazlı bezi ama yine tam kuru tutamıyorum
Allah sifa versin, ne kadar zor oldugunu tahmin edebiliyorum benim de dogumdan sonra dikis yerimde cok kucuk bir kan pihtilasmasi yuzunden hareket edemez haldeydim ama eve cikip ev isi yaptigim zaman yani mecburen ve aciyarak da olsa hareket etmeye basladigim gun agrim gecti. ama tabiki senin sikayetin farkli birsey benimki kan pihtilasmasiydi. ama o duyguyu biliyorum yani
merhaba kızlar,şaka maka bebişleri büyütüyoruz. bizim de 40 ımız çıktı. bir buçuk aylık olduk bile. artık gezme vakti geldi. ben arabaya da takılabilen ana kucağından almıştım.şimdiye kadar evde onu kullandım.oğlum seviyor içinde uyuyordu ama artık onu arabaya takacağım. aranızda bebeğini araba koltuğuna oturtup gezmeye giden var mı???yoksa ben acele mi ediyorum oğluşumla yalnız geziler için??
mutfakta iş yaparken ya da salonda otururken bebişin bakınması ya da uyuması için ne alayım?ev tipi ana kucağı öneriyor musunuz?kullanan var mı? kaç aylık olana kadar kullanılıyor? ya da şu meşhur dondy mi alsak acaba onu mama sandalyesi olarak da kullanabiliriz. ama biraz tuzlu fiyatı tabi. son olarak kanguru kullananlar tavsiye eder mi? sıcakta bebek ve sizin için rahatsız edici oluyor mu? çok soru sordum inş cevaplarsınız annişler. bebişlerinizi gıdılarından öpüyorum
cvplar için saolun kızlar ama sorunum şu ki dr.a gittim sorun yok dedi bir güzel konuştuk falan neyse normal hayatınıza dönebilirsiniz dedi...vajen usg ile iç dikişlerim kontrol edildi falan filan...ama kuruluktan kaynaklanan acıdan bahsetmiyorum resmen dip kısımda rahimin kesildgi ve dikildigi yerde acı hissettimmm. bunu yaşayanlar varmı acaba cünkü bir tek bendeyse sorun dr.a gidicem... cvp verirseniz sevinirm anlatmakta ne zormuş böyle
ben de philips avent elektrikli kullaniyorum,cok memnunum.daha once hastane tipi kullandim,ikisinin performansi ayni,avent meme ucunu acitmiyor arti olarak
Slm arkadaslar aranizda bebeginde kusma problemi olan varmi, ben nerdeyse butun gun emziriyorum bebegim kucagimdan inmek istemiyor ne yatakta yatiyor, nede besiginde. Emiyor, kusuyor, emiyor tekrar kusuyor kendimi cok kotu hissediyorum lutfen cevap verin bir tek biz mi bu sorunu yasiyoruz
ii akşamlar kızlar...e-bebekten alışveriş yapan var mı..nasıl,güvenilir bir sitemi...pompa alacağımda...bu ikinci olacak...ilk pompam çekmiyor artık...bir an önce yenisini almam lazım..
kızlar iyi akşamlar.. bizde bgn 1. ay aşımızı yapırdık. şimdilik problem yok inşallahta olmaz..
bu arada bebeğim sabahın 8inden beri uyumuyosağlık ocağına giderken ve gelirken 15er dk ana kucağında uyudu.. birde 2-3 kez yarımşar saat uyudu okadar.. memede duruyo, yatağına koyduğum on basıyo yaygarayı.. sizdede bu kadar uzun süre uyumadığı oldumu hiç ya? şimdi bi yarım saattir ayağımda sallıyorum uyuyo. yatağına koymaya korkuyorum valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?