2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

kudencim marka anne diye bi site var senin dedigin orasi sanirim bende okumustum insallah donen olur anne sutu gibisi var mi hangi mama hangi sut anne sutu gibidir ki ,kendi bebegimizi dusunelim istermiyiz surekli mama vermeyi sahsen ben istemiyorum ama anne mecbur olunca veriyor ki bunun bide ekonomik boyutu var herkes mama alacak gucede sahip degil keske yakin olsaydik alirdim sutlerinden dolaba atardim ileriki gunler icin,senide hassasiyetinden dolayi tebrik ediyorum

süt anneliği gerçekten güzel bir müessese... bununla beraber pek çok sorumluluğu da olduğunu hatırlatmak gerekiyor. duygusallıkla bakıp da bir çocuk daha anne sütüyle beslensin demek güzeldir, fakat eksiktir.

şayet süt verecekseniz, muhakkak sütünüzü alacak bebeğin ve ailesinin bilgilerini kayıt altında tutmanızı tavsiye ederim. zira, sütle beraber bir genetik geçiş de olur. dikkat ederseniz her çocuk için, her yaşta ve dönemde salgılanan sütün içeriği farklıdır. dolayısıyla, bir çocuk sütünü aldığı annenin karakaterinden ve yaşam tarzından da etkilenecektir.
mesela dini hassasiyetleri olan bir anne iseniz, haram-helal kaygısı olmayan bir annenin sütüyle çocuğunuzu beslemek istemezsiniz.
evlillik ise apayrı bir husus.. kesinlikle biyolojik kardeşlik gibi İslam'a göre... yani, yıllar sonra, süt kardeş olduğunu öğrenen evli çiftler boşanırlar.

ben süt kardeşliğini önemsiyorum ve oğluma bir süt anne düşünüyorum.. tanıdığım, çocuğuma gerçekten anne şefkatiyle yaklaşacak bir anne olsun diye dua ediyorum.

bu konuda aşağıdaki linkte geniş blgi var; uzun ama sabırla okumanızı tavsiye ederim, bebekler müsade ederse tabii

Modern sorunlara gelenekten çözüm teklifi: SÜTANNE « Çocuk & Aile

gunaydın kızlarrrr
benim bebegimde 35 gunluk oldu şimdilik gee uykumuz duzenli gündüz ise hiç bi şekilde oyalıyamıyorum bebeğimi.
sadece kucakta sessiz kalıyo onun dışında kucağımdan ındırıdığımde en fazla 5 dakıka sonra basıyor yaygarayı.
sadece emzıkle susuyor. veriyorum ağzına eme eme bakınıyo etrafa bi sure sonra gözleri kayıyo uykuya geçiyo
emzik düşünce gene yaygara :) her znmda kucak ta dursun istemiyorum hem alışmasın hemde ben gün içinde
evini işini gücünü yapabılmelıyım. sizinkide böylemi ne biliyim emzik alınca cok rahatım ama acaba normalmi

bakın eski kadınlar tarlalarda calısıyor diye inek sütüne su katıp bebege vermek için bebegini sırtına baglayıp yola cıkıyorlarmıs bunu bizzat tanıdıgım biri yapıyordu onlar öle büyüttüde cocuk salakmı oldu Allah askına kardesinle evlenirmisin bu konu okdar önemli bizim miletimiz artık ensest ilişkiyi normal karsılayacak kadar azdıysa ben ona bişey diyemem ama sütüm olmasaydı senin gibi konuyu masumlastırıp minareyi calan kılıfını hazırlar konumuna getircegime param yoksa inek sütünü vermiştim o saglıkla büyüsünde bana yeter ilerde olabilecekleri şimdiden engellemiş olurum o bana ilerde niye inek sütü verdin dediginde yoktu sütümde paramda diyebilirim ama ben su kızı seviyorum neden beni o kadına emzirttirdin derse yıkılırım anladınmı Allahım bunu uygun görmemişse biz bunu kendi kafamıza göre ay bebege yazık falan diyerek yok sayamayız benden bukadar ben ogluma bunu yapamam beslemek için cok yöntem var o konunun geri dönüşü yok ve ben akraba evliligini yada evlatlık kızınla evlenmeyi onaylamıyorum hem zaten dinimizce evlatlıkta günah cünkü evlatlık alınan kızsa babaya haram erkekse anneye haram ama para yardımı edip bakabilirsin darülacizelere falan nese cok uzun oldu ama biraz arastır istersen öle konus

ve inanın Allahım uygun görse bnde emziririm ama dini kendime göre uyarlayamayız ve küçük bir ihtimal bile olsa cocugumu böle bir seyin altına sokamam durur durur gelir beni bulur

gunaydın kızlarrrr
benim bebegimde 35 gunluk oldu şimdilik gee uykumuz duzenli gündüz ise hiç bi şekilde oyalıyamıyorum bebeğimi.
sadece kucakta sessiz kalıyo onun dışında kucağımdan ındırıdığımde en fazla 5 dakıka sonra basıyor yaygarayı.
sadece emzıkle susuyor. veriyorum ağzına eme eme bakınıyo etrafa bi sure sonra gözleri kayıyo uykuya geçiyo
emzik düşünce gene yaygara :) her znmda kucak ta dursun istemiyorum hem alışmasın hemde ben gün içinde
evini işini gücünü yapabılmelıyım. sizinkide böylemi ne biliyim emzik alınca cok rahatım ama acaba normalmi

bnde kullanıyorum canım yoksa dedigin gibi durmuyor kimi emzik verecegine emzir diyor ki emziriyorum zaten kimide emmesi kuvvetlenir ver diyor ben verenlerdenim canım

Arkadasim seni tebrik ediyorum. Gercekten duyarli bir yurdum insanisin. Bunun sevabi sana ve bebegine muhakkak yarayacaktir. Allah yavruna yardim edecktir. Insallh geri donus olur da birilerine faydan dokunur. Bebegini saglikla buyutmek nasip olsun sana. Unutma herseyin bir sebebi vardir. Senin sutunun fazla olmasi da bundandir belki. O sutu veren allah belki senin birilerine yardim etmeni buyurmustur.

Allah herkesin gonlune gore versin insallah........

buarada bebegin hayırlı ugurlu olsun Allahım kucagına almanı nasip eylesin ve kötülüklerden korusun ...

merhaba bende mayıs annesiyim
aranızda kanguru kullanan var mı?varsa ne zaman başladınız kullanmaya.biz bugün 42 günlük olduk.kimi kullan diyor,kimileri daha çok erken diyor.ne yapacağımı şaşırtım.şimdiden teşekkürler.sağlıkla bebeklerinizi büyütmeyi nasip etsin Rabbim...

ArkadaSlar mhb,aranıza bugün katıldım. 49 günlük bir oğlum var. 20 gün sonra calışma hayatıma geri dönmek zorundayim. Aranızda gogus pompasi kullanan ya da alamayı düşünen anneler varsa yardım bekliyorum. Cok kararsız kaldım.

ben sling kulllanıyorum; oğlum 30 günlük, wrap slinge koyup öyle taşıyorum. doğal ebeveynlik diye bir kitapta okudum ilk olarak slingleri ve hemen araştırdım. bence muhteşem bir şey.....

kitabı da, slingi de tavsiye ederim...

merhaba canım ben avent elektrikli kullanıyorum.200-250 tl civarında göğüs ucunu biraz sündürüyor o da doğal çünkü bebişler de sündürüyor:) onun dışında memnun kaldım ama çok üşengeç olduğum için kullanmıyorum pek:)

canım anladığım kadarıyla senin onu bırakamayacağını bildiği için sana böyle davranıyor. çünkü ne yaparsa yapsın karısı onu terkedemez.böyle düşünmesine imkan vermekle hata etmişsin ama yapacak bişi yok.eğer türkiyeye döndüğünde sana destek olacak birileri varsa bir süreliğine terket derim ben. aklı başına gelir. hem de sen onsuz da yaşanabildiğini görmüş olursun. çünkü hayatın gerçeği bu. hiç kimse vazgeçilmez değildir. Allah yardımcın olsun...

sevgili kardeşim. elbette sütünü bir başka bebeğe verebilirsin ama lütfen bilinçli bir insan olarak bu konuyu hassasiyetle incele ve sorumluluğunu üstlenerek sütünü ver. çünkü dini açıdan bu iş önemli ve göz ardı edilemez. dinen uygun bir şekilde verirsen büyük sevap kazanırsın...

merhaba kızlar,şaka maka bebişleri büyütüyoruz. bizim de 40 ımız çıktı. bir buçuk aylık olduk bile. artık gezme vakti geldi. ben arabaya da takılabilen ana kucağından almıştım.şimdiye kadar evde onu kullandım.oğlum seviyor içinde uyuyordu ama artık onu arabaya takacağım. aranızda bebeğini araba koltuğuna oturtup gezmeye giden var mı???yoksa ben acele mi ediyorum oğluşumla yalnız geziler için??

mutfakta iş yaparken ya da salonda otururken bebişin bakınması ya da uyuması için ne alayım?ev tipi ana kucağı öneriyor musunuz?kullanan var mı? kaç aylık olana kadar kullanılıyor? ya da şu meşhur dondy mi alsak acaba onu mama sandalyesi olarak da kullanabiliriz. ama biraz tuzlu fiyatı tabi. son olarak kanguru kullananlar tavsiye eder mi? sıcakta bebek ve sizin için rahatsız edici oluyor mu? çok soru sordum inş cevaplarsınız annişler. bebişlerinizi gıdılarından öpüyorum

anladığım şeyden mi bahsediyosun valla biz daha yeltenmedik, benimki doktora gidelim sonra diyor, bana kalsa böyle iyiyiz aslında

eskisi gibi olmuyor agrili oluyor kizlar,sut salgiladigimiz icin oluyormus sanirim

cvplar için saolun kızlar ama sorunum şu ki dr.a gittim sorun yok dedi bir güzel konuştuk falan neyse normal hayatınıza dönebilirsiniz dedi...vajen usg ile iç dikişlerim kontrol edildi falan filan...ama kuruluktan kaynaklanan acıdan bahsetmiyorum resmen dip kısımda rahimin kesildgi ve dikildigi yerde acı hissettimmm. bunu yaşayanlar varmı acaba cünkü bir tek bendeyse sorun dr.a gidicem... cvp verirseniz sevinirm anlatmakta ne zormuş böyle

selam kızlar ben 10 gün önce normal doğum yaptım dikişim kesi iyileşmeden erimeye başlamış açıklık varmış geçmezse tekrar dikilecek dikilmezse yeni evliyim o şekilde kalması beni korkutuyor sizde de aynısı oldumu bana yardımcı olun lütfen bunalıma girdim =(

canım geçmiş olsun.ben de 16 mayısta normal doğum yaptım.dışta 9 dikişim vardı ve malesef 3 tanesinde açılma oldu ve ben doğumdan bir hafta sonra tekrar hasdtanede 3 gün yatmak zorunda kaldım. açılan dikişler yeniden dikildi. doktor eğer dikilmez ve kendi kendine birleşmesini beklersek açıklık kalır ve cinsel hayatın olumsuz yönde etkilenir dedi. herne kadar psikolojik olarak ikinci kez hastaneye yatmak ve çatala oturmak can sıkıcı olsa da ilerisi açısından açıklık kalmasından sa yeniden diktirmeni tavsiye ederim bir de açıklık olunca enfensiyon kapma riskin maksimuma çıkar ve mazallah 10-15 gün antibiyotik tedavisi olmak zorunda kalabilirsin.Allah tan benimki enfekte olmamıştı da 3 günle kurtardım. şuan dikişlerim iyileşti bir sorun yok ama henüz cinsel ilişki yaşamadığım için tecrübemi aktaramıyorum ama kolay değil oradan bir bebek çıktı.deforme olması ve genişlemesi çok normal.

umarım herşey yolunda gider.Allah yardımcın olsun...

ben de philips avent elektrikli kullaniyorum,cok memnunum.daha once hastane tipi kullandim,ikisinin performansi ayni,avent meme ucunu acitmiyor arti olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…