ii akşamlar kızlar...e-bebekten alışveriş yapan var mı..nasıl,güvenilir bir sitemi...pompa alacağımda...bu ikinci olacak...ilk pompam çekmiyor artık...bir an önce yenisini almam lazım..
merhaba kızlar,şaka maka bebişleri büyütüyoruz. bizim de 40 ımız çıktı. bir buçuk aylık olduk bile. artık gezme vakti geldi. ben arabaya da takılabilen ana kucağından almıştım.şimdiye kadar evde onu kullandım.oğlum seviyor içinde uyuyordu ama artık onu arabaya takacağım. aranızda bebeğini araba koltuğuna oturtup gezmeye giden var mı???yoksa ben acele mi ediyorum oğluşumla yalnız geziler için??
mutfakta iş yaparken ya da salonda otururken bebişin bakınması ya da uyuması için ne alayım?ev tipi ana kucağı öneriyor musunuz?kullanan var mı? kaç aylık olana kadar kullanılıyor? ya da şu meşhur dondy mi alsak acaba onu mama sandalyesi olarak da kullanabiliriz. ama biraz tuzlu fiyatı tabi. son olarak kanguru kullananlar tavsiye eder mi? sıcakta bebek ve sizin için rahatsız edici oluyor mu? çok soru sordum inş cevaplarsınız annişler. bebişlerinizi gıdılarından öpüyorum
mecbur oturuyorum bebeği emzirirken yatarkende sızlıyor sanki merhem bile sürmeye korkuyorum tekrar dikilirken çok ağrı hissetinmi canım sanırım asıl dikilmezse rahatsız olacam düşünmekten bende çok ağladım ama yapacak bişey yok artık başa gelen çekilir doğum anındaki gibi çok ağrımaz heralde kuru tutmaya baticonla temizlimeye özen gösteriyorum ama kanamam var 10 dk bir değiştiriyorum gazlı bezi ama yine tam kuru tutamıyorum
arkadaslar bazı doktorlar ve ebeler bebek emdikten sonra ağızları temizlensin ve pamukcuk olmasın diye bir iki damla su verin diyorlar. Bebek su ihtiyacını anne sütünden alıyor ama ağzı Sutlu kalabiliyor, mantıklı gibi geldi. Sizce ??? birde benim mınızın ağzının suyu akmaya başladı, doktor erken başlamış sorun dişleri biraz erken çıkar dedi. sizdede varmi böyle bir problem?
günaydın anneler
bebek arabası için tavsiye edececeğiniz bir model var mı? bi dünya model ve marka var işin içinden çıkamadım.
dün çocuk doktoruna gittik kızımın ağzında pamukçuk çıktı karbonatlı su ile sil dedi iyice muayene etti kilosuna baktı boyuna falan boyu maşallah 50 günde 8 cm uzamış ama kilo olarak 1 kilo almış az dedi ve günde 2 defa mama ver dedi 90 cc mama verirsem eni bırakmazmı kokuyorum biberonla mama veren varmı sizi emiyormu ne olur yazın sütün yetmiyor dedi ama sütüm var sıkıyorum geliyo anlamadım bugün kızım beni emdi sonra bakim alacakmı diye mama yapıp verdim emmez sandım ama mamayı içti ama beni emmişti nasıl oluyo anlamadım ben biberonun uçundan çok az geliyor mama beni bırakırmı ne olur yardım edin çaresizim yaa süt artırıcı çaylar iç dedi aldım içiyorum 10 gün sonra gel dedi
dün çocuk doktoruna gittik kızımın ağzında pamukçuk çıktı karbonatlı su ile sil dedi iyice muayene etti kilosuna baktı boyuna falan boyu maşallah 50 günde 8 cm uzamış ama kilo olarak 1 kilo almış az dedi ve günde 2 defa mama ver dedi 90 cc mama verirsem eni bırakmazmı kokuyorum biberonla mama veren varmı sizi emiyormu ne olur yazın sütün yetmiyor dedi ama sütüm var sıkıyorum geliyo anlamadım bugün kızım beni emdi sonra bakim alacakmı diye mama yapıp verdim emmez sandım ama mamayı içti ama beni emmişti nasıl oluyo anlamadım ben biberonun uçundan çok az geliyor mama beni bırakırmı ne olur yardım edin çaresizim yaa süt artırıcı çaylar iç dedi aldım içiyorum 10 gün sonra gel dedi
biz de kızımla 2 gün önce 1aylık kontrolümüze gittiğimizde büyük bir hayal kırıklığına uğradım ben doktor maşallah çok iyi hiç bir sorununuz yok diyecek diye beklerken sadece 800 gr almış bu alt sınırda günde iki sefer 90 cc mamaya başlayalım dedi halbuki kızım emiyor kusuyordu herkes çok emiyo doydugundan kusuyor diyordu ama doktor sütün kalorisi az olan kalitesi düşük süt olursa çoçuk doymaz daha fazla emer ve midesi almadığı için kusar dedi moralim çok bozuldu birde üzerine tahlil yaptırıp idrar yolu enfeksiyonu var diyince baya kötü oldum ben anlamadım bezini sık sık değiştirmeme kakasını gün içinde yaptığında silmeyip yıkamama rağmen nasıl böyle oldu. doktordan çıkınca ebemizi aradım o da çoçuk hiç kilo almamış değil sadece az almış bi 15 gün daha mamasız deneyelim mama verirsen öğünler çoğalır seni bırakır dedi bende şimdilik vermiyorum ama içim hiç rahat değil her emzir diğimde acaba doymadı mı diye gözüne bakıyorum hatta şu iki günde sütüm bile azalmış gibime geliyor ne yapıcam bilmiyorum??
benim kizim da cok kusuyordu,etrafimdaki insanlar da doyan bebek kusar deyip duruyordu.doktorumuza soyledim olmaz ama bir idarina baktiralim dedi ve maalesef idrar yolu enf. cikti.bu kadar kcuk bebekte olmasi normal degilmis.haftaya ayrintili arastirilacak,ins ciddi bisey cikmaz.dua edin kizlar.demem o ki bazen onemsemedigimiz seyler bazi hastaliklarin habercisi olabilir,o yuzden doktorunla paylas sikayetini.keske dememek icin bosu bosuna yaptirmisim de.
biz de kızımla 2 gün önce 1aylık kontrolümüze gittiğimizde büyük bir hayal kırıklığına uğradım ben doktor maşallah çok iyi hiç bir sorununuz yok diyecek diye beklerken sadece 800 gr almış bu alt sınırda günde iki sefer 90 cc mamaya başlayalım dedi halbuki kızım emiyor kusuyordu herkes çok emiyo doydugundan kusuyor diyordu ama doktor sütün kalorisi az olan kalitesi düşük süt olursa çoçuk doymaz daha fazla emer ve midesi almadığı için kusar dedi moralim çok bozuldu birde üzerine tahlil yaptırıp idrar yolu enfeksiyonu var diyince baya kötü oldum ben anlamadım bezini sık sık değiştirmeme kakasını gün içinde yaptığında silmeyip yıkamama rağmen nasıl böyle oldu. doktordan çıkınca ebemizi aradım o da çoçuk hiç kilo almamış değil sadece az almış bi 15 gün daha mamasız deneyelim mama verirsen öğünler çoğalır seni bırakır dedi bende şimdilik vermiyorum ama içim hiç rahat değil her emzir diğimde acaba doymadı mı diye gözüne bakıyorum hatta şu iki günde sütüm bile azalmış gibime geliyor ne yapıcam bilmiyorum??
Merhaba taze anneler. uzun suredir bakamadim buraya
ben daha hastaneden cikarken araba koltugu kullandim burda araba koltugu olmadan seyahat etmenin cezasi var, bebek yolda aglasa bile hareket halinde bebek kucaga alirsam ve polis gorurse yuksek cezalar yaziyorlar. o yuzden araba koltugunu direk evde de kullaniyorum hala 2 ayimi gectik maasallah cok uslu oglum.
asi konusunda da doktoruma asinin riskleriyle ilgili nette okuduklarimdan bahsettim otizm yapma riski ve baska risklerle ilgili doktorda biz zaten 1 yatan sonra asi yapiyoruz asinin zararlari minimuma insin diye ama hangi cocugun nasil reaksiyon verecegi belli olmaz sizin cocugunuz asiya karsi otizm ya da baska negatif sekilde reaksyon verirse asi firmalari ve doktorlar sorumluluk almaz bu tamamen sizin karariniz dedi. ben de genetikci bir arkadasa sordum onun da 4 aylik bebegi var. ben asi dersinde ogrendiklerimden sonra hayatta cicuguma asi yaptirmam hayvan dna sini degistirip vucuduuza enjekte ediyorlar gibi ve daha bir suru kucuk ayrintilar anlatti asi prespekkturunde civa gibi bebegeb agir gelecek insan vucudunda hasara sebep olacak maddeleri gosterdi bana ben de 2. ogluma asi yapmama karari aldim. elh burda asi zorunlu degil ve doktorlar ve dogal yasamaya calisan aileler cocuklarina asi yaptirmiyorlar.
benim kizim da cok kusuyordu,etrafimdaki insanlar da doyan bebek kusar deyip duruyordu.doktorumuza soyledim olmaz ama bir idarina baktiralim dedi ve maalesef idrar yolu enf. cikti.bu kadar kcuk bebekte olmasi normal degilmis.haftaya ayrintili arastirilacak,ins ciddi bisey cikmaz.dua edin kizlar.demem o ki bazen onemsemedigimiz seyler bazi hastaliklarin habercisi olabilir,o yuzden doktorunla paylas sikayetini.keske dememek icin bosu bosuna yaptirmisim de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?