2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

canım aventin çift başlıklısı var mı ?
Ben spectra çift başlıklı kullanıyorum ama satın almak istesem çok pahalı.Madem Avent hastane tipinden farksız,o zaman çift başlık oluyorsa onu alayım.

cift basliklisi var mi emin degilim canim,ben ilk medelanin hastane tipini kiraladim memnundum,sonra ev tipi olanlarda avent ile ilgili yorumlari okudum,olumlu yorumlarda vardi olumsuz yorumlarda,biraz insanlarin beklentisiyle ilgili dedim,aldim.medela gogus uclarimi acitiyodu islem bittikten sonra,aventte oyle bir sikayetim yok.avent ilk basta sutu indirmiyor gibi gelmisti ama bakiyorum hemen hemen ayni zamanda ayni miktar sut bosaltiyor.ben senin kadar aktif kullanmiyorum yalniz,gecede 1 kez bosaltiyorum kuzumun icemedigi sutleri.bu islemde max.10 dak suruyor.

Cnm slm... o bahsettigin ana kucağı oto koltuk olanları bende kullandım hem evde hem arabada benimki cok seviyor onu. Gündüzleri onda uyuyor. Biz 10 günlükten kullanmaya başladık. İlk baslarda altına iki katlı battaniye koyup o bütün içindeki zimbirtilari çıkardık. Arabada kullandığımızda takip evde hala çıkarıyoruz. Onda sallanmaya bayılıyor bizim ufaklik. ev tipi ana kucAgini öneriyorlar. Bende almayı düşünüyorum. birde kabuğu demissin. cok fazla çeşidi var, hangisi iyidir, pahalı olanlar iyimidir bende kararsızım. ama omurga gelişimi için bazı doktorlar önermiyor bazilarida en fazla bir saat tutabilirsiniz diyorlar...

arkadaslar bazı doktorlar ve ebeler bebek emdikten sonra ağızları temizlensin ve pamukcuk olmasın diye bir iki damla su verin diyorlar. Bebek su ihtiyacını anne sütünden alıyor ama ağzı Sutlu kalabiliyor, mantıklı gibi geldi. Sizce ??? birde benim mınızın ağzının suyu akmaya başladı, doktor erken başlamış sorun dişleri biraz erken çıkar dedi. sizdede varmi böyle bir problem?

günaydın anneler
bebek arabası için tavsiye edececeğiniz bir model var mı? bi dünya model ve marka var işin içinden çıkamadım.

canım bebeği yatırarak emzir ve dikişsiz tarafına yatmaya çalış. her wc den sonra orayı saç kurutma makinesiyle kurut. ve bence sürekli baticon sürme. dikişleri dikmeden önce uyuşturuyorlar iğneyle acımaz ama sonrasında biraz ağrı olabilir tabi.

benimkinin de agzindan sulanma geliyor arada sirada.

günaydın anneler
bebek arabası için tavsiye edececeğiniz bir model var mı? bi dünya model ve marka var işin içinden çıkamadım.

benim 2.5 yasinda bir oglum dah aoldugu icin iki bebegi de oturtabilecegim bisey aldim, ben de su an kullandigim arabayi cok zor bulmustum. ama sanirim senin tek bebek icin araba bakiyorsun.
oyle cok karmasik bisey almani tavsiye etmem cunku bir sure sonra oturmaya basladiginda baston puset tarzi bisey yeterli oluyor zaten. bir kac ay icin cok pahali birsey tavsiye etmem.

oh ne güzel geziyorsunuz analı kızlı:) ben de açılışı yapıcam inş.peki arabayla mı geziyorsun?oto koltuğu kullanıyor muysun? ben de ana kucağı bakıyorum bulursan kullanışlı bişi bana da haber et canım. iyi gezmeler size...[/QUOTE]

biz bebek arabası ile çıkıyoruz gezintilerimize, oldukça rahat oluyor...

dün çocuk doktoruna gittik kızımın ağzında pamukçuk çıktı karbonatlı su ile sil dedi iyice muayene etti kilosuna baktı boyuna falan boyu maşallah 50 günde 8 cm uzamış ama kilo olarak 1 kilo almış az dedi ve günde 2 defa mama ver dedi 90 cc mama verirsem eni bırakmazmı kokuyorum biberonla mama veren varmı sizi emiyormu ne olur yazın sütün yetmiyor dedi ama sütüm var sıkıyorum geliyo anlamadım bugün kızım beni emdi sonra bakim alacakmı diye mama yapıp verdim emmez sandım ama mamayı içti ama beni emmişti nasıl oluyo anlamadım ben biberonun uçundan çok az geliyor mama beni bırakırmı ne olur yardım edin çaresizim yaa süt artırıcı çaylar iç dedi aldım içiyorum 10 gün sonra gel dedi

biz de kızımla 2 gün önce 1aylık kontrolümüze gittiğimizde büyük bir hayal kırıklığına uğradım ben doktor maşallah çok iyi hiç bir sorununuz yok diyecek diye beklerken sadece 800 gr almış bu alt sınırda günde iki sefer 90 cc mamaya başlayalım dedi halbuki kızım emiyor kusuyordu herkes çok emiyo doydugundan kusuyor diyordu ama doktor sütün kalorisi az olan kalitesi düşük süt olursa çoçuk doymaz daha fazla emer ve midesi almadığı için kusar dedi moralim çok bozuldu birde üzerine tahlil yaptırıp idrar yolu enfeksiyonu var diyince baya kötü oldum ben anlamadım bezini sık sık değiştirmeme kakasını gün içinde yaptığında silmeyip yıkamama rağmen nasıl böyle oldu. doktordan çıkınca ebemizi aradım o da çoçuk hiç kilo almamış değil sadece az almış bi 15 gün daha mamasız deneyelim mama verirsen öğünler çoğalır seni bırakır dedi bende şimdilik vermiyorum ama içim hiç rahat değil her emzir diğimde acaba doymadı mı diye gözüne bakıyorum hatta şu iki günde sütüm bile azalmış gibime geliyor ne yapıcam bilmiyorum??

kızlar öncelikle kendinizi hiç üzmeyin. okudunuzmu daha önce bilmiorum ama, bundan 1 hafta önce bnde kızım 23 günlükken doktora gittiğimde bırakın kilo alamayı, doğum kilosunun bile altına düştüğünü gördük tartıda. ve ben sütümün olduğunu bu duruma çok şaşırdığımı söylediğimde (bebeğim emmeyi kestikten sonra sıkıp bakıorum süt hala gelio oluo ), dr. bir hafta daha devam edelim kilo almamış ve düşmüşse ozaman mama veririz dedi. sizinkiler kilo aldığı halde hemen mama vermiş olmalarına şaşırdım.. ayrıca bn alt sınırın 600 olduğunu okudum hep netten.. gece emzirmek çok önemliymiş gece mutlaka emzirin ve sık sık emzirin ve hiç üzülmeyin.. en azından 1 hafta daha deneyin baktınız kilo almıyo ozaman tabiki mamaya başlarsınız. en azından ben sizin yerinizde olsam öyle yapardım.. hiç üzülmeyin kızlarrr, bol sütlü günlerrr

Gecmis olsun insallah ciddi bir sey degildirde cabucak atlatirsiniz. Biz idrar tahlili ve idrar kulturude yaptirdikbir sorun gorunmuyor. Sadece surekli emmek istiyor ve emdikcede kusuyor. Dr. Patolojik bir sorun oldugunu sanmiyorum. Sadece anne sutu alip bu kadarrrrrrrrrr cooooookkkkk almasi kusmasini sagliyor desede sinirlerim gevsedi sanirim kendimi kotu dusunmekten alamiyorum icip kustugu icin sanki sutum biticekte kizim ac kalicakmis korkusu yasiyorum

kızlar sakın mamaya başlamayın benımde çarşamba 1. ay komtrolumuz vardı kızım 900 gr almış doktor çok iyi dedi. alalh aşkına nasıl doktor bunlar normalını sordum doktoruma alt sınır 600 gr dedi. bu doktorların gunahlarını almıyım ama fırmalarla anlaşması olabılır bana öyle geliy oacıkcası 1 kılo almış cocuğa mamamı verilir ya daha neler... ilk 6 ayda en az 600 gt ve gunde 5 kez iş yapıyosa boyuda uzuyosa beslenıyo demektir dedi bana doktorum.. bana kalırsa bi başka doktora daha goturun derim içiniz rahatlasın. minnacık cocuklar zaten midelerı ne kadarki ne bekliyo sizin doktor ayda 2 kılomu....

kızlar sakın mamaya başlamayın benımde çarşamba 1. ay komtrolumuz vardı kızım 900 gr almış doktor çok iyi dedi. alalh aşkına nasıl doktor bunlar normalını sordum doktoruma alt sınır 600 gr dedi. bu doktorların gunahlarını almıyım ama fırmalarla anlaşması olabılır bana öyle geliy oacıkcası 1 kılo almış cocuğa mamamı verilir ya daha neler... ilk 6 ayda en az 600 gt ve gunde 5 kez iş yapıyosa boyuda uzuyosa beslenıyo demektir dedi bana doktorum.. bana kalırsa bi başka doktora daha goturun derim içiniz rahatlasın. minnacık cocuklar zaten midelerı ne kadarki ne bekliyo sizin doktor ayda 2 kılomu....

Slm sanada uzun zamandir neden yoktun neler yaptin diye sormuyum malum bir ufak oglun var ve simdide minik bir bebek ben bir bebekle basacikarken zorlaniyorum ki senin durumunu inan taktir ediyorum ,,masallah
Senden hep ilkleri duyuyorum , dogum olayinida senle ogrenmistim sezeryandan den sonra normal dogum yaparak ,, simdi bu asi olayi ,valla ben ingilterede asinin mecburi oldunu biliyorum ama yaptirmasamda gelip beni tutaklayamazlar herhalde malum demokratik ulke yaabirde bu asilarin yapimii her ulkede yani dunyada ayni mi oluyor, hayvanlar koboy kullanilmiyacaksa bu hastaliklarla nasil mucadele edilir peki ya kafam karisti simdi benim yani diyelimki asi yaptirmadik vucud bu hastaliklari gecirdiginde kendi kendine mi direnc kazanacak ya direnc kazanamazsa ya cocuk zayif duserse .,ben bu isi iyi ce arastiriyim en iyisi ama soylediklerinde de haklisin ne diyim

biz dede 1 aylık kontrolümüzde idrar yolu enfeksiyonu çıktı bizde sorduk ki bu kadar küçük bebekte olması normal mi diye tabiki dedi. senin doktorunsa tam tersini söylemiş acaba ayrıntılı olarak neyi araştırılacak?? bizim ki 5 tane antibiyotik iğne verdi. sadece idrar tahlili verdik başka ne yaptırmamız gerek acaba doktor birşey söylemedi

biz 700 gr almışız, dr normal dedi. ayda 1 kg alması gerekiyor, ama tamamlar, endişelenecek bir durum yok, dedi. bizim oğlanda ateş vardı, idrar yolu enfeksiyonu olabilir, diye kültür aldılar. enfeksiyonu doğum sırasında kapabiliyorlar, dedi dr. en basit rahatszlık bu, rahat olun, dedi.

sen rahat olmaya çalış.. bebeğinle bağ kur, emzirmeye devam et inşaallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…