dün çocuk doktoruna gittik kızımın ağzında pamukçuk çıktı karbonatlı su ile sil dedi iyice muayene etti kilosuna baktı boyuna falan boyu maşallah 50 günde 8 cm uzamış ama kilo olarak 1 kilo almış az dedi ve günde 2 defa mama ver dedi 90 cc mama verirsem eni bırakmazmı kokuyorum biberonla mama veren varmı sizi emiyormu ne olur yazın sütün yetmiyor dedi ama sütüm var sıkıyorum geliyo anlamadım bugün kızım beni emdi sonra bakim alacakmı diye mama yapıp verdim emmez sandım ama mamayı içti ama beni emmişti nasıl oluyo anlamadım ben biberonun uçundan çok az geliyor mama beni bırakırmı ne olur yardım edin çaresizim yaa süt artırıcı çaylar iç dedi aldım içiyorum 10 gün sonra gel dedi
biz de kızımla 2 gün önce 1aylık kontrolümüze gittiğimizde büyük bir hayal kırıklığına uğradım ben doktor maşallah çok iyi hiç bir sorununuz yok diyecek diye beklerken sadece 800 gr almış bu alt sınırda günde iki sefer 90 cc mamaya başlayalım dedi halbuki kızım emiyor kusuyordu herkes çok emiyo doydugundan kusuyor diyordu ama doktor sütün kalorisi az olan kalitesi düşük süt olursa çoçuk doymaz daha fazla emer ve midesi almadığı için kusar dedi moralim çok bozuldu birde üzerine tahlil yaptırıp idrar yolu enfeksiyonu var diyince baya kötü oldum ben anlamadım bezini sık sık değiştirmeme kakasını gün içinde yaptığında silmeyip yıkamama rağmen nasıl böyle oldu. doktordan çıkınca ebemizi aradım o da çoçuk hiç kilo almamış değil sadece az almış bi 15 gün daha mamasız deneyelim mama verirsen öğünler çoğalır seni bırakır dedi bende şimdilik vermiyorum ama içim hiç rahat değil her emzir diğimde acaba doymadı mı diye gözüne bakıyorum hatta şu iki günde sütüm bile azalmış gibime geliyor ne yapıcam bilmiyorum??
Slm sanada uzun zamandir neden yoktun neler yaptin diye sormuyum malum bir ufak oglun var ve simdide minik bir bebekben bir bebekle basacikarken zorlaniyorum ki senin durumunu inan taktir ediyorum ,,masallah
Senden hep ilkleri duyuyorum , dogum olayinida senle ogrenmistim sezeryandan den sonra normal dogum yaparak ,, simdi bu asi olayi ,valla ben ingilterede asinin mecburi oldunu biliyorum ama yaptirmasamda gelip beni tutaklayamazlar herhalde malum demokratik ulke yaabirde bu asilarin yapimii her ulkede yani dunyada ayni mi oluyor, hayvanlar koboy kullanilmiyacaksa bu hastaliklarla nasil mucadele edilir peki ya kafam karisti simdi benim yani diyelimki asi yaptirmadik vucud bu hastaliklari gecirdiginde kendi kendine mi direnc kazanacak ya direnc kazanamazsa ya cocuk zayif duserse .,ben bu isi iyi ce arastiriyim en iyisi ama soylediklerinde de haklisin ne diyim
biz dede 1 aylık kontrolümüzde idrar yolu enfeksiyonu çıktı bizde sorduk ki bu kadar küçük bebekte olması normal mi diye tabiki dedi. senin doktorunsa tam tersini söylemiş acaba ayrıntılı olarak neyi araştırılacak?? bizim ki 5 tane antibiyotik iğne verdi. sadece idrar tahlili verdik başka ne yaptırmamız gerek acaba doktor birşey söylemedi
dün çocuk doktoruna gittik kızımın ağzında pamukçuk çıktı karbonatlı su ile sil dedi iyice muayene etti kilosuna baktı boyuna falan boyu maşallah 50 günde 8 cm uzamış ama kilo olarak 1 kilo almış az dedi ve günde 2 defa mama ver dedi 90 cc mama verirsem eni bırakmazmı kokuyorum biberonla mama veren varmı sizi emiyormu ne olur yazın sütün yetmiyor dedi ama sütüm var sıkıyorum geliyo anlamadım bugün kızım beni emdi sonra bakim alacakmı diye mama yapıp verdim emmez sandım ama mamayı içti ama beni emmişti nasıl oluyo anlamadım ben biberonun uçundan çok az geliyor mama beni bırakırmı ne olur yardım edin çaresizim yaa süt artırıcı çaylar iç dedi aldım içiyorum 10 gün sonra gel dedi
kızlar göbekleriniz ne durumda cevremdeki insanlar beni sinir etmeye başladı kimle karşılaşsam aaaa göbeğin hala duruyo deyip beni sinir ediyo o tür insanlar yüzünden bunalıma girdim tabiki göbeğim olacak bebek cıktı oradan heralde sanki onların göbekleri yoktu zamanında. 48 kiloyla hamile kaldım ve 74 kiloyla doğum yaptım suanda 60 kiloyum hafif bi göbeğim var ben takmıyordum ama surekli laf söyleyip durdular simdi bendimi gercekten kötü hissediyorum eşimde sorun yapmıyo göbeğimi ama sank beni artık beğenmiyo gibime geliyo. göbeğim var beni beğenmiyorsun deyince eşime hayır saçmalama tabi olacak diyo yavaş yavaş gidecek diyo bu halinlede cok güzelsin diyo ama başkaları laf söyledikçe üzülüyorumevden dısarı cıkmak istemiyorum birileri beni görüp yine moralimi bozacaklar diye ... siz göbeğiniz için bişeyler yapmaya başladınızmı???
canım bebeği yatırarak emzir ve dikişsiz tarafına yatmaya çalış. her wc den sonra orayı saç kurutma makinesiyle kurut. ve bence sürekli baticon sürme. dikişleri dikmeden önce uyuşturuyorlar iğneyle acımaz ama sonrasında biraz ağrı olabilir tabi.
kızlar göbekleriniz ne durumda cevremdeki insanlar beni sinir etmeye başladı kimle karşılaşsam aaaa göbeğin hala duruyo deyip beni sinir ediyo o tür insanlar yüzünden bunalıma girdim tabiki göbeğim olacak bebek cıktı oradan heralde sanki onların göbekleri yoktu zamanında. 48 kiloyla hamile kaldım ve 74 kiloyla doğum yaptım suanda 60 kiloyum hafif bi göbeğim var ben takmıyordum ama surekli laf söyleyip durdular simdi bendimi gercekten kötü hissediyorum eşimde sorun yapmıyo göbeğimi ama sank beni artık beğenmiyo gibime geliyo. göbeğim var beni beğenmiyorsun deyince eşime hayır saçmalama tabi olacak diyo yavaş yavaş gidecek diyo bu halinlede cok güzelsin diyo ama başkaları laf söyledikçe üzülüyorumevden dısarı cıkmak istemiyorum birileri beni görüp yine moralimi bozacaklar diye ... siz göbeğiniz için bişeyler yapmaya başladınızmı???
aynisini bana da soyluyorlar yok sen gobegini baglamadin mi? gobegin kalmis biseyler yap felan.... ama ben takmiyorum bebegim 2.6 dogdu 2. ayimizdayiz simdi nerdeyse 6 kiloyuz. sutumun kalitesi simdilik daha onemli bebek biraz buyusun diyet yaarim diyorum knedime
ilk oglumda dogumdan sonra cok kilolu kaldim 2 yil sonra dogum kiloma geri donmustum bu seferde donerim ne de olsa diye dusunuyorum
normal doğum mu yaptın canım normal doğumda daha az göbek kalıyor diyorlar bende millet yüzünden korse giydim dikişlerim açıldı
Hic umursama bence , daha dogum yapali bir kac ay olmus ve sut emziriyorsun ne diye gobek olmasin ki cok dogal, cahil insanlarla ugrasmak zordur canim herkezide egitemezsin bu yuzden duymamazliktan gel gitsin, ama erken forma giriyim diyorsanda burdan bircok anne doktor tavsiyeli korsalar kullaniyorlar bunlardan edinebilirsin yada karnina siki gelcek sekilde kucak gibi birseyler baglayabilirsin,
korsem var onu kullanıyorum aslında fazla bi göbeğim yok ilk başlarda hiç umursamıyordum ama işte sürekli aynı sey söylenince insanın siniri bozuluyo karın sıkılaştırıcı egzersiz yapmak istedim ama sezeryanla doğum yaptığım için dikişlerim acıyo yapamıorum..millet sürekli göbeğin kalmış kilon kalmış deyip duruyodu fazla takmıyordum dolabımdaki kıyafetlere sığamayınca daha kötü oldum. bende dün akşam gittim eşimle kıyafet aldım kendime bu iyi geldi dünden beri sürekli kıyafetlerimi giyip giyip aynada bakıyorum enerjim geldi valla yadepresyona giren bayanlar alışveriş yapıp rahatlar ya bende de o oldu güzel güzel kıyafetler aldım neşem yerine geldi
Aman dikkat canim depresyona girmemeye bak , minik bir bebek herseyi ile senin bakimana ihtiyaci var. zaman zaman bizimde sorunlarimiz olmuyor degil ama yavrum icin guclu olmaya calisiyorum .kendine iyi gelebilecek seyleri denemen guzel ama onlarda zamanla sikici gelebiliyor en guzeli kendi kendinle mucadele etmen.. sen guclu bir annesin unutma tum anneler oyle...yaradan bize yavrulari emanet ederken onlara en buyuk koruyuculari olarakta bizleri kiliyor.
Sana doktorumun bana soylediklerinin aynisini aktariyorum belki yarari olur , 3 ay gecmeden asla 10 kilodan fazla agir kaldirma ' agir sporlarda buna dahil yani uc ayini doldurmana bak ondan sonra sporada baslayabilirsin yavas yavas
sağol tatlım kızıma bakınca zaten herseyi unutuyorum hafif egzersizleri yapıyorum ağrım olursa hemen bırakıyorum. eşim yanımda olmasa daha kötü olurum bütün gün evde yalnızım dışarı cıktığım zaman görenler illa bi kusur bulmaya calışıyo. normalde cok rahat bı insandım başkalarının ne dediği umrumda olmazdı ama doğumdan sonra biraz alıngan oldum allahıma cok şükür ama kızım 50 günlük oldu bu zamana kadar hiç sıkıntı cekmedik ne gaz ne uyku problemi nede süt problemi bizim sıkıntımız cevredeki etkenler sadece bunada şükür benim bebeğim iyi ya o bana yeter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?