2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar bebeklerinizin kilo alımında bir sorun göremedim ben.
Bizim doktorda alt sınırın 600 gr olduğunu söyledi.Benim oğlum günde 2 biberon 100 cc mama alıyor ve gün içinde her öğünü 90-100 cc anne sütü alıyor.1 ayda 1200 gr alıyor bu şekilde.Yani ayda 1 kilo alması çok iyi bence.
İsterseniz 1 hafta daha deneyip öyle karar verin.
Eğer mama verecekseniz medela çalma biberonu tavsiye ederim.Oldukça başarılı.

bence de mutlaka arastir ben de bu isin uzmani degilim sonucta
hayvanlarda deney yapiyorlar demedim ben hayvan DNA sini degsitirerek hastaligi uretip bizim vucudumiza enjekte ediyorlar, yani hergun et yemek insanin hayvani egilimleirni arttirir diye et yemeyi en azindan haftada bire indiren biri olarak bana cocugumun vucuduna genetigi degistirilmis hayvan DNA si vermeleri cok itici geldi. tabi bunu genetikci bir arkadas soyledi. baskalarina danismakta fayda var. ingilterede asinin zorunlu olmasi bana ilginc geldi olabilir tabi her ulke farkli uygulamalarda bulunuyor sinucta Euro para birimini bile kullanmiyor iongiltere belki bu konuda da avrupa birligi ulkelerinden farkli bir uygulamasi olabilir ama sunu da goz onunde bulundurmakta fayda var. ben ilk oglumda bana doktor sormamdi bile asi yapalimmi diye direk asi tarihi vermisti ben de sorgulamamistim. ama bu sefer direk nette asinin tehlikeleriyle ilgili bir yazi okudugumu gercekten de otizm ve bunun gibi riskleri olup olmadigini sordum bana tabi hangi cocugun asiya nasil reaksyon verecegini bilemeyiz dedi. ilk cocugumda asi yaptirmama gibi bir hakkim oldugunu bana soylememislerdi bilincli anne olarak karsisina gidince yalan soylemiyorlar tabi ama sen hakkini aramazsan kimse seni bilgilendirmiyor. bu arada ben biraz arastirdim turkiyede asi zorunlu ve asidan dolayi oölacak herhangi bir zarardan dolayi ne doktoru ne de asi firmasini dava edemezsin hukiki yollar kapali bu sekilde asi firmalari kendilerini garantiye almis tabi bizim haberimiz yok

1 yasindan kucuk cocuklarda idrar yolu iltihabinin nedeni arastirilmaliymis, bobreklerde kacak falan olup ciddi hastaliklara sebep olabiliyormus.antibiyotigin bittikten sonra mutlaka tekrar tahlil yaptir gecip gecmedigini gormek icin.erkek bebeklerde sunneti oneriyolarmis.biz haftaya cocuk nefrologundan randevu aldik,ultrasonda bisey cikmamisti ama baska ileri tetkikler de yapilabilir dedi cocuk doktorumuz.insallah bisey cikmaz,dua edin

benim bebegim de ayda1 kilo aliyor ve doktorumuz ii diyor.biz ayda minimum 600 g almasini bekliyoruz sadece anne sutu alan bebeklerin diyor.her doktorun dedigi farkli kime inanacagini bilmiyo insan

bence mamaya gecmeyin, kilo aliminin az olmasi sut degilde genetik de olabilir genetik olarak daha zayif ve minyon biri olacak olabilri bu sadece aklima gelen bir neden baska nedenleri de olabilir. benim ilk oglum cok zayifti kilosu hep geriden takip ediyordu ama doktorum mama vermeyin demisti ozellikle ilk 2 ay sadece anne sutu almasi anne sutunun bebegin ihtiyacina gore dengelenmesi icin onemli

kızlar göbekleriniz ne durumda cevremdeki insanlar beni sinir etmeye başladı kimle karşılaşsam aaaa göbeğin hala duruyo deyip beni sinir ediyo o tür insanlar yüzünden bunalıma girdim tabiki göbeğim olacak bebek cıktı oradan heralde sanki onların göbekleri yoktu zamanında. 48 kiloyla hamile kaldım ve 74 kiloyla doğum yaptım suanda 60 kiloyum hafif bi göbeğim var ben takmıyordum ama surekli laf söyleyip durdular simdi bendimi gercekten kötü hissediyorum eşimde sorun yapmıyo göbeğimi ama sank beni artık beğenmiyo gibime geliyo. göbeğim var beni beğenmiyorsun deyince eşime hayır saçmalama tabi olacak diyo yavaş yavaş gidecek diyo bu halinlede cok güzelsin diyo ama başkaları laf söyledikçe üzülüyorum evden dısarı cıkmak istemiyorum birileri beni görüp yine moralimi bozacaklar diye... siz göbeğiniz için bişeyler yapmaya başladınızmı???

aynisini bana da soyluyorlar yok sen gobegini baglamadin mi? gobegin kalmis biseyler yap felan.... ama ben takmiyorum bebegim 2.6 dogdu 2. ayimizdayiz simdi nerdeyse 6 kiloyuz. sutumun kalitesi simdilik daha onemli bebek biraz buyusun diyet yaarim diyorum knedime

ilk oglumda dogumdan sonra cok kilolu kaldim 2 yil sonra dogum kiloma geri donmustum bu seferde donerim ne de olsa diye dusunuyorum

Son düzenleme:

şuanda doğumdan sonrakinden daha fazla acı hissediyorum dikilirse belki daha çabuk iyileşir devlet hastanesi sonuçda uyuşturmayadabilir doğu görevindeyiz özel hastane yok bulunduğumuz yerde kafalarına göre davranıyorum başka gidecek yerimiz olmadığının farkındalar doktoruna git diyor başka hastane

Hic umursama bence , daha dogum yapali bir kac ay olmus ve sut emziriyorsun ne diye gobek olmasin ki cok dogal, cahil insanlarla ugrasmak zordur canim herkezide egitemezsin bu yuzden duymamazliktan gel gitsin, ama erken forma giriyim diyorsanda burdan bircok anne doktor tavsiyeli korsalar kullaniyorlar bunlardan edinebilirsin yada karnina siki gelcek sekilde kucak gibi birseyler baglayabilirsin,

normal doğum mu yaptın canım normal doğumda daha az göbek kalıyor diyorlar bende millet yüzünden korse giydim dikişlerim açıldı

Kizlar aranizda hic BabyBjorn Baby Carrier kullanan varmi benim eski kanguradan hic memnum kalmadim simdi daha rahat olan bir markaya bakiyorum, netten herbir markayi karsilastirdim bu marka iyi gibi geldi bana ama yine de kullanan birinden tuyolar almakta fayda var kanimca..

normal doğum mu yaptın canım normal doğumda daha az göbek kalıyor diyorlar bende millet yüzünden korse giydim dikişlerim açıldı

aaa taktigin korse yuzunden mi acildi dikislerin? gecmis olsun ya, ben de ilk oglummda sezeryandim herkes bana gobegini bagla diye israr etti ben de baglamadim iyiki d ebaglamamisim o zaman

simdiki dogumum normal oldu ama gobek yine kaldi ama benim kizken de gobegim vardi bir de aburcubura cok duskunum yani gobegime alisigim artik bu oglum da sutten kesilince diyet spor bir sekilde hallederiz

korsem var onu kullanıyorum aslında fazla bi göbeğim yok ilk başlarda hiç umursamıyordum ama işte sürekli aynı sey söylenince insanın siniri bozuluyo karın sıkılaştırıcı egzersiz yapmak istedim ama sezeryanla doğum yaptığım için dikişlerim acıyo yapamıorum..millet sürekli göbeğin kalmış kilon kalmış deyip duruyodu fazla takmıyordum dolabımdaki kıyafetlere sığamayınca daha kötü oldum. bende dün akşam gittim eşimle kıyafet aldım kendime bu iyi geldi dünden beri sürekli kıyafetlerimi giyip giyip aynada bakıyorum enerjim geldi valla ya depresyona giren bayanlar alışveriş yapıp rahatlar ya bende de o oldu güzel güzel kıyafetler aldım neşem yerine geldi

Aman dikkat canim depresyona girmemeye bak , minik bir bebek herseyi ile senin bakimana ihtiyaci var. zaman zaman bizimde sorunlarimiz olmuyor degil ama yavrum icin guclu olmaya calisiyorum .kendine iyi gelebilecek seyleri denemen guzel ama onlarda zamanla sikici gelebiliyor en guzeli kendi kendinle mucadele etmen.. sen guclu bir annesin unutma tum anneler oyle...yaradan bize yavrulari emanet ederken onlara en buyuk koruyuculari olarakta bizleri kiliyor.
Sana doktorumun bana soylediklerinin aynisini aktariyorum belki yarari olur , 3 ay gecmeden asla 10 kilodan fazla agir kaldirma ' agir sporlarda buna dahil yani uc ayini doldurmana bak ondan sonra sporada baslayabilirsin yavas yavas

sağol tatlım kızıma bakınca zaten herseyi unutuyorum hafif egzersizleri yapıyorum ağrım olursa hemen bırakıyorum. eşim yanımda olmasa daha kötü olurum bütün gün evde yalnızım dışarı cıktığım zaman görenler illa bi kusur bulmaya calışıyo. normalde cok rahat bı insandım başkalarının ne dediği umrumda olmazdı ama doğumdan sonra biraz alıngan oldum allahıma cok şükür ama kızım 50 günlük oldu bu zamana kadar hiç sıkıntı cekmedik ne gaz ne uyku problemi nede süt problemi bizim sıkıntımız cevredeki etkenler sadece bunada şükür benim bebeğim iyi ya o bana yeter

Masallahkizcene desene cok uslu bir kuzucuk ya iste goruyorsun allahin sevgili kulusun demek bende dahil bircok anne bebeklerimizle beraber cogu zaman sabahliyoruz ve gunlerce uyumuyoruz ama yine de sukurler olsun rabbime yavrularimizi bize bagisladi allah onlari daim korusun ins,bunun disinda inan hicbirseyi umursamiyorum

ya sorma insanlar bazen cok dusuncesiz olabiliyor.ben 53kg ile hamile kaldim 64 kg ile doguma girdim.normal dogum yaptim,cikista bebegi emzirmeye calisiyorum,kayinvalidem karninda 2.bir bebek mi unuttular ki deyip haha guluyor,aklinca espri yapiyor.dogumdan 2-3gun sonra vucudumda oyle bir odem oldu ki ayaklarim davul gibi uzuluyorum neden boyle oldu diye,kv ayni gun uzerindeki hamile kotun mu yoksa eski kotlarina girebiliyor musun diye sordu.hamile kotum dedim konuyu kapattim.annem surekli ye kizimsutun olsun diyor,kv hamilellikte az kilo aldim diye seviniyordun bakalim emzirirken de zayifim diye sevinebilecek misin diyor.1 haftalik lohusayim,sac bas dagilmis uykusuzluktan gozumu acamiyorum bu seferde puanli bir elbisen vardi ona girebiliyor musun diye sordu.dogurmadan once mi yoksa simdi mi dedim ama bir bakisim var boyle saskin saskin bu kadar da olurmu bakisi.dogurmadan once degil canim simdi dedi gayet norml bisey soyluyormus gibi.artik tutamadim kendimi,anne sen benimle dalga mi geciyorsun dedim,sasirdi oyle bir tepki beklemiyordu.1 haftalik lohusayim disimi fircalamaya vakit bulamiyorum eski elbiselerimi denemeye vaktim mi var.kaldi ki halimi gormuyor musun olmayacagi o elbisenin asikar degilmi dedim.kivirmaya basladi bensaka yaptim da o elbise sana cok yakisiyodu da-elbise de 4 senelik elbise bu arada-ustelik dedim sen de bir kadinsin sen del ohusa oldun,halden anlaman lazim.30 sene gecmis ustunden nasil hatirlayim diyor.hafizasi cok iidir herseyi hatirlar,esim bebekken nasilmis,gunde kackez kaka yapaarmis,daha bir suru sey.bu olayin uzerine kim kotu oldu dersiniz esimin gozunde ben tabi ki annecigi saka yapmis cok alinganmisim ben.aman neyse gece gece sinirim bozuldu yine.dahacok sey var da ben onu allaha havale ettim bana yasattiklariyla ilgili.saygimi gosteriyorum ama sevgi diye bisey birakmadi icimde.hakkimi da helal etmiyorum ozellikle lohusa halimde bana yasattiklari icin

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…