2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

mayıs annelerine ve bebeklerine kocaman öpücükler benden ve oğlumdan
nasılsınız hanımlar bebişlerde iyidir inşallah bizim kabızlık problemimiz var biraz
24 saat olacak neredeyse kakasını yapmayalı
her bezinde mutlaka yapan çocuk şimdi yapmıyor,neden böyle oldu hiç bilmiyorum

biyolog azraece mutluyumm maşallah bebişlerinze çok tatlılar
Allah nazarlardan korusun inşallah...
biyolog benim oğlumunda gözleri mavi olacak galiba şimdi
gri mavi arası bir renk bakalım değişecek mi
bu arada benim oğlan kızıl olcak galiba
uğurböceğim diye seviyorum

kızlar kızım bugün 47 günlük oldu.. gazımız hız kesmeden artıyor önceden bu kadar değildi sankii.. bizim gibi olan varmı.. telefona uyku müzikleri programı indirdim.. devamlı içindeki sesleri dinletiyorum, o biraaz sakinleştiriyo.. tabi telefonu uçuş modda tutuyorum, kapalı gibi yani.. ama telefonu yanından alınca hemen anlıyor uyanıyor bide.. neden böyle oluyor anlamadım :44:

seninkinin kara saçlı ve gözlü olması uzak ihtimalmiş asıl .. bizimkinin gözleri hala koyu mavi, bakalım ne renk olcak..
Yaaa oku oku bitiremedim kac gundur.. Ozlemisim forumu :) tatli cadiyla ugrasmaktan giremedim hic. Selamlar herkese...

bayadır görmedim seni cnm, hoşgeldin.. valla gelin eskisi gibi kalabalık olalım da deneyimlerimizi paylaşalım ..

canım senle aynı gün doğurmuştuk dimi
16 mayıs:)

Kızlar benim kuzum dünden beridir biberondan verdiğim mamayı tekrar geri ittiriyor diliyle.Çok iştahsız.Dün dudağında pamukçuk vardı karbonatlı su sürdüm.Bugün hala yememekte diretiyor,dilini kontrol ettim beyez beyz olmuş arada sanki sakız çiğnermiş gibi yapıyor.Pamukçuk olduğunu zanederek doktorun vermiş olduğu ilacı sürdüm sonrasında da karbonatlı suyu sürdüm.Bakalım yememesi ondan mı.Umarım düzelir.

10 gün önce bizimde başımıza geldi cnm 26.5 saat yapamadı ıkındı durdu tam dr.a gidelim dedim pusete koydum bir baktım yapmış:):) dikkat ettim pusete koyunca rahat yapıyo klozete oturur gibi ya ondan belkide endişe etme ve bekle derimm benimki de çok ıkınıyo uykudan uyanıyor hatta 2 aylık aşıya gittiğimde popo deliğine baktırcam bende:)

Asya kadar gazlı bebek olmadıgına eminim ben her akşam tam 19:00 da bir başlıyor artık akşam olmasın diye bekliyorumm...

nazara geldinnn bence:) şaka bir yanada diş ağrısıda hiç çekilmez cnm ya bende gidicem gebelikten kaynaklanan çürük başlangıclarım varmıs dogumdan önce dişçiye gittim muayene için...tam 9 tane oluşmuş...bende en kısa zamanda başlıcam...
masallh canim am isirmalik bu fistik

masallah size cok tatlisiniz ,senin gozler de cok guzelmiss

cok tatli esmer guzeli masallh
bak şimdi Asya kıskancakk annesi iltifat aldı diye:) teşekkür ederimmm

Pinarcim bu bebeklerin derdi bitmez biri baslar biri biter yani hepsi gelip gecici bize sabretmesinden baska da care kalmiyor benimkininde dun kaka sorunu vardi simdi burun tikanikligi ki bizde de pamukcuk az var yani bu dert bitse bir oburu sirada bekliyor anlayacagin bebekler buyucek bizde yaslanacaz saclarima ak dustu valla :17
Gecmis olsun umarim biran once keyfi yerine gelir kuzunun

valla cnm sutum yetmıor sutum yetmıor herkes bole soledı cunku sutum kalmıormus bı haftalık kontrolumuzdede mama takvıyesı vermıstı dr bu dr ları anlamıs degılım zaten bende mama takvıyesı yapıordum uzuluordum ılk haftalarda neyse aslında sutum un yettıgını sonradan analadım tmm sureklı memeden tasan bı sutum yok ama sagdıgımda daha ıyı anlıorum kı benım 2 saatte bır 100 120 cc sutum gelıor buda bebege yeterlı bı mıktar artı benı emdıkten sonra kusuyor şarrr dıye ustum basım batıor bı kere sureklı aglıor krıze gırdı esım sınır ettı benı dedıkı cocuga sutun yetmıo bakıorum goguslerıme sut fazla gelmıo tabı benı emıo sonucta sut bosalıo neyse dedım 95 cc mama yedı tekrar meme ıstıo meme mı verdım emıo heeee dedım bunun derrdı baska sureklı yesın sureklı yesın kussun bıde dun huyu degıstı aglıo aglıo uyumuo saat 12 de basladı aksam 9 bucuga kadar uyumadı sureklı em em em kus kus kus sureklı memedeyız bıde emzıgı almıo bakıo sut gelmıo dılıyle ıttırıo neyse bı yattı gece 1 bucukta ben kalktım kendımı bı suclu hıssettım anlatamam sureklı meme de olmasına alısmısım demekkı burnunu sıktım uyandırdım emdı neyse tekrar uyudu sabaha kadarda bı kez daha kalktı ama oncekı emmesı yok cocuk yorulmus 5 dk emıo bırakıo sabah oldu memelerım taş gıbı bı sızlıo Allah tan elektırıklı pomba varmıs dedım sutumu cektırdım ohhh rahatladım ama rahat 200 cc sut cıktı hemen dolaba attım sonuc 26 gun sonunda artık sutumun yettıgını ama cocuk benı sureklı emdıgı ıcın anlamayısımı anladım ama suan huzurluyum en azından ılk haftalarda dıorum bosuna mama vermısım bosuna uzulmusum..suan o aglıo ben emzıgı tıkıorum sureklı cebellesıoruz ıns emzıgı tutacak bu aldıgımız 5 emzık sureklı emzık alıorum acaba hangısını tutar dıye cunku sıkılmıs durumdayım dun aksam ayagımda sallıyım dedım sussun ınanırmısınız oyana bu yana savruldukca karnından cuk cuk cuk sesler gelıo benım mınık hala aranıodu..oysakı ılk gunlerde ne kadar sessızdık mık mık aglardık suan maşşallah basıor cıglıgı sesı acıldı valla

cnm hep benzer sorunlar hep aynı yanılgı doymuyor mama ver cocugu kustur oysaki o meme dedgil anne istiyor tek bildigi sey çünkü emme ondan haz alıyo kendini orda güvende hissedior aynı bizimkide öyleydi 2 ayından sonra bu istek azalmaya baslıo 3 ayında artık saatle emer konuma gelio uyku düzene girio sabır yani güzel günler seni beklio şimdi sürekli gülücükler savuruyor memeden baska seyler biliolar oyuncaklara bakıyo dönencesini izlio anlatınca dinlio gülüoor çarşafaın desenlerine battaniyesindeki ayıcıklarlna baskıoo dünyada memeden baska seyler oldugunu görüyoo
ilk zamanlar gaz için omzuma aldıgımda omzumu emerdi şimdi kafayı dik tutup koltugun desenlerine perdenin motiflerin bakıyorrr nasılda cabuk degişiorlarr Allaha şükürr

Kuzumun bu kez ateşi çıktı:37,5 olmuş.Müdahale için erken mi acaba?Sadece üstünü açtım yükselirse doktorun verdiği fitilden vereyim mi?

HERKESE İYİ AKŞAMLAR,,

bugün çok güzel bir haber aldım ve şuan çok mutluyum..aslında içim o kadar dolu ki nasıl nerden bAŞlıcam bilmiyorum ...
aslında buraya son kez yazısım öyle düşünüyorum..

geçen günlerdeki yorumlar dan dolayı çok kararsız kalmıstım ve aslında son dakıka niyetımden bile vazgeçmiştim ki.son anda kara verdim aslında başkalarını sözlerini hiç umursamamıştım şimdiye kadar ve hiç keşke dememek için pişman olmamak adına yasıyorum hayatımı..ve iyikide kimseyi dinlemmeişşimmmmmmmmmmmmmmmmm

şöyleki ben süt anne olmak istemiştim fakat bence gereksiz yorumlar yapılmıstı..yani ne demek ilerde kardes olurlarsa yok günahı şöyle böyle....yaaaaaaaaaa varya hangimiz geleceği görüpte koruyabiliyoruz kendimizi ve çoçuklarımız veya sevdıklerımızı...madem o kadar günay kendimiz günahlarımıza bakabiliyormuyuzzz.müslüman bir toplumdayız kaçımız namaz kılıp ibadetlerimizi yapıyoruz veye ALLAHIN istediği gibi kapalıyız ...hangımız dedikodu yapmıyoruzzz.aslında çok sey var yazıcak ta neyseeeeeeeeeee

yani süte ihtiyacı olan bir bebek ve günah kavramı vay beeeeeee..hep böyle ahkam kesmek kolay.kaç kere yaszdım sizin bebeiğiniz olsa dedim ama biz mantıklı insanalr olduğumuz için vermemekte fayda var...neymiş günahhhhhhhhhhh.yok ya sizler bir kere kebdi günahlarınıza bakın öyleeee kardesim sonra yorum yapınnn..

konuya geliyorum merak etmeyinnn.yazılış sebebini belki bir ders çıkarırsınız ben çıkardım çünkü...
bügün beni ...anne stesinden aradılar...bir bebek için süt verip veremeyeceğimi sordular..bende hay hay mutlu olurum dedimmm.velhasıl detaylara gelince...erkek bebek olduğunu söyledi ben kabul ettim ne olursa olsun ihtiyacı var dedimm.bebeğimiz 6.5 aylık doğmak zorunda kalmısssve 625 gr doğmus..su an 925 gr ve süt annesi varmıs ama bayanın 2 yalık bebği olduğundan süt veremmiş..ve bub bebek mama alamak zorunda kalmışş.çok ağlamışşş...

sorarım hangi vicdan hangi insan bebiğinin ağlamasını ister varsa buyusun söylesin ben öpmeye bile kıyamazkennnn.besmele çekip öyle öpüyorum içimdennn..sizlerde yorum yapın bakıyımmm.aslında öyle kızgınım kiiiiiiiii...bu yüzden yazıyorummmm..belki örnek olur başkallrınaaa.....
ben aksam üstü tlf.konusup gittim hastaneye...haaaaaaaa bu arada anne rahimağzıkanserive omuriliğe sıçramışşş ..hamileyken en az 5 defa ameliyat olmuşşşşşşşşşşş...ve süt kanallarını kapatmışlarrrr..

neyse ben yaklaşık 1300 cc sütümü verdim.haaa bu arada...biraz konustuk ..bebeğin adını sordum nasıl oğlumuz diyeeee...bilin ne olduuu.kadıncağız aaaaa benim oğlum yok dedi ..nasıl yani dedim adı ne ben erkek biliyorum dedimm.o da yanlış olmus benim kızım var dediii.ben çok sevindim ve çok şaşırdım yanlış anlaşılma olmus galiba diyeeeeeeeeee

ve hayatıma yeniden merhaba dedim....anneciğim sana da merhaba.yeni bebeğimin adı hayat..........

şimdi herkese sevgilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr47:

ALLAH HERKESİN KALBİNE GÖRE VERİYORMUŞ MEĞER...............

HERKESE İYİ AKŞAMLAR,,

bugün çok güzel bir haber aldım ve şuan çok mutluyum..aslında içim o kadar dolu ki nasıl nerden bAŞlıcam bilmiyorum ...
aslında buraya son kez yazısım öyle düşünüyorum..

geçen günlerdeki yorumlar dan dolayı çok kararsız kalmıstım ve aslında son dakıka niyetımden bile vazgeçmiştim ki.son anda kara verdim aslında başkalarını sözlerini hiç umursamamıştım şimdiye kadar ve hiç keşke dememek için pişman olmamak adına yasıyorum hayatımı..ve iyikide kimseyi dinlemmeişşimmmmmmmmmmmmmmmmm

şöyleki ben süt anne olmak istemiştim fakat bence gereksiz yorumlar yapılmıstı..yani ne demek ilerde kardes olurlarsa yok günahı şöyle böyle....yaaaaaaaaaa varya hangimiz geleceği görüpte koruyabiliyoruz kendimizi ve çoçuklarımız veya sevdıklerımızı...madem o kadar günay kendimiz günahlarımıza bakabiliyormuyuzzz.müslüman bir toplumdayız kaçımız namaz kılıp ibadetlerimizi yapıyoruz veye ALLAHIN istediği gibi kapalıyız ...hangımız dedikodu yapmıyoruzzz.aslında çok sey var yazıcak ta neyseeeeeeeeeee

yani süte ihtiyacı olan bir bebek ve günah kavramı vay beeeeeee..hep böyle ahkam kesmek kolay.kaç kere yaszdım sizin bebeiğiniz olsa dedim ama biz mantıklı insanalr olduğumuz için vermemekte fayda var...neymiş günahhhhhhhhhhh.yok ya sizler bir kere kebdi günahlarınıza bakın öyleeee kardesim sonra yorum yapınnn..

konuya geliyorum merak etmeyinnn.yazılış sebebini belki bir ders çıkarırsınız ben çıkardım çünkü...
bügün beni ...anne stesinden aradılar...bir bebek için süt verip veremeyeceğimi sordular..bende hay hay mutlu olurum dedimmm.velhasıl detaylara gelince...erkek bebek olduğunu söyledi ben kabul ettim ne olursa olsun ihtiyacı var dedimm.bebeğimiz 6.5 aylık doğmak zorunda kalmısssve 625 gr doğmus..su an 925 gr ve süt annesi varmıs ama bayanın 2 yalık bebği olduğundan süt veremmiş..ve bub bebek mama alamak zorunda kalmışş.çok ağlamışşş...

sorarım hangi vicdan hangi insan bebiğinin ağlamasını ister varsa buyusun söylesin ben öpmeye bile kıyamazkennnn.besmele çekip öyle öpüyorum içimdennn..sizlerde yorum yapın bakıyımmm.aslında öyle kızgınım kiiiiiiiii...bu yüzden yazıyorummmm..belki örnek olur başkallrınaaa.....
ben aksam üstü tlf.konusup gittim hastaneye...haaaaaaaa bu arada anne rahimağzıkanserive omuriliğe sıçramışşş ..hamileyken en az 5 defa ameliyat olmuşşşşşşşşşşş...ve süt kanallarını kapatmışlarrrr..

neyse ben yaklaşık 1300 cc sütümü verdim.haaa bu arada...biraz konustuk ..bebeğin adını sordum nasıl oğlumuz diyeeee...bilin ne olduuu.kadıncağız aaaaa benim oğlum yok dedi ..nasıl yani dedim adı ne ben erkek biliyorum dedimm.o da yanlış olmus benim kızım var dediii.ben çok sevindim ve çok şaşırdım yanlış anlaşılma olmus galiba diyeeeeeeeeee

ve hayatıma yeniden merhaba dedim....anneciğim sana da merhaba.yeni bebeğimin adı hayat..........

şimdi herkese sevgilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr47:

ALLAH HERKESİN KALBİNE GÖRE VERİYORMUŞ MEĞER...............

Kuden80 ne guzel bi haber bu.. Neden son kez yaziyosun ki, orayi kacirdim ben sanirim? Baskasina umut olmussun tebrik ediyorum seni... Keske herkes bu duyarliligi gosterse... İnsanlarin ne dedigine takilma bosver, agzi olan konusuyo...

Kuden80 ne guzel bi haber bu.. Neden son kez yaziyosun ki, orayi kacirdim ben sanirim? Baskasina umut olmussun tebrik ediyorum seni... Keske herkes bu duyarliligi gosterse... İnsanlarin ne dedigine takilma bosver, agzi olan konusuyo...

canım yaa önceki sayfaları okursan anlardın ..çok değil 5.10 sayfa arasında sanırım bana yapılan yorumlar.o zaman anlarsın burda bişey yazmak istemediğimiii

canım yaa önceki sayfaları okursan anlardın ..çok değil 5.10 sayfa arasında sanırım bana yapılan yorumlar.o zaman anlarsın burda bişey yazmak istemediğimiii

Bence en kutsal vazifeyi yapıyorsunuz...Köylerde binlerce kadın bunu yaptı...Açlık,susuzluk olan yerlerde bebek yaşatılsın diye süt annelik ortaya çıktı

Ne günahı ya...Asıl günah olan bebeği aç bırakmak...Hani Müslümanlık komşusu açken tok uyumamaktı

Komşunun bebeği açken bizimki toksa ne kadar anlamışız dinimizin gereğini

Keşke benim o kadar sütüm olsa da ben de verebilsem

Bizi yaradan,sadece bizim bebeğimiz içsin ,kimseye süt vermeyelim diye düşünseydi

Emin olun ki bizleri ve bebekleri ona göre yaratırdı...

Onun yaptığından şüphe etmek, kendi azıcık bilgimizle ona günah buna sevap demek, çok çok yanlış

Yaptığınız mükemmel bir yüreklilik...Sizi tebrik ediyorum...Benim gözümde SİZ.. Mükemmel bir insan ve mükemmel bir annesiniz

Sevgili kuden,seni cani gonulden tebrik ediyorum,keske sutum fazla olsaydi da senin gibi bir bebege sut verebilseydim.sut paylasiminin oldugu sitenin kurucusu gulben ergenin programina cikmisti.40-50 yaslarinda bir bayan programa baglanmisti,soyledikleri cok hosuma gitmisti,diyordu ki benim 45-50 tane sut kardesim var,annemin sutu bolmus,mahallede kim dogum yapsa annenin sutu gelene kadar annemi cagirirlardi,annem sut anneleri olurdu.annem su an 97 yasinda saglikli ve ben o bebeklerin sevaplariyla bu kadar uzun yasadim diyor.Bu soylenenlerden cok etkilenmistim.Kimbilir belki sen de o bebegin sevabiyla ne guzel mutluluklar yasarsin.

kuden80 o lafı eden bendim ve günahları sayarken ve günahlarınıza bakın derken sunuda düşün günahlarımızı azaltmakmı cogaltmakmı iyi benim esimin akrabsı süt kardes ve evli bunu aklına bile getirmemişler bebegin ihtiyacı olabilir ama baska yöntemler var nese anlattım anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az demişler dogruymus ben bu konuyu anlatmak yerine gidin en iyi bilen hocalara sorun

canım senle aynı gün doğurmuştuk dimi
16 mayıs:)

evet canım, seninki de kabız demek, o da zor.. noluyo bu 16 mayıs bebelerine :)).. nasıl kabızlığı geçtimi.. Allah şifa versin bebişlerimize inşallah..

kızlar burda herkes fikirlerini paylaşıyor, bunda kırılmaya darılmaya gerek yok.. ben beykozun hassaslığını anlıyorum, ufak da olsa bu riski göze alamam diyor. saygı duymak lazım.. öte yandan süt annelik çok yüce birşey bence.. hem günah da değil bildiğim kadarıyla, peygamber efendimizi süt annesi belli bir yaşa kadar büyütmüş, o zamanlar bile çok yaygınmış bu durum, ihtiyaçmış da.. ameller niyetlere göredir ayrıca.. kimse kötü niyetle süt vermez.. Allah da kuden80 arkadaşımızın gönlüne göre vermiş, ne mutlu.. o da iyi niyetiyle, ufacık bir bebeğin karnını, kendi bebeğine fazla gelen şifalı anne sütüyle doyurmuş, ne büyük sevaptır.. Allah herkesin gönlüne göre versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…