seninkinin kara saçlı ve gözlü olması uzak ihtimalmiş asılsorma cnm gitti sarı oldu başıma:) senin prensesinde maşallahı war,kocaman olmuş annesi cadınnn:) sana benziyo cnm sanki damla yaaa ben mi yanılıyorum:) bu arada kaç gündür seni arıcam tam teli alıyorum elime hatta cuma tusladım asya bagırdı kapadım:) artık gelin bursayadaaaa bi mıncıklayalım sıpacanlarııııı:)
açılıyo cnm göz rengi daha değişmez diyorlar bebek mavisi değil çünkü açıldı...babasıyla ben ela gözlüyüz ama benm ailem kp tarafım sırf mavi yada yeşil göz...kaçınılmazdı yaniii bizimkinin göz rengi:) gel görki bende kara saçlı kara gözlü bir kız bebegi hayal ederken dogumda şoke olmuştum:)
talipleri bilmem aama asya ve damla birçok konuda arkadaş olcaklar buna emnim:) karnımızdayken paylaşımları çoktu
Yaaa oku oku bitiremedim kac gundur.. Ozlemisim forumu :) tatli cadiyla ugrasmaktan giremedim hic. Selamlar herkese...
kızlar kızım bugün 47 günlük oldu.. gazımız hız kesmeden artıyorönceden bu kadar değildi sankii.. bizim gibi olan varmı.. telefona uyku müzikleri programı indirdim.. devamlı içindeki sesleri dinletiyorum, o biraaz sakinleştiriyo.. tabi telefonu uçuş modda tutuyorum, kapalı gibi yani.. ama telefonu yanından alınca hemen anlıyor uyanıyor bide.. neden böyle oluyor anlamadım :44:
seninkinin kara saçlı ve gözlü olması uzak ihtimalmiş asıl.. bizimkinin gözleri hala koyu mavi, bakalım ne renk olcak..
bayadır görmedim seni cnm, hoşgeldin.. valla gelin eskisi gibi kalabalık olalım da deneyimlerimizi paylaşalım..
mayıs annelerine ve bebeklerine kocaman öpücükler benden ve oğlumdan
nasılsınız hanımlar bebişlerde iyidir inşallah bizim kabızlık problemimiz var biraz
24 saat olacak neredeyse kakasını yapmayalı
her bezinde mutlaka yapan çocuk şimdi yapmıyor,neden böyle oldu hiç bilmiyorum
Asya kadar gazlı bebek olmadıgına eminim ben her akşam tam 19:00 da bir başlıyor artık akşam olmasın diye bekliyorumm...kızlar kızım bugün 47 günlük oldu.. gazımız hız kesmeden artıyorönceden bu kadar değildi sankii.. bizim gibi olan varmı.. telefona uyku müzikleri programı indirdim.. devamlı içindeki sesleri dinletiyorum, o biraaz sakinleştiriyo.. tabi telefonu uçuş modda tutuyorum, kapalı gibi yani.. ama telefonu yanından alınca hemen anlıyor uyanıyor bide.. neden böyle oluyor anlamadım :44:
seninkinin kara saçlı ve gözlü olması uzak ihtimalmiş asıl.. bizimkinin gözleri hala koyu mavi, bakalım ne renk olcak..
bayadır görmedim seni cnm, hoşgeldin.. valla gelin eskisi gibi kalabalık olalım da deneyimlerimizi paylaşalım..
nazara geldinnn bence:) şaka bir yanada diş ağrısıda hiç çekilmez cnm ya bende gidicem gebelikten kaynaklanan çürük başlangıclarım varmıs dogumdan önce dişçiye gittim muayene için...tam 9 tane oluşmuş...bende en kısa zamanda başlıcam...Kuralım valla canım,bizimkiler doğana kadar canımızı okudular,az beklemedik:)))
Valla canım aynen benimde kaç gündür hep aklımdan geçiyorsun mesaj atayım bari diyorum tam bişey çıkıyo,bir de kaç gündür diş ağrısyla uğraşıyorum,geçende bi kalktım dişim sızlıyo boğazıma yutkunmama kadar iltihap yapmış,emziriyorum diye ilaçta alamadım minosetten başka,sonra dayanamadım dün doktora gittim kanal tedavisine başladı,düşük dozda antibiyotik alıyorum,hala sızlıyo ama,kanal tevadisi için uyuşturdu bi de dün Damlayı 5 saat emziremedim,anasının memesi olmadan zor durdu canavar:)))Bu arada doğru diyosun canım bana çok benzetiyorlar Damlayı,benim koyu saçlı halim,gerçi benimde bebekken koyuymuş ,açılacak heralde saçları filan.Senin bıdıkta maşallah sarı kafa:))Anasını da maşallah bu arada güzel çıkmışsınız.
bak şimdi Asya kıskancakk annesi iltifat aldı diye:) teşekkür ederimmmmasallh canim am isirmalik bu fistik
masallah size cok tatlisiniz ,senin gozler de cok guzelmiss
cok tatli esmer guzeli masallh
Ayy ne sekerler masallah allah askinizi daim etsin canlar hic ayrilmayin kuzucuklarinizdan ins .
Bu arada mayis kizlarimiz pek guzellermis pek hoslarmis sevdim bu isi
Kızlar benim kuzum dünden beridir biberondan verdiğim mamayı tekrar geri ittiriyor diliyle.Çok iştahsız.Dün dudağında pamukçuk vardı karbonatlı su sürdüm.Bugün hala yememekte diretiyor,dilini kontrol ettim beyez beyz olmuş arada sanki sakız çiğnermiş gibi yapıyor.Pamukçuk olduğunu zanederek doktorun vermiş olduğu ilacı sürdüm sonrasında da karbonatlı suyu sürdüm.Bakalım yememesi ondan mı.Umarım düzelir.
enfeksiyon olabilir.
Dr.a götür bence.
Süt sağma kaplarından al.Mesela sütünü sağdın ve 50 cc çıktı.Onu al buzdolabına koy.2 saat sonra diyelim tekrar sağdın ve 20 cc çıktı.Onuda al başka bir süt kabına koy.2 saat sonra yine sağdın ve 30 çıktı.Bu sefer o önceden koyduğun iki kutunun soğukluğu aynı olduğu için ikisini birleştir,boşalan kutuyada tekrar bu 30 cc yi koy.Günün sonunda toplam 100 cc olan sütü birleştirerek buzluğa at.
Miktarı öylesine yazdım örnek olsun diye.
Bu kadar çok meme istemesi ya karnının doymuyor olmasındandır ya da seni emzik niyetine kullanıyor olmasındandır.
Emerken her seferinde yutkunuyor mu yoksa sadece ağzında emer gibi mi yapıyor ?
Eğer emer gibi yapıyorsa emziğe alıştır derim...Böylece seni emzik niyetine kullanmaz ve sen de emzirme işini bir düzene koyablirsin.
Sağmayı denesen ?Yani içindeki miktarı öğrenirsen sütünün yetip yetmediğini daha iyi anlarsın.
Ya da 3 gün mama vermeden sağlık ocağından kilo takibi yapabilirsin.
cnm hep benzer sorunlar hep aynı yanılgı doymuyor mama ver cocugu kustur oysaki o meme dedgil anne istiyor tek bildigi sey çünkü emme ondan haz alıyo kendini orda güvende hissedior aynı bizimkide öyleydi 2 ayından sonra bu istek azalmaya baslıo 3 ayında artık saatle emer konuma gelio uyku düzene girio sabır yani güzel günler seni beklio şimdi sürekli gülücükler savuruyor memeden baska seyler biliolar oyuncaklara bakıyo dönencesini izlio anlatınca dinlio gülüoorvalla cnm sutum yetmıor sutum yetmıor herkes bole soledı cunku sutum kalmıormus bı haftalık kontrolumuzdede mama takvıyesı vermıstı dr bu dr ları anlamıs degılım zaten bende mama takvıyesı yapıordum uzuluordum ılk haftalarda neyse aslında sutum un yettıgını sonradan analadım tmm sureklı memeden tasan bı sutum yok ama sagdıgımda daha ıyı anlıorum kı benım 2 saatte bır 100 120 cc sutum gelıor buda bebege yeterlı bı mıktar artı benı emdıkten sonra kusuyor şarrr dıye ustum basım batıor bı kere sureklı aglıor krıze gırdı esım sınır ettı benı dedıkı cocuga sutun yetmıo bakıorum goguslerıme sut fazla gelmıo tabı benı emıo sonucta sut bosalıo neyse dedım 95 cc mama yedı tekrar meme ıstıo meme mı verdım emıo heeee dedım bunun derrdı baska sureklı yesın sureklı yesın kussun bıde dun huyu degıstı aglıo aglıo uyumuo saat 12 de basladı aksam 9 bucuga kadar uyumadı sureklı em em em kus kus kus sureklı memedeyız bıde emzıgı almıo bakıo sut gelmıo dılıyle ıttırıo neyse bı yattı gece 1 bucukta ben kalktım kendımı bı suclu hıssettım anlatamam sureklı meme de olmasına alısmısım demekkı burnunu sıktım uyandırdım emdı neyse tekrar uyudu sabaha kadarda bı kez daha kalktı ama oncekı emmesı yok cocuk yorulmus 5 dk emıo bırakıo sabah oldu memelerım taş gıbı bı sızlıo Allah tan elektırıklı pomba varmıs dedım sutumu cektırdım ohhh rahatladım ama rahat 200 cc sut cıktı hemen dolaba attım sonuc 26 gun sonunda artık sutumun yettıgını ama cocuk benı sureklı emdıgı ıcın anlamayısımı anladım ama suan huzurluyum en azından ılk haftalarda dıorum bosuna mama vermısım bosuna uzulmusum..suan o aglıo ben emzıgı tıkıorum sureklı cebellesıoruz ıns emzıgı tutacak bu aldıgımız 5 emzık sureklı emzık alıorum acaba hangısını tutar dıye cunku sıkılmıs durumdayım dun aksam ayagımda sallıyım dedım sussun ınanırmısınız oyana bu yana savruldukca karnından cuk cuk cuk sesler gelıo benım mınık hala aranıodu..oysakı ılk gunlerde ne kadar sessızdık mık mık aglardık suan maşşallah basıor cıglıgı sesı acıldı valla
Kuzumun bu kez ateşi çıktı:37,5 olmuş.Müdahale için erken mi acaba?Sadece üstünü açtım yükselirse doktorun verdiği fitilden vereyim mi?
Kuden80 ne guzel bi haber bu.. Neden son kez yaziyosun ki, orayi kacirdim ben sanirim? Baskasina umut olmussun tebrik ediyorum seni... Keske herkes bu duyarliligi gosterse... İnsanlarin ne dedigine takilma bosver, agzi olan konusuyo...
canım yaa önceki sayfaları okursan anlardın ..çok değil 5.10 sayfa arasında sanırım bana yapılan yorumlar.o zaman anlarsın burda bişey yazmak istemediğimiii
canım senle aynı gün doğurmuştuk dimi
16 mayıs:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?