kızlar tecrübelerinizden yararlanarak sormak istiyorum.Bugün gebeliğimin 34+7. günü,bebeğimi hep aşağıda taşıdım hatta ilk başta plasenta aşağıdaydı ve kanamam oluyordu sonra 24.haftada yer değiştirdiler oğlumla.Doktorum hep dikkat ediceksin ağır kaldırma iş yapma yok dedi ve ben aylardır hiç bişi yapmadım dinlendim bol bol.2 gün boyunca kasığıma ağrı oturdu dün gittim doktor şok oldu kafası çıktı çıkacak şaşırdı resmen adam.Açılmaya baktı yok dedi nst de hafif bi sancım yoklamış,kalkmayacaksın dedi bi dk bi gün bile kardır.Neyse çok uzattım yatıyorum duyduğumdan beri ne kadar dayanabilirim sizce böyle ne kadar daha durur oğlum,küçük daha toparlansın istiyorum 2660 gr çıktı dün ki herkes usg fazla çıkarıyor diyor
Bence en kutsal vazifeyi yapıyorsunuz...Köylerde binlerce kadın bunu yaptı...Açlık,susuzluk olan yerlerde bebek yaşatılsın diye süt annelik ortaya çıktı
Ne günahı ya...Asıl günah olan bebeği aç bırakmak...Hani Müslümanlık komşusu açken tok uyumamaktı
Komşunun bebeği açken bizimki toksa ne kadar anlamışız dinimizin gereğini
Keşke benim o kadar sütüm olsa da ben de verebilsem
Ko
Bizi yaradan,sadece bizim bebeğimiz içsin ,kimseye süt vermeyelim diye düşünseydi
Emin olun ki bizleri ve bebekleri ona göre yaratırdı...
Onun yaptığından şüphe etmek, kendi azıcık bilgimizle ona günah buna sevap demek, çok çok yanlış
Yaptığınız mükemmel bir yüreklilik...Sizi tebrik ediyorum...Benim gözümde SİZ.. Mükemmel bir insan ve mükemmel bir annesiniz
kuden80 o lafı eden bendim ve günahları sayarken ve günahlarınıza bakın derken sunuda düşün günahlarımızı azaltmakmı cogaltmakmı iyi benim esimin akrabsı süt kardes ve evli bunu aklına bile getirmemişler bebegin ihtiyacı olabilir ama baska yöntemler var nese anlattım anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az demişler dogruymus ben bu konuyu anlatmak yerine gidin en iyi bilen hocalara sorun
evet canım, seninki de kabız demek, o da zor.. noluyo bu 16 mayıs bebelerine :)).. nasıl kabızlığı geçtimi.. Allah şifa versin bebişlerimize inşallah..
kızlar burda herkes fikirlerini paylaşıyor, bunda kırılmaya darılmaya gerek yok.. ben beykozun hassaslığını anlıyorum, ufak da olsa bu riski göze alamam diyor. saygı duymak lazım.. öte yandan süt annelik çok yüce birşey bence.. hem günah da değil bildiğim kadarıyla, peygamber efendimizi süt annesi belli bir yaşa kadar büyütmüş, o zamanlar bile çok yaygınmış bu durum, ihtiyaçmış da.. ameller niyetlere göredir ayrıca.. kimse kötü niyetle süt vermez.. Allah da kuden80 arkadaşımızın gönlüne göre vermiş, ne mutlu.. o da iyi niyetiyle, ufacık bir bebeğin karnını, kendi bebeğine fazla gelen şifalı anne sütüyle doyurmuş, ne büyük sevaptır.. Allah herkesin gönlüne göre versin..
Kizlaar ben de 16 mayis annesiyim ve malesef 4 gündür oğlusum kaka yapmıyor.yarın doktora gidicem.inşallah sıkıntı yoktur.gaz problemimiz de devam ediyor.sabah 6 gibi ikinma seanslarimiz başlıyor.zavallı bebikler yaaa
evet canım, seninki de kabız demek, o da zor.. noluyo bu 16 mayıs bebelerine :)).. nasıl kabızlığı geçtimi.. Allah şifa versin bebişlerimize inşallah..
kızlar burda herkes fikirlerini paylaşıyor, bunda kırılmaya darılmaya gerek yok.. ben beykozun hassaslığını anlıyorum, ufak da olsa bu riski göze alamam diyor. saygı duymak lazım.. öte yandan süt annelik çok yüce birşey bence.. hem günah da değil bildiğim kadarıyla, peygamber efendimizi süt annesi belli bir yaşa kadar büyütmüş, o zamanlar bile çok yaygınmış bu durum, ihtiyaçmış da.. ameller niyetlere göredir ayrıca.. kimse kötü niyetle süt vermez.. Allah da kuden80 arkadaşımızın gönlüne göre vermiş, ne mutlu.. o da iyi niyetiyle, ufacık bir bebeğin karnını, kendi bebeğine fazla gelen şifalı anne sütüyle doyurmuş, ne büyük sevaptır.. Allah herkesin gönlüne göre versin..
biz mutlu sona gece ulaştık canım:)evet canım, seninki de kabız demek, o da zor.. noluyo bu 16 mayıs bebelerine :)).. nasıl kabızlığı geçtimi.. Allah şifa versin bebişlerimize inşallah..
Kizlaar ben de 16 mayis annesiyim ve malesef 4 gündür oğlusum kaka yapmıyor.yarın doktora gidicem.inşallah sıkıntı yoktur.gaz problemimiz de devam ediyor.sabah 6 gibi ikinma seanslarimiz başlıyor.zavallı bebikler yaaa
HERKESE İYİ AKŞAMLAR,,
bugün çok güzel bir haber aldım ve şuan çok mutluyum..aslında içim o kadar dolu ki nasıl nerden bAŞlıcam bilmiyorum ...
aslında buraya son kez yazısım öyle düşünüyorum..
geçen günlerdeki yorumlar dan dolayı çok kararsız kalmıstım ve aslında son dakıka niyetımden bile vazgeçmiştim ki.son anda kara verdim aslında başkalarını sözlerini hiç umursamamıştım şimdiye kadar ve hiç keşke dememek için pişman olmamak adına yasıyorum hayatımı..ve iyikide kimseyi dinlemmeişşimmmmmmmmmmmmmmmmm
şöyleki ben süt anne olmak istemiştim fakat bence gereksiz yorumlar yapılmıstı..yani ne demek ilerde kardes olurlarsa yok günahı şöyle böyle....yaaaaaaaaaa varya hangimiz geleceği görüpte koruyabiliyoruz kendimizi ve çoçuklarımız veya sevdıklerımızı...madem o kadar günay kendimiz günahlarımıza bakabiliyormuyuzzz.müslüman bir toplumdayız kaçımız namaz kılıp ibadetlerimizi yapıyoruz veye ALLAHIN istediği gibi kapalıyız ...hangımız dedikodu yapmıyoruzzz.aslında çok sey var yazıcak ta neyseeeeeeeeeee
yani süte ihtiyacı olan bir bebek ve günah kavramı vay beeeeeee..hep böyle ahkam kesmek kolay.kaç kere yaszdım sizin bebeiğiniz olsa dedim ama biz mantıklı insanalr olduğumuz için vermemekte fayda var...neymiş günahhhhhhhhhhh.yok ya sizler bir kere kebdi günahlarınıza bakın öyleeee kardesim sonra yorum yapınnn..
konuya geliyorum merak etmeyinnn.yazılış sebebini belki bir ders çıkarırsınız ben çıkardım çünkü...
bügün beni ...anne stesinden aradılar...bir bebek için süt verip veremeyeceğimi sordular..bende hay hay mutlu olurum dedimmm.velhasıl detaylara gelince...erkek bebek olduğunu söyledi ben kabul ettim ne olursa olsun ihtiyacı var dedimm.bebeğimiz 6.5 aylık doğmak zorunda kalmısssve 625 gr doğmus..su an 925 gr ve süt annesi varmıs ama bayanın 2 yalık bebği olduğundan süt veremmiş..ve bub bebek mama alamak zorunda kalmışş.çok ağlamışşş...
sorarım hangi vicdan hangi insan bebiğinin ağlamasını ister varsa buyusun söylesin ben öpmeye bile kıyamazkennnn.besmele çekip öyle öpüyorum içimdennn..sizlerde yorum yapın bakıyımmm.aslında öyle kızgınım kiiiiiiiii...bu yüzden yazıyorummmm..belki örnek olur başkallrınaaa.....
ben aksam üstü tlf.konusup gittim hastaneye...haaaaaaaa bu arada anne rahimağzıkanserive omuriliğe sıçramışşş ..hamileyken en az 5 defa ameliyat olmuşşşşşşşşşşş...ve süt kanallarını kapatmışlarrrr..
neyse ben yaklaşık 1300 cc sütümü verdim.haaa bu arada...biraz konustuk ..bebeğin adını sordum nasıl oğlumuz diyeeee...bilin ne olduuu.kadıncağız aaaaa benim oğlum yok dedi ..nasıl yani dedim adı ne ben erkek biliyorum dedimm.o da yanlış olmus benim kızım var dediii.ben çok sevindim ve çok şaşırdım yanlış anlaşılma olmus galiba diyeeeeeeeeee
ve hayatıma yeniden merhaba dedim....anneciğim sana da merhaba.yeni bebeğimin adı hayat..........
şimdi herkese sevgilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr47:
ALLAH HERKESİN KALBİNE GÖRE VERİYORMUŞ MEĞER...............
inşallah birşey yoktur canım, bebişlerde kabızlık çok sık oluyor.. bide 40tan sonra düzelir derler, bizimkiler öyle değil malesef.. benimkide akşamdan gece yatana kadar ıkınıyo, huzursuz oluyo, tabi bizde.. damla falan hiç işe yaramıyo, bize en iyi kimyon çayı geliyor.. kimyon çayını verdikten sonra gazını kakasını çıkarıyor bazen.. bu günlerde geçicek..
Bende mayis annesiyim kizlar . 11 mayista dogum yaptim. Yazmasamda sizleri surekli takip etneye calisiyorum. Oglusum cok gazli yani kolik. Kimyonu toz mu yoksa tanemi yapiyorsun cay olarak. Nasil yaptiguni tarif eder misin? Ve ne kadar veriyorsun? Allahim hepimizin bebeklerini korusun esirgesin.
süt anneliği meselesinde, dinen uygun olmayan bir çocuğa süt vermek değildir, işin takibini yapmamak, her önüne gelene süt vermek, kayıt altına almamaktır uygun görülmeyen. lütfen mevzuyu farklı taraflardan ele alıp da kimseyi kırmayın...
üstelik, eleştiri ya da iyi niyetli de olsa ikaz olmadığında canımlı cicimli giderken bütün diyaloglar, birden bire diyalogların böyle kırıcı, yıpratıcı bir ağız dalaşına -tabir-i caizse- dönmesi çok ayıp geliyor bana....
süt anneliğine karar veren bütün arkadaşlar bu işin getirdiği hukukları araştırıp okusunlar. vazgeçmeleri için değil, hakkını vermek için bilgi sahibi olmak lazım. olması gereken sadece budur bence..
bende 16 mayısta doğum yaptı oglum oldu çok gazlı bir bebek ve bu kadar ıkınmanın tıkınmanın sonucu sağ kasık fıtıgı amelıyatı oldu yavrum 24 gunluktu atlattık derken şuan sol tarafta cıktı persembe tekrar amelıyata gırcek yavrum ben zaten mahvolmuşum onun için dıyecegım gaz deyıp gecmeyın ekek bebek anneleri kontrol edin...
bende 16 mayısta doğum yaptı oglum oldu çok gazlı bir bebek ve bu kadar ıkınmanın tıkınmanın sonucu sağ kasık fıtıgı amelıyatı oldu yavrum 24 gunluktu atlattık derken şuan sol tarafta cıktı persembe tekrar amelıyata gırcek yavrum ben zaten mahvolmuşum onun için dıyecegım gaz deyıp gecmeyın ekek bebek anneleri kontrol edin...
valla bize en iyi gelen bu kimyon çayı, bir dene cnm tabi.. esra erolun tarifiymiş :)) yarım çay bardağı suyu ve yarım çay kaşığı toz kimyonu cezvede 1 dk kaynatıyorum.. sonra bardağa boşaltıp onuda ılıtıyorum (ben soğuk su dolu bardağa koyuyorum çabuk ılısın diye) sonra da suyundan 1 ya da 2 çay kaşığı veriyorum ve emziriyorum, gün içinde bir kaç defa böyle veriyorum.. kalanı da kendim içiyorum. en iyi sonuç taze ılıkken oluyo sanki.. humananın kimyonlu rezene çayını aldım ama onun pek faydasını görmedim.. ha bide gaz masajı iyi geliyor..ayşe önerin youtube da var, her bebek aynı olmuyo ama ona da bir bak istersenBende mayis annesiyim kizlar . 11 mayista dogum yaptim. Yazmasamda sizleri surekli takip etneye calisiyorum. Oglusum cok gazli yani kolik. Kimyonu toz mu yoksa tanemi yapiyorsun cay olarak. Nasil yaptiguni tarif eder misin? Ve ne kadar veriyorsun? Allahim hepimizin bebeklerini korusun esirgesin.
bu arada bugün bizim evlilik yıldönümümüz
kızlar rota virüs aşısını yaptıracak olan varmı ben kararsız kaldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?