2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

süt anneliği meselesinde, dinen uygun olmayan bir çocuğa süt vermek değildir, işin takibini yapmamak, her önüne gelene süt vermek, kayıt altına almamaktır uygun görülmeyen. lütfen mevzuyu farklı taraflardan ele alıp da kimseyi kırmayın...

üstelik, eleştiri ya da iyi niyetli de olsa ikaz olmadığında canımlı cicimli giderken bütün diyaloglar, birden bire diyalogların böyle kırıcı, yıpratıcı bir ağız dalaşına -tabir-i caizse- dönmesi çok ayıp geliyor bana....

süt anneliğine karar veren bütün arkadaşlar bu işin getirdiği hukukları araştırıp okusunlar. vazgeçmeleri için değil, hakkını vermek için bilgi sahibi olmak lazım. olması gereken sadece budur bence..

Arkadaşlar lütfen kimse birbiri hakkında atıp tutmasin.ayrıca bilip bilmeden fevri çıkışlar yapmayiniz. Bizim yüce dinimiz o kadar mükemmel jo süt annelik diye bir kavram var öyle ki biliyorsunuz peygamber efendimizin de süt annesi vardı. Şimdi günah munah deyip ne insanları dinimizden sogutalim ne de körü körüne dini basamaklarini ve sonuçlarını bilmeden süt anne olalim.sonucta müslümanız.belki namaz niaz yok ama bu bireysel bir durum.süt annelik ise toplumsal sonuçlar doğurur ve birden fazla kişiyi etkiler o yüzden bu güzel vazifeyi bize bol sütle riziklandiran RAbbimizin istediği doğrultuda gerçekleştirmek doğru olacaktır. Ki elbette RAbbim sütünü paylaşan bu anneyi en güzel şekilde mukafatlandiracaktir. Artık bu mevzunun kapanması dileğiyle...

Kizlaar ben de 16 mayis annesiyim ve malesef 4 gündür oğlusum kaka yapmıyor.yarın doktora gidicem.inşallah sıkıntı yoktur.gaz problemimiz de devam ediyor.sabah 6 gibi ikinma seanslarimiz başlıyor.zavallı bebikler yaaa

inşallah birşey yoktur canım, bebişlerde kabızlık çok sık oluyor.. bide 40tan sonra düzelir derler, bizimkiler öyle değil malesef.. benimkide akşamdan gece yatana kadar ıkınıyo, huzursuz oluyo, tabi bizde.. damla falan hiç işe yaramıyo, bize en iyi kimyon çayı geliyor.. kimyon çayını verdikten sonra gazını kakasını çıkarıyor bazen.. bu günlerde geçicek ..

canım aynen öle bnde vermek isterim ama karsmda iyi niyetle sütünü veren ve sonra ogluyla evlenen bir kadın var ikisinide emzirmiş ve süt kardesligi illa kızın kız cocgunu emzirmesyle bitmiyorki sonra oglun oldu diyelim sen onuda emzircen ve oda diger kızla süt kardes olcak yani okadar hassaski öle olmasa ilk veren olurum diyorm arkadaslar kudene aaaa naptın günah demiyorm süt kardesdligi günah degilll ve inş Allahm seni ve cocuklarını korur yüzünz hep güler ben herkez içinbunu diliyorum umarım anlarsnz

evet canım, seninki de kabız demek, o da zor.. noluyo bu 16 mayıs bebelerine :)).. nasıl kabızlığı geçtimi.. Allah şifa versin bebişlerimize inşallah..
biz mutlu sona gece ulaştık canım:)
gece altını değiştiriyordum azıcık kaka yapmış seviniyordum
altını temizlerken benim böcük tekrar yapmaya devam etti
bizim yataklar çarşaflar battı hep:) yapsında varsın batırsın ortalığı
amin canım Allah dermansız dert vermesin inşallah

benim oğlum 24 saat yapmayınca hemen doktoru aramıştım,çünkü böcüğüm her bezinde mutlaka kaka yapardı
çok korktum,fitil söyledi yarım fitil verdim sonra yaptı,aradan 24 saat geçti yine bu sefer kendisi yaptı
sizde mutlu sona ulaşın inşallah canım ALLAH şifa versin

bu arada bugün bizim evlilik yıldönümümüz

tebrikler canim ben zaten sonuna kadar destek olmustum bu konuda,hepimiz anneyiz en hassas yerimiz yavrularimiz istermiyiz onlar sagliksiz buyusun bence cok guzel bi sevap isledin o minicik bedeni doyurdun allah senden razi olsun o sutleri dokebilirdinde,gunahina gelince bence gunah degil sonuna kadar sevap bu,ayricada son yazin olmasin devam et yazmaya:)

Bende mayis annesiyim kizlar . 11 mayista dogum yaptim. Yazmasamda sizleri surekli takip etneye calisiyorum. Oglusum cok gazli yani kolik. Kimyonu toz mu yoksa tanemi yapiyorsun cay olarak. Nasil yaptiguni tarif eder misin? Ve ne kadar veriyorsun? Allahim hepimizin bebeklerini korusun esirgesin.

Ben anason veriyorum , toz halinde ve ayni cay gibi yapiyorum ,kaynamis suya kucuk bir bardaga bir tutam atiyorum toz seklinde ve 10 dk sonra suyunu bir cay kasigi olarak veriyorum, buuyuk ihtimalle kimyonda aynidir

Sana katiliyorum arkadasim, bence de kirici olmamak lazim madem buraya yazip bazi seyler konusunda fikir istiyorsun o zaman her turlu pozitif veya negatif her yoruma acik olmalisin, hem ben surekli okuyorum kimse kimseye dikte yaptigi yok sadece dertlerimizi paylasip bebeklerimizin sorunlarina cozum ariyoruz ,ummarim bu sut olayi daha fazla buyumez ve kimsede kirilip kusup gitmez:44:

bende 16 mayısta doğum yaptı oglum oldu çok gazlı bir bebek ve bu kadar ıkınmanın tıkınmanın sonucu sağ kasık fıtıgı amelıyatı oldu yavrum 24 gunluktu atlattık derken şuan sol tarafta cıktı persembe tekrar amelıyata gırcek yavrum ben zaten mahvolmuşum onun için dıyecegım gaz deyıp gecmeyın ekek bebek anneleri kontrol edin...

nasıl anladınız fıtık olduğunu çok çok geçmiş olsun şimdidenn

Cok gecmis olsun, umarim kisa surede iyilesir.

valla bize en iyi gelen bu kimyon çayı, bir dene cnm tabi.. esra erolun tarifiymiş :)) yarım çay bardağı suyu ve yarım çay kaşığı toz kimyonu cezvede 1 dk kaynatıyorum.. sonra bardağa boşaltıp onuda ılıtıyorum (ben soğuk su dolu bardağa koyuyorum çabuk ılısın diye) sonra da suyundan 1 ya da 2 çay kaşığı veriyorum ve emziriyorum, gün içinde bir kaç defa böyle veriyorum.. kalanı da kendim içiyorum. en iyi sonuç taze ılıkken oluyo sanki.. humananın kimyonlu rezene çayını aldım ama onun pek faydasını görmedim.. ha bide gaz masajı iyi geliyor..ayşe önerin youtube da var, her bebek aynı olmuyo ama ona da bir bak istersen

geçmiş olsn canım.. sadece ıkınmadan dolayı mı olmuş? ve sadece erkek bebeklerde mi oluyormuş? Allah bebişlerimizi korusun, iyi geçer ameliyatı umarım..

bugün yaşadığım maceramı anlatayım sizlere.. doktoruma kontrol için randevum vardı, bizim evle hastane arası arabayla yarım saat sürüyor.. yanımda kimse benimle gelemeyecekti bugün, annem şehir dışındaydı mesela.. neyse doktor ertelemedi de randevuyu.. kızımı emzirdim, giydirdim, bezini değiştirdim, oto koltuğuna koydum, hazırlandım.. geldim uyumuş akıllı kızım :)).. sonra çıktık, oto koltuğunu arabaya takacaktımki, uğraşıyodum, abime rastladım, yardımcı oldu baya.. dedim nasıl gidiyodu bu araba, 2 ay oldu sürmeyeli şaka yaptım, gerçek sandı, tarif ediyor, el frenini indir falan .. gidiyoruz kızımla, başlarda biraz sesi çıktı ama harekete uyudu tekrar hemen.. yolda eşimi de aldık, hastaneye sorunsuz vardık çok şükür.. ama nasıl tırstım, yol az da değil, şansıma trafik de yoktu .. dr muayene etti ve iç taraf çok ince ve hassas, bu dönemde oluyor dedi.. yine de normal hayatına dönebilirsin dedi.. çok halsizimm dedim, b12 ve kan ilacı verdi.. bir de kan verdim tahlil için.. sonra yemeğe gittik ve kızım orda da uyudu.. portbebeden sonra anakucağını sevdi heralde bebişim.. annemle konuştum, oldu olacak kıza ayakkabı giydir yanında yürüt dedi.. aman o da alışsın annesiyle böyle gezmelere dimi ama, neyse cesaretim geldi

bu arada bugün bizim evlilik yıldönümümüz

evet çizelgeniz "1 year" olmuş.. Allah mutluluğunuzu daim etsin, bebişinizle nice senelere inşallah..

kızlar rota virüs aşısını yaptıracak olan varmı ben kararsız kaldım

kızlar rota virüs aşısını yaptıracak olan varmı ben kararsız kaldım

canim sizin doktorunuz da mi emre bey? ben enf. hastaliklari uzm. bi arkadasa sordum,ben kendi cocugum olsa yaptirmam bagisikligiyla bu kadar oynamam dedi.kendi doktorumdan baska 2 cocuk doktoruna sordurdum onerdiler asiyi.kafam iyice karisti.randevumuz ctesi,o zamana kadar benim de karar vermem gerek.

ben 2 kere ahmet beye gittim şuan evimin yanında devlet hast götürüyorum bende kararsızım onu yap bunu yap çocuklarda deneme tahtası olacak kararını yaz olurmu

19 mayısta doğum yaptım bebeğimi 20 gün kadar anne sütü ile besleyebildim şu anda devam sütü sadece verebiliyoruz. Bir şey sormak istiyorum bu keçi sütünden yapılan mamalar var onlar için bir fikri olan var mıdır arkadaşlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…