2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

tşk ederim canım ben bu kez soğuk kanlı davrandım.tam 6 günün sonunda bugün iki kez kaka yaptı oğluşum ama ne kaka:)bir haftanın acısını çıkarttı yani:) üstelik hiç bir müdehalede bulunmadım.kendi haline biraktim.ama 7.gün de yapamasaydı fitil verecektim.doktorumun söylediğine göre sütüm bebeğe yaradığı ve vücut sütü kullandığı için çıkartacak bişi olmuyomuş.bir haftaya kadar telaşa gerek olmadığını sonrasında fitil kullanabileceğimi söyledi.zeytinyağı filan kesinlikle yapma dedi. ancak gaz sorunumuz ve ıkınmalaramız malesef devam ediyor

canım çok geçmiş olsun.Rabbim bu mübarek gecenin yüzü suyu hürmetine acil şifalar versin bebişine. bu fıtık nasıl anlaşılıyor?benim oğlum da oldukça gazlı ve sürekli debelenip ıkınıyor. korktum şimdi.

Hanımlar acil yardım!Kızım dünden beridir gündüz hiiiç uyumadı gece 12 ye kada.Daha da önemlisi beslendikten sonra gazını çıkarmak için kucağımda dik pozisyonda tutup sırtına hafif hafif vurup sıvazlıyorum tam yatırayım derken kızım gazını çıkarasıyla kusması bir oluyor,bugün gene öyle oldu dünden beri hem çok iştahsız hem de yediğini çıkarıyor bu gün topu topu 200 cc beslendi zavallım.Yarın doktora götüreceğim zaten fakat nedeni konusunda fikriniz var mı?

Bu arada dün ağzında pamukçuk oluştuğu için ilaç vermiştik o yan etki yapabilir mi?Prospektüsünde yazmıyor da.

Cok gecmis olsun canim, usutmus olabilir ama bunu en iyi anlayan doktor olur, bu yuzden keske hemen goturup yarini beklemeseydin eger daha kotu oldugunu dusunuyorsan hic durma bence simdi gotur...ins gecer rahatsizligi

aman maşallah,yapsında kuzucuk rahatlasın seninde gözün aydın canım
gaz sorunumuzda çözülür inşallah:13:

fındık anneleri merhaba:)
bakıyorum sorunlar gebelikteki gibi aynı zamanlara denk geliyr...bu ara gündem kaka hepimizde...birde yapmıyormu altın çıksa böyle sevinmem...kızm uyandı öptm herkesi:):):)

biyolog86 ;
sanada merhaba, ben ucuyoyum artik (ayakta uyur gezerim yani) bizim ufakligin dun asisi vardi dun tum gece ayakta nobetteydik asi vurulmadan once atesi zati 37.3 idi vurulduktan sonra dusunun artik ne oldugunu resmen oldum oldum dirildim , diger taraftan dun doktorada gosterdim bizimkinin pipisi cok dertli isimekte zorlaniyor adam elime bir tup verdi buna sisini doldur getir dedi, gorseniz halimi gulmekten olursunuz :0) tup haric butun herseyi isedi halan ugrasiyoruz bakalim ne zaman yapacak,komedi yaa bizim hayatimiz

Kizlar merhaba uzun zamandir giremedim.bebişim büyüyor.geçen perşembe kontrolümüz vardi.kizim 6 kilo 58cm.olmuş
mevlüt daha yapmadik ramazan gelmeden yapmak istiyorum.sizlep ne yaptiniz mevlütü

Kizlar merhaba uzun zamandir giremedim.bebişim büyüyor.geçen perşembe kontrolümüz vardi.kizim 6 kilo 58cm.olmuş
mevlüt daha yapmadik ramazan gelmeden yapmak istiyorum.sizlep ne yaptiniz mevlütü

Doktorunuza danışın bence;keçi sütü anne sütüne en yakın süt diyorlar ama;bebeğiniz çok küçük;

Kızlar herkese selamlar,
Bebişlerimiz günden güne büyüyor,
artık onlarla bir düzen oturtmaya başladık sanırım,bakıyorumda forma ilk günlere nazaran daha sık girebilmeye başladık,doğru mu düşünüyorum?
Bu arada herkes hamilelk takvimini bebişinin doğumuna göre güncellese mi diyorum.
Ayına haftasına göre bakıp daha doğru bilgi aktarabiliriz birbirimize.Çünkü yaşadığımız problemler ve çözümleri haftasına göre değişebiliyor.

Masallah gayet iyi buyumus annesi, allah daim etsin hep devam eder ins.
Bu yapacagin mevludun bir zamani varmi yani bebek ne kadar oldugunda yapilmasi makbul oluyor , bu konuda bilgilerinizi bekliyorum

Sanada slm, bilmem bana sanki gitgide daha cok azaliyoruz gibi geldi, bir kismi hic gelmez oldu bir kismi ayda bir veya iki ayda bir geliyor yani halan pek takilan yok buralara demek herkes herseyi hallediyor kolayca veya tam tersi halledemedigi icin gelemiyorlar , ne bilem
Cizelge konusunda haklisin ama zaman bulamadiklari icin olabilir

kızlar rota virüs aşısını yaptıracak olan varmı ben kararsız kaldım

yaptirma tabiki, bend e bu konulari su siralar yogun bir sekilde arastiriyorum, almanyada asilardan dolayi ileriki yillarda agir zihin ve sinir hastaliklarina yakalanmis ailelerin dernegini gordum, avusturyada doktorum bir asi bilgilendirme brosuru verdi isinde son 10 yilda viyanada 8 milyon asidan 17 tanesei agir donusu olmayan hastaliklara neden olmus, (o 17 cocuktan biri de bizim cocugumuz olabilirdi) Isvicre Zurichte saglik bakanligi asisiz cocuklarin asili cocuklara gore daha saglikli oldugunua aciklamis. Anlayacaginiz Asilar cocuklarin savunma sistemine uzun vadede zarar veriyor. amerikada avrupada asilar zorunlu degil, ve yeni nesil doktorlar asilari onermiyorlar. sadece rota ve su cicegi gibi hafif hastaliklarin degil butun asilarin zarar verdigini bu yuzden yapilmamamsinin daha iyi oldugunu ogrendim ilk ogluma asilarini yapmistim ve cok uzuldum keske bunlari daha once arastirmaya baslasaydim. Bilincli anne olmayinca hic bir doktor hastasini bilinclendirmiyor. ha simdi turkiyede doktorum asi yaptirmam gerektigini soyledi diceksiniz cunku maalesef bizim doktorlar dunxyayi her zaman geriden takip ediyor.

Dün kızımı doktora götürdüğümzde bayan doktor rota virüsü aşısı konusunu açtı ve bizlere önermediğini dile getirdi,çünkü Amerikada bulunan bir doktor arkadaşı önermemiş.Doktorum çocuğuna da yaptırmamaış.O yüzden rota aşısı,su çiçeği gibi sonradan türeyen aşıları ben de yaptırmayı düşünmüyorum.Sadece bizler ne vurduysak kızım da o aşıdan vurulsun istiyorum sadece.

merhaba arkadaşlar bende doğundan bu yana giremiyordum kısmet bu güneymiş.çok şükürbizde alıştık.oğluşum 14 mayıs 13,05 geçe yağmur yağrken dünyaya geldi.bereketli olduğuna inanıyorum.2930 kgdı o kadar küçüktüki kimse eline alamıyordu.görür görmez aşık oldum.herkez bana benzediğini söylüyor bende made in özlem diyorum.hftaya 2 aylık olacak bnde kilo ve boyumuzu merak ediyorum.süt sıkıntısını bizde yaşadık ilk başlarda bebeğim doymuyordu yada bana öyle geliyordu mama vermekte hiç içime sinmiyordu
bildiğim her yolu denedim 4lt yakın su dereotu semizotu bitki çayları bulgur pilavı ama memem hemen boşalıyordu.sonra yakın bir tanıdık çocuk dr arayıp durumu anlattım.o da bana hurma yememi sütün kalitesini arttırığını söyledi.şimdi daha iyiyiz kilo alımımız iyi gidiyor.iyiki bebeğim var anne olmak anlatılmaz bir şey şimdilik bu kadar.

peki rota virüsünden hastalanıp hastanede aylarca yatan bi tanıdığınız olsaydı ve bu virüsün en sık içme suyundan geçtiğini bilseydiniz hatta banyo yaparken ağzına kaçan 1 damla sudan bile geçebiliyormuş sonuç aşırı ateş kusma ishal ...
ben kesinlikle bu aşının en önemli aşı olduğunu düşünüyorum ve yaptırıcam.

su çiçeği hafif mi?
daha neler siz ne kadar basit düşünüyorsunuz su çiçeği hafif ilk defa duyuyorum
doğudakilerin devlet bizi kısırlaştırıyor aşı istemeyiz demesi gibi oldu bence bu yorumlar
tabi herkes kendi bilir saygımız var genede

Bu kadar kesin bir dille konusmazdım ben olsam.Ben de rota asısı konusunda kararsızlardanım ama kimseye ''yaptırma tabiki'' demem,demeye de hakkım yok.O cocuk ishali çok agır bir sekilde gecirse vicdan azabı duyarım ,annesi beni diledi de aşıyı yaptırmadı diye.Herkesin aklı var çok şükür ve hepimiz bebeklerimiz için en iyisini düşünüyoruz.Üstelik su çiçeği hafif bir hastalık değil,diğer çocuğunuz geçirmemiş olmalı ki bazen nasıl ağır geçirilebildiğini bilmiyorsunuz.Türk doktorlarının dünyayı geriden takip ettiğine de inanmıyorum,her dr bir değil tabiki de ama artık sağlık ocaklarındaki doktorlar bile kendilerini ii yetiştirmiş durumda,siz uzun zamandır yurt dışındaysanız filmlerde çıkan eski doktorları hatırlıyor olabilirsiniz

Günaydın herkese
Ben Mayıs 2011 annesiyim.
Aşı ile ilgili yazılanlara inanamadım da o yüzden yazmak istedim. 2 aylıkken rotavirusunu yaptırdım. Yaptırmayip da ishal nedeniyle hastanelere giden o kadar çok bebek var ki. Devlet hastanesinde bir doktor söylemişti. Neden burda bu kadar çok bebek var diye sorduğumda. Tabi coguna da üzüldüm maddi durumları iyi değil de o yüzden yaptiramiyorlar bu pahalı aşıları. Ama imkanı olup da yaptirmayanlari kusura bakmayın anlayamıyorum.
Kızım 14 aylık olmak üzere. Bizim de bu aralar su çiçeği aşımız var. Yine onunla da ilgili ben yaptirmiycam diyen bir sürü insan duyuyorum. Ben Kucukken o kadar ağır geçirmişim ki su çiçeğini annem hala onu anlatır. Dogrusu önemli bir hastalık o da. Basit değil hiç.
Neyse bunlar benim görüşlerim umarım kimse alınmamıştır. Fikrimi yazmak istedim.

Masallah sütün kaliteli herhalde kuzucuğun tosuncuk olmak yolunda ilerliyor,darısı başımıza ins.Allah nazarlardan korusun,her yerde soyleme kilosunu,ayına göre çok güzel,nazar değmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…