biyolog86 ;
sanada merhaba, ben ucuyoyum artik (ayakta uyur gezerim yani) bizim ufakligin dun asisi vardi dun tum gece ayakta nobetteydik asi vurulmadan once atesi zati 37.3 idi vurulduktan sonra dusunun artik ne oldugunu resmen oldum oldum dirildim , diger taraftan dun doktorada gosterdim bizimkinin pipisi cok dertli isimekte zorlaniyor adam elime bir tup verdi buna sisini doldur getir dedi, gorseniz halimi gulmekten olursunuz :0) tup haric butun herseyi isedi halan ugrasiyoruz bakalim ne zaman yapacak,komedi yaa bizim hayatimiz
Kızlar herkese selamlar,
Bebişlerimiz günden güne büyüyor,
artık onlarla bir düzen oturtmaya başladık sanırım,bakıyorumda forma ilk günlere nazaran daha sık girebilmeye başladık,doğru mu düşünüyorum?
Bu arada herkes hamilelk takvimini bebişinin doğumuna göre güncellese mi diyorum.
Ayına haftasına göre bakıp daha doğru bilgi aktarabiliriz birbirimize.Çünkü yaşadığımız problemler ve çözümleri haftasına göre değişebiliyor.
ohh kuzucumun resmi avatarada pek yakışmış annesi... ben takvimi defalarca değiştirdim hep hata verdi...
kızlar aklıma gelmişken genel bir sorum olcak... bebekleriniz gece kaç saat uyuyo asya 2 saatte bir uyanıyor da bu bir düzenmi yoksa hala düzensizmiyizz yahu 3-5 saat hiç uyumadı dogdugu günden beri..2 aydır 3 saat deliksiz uyku uyumadım bende,gündüzleride 1 saatten fazla asla uyumuyo,aç olamaz kilo alımı gayet iyi...bende...resmen buna döndüm:):)
Kızlar herkese selamlar,
Bebişlerimiz günden güne büyüyor,
artık onlarla bir düzen oturtmaya başladık sanırım,bakıyorumda forma ilk günlere nazaran daha sık girebilmeye başladık,doğru mu düşünüyorum?
Bu arada herkes hamilelk takvimini bebişinin doğumuna göre güncellese mi diyorum.
Ayına haftasına göre bakıp daha doğru bilgi aktarabiliriz birbirimize.Çünkü yaşadığımız problemler ve çözümleri haftasına göre değişebiliyor.
Gündüz deliksiz uykumuz yok.2.5-3 saatte bir beslenmek istiyor.
Gece 6 saat bile deliksiz uyuduğu oldu bir kaç kere.Genel olarak 4-5 saatte uyanıyor beslenmek için gece.Ben de kendi uyanana kadar uyandırmıyorum.
bizimki gündüz 12 ile 6 arası 10 dk ve yarım saatte bir uyanıyor gecede en fazla 2 saatte bir genellde saat başı dua edin kızlar şu cuma günüde düzene girsin yavrum hepimizinkide tabiii
rota virüse gelince kızıma yaptırmadım ishal olmadımı oldu ama çocuk bu olcak hasta öyle öyle büyüyyecek bağışıklığı güçlenecek yoksa havadan nem kapan tiplerden olacakcaklar alerjik yapılı falan çocuk çok hassas nokta insan bilemiyor nasıl davranacağını
zaten turkiyede su cicegi rota gibi ozeller disinda diger asilari yaptirmak zorundaisniz size kimse sormuyor maalesef, bu da isin baska bir rezalelt yani. aile cocugu hakkinda soz hakkina sahip olamiyor!!!!Dün kızımı doktora götürdüğümzde bayan doktor rota virüsü aşısı konusunu açtı ve bizlere önermediğini dile getirdi,çünkü Amerikada bulunan bir doktor arkadaşı önermemiş.Doktorum çocuğuna da yaptırmamaış.O yüzden rota aşısı,su çiçeği gibi sonradan türeyen aşıları ben de yaptırmayı düşünmüyorum.Sadece bizler ne vurduysak kızım da o aşıdan vurulsun istiyorum sadece.
canim hastalik hayatin bir parcasi her hastalik icin asi mi yapicaksiniz, bu asilarin icinde insan vucudunun kaldirmasinin zor oldugu civa gibi maddeler var. ustelik yukarda resmi rakam verdim kimse okumadi mi sadece viyana gibi kucuk bir sehirde asidna kaynaklanan AGIR hastaliklarin masraflarini devlet karsilayacagina dair yasa ciktiktan sonra 17 asidan dolayi zihin ve sinir hastaliklarindan muzdarip cocuk cikti. bunlar agir komlokasyonlalr ya goz bozukluklari, surekli ust solunum yollari hastlaiklari, alerji ve bagisikligin zayiflamasindan kynaklanan bir suru hastalik.... daha bozcadada asidan dolayi bitkisel hayat girmis bir cocugun hikayesini ynei okudum. turkiyede bu konuda arastirma yapilmaidig icin hastaliklarin asi kaynakli olup olmayacagini bilemezler ama avrupa ve amerikada bunun karsilastirmasi yapiyliyor ben isvicrede yasiyorum ve zurich saglik bakanligi asisiz cocuklarin asili cocuklara nazaran daha saglikli oldugunun istatistigini acikladi. oglum sinir ve zihin hastaliklairndan muzdarip olacagina atesten dolayi hastanede yatmasini tercih ederim. ben buyuk ogluma asi yaptirdim ve oglum gecen yil 1 yil boyunca kronik oksuruk ve ust solunum yolu enfeksyonu oldu.... bir de asinin zararlariyla ilgili BU KONUDA UZMAN DOKTORLARIN yazdigi bir dunya almanca kitap ve arastirma cikarabilirim.peki rota virüsünden hastalanıp hastanede aylarca yatan bi tanıdığınız olsaydı ve bu virüsün en sık içme suyundan geçtiğini bilseydiniz hatta banyo yaparken ağzına kaçan 1 damla sudan bile geçebiliyormuş sonuç aşırı ateş kusma ishal ...
ben kesinlikle bu aşının en önemli aşı olduğunu düşünüyorum ve yaptırıcam.
benim buyuk oglum su cicegi asisi olmadi ama 2 yasinda su cicegi oldugunda ates kusma halsizlik hicbirini gormedik hatta kres bile su cicegi oldugumuzu anlamadi her gun sokakta oynayarak gecirdik hastalik donemini. ustelik biraz arastirirsaniz amerika ve avrupada ozellikle egitimli bilincli aileler cocuklarina asi yaptirmaz turkiyenin Eliti her konuda gelismeri tersten takip ediyor galiba, ben de bilincsiz ve bu konuda hicbir sey okumadan once sizin gibi dusunuyordum.su çiçeği hafif mi?
daha neler siz ne kadar basit düşünüyorsunuz su çiçeği hafif ilk defa duyuyorum
doğudakilerin devlet bizi kısırlaştırıyor aşı istemeyiz demesi gibi oldu bence bu yorumlar
tabi herkes kendi bilir saygımız var genede
ben bir soruyua cevap verdim dikkat ederseniz biri yaptir der biri yaptirma de argumanlarini da siralar soruyu soran kisi de okuyup degerlendirir. biri yaptiriyim mi diy esoruyor ben de fikrimi soyluyorum bundan dogal birsey yok ben kimse yerine karar verecek kisi degilim. ben bu kionuyu ozelliklle de bu siralar YOGUN bir sekilde arastiriyorum ve karsilastigim bilgileri paylastim yine d eTABIKI kisi kendi karar verir ne yapacagina. bir hastalik icin hastanede yatmak omur boyu bagisikliginin zayiflayip cesiitli kucuk hastaliklarla yasamaktan iyidir. bir de cocugum su cicegini COK hafif gecirdi ve su cicegini kucuk yasta agir gecirien birini duymadim. ustelik en son nette evinize en yakin su cicegi partisini bulun isimli bir grup gormustum. insanlar cocuklari kimyasal yan etkileri olan asilarla cocuklarina zarar vermemden su cicegini cocuklarina erken yasta bulastirip bagisiklik kazandiriyorlarBu kadar kesin bir dille konusmazdım ben olsam.Ben de rota asısı konusunda kararsızlardanım ama kimseye ''yaptırma tabiki'' demem,demeye de hakkım yok.O cocuk ishali çok agır bir sekilde gecirse vicdan azabı duyarım ,annesi beni diledi de aşıyı yaptırmadı diye.Herkesin aklı var çok şükür ve hepimiz bebeklerimiz için en iyisini düşünüyoruz.Üstelik su çiçeği hafif bir hastalık değil,diğer çocuğunuz geçirmemiş olmalı ki bazen nasıl ağır geçirilebildiğini bilmiyorsunuz.Türk doktorlarının dünyayı geriden takip ettiğine de inanmıyorum,her dr bir değil tabiki de ama artık sağlık ocaklarındaki doktorlar bile kendilerini ii yetiştirmiş durumda,siz uzun zamandır yurt dışındaysanız filmlerde çıkan eski doktorları hatırlıyor olabilirsiniz
benim avusturyadaki ve isvicredki iki doktorumda su cicegi icin hafif bir hastalik sonucta her asinin yan etkisi var yaptirmanizi onermem dedi birakin bu tarz hastaliklair gecirerek bagisikligini Immun sistemini guclendirebilsin cocuk dedi..... sanirim siz avrupadaki doktorlari da anlamiyorsunuz o zaman...Günaydın herkese
Ben Mayıs 2011 annesiyim.
Aşı ile ilgili yazılanlara inanamadım da o yüzden yazmak istedim. 2 aylıkken rotavirusunu yaptırdım. Yaptırmayip da ishal nedeniyle hastanelere giden o kadar çok bebek var ki. Devlet hastanesinde bir doktor söylemişti. Neden burda bu kadar çok bebek var diye sorduğumda. Tabi coguna da üzüldüm maddi durumları iyi değil de o yüzden yaptiramiyorlar bu pahalı aşıları. Ama imkanı olup da yaptirmayanlari kusura bakmayın anlayamıyorum.
Kızım 14 aylık olmak üzere. Bizim de bu aralar su çiçeği aşımız var. Yine onunla da ilgili ben yaptirmiycam diyen bir sürü insan duyuyorum. Ben Kucukken o kadar ağır geçirmişim ki su çiçeğini annem hala onu anlatır. Dogrusu önemli bir hastalık o da. Basit değil hiç.
Neyse bunlar benim görüşlerim umarım kimse alınmamıştır. Fikrimi yazmak istedim.
bizimki gündüz 12 ile 6 arası 10 dk ve yarım saatte bir uyanıyor gecede en fazla 2 saatte bir genellde saat başı dua edin kızlar şu cuma günüde düzene girsin yavrum hepimizinkide tabiii
rota virüse gelince kızıma yaptırmadım ishal olmadımı oldu ama çocuk bu olcak hasta öyle öyle büyüyyecek bağışıklığı güçlenecek yoksa havadan nem kapan tiplerden olacakcaklar alerjik yapılı falan çocuk çok hassas nokta insan bilemiyor nasıl davranacağını
aynen bende her gün kolik sancılarımız bugün bitsin kızım en azından geceleri 3 saat uyusun diye dua ediyorum... birde kimsem yok bu şehirde...geçen komşuma dedimki azıcık gel oturda bi balkona cıkayım fenalık geçircem:) sonra da üzülüyorum....tek başına sancılı ve uykusuz bebekle çok zormuş gerçekten dua edin bana walla...
maşallah bebişine canımKizlar merhaba uzun zamandir giremedim.bebişim büyüyor.geçen perşembe kontrolümüz vardi.kizim 6 kilo 58cm.olmuş
mevlüt daha yapmadik ramazan gelmeden yapmak istiyorum.sizlep ne yaptiniz mevlütü
benim sülalem bu şehirde ama ne fayda kimse bişey yapamıyor şuan anneye muhtaç sadece o yüzden kimsesizim diye hiç üzülme her koşulda anne bakıyor emin ol...benim eşimin uykusu ağır gece hiç uyanmaz yine şanslısın
ben özellikle sabaha karşı sesleniyorum...altını değiştirmesi için çünkü dinlenemedigim için bitiyorum artık...yakında birinin olması yine de iyidir cnm ya...mesela ben arada komsuma cıkıyorum saolsun 60 yasında ama maşallahı var...veriyorum asya yı ona ben bi balkona cıkıyorum...ne biliyim 15 dk tutuyo yemek yapıyorum:) önüme çay bile getirmesi lüks bana çünkü...
ben yemegimi nasıl yapıyorum bir bilseniz her uyuma kısa sürüyo bi sogan dogruyorum...bir dahaki turda domates rendeliyorum falan:)
ama tabi ne olursa olsun ben çok mutluyum 2.yi bile düşünüyorum walla da eşim benden daha yorgun...bir tane yeter baksana halimize diyor:)
annelik işte
iyi akşamlar kızlar..
maşallah bebişine canımnazar değmesin.. bizim mevlüt işi ramazan sonrasına kaldı heralde .. herkes şehir dışında, gelcek kimseyi bulamıyorum.. annemi de anlayamıyorum, benim daha kırkım yeni çıktı, memlekete gezmeye gitti, babam burda.. davet ediyorum babamı eve gelmiyor.. günlük annemlere gidip, akşama babamın yemeğini hazırlıyorum, temizliğini yapıyorum sonra dönüyorum.. bebekle iki evin işi çok zor oluyo ..
işte böyle durumlarda kanguru gerekli sanki, ben alcam hala alamadım.. çizelgen baya tarz olmuş :)) genişi yokmuydu bunun?
bakalım takvimimiz olmuşmu:)
iyi akşamlar kızlar..
maşallah bebişine canımnazar değmesin.. bizim mevlüt işi ramazan sonrasına kaldı heralde .. herkes şehir dışında, gelcek kimseyi bulamıyorum.. annemi de anlayamıyorum, benim daha kırkım yeni çıktı, memlekete gezmeye gitti, babam burda.. davet ediyorum babamı eve gelmiyor.. günlük annemlere gidip, akşama babamın yemeğini hazırlıyorum, temizliğini yapıyorum sonra dönüyorum.. bebekle iki evin işi çok zor oluyo ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?