2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

ahahaha ben bilmezmiyim...bi akşam yine acildeyim( şener şen gibi oldum:) ) dizdik bebekleri ellerimizde torba çiş alıcaz... erkekler pıt pıt alıyor ben asyada 1 saat bekledim alamadım:) işiyo gidiyor çiş 50 cc doldur dedi birde bana hemşire...emzir gelir çişi diyo bi elimde cocuk bi elimde torba....eşime kapıdan dedim çağır hemşireyi:)
geldi kadın al dedim bu torbayı al buda çocuk kendin doldur sidiği öyle 50 cc demesi kolay dedim çıldırmışım ama bir yandanda gaz sancısından bas bas bagırıyo benimki:)

hemşire cıkınca eşime demiş Allah size sabır versin ahahaha....çıktım gittim eve...

ohh kuzucumun resmi avatarada pek yakışmış annesi... ben takvimi defalarca değiştirdim hep hata verdi...

kızlar aklıma gelmişken genel bir sorum olcak... bebekleriniz gece kaç saat uyuyo asya 2 saatte bir uyanıyor da bu bir düzenmi yoksa hala düzensizmiyizz yahu 3-5 saat hiç uyumadı dogdugu günden beri..2 aydır 3 saat deliksiz uyku uyumadım bende,gündüzleride 1 saatten fazla asla uyumuyo,aç olamaz kilo alımı gayet iyi...bende... resmen buna döndüm:):)

Bu alandaki Çizelge yazılımınız öngörülen Formatta değildir. Lütfen bu alanın açıklamasını okuyun.

birisi bana şu uyarıyı açıklasın yahu takvim değişmiyor her seferinde aynı uyarı:>)

merabalar uzun süredir giremiyorum
bugün kızımın 2 aylık aşısı vardı gidip yaptık tam 3 tane iki bacağına
ve bi koluna yaptılar kıyamam yaa çook ağladı :26::26::26::26:
inşallah tüm bebişlerimize şifa olur kendinize iyi bakn allaha
emanet kızlar sağlıcakla kalın

Gündüz deliksiz uykumuz yok.2.5-3 saatte bir beslenmek istiyor.
Gece 6 saat bile deliksiz uyuduğu oldu bir kaç kere.Genel olarak 4-5 saatte uyanıyor beslenmek için gece.Ben de kendi uyanana kadar uyandırmıyorum.

canım yaa bu çizelgeyi nasıl değiştiricez?dediğin doğru kimin bebişi kaç günlük bilmek lazım ki ona göre yaşadıklarımızı yorumlayalım.

bizimki gündüz 12 ile 6 arası 10 dk ve yarım saatte bir uyanıyor gecede en fazla 2 saatte bir genellde saat başı dua edin kızlar şu cuma günüde düzene girsin yavrum hepimizinkide tabiii

rota virüse gelince kızıma yaptırmadım ishal olmadımı oldu ama çocuk bu olcak hasta öyle öyle büyüyyecek bağışıklığı güçlenecek yoksa havadan nem kapan tiplerden olacakcaklar alerjik yapılı falan çocuk çok hassas nokta insan bilemiyor nasıl davranacağını

Gündüz deliksiz uykumuz yok.2.5-3 saatte bir beslenmek istiyor.
Gece 6 saat bile deliksiz uyuduğu oldu bir kaç kere.Genel olarak 4-5 saatte uyanıyor beslenmek için gece.Ben de kendi uyanana kadar uyandırmıyorum.

şaka yapıyorsun...
6 saatmi dedin...Allahım ben 3 saat deliksiz uyumadım 2 aydır eşimde aynı şekilde...ağlamasada oyun istiyor ve emmek...şükret haline aman nazar değmesin...inan bana kıskandımmm...bu arada emiryormu cnm mama mı veriyorsun...mama yediginde daha uzun süre uyurlarmış zor hazmedildigi için...ben sırf azıcık uyuyayım diye gecen sütü sagdım biberona ama asla almadı sözde ben uyucaktım eşim beslicekti...emzikte almıyo...memeden başka bişe almıyoo cok uyanık:)

aynen bende her gün kolik sancılarımız bugün bitsin kızım en azından geceleri 3 saat uyusun diye dua ediyorum... birde kimsem yok bu şehirde...geçen komşuma dedimki azıcık gel oturda bi balkona cıkayım fenalık geçircem:) sonra da üzülüyorum....tek başına sancılı ve uykusuz bebekle çok zormuş gerçekten dua edin bana walla...

zaten turkiyede su cicegi rota gibi ozeller disinda diger asilari yaptirmak zorundaisniz size kimse sormuyor maalesef, bu da isin baska bir rezalelt yani. aile cocugu hakkinda soz hakkina sahip olamiyor!!!!
canim hastalik hayatin bir parcasi her hastalik icin asi mi yapicaksiniz, bu asilarin icinde insan vucudunun kaldirmasinin zor oldugu civa gibi maddeler var. ustelik yukarda resmi rakam verdim kimse okumadi mi sadece viyana gibi kucuk bir sehirde asidna kaynaklanan AGIR hastaliklarin masraflarini devlet karsilayacagina dair yasa ciktiktan sonra 17 asidan dolayi zihin ve sinir hastaliklarindan muzdarip cocuk cikti. bunlar agir komlokasyonlalr ya goz bozukluklari, surekli ust solunum yollari hastlaiklari, alerji ve bagisikligin zayiflamasindan kynaklanan bir suru hastalik.... daha bozcadada asidan dolayi bitkisel hayat girmis bir cocugun hikayesini ynei okudum. turkiyede bu konuda arastirma yapilmaidig icin hastaliklarin asi kaynakli olup olmayacagini bilemezler ama avrupa ve amerikada bunun karsilastirmasi yapiyliyor ben isvicrede yasiyorum ve zurich saglik bakanligi asisiz cocuklarin asili cocuklara nazaran daha saglikli oldugunun istatistigini acikladi. oglum sinir ve zihin hastaliklairndan muzdarip olacagina atesten dolayi hastanede yatmasini tercih ederim. ben buyuk ogluma asi yaptirdim ve oglum gecen yil 1 yil boyunca kronik oksuruk ve ust solunum yolu enfeksyonu oldu.... bir de asinin zararlariyla ilgili BU KONUDA UZMAN DOKTORLARIN yazdigi bir dunya almanca kitap ve arastirma cikarabilirim.
benim buyuk oglum su cicegi asisi olmadi ama 2 yasinda su cicegi oldugunda ates kusma halsizlik hicbirini gormedik hatta kres bile su cicegi oldugumuzu anlamadi her gun sokakta oynayarak gecirdik hastalik donemini. ustelik biraz arastirirsaniz amerika ve avrupada ozellikle egitimli bilincli aileler cocuklarina asi yaptirmaz turkiyenin Eliti her konuda gelismeri tersten takip ediyor galiba, ben de bilincsiz ve bu konuda hicbir sey okumadan once sizin gibi dusunuyordum.
ben bir soruyua cevap verdim dikkat ederseniz biri yaptir der biri yaptirma de argumanlarini da siralar soruyu soran kisi de okuyup degerlendirir. biri yaptiriyim mi diy esoruyor ben de fikrimi soyluyorum bundan dogal birsey yok ben kimse yerine karar verecek kisi degilim. ben bu kionuyu ozelliklle de bu siralar YOGUN bir sekilde arastiriyorum ve karsilastigim bilgileri paylastim yine d eTABIKI kisi kendi karar verir ne yapacagina. bir hastalik icin hastanede yatmak omur boyu bagisikliginin zayiflayip cesiitli kucuk hastaliklarla yasamaktan iyidir. bir de cocugum su cicegini COK hafif gecirdi ve su cicegini kucuk yasta agir gecirien birini duymadim. ustelik en son nette evinize en yakin su cicegi partisini bulun isimli bir grup gormustum. insanlar cocuklari kimyasal yan etkileri olan asilarla cocuklarina zarar vermemden su cicegini cocuklarina erken yasta bulastirip bagisiklik kazandiriyorlar o kadar hafif bir hastalik. tabiki bunlar kucuk cocuklar icin gecerli tabi yetiskinlerin gecirdigi su cicegiyle aynisi degil. keza biz d eburda COCUK asilairni konusuyoruz.

Bir de bazi konuslarda turkiye gercekten cok geriden geliyor mesela sezeryan sonrasi normal dogum avrupada cok normal iken turkiyede bunu yapacak bir elin parmagindanfazla doktor bulamazsiniz, sezeryana bakis turkiyede hala geriden geliyor bir donem ve hala sezeryan MODA iken daha ynei yeni bakis acimizi duzeltebiliyoruz, mesela asilar. turkiyede zorunlu iken avrupa ve amnerikada zorunlu olmadiig gibi devletlelr aisnin zararlarini istatisitk ve arastirmalara dayanarak hukuken tanimis ve asiidan zarar goren ailelerin masraflaini karsiliyorlar.... burda buyuk zararlardan bahsediyoruz melsela asidan dolayi bitkisel hayata girmis otistik olmus bakima muhtac hale gelmis cocuklarin gordugu zararlardan bahsediyoruz bunlar komplo teorileri degil devletlerin de artik tanidigi resmi bilgiler. Ama turkiye yine geriden geliyor ve devlet hatta doktorlar bile bu konudaki dunyadaki gelismeleri takip etmekten acizlerki asi yapptirmak istemeyen bir ailennin cocugunu sosyakl hizmetleirn alacagiyla tehdit ediyorlar, buna geriden takip etmek denmez de ne denir. bari birakinm aileler kendileri bu karari versin.
benim avusturyadaki ve isvicredki iki doktorumda su cicegi icin hafif bir hastalik sonucta her asinin yan etkisi var yaptirmanizi onermem dedi birakin bu tarz hastaliklair gecirerek bagisikligini Immun sistemini guclendirebilsin cocuk dedi..... sanirim siz avrupadaki doktorlari da anlamiyorsunuz o zaman...

haklisiniz zaten zuruch bu konuda yaptigi istatistikte asisiz cocuklar asililara nazaran daha saglikli oldugu ortaya cikti.

aynen bende her gün kolik sancılarımız bugün bitsin kızım en azından geceleri 3 saat uyusun diye dua ediyorum... birde kimsem yok bu şehirde...geçen komşuma dedimki azıcık gel oturda bi balkona cıkayım fenalık geçircem:) sonra da üzülüyorum....tek başına sancılı ve uykusuz bebekle çok zormuş gerçekten dua edin bana walla...[/QUOTE]

benim sülalem bu şehirde ama ne fayda kimse bişey yapamıyor şuan anneye muhtaç sadece o yüzden kimsesizim diye hiç üzülme her koşulda anne bakıyor emin ol...benim eşimin uykusu ağır gece hiç uyanmaz yine şanslısın

benim sülalem bu şehirde ama ne fayda kimse bişey yapamıyor şuan anneye muhtaç sadece o yüzden kimsesizim diye hiç üzülme her koşulda anne bakıyor emin ol...benim eşimin uykusu ağır gece hiç uyanmaz yine şanslısın[/QUOTE]

ben özellikle sabaha karşı sesleniyorum...altını değiştirmesi için çünkü dinlenemedigim için bitiyorum artık...yakında birinin olması yine de iyidir cnm ya...mesela ben arada komsuma cıkıyorum saolsun 60 yasında ama maşallahı var...veriyorum asya yı ona ben bi balkona cıkıyorum...ne biliyim 15 dk tutuyo yemek yapıyorum:) önüme çay bile getirmesi lüks bana çünkü...
ben yemegimi nasıl yapıyorum bir bilseniz her uyuma kısa sürüyo bi sogan dogruyorum...bir dahaki turda domates rendeliyorum falan:)

ama tabi ne olursa olsun ben çok mutluyum 2.yi bile düşünüyorum walla da eşim benden daha yorgun...bir tane yeter baksana halimize diyor:)

annelik işte

iyi akşamlar kızlar..

Kizlar merhaba uzun zamandir giremedim.bebişim büyüyor.geçen perşembe kontrolümüz vardi.kizim 6 kilo 58cm.olmuş
mevlüt daha yapmadik ramazan gelmeden yapmak istiyorum.sizlep ne yaptiniz mevlütü
maşallah bebişine canım nazar değmesin.. bizim mevlüt işi ramazan sonrasına kaldı heralde .. herkes şehir dışında, gelcek kimseyi bulamıyorum.. annemi de anlayamıyorum, benim daha kırkım yeni çıktı, memlekete gezmeye gitti, babam burda.. davet ediyorum babamı eve gelmiyor.. günlük annemlere gidip, akşama babamın yemeğini hazırlıyorum, temizliğini yapıyorum sonra dönüyorum.. bebekle iki evin işi çok zor oluyo ..

işte böyle durumlarda kanguru gerekli sanki, ben alcam hala alamadım.. çizelgen baya tarz olmuş :)) genişi yokmuydu bunun?

Son düzenleme:

cıksss cnm maalesef en genişi buydu....:)

merhaba kızlar..
benim minikte gündüzleri hiç uyumuyor bazen sabah 5 te klakıp gece 1 e kadar uyutamıyorum...
kucakta .5.10 dk uyuyor ...bende çıldırmak üzereyim ..yapışık ikiz gibi oldukkkk
benim kayınvalıdem üst katta oturuyor.anacığım o bizimkini bir güzel uyutuyor kendimi beceriksiz hissediyorum bazen..bir de bebekler bazen sevdikleri yerlerde uyurmuş haberiniz varmı...bizim ki sanırım yukarıyı çok seviyorrr.
haaaaaaaaaaaa asıl biz kundak yapıyoruz valla süper bişey kendi adıma..bazen ben evde ble yaptım 1 saate yakın uyuyorrr.buna bile dua ediyorummm..ama hala gündüz uykularımız yokkkk
uyusunda ev toplayım diye gözünün içine bakıyorum.valla bazende kızıyorum alıyorum sağ koluma onunla iş yapıyorummm ne yapayımmm..
benimkinin elleri ve ayakları okadar hareketli ki çoçuk ondan uyumuyor.sürekli hareketli oluncaaa....

Helal olsun! biz daha bir evi donduremezken sen iki evi idare ediyorsun, bu arada iyi evlatsin demek babani herseye ragmen oylece birakmamissin , hayir duasini aliyorsun ne guzel, masallah sana

Herkese günaydın...Benim kız üşütmüş olacak herhalde burnu tıkalı,ara ara öksürük ve hapşırık var.Bu yüzden mi iştahsız ve yediğini kusuveriyor anlamadım?Ateşi henüz çıkmadığı için doktora götürme gereği duymadım.İnşallah iyileşir bir an önce kuzucuğum...Bu arada benim kız 16 mayıs doğumlu ve kilosu da 5 kilo 200 gram.İyi mi sizce?Doktorum daha fazla alması gerekir ilerde kilo alımı yavaşlar çünkü,ne kadar alırsa kar dedi.İyi de ben istemez miyim daha iyi kilo almasını,kızım iştahsız ve sütüm de çok kaliteli değil demek ki.Elimden geleni yapıyorum zaten üç gündür doğru dürüst beslenmiyor kusuyor sürekli...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…