2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

aranıza yeni katıldım bütün gece uykusuz geçince ne zaman bulgur plavı yesem gaz sancısı oluyor bunu yeni fark ettim. bebeğim 2 aylık uyku eğitimine ne zaman nasıl başlamalıyım hiç bilmiiyorum fikri olan var mı

Canım ben de bulgur tüketiyordum sonrasında annem ve doktorumun verdiği yasaklar listesinde olduğu için vazgeçtim.Anlayacağın bulgur da gazgillerden:))

merhaba,

ben de mayıs annesiyim, topiğinize ara sıra bakıyor ama yazmıyordum ama artık dayanamıycam, cevap vermek zorundayım:

haklisiniz zaten zuruch bu konuda yaptigi istatistikte asisiz cocuklar asililara nazaran daha saglikli oldugu ortaya cikti.

ben isviçre'de yaşıyorum, burada tüm doktorlar tüm aşıları ısrarla tavsiye ediyor. bize verdikleri çocukların sağlık cüzdanında tüm aşıların tarihleri belli, neden yapılmaları gerektiği vs herşey yazıyor. ayrıca zürich'te sağlık bakanlığı yok, iddia ettiğiniz istatistiği içeren herhangi bir araştırma yok. siz yaşadığınız ülkede aşı zorunlu değilse o ülkelerde bu güne kadar aşılanmayla bu hastalıkların kökü kazındığı içindir, aşı zararlı olduğu için değil. kendi çocuğunuzun canını kendi sorumluluğunuza alarak aşı yaptırmayabilirsiniz, ama lütfen insanların hayatlarıyla oynamayın. bu aşıların türkiyede zorunlu olma sebebi türkiyede bu hastalıkların halen aktif olması, ve her çocuğun hastalanıp hayatını kaybetme veya kalıcı etkilerle hayatını sürdürmek zorunda olma riskiyle karşı karşıya olmasıdır. buradan insanlara birşeyler tavsiye etmeden, hatta ısrar etmeden önce lütfen söylediklerinizin sonuçlarını gözden geçirin.

bir diğer önemli nokta da şu: aşıların otizme yolaçtığı iddiası tamamen çürütüldü. eğer iddia ettiğiniz gibi araştırma yapmış olsaydınız bundan da haberdar olurdunuz. sözkonusu iddiayı ortaya atan adam, yaptığı deneylerde verilerle oynadığını, gerçekte elinde böyle bir bilgi olmadığını kabul etti. bu yüzden de doktorluk mesleğinden bile ihraç edildi. çok kısa bir google aramasıyla bile bu dediğim bilgiler ortaya çıkıyor, bakın mesela cnn türk'ten haber: KKK aşısı-otizm ilişkisi "bilimsel bir hata" çıktı CNNTurk.com

arkadaşlar, avrupa'da da, amerika'da da tüm doktorlar aşıları mutlaka tavsiye ediyor. çocuğunuzun hayatını saçma sapan bir doğal yaşam merakıyla riske atmayın. aşıları mutlaka yaptırın.

Masallah sütün kaliteli herhalde kuzucuğun tosuncuk olmak yolunda ilerliyor,darısı başımıza ins.Allah nazarlardan korusun,her yerde soyleme kilosunu,ayına göre çok güzel,nazar değmesin.
Sagol bitanem fazla iyi de beslenemiyorum ama rizki var cok sükür ben kücükken annemin de iyi beslenemedigi halde sütü cok iyiymis.

siyahlale25 canım bebegin nekadatr dogdu boyu falan kactı suan ne kadalık maasallah cok iyi
Canim 47 cm. .2.760 gr.dogdu ertesi gün 2.690 a düstü 2 aylikken kontrole gittik 6 kilo 58 cm. Olmus suan da 2 ay 10 günlük
MELEGIM34 canim ben 40 ciktiktan sonra yapiliyor biliyor.ne zamana kadar bilemem ama cok geciktirmemek lazim.bende biran öce yapmak istiyorum mevlütünü.

Kizla 3-4 gündür kizim cok huysuz.hic böyle degildi meme emdikten sonra bile elini agzina göürüp şap şap emiyor hatta yiyor resmen.sütüm de var cok sükür.gazini cikariyorum,kaka yapiyo,alti temiz,banyo yaptiriyorum ama ardindan rahatlayacaghna ciglik cigliga agliyor.bikac gündür böyle.sadece kucagima alip gezdirince susuyor. Annem dis cikariyo galiba damagi şişmiş diyor ablam da 2 aylikkem cikarmis ondan mi elini agzina sokuyo acaba kasimaya mi calisiyo:44:

Son düzenleyen: Moderatör:
dr da çocuğun kilo alımından önce iştahsızlığına, kusmasına baksın .. reflüsümü var, başka bişey mi onu araştırsın canım..
evet bulgur gaz yapıyor, ama ben dün kuru fasulye bulgur yedim :18: onu yeme, bunu yeme vitaminsiz kalcaz resmen

geceyi öğrensin diye akşamları doğduğundan beri hep gece lambasıyla uyuttum kızımı.. şimdilerde gece uykusu iyi, fakat sabahları günün ilk ışıkları ile birlikte saat 5 gibi ayakta bizimki.. ben biraz daha uyumak isterken o etrafa gülücükler saçıyor ..
aynen bizimki de böyle huzursuz oluyo.. gezersek iyiyiz.. emmek istemeyip elini ağzına götürünce emzik istiyor diye düşünüp emziği veriyorum, onu alıyor..
daha erken değil mi diş için.. gazı olmasın cnm.. bunların sorunları biticeğine artıyo resmen.. Allah kolaylık versin..

Canim gazini da cikarhyorum kaka da yapiyo.emzik vermedim ben hic.emzigi bilmiyo.o yüzden dis mi acaba dhyorum aslinda en erken 5.ayda cikiyor ama ablamda erken cikarmis olurmu diye düsünüyorum.konussalar da söyleseler keske

Kizimin son hali teyzeleri

Eklentiler

• $IMG1546.webp
    9,9 KB · Görüntüleme: 29
  • $IMG1545.webp
    10,7 KB · Görüntüleme: 35
  • $IMG1553.webp
    12,6 KB · Görüntüleme: 31
  • $IMG1554.webp
    14,6 KB · Görüntüleme: 28

canim ben im Bundes gesundheit Bohordeyi sen nasil cevrirdin? snairim Bundes Gesundheit Behirde yok dmeiceksin. turkiyede eyalet sistemi olmadigi ve daha farkli bir sistem oldugu icin elimden gelen en yakin ceviri olarak saglik bakanligi dedim cunku turkiyede saglik bakanligi var her seyhrin kendi ozel yonetimi yok... Burda Bundes gesundheit behorde yazsam seninde hak verecegin uzere kimse anlamaz!!!! herkes almanca bilmiyor

ben de isvicrede yasiyorum, 8 yil Viyanada yasadim dogumumu almanyada yaptim bu yuzden bu uc ulkenin dogum ve cocuklarla ilgili uygulamalarina BIZZAT sahit oldum. onceki yazdigim yazilarda vardir devletler ve doktorlar asilari bir salgin olmasi korkusuyla herhangi bir salgindan sorumlulu tutulmamak icin yaptirmayin diyemiyorlar. ama su cicegi ve rota gibi asilari tavsiye etmiyorlar en azindan benim gittigim cocuk doktorlarim. ustelik ben dogal yasamci doktorlara da gitmiyorum tamamen standart cocuk doktorlarim homaepat degiller yani. ona ragmen su cicegi ve rotayi onermediler. diger turkiyedeki zorunlu asilar ise burda zorunlu degil canim. bu konuda bir suru TIP DOKTORUNUN BU ISIN UZMANINI YAYIMLADIKLARI KITAPLAR VAR sadece Amazonda almanca asi yazdiginda birsuru asi karsiti doktorlarin biyolooglarin yazdigi kitaplar cikiyor: Impfungen, der unglaubliche Irrtum: Amazon.de: Fernand Delarue, Simone Delarue, Beate Bölter: Bücher bu linkinaltinda benzer kitaplar diye assagida bakinirsan bir cok kitaop oldugunu gorursun. nasil 90 larda sezeryan modaydi simdi ise tum avrupada mumkun oldugunca normal doguma yoneliyorlar ssvd burda cok normal iken turkiyede yine doktorlar tarafindan masada kalirsin gibi sacma tepkilerle karsilaniyor. avrupa eskiden sezeryani onerirken simdi tersini soyluyor. TIP zamanla gelisen birseydir ve TIP kendini gelistirir zamanla yenilenir Asilar ilk ciktiginda uzerlerinde uzun vadeli arastirma yapilamamisti zamanla asilarin zararlairi ortaya cikiyor ve yine once maalesef batidan geliyor yenilikler. asisiz cocuklarin asili cocuklara nazaran daha saglikli olduklariyla ilgili Istatistik bir TV programinda konusuldu: Buyrun bu linkten dinleyin: Ungeimpfte Kinder sind gesünder - Jetzt ist es amtlich!

gelelim otizm yaptigi meselesine asilar sinir ve zihin hstaliklarina neden olur beyin iltihaplanmasi sonucu bir cocuk bir cok degisik zihin hastaligina yakalanabilecegi gibi bitkisel hayata bile girebilir. buyrun bana viyanada verdikleri asi brosurundeki resmi ekliyim size almancaniz var madem bizzat kendiniz okuyun : Facebook'a Hoş Geldin - Giriş Yap, Kaydol veya Daha Fazla Bilgi Al burda fotograf eklemeyi bilmediigm icin link gonderdim

Inden leztzten zehn Jahren (2001-2010) wurden 17 impfschaden nach dem Impfschadengestezt anerkannt (Quelle: Bundesministerium fur Arbeit Soziales und Konsumentenschutz. bu ifade RESMI bir ifade canim. ustelik ekledigim resimdeki asinin zararlari sayfasindan kasiz asinin yan etkileri degil cunku bir onceki sayfada ayrica asini yan etkileri basligi var orda kucuk yan etkilerden bahsediyor benim ekledigim bolum tamamen asinin agir sonuclariyla ilgili resimdeki orta paragrafta okuyabilirisn heralde.... asidan dolayi oldugu kanitlanmis bu RESMI brosurde asinin nedne oldugu zarari bleibende gesundheitlichen Beeintraechtingun diyor yani turkcesi KALICI SAGLIK SORUNLARI. BIR SEYIN SAGLIGIMIZI KALICI OLARAK ETKILEMESINDENSE sahsen asi yaptirmamayi tercih ederim.

ben de ilk cocuguma asi yaptirdim ve o zamanlar bunlari bana soyleyenlere kompla teorisi olarak bakiyordum ama burda resmi kaynaklarda gorunce sok oldum ve yin resmi kaynaklardan arastirdim. viyana gibi bir yerin resmi brosurunde asilarin son 10 yilda 17 cocuga kalici saglik sorunlarina neden oldugunu okuyunca kararimi verdim. bu dogal yasama sacmaligi degil istatistik ve resmi sonuclar.

peki madem asinin zarari olmadigini idaa ediyorsunuz neden amerika ve avusturya asidan kaynaklanan agir zararlar icin ailelerin saglik masraflarini karsilamak gibi bir yasa cikarsin. dikkatinizi cekekrim dedikodu degil YASA DIYORUM

Son düzenleme:
selam hanımlar!
bebeğim bir aylık oldu biraz üşütmüş burnu ve genzi tıkalı zor nefes alıyor..ne yapsam geçer ..pişiik önleyici olarak ne kullandınız büchemin ürünlerinden kullandım ama fayda etmedi..önerilerinizi bekliyorum.

avusturyadaki yasada asidan zarar gormus cocuklarin TERAPI, SOSYAL VE BAKIM masraflairni karsiladiklarini soyluyorlar. sanirim grip hastaliginin terapisi bakimi degil bu kalici zihin rahatsizliklrindan sonra insanin bakima muhtac hale gelmesinden bahsediyor!!!!! linkini verdigim resimde okuyun bunlarin almancasi orda yaziyor. herkesin cnai sikilmasin diye almancalarini ayrica yazimiyor malum herkes almanca bilmez.

dedigim gibi bu bir risk. viyanada son 10 yilda 8 milyon asidan 17 si agir saglik sorunlarina neden olmus. agir bir hastalik icin 17 rakami bence icler acisi. ya ustsolunum yollari enfeksyonlari immun sistemin zayiflamasindan kaynaklanan diger yan hastaliklar alerjik yapi goz bozukluklari..... bunlar kayit altina alinmiyro bile cunku bunlarin neden kaynaklandigini kesinlestirmek cok zor ama asilarin cocuklarin kendi savunma sistemlerini calistirmalarina engel oldugu bariz herasi olarak her kucuk hastalikta disarda mudahele yani ilac almak zorunda kaliyoruz.

afrikada y ada guney amerikada yasasam yaptirridim asiyi belki ama cocuk felci asisini en son turkiyede 98 yilinda gorulmus son 10 kusur yikldir ulkemizde bu hastalik yok ustelik bu hastaliga yakalansan da iyi bakimla uzerinde etkisi kalmadan iyilesebiliyorsun eskisi gibi imkansizliklar yok surekli doktor kontroluindeyiz. olmayan bir hastalik icin yukarda yazdigim istataistik risklerini almak istemiyorum. ama herkes kendi karar verir biri 8 milyonda 17 agir hastalik ve buyuk ihtimal zayif bagisiklik gibi riskleri kabul ediyorum der yaptirir ona da kimse karisamaz... ama asi istememyene de kimse karisamaz

siyahlale25 maşallah bebeğine benimki küçücük geldi gözüme
kızlar bu arada kalan kiloları me yapıcaz emziriyorum diye diyette yapamıyorum
9 kilo fazlam var eylülde kardeşim evleniyo ne yapıcam bilmiyorum

kızlar sabahtan beri gaz sancısı çekiyoruz gaz ilacımız işe yaramadı şu kimyon çayı nasıl yapılıyordu tarif edermisiniz

Porter arkadasim yukarda Yasa dedim ama simdi sen onu da arastirmadna uydurdugumu dusunmeyesin diye yasanin icerigiyle birlikte acioliminin oldugu linki de veriyim sonucta her soylene inanmamak gerek artik ulkeler asinin uzun vadede insanlara zarar verecegini kabule diyorlar ve bunun icin insanlarin hakkini kourmak icin asidan zarar gormnus aileler icin yasa yapmislar bakiniz: HTML-Tree anzeigen :: JUSLINE sterreich - JUSLINE Österreich

uu super olmus cizelge valla yakismis sana ve asya bebege, hayrini gorun ins

ahaha amin cümlemiz inşallah:)

öncelikle burnuna serum fizyolojik al damlat sonrada otri bebe burun aspiratörü muhteşem damladan 2-3 dk sonra cek sümükleri...inanamazsın nasıl cok cıkacak...ben her sabah temizlik yapıyorum burun falan hergün temizliyorum walla...

pişik önleyici chicco kullanıyordum ama artık kullanmıyorum...her kakada altını duşun çeşmesini ılıtıyorum yıkıyorum poposunu...daha öncede yazdım dr. ve anne tavsiyesi...ben 1 aydır kremde sürmüyorum....duştan sonra yağlı masaj yaparken birtek... birde cnm çok iyi kurulamazsan ne yaparsan yap pişer...kurulamak en önemlisi ama yıka derim sıcak zaten havalar ben belki 15 kere yıkıyorum günde...gece uykumdan uyanıyorum 3-4-5 olsada saat o tatlı uykuda kalkıp yıkıyorum walla:)

Porter arkadasimiz icin bir paylasim daha yapmak istyorum, kendisine elestirisinden dolayi tesekkur ederimki bu kaynaklari bulmama vesile oldu. kendisi asiyla ilgili paylasimlarima supheyle bakip arastirmadan yazdigimi dusunmustu tahminimce kendisi almanca da bildigi icin bu eklediigm linki okumak ona cok sey kazandiracaktir.

Isvicrede resmen kabul edilen asidan zarargormus aile yokmus ( Yani gorulen zararin asidan kaynaklandigini kanitlamak zor oldugu icin devlet zararin asidan kaynaklandigini kabul etmemis) AMA avusturyada 88 cocugun yasal olarak asidan dolayi zarar gordugu kabul edilmis ve bu ailelerin tum masraflari karsilanmis. Porter arkadasimiz icin kaynak: Homöopathie: Praxis Beatrice Stutz-Lämmli, Adligenswil (Luzern, Schweiz) - Impfschäden

bir de Avusturyada yayimlanan Kurier gazetesindeki bir yazi bizzat bende var ama nette arsivde buldugumu ekliyorum. Impfschaden Anerekennung [Archiv] - Parents & more | Community-Website

bahsettikleriniz zaten hep aşı karşıtı bir iki alman doktorundan alıntı, ve karşı çıkanı ciddiye alanından fazla isimler bunlar. sanki bütün tıp dünyası bu bir iki doktormuş gibi yapmanız yanlış. ben size aşıları savunan milyonlarca araştırma sunabilirim. tv programındaki "istatistik" de dikkat ederseniz ilgili doktorun rakamlara bakarak yaptığı bir yorum sadece.

verdiğiniz tüm bilgiler kanıtlanmamış spekülatif bilgiler. lütfen sansasyonel haber sitelerinin yanı sıra tarafsız kaynakları da okuyun, mesela wikipedia veya pubmed'den bilimsel makaleler.

10 yılda 8 milyon kişide 17 vaka zaten bu aşılar hakkında bilinen ve kabul edilen risklere uyuyor. devletin bu vakaları kabul edip tazminat ödemeyi kabul etmesi gayet normal, avrupanın sosyal devlet anlayışının bir sonucu. bu risk kabul edilebilir görülüyor. su çiçeğinden ölme riski ne kadar peki biliyor musunuz? salgın halindeyken 7'de 1. hastalığa yakalanan her 7 çocuktan 1'i ölmüş zamanında. sizce bu nasıl bir istatistik?

tabii ki size kimse zorla aşı yaptıramaz, inşallah da asla kararınızdan pişmanlık duyduracak bir durumla karşılaşmazsınız siz ve çocuklarınız. ama lütfen başkalarını tek yanlı etkilemeye çalışmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…