2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

herkese merhabalar,

konuya biraz ortadan giriş yaptım affedin, ayrı bir mesajda kendimi tanıtmak istedim. ben 32 yaşındayım, 17 mayıs 2012 doğumlu ikiz oğullarım var. preeklampsi yüzünden 36+4de 2600 gram ve 1675 gram olarak doğdular. küçük oğlum 10 gün hastanede kalmak zorunda kaldı. şu an biri 4.5, biri 3.5 kilo, allaha şükür sağlığımız çok iyi. bu hafta 2. ay kontrolümüz ve ilk aşılarımız var bizim çocuklar prematüre doğdukları için tüm aşılar ve hatta ekstra aşılar tavsiye ediliyor, hepsini yaptırmayı düşünüyorum.

bir de bilgi vereyim istedim. isviçre'de yaşıyorum, burada emzirme işi çok ciddiye alınıyor. hastanelerde veya özel çalışan emzirme danışmanları var, yardımcı oluyorlar. bunlardan öğrendiğim sütü artıran bir ilaç var. bu ilaç aslında gayet basit bir mide bulantısı ilacı, ama yan etki olarak kullananların üçte ikisinde süt yaptığı veya sütü artırdığı görülmüş. amerika dışında bir çok ülkede sırf bu yan etkisi için kullanılıyor. başka da pek bir etkisi yok. bu ilaçtan bana verdiler, ve ben bir süredir kullanıyorum. 3-4 saatte bir 50 ml. çıkan sütüm şu an 100 ml. çıkıyor. tavsiye ederim. eğer denemek isteyen olursa ilacın ana maddesi domperidon diye bir madde, türkiyede'ki ilaç adı nedir bilmiyorum tabii.

bir diğer nokta da eğer meme ucunuz emzirirken çok yara oluyorsa çocuğun doğru emmediğini gösterirmiş. meme ucunu değil, en az 1 cm. kadar çevresini de ağzına alması ve dudaklarının dışa doğru açılmış olması gerekirmiş bebeğin, zaten ancak öyle düzgün ve çok miktarda emebilirmiş. bilmiyorum belki herkes biliyordur bu bilgileri ama duymamış olan varsa faydam olsun istedim.

herkese sevgilerimle.

öyle bir eğitimmi varmış :) önce uykuyu öğrenmeli bizim sıpalar sonra eğitimini veririz şuan benim için uyusunda zaman mekan vs önemli değil sallayarak pışlayarak müzikle herşekilde daha erken bizim için :)

geçmiş olsun canım.. ben chicco kullandım, her gün yıkıyorum, yağlıyorum ve altını değiştirirken krem sürüyorum, bizde pişik olmaaadı..
Kizimin son hali teyzeleri
maşallah fıstığa o ne boleromuu, yesinler onu :))..
kızlar sabahtan beri gaz sancısı çekiyoruz gaz ilacımız işe yaramadı şu kimyon çayı nasıl yapılıyordu tarif edermisiniz
bişey yok canım onda, yarım su bardağı suyu, yarım çay kaşığı kimyonla kaynat ver bebişe..

kızlar kusura bakmayın ama ben çok sıkıldım aşı muhabbetinden.. poseidon arkadaşımızda bizi bu konuda düşündürttü, kendi adıma teşekkür ediyorum ona.. her anne bebeği için en iyisini düşünür, aşı hastalıktan korur diye yaptırmak isteyen yaptırır.. ya da zararı olabilir der hasta olma riskini göze alır yaptırmaz.. en basit ilaçta bile bu böyledir.. kar, zarar analizi. ne bilim, bu çocuğun ailesine kalmış artık .. umarım yanlış anlaşılmam..

Doğru söylüyorsun...Özellikle iştahsızlığı ve az kilo alışına çok kafam takılıyor,dün hiç kusmadı fakat yeterince de beslenmedi.Genelde beslenme esnasında ilk 20-30 cc sütü emiyor sorasını ise zorla veriyorum.Çoğu zaman da ağzına biberonu sıkıyorum öyle yediriyorum aksi halde azar azar beslenecek.Arada bazen özellikle uyku anında 80 cc içebiliyor keşke herzaman olsa.Yani bu beslenme işi bende çok sıkıntılı...İştahı olsa her öğünde cuk cuk emerdi sütünü diye düşünüyorum...

ağzınıza sağlık ....

sağolun kızlar hepimizin bebeği dünya tatlısı hepimize 41 kere maşallah biz haftaya 2 aylık olucaz 5 kilo doğduğunda
önde hiç saç yok arkada vardı sabırla önlerinde uzamasını bekliyorum.allaha şükür güleç bibebek bende öyleymişim herkeze güler
agular yaparmışım annem çok nazar değdiğini söylüyor o yüzden bende korkuyorum babasıyla bol bol okuyoruz rabbim meleklerimizi
nazar ve kötü gözden korusun

Eki Görüntüle 459858 evet karşınıza bizim tosbamız

Oyyy ben bu bebekleri yerim yerim, masallah kizlar valla nas suresi okuyup ufledimde allah nazardan saklasin kuzuklarinizi , Bahtlari acik ve guzel alin yazisi olsun herbirinin ,
Ece kizimiz cok buyumus annesi sana ve kizinida masallah iyi bakmissin helal olsun

kızlar hepinize iyi akşamlar.. uzun zamandır giremiyodum ama geçmişi okudum ve bebeklerinize bayıldım.. hepimizin evladını allah bağışlasın, nazarlardan korusun
size bi sorum olacak.. benimde bebeğimin burnu ara ara tıkanıyo. serum fizyolojik damlatmaya çalışıyorum ama sanırım beceremiyorum. çünkü nette okuduğumda (forum sitelerinde) damlattıktan sonra acayip sümük çıkıyo foşş boşalıyo vs. aynen böyle yazmışlar. bnm kızımda bu hiç olmuyo. iyice burnuna sokmammı lazımki? ozamanda ya bi kaç damladan fazla giderse diye yapamıyorum yukardan damlatıyorum. sanırım oda fayda etmiyo. siz nasıl yapıyorsunuz? yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler..
hepinize bol sütlü uykulu, gazsız günleerrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…