2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

cnm benimkininde burnu her sabah tıkalı uyanıyo serum fizyolojık damlatıp temizliorum koca pislikler sümük kalıntıları minik deliği tıkıo tabi neyle temizliorum burun aspiratörü ama bazen o pisliği geri itior en güzeli minik çengelli iğnenin arkasıyla temizliorum

Canım,benim kızın da burnu tıkalı serum fizyolojikten birer damla damlatıyorum biraz bekliyorum sonra otri bebenin aspiratörüyle çekiyorum.Aslında tam sonuç aldığımı göremedim çünkü benim kız hapşırdığı için burnu kendiliğinden akıveriyor ben de hemen çekiyorum ardından kulak çöpüyle temizliyorum.

anammmm boğa burcu mayıs fındıklarına bakın maşallah hepside tombalakk,,köfte dudaklı,ay gibiler aman maşallahhh

kızlar birkaç sorum war: yarın sabah aşıya gidiyoruz 2. ay aşıları forumun yeni gündemi malum:)

yaptıranlar bebekleriniz çok huysuzlandımı, çok ateş yaptımı,gerçekten 3 gün yıkamamak gerekiyor bu sıcakta sıkıntı oldumu?

ben hergün yıkıyorum kızımı yıkamazsam uyumuyor öglenleride tek oldugumdan boyundan asagısını yıkıyorum neredeyse günde 2 kere yani...yıkanmayınca nasıl olcak ki yahuuuu

iyi geceler herkese..

talay, canim0735, azraece maşallah bebişlerinize Allah nazarlardan saklasın.. hepsi birbirinden tatlı ve masum kuzular.. benim kızımında saçı çok az :)).. yine de bebiklerimiz çok şirin ..

kızlar bebeklerinizin emme süreleri ne kadar.. benimki 2-3 saatte bir 3-5 dakika emiyor.. sonra versem almıyor. uyurken emerse biraz daha uzun sürüyor.. benim kızımında mı iştahı azaldı acaba.. geçen ay 1.400 gr almıştı, bu ay ne kadar alcak meraktayım..

canım aşıya gitmeden önce yıkıcam ben, aşımız saat 9 da olmasına rağmen.. sabah 7 gibi yıkarım, çok ince giydirmem üşümesin ve ertesi gün yıkamam silerim... ondan sonra yıkamaya başlarım diye düşünüyorum.. 2 gün demişti bize hemşire.. gitmeden de ateş düşürücü versek iyi olur..

ooo maasallah canım benimkide gecen ay 1580gr almıstı tek ana sütü veriyorum bu ay 1kilo almıs ama sütüm eskisi gibi degil canım azaldı sanki

ooo maasallah canım benimkide gecen ay 1580gr almıstı tek ana sütü veriyorum bu ay 1kilo almıs ama sütüm eskisi gibi degil canım azaldı sanki

seninkinin de maşallahı var ne güzel almışş.. bu ayda öle olur inşallah.. zaman zaman bende azalıp arttığını fark ediyorum.. ama az çok anlamışsındır nelerin sütünü artırdığını.. mesela bana komposto ve su iyi geliyor.. bi de zencefil, nane ve mısır sütü azaltıyormuş haberiniz olsun :26:..

yaw bu mayıs bebişleri ne kadar tatlıymış böyle maşallah süphanallah hepsi de tosuncuk...mayıs annelerine helal olsun iyi besliyoruz galiba minnakları benim oğluşum bugün enterasan bir şekilde sabahtan beri uyuyor tabi acıkınca uyanıyor emziriyorum tekrar uyuyor.uzun zamandır ilk kez böyle uyuyunca şaşırdım. üstelik dün üşüttü diye bugün banyo da yaptırmadım.demekki pis pis daha çok uyuyası geliyor neyse şimdi ben bu mesajı bitiririm uyanır kesin

canım benim oğluşum da 16 mayıs doğumlu.ve senin kızınla aynı kiloda. ya senin doktorda bir tuhaflık var ya da bernimkinde çünkü benim doktorum.normalde ayda 500gr alana normal,800gr alana iyi fazlasını alana çok iyi diyoruz dedi. ve bana bebişinin kilosu çok iyi sütün yarıyor dedi. ve ben de benim doktordan yanayım.bebişine şöyle bir bak. o tombik yanaklarından ve gıdısından öp ve rahatla... bu arada benim oğluşum da hemen hemen hergün kusuyor. hatta 2 ayda 4 kez fışkırtarak kustu ama ben üşüttüğünde öyle kustuğunu düşünüyorum. çarşamba kontrolümüz var doktora sorucam.

ya bu tuhaf emme refleksi beni de deli ediyor.beni emdikten sonra elini emmeye çalışıyor,ya da kucağımdaysa boynumu emmek istiyor,bazen kolumu emmek istiyor ve tabi bunu sürekli mızırdanarak yapıyor. kucağımda baya bir gezdiriyorum sonrasında uyuya kalıyor. ben diş olayı olduğunu sanmıyorum ama herneyse bi sorayım çarşamba günü bakalım.

canım kakadan sonra poposunu yıkamanı şiddetle öneririm. ben her bez değiştirmede sudocrem sürüyorum. çok şükür hiç pişiğimiz olmadı sudocremi baya bir araştırıp almıştım.tavsiye ederim.

Sudocrem gercekten cok iyi ama pisik olmadan duzenli surersen ise yariyor, pisik olduktan sonra ise yaramadigini soylemisti bir anne burdan bu yuzden doktor onerisi ile krem kullanimi daha iyi olur kanimca

canım su içiyorum ama bilmiyorum bebek her dakka emmek istedigindende dolmuyorki sagıp ögreniyim ne kadar sütüm geliyor bu ay 1 kilo almıs doktor iyi dedi 3120gr dogmustu şimdi 5700gr 3.ayda düşerse sütümün azaldıgını anlıycam bu arda biz 2 ay asımızı olduk 3gün önce ates falan yapmadı biraz huysuzlandı ama gecti Allahıma sükür inş herkezinkide böle gecer

gunaydin mayis anneleri,masallah fotograflar konmus hepsi de birbirinden guzel.Bizim ctesi 2. ay kontrolumuz vardi,kizim 2740g dogmustu,her ay 1 kilo aldik,simdi 4720g olmusuz,dr gayet ii dedi.Persembe 2. ay asilarini yaptirdik,eve gelince 1 cay kasigi C.... surup verdim,hic bi sikintisi olmadi.3 gun boyunca da yikamadim,asilarinin oldugu yerlere degdirmeden sildim.
Pisik konusuna gelince minisim idrar yolu enf. oldugu icin antibiyotik kullanmistik,cok feci pisik oldu,dr 3 ayri ilac onerdi ama nafile.antibiyotik bitti,pisik gittti.ben pisik onleyici olarak desitin kullaniyorum,gunde bikac kez altini yikayip havalandiriyorum,iyi cok sukur alti.

cnm sanırım ben beceremiyorum ya, bu sabahta damlattım ama bnm kızın burnundan hiçbişey çıkmıyo yaa..iyice taktım bu işe.
bu arada geçenlerde bi hapşurduğunda sümüğü biraz çıktı gibi oldu burun temizleyicisiyle alayım dedim gelmedi. inanırmısın bnde tel tokanın arkasıyla aldım. tabi tel tokayı bi güzel temizledikten sonra. demekki kafalar aynı çalışıyo :))

bnm bu serum fizyolojiği bayaa burnunun içine sokmam gerekiyo heralde. sen öylemi yapıosun? bnm kızda damlattıktan bi kaç dk. sonra hapşurdu çnk ama hiçbişey çıkmadı. bendede bebedorun burun temizleyicidi var ama bi işe yaramadı yaa. aksine gördüğüm pisliği iyice geriye itti. azmediyorum bakalım inşallah hallederim.

sabahın köründe kalktım haIrlandım kızımı hazırladım eşim işe gitmedi aşıya gidicez diye:)
herşeyi hazırladım tam çıkıcaz aşı karnesini alayım dedim bir de baktım ki aşımız 12 sindeymiş:)
bende bari kızımın resimlerini çekeyim dedimm:)
bakın benim sabah şekerime teyzeleriiii

kızlar bişey sorucam size.. dün gece kızımı 9da yıkadım ve 10a doğru uyudu. gece kendim 3.5ta emzirdim uyanmadığı halde. her sabah 6ya doğru muhakkak uyanırken yine uyanmadı artık 8de zorla uyandırdım. yani hiç dokunmasam 10 saat kesintisiz uyumuş olacaktı ve belkide bıraksam dokunmasam kimbilir daha uyuyacaktı.. sizdede böyle olduğu oldumu hiç. ne bileyim tüm gün uyumasa alışığız garibime gitmiyoda, bu kadar çok uyuyunca şaşırdım.. :44:

cnm maşallah tam sabah şekeri.. allah nazarlardan korusun çok sevimli tam yemelik

mrh anneler vaktim oldukça takip etmeye çalışıyorum ama yorum yapamıyorum çok şükür gaz sancımız olmadı bizim ama sab simpleks kullandım o iyi geldi halada günde bir kere kullanıyorum. ben birşey duydum sizlerle paylaşmak istedim bu yakınlarda dr gidecek olanlar varsa benim adımada sormasını istiyorum bizim kontrölümüz 16 da görümcemin sütü az oldugu için herşeyi yaptı bir çare bulamadı prof.dr götürdü bebişinide dr memnun kalmış süt arttırıcı herşeyi yapmışsın artmamış demiş birde mide bulantısı ilacı var mept...n die onu günde 3 kere kullan bazı annelerde süt arttırıyor son olarak bunu deneyelim demiş görümcem persmektüsünde emziren anneler kullanmasın yazıyormuş içmemiş ama dr deyince 3 gündür içmeye başladı sütü artmış baya benim süt problemim yok ama bazen olmaya biliyor akşama kadar benimki emdikçe tüketiyor ben denemeyi düşünüyorum ama dr gidince soracam yinede sizlerde bunu sorarsanız ii olur. ilacın ismini ayrıntılı yazamadım ama hemen hemen herkes bilir

kızlar burnu tıkanınca pamuğu yada peçeteyi kıvırıp hafif ıslatıp burnuna sokarak alabilirsiniz toka falan kullanmayın
bebekler çok şeker 41 kere maşallah benim evim soğuk ve ben hala oglumu şöle kısa kollu giydiremedim ve hala zıbın takımlarını giyiyoruz sizler normal kıyafetlere geçmişsiniz bile ne güzel özeniyorum valla

canım endişelenme benim kızıda öyle 1 buçuk aylık olduk hala hergece 10 da banyo yaptırırım 11 buçuğa doğru uyur ancak. doktoruma sorduğumda üzülme şanlı annlerdensin demişti ne güzel işte bırak uyusun sakın beslemek için uyanırma kendi uyanığında doyur bebekler hem gece gunduz farkını yapabılsın hemde gelişimi için gece uykusunun önmli olduğunu söylemişti . bende gece 11 buçuk gibi uyuyo kızım 4 e doğru mırın kırın ediyo yatağında alıyorum uyandırmadan emziriyorum hemen altını bile açmıyorum dağılmasın diye uykusu. sonra koyuyorum yatağına sabah 8 de uyanıyo tam olarak şanşlıyız biz canım tü tü tü maşallah 41 buçuk kere dilini ısır zaten aç olsa mutlaka uyanır yıkar ortalığı geçen doktora gitmem gerekti kızımı anneme bıraktım gündüzleri 3 saatte bir emziriyorum 4 saate çıktı o gun çıkamadım hastaneden evde yıkmış ortalığı ağlamaktan kuzum :) yani emin ol açıksa öyle bir ağlarki gündüz uykusunda bile saati gelince otomatik ağlayarak uyanıyo valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…