2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

canımm okan şekeri düşüklüğü sarılık tehlikesi gecene kadar olurmuş bi aydan buyuk bebeklerde olmuyomuş öyle demişti doktorum bana
eve her doktor başka turlü söyluyor kafası karışmıyo değil insanın

Selam kızlar...
Kayınvalide tatili bitti çok şükür.Şimdi tekrar annemlerdeyim.
1 hafta sonra doğumdan sonra ilk defa evime gideceğim.Benim oğlan gezgin olacak herhalde

Kayra maaşallah günden güne daha da büyüyor.Ben koyu kahve,eşim ela gözlü olmasına rağmen Kayranın gözleri deniz mavisi oldu.Üstelik ailede 1.ci derecede yakınlarda hiç renkli gözlü olmadığı halde .
Rabbime ne kadar şükür etsem azdır böyle sağlıklı ve güzel bir evladım olduğu için.
İlk günlerde ki süt sıkıntısı falan uçup gitti beynimden.Artık herşeyi oluruna bırakıyorum ve bir damla dahi süt gelse şükür ediyorum.Oğlumla çok güzel zaman geçiriyoruz artık.Özellikle sabah uyandıktan sonra o gülücükler dünyalara bedel gerçekten...
Rabbim hepimizin evladını korusun.

Canım mesajını yeni gördüğüm için anca cvp yazıyorum.
Birkaç sefer 6 saat uyuduğunda 100 cc anne sütü vermiştim her zaman ki gibi.Bazen 4 bazende 5 saat deliksiz uyuduğu oluyor anne sütü ile ama ben bunu gündüz uykusuz kalmasına bağlıyorum.Bütün gün boyunca sadece 10-15er dakika şekerleme yaparak uyuyor.Birde ben gece yüz üstü yatırıyorum.O şekilde yatınca eli kolu hareket etmediği için uyanmasıda zor oluyor.Maaşallah diyeyim gece uykumuz çok düzenli ama gündüz uykumuz hiç yok diyebilirim

Dün cok usluydu kizim masallah gece bi tek emzirmeye kalktim.gün boyunca da usluydu.cünkü dün anneannesine gittik oraya gidince cok uslu oluyo ben durmuyo is yapamiyorum deyince de kimse inanmiyor.
ben anladim artik bu bebislerin bütün nazlari bize.biz uyumayalim,is yapmayalim ve kocalarimizla oturmayalim bunu istiyolar.
ayrica bugün benim dogumgünüm.esim bugün de bana hediye almaz elibos gelirse bundan sonra bende özel günlerimizi siradan gecircem

Ayy demek dogum gunu annemiz var burda .) Canim sana nice hayirli omurler nasip etsin mevlam, ailenle bir omur boyu mutluluklar dilerim .
Benimde esimle aran cok fena yaa artik aldiris etmiyorum en buyuk hediyem kucagimda varsin dusunmesinler bize ne bosver , olurda hatirlamazsa bu gunu takma kafani , guzel kuzun yeter insanin en buyuk moral kaynagi

cnm merak etme nazarım değmez maşallah dedim walla:)

gündüz uykusu asya nında yok... ve ben cidden çıldırcam hepte sallanmak yada kucakta gezmek istiyor...azıcık dinlenebilse bedenim amenna ama bitik haldeyim...

10-15 dk aynı şekilde zar zor uyutuyorum yatağa koyuyorum ingaaaaaaaaaaaaa diye yıkıyor ortalığı...ayakta sallasam hep uyucak yada ben yanında yatsam uyuyo hiç kalkmıyo... bende alışmasın diye uyudugu anda sallamayı bırakıyorum yanındanda kalkıyorum falan... ağlıyo uyutuyorum ağlıyo uyutuyorum mecburen alışacak ama sabır diyorum kendime:)

gündüz onca yorulmaya rağmen gece de 2 saati geçmez uykusu saolsun kızım:)

insan alışıyor tabi de ben sadece merak etmiştim anormalmiyiz diye....anladım ki biz cidden anormliz uyku konusunda ve kolik konusunda...neyseki zayıflatıyo kızım saolsun 15 kg verdim ben salla uyuma gez dolaş falan filan... diyet gibi çocuğum var diyorum walla:)

Sagol canim benim zaten kizim benim herseyim rabbimin hediyesi o bana

canım slingonun sitesinde slingo drop gördüm bende.. taşınma şekli hoşuma gitti, kucakta gibi taşınıyor.. ilk 5 ay için çok uygun, fiyatı da öyle 35 tl.. ben de bişeyler bakıyorum, henüz almadım, ama buna göz koydum :)) hug ile bebekler ilk aylar kurbağa poziyonunda taşınıyormuş, kızım rahat etse bile ben edemem sanki :)..

canım benım aynı seyler den bende muzdaribim..ayyyyyyyy bu yazılanları okuyunca kendimi yasadım resmen..bende 75 kg hamaile kaldım doğumda muhtemelen 100 oldum sakın gülmeyinnn.dr um bana ayda 1.5 al dedikçe ben 6 kg aldım....ama son 2 ayda ..evdeyken..şimdi80 im..5 kg kaldı..zaten bu gidişle oda gidecekk.

yüz üstü yatırman tehlikeli değilmi turuncu bu aydan sonra hareketleri artar kafasını çevirir toplayamaz sonra falan allah korusun yine en iyisini anne bilir ama dikkat et sırt üstününde çok tehlikeleri var ne iiiyisi hafif yan heralde

bende turucu gibi yatırıyorum.önceleri normal yatırıryordum ama ellerini oynattıkça korkuyor uyanıyordu.sonr göğsümde uyutyp öyle yatırdım baktım göğsümde çok huzurlu hiç pozisyonunu bozmadan yatağına koydum şimdi açıkınca kendi uyanıyo kuzucum. etrafımda kime anlattıysm bizde öyle yaptık hem kusma tehlikesie yok dedeiler

gunaydin mayis annecikleri,

kizim dogdugundan beri 3 kez ateslendi 38 e yakin oldu atesi ,doktor kan ve idrar tahlili istedi sabah yaptirdik umarim sonuclar temiz cikar allah kuzularimizi korusun,

bu arada artik uykularimiz duzene girdi ,uyuma ve uyanik kalma periyotlari olustu ama ben uykusuz kalmya alismisim erken saatlerde uykum gelmiyor:),sabah gulucukleri basladi bi suredir, 2 aylik kontrolunde 5780 gr ve 55 cm olmus canim kizim simdilik bizden boyle..

turuncu yuzustu yatirdigini okudum canim ilk aylar icin tehlikeli bi yontem evet rahat bebek icin ama hem bogulma hemde kalbinin uzerine baski yaptigi icin ani bebek olumlerine yol acan bi yontem ,karyola olumleri en fazla ilk yil oluyor allah korusun..

ayy kızlar bende kızımı çok yüzüstü yatırıyorum.... hatta öyle çok yüzüstü fotoğrafı var ki yani daha rahat uyuyor yüzüstü...

selam arkadaşlar!
yazdıklarınızı takip ediyorum ama muhabbetlerinize katılamıyorum bebeğim hiç durmuyor.. malum haziran doğumlu olduğumuzdan geriden takip ediyoruz sizi gaz sancılarımız yeni başladı ..kimyon çayı deniyorum inş işe yarar..

sezeryanla doğum yapan anneler kırkımın dolmasına az kaldı kanamam bitti denecek kadar azalmıştı ama birkaç gündür hayli arttı..kırkımız dolunca doktora gidicem o zamana kadar size sormak istedim normalmi bu durum...

ben oğlum kadar gazlı bi çocuk görmedim o küçücük karnı nasıl üretiyor anlamadım sap simplex kullanıyorum 4*4 veriyodum dr etki etmezse 4*8 ver dedi bende 4 damla verdim sonra canıma tak etti artık 8 damla veriyorum ve etkili olmaya başladı patır patır çıkarıyor birinci şişemiz bitti dedim artık kullanmayayım ama 2 gün dayanamadık yine çıglıklar hemen bitane daha aldım umarım yan etkisi yoktur ama tavsiye ederim gaz için her bebeğe etki eden damla farklı oluyor gerçi mesala zinko bize hiçç fayda etmedi

benim 36.gün bitti...O yüzden de korkacak bir şey yok

hayırrrrrrrrrr
en gazlı benim kızım:)
hastaneden eve geldiğimiz günün geceside dahil 10 kere acile gitikkkk uheuheueue
bende her türlü gaz ilacı mevcut en son nurse iyi geldi bana da yani bitirmedi ama en azından apartmanı yıkıyor semti değil:)
banada dr sabah akşam 1 çay kaşığı dedi ben veriyorum birer tatlı kaşığı walla...
çocuk ağlamaktan perişan oluyor....

gazsız bebek anneleri gerçekten çok şanslı:):):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…