2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Tatlım benim bebeğim emmiyor.O yüzden sağıp biberon ile besliyorum.Biberon ile verince büyüdükçe içmesi gereken miktar artması gerekirken şu sıralar daha da azaldı.Yani normalde 100 içerken ben artık büyüdü 110-120 içsin diye düşünürken bizimki 70-80 anca içer oldu.Benim zorumla 90 içti bak bugün.
Bebeklerin 3.aydan sonra emme sürelerinin azalması daha güçlü çekerek memeyi kısa sürede boşalttıkları için oluyor.
Kilosu şuan iyi olduğu için çok fazla sorun etmek istemiyorum artık bu durumu.Bakalım belki zamanla düzelecektir...
Teşekkür ederim yardımın için.

kızlar benim merak ettiklerim var, aslında belki geçmiş yazılarda vardır ama geçmişe her defasında dönmek zor oluyor bebişle

benim kızım ilk ay 1 kg yakın aldı, 2. ayda 600 gr aldı, boyu da 60 cmdi...
besleyemiyorum die çok üzülüyorum. sizin gelişimleriniz nasıl...

birde, otomatik sallanan ev tipi ana kucağı almak istiyorum, sizler ne kullanıyorsunuz. gerçi herkesin memnuniyeti farklılık gösterebiliyor. oyun halısında oldugu gibi kiminiz begenmiş, kiminiz basit bulmuş... yardımcı olursanız sevinirim.. okumakta belki geçikirim, şimdiden teşekkür ederim...

Bir önceki yazımı okuyup merak edersiniz diye sonraki gelişmeleri yazıyorum...

9 Temmuzda taburcu olduk, iki dikişi vardı; 12 ve 16 Temmuzda birer birer alındı dikişler. 18 Temmuz'da ameliyat olduğumuz Çocuk Hastanesi'ndeki İmmunoloji bölümüne gittik ve testlerin bir kısmının Üniversite Hastanesi'nde yapılacağını söylediler. Ben de kuzumun canı iki kez yanmasın diye hepsini Üniversite Hastanesi'nde yaptırmaya karar verdim ve orada çalışan bir çocuk doktoruna ulaştık. Muayenehanesine gittik ve başımıza gelenleri bir bir anlattık. Defne Karen'in gelişiminin çok güzel ilerlediğini söyledi ve immün sisteminde bir sıkıntı olduğunu düşünmediğini; göbeğinin akıntısıyla alakalı olduğunu düşündüğünü belirtti. Ancak her ihtimale karşı tedbir amaçlı testleri yaptırmamızı önerdi. Biz de ertesi gün hastaneye gittik. İmmunoloji Kliniği'ndeki doktor da Defne'yi muayene etti ve diğer professörle aynı fikirde olduğunu söyledi. Tabii ki içim rahatladı... Ama yine de kan aldılar kuzumdan, ağlattılar yine. Evimize geldik nihayet...
Yalnız çok kızgınım ilk götürdüğüm çocuk cerrahisindeki doktorun bu durumu öngörmesi gerekmez miydi? Tedavisi yakıp eve yollamak mıydı? "Bi daha olursa gel" demenin bedelini çok ağır ödedik. Umarım hepsi bu kadarla bitmiş olur. 7 Ağustos'a randevu aldık. Tahlil sonuçlarını gösterip mutlu haberleri vereceğim size umarım :)

çok çok geçmiş olsun ve gözünüz aydın defnemizi öp bizim için

Cok gecmis olsun , ins defne kizimiz biran once saglik bulur annesi dularimiz sizinle

kızlar trt de izlemiştim bi profdu bebeklerin 40 ı çıktıktan sonra gece 6 saat kadar beslenmeselerde olur dedi vucutlarının sindirim sistemlerinin rahatlaması dinlenmesi için artık ne kadar doğru bilemiyorum ama ben şuana kadar kendi uyanmadıkça hiç uyandırıp emzirmedim gerçi önceden 10 dk uyanırdı ama şimdide bazen istisnada olsa 4 saat uyanmasada uyandırmıyorum büyüklerimde uyuyan çocugu uyandırma dedi hep uykuya daha çok ihtiyacı varmışşş

birde oğlum uyurken iç çekior bazen uyanma aşamasında nasıl anlatsam nefesini toparlayamayıp kısa kısa hıçkırık gibi bişeyler oluyor sanki boğazına bişey gelmişde yutamamış gibi bende bakıyorum öyle geçmesini bekliyorum bazende kaldırıyorum zor çocuk büyütmekkk allah bebişlerimizi korusunn

Haklısın annelik hem en güzel hem de en zor,incelik gerektiren meşakatli bir meslek.Evet bence ideal anne nasıl olunur yani anne-çocuk bakımı,psikolojisi,yetiştirmesi ile ilgili tüm kadınlara bu ülkede bir eğiyim verilmeli.Sonuçta insan yetiştiriyoruz ve topluma sağlıklı birey olması için çabalıyoruz.İşte bunun için her anne adayı bir eğitime tabi tutulmalı.

Çok geçmiş olsun.

sıcaklardan mı bilmiyorm benm kuzu bi kaç gündür emmeyi azalttı beni emerken çok terliyo bu yüzdden emmeyi istemiyo diye düşünüyoruöm dün gece 3 de uyudu az önce uyandı biraz emmi uyumaya devam:)

Gunaydin kizlar ogluum bugun cok uykucu ogun atladi resmen uyurken

Birkac soru soran olmus toptan yazayim dedin

Gelisimleri sadece kiloyla takip edilmiyor boy bas cevresi bingildak acikligi da var kilo icin 600 - 1000 arasi normal o yuDen prob. Etme bence. 3. Aydan sonra daha az alirlar dedi doktorumuz bize.

Ben o kendinden sallananlari buyuk buldugum icin almadim onun yerine fischerpricein basit bir salincagi var uzerinde ioyuncaklari olan onu kullaniyorum ve oglum cok keyifli vakit geciriyor

Gece uykumuz 6 saat kesintisiz oluyor ve ben uyandirmiyorum doktorumuz da gerek yok dedo

2gundur ishal vardi eger ates kusma ve idrarda kan iltihap fln yoksa doktorumuz normal dedi

Simdilik bu kadarr omer uyandi cunku :)

kızlar oruç tutuyormusunuz ben tutmak istiyorum ama sütüm azalır ya da kesilir diye korkuyorum

Bebeğimin rızkı için tutmuyorum...Seneye inşaallah..

Bebeğin gelişimi sadece kilo ile kontrol edilemiyor canım.Boy uzunluğu,baş çevreside önemli.
Bebeğin aylık en az 600 gr almış olması ve boyunun ve baş çevresinin büyümüş olması yeterli görülüyor.
Her bebeğin gelişimi aynı değil.Mesela sen 50 kilosun dur ben 80...Genetik faktörlerde gelişim konusunda büyük rol oynuyor.

Ben fisherprice ev tipi ana kucağı kullanıyorum oyuncaklı.Sallanmaya alıştırmak istemediğim için sallanan bir şey almak istemedim.
Zaten benim kuzuda sallanmaya alışmadığı için ana kucağında veya ayağımda sallasam garip garip bakıyor bana.

Yazını okuyunca kendi bebeğimmiş gibi çok sevindim inan...Allahın izni ile herşey çok güzel olacak...
Tekrar geçmiş olsun...

Alkışlamak istiyorum müsadenle....
Bazen benim koca da beni böyle sinir ediyor.Ben daha farklı hayal etmiştim ama olmadı maalesef

sıcaklardan mı bilmiyorm benm kuzu bi kaç gündür emmeyi azalttı beni emerken çok terliyo bu yüzdden emmeyi istemiyo diye düşünüyoruöm dün gece 3 de uyudu az önce uyandı biraz emmi uyumaya devam:)

Benim kuzu da biberonunu 1.5saatte anca bitirdi bugün...Sıcaklar çok etkiliyor gerçekten.
İstersen bi de yatarak emzirmeyi dene.Belki kucağında çok terlediği için emmek istemiyordur.

Kayra da bugün uykucu oldu.Normalde ara uykularında en fazla 45 dakika uyurken bugün 2 saat oldu hala uyanmadı.Sıcaktan mayışmış bir şekilde yatıyor.Ara ara ağlayarak uyanıyor,biraz su içiriyorum sonra geri dalıyor.Suyuda bir içişi var görmelisiniz,sanki çölde kalmış gibi içiyor yavrum.
5-6 saat uyuduğu geceleride gördüm ama bu aralar biberonu tam bitirmediği için 4 saatte bir uyanmaya başladı.
O ishal durumunu bizde yaşadık.Tahliller temiz çıktı ama hala ara ara su gibi yapmaya devam ediyor.Gözlemliyoruz bakalım..

Bugün bizim evlilik yıl dönümümüz...
3 seneyi devirdik herifimle
Tabi işin içine tanışma ve nişanlılık sürecide girerse 6 seneyi tamamlamak üzereyiz

Açıkcası hiç bir beklentim yok bugün için.Ben klasik olarak "sana dünyanın en güzel bebeğini doğurdum"diyip işin içinden sıyrılmayı düşünüyorum

arkadaşlar merhaba,
sizlere danışmam gereken bir konu var. benim de bebeğim beni emmeyenlerden. bende sağıp biberon kullanıyorum ama temizliği ve sterilizasyonu için kaynatmak çok zaman alıcı bir yöntem bu yüzden aşağıdaki marka makina almayı düşünüyorum
Weewell Kurutuculu Sterilizatör ve Mama Isıtıcı - e-bebek.com sizce nasıl kullananınız var mı? bi de dolaptan çıkan sütü ısıtmak işkence ve o da zaman alıyor çokca. bu makine anladığım kadarıyla ısıtma işini de görüyo. kafam çok karışık siz nasıl yapıyosunuz bu ısıtma ve steril etme işlerini?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…