2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Ben ağız tıpasıyla kullanıyorum canım.Diğer türlü muhafaza edilmez zaten

Tetanoz aşımın 3.dozu vardı bugün.
Şuan kolum iptal durumda.İlk iki doz da ağrım olmamıştı.Bu defa hem içi yanıyor hem de ağrı yaptı.
Allahtan Kayra uyudu da dinleniyorum biraz

Şuan kolum iptal durumda.İlk iki doz da ağrım olmamıştı.Bu defa hem içi yanıyor hem de ağrı yaptı.

Gecmis olsun canim bana daha yapmadilar ne zaman yapilacak onu da bilmiyorum..

çok geçmiş olsun....ben ilk geç başladığım için 3. dozum 10 aya denk gelecek...şididen tırsıyorum ikinci çok ağırmıştı 1 hafta boyunca..

yarında bebişimin 3 lü aşısı var..inş ağrımız ateşimiz olmaz...

turuncu canım doğumu acıbademde yaptım doğuma giren çocuk doktorumuz mustafa göge bakandı ilk hafta kontrolümüzüde o yaptı ama doktor bey biraz hiperaktifti sanırım yeterince bilgi alamadm.....sonraki kontrolde doktorumuz tatilde olduğu için seninde mahmut beyi tavsiye etmen üzerine ona gittik oğlum zeyd in uzamış sarılığı vardı malesef bu doktorumuzda sorularıma tatmin edici cevaplar veemeyince başka doktor araştırma işine koyulduk ve eşim tekdende ahmet hasözlerin iyi olduğunu duymuş dünde ona gittik..ben klasik doktorlar gibi sormadan söylemez diye bir sürü soru sordum doktor allah kocana sabır versin dedi beni rezil etti..:)kendisi biz sormadan sağolsun gereken bilgileri verdi hatta gaz için tarif bilem verdi eşimde ahmet beyi beğendi sanırım bundan sonra doktorumuz o olacak...

bende oğlumun 2.ay aşılarına gittiğimizde 2.doz tetonozumu vurulcam aynı güne denk geldi çok acıyosa oğlumu ağlayınca sakinleştiremessem sonra mı vurulsa ne yapsam acaba..

Aman tekden de Ahmet Kamalıya gitme de....Adam resmen başından atıyordu bizi.Ben daha sorularımı bitirmeden kapı açılıp diğer hastayı alıyordu.Zaten benim sütümün artmamasının da en büyük sdebebi o adam.Hiç bir doktor yeni doğum yapmış kadına,1 öğün mama 1 öğün emzir şeklinde tavsiyede bulunur mu ya?Bu sistemle 6 saatte bir ancak emzirebiliyordum.E be koca doktor sen bilmiyormusun yeni annenin sütünün emzirdikçe çoğalacağını
Hala daha düşündükçe sinirlerimi bozuyor adam.

Mahmut beye de kontrol için götürmek istedim iki kere ama izindeydi,ben de acıbademde ki serap hanıma götürdüm ve çok memnun kaldım.Kayseriye geldikçe ona götürmeye karar verdim artık.

Gunaydin kizlarrr
Oyle guzelbir sabaha uyandik ki bugun:)
Sicaktan bunaliplavaboya giderken omerin elleriyle konustugunu gormus esim
Hemen beni cagirdi beraber izledik
Canim yavrum uyaninca aglamak yerine kendikendine oyalaniyormus
Genelde aglamadan uyanir zaten ama bugunkugibi saga sola donup sessizce nevresimiyle fln konusmasina ilk defa sahit olduk
Belki agladigi sabahlarda da aglamadan once bugunlku gibi oynuyordu ama
biz duymuyorduk

Tam doymadan uyumustu sutum birden azaldi dun o yuzden kiyamayiphemen aldim emzirdimdoya doya :)

2 buçuk aylık olduk uyku düzeni ooluşturmak için bugün kağıdı kalemi aldm elime uyuduğu uyandığı saatleri 3 gün boyunca yazacam ona göre bi düzen oturtmaya çalışacağım. normalde beşikte sallayıp uyutuyodum dün akşamdan eri sallamıyrm kendi uyuyo hoş uyuması epey zaman aalıyo çok sürmeden uyanıyo ama neyse yapacak birşey yok. kızlar siz bebişleri kaç saatte bi emziriyosnz

Günaydın guZel anneler. Bizimde pusetimizle başımız dertte bebek arabası ve puseti graco almıştık ama acayip terletiyor. Bız bursadayiz araba ile 15 dakikalık yolculuk bile çekilmiyor su gibi oluyor sırtı yavrumun tabi hemen ustunu degistiriyoruz. Kısa bir tatile çıkmayı düşünüyoruz ama yolda nasıl olacak bu terleme ile bilemiyorum. İcine çarşaf koydum olmadı. Çukurda kalmasın biraz yukarıda dursun diye bel destegi aldım o da olmadı neyi denediysem olmAdi yani. Kızımda öyle çok yetmeyen bı çocukmda değildir. Bı arkadasimizdada aynı model puset var ve o da aynı konudan şikayetçi. Sizin kullandığınız pusetlerdede aynı problem var mı? Yada bunların hangisi terletmiyor bilen var mı?

aynı sorun bizdede var bizde sunnybaby almıştık suyu çıkıyor yavrumun en kısa yolculukta bile....

Masallah Omercige , annesi ins daha nice nice guzel hareketlerini gorur mutlu olursunuz..
Benim Mahir pasam da konusuyor ama daha cok tavana bakarak , lamba cok dikkatini cekiyor sanki komik birsey varmis gibi orda guluyor bazen . Bakalim daha nelere sahit olcaz

Kayra bu gece hiç yapmadığı bir şeyi yaptı...
Akşam her zaman ki gibi 18.30 da banyosunu yaptırdım,ardından karnını doyurdum ve saat 19.00 da yatağına bıraktım.
Oğluşum bir güzel uykuya daldı.Saat 11 de beslenmek için uyandı,karnını doyurdum ve geri yatırdım.
Veee saat gece 02.30...Kuzum mızıldanmaya başlayınca sütünü hazırlayayım acıktı herhalde diye düşündüm.Bi de baktım suyu çıkmış.Ben üzerini değişirken babamıza söyledim termostaki suyla sütü hazırla diye.Termosta ki su da erken koyduğum için ılıyınca süt bi türlü ısınmıyor.Artık Kayra ağlamaya başladı tabi.Aç olunca gözü bişeyi görmez bizimkinin.Ortalığı ayağa kaldırdı gece gece
Hemen suyu tekrar ısıtıp sütünü verdim babasına içirmesi için ben de süt sağmaya oturdum.
Neyse baktım bizimkinin karnı doydukca gözleri açılmaya başladı.Yan yan babasına bakıp gülücük atıyor bu saatte.Bizimkininde hoşuna gitti "gülme oğlum gülme"diye karşılık veriyor.Ben diyorum ki "suss uykusu açılmasın".Babamız diyor ki "ohooo uyku falan yok bundaa"...
Hasbinallaaaah...
Sütü sağdım geldim baktım ki Kayranın ayaklar havalanıp duruyor.Debeleniyor yatağın ortasında gülücüklerle.
La havleeee dedim.Oğlum daha sabah olmadıııı,annenin çok uykusu var lütfen uyu diyorum.Kayra gülücükleri arttırarak cevap veriyor bana
Nerdeyse 45 dakika bu şekilde oynadıktan sonra kollarımda geri uykuya daldı bicirik.
İnşaallah bir daha tekrarlanmaz bu olay...

Bu arada dün evlilik yıl dönümümüzdü...Hiç bir beklentim yokken eşim süpriz yapıp bir buket çiçek gönderdi.Hediyesinide unutmamış...
Akşam 10 gibi 1 saatlik işi olduğu için dışarı çıkmıştı.Döndüğünde güzel bir pasta alıp üzerine 3 tane mum koymuş ama tabi ben bu süprizi anca Kayranın oynadığı saatte yani gece 3 civarı gördüm...
Eşim eve geldiğinde ben çoooktaan uykuya dalmışım.Hatta burnum tıkalı olduğu için horlamamı bile çekmiş cep telefonuna
Uyandırmaya da kıyamayınca pastayı buzdolabına koymuş.Artık bu akşam oğluşu yatırdıktan sonra kutlamamızı yaparız.
Zaten bugün Eymen Kayra 3 aylık oldu.Onu da beraberinde kutlamış oluruz

Yerim ben Ömerin parmaklarınııı yerimm...
Kayra henüz parmaklarıyla konuşmuyor ama onları görünce uzaylı görmüş gibi bakıyor.
Gözlerini bi pörtletiyo,sonra parmaklarını bir sağa bir sola çeviriyor,arada o gözler şaşı oluyor dudaklar "oooo" der gibi büzülüp dil dışarı çıkarılıyor.
Çok tatlı bunlar yaaaa.
Her gün rabbime şükür ediyorum bana böyle bir evlat nasip eylediği için ve bana "annelik" gibi güzel bir duyguyu tattırdığı için...

Canım 2.5 aylık bir bebeğe uyku düzeni oluşturmak için çok erken.
İlk etapta yapabileceğin şeyler dediğin gibi sallamayı bırakıp kendi kendine uykuya dalmasını öğretmek.Sallandığında yarım saatte uyuyorsa bırak bu sefer 2 saatte uyusun.Zaten yorulunca er ya da geç uyuyacaktır.
(Kayrayı da ilk sallamadan uyumuyor düşüncesi ile salladılar hep,ben kendi evimde hiç sallamadım ve alıştı bile)
Gün içerisinde uyanık olduğu zaman 1.5-2 saat oyala onu.Ben kucağıma alıp şarkılar söylüyorum,yatağımıza götürüp sarmaş dolaş konuşup koklaşıyorum.Oyuncaklarıyla beraber oynuyoruz.Mutfakta işim varsa onu ana kucağına koyup yanıma alıyorum ve yaptıklarımı bir bir anlatıyorum...Bu şekilde oyalandığında 2 saat zor dayanıyor ve gözler kendiliğinden kapanıyor.
Ara uykularımız 30 ile 60 dakika arası oluyor genelde.

Biz kraft aldık ve aynı senin gibi ana kucağından hiç memnun değilim.
Hem içi çok dar hem de çok terletiyor.Ben sırtına şu alt açma setlerinin ince yastıkları var,ondan koyuyorum ve üzerine havlu seriyorum ama yine de içi dar ve derin olduğu için çok terletiyor.

bende kraft diadem kullanıyorum ama içine pamuklu tülbent seriyorum ben...hatta koltuğa bile koymuyorum her yere tülbent serip öyle yatırıyorum ama ne yaparsan yap terlemesine engel olamayız çünkü bebeklerin kan pompalaması bizlerden daha fazla metabolizmaları daha hızlı çalışıyor...
daha çabuk hücre bölünmesi oluyor vucütlarında çünkü büyüyorlar...
dolayısıyla bu sıcaklarda hareketsiz durduğumuzda biz bile terlerken onların terlemesi kaçınılmaz:)

yine de kışa gelmemeleri şansımız diye düşünüyorum...üşüdü,ev soğuk,hava çarpar derdimiz yok...
ben sürekli suya sokuyorum kızımı sere serpe yatıyor büyük rahatlık....

şükredelim halimize:)kışa girdiğimizde bayağı bi büyümüş olacaklarrrr

walla 2. bebeği düşünürsem aynı zamana denk getirmeyi isterimmmm

tatlım benım oğlanında kafası buyukkk 2 aylıkken 39 du bugun 3 aylık kontrolu vardı 42cm cıktııı benımkının kılosu daa fazla bırazz ondan doktor pek takılmadı ama ben kafaya takıyorummm :))))))))

bende oğlumun 2.ay aşılarına gittiğimizde 2.doz tetonozumu vurulcam aynı güne denk geldi çok acıyosa oğlumu ağlayınca sakinleştiremessem sonra mı vurulsa ne yapsam acaba..
geçmiş olsun şimdiden canım; ben 2. doz kolumda çok fena ağrı yapmıştı üstüne yatamamıştım 1 hafta 3. doz nasıl olur bilmiyorum..inş kolay atlatırız...ama dayanılmaz bi ağrı değil tabiii sadece çocuklarla biraz daha sıkıntılı olur o kadar....
güya benimki de pierre cardin ama bu da terletiyor...bi de 0-13 kg arası ya ufacık bebekler nasıl yatacak içine ki derin ortası hepsinin oturmak için tasarlanmış bunlar sadece bi de 0-13 ay arası yazıyorlar...ben de bi çoğu gibi ortasına alt açmanın yastığı üst kısma emzirme yastığı başını buna koyuyorum en üstte de ince battaniyesini çift kat edip üstüne yatırıyorum yani evden çıkmamız tantanalı oluyor biraz zaten Bursa çok sıcak canım tatile geldiğimden beri yanıyoruz resmen emzirirken çocukla resmen birbirimize yapışıyoruz nasıl terlemesinler ki....çoookkk dikkat edicez gördüğüm kadarıyla bütün markalar terletiyor....

ooooo mşllhhh canım inş Allah gönlüne göre versin....zaten arayı fazla açmamak lazım birarad büyümeleri daha mantıklı...
kışın da dediğin gibi daha rahat edicez inş....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…