Kizlar sutunuzu biberonda sakliyorsaniz agiz tipasi kullanmaniz lazim
sadece biberonun emzikkismi varsa hava alip sutu gerektigi gibi koruyamiyormus
ben isitirken once biberonunicinde sicak su ceviriyorum sonrasutukoyup cezvede isittigim suda bekletiyorum
sterilizatorum de var hemensabunla yikayip ona koyuyorum devamlicalisiyor doldukcapratik oluyor
5dakikadanfazlakaynatmayin plastik ve kaucugazarar veriyor
Tetanoz aşımın 3.dozu vardı bugün.
Şuan kolum iptal durumda.İlk iki doz da ağrım olmamıştı.Bu defa hem içi yanıyor hem de ağrı yaptı.
Allahtan Kayra uyudu da dinleniyorum biraz
İyi geceler herkese :)[/QUOTE
iyi geceler canım....ikimiz gelebilmişiz tek...bebişi uyutum bi bakim dedim yorguuunnn yorgunnn bakıyorum ne var ne yok....
Tetanoz aşımın 3.dozu vardı bugün.
Şuan kolum iptal durumda.İlk iki doz da ağrım olmamıştı.Bu defa hem içi yanıyor hem de ağrı yaptı.
Allahtan Kayra uyudu da dinleniyorum biraz
çok geçmiş olsun....ben ilk geç başladığım için 3. dozum 10 aya denk gelecek...şididen tırsıyorum ikinci çok ağırmıştı 1 hafta boyunca..
yarında bebişimin 3 lü aşısı var..inş ağrımız ateşimiz olmaz...
turuncu canım doğumu acıbademde yaptım doğuma giren çocuk doktorumuz mustafa göge bakandı ilk hafta kontrolümüzüde o yaptı ama doktor bey biraz hiperaktifti sanırım yeterince bilgi alamadm.....sonraki kontrolde doktorumuz tatilde olduğu için seninde mahmut beyi tavsiye etmen üzerine ona gittik oğlum zeyd in uzamış sarılığı vardı malesef bu doktorumuzda sorularıma tatmin edici cevaplar veemeyince başka doktor araştırma işine koyulduk ve eşim tekdende ahmet hasözlerin iyi olduğunu duymuş dünde ona gittik..ben klasik doktorlar gibi sormadan söylemez diye bir sürü soru sordum doktor allah kocana sabır versin dedi beni rezil etti..:)kendisi biz sormadan sağolsun gereken bilgileri verdi hatta gaz için tarif bilem verdi eşimde ahmet beyi beğendi sanırım bundan sonra doktorumuz o olacak...
Günaydın guZel anneler. Bizimde pusetimizle başımız dertte bebek arabası ve puseti graco almıştık ama acayip terletiyor. Bız bursadayiz araba ile 15 dakikalık yolculuk bile çekilmiyor su gibi oluyor sırtı yavrumun tabi hemen ustunu degistiriyoruz. Kısa bir tatile çıkmayı düşünüyoruz ama yolda nasıl olacak bu terleme ile bilemiyorum. İcine çarşaf koydum olmadı. Çukurda kalmasın biraz yukarıda dursun diye bel destegi aldım o da olmadı neyi denediysem olmAdi yani. Kızımda öyle çok yetmeyen bı çocukmda değildir. Bı arkadasimizdada aynı model puset var ve o da aynı konudan şikayetçi. Sizin kullandığınız pusetlerdede aynı problem var mı? Yada bunların hangisi terletmiyor bilen var mı?
Gunaydin kizlarrr
Oyle guzelbir sabaha uyandik ki bugun:)
Sicaktan bunaliplavaboya giderken omerin elleriyle konustugunu gormus esim
Hemen beni cagirdi beraber izledik
Canim yavrum uyaninca aglamak yerine kendikendine oyalaniyormus
Genelde aglamadan uyanir zaten ama bugunkugibi saga sola donup sessizce nevresimiyle fln konusmasina ilk defa sahit olduk
Belki agladigi sabahlarda da aglamadan once bugunlku gibi oynuyordu ama
biz duymuyorduk
Tam doymadan uyumustu sutum birden azaldi dun o yuzden kiyamayiphemen aldim emzirdimdoya doya :)
Gunaydin kizlarrr
Oyle guzelbir sabaha uyandik ki bugun:)
Sicaktan bunaliplavaboya giderken omerin elleriyle konustugunu gormus esim
Hemen beni cagirdi beraber izledik
Canim yavrum uyaninca aglamak yerine kendikendine oyalaniyormus
Genelde aglamadan uyanir zaten ama bugunkugibi saga sola donup sessizce nevresimiyle fln konusmasina ilk defa sahit olduk
Belki agladigi sabahlarda da aglamadan once bugunlku gibi oynuyordu ama
biz duymuyorduk
Tam doymadan uyumustu sutum birden azaldi dun o yuzden kiyamayiphemen aldim emzirdimdoya doya :)
2 buçuk aylık olduk uyku düzeni ooluşturmak için bugün kağıdı kalemi aldm elime uyuduğu uyandığı saatleri 3 gün boyunca yazacam ona göre bi düzen oturtmaya çalışacağım. normalde beşikte sallayıp uyutuyodum dün akşamdan eri sallamıyrm kendi uyuyo hoş uyuması epey zaman aalıyo çok sürmeden uyanıyo ama neyse yapacak birşey yok. kızlar siz bebişleri kaç saatte bi emziriyosnz
Günaydın guZel anneler. Bizimde pusetimizle başımız dertte bebek arabası ve puseti graco almıştık ama acayip terletiyor. Bız bursadayiz araba ile 15 dakikalık yolculuk bile çekilmiyor su gibi oluyor sırtı yavrumun tabi hemen ustunu degistiriyoruz. Kısa bir tatile çıkmayı düşünüyoruz ama yolda nasıl olacak bu terleme ile bilemiyorum. İcine çarşaf koydum olmadı. Çukurda kalmasın biraz yukarıda dursun diye bel destegi aldım o da olmadı neyi denediysem olmAdi yani. Kızımda öyle çok yetmeyen bı çocukmda değildir. Bı arkadasimizdada aynı model puset var ve o da aynı konudan şikayetçi. Sizin kullandığınız pusetlerdede aynı problem var mı? Yada bunların hangisi terletmiyor bilen var mı?
herkese selamlar,sevgiler,saygılar vs..vs..bu gün hava yine çoook sıcak ve benim iftara misafirlerim var ağustosun ilk haftası il dışına çıkıcaz ilk haftadan iftar yemeklerini verip bitirmek istedim şu anda pazar gününe kadar tüm günü doldurduk sağolsun annem yanımda olucak birimiz bebekle ilgilenirken diğerimiz yemekle ilgileniriz artık bu arada bebeğimlede ilk uzun gezimizi yapmış olucaz...bakalım neler olucak
SekersizYesilCay
bi kısım sayfalar gözükmüyo alıntı yapamadım cnm geçmiş olsun...sen ve minik Defnecik minicik bedeniyle zor günler geçirmiş inş tüm sıkıntılarınız geride kalır tahlil sonuçlarından sonra mutulu haberini paylaşırsın buradan herkese:)
öncelikle eşinle ve bebeğinle mutluluğunuz daim olsun canım...hediyen en güzel hediye zaten yeter o herifinebenim kuzuda bu gün uyku modunda dünde aynıydı arada bi uyanıyo gülüyo,aguluyo tekrar uyuyo..ben sıcaklardan oldu diye düşünüyorum..bu gün emmiyoda diliyle itip suratını buruşturuyo bende çok üstelemedim midesi daha fazla bulanmasın diye..bu arada Kayra nın gelişiminede maşallah diyorum.yanlız benim kuşumun kafası biraz büyük galiba 2 aylıkken 41,5 tu ama boyu ve kilosuda biraz fazlaydı o yüzden kafasına çok takılmamam lazım galiba:)kucağıma aldığımda kafası bana çok ağır geliyo son günlerde takmış durumdayım bebemin kafasına terleme olayını bizde yaşıyoruz dediğin gibi bende pamuklu çıtçıtlı badiyle yatıryorum su gibi oluyo kuzum sürekli değiştirmek zorunda kalıyorum..üstünede ince pamuklu bi örtüsü var onu örtüyorum sadece..gerçi onuda üzerinde bırakmıyo üstü açık yatmayı çok seviyo açık olmasına rağmen terliyo..bi kaç gündür sabah akşam suya sokuyorum rahatlıyo..sıcaklar böyle giderse günde 3-4 kez giricek suya..aynı şeyleri çoğu kişi aynı anda yaşıyoruz cnm endişelenme hasta falan değildir inş
geçmiş olsun şimdiden canım; ben 2. doz kolumda çok fena ağrı yapmıştı üstüne yatamamıştım 1 hafta 3. doz nasıl olur bilmiyorum..inş kolay atlatırız...ama dayanılmaz bi ağrı değil tabiii sadece çocuklarla biraz daha sıkıntılı olur o kadar....bende oğlumun 2.ay aşılarına gittiğimizde 2.doz tetonozumu vurulcam aynı güne denk geldi çok acıyosa oğlumu ağlayınca sakinleştiremessem sonra mı vurulsa ne yapsam acaba..
güya benimki de pierre cardin ama bu da terletiyor...bi de 0-13 kg arası ya ufacık bebekler nasıl yatacak içine ki derin ortası hepsinin oturmak için tasarlanmış bunlar sadece bi de 0-13 ay arası yazıyorlar...ben de bi çoğu gibi ortasına alt açmanın yastığı üst kısma emzirme yastığı başını buna koyuyorum en üstte de ince battaniyesini çift kat edip üstüne yatırıyorum yani evden çıkmamız tantanalı oluyor biraz zaten Bursa çok sıcak canım tatile geldiğimden beri yanıyoruz resmen emzirirken çocukla resmen birbirimize yapışıyoruz nasıl terlemesinler ki....çoookkk dikkat edicez gördüğüm kadarıyla bütün markalar terletiyor....Günaydın guZel anneler. Bizimde pusetimizle başımız dertte bebek arabası ve puseti graco almıştık ama acayip terletiyor. Bız bursadayiz araba ile 15 dakikalık yolculuk bile çekilmiyor su gibi oluyor sırtı yavrumun tabi hemen ustunu degistiriyoruz. Kısa bir tatile çıkmayı düşünüyoruz ama yolda nasıl olacak bu terleme ile bilemiyorum. İcine çarşaf koydum olmadı. Çukurda kalmasın biraz yukarıda dursun diye bel destegi aldım o da olmadı neyi denediysem olmAdi yani. Kızımda öyle çok yetmeyen bı çocukmda değildir. Bı arkadasimizdada aynı model puset var ve o da aynı konudan şikayetçi. Sizin kullandığınız pusetlerdede aynı problem var mı? Yada bunların hangisi terletmiyor bilen var mı?
bende kraft diadem kullanıyorum ama içine pamuklu tülbent seriyorum ben...hatta koltuğa bile koymuyorum her yere tülbent serip öyle yatırıyorum ama ne yaparsan yap terlemesine engel olamayız çünkü bebeklerin kan pompalaması bizlerden daha fazla metabolizmaları daha hızlı çalışıyor...
daha çabuk hücre bölünmesi oluyor vucütlarında çünkü büyüyorlar...
dolayısıyla bu sıcaklarda hareketsiz durduğumuzda biz bile terlerken onların terlemesi kaçınılmaz:)
yine de kışa gelmemeleri şansımız diye düşünüyorum...üşüdü,ev soğuk,hava çarpar derdimiz yok...
ben sürekli suya sokuyorum kızımı sere serpe yatıyor büyük rahatlık....
şükredelim halimize:)kışa girdiğimizde bayağı bi büyümüş olacaklarrrr
walla 2. bebeği düşünürsem aynı zamana denk getirmeyi isterimmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?