arkadaşlar merhaba,
sizlere danışmam gereken bir konu var. benim de bebeğim beni emmeyenlerden. bende sağıp biberon kullanıyorum ama temizliği ve sterilizasyonu için kaynatmak çok zaman alıcı bir yöntem bu yüzden aşağıdaki marka makina almayı düşünüyorum
Weewell Kurutuculu Sterilizatör ve Mama Isıtıcı - e-bebek.com sizce nasıl kullananınız var mı? bi de dolaptan çıkan sütü ısıtmak işkence ve o da zaman alıyor çokca. bu makine anladığım kadarıyla ısıtma işini de görüyo. kafam çok karışık siz nasıl yapıyosunuz bu ısıtma ve steril etme işlerini?
Az önce Kayranın 3 ay kontrolü için s.ocağına gittim.
6.320 gr,60 cm boyu ve 40 cm baş çevresi.Genel olarak gelişimi iyi dedi.
Ben son zamanlarda az yediğinden falan bahsedince konu hakkında pek bilgisi yok herhalde ki doğru dürüst bir yanıt alamadım hemşireden.
Kayra bugün uyku modunda...Uyanamıyor bi türlü yavrucak :44:
Kızlar sizin bebeklerde geceleri çok terliyor mu?
Ben Kayrayı kısa kollu pamuklu çıtçıtlı atlet ile yatırmama rağmen dün gece tam 3 kere atletini değişmek zorunda kaldım terden ıslandığı için.Üzerinide tek kat pamuklu tülbent ile örtmeme rağmen böyle terliyor.Bugün de böyle uyku modunda olunca hasta mı oluyor ki diye endişelenmeye başladım doğrusu
merhaba hanımlar!
maşallah sizler 3.aylara yaklaştınız biz daha haftaya 2. ayımıza giricez.2.ay aşısından sonra ateş oluyor diye duymuştum sizler ne gibi önlemler aldınız paylaşırsanız sevinirim..brde calpol isimli ialcı kullananınız varmı açıldıkltan sonra 10 gün içinde tüketilmesse atılması gerektiği doğru mu
Ben son zamanlarda az yediğinden falan bahsedince konu hakkında pek bilgisi yok herhalde ki doğru dürüst bir yanıt alamadım hemşireden.
Ben Kayrayı kısa kollu pamuklu çıtçıtlı atlet ile yatırmama rağmen dün gece tam 3 kere atletini değişmek zorunda kaldım terden ıslandığı için.Üzerinide tek kat pamuklu tülbent ile örtmeme rağmen böyle terliyor.Bugün de böyle uyku modunda olunca hasta mı oluyor ki diye endişelenmeye başladım doğrusu
Bir önceki yazımı okuyup merak edersiniz diye sonraki gelişmeleri yazıyorum...
9 Temmuzda taburcu olduk, iki dikişi vardı; 12 ve 16 Temmuzda birer birer alındı dikişler. 18 Temmuz'da ameliyat olduğumuz Çocuk Hastanesi'ndeki İmmunoloji bölümüne gittik ve testlerin bir kısmının Üniversite Hastanesi'nde yapılacağını söylediler. Ben de kuzumun canı iki kez yanmasın diye hepsini Üniversite Hastanesi'nde yaptırmaya karar verdim ve orada çalışan bir çocuk doktoruna ulaştık. Muayenehanesine gittik ve başımıza gelenleri bir bir anlattık. Defne Karen'in gelişiminin çok güzel ilerlediğini söyledi ve immün sisteminde bir sıkıntı olduğunu düşünmediğini; göbeğinin akıntısıyla alakalı olduğunu düşündüğünü belirtti. Ancak her ihtimale karşı tedbir amaçlı testleri yaptırmamızı önerdi. Biz de ertesi gün hastaneye gittik. İmmunoloji Kliniği'ndeki doktor da Defne'yi muayene etti ve diğer professörle aynı fikirde olduğunu söyledi. Tabii ki içim rahatladı... Ama yine de kan aldılar kuzumdan, ağlattılar yine. Evimize geldik nihayet...
Yalnız çok kızgınım ilk götürdüğüm çocuk cerrahisindeki doktorun bu durumu öngörmesi gerekmez miydi? Tedavisi yakıp eve yollamak mıydı? "Bi daha olursa gel" demenin bedelini çok ağır ödedik. Umarım hepsi bu kadarla bitmiş olur. 7 Ağustos'a randevu aldık. Tahlil sonuçlarını gösterip mutlu haberleri vereceğim size umarım :)
merhaba hanımlar!
maşallah sizler 3.aylara yaklaştınız biz daha haftaya 2. ayımıza giricez.2.ay aşısından sonra ateş oluyor diye duymuştum sizler ne gibi önlemler aldınız paylaşırsanız sevinirim..brde calpol isimli ialcı kullananınız varmı açıldıkltan sonra 10 gün içinde tüketilmesse atılması gerektiği doğru mu
herkese selamlar,sevgiler,saygılar vs..vs..bu gün hava yine çoook sıcak ve benim iftara misafirlerim var ağustosun ilk haftası il dışına çıkıcaz ilk haftadan iftar yemeklerini verip bitirmek istedim şu anda pazar gününe kadar tüm günü doldurduk sağolsun annem yanımda olucak birimiz bebekle ilgilenirken diğerimiz yemekle ilgileniriz artık bu arada bebeğimlede ilk uzun gezimizi yapmış olucaz...bakalım neler olucak
SekersizYesilCay
bi kısım sayfalar gözükmüyo alıntı yapamadım cnm geçmiş olsun...sen ve minik Defnecik minicik bedeniyle zor günler geçirmiş inş tüm sıkıntılarınız geride kalır tahlil sonuçlarından sonra mutulu haberini paylaşırsın buradan herkese:)
öncelikle eşinle ve bebeğinle mutluluğunuz daim olsun canım...hediyen en güzel hediye zaten yeter o herifinebenim kuzuda bu gün uyku modunda dünde aynıydı arada bi uyanıyo gülüyo,aguluyo tekrar uyuyo..ben sıcaklardan oldu diye düşünüyorum..bu gün emmiyoda diliyle itip suratını buruşturuyo bende çok üstelemedim midesi daha fazla bulanmasın diye..bu arada Kayra nın gelişiminede maşallah diyorum.yanlız benim kuşumun kafası biraz büyük galiba 2 aylıkken 41,5 tu ama boyu ve kilosuda biraz fazlaydı o yüzden kafasına çok takılmamam lazım galiba:)kucağıma aldığımda kafası bana çok ağır geliyo son günlerde takmış durumdayım bebemin kafasına terleme olayını bizde yaşıyoruz dediğin gibi bende pamuklu çıtçıtlı badiyle yatıryorum su gibi oluyo kuzum sürekli değiştirmek zorunda kalıyorum..üstünede ince pamuklu bi örtüsü var onu örtüyorum sadece..gerçi onuda üzerinde bırakmıyo üstü açık yatmayı çok seviyo açık olmasına rağmen terliyo..bi kaç gündür sabah akşam suya sokuyorum rahatlıyo..sıcaklar böyle giderse günde 3-4 kez giricek suya..aynı şeyleri çoğu kişi aynı anda yaşıyoruz cnm endişelenme hasta falan değildir inş
fıstıklar nasılsınız fındıklarınız bakıyorum iyiler maşallahhh:)
dün internetimiz yoktu arıza varmış çatladım resmen
bebeklerimizin gelişimleri ile yazdığımız yazılarda silinmiş ya neden o kadar da yazmıştımmmm:)
cnm bende gece bir bady giydiriyorum göbeğiyle ayaklarınıda tülbente hafif doluyorum ki üstünü açamasın diye....zaten çok terlediği için ben pamuklu tülbentleri pusete arabasına falanda seriyorum...sürekli de değiştiriyorum... birde ben malum annemdeyim şimdi kızımın küveti evde...
banyoda yere 3-4 kat havlu seriyorum asya yı yatırıyorum duşuda açıyorum kızımı öyle suyla oynatıyorum 5 dk falan....günde nerdeyse 3 kere yapıyoruz bunu....
çok rahatlıyo herkese tavsiye ederim.....
bizimde 2. ay aşısından sonra bikaç gün huysuzluğu olmuştu.. kolay değil ama üç aşı oluyolar.. birinin içinde 5 aşı var, vücutları mücadele ediyor. Allah kolaylık, sağlık, sıhhat versin bebişlere..arkadaşlar ben bu kızla napıcam bilmiyorum 2. ay aşısından sonra huyu değişti normalde zaten kucağı severdi ama şimdi illa ayakta istiyor oturduğumu nasıl anlıyor ki hoppalatıp duruyorum. alışsın diye bırakıyorum bildiğiniz gözyaşınla ağlıyor susmuyorda bıraksam bütün gün ağlıcak. nasıl değiştirebiliriz bebeklerin huyunu bir fikri olan varmı
kızlar benim merak ettiklerim var, aslında belki geçmiş yazılarda vardır ama geçmişe her defasında dönmek zor oluyor bebişle
benim kızım ilk ay 1 kg yakın aldı, 2. ayda 600 gr aldı, boyu da 60 cmdi...
besleyemiyorum die çok üzülüyorum. sizin gelişimleriniz nasıl...
birde, otomatik sallanan ev tipi ana kucağı almak istiyorum, sizler ne kullanıyorsunuz. gerçi herkesin memnuniyeti farklılık gösterebiliyor. oyun halısında oldugu gibi kiminiz begenmiş, kiminiz basit bulmuş... yardımcı olursanız sevinirim.. okumakta belki geçikirim, şimdiden teşekkür ederim...
çoookkk geçmiş olsun canım.. çok sevindim, bir daha böyle şeyler yaşamasın defne kızımız..Bir önceki yazımı okuyup merak edersiniz diye sonraki gelişmeleri yazıyorum...
9 Temmuzda taburcu olduk, iki dikişi vardı; 12 ve 16 Temmuzda birer birer alındı dikişler. 18 Temmuz'da ameliyat olduğumuz Çocuk Hastanesi'ndeki İmmunoloji bölümüne gittik ve testlerin bir kısmının Üniversite Hastanesi'nde yapılacağını söylediler. Ben de kuzumun canı iki kez yanmasın diye hepsini Üniversite Hastanesi'nde yaptırmaya karar verdim ve orada çalışan bir çocuk doktoruna ulaştık. Muayenehanesine gittik ve başımıza gelenleri bir bir anlattık. Defne Karen'in gelişiminin çok güzel ilerlediğini söyledi ve immün sisteminde bir sıkıntı olduğunu düşünmediğini; göbeğinin akıntısıyla alakalı olduğunu düşündüğünü belirtti. Ancak her ihtimale karşı tedbir amaçlı testleri yaptırmamızı önerdi. Biz de ertesi gün hastaneye gittik. İmmunoloji Kliniği'ndeki doktor da Defne'yi muayene etti ve diğer professörle aynı fikirde olduğunu söyledi. Tabii ki içim rahatladı... Ama yine de kan aldılar kuzumdan, ağlattılar yine. Evimize geldik nihayet...
Yalnız çok kızgınım ilk götürdüğüm çocuk cerrahisindeki doktorun bu durumu öngörmesi gerekmez miydi? Tedavisi yakıp eve yollamak mıydı? "Bi daha olursa gel" demenin bedelini çok ağır ödedik. Umarım hepsi bu kadarla bitmiş olur. 7 Ağustos'a randevu aldık. Tahlil sonuçlarını gösterip mutlu haberleri vereceğim size umarım :)
nice mutlu senelere inşallahh.. umarım şaşırtır kocan seni.. benimde beklentim yoktu, önce sabahleyin "hayatıma renk kattın kaç senedir.." gibi msj yazmışBugün bizim evlilik yıl dönümümüz...
3 seneyi devirdik herifimle
Tabi işin içine tanışma ve nişanlılık sürecide girerse 6 seneyi tamamlamak üzereyiz
Açıkcası hiç bir beklentim yok bugün için.Ben klasik olarak "sana dünyanın en güzel bebeğini doğurdum"diyip işin içinden sıyrılmayı düşünüyorum
canım ben uygun fiyatlı ufak bi strelizatör almıştım.. 7 dk da işini bitiriyor ama gereksiz bence.. evde bi tencere de kaynat herşeyi daha mantıklı..arkadaşlar merhaba,
sizlere danışmam gereken bir konu var. benim de bebeğim beni emmeyenlerden. bende sağıp biberon kullanıyorum ama temizliği ve sterilizasyonu için kaynatmak çok zaman alıcı bir yöntem bu yüzden aşağıdaki marka makina almayı düşünüyorum
Weewell Kurutuculu Sterilizatör ve Mama Isıtıcı - e-bebek.com sizce nasıl kullananınız var mı? bi de dolaptan çıkan sütü ısıtmak işkence ve o da zaman alıyor çokca. bu makine anladığım kadarıyla ısıtma işini de görüyo. kafam çok karışık siz nasıl yapıyosunuz bu ısıtma ve steril etme işlerini?
merhaba hanımlar!
Arkadaşlar tadım yok bugünlerde kızımın kalça ultrasonunda küçük bi sorun çıktı, kalçasının bi tarafının gelişiminde küçük bisorun var.Çok şükür kalça çıkıgı yok,ortapedi uzmanına götürdük hiç takma kafanı düzelir önemli değil dedi sadece kontrollerini aksatma,2 bez kullan,kundak yaapma dedi ki zaten doğdugunda bile yapmamıştım.Anlayacağınız çaresiz bi sorun olmadığı için allahıma şükretsemde yinede çok üzüldüm,beni en iyi sizlerin anlayacağını düşünüyorum,bebişlerimiz huzursuzlandığında bile üzülüyoruz annelik bambaşka bi duyguymuş.Dua edin düzelsin 1 ay sonra tekrar götürcem .Haftaya cuma 3 ayımız bitiyor ,buna odaklanıp şükrediyorum...
kızlar trt de izlemiştim bi profdu bebeklerin 40 ı çıktıktan sonra gece 6 saat kadar beslenmeselerde olur dedi vucutlarının sindirim sistemlerinin rahatlaması dinlenmesi için artık ne kadar doğru bilemiyorum ama ben şuana kadar kendi uyanmadıkça hiç uyandırıp emzirmedim gerçi önceden 10 dk uyanırdı ama şimdide bazen istisnada olsa 4 saat uyanmasada uyandırmıyorum büyüklerimde uyuyan çocugu uyandırma dedi hep uykuya daha çok ihtiyacı varmışşş
birde oğlum uyurken iç çekior bazen uyanma aşamasında nasıl anlatsam nefesini toparlayamayıp kısa kısa hıçkırık gibi bişeyler oluyor sanki boğazına bişey gelmişde yutamamış gibi bende bakıyorum öyle geçmesini bekliyorum bazende kaldırıyorum zor çocuk büyütmekkk allah bebişlerimizi korusunn
Bugün bizim evlilik yıl dönümümüz...
3 seneyi devirdik herifimle
Tabi işin içine tanışma ve nişanlılık sürecide girerse 6 seneyi tamamlamak üzereyiz
Açıkcası hiç bir beklentim yok bugün için.Ben klasik olarak "sana dünyanın en güzel bebeğini doğurdum"diyip işin içinden sıyrılmayı düşünüyorum
Arkadaşlar tadım yok bugünlerde kızımın kalça ultrasonunda küçük bi sorun çıktı, kalçasının bi tarafının gelişiminde küçük bisorun var.Çok şükür kalça çıkıgı yok,ortapedi uzmanına götürdük hiç takma kafanı düzelir önemli değil dedi sadece kontrollerini aksatma,2 bez kullan,kundak yaapma dedi ki zaten doğdugunda bile yapmamıştım.Anlayacağınız çaresiz bi sorun olmadığı için allahıma şükretsemde yinede çok üzüldüm,beni en iyi sizlerin anlayacağını düşünüyorum,bebişlerimiz huzursuzlandığında bile üzülüyoruz annelik bambaşka bi duyguymuş.Dua edin düzelsin 1 ay sonra tekrar götürcem .Haftaya cuma 3 ayımız bitiyor ,buna odaklanıp şükrediyorum...
Maşallah canim kayra ya.
biz de bugün kontrole gittik 61 cm 7 kg olmus Tuana'm benimkininde bas cevresi 40 olmus
bu terleme bizde de cok oluyor bence bu sicaklarda çokk normal bende 3-4 kere degistiriyorum.sabah bakiyorum yine terlemis.atlet külot duruyo aynen bende ince bi tülbent örtüyorum ama nafile..
bu arada kizim sürekli kendiyle savas halinde yüzünü cirmalamalar kulagini,saçini çekmeler,kendine yumruk atmalar yetmiyomus gibi bi de benim saclarimi yoluyo cadi kizimmm
masallahne guzel buyumus annesi..kizcen kocaman olmus arttik,
sicaklar dediniz de burda yani ilgilterede kizlar tarihinin en yuksek isi derecesini yakaladi yuksek dedigimde 28 derece ama burda iyi oluyor bu sicaklar 3 veya 5 gun surer sonra yine baslar kasvetli havalar bende degerlendiriyorum dun parka gittik bugunde gicicez ins , cok iyi oluyor acik hava ,benim yavru sakiyor resmen parktabirde icimde ukte kaliyor ince ve kisa kiyafetler girdiremiyorum diye simdi hevesimi aliyorum huppiii
nice mutlu senelere inşallahh.. umarım şaşırtır kocan seni.. benimde beklentim yoktu, önce sabahleyin "hayatıma renk kattın kaç senedir.." gibi msj yazmış, sonrada güzel bi hedayee almıştı .. beklemeyince insan daha bi mutlu oluyor..
Maşallah canim kayra ya.
biz de bugün kontrole gittik 61 cm 7 kg olmus Tuana'm benimkininde bas cevresi 40 olmus
bu terleme bizde de cok oluyor bence bu sicaklarda çokk normal bende 3-4 kere degistiriyorum.sabah bakiyorum yine terlemis.atlet külot duruyo aynen bende ince bi tülbent örtüyorum ama nafile..
bu arada kizim sürekli kendiyle savas halinde yüzünü cirmalamalar kulagini,saçini çekmeler,kendine yumruk atmalar yetmiyomus gibi bi de benim saclarimi yoluyo cadi kizimmm
bebeeklerinize oyuncak aldınızmı ben kararsızım nasıl alsam diye bilemedım cvp yazarsanız sevınırım.çok haeketlı ne kafası nede gözü duruyor...
kendınıze iyi bakın
Kizlar sutunuzu biberonda sakliyorsaniz agiz tipasi kullanmaniz lazim
sadece biberonun emzikkismi varsa hava alip sutu gerektigi gibi koruyamiyormus
ben isitirken once biberonunicinde sicak su ceviriyorum sonrasutukoyup cezvede isittigim suda bekletiyorum
sterilizatorum de var hemensabunla yikayip ona koyuyorum devamlicalisiyor doldukcapratik oluyor
5dakikadanfazlakaynatmayin plastik ve kaucugazarar veriyor
Çok tşk ederim canım...Beklentiye girmemiştim ama eşim hediyemi almış saolsun.
Akşam dışarda yiyelim diyor ama kayra 19.00 da uyuduğu için perişan olmasın dışarılarda...
Düşünmesi bile yetti bana
Ben de ona hediye olarak güveç pişiriyorum
ben sağmıyordum hiç sütümü ama geceleri minik kızımı emzirmeye uyandırmıyorum ve geçen geçe taş gibi
oldu göğsüm eğilemiyordum acısından. kızımı uykusundan uyandırıp emzirmek zorunda kaldım. bizimkinin
uykusu çok kıymetli kıyameti kopartıyo ben onu uyandırınca o yüzden kıyamıyorum. ben de bugun
göğüs pombası aldım. merak ettiğim kauçuk kısımlarınıda mı kaynatıcaz 5 dk. ne biliyim kauçuğa zarar vermezmi
acaba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?