2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba...
Ben günde 1 kere (sabahları)Bütün biberonları ve süt pompasının aparatlarını deterjanlı su ile iyice yıkayıp duruluyorum.Sonrada kaynatılmış su içerisinde 15 dakika bekletiyorum.
Sterilize makinalarını araştırdığımda hepsininde aynı işlemi yaptığını gördüm.Tek farkı makinaya biberonları koyuyorsun.İçine istenilen miktarda su ekleyip çalıştırıyorsun.
Süt ısıtma işini ise kesinlikle cam biberon ile yapmanı tavsiye ederim(tabi makina kullanmayacaksan)
Ben sütümü wee marka 125 ml cam biberonlarda saklıyorum.Elimde 4 adet var.Sağıp sağıp buzdolabına koyuyorum ve dönüşümlü olarak kullanıyorum.Bebeğimin acıkma saati gelmeden hemen su ısıtıcısına az bi su koyup kaynatıyorum ve bir kabın içerisine dökerek içine cam biberonu oturtuyorum.Bu şekilde en fazla 1 dakikamı alıyor ısıtma işlemi.Cam çabuk ısındığı için büyük kolaylık.
Plastik biberonu ısıtmak işkence gibi geliyor bana.Neredeyse 6-7 dakikamı alıyor.
Geceleri ise suyu kaynatıp termosa dolduruyorum ve bebeğim acıkınca sıcak suya cam biberonu koyup hemen ısıtıyorum.

Az önce Kayranın 3 ay kontrolü için s.ocağına gittim.
6.320 gr,60 cm boyu ve 40 cm baş çevresi.Genel olarak gelişimi iyi dedi.
Ben son zamanlarda az yediğinden falan bahsedince konu hakkında pek bilgisi yok herhalde ki doğru dürüst bir yanıt alamadım hemşireden.

Kayra bugün uyku modunda...Uyanamıyor bi türlü yavrucak :44:

Kızlar sizin bebeklerde geceleri çok terliyor mu?
Ben Kayrayı kısa kollu pamuklu çıtçıtlı atlet ile yatırmama rağmen dün gece tam 3 kere atletini değişmek zorunda kaldım terden ıslandığı için.Üzerinide tek kat pamuklu tülbent ile örtmeme rağmen böyle terliyor.Bugün de böyle uyku modunda olunca hasta mı oluyor ki diye endişelenmeye başladım doğrusu

merhaba hanımlar!
maşallah sizler 3.aylara yaklaştınız biz daha haftaya 2. ayımıza giricez.2.ay aşısından sonra ateş oluyor diye duymuştum sizler ne gibi önlemler aldınız paylaşırsanız sevinirim..brde calpol isimli ialcı kullananınız varmı açıldıkltan sonra 10 gün içinde tüketilmesse atılması gerektiği doğru mu

herkese selamlar,sevgiler,saygılar vs..vs..bu gün hava yine çoook sıcak ve benim iftara misafirlerim varağustosun ilk haftası il dışına çıkıcaz ilk haftadan iftar yemeklerini verip bitirmek istedim şu anda pazar gününe kadar tüm günü doldurduk sağolsun annem yanımda olucak birimiz bebekle ilgilenirken diğerimiz yemekle ilgileniriz artıkbu arada bebeğimlede ilk uzun gezimizi yapmış olucaz...bakalım neler olucak
SekersizYesilCay
bi kısım sayfalar gözükmüyo alıntı yapamadım cnm geçmiş olsun...sen ve minik Defnecik minicik bedeniyle zor günler geçirmiş inş tüm sıkıntılarınız geride kalır tahlil sonuçlarından sonra mutulu haberini paylaşırsın buradan herkese:)

öncelikle eşinle ve bebeğinle mutluluğunuz daim olsun canım...hediyen en güzel hediye zaten yeter o herifinebenim kuzuda bu gün uyku modunda dünde aynıydı arada bi uyanıyo gülüyo,aguluyo tekrar uyuyo..ben sıcaklardan oldu diye düşünüyorum..bu gün emmiyoda diliyle itip suratını buruşturuyo bende çok üstelemedim midesi daha fazla bulanmasın diye..bu arada Kayra nın gelişiminede maşallah diyorum.yanlız benim kuşumun kafası biraz büyük galiba 2 aylıkken 41,5 tuama boyu ve kilosuda biraz fazlaydı o yüzden kafasına çok takılmamam lazım galiba:)kucağıma aldığımda kafası bana çok ağır geliyo son günlerde takmış durumdayım bebemin kafasınaterleme olayını bizde yaşıyoruz dediğin gibi bende pamuklu çıtçıtlı badiyle yatıryorum su gibi oluyo kuzum sürekli değiştirmek zorunda kalıyorum..üstünede ince pamuklu bi örtüsü var onu örtüyorum sadece..gerçi onuda üzerinde bırakmıyo üstü açık yatmayı çok seviyo açık olmasına rağmen terliyo..bi kaç gündür sabah akşam suya sokuyorum rahatlıyo..sıcaklar böyle giderse günde 3-4 kez giricek suya..aynı şeyleri çoğu kişi aynı anda yaşıyoruz cnm endişelenme hasta falan değildir inş

merhaba denizdery..2. ay aşısından sonra benim bebeğimde ateş olmadı sadece gece biraz uyumadan önce huysuzlandı..sağlık merkezindeki hemşire ateşlenirse fitil kullanmamı önerdi..ben sadece huysuzlandığı için uyutmadan önce 1 çay kaşığı calpol verdim ve 10 gün içinde atılmıyo daha sonrada kullanılıyo..gece takip edersin bebeğinin ateşini yükseldiğini fark ettiğinde fitil kullanırsın..şimdiden geçmiş olsun

fıstıklar nasılsınız fındıklarınız bakıyorum iyiler maşallahhh:)
dün internetimiz yoktu arıza varmış çatladım resmen

bebeklerimizin gelişimleri ile yazdığımız yazılarda silinmiş ya neden o kadar da yazmıştımmmm:)

cnm bende gece bir bady giydiriyorum göbeğiyle ayaklarınıda tülbente hafif doluyorum ki üstünü açamasın diye....zaten çok terlediği için ben pamuklu tülbentleri pusete arabasına falanda seriyorum...sürekli de değiştiriyorum... birde ben malum annemdeyim şimdi kızımın küveti evde...

banyoda yere 3-4 kat havlu seriyorum asya yı yatırıyorum duşuda açıyorum kızımı öyle suyla oynatıyorum 5 dk falan....günde nerdeyse 3 kere yapıyoruz bunu....
çok rahatlıyo herkese tavsiye ederim.....

çok çok çok geçmiş olsun....

Merhaba canım.
Ben 2.ay aşısına gitmeden önce 1 çay kaşığı minoset şurup verdim(ağrı kesici ateş düşürücü,Kayra sünnet olduğunda vermişti doktor)
Öğleden sonra 1 çay kaşığı ve gece yatmadan önce 1 çay kaşığı verdim.
Hiç ateşi veya huzursuzluğu olmadı çok şükür.
İnşaallah sen de rahat bir şekilde atlatırsın.
Bu arada acıbademde doğum yapmıştın sanırım.Hangi doktora götürüyorsun orda bebeğini ?

Bende iftara misafir almalıyım ama hiiiç gözüm kesmiyor valla.:18:
Yanımda anacım olsaydı ne güzel biz de beraber yapardık ama maalesef.Yapayalnızım gurbet ellerde...Bir tek kociş var,o da Kayrayı yeterince oyalayamıyor .
Bebeğinin kafa ölçüsü normal bence.Ben Kayrayı 2 ay 20 günlükken özel doktoruna götürdüğümde ölçüsü 41 çıkmıştı.Belki de s.ocağındaki ölçememiştir.
Demek senin oğluşda uyku modunda bu aralar.Dün çok güzel oynadık falan ama bugün kafasını kaldıramadı bi türlü uykucu

Ben de Kayra uyuyunca işim yoksa açıyorum hemen forumu.Bağımlılık yaptı galiba bize
Yıkama işini iyi düşünmüşün bak.Ben de bayram için k.valideye gideceğim.Orada nasıl yıkasam acaba diye düşünürken senin yöntem hoşuma gitti

Arkadaşlar tadım yok bugünlerde kızımın kalça ultrasonunda küçük bi sorun çıktı, kalçasının bi tarafının gelişiminde küçük bisorun var.Çok şükür kalça çıkıgı yok,ortapedi uzmanına götürdük hiç takma kafanı düzelir önemli değil dedi sadece kontrollerini aksatma,2 bez kullan,kundak yaapma dedi ki zaten doğdugunda bile yapmamıştım.Anlayacağınız çaresiz bi sorun olmadığı için allahıma şükretsemde yinede çok üzüldüm,beni en iyi sizlerin anlayacağını düşünüyorum,bebişlerimiz huzursuzlandığında bile üzülüyoruz annelik bambaşka bi duyguymuş.Dua edin düzelsin 1 ay sonra tekrar götürcem .Haftaya cuma 3 ayımız bitiyor ,buna odaklanıp şükrediyorum...

selam kızlar,
bugün kızım huysuzlandı, yeni emmişti ama doymadı mı diyip diğer göğsümü verdim. bir çekti sonra bıraktı.. süt fışkırdı ama bildiğimiz su renginde :)) ilk gelen süt ondan sanırım.. onu görmem yetti, bebişlere hiçç su vermeye gerek yok.. Yüce Rabbim ne güzel yaratmışş bebişler susuz kalmasın diye ilk süt resmen su gibi geliyormuş, daha önce buna tanık olmamıştım :26:..

birde kızım çok huysuz biraz da uykusuz olduğu durumlarda evin içinde dolaştırıyodum.. geleneksel bir yöntem olan ayağımda hafif hafif sallamayı denedim, çok hoşuna gitti heraldeki hemen uyudu ben de daha az yorulmuş oldum ..

bizimde 2. ay aşısından sonra bikaç gün huysuzluğu olmuştu.. kolay değil ama üç aşı oluyolar.. birinin içinde 5 aşı var, vücutları mücadele ediyor. Allah kolaylık, sağlık, sıhhat versin bebişlere..

canım titreşimliler bile önerilmiyor, sallanan alma bence.. ayrıca biraz hareketlense ne bilim bir kaza fln olmasın.. oyun halınız yoksa kullanışlı bir oyun halısı almanı öneririm ..

çoookkk geçmiş olsun canım.. çok sevindim, bir daha böyle şeyler yaşamasın defne kızımız..
nice mutlu senelere inşallahh.. umarım şaşırtır kocan seni.. benimde beklentim yoktu, önce sabahleyin "hayatıma renk kattın kaç senedir.." gibi msj yazmış , sonrada güzel bi hedayee almıştı .. beklemeyince insan daha bi mutlu oluyor..
canım ben uygun fiyatlı ufak bi strelizatör almıştım.. 7 dk da işini bitiriyor ama gereksiz bence.. evde bi tencere de kaynat herşeyi daha mantıklı..

ben sağlık ocağına gitmeden 1 çay kaşığı verdim.. ateşi fln olmadı.. hemşirede bundan sonra ateşi olursa ver dedi gerek kalmadı çok şükür..

canım hiçç kafana takma, kalça çıkığı yokmuş zaten.. 2 bez kullanmak gerçekten çok işe yarıyomuş, devam et ona, kontrollerini aksatma bişeycik olmaz inşallah.. zaten anladığım kadarıyla iki bacağın açıları aynı olmuyor, bizimkinin de ikisi aynı değildi iki doktor da hiçbişey söylemedi, çok iyi dediler sadece :)) içini ferah tut

Maşallah canim kayra ya.
biz de bugün kontrole gittik 61 cm 7 kg olmus Tuana'm benimkininde bas cevresi 40 olmus
bu terleme bizde de cok oluyor bence bu sicaklarda çokk normal bende 3-4 kere degistiriyorum.sabah bakiyorum yine terlemis.atlet külot duruyo aynen bende ince bi tülbent örtüyorum ama nafile..
bu arada kizim sürekli kendiyle savas halinde yüzünü cirmalamalar kulagini,saçini çekmeler,kendine yumruk atmalar yetmiyomus gibi bi de benim saclarimi yoluyo cadi kizimmm

Benim oglum da ayni canim, bunu doktora sordum senin gibi endiselenmistim ve doktorumuz normal dedi ,dualarina amin canim cumlemizin ins

Ya Turuncu inan guldurdun beni yine, ne bilim komik geldi isin icinden siyrilma esprisi hosuma gitti valla hemde haklisin dunyanin en guzel hediyesi yavrucuklar bencede gerek yok baska birseye..allah size hayirli nice guzel seneler nasip etsin ins. daim olur beraberliginiz mutlu bir sekilde yasayip gidin allahin izni ile canim

Uzme kendini cicekcim, anliyorum seni evlat olunca insan hemen telaslaniyor ici yaniyor ama sen pozitif ol ve dua et mevlam verir sifasini ins..optuk sizi

masallah ne guzel buyumus annesi..kizcen kocaman olmus arttik,
sicaklar dediniz de burda yani ilgilterede kizlar tarihinin en yuksek isi derecesini yakaladi yuksek dedigimde 28 derece ama burda iyi oluyor bu sicaklar 3 veya 5 gun surer sonra yine baslar kasvetli havalar bende degerlendiriyorum dun parka gittik bugunde gicicez ins , cok iyi oluyor acik hava ,benim yavru sakiyor resmen parktabirde icimde ukte kaliyor ince ve kisa kiyafetler girdiremiyorum diye simdi hevesimi aliyorum huppiii

Canim ben istanbuldayim ama havalar bunaltiyo o kadar sicak ki saglik ocagina gidip gelene kadar mahvoldum.en iyisi ilkbaharla sonbahar.tüm gün evdeyim bu sicaklardan

bugün tahlil yptırdk idrar yollarında iltihap çıktı. iştahsızlık bu yüzden olabilir dedi doktor. 6.400 gr geldil boy 61. bugün ellerini keşfetedecek :) eline bakarken yakaladm

öncelikle ANKARA yanıyorrrrrçdayanmak çok zor.oruç tutan varmı aranızda ben tuttum bir gün ama mahvoldumm.sütüm koyu geldi bayağı..insan bişşey içmeyince öyle oluyor..bu arada herkes iyidir insallahhh

bizim kont 24 ..sağlık ocağına giitim bende.gelecek ay asısı ve dr muaynesi varr.benım sıpa hala çok az emiyor ne olacak bilmiyorum bu olayy.memeyı verıyorum bana bakıp gülüyor zorladığım zaman da ağlıyor bende aç olmadığını düşünüyorum..

son zamanlarda parmaklarını elinin hepsini sokmaya çalışıyor hatta bi ara iki elini sokuyor bizim minik neden bilmiyorum arastırdım ama güven duygusu falan yazıyor internette.elini çekincede bir kızıp ağlıyor sormayın gitsinn:)

benım minik 3aylık oldu çok şükürr.boyu geçen ay 58 di.63 olmus.bende bu kız nıye kucağıma sığmıyor diye düşünüyordum.kilosu 4800..den 5500 olmus.ilk ay 1kılo sonra 800 şimdi 700 canım sıkılıyor az alıyor diye ama ne yapalım..elecek ay dr bişeyler söylerr..
bebeeklerinize oyuncak aldınızmı ben kararsızım nasıl alsam diye bilemedım cvp yazarsanız sevınırım.çok haeketlı ne kafası nede gözü duruyor...
kendınıze iyi bakın

Canım lütfen üzme kendini...Zamanla geçebilen bişeymiş çok şükür.
İnşaallah bir daha ki ay güzel haberler vereceksindir bize.

Çok tşk ederim canım...Beklentiye girmemiştim ama eşim hediyemi almış saolsun.
Akşam dışarda yiyelim diyor ama kayra 19.00 da uyuduğu için perişan olmasın dışarılarda...
Düşünmesi bile yetti bana
Ben de ona hediye olarak güveç pişiriyorum

Maaşallah canım tuanaya...
Rabbim sağlık versin yavrularımıza.

bebeeklerinize oyuncak aldınızmı ben kararsızım nasıl alsam diye bilemedım cvp yazarsanız sevınırım.çok haeketlı ne kafası nede gözü duruyor...
kendınıze iyi bakın

Bebeğinin kilosu gayet iyi bence canım..Normal sınırlar içinde olduğunu düşünüyorum.
Oyuncak olarak kayranın oyuncaklı ana kucağı var oynadığı,oyun halısı var birde eline bondigo aslan çıngırak aldım.Çok eğleniyor onunla.

Kizlar sutunuzu biberonda sakliyorsaniz agiz tipasi kullanmaniz lazim
sadece biberonun emzikkismi varsa hava alip sutu gerektigi gibi koruyamiyormus
ben isitirken once biberonunicinde sicak su ceviriyorum sonrasutukoyup cezvede isittigim suda bekletiyorum
sterilizatorum de var hemensabunla yikayip ona koyuyorum devamlicalisiyor doldukcapratik oluyor
5dakikadanfazlakaynatmayin plastik ve kaucugazarar veriyor

ben sağmıyordum hiç sütümü ama geceleri minik kızımı emzirmeye uyandırmıyorum ve geçen geçe taş gibi
oldu göğsüm eğilemiyordum acısından. kızımı uykusundan uyandırıp emzirmek zorunda kaldım. bizimkinin
uykusu çok kıymetli kıyameti kopartıyo ben onu uyandırınca o yüzden kıyamıyorum. ben de bugun
göğüs pombası aldım. merak ettiğim kauçuk kısımlarınıda mı kaynatıcaz 5 dk. ne biliyim kauçuğa zarar vermezmi
acaba.

senin hediyen de iyimiş canım :)) daha ne olsun.. benimki bana güzel bi yemek yapsın dişimi kırarım

göğüs pompası lazım gerçekten, hele ilk zamanlar çok rahatlatıyor insanı.. ben kauçukları kaynatıyorum bir zararı olmuyor.. fakat yazması lazım nasıl temizlendiği.. mesela göğüs kalkanı için kaynatmayın 5 dk. kaynamış suda bekletin yazıyordu ona bi bak istersen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…