2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

şekerim bizimkide öyle valla su gibi oluyo bu sıcaklarda. yapıcak bişy yok valla biz dayanamıyoruz bu sıcaklara onlar napsınlar

kızlar bu arada kızabılirisiniz bana ama merak ediyorum aklım kalıyor sormak istiyorum. çoğu anne az uykudan şikayetçi benimde kafama takılan kızımın uyku düşkünlüğü. gece maşallahı var 11 de yatıyoruz 9 gibi kalkıyoruz. sonra kızımı gündüzleri oyalayaıyorum ya. oyuncak çağı değil malum. 15 dakka emzirme 15 dakka gaz sonra çıngırak donence uyun derken 1 saat içinde huysuzlanıyo kucakta koyuyorum ana kucağına donencesine baka baka dalıyo geri uykuya 1 1 buçuk saate geri uyanıyo emme oyun 1 saat sonra tekrar uyku. gerçi uyuya uyuya büyüye çocuklar derler ama ne biliyim normal demi kızlar :18: oyalansın diye tv de çizgi film bile açıyorum ama malum dikkatlerini 15 dakkadan fazla bi noktaya bağlayamıyolar. oyun çağı gelsede oyuncaklarla bi vakit geçirse kuzucum

ooo hıc sıkayet etme bence cnmm yaaa benımkının gece uykularıda bozuldu sıcaklardan heralde sık sık uyanır olduu ama normalde 9.30 10 gıbı yatıyooo 3 te uyanıooo sonra emıoo tekrar uyuyoo bazen uyumuyoo ama altıda tamamen uyanmıs oluoo gülücükler atarak ve bugun sabah sekızde yarım saat uyudu o saattır gunduz hıc uyumadıııı uyutamadım salladım fln banamısn demıoo bence tadını cıkar bosverrr uyusun da büyüsünnnnn:))))))))))))

benimkide gece emmek için uyanır sadece kapalı gözle emer hemen geri uyur nurum ya haklısın canım da işte insan acaba diyo gerçi sıkıntısı olsa ne yapsamsa uyumaz zaten demekki yok bi derdi keratanın uyuyo fosur fosur gerçi babasısas öyledir kafayı koydumu uyur hep ona geçti heralde

kuzum sıcaklardan uyuyamıyo ki normal de 2 3 saat uyurdu şimdi 1 saaat uyuyp uyanıyoöyle olunca şimdi den sütüm bitti. hurma yedim hoşaf içtim osmanlı saray şerbeti aldım onu içiyrm bebeiş uyurken sütüm gelse bari

kızlar napıyorsunuz bakalımmm:)

ben malum bir haftadır ist.da ailemin yanındayım eve dönücektim ama eşim hafta içi şehirdışına gidecek yalnız kalma biraz daha kal orda dedi:)
2 günlüğüne zor ikna ettim kızımdan ayrılmadı ama nerdeyse 2 hafta kalıcam yupppiiiiii
bu akşam kısmetse eşim gelicek bizi görüp pazar tekrar dönecekkk!!!! inşallah notebook umuda getircek ve ben bol bol girerim artık kısmetse.....

ah canımmm benm hamileliğim öyle zor geçti ki klozetle kanka olmuştuk....doğuma gittiğim sabah bile kustum ben...dün akşam ablamla konuşuyorduk 3 gebeliğide aynı geçmiş... seninkide öyle olur muhtemelen dedi....ara ver ki asya rezil olur dedi... ben dolapta yemek vardı çocuklarıma yediremiyordum bulantılardan dedi...

diğer ablamda 2 tane yaptı... onunda gebelikler dillere destandı....aman 2. yapma çok zorlanırsın dedi:)

akşam bu konuda epey kafa patlatttııkkkk

ne yalan söyliyim benm için epey bir cesaret lazım doğurdumda kurtuldum diyenlerdendim ben hatırlamak bile istemiyorum o günleri
ama rahat geçirseydim eminim en kısa zamanda 2. tatlışımı yapardımmm

geçen akşam asya sancılandı onla uğraşırken akşam yemeği yiyemedim baktım hurma var....ben hem sallayıp hem atıştırırken yaklaşık 20 tane fln yemişim(abartmıyorum)
ertesi gün asyanın yüzüne sıçrıyordu süt.... ciddii farketmişti yaniii

aslında yazacaktım da yanlış anlaşılırım diye korkuyorum artık yazmadım ama şimdi dayanamadım....epey yemiştim ama....

umuyorum faydasını görürsünnnn

kızlar ikinciyi nezaman yapmayı düşünüyosunuz

abbo ikinci mi durun hanımlar birinciyi büyütelim önce

ben fikir almak icin soruyorum benim bebegim cok huysuz cok güzel hamilelik yasadım kusma yok bişey yoktu ama dogdu anne şimdi görcen yatmayı dedi ogun bugundur ayaktayım ama arasının cok olmasını istemiyorum bende sorıyım dedim aynı zamanlarda kalıp yine paylasımlarımızı beraber yapalım isterim ben

benimde hamileliğimde başıma gelmeyen kalmadı deprem yangın hele ilk 5 ay kusmaktan baş ağrısından mahvoldum 42.haftaya kadar bekledim oğlum doğmak bilmedi .şimdi de oğlum seninkisi gibi çok huysuz ve pek uyumuyor.. ondan daha düşünemiyorum ama 2.ye de beraber kalmak iyi fikir..

Ben de bugün 20 tane hurma yicem

Bismillah....
3-4 sene sonrası için anlaşalım derim ben

Canım lütfen benim gibi bazı arkadaşların sütleri az diye senin yeyipte faydasını gördüğün şeyleri paylaşmamazlık yapma.
Burda 3 kişinin sütü az ise diğer 10 kişinin sütü gayet iyi.En azından onların faydalanması için böyle şeyleri paylaşmalısınız diye düşünüyorum.
Kesinlikle yanlış da anlaşılmazsın.

Ben şu azıcık sütümle oğlumu 3.aya kadar getirmişim.Daha ne isteyeyim.

Hurma kasesini de yanıma koydum haberin ola

arkadaşım, benim özel mesaj hakkım yokmuş :) o yüzden yazdım ama gitmemiş cevabım.

sling hakkında sormuşsun, ben doğum öncesi epey araştırdım ve kendim tecrübe etmek istediğim için de 3 çeşit sling aldım. wrap-halka ve mei tei. ablam da hamile, ona veririm olmazsa, diye düşünmüştüm.
şu anda wrap slingi kullanıyorum. üçüncü ayın sonuna kadar da diğerlerine geçmem herhalde. başlarda bağlayabilir miyim diye endişelenmiştim, ama alışıyor insan. gün geçtikçe daha da pratikleşiyor. ağırlığı sırt ve bele yayıyor wrapsling.. bu sebeple çok kolay oluyor taşımak.

halka sling takıp çıkarma konusunda en kolayı. yalnız uzun süreli taşımada omzun ağrıyabilir.

mei-tai ise 4.aydan itibaren kullanılıyormuş. babalar en rahat bunu kullanıyormuş. yürüyüşe filan çıkarken babasına vermeyi düşünüyorum. diğerlerini kullanmaktan pek hoşlanmıyor erkekler.

ben bunları sanalbebekmagazasi.com'dan almıştım. orada bu konuda detaylı bilgi de var. ayrıca keyiflibebek.com'a da bak derim.

cevabım geciktiği için de özür dilerim... selamlar

arkadaşlar, biraz da hamilelik ve sonrasında okuduğumuz çocuk gelişimi-terbiyesi kitaplarını paylaşsak ne dersiniz? hem bu konuda kitap almak isteyenlerimize de tavsiye de bulunmuş oluruz böylelikle.
ben başlıyorum :)

1-Çocukluk Sırrı- Adem Güneş

yaa dilekmete, çizgifilmi izletiyor musun, yoksa sadece sesini dinlesin diye mi açıyorsun? tv'ye bakmasına izin verme lütfen.. daha çok küçük. görüntüleri bizim kadar hızlı algılayamaz çocuklar 3 yaşa kadar. o yüzden ilerde hiperaktivite ve dikkat eksikliği şikayetleri başlar, deniyor. ses dinletiyorsan sorun yok tabii...

cevabın için tşk ederim canım.hala kararsızım.3 çeşiti de alamam tabi bebeğimi taşımkata şimdiden zorlanıyorum.boyunum ve sırtım ağrıyor.mei-tai aklıma yattı ama yusuf ömer henüz 2,5 aylık ve bana en çok ramazan bayramı için lazım.eşimin memleketinde fındık bahçelerinde kullanıcaz

Kızlar bende şutum artsin diye sürekli bişeyler deniyorum. Hergün sabah kahvaltısından sonra yarım çay kasığı çörek otu yiyorum. Ve aksam yatarkende 3 hurma. Cok faydasını gördüm.

olsun olsun hamilelik ne kadar zor geçsede çocukların tek kalacak halleri yok ya....düşünsene hayatta tek başına kardeşsizz biz yaşlannca ne olacak...olmaaaazzzz ikinci hatta üçüncü şart diyorum ben ve diyorum ki fazla uzatmak ta arayı iyi değil....düşünsene bu büyüyecek azcık rahat edeceksin tam rahata ereceksin bu sefer mecbur ikinciyi yapacaksın hoppp sil baştan en iyisi bi arada çıksın tüm sıkıntılar sonra toptan rahat edelim...bak bişe biliyorum da söylüyorum devamı beykoza verdiğim cevapta................:)

evet canım ben de onu diyorum bişe biliyorum da diyorum diyorum . benim zaten bu ikinci çocuğum öyle çok yaşım yok haaaa laf aramızda ...ben üniversiteyi bitirir bititrmez evlenip aynı hafta hamile kalınca işle ilgili planlarımı ertelemek durumunda kalmıştım şuda buda kpss memuriyet filan derken kızım 9 yaşına geldi ve bu ikinciyede anca sıra geldi ve herşeyi silbaştan yaşıyorum keşke baştan olsaydı iki üç artık ne kadar istiyorsak şimdi ne kadar rahat edecektim de mi yaaaa ha bu ikinci ya şimdi sanki hiç çocuk büyütmemiş gibi unutmuşum herşeyi ordan burdan soruyorum çoğu kez ee bide her çeocuk kendi huyuyla doğuyor ya biri birini tutmuyor...ne çok konuşmuşum ben...Feyzanur uyuyorya çeneye dalmışım ev dandini olmuş gidiyor azıcık evle ilgileneyim uyanmadan...

öpüyorum kızlar....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…