2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

çooookkk sıcakkkk yaw ben böyle sıcak görmedim ankarada... biz sucuk gibi olurken bebişlerin terlememesi imkansız...

turuncu birara kayra gece çiş yapmıyor demiştin...yusuf ömer de öyle..ben nedenini kendimce buldum gece çok terledikleri için sıvıyı terle atıyorlar ve çiş yapmalarına gerek kalmıyor

kızlar bebeklerin her altını değiştirmede pişik önleyici krem sürüyor musunuz? ben sürüyorum acaba abartıyor muyum? Hangi bebek bezinden memnun kaldınız?ben huggiesle başladım 1-2 no iyiydi.3 numarayı beğenmedim. sıvı kakayı emmiyor ve kaka bebişin sırtına kadar gidiyor.prima aktif bebek in 3 nosunun boyutu güzel,inceliği iyi ama o da içindekiler açısından sağlıksız gibi geldi bana ki oda kakayı emmiyor.prima premium care 3 no aldım.yusuf ömere büyük geldi.peteksi bir dokusu var.sıvı kakayı emiyor ama bu sefer de çişin ıslaklığını olduğı gibi dışına veriyor. huggies ise organik pamuklu ve çiş ıslaklığını hiç anlamıyrsun bile...bunlar benim tespitlerim..siz ne öneriyorsunuz?

selammlarr herkese

bizde 2 ayımızı devirdik teyzelerr ve malumm aşıları yapıldı dün kısçemin off çok ağladı utanmasam bende ağlayacktımmm
ateş çok hafif oldu ve olduktan sonra calpol verdim cok sukur ateş sorunumuz olmadı ama huzursuzluk oldu ve bugunde devam ediyor

ne kadar sürüyor bu huzursuzluk :44:

uzun uyuduklarında yapmıyorlar sanki bende farkettım uyandıgında bezi zınk diye doluyor bebek bezi konusunda ben prima premium care den memnun kaldım prima aktif bebek gercekten cok ıyı degıl sıvı kakayı asla emmıyor ve de premium care bez numarası diğer primalar ile aynı olsa bile daha buyuk oldugunu farkettım buda kakanın sırtından cıkmasını onluyor...
diğer markalar konusunda bir fikrim yok açıkçası :44:

mayıs anneleri evlatlarınız sağlıkla büyütün inşallah...

bebek arabası ne aldınız? yardımcı olur musunuz?

chicco living
graco
wollex
peg prego p3 arasında kararsızım

canım bende öle düşünüyorum seni onaylıyorum canım ve ben isterim erkenden yapmak ama kocacım gezmeyi ben gibi sever yine aynı seyleri yasıcak diye korkuyor diyorum sen niye korkuyosun ben korkmalıyım oda döndürüyor lafı ben senin düşündügüm için konusuyorum dio ben arada kabul ettiririm

chicco living
graco
wollex

canım ben neo nato diye bir marka aldım uzun araştırmalar sonunda çok memnunum kaldım
internetten bir araştır istersen videoları falan var izle ...

bende prima premium care 2 numara kullanıyorum ve artık ilk zamanlara göre daha az bez tüketmeye başladık. gece bizim kızda hiç çiş yapmıyo nerdeyse. ama sabah emzirirken bi anda dolduruyo :) :) kızlar ya benmide bebeğim 70 günlük oldu ama nasıl oyalayacağım gün içinde şaşırıyorum valla bi şeye 10 dakkadan fazla adapte olamıyolar malum. 15 dakka emizr 15 dakka gaz 15 dakka oyun dönence salıncağı derken en son emziğini veriyorum emerken uyuya kalıyo 1 saat içinde allahtan gece uykusuda iyi. güdüzleri 1 saat uyku 1 saat oyun şeklinde gidiyoruz ortalama günde 16 17 saat uyuyo hanımefendi :) :)
bizimde geçen 2. ay aşımız vardı yaptırdık gitmeden şurup verdim ona rağmen gece 38.3 lere geldi ateşi tekrar şurup verdim ıslak bezler falan düşürdük ateşini. aksine hiç huysuzlukta yapmadı. hanfendinin ateşi vardı genede gülüyodu kerata

chicco living
graco
wollex

bizim amcamız hediye getirdi bize graco travel sistem. ben çok memnunum ama yanlız biraz ağır. oturduğum binada asonsorden sonra iki merdiven var tek başına indiremiyorum. yani kimse yoksa dişarı çıkamıyoruz resmen. marka olarak illaki graco diyemem tabi fiyat olarak daha uygun modeller vardır ama tavsiyem hafif bi model olsun alırken deneyin tek başınıza kaldırabılıyomusunuz. bana hediye geldiği için değiştiremiyorumda idare ediyoz işte

haklısın cnm çok düşündüm yazsammı yazmasammı diye...
yanlış anlaşılmak yine sorun değil de sanki sütüm var der gibi olmak üzüyor beni açıkçası,çünkü anneyiz ya başka bir anneyi üzmek istemiyorum....

hurmanın faydası kesinlikle ve kesinlikle var....
umuyorum fayda görürsünüzzz cnmmm ben takipte olucamm farkettiğim diğer şeyleride yazıcam mutlaka

bol bol boooooooooool sütler inşallahhhhh

evet ya çok doğru haklısın turuncu. maşallah 3 ay olmuş zaten 4. ayda ufak ufak ek gıdalara başlayabiliyosun. 6. ayda dahada çoğalıyo ek gida seçenekleri.
bu arada bilinene göre hz. meryem hz isayı doğurduğunda ona hurma yemesi söylenmiş cebrail tarafından. kesinlikle vardır hurmanın faydası

Hz. Meryem'in o anda zihnen içinde bulunduğu sarsıntıyı gidermek ve Allah Teâlâ'nın koruması altında olduğunu hatırlatıp teskin etmek için ona şöyle seslenildi: "Sakın üzülme! Rabbin alt tarafından bir ırmak akıttı. Hurma dalını kendine doğru silkele, üzerine taze ve olgun hurmalar dökülsün" (Meryem, 19/24, 25).

hımmm sanırım birbirine çok yakın bizim kızçeler...ben de dün aşı yaptırdım üçlü şükür huzursuzluklar dışında önemli bi vukuatımız olmadı....ben sağlık ocağına sormuştum iki gün dediler bana eğer öyleyse yarın normale girecekler canım inş...

mşllh bezler hakkında epey bilgi sahibi olmuşsun deneyerek...ben hala prima premium care kullanıyorum 2 numarasını kızın 2. ay pek kilo almadığında malesef 3 numaraya geçmedim daha sizler ne zaman geçtiniz 3 numraya yani kaç kiloya ulaşınca geçersek daha rahat olurlar ki...acaba ben de mi huggies e geçsem?

kızlar bakıyorum bezlerden konu açılmış:)
hemen söz söylemesem olmaz diye düşündüm...
ben 3 numaraya geçene kadar prima aktif bebek kullandım...
bir sabah kalktım bütün yatak kaka olmuşşş(3. numaraya geçeli 1 ay oldu bu arada malum benim kızım tombalak)
kızdım gittim huggies aldım....aynı gün yine kakaalar çıktı...
ertesi gün yine derken molfix alacaktım... avm de yine kızımda huggies vardı kaka yapmıştı ve ben bebek bakım odasında kızımın kakalı giysilerini değiştirirken bir bayan bana bim de satılan bezi tavsiye ettiii....oda kaka sorununu bu bezle çözdüğünü söyledi... gittim aldım ve mucize... asla kakamız taşmadı:)

neyse ist a geldim anneme bez al bim den dedim...bitmiş 3 numara molfix almış annem ve sabah asya pusette otururken(ki pusete koyunca kaka yapar puseti lazımlık niyetine kullanıyor) boynuna kadar kaka....

şu anda evde bir paket huggies,bir paket üstelik mega paket molfix im varken ben bim de satılan 13 liralık bezden alıyorum devamlı...

araştırdım evyap sabunları tarafından üretiliyormuş hem mis kokuyor hem ekonomik geldi bana kızlar kaka taşma sorunu olanlara tavsiye ederim...üstelik ben asya ya pişik kremi kullanmıyorum her kakada poposunu yıkıyorum günde 2 kerede vücudunu yağlarken poposunuda yağlıyorum şükürler oldun pişik olmadı....

amma da yazdım hikayemi anlattım ki aynı sorunu yaşayanlar önyargılı olmayıp denesinler diye

sana katılıyorum hurma sütü artırıyor ben de farkettim.kızlar bide benim sütüm bayağı yağlı annemden Allah razı olsun doğumdan iki gün sönra hiiiç sütüüüüm yoktu.sonra annem bana şu siyah kayısılar varya ondan tereyağı ile kayısı tatlısı yaptı kırkıma kadar nerdeyse hergün yedim sütüm bollaştı arada yine yiyorum daha yerken iki göğsümde hemen süt doluyor.bir de herkes biliyor ama yine söyleyeyim tahin ve pekmezz kesinlikle tüketin her gün ondanda yiyordum hemde bir dolu kase size de tavsiye ederim.lütfen sütü az olanlar denesin paylaşmak istedim

aynen canım bizimki de biraz tombişşş bir aydır 3 numara kullanıyorum ama sıkmaya başladı 4 numaraya geçicem..
ben ilk doğduğunda prima kullandım 2 aya kadar önceleri memnundum ama sonra pişik yaptı benim kızıı şimdi molfix e geçtik 1 aydır onu kullanıyorum gayet memnunum hiç pişik yapmadı..

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de bugün 20 tane hurma yicem

Bismillah....
3-4 sene sonrası için anlaşalım derim ben
bence de yaniii hatta bn şuan bir daha çocuk düşenemeyenlerdenim.özel hayatımız kalmıyo resmen.çooook iyi düşünmek lazım.birincide özgürlüğüm bitti ikincide nasıl olurum bilemem.saçı başı dağınık kafayı yemiş bi kadın olurum heraldeee

geçen biri paylaşmıştı ya sütü artırmak için allah ın isimleeri söylüyorm diye netdi onlar bulamadm

canım zeynepyus paylaşmıştı
ya mukid
ya rezzak
ya şafi
c.c bunlardı canım...

Oyy valla yine seni okurken epey eglendim yaa .. ne hos esprituel yaklasiyorsun herseye masallah deyim daim olsun hep

Bez konusunda bende cok muzdaribim ya hele su huggies den nefret ettim , 2 numara tam bir felaket onla bezledigim her defasinda cocugu bastan asagi silip degistirmek zorunda kaldim cok fena sizdiriyor , suan pampers 2 numara mini kullaniyoruz ..idare ediyor oda soyle boyle

chicco living
graco
wollex

Ben kizlar Graco kullaniyorum valla rahat araba fren sistemi cok iyi, ki kizlar cok onemli bence pushchair de...bu yuzden bu arabayi onerebilirim gonul rahatliyla ,,

Beykoz sormustu galiba ikinci cocugu ne zaman dusunuyorsunuz diye, amac yine beraberce herseyi paylasalim olsun demis valla guzel dusunmus ama ben kendi adima soyleyecek olursam kizlar , malasef benim ikinciyi dusunmem zor bu cocukla bile evliligim nereya kadar surer allah kerim ...ama sizlerin manisi yoksa bence dusunun cocuk guzel, hem arada fazla yasta olmazsa birlikte paylasmayi ogrenerek buyurler,,tabii herkesin bu konuda bir dunya dusuncesi olacaktir ..ee normal insan oglu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…