2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

meleğim cnm bende senin yorumlarını okurken çok keyif alıyorum canım yaaa:)

ayrıca msn den ekledim seni bak bu konuyu konuşucaz seninle... hatta benm pc yeni geldi e malum eşimde yanımda pek giremiyorum nete ama haftaiçi görüşelim şekerimmm

bu konuyu biraz deşelimmm dertleşelim walla benimde ihtiyacım var ...

ahh başımıza gelenler (Allah beterinden saklasın )

bugun kızımın aşılarından dolayı huzursuzluğu olduğunu söylemiştim belki okumuşsunuzdur .. akşam huzursuzluğu devam etti 1 cay kasıgı calpol verdım banamısın demedi ve sürekli ağlama krizine girdi araba ile dışarı çıkardık normalde susardı yokk kesinlikle susmadı katılarak ağladı ,sakinleştiremedim ve sahil gezmemiz direk hastanede son buldu ...

doktor muayene etti özellikle zatüre aşısının ağrı yapabileceğini söyledi ayrıca idrarına bakalım dedi enfeksiyon olma ihtimaline karşın ve enfeksiyon çıktı yavrumda
nasıl olmuştu ne oldu hiç bir şey anlamadık kimbilir nasıl canı acıyor resmen ağlarken elleri ile yakama yapışıyor kuzum

şuan antibiyotik verdi onu kullanacağız... sizin bebişlerin başına gelen var mı neler bekliyor bizi acaba ? Allah ım inşallah tezden kurtuluruz bu illetten

sagol canimcim, ins sen ne zaman musait olursan ..bu arada ben ist u cok ozledim hele deniz kokusunu ,gelip benim oglani bir deniz havasi aldirttiriyim bir guzel

Amin canim allah beterinden saklasin hepimiizin yavrularini..cok gecmis olsun ins ilaclarini alir iyilesir biran once..valla benim oglanda asi sonrasi atesi cikar gibi oluyor ama bende senin gibi calpol veriyorum yani onun disinda bizde asi aksami diken uzerindeyiz, sabaha kadar kontrol altinda tutuyoruz ,. zor ama ne yapicaksin bir sekilde atlaticaklar artik ,simdi korktum valla 1 agustosta bir asimiz daha var simdiden endise sardi beni

canım ya içim tuhaf oldu sen bu cocukla bile evliligim nereye kadar gider diyince bir anne bunları diyosa cok agır seyler yasadı ve hala yasıyor demektir seni tebrik ediyorum ikinci cocugu yapıp evliigimi kurtarırım demedigin için insallah hayatında hersey cok güzel olur bebegin hayırlı olurda anasını yanlız bırakmaz hep korur tüm kötülüklere ve kötü insanların şerlerine karşı... sen hamile kalmasanda hep bizim oldugumuz yerlerde yaz olurmu

Canım kayranın bu sabah ki bezinde turuncu lekeler gördüm.Normalde susuz kalan bebeklerde olabilen bişeymiş.Takip edip yarın dr.la görüşceğim.
Bez konusu ise biz doğduğundan belli prima aktif kullanıyoruz.Zaten Kayra çok kaka yapan bir bebek değil.Daha hiç sırtına çıktığını bilmem kakasının.Yaptığında da ilk 5 dakika için de hemen değişiyorum pişik olmasın diye.
Bakalım şimdilik memnunum aktif bebekten.
Her bezinde pişik kremi sürmüyorum ama günde 1 kere sürüyorum.Bacak kıvrımları falan kızarıyor ona iyi geliyor.

Ben ender görünen vakalardanım canım...
Millet vitamalt içer sütü fışkırır,ben 4 şişe içtim hala tık yok.
Dün sabah bir koca kase hurma yedim,akşam semizotunu yoğurtlayıp yedim.Yerken de hep sen aklıma geldin ama ama maalesef sonuç yine aynı.

Canım çok güzel şeyler paylaşmısın.Hurma bir çok kişiye fayda ediyor ne güzel.Benim sütümü arttırmasa da en azından kalitesini arttırıyordur kim bilir .

gündüz uyumayan oğlum bugün 14.30dan beri uyuyor şaşkınım.........

şşşşşştttt...dilini ısırrr
Ben kayra akşamları güzel uyuyor dedim 3 gündür düzenmiz bozuldu valla

Biz kayra 5 kilo olunca geçtik 3 numaraya.

Benim sütümde baya yağlı gibi.Buzdolabına koyduğum sütlerin üzerinde genelde 1 cm yağ katmanı oluyor.
O kayısı kavurmasının yanında bir de incir kavururdu annem süt için,hele kase kase yediğim tahin pekmezleri aynaya baktıkça bende oluşmuş olan yağları gördükçe çok iyi hatırlıyorum..

Özel hayat mı ? O da ne ?....
Valla benim herif iyi sabırlı Allah razı olsun..
Evlilik yıl dönümümüzde akşam ne güzel muhabbet ediyorduk.Normalde Kayra gece deliksiz uyurdu ama o gece uyumayacağı tuttu tabi bizim kutlama planları da suya düştü .:111:
Ben desen zaten uçmuşum.Her yerim sarkmış durumda.Dolapta ne buluyorsam onu giyiniyorum.
Kocamı aklıma gelipte bir öpsem kocam bile şaşırıyor "hayırdır bişey mi oldu"diyor
Akşam desen 9.30da gözlerim kapanıyor.10 da yatak ta horluyor oluyorum (bu da doğumdan sonra çıktı valla)
Biz ki eşimle hep uykumuz olsun olmasın aynı saatte yatağımıza giderdik ama herşey bir an da o kadar değişti ki.
Kendimi kırk yıllık evliler gibi hissediyorum

Kıyamam....
Sen böyle yazınca çok üzüldüm gerçekten...Hepimiz birbirimizi şurada yazdığımız iki cümleyle tanıyoruz sadece..
Bu yazan kişiliklerin altında neler var hiç bilemiyoruz...
İnşaallah sen yanılırsın da bir ömür süren güzel bir evliliğin olur.

Çok çok geçmiş olsun canım..Rabbim şifa versin...
Bizim başımıza gelmedi ama başına gelen arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

Son düzenleme:

Ay Turuncum ağzınla bin yaşa yazdıklarına bakılırsa çok neşeli birisin,Allah daim etsin...Senle aynı dönemlerde evlenmişiz bizim de 3. yılımız.Sağlıklı ve mutlu evlilik dilerim.

İnşallah Allah gönlüne göre verir,burdan seni teselli etmekten öte yapabileceğimiz bir şeyler olsaydı keşke...

Günaydın hanımlar,bir kaç gündür yazamıyorum,çünkü kızımın beslenme sorunlarıyla uğraşıyoruz.Malum, gündüzleri 2 veya 3 öğün beslenmesinden hemen sonra kusuyor bizimki.Ayrıca emmiyor da.Dün doktora gittik 2 saat arayla değilde emmesi için 3 yada 4 saat arayla besle dedi,kusmasın önlemek için ise Gaviskon adlı bir ilaç verdi ayrıca mama olarak da gene milupanın ar mamasını kullan dedi.Dün aldım gaviskona hemen başladım, bakalım umarım işe yarar.Şimdilik bunları dene dedi geçmezse gel tahlillere başlayalım dedi.

Son düzenleme:
Bu arada ikinci çocuk meselesine gelince ben de düşünüyorum ama kızım 1,5 yaşına gelince,çünkü kızım nezaman bizimle aynı besinleri tüketmeye başlarsa o zaman 2.çocuğu düşüneceğim.Aynı anda iki evladıma da yetşmek istiyorum,ihmale gelmez bunlar...

çok teşekkürler canım

evet canım cok iyi fikir

kızlar maşallah diyeyim oğlum 10 gibi iyice beslenip sabaha kadar uyuyor hatta versem 9da emip uyuyacak ama arada hiç uyanmıyor haliyle ne besleniyor ne de altı değişiyor
okuduğum kitapta 12.haftadan snra 9 saat fln gece uykusu normal diyor ama yine de doktorumuza danışacağım tatil öncesi kontrole gidince
sizde durumlar nasıl?

2.soru daha kritik: eşinizle diyalogunuz ne alemde? ben ömer uyur uyumaz yatmak istiyorum yorgunluktn. yarım saat falan ancak oturabiliyorum yanında sonra sızıyorum. eşimi ihmal ettiğimi düşünüyorum acaba çok mu tembelim? kahve fln yapıp en azından 11e kadar oturayım diyorum ama gözümden uyku akıyor. :44:

ömere projektör aldık odasında onu izlrken uyuyor biraz uzun sürüyor arada ağlıyor ama alışır diye düşünüyorum baya sevdi çünkü size de tavsiye ederim odasına alıştırmak istiyorsanız

slm kızlar...oğlum bir aydır ishal...oğlumu sadece sağıp verdiğim anne sütyle besliyorum...kakası sarı yeşil karışık,sulu ve mukuslu..ilk iki hafta kanda vardı şu an yok...iki hafta ilaç kullandık geçmedi..bebeğimin kilosu iyi kusması da yok bu arada...bir gün deneme amaçlı sadece mama verdik kaka normale döndü..anlayacağınız anne sütünden kaynaklı ishalimiz..bu hep böylemi devam etcek bilmiyorum...dr larda ilaçları kullan geçer dedi geçmedi..enfeksiyon riskine karşı her seferinde biberonları,pompayı kaynatıyorum...çok yorucu ama alıştım..napcam bilmiyorum....

Canım bu sabah Kayrayı beslerken sen geldin aklıma "acaba naptı"diye.
İnşaallah en kısa zamanda düzelir bebişin.
Kayranın iştahsızlığı hala aynı şekilde devam ediyor.3 saatte bir 70 cc ile doyuyor ki Kayra bu miktarı 20 günlükken az bulup ağlayan bir bebekti.Napalım artık ay sonu 4.ay muayenesinde kilosuna göre doktor bişey söyler elbet.

Kayra akşam 18.30 da banyosunu yapıyor ve 19.00 da kendi odasında ki yatağına yatmış oluyor.(ara uyku saatinde değişiklik olursa en geç akşam 20.00 da uyumuş oluyor)
Sabah 07-07.30 arası uyanıyor.
Ama gece 3 kere beslenmek için uyanıyor,karnını doyuruyorum ve tekrar uyumaya devam ediyor..Karnını tam doyurmadığı için en uzun 4 saat uyur oldu bu aralar.
Yani gece uykumuz beslenme dahil toplam 11-12 saati buluyor.

Diğer kritik sorunun cevabı ise seninle aynı...
Eşimi çok ama çok ihmal ediyorum.
Aslında Kayra erken yatıyor ama o yattıktan sonra ortalığı toparla,iftar hazırlığı yap,iftardan sonra çayı demle,sonra namaz,sonra süt sağ,sonra soğumuş çayından bir bardak iç,sonra kalk eşine sahur için şimdiden bişeyler hazırla,sonra Kayranın gece termosunu hazırla,sonra bütün biberonlar temiz mi diye kontrol et,sonra Kayranın tekrar beslenme saati gelir....
Daha fazla "sonra"yok ise (çamaşır-ütü gibi) eşimin yanında bi yarım saat anca otururum ve gözlerim artık kapanmaya başlar.Gün içerisinde o kadar yoruluyorum ki akşam ayaklarım ağrıyor.Ben şu yaşıma kadar hiç derin uyuyupta horladığımı bilmem ama şu son 2 haftadır yorgunluktan nasıl yattığımı bile bilmiyorum.
Eşim ise çok anlayışlı.Normalde biz önceki yıllar sahura kadar otururduk,sonra öğlene kadar yatar keyif yapardık ama bu sene sahuru bile hazırlayamıyorum eşime.
Gece Kayranın sütü için kalktığımda ısıtıcının yanında "seni çok seviyorum"diye bir not bırakmış.
Çok hoşuma gitti ve kendi kendime kızdım.Bu gece eşime biraz daha fazla vakit ayırmayı planlıyorum.İnşaallah yine koltukta uyuklamam tabi :111:

Kayra öğlen uykusunu ve gece ben yatana kadar ki uykusunu kendi yatağında uyuyor.Şimdilik sorun çıkarmıyor bakalım :18:

Canım Kayranın kakasıda yaklaşık 1 aydır çok sulu.Doktor maflor verdi,iki kutu kullandık ama hala pek bir düzelme yok.Sadece günde 4-5 bez kaka yaparken bu günde 1 beze düştü.

Son düzenleme:

geçmiş olsun canım ... benzer bir durumu yakınım yaşamıştı ve süt alerjisi teşhisi konmuştu tabi bir çok sayıda doktor dolaşarak sıkı bir perhiz yapmıştı .. öncelikle süt ve süt ürünleri içeren gıdaları tüketmiyordu, her gün yediği şeyleri not ediyordu kakasında kan var ise o besine karşı alerjisi olduğunu anlayarak bir daha tüketmiyordu ortalama 1 yaşına kadar sürüyormuş bu hassasiyet sonradan kayboluyormuş senin yaşadığında benzer bir durum olabilir diye paylaşmak istedim.. Allah şifa versin

Turuncuu teşekkür ederim canım inşallhh Allah şifa verir benim bebeğime ve tüm bebeklere ...

Bugun eşimle tespit ettiğimiz müthiş bir buluştan söz etmek istiyorumm
yavrumuzun huzursuz olduğunda gaz sancısı oldugunda ve uykusuz geçirdiği sürenin uzamasından dolayı saç kurutma makinamız her daim açık olurdu ve bu şekilde uykuya dalardı kızım..

Buzuki Orhan adında bir müzisyenin Kolik isimli bir albümü mevcut.. bebeklerin rahatlaması için anne karnında ki seslere benzer seslerden müzikler yapmış ..kalp ritmi, su sesi, süpürge ve fön makinası seslerini duyuyorsunuz dinlediğinizde bu sesleri çok güzel bir şekilde harmanlamış çok etkileyici gerçekten ve inanılmaz işe yarıyor

açtığımız an yavrum dikkat kesildi ve resmen rahatladığını göz bebeklerinden anladım

kesinlikle tavsiye ederim.. işte link Hamilelik ve Annelik » Buzuki Orhan Osman bebeğiniz Ağlamasın dinle

benim kızımın da kakası aynı şekilde fakat kan olmadı hiç bu durum birkaç gündür var ben de henüz doktora gitmedim inş. yarın ya da en geç salıya gideceğiz.umarım bebişlerimiz için ciddi bir şey yoktur.

valla şekerim benim nur' um da öyle akaşm 10 banyo sonrası cupppp yatak bidaha sabah kalkıyoruz. arada uykusunda emziriyorum alt açmak bizdede yok. gündüzde bi saat eğlence 1 saat gene uyku :) senin gündüz uykuları ne alemde.toplamda 16 17 saat uyur benim fıstık :) valal benimde aklıma takılmıyor değil çarşamba kontrolumuz var bende sorucam
2. soruya gelince valla benim eşimle diyalogta malum cocuk biraz kopuk şuanda ama genede idare ediyoz bi şeklide gerçi benim kocişte aynı kızı gibi uykucu ben kızımı uyutup salona bi geliyorum bizimki salonda serilmiş 3lüye kestiriyo diyorum birininizi uyutmaya çalışıyom birinizi uyandırmaya yazık bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…