- 20 Kasım 2011
- 2.830
- 9.667
- 148
meleğim cnm bende senin yorumlarını okurken çok keyif alıyorum canım yaaa:)
ayrıca msn den ekledim seni bak bu konuyu konuşucaz seninle... hatta benm pc yeni geldi e malum eşimde yanımda pek giremiyorum nete ama haftaiçi görüşelim şekerimmm
bu konuyu biraz deşelimmm dertleşelim walla benimde ihtiyacım var ...
ahh başımıza gelenler(Allah beterinden saklasın )
bugun kızımın aşılarından dolayı huzursuzluğu olduğunu söylemiştim belki okumuşsunuzdur .. akşam huzursuzluğu devam etti 1 cay kasıgı calpol verdım banamısın demedi ve sürekli ağlama krizine girdi araba ile dışarı çıkardık normalde susardı yokk kesinlikle susmadı katılarak ağladı ,sakinleştiremedim ve sahil gezmemiz direk hastanede son buldu ...
doktor muayene etti özellikle zatüre aşısının ağrı yapabileceğini söyledi ayrıca idrarına bakalım dedi enfeksiyon olma ihtimaline karşın ve enfeksiyon çıktı yavrumda
nasıl olmuştu ne oldu hiç bir şey anlamadık kimbilir nasıl canı acıyor resmen ağlarken elleri ile yakama yapışıyor kuzum
şuan antibiyotik verdi onu kullanacağız... sizin bebişlerin başına gelen var mı neler bekliyor bizi acaba ? Allah ım inşallah tezden kurtuluruz bu illetten
Beykoz sormustu galiba ikinci cocugu ne zaman dusunuyorsunuz diye, amac yine beraberce herseyi paylasalim olsun demis valla guzel dusunmus ama ben kendi adima soyleyecek olursam kizlar , malasef benim ikinciyi dusunmem zor bu cocukla bile evliligim nereya kadar surer allah kerim ...ama sizlerin manisi yoksa bence dusunun cocuk guzel, hem arada fazla yasta olmazsa birlikte paylasmayi ogrenerek buyurler,,tabii herkesin bu konuda bir dunya dusuncesi olacaktir ..ee normal insan oglu
çooookkk sıcakkkkyaw ben böyle sıcak görmedim ankarada... biz sucuk gibi olurken bebişlerin terlememesi imkansız...
turuncu birara kayra gece çiş yapmıyor demiştin...yusuf ömer de öyle..ben nedenini kendimce buldumgece çok terledikleri için sıvıyı terle atıyorlar ve çiş yapmalarına gerek kalmıyor
kızlar bebeklerin her altını değiştirmede pişik önleyici krem sürüyor musunuz? ben sürüyorum acaba abartıyor muyum? Hangi bebek bezinden memnun kaldınız?ben huggiesle başladım 1-2 no iyiydi.3 numarayı beğenmedim. sıvı kakayı emmiyor ve kaka bebişin sırtına kadar gidiyor.prima aktif bebek in 3 nosunun boyutu güzel,inceliği iyi ama o da içindekiler açısından sağlıksız gibi geldi bana ki oda kakayı emmiyor.prima premium care 3 no aldım.yusuf ömere büyük geldi.peteksi bir dokusu var.sıvı kakayı emiyor ama bu sefer de çişin ıslaklığını olduğı gibi dışına veriyor. huggies ise organik pamuklu ve çiş ıslaklığını hiç anlamıyrsun bile...bunlar benim tespitlerim..siz ne öneriyorsunuz?
haklısın cnm çok düşündüm yazsammı yazmasammı diye...
yanlış anlaşılmak yine sorun değil de sanki sütüm var der gibi olmak üzüyor beni açıkçası,çünkü anneyiz ya başka bir anneyi üzmek istemiyorum....
hurmanın faydası kesinlikle ve kesinlikle var....
umuyorum fayda görürsünüzzz cnmmm ben takipte olucamm farkettiğim diğer şeyleride yazıcam mutlaka
bol bol boooooooooool sütler inşallahhhhh
evet ya çok doğru haklısın turuncu. maşallah 3 ay olmuş zaten 4. ayda ufak ufak ek gıdalara başlayabiliyosun. 6. ayda dahada çoğalıyo ek gida seçenekleri.
bu arada bilinene göre hz. meryem hz isayı doğurduğunda ona hurma yemesi söylenmiş cebrail tarafından. kesinlikle vardır hurmanın faydası
Hz. Meryem'in o anda zihnen içinde bulunduğu sarsıntıyı gidermek ve Allah Teâlâ'nın koruması altında olduğunu hatırlatıp teskin etmek için ona şöyle seslenildi: "Sakın üzülme! Rabbin alt tarafından bir ırmak akıttı. Hurma dalını kendine doğru silkele, üzerine taze ve olgun hurmalar dökülsün" (Meryem, 19/24, 25).
gündüz uyumayan oğlum bugün 14.30dan beri uyuyor şaşkınım.........
mşllh bezler hakkında epey bilgi sahibi olmuşsun deneyerek...ben hala prima premium care kullanıyorum 2 numarasını kızın 2. ay pek kilo almadığında malesef 3 numaraya geçmedim daha sizler ne zaman geçtiniz 3 numraya yani kaç kiloya ulaşınca geçersek daha rahat olurlar ki...acaba ben de mi huggies e geçsem?
sana katılıyorum hurma sütü artırıyor ben de farkettim.kızlar bide benim sütüm bayağı yağlı annemden Allah razı olsun doğumdan iki gün sönra hiiiç sütüüüüm yoktu.sonra annem bana şu siyah kayısılar varya ondan tereyağı ile kayısı tatlısı yaptı kırkıma kadar nerdeyse hergün yedim sütüm bollaştı arada yine yiyorum daha yerken iki göğsümde hemen süt doluyor.bir de herkes biliyor ama yine söyleyeyim tahin ve pekmezz kesinlikle tüketin her gün ondanda yiyordum hemde bir dolu kase size de tavsiye ederim.lütfen sütü az olanlar denesin paylaşmak istedim
bence de yaniii hatta bn şuan bir daha çocuk düşenemeyenlerdenim.özel hayatımız kalmıyo resmen.çooook iyi düşünmek lazım.birincide özgürlüğüm bitti ikincide nasıl olurum bilemem.saçı başı dağınık kafayı yemiş bi kadın olurum heraldeee .
Beykoz sormustu galiba ikinci cocugu ne zaman dusunuyorsunuz diye, amac yine beraberce herseyi paylasalim olsun demis valla guzel dusunmus ama ben kendi adima soyleyecek olursam kizlar , malasef benim ikinciyi dusunmem zor bu cocukla bile evliligim nereya kadar surer allah kerim ...ama sizlerin manisi yoksa bence dusunun cocuk guzel, hem arada fazla yasta olmazsa birlikte paylasmayi ogrenerek buyurler,,tabii herkesin bu konuda bir dunya dusuncesi olacaktir ..ee normal insan oglu
ahh başımıza gelenler(Allah beterinden saklasın )
bugun kızımın aşılarından dolayı huzursuzluğu olduğunu söylemiştim belki okumuşsunuzdur .. akşam huzursuzluğu devam etti 1 cay kasıgı calpol verdım banamısın demedi ve sürekli ağlama krizine girdi araba ile dışarı çıkardık normalde susardı yokk kesinlikle susmadı katılarak ağladı ,sakinleştiremedim ve sahil gezmemiz direk hastanede son buldu ...
doktor muayene etti özellikle zatüre aşısının ağrı yapabileceğini söyledi ayrıca idrarına bakalım dedi enfeksiyon olma ihtimaline karşın ve enfeksiyon çıktı yavrumda
nasıl olmuştu ne oldu hiç bir şey anlamadık kimbilir nasıl canı acıyor resmen ağlarken elleri ile yakama yapışıyor kuzum
şuan antibiyotik verdi onu kullanacağız... sizin bebişlerin başına gelen var mı neler bekliyor bizi acaba ? Allah ım inşallah tezden kurtuluruz bu illetten
Canım kayranın bu sabah ki bezinde turuncu lekeler gördüm.Normalde susuz kalan bebeklerde olabilen bişeymiş.Takip edip yarın dr.la görüşceğim.
Bez konusu ise biz doğduğundan belli prima aktif kullanıyoruz.Zaten Kayra çok kaka yapan bir bebek değil.Daha hiç sırtına çıktığını bilmem kakasının.Yaptığında da ilk 5 dakika için de hemen değişiyorum pişik olmasın diye.
Bakalım şimdilik memnunum aktif bebekten.
Her bezinde pişik kremi sürmüyorum ama günde 1 kere sürüyorum.Bacak kıvrımları falan kızarıyor ona iyi geliyor.
Ben ender görünen vakalardanım canım...
Millet vitamalt içer sütü fışkırır,ben 4 şişe içtim hala tık yok.
Dün sabah bir koca kase hurma yedim,akşam semizotunu yoğurtlayıp yedim.Yerken de hep sen aklıma geldin ama ama maalesef sonuç yine aynı.
Canım çok güzel şeyler paylaşmısın.Hurma bir çok kişiye fayda ediyor ne güzel.Benim sütümü arttırmasa da en azından kalitesini arttırıyordur kim bilir.
şşşşşştttt...dilini ısırrr
Ben kayra akşamları güzel uyuyor dedim 3 gündür düzenmiz bozuldu valla
Biz kayra 5 kilo olunca geçtik 3 numaraya.
Benim sütümde baya yağlı gibi.Buzdolabına koyduğum sütlerin üzerinde genelde 1 cm yağ katmanı oluyor.
O kayısı kavurmasının yanında bir de incir kavururdu annem süt için,hele kase kase yediğim tahin pekmezleri aynaya baktıkça bende oluşmuş olan yağları gördükçe çok iyi hatırlıyorum..
Özel hayat mı ? O da ne ?....
Valla benim herif iyi sabırlı Allah razı olsun..
Evlilik yıl dönümümüzde akşam ne güzel muhabbet ediyorduk.Normalde Kayra gece deliksiz uyurdu ama o gece uyumayacağı tuttu tabi bizim kutlama planları da suya düştü .:111:
Ben desen zaten uçmuşum.Her yerim sarkmış durumda.Dolapta ne buluyorsam onu giyiniyorum.
Kocamı aklıma gelipte bir öpsem kocam bile şaşırıyor "hayırdır bişey mi oldu"diyor
Akşam desen 9.30da gözlerim kapanıyor.10 da yatak ta horluyor oluyorum(bu da doğumdan sonra çıktı valla)
Biz ki eşimle hep uykumuz olsun olmasın aynı saatte yatağımıza giderdik ama herşey bir an da o kadar değişti ki.
Kendimi kırk yıllık evliler gibi hissediyorum
Kıyamam....
Sen böyle yazınca çok üzüldüm gerçekten...Hepimiz birbirimizi şurada yazdığımız iki cümleyle tanıyoruz sadece..
Bu yazan kişiliklerin altında neler var hiç bilemiyoruz...
İnşaallah sen yanılırsın da bir ömür süren güzel bir evliliğin olur.
Çok çok geçmiş olsun canım..Rabbim şifa versin...
Bizim başımıza gelmedi ama başına gelen arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
bence de yaniii hatta bn şuan bir daha çocuk düşenemeyenlerdenim.özel hayatımız kalmıyo resmen.çooook iyi düşünmek lazım.birincide özgürlüğüm bitti ikincide nasıl olurum bilemem.saçı başı dağınık kafayı yemiş bi kadın olurum heraldeee
canım zeynepyus paylaşmıştı
ya mukid
ya rezzak
ya şafi
c.c bunlardı canım...
Bu arada ikinci çocuk meselesine gelince ben de düşünüyorum ama kızım 1,5 yaşına gelince,çünkü kızım nezaman bizimle aynı besinleri tüketmeye başlarsa o zaman 2.çocuğu düşüneceğim.Aynı anda iki evladıma da yetşmek istiyorum,ihmale gelmez bunlar...
Günaydın hanımlar,bir kaç gündür yazamıyorum,çünkü kızımın beslenme sorunlarıyla uğraşıyoruz.Malum, gündüzleri 2 veya 3 öğün beslenmesinden hemen sonra kusuyor bizimki.Ayrıca emmiyor da.Dün doktora gittik 2 saat arayla değilde emmesi için 3 yada 4 saat arayla besle dedi,kusmasın önlemek için ise Gaviskon adlı bir ilaç verdi ayrıca mama olarak da gene milupanın ar mamasını kullan dedi.Dün aldım gaviskona hemen başladım, bakalım umarım işe yarar.Şimdilik bunları dene dedi geçmezse gel tahlillere başlayalım dedi.
kızlar maşallah diyeyim oğlum 10 gibi iyice beslenip sabaha kadar uyuyor hatta versem 9da emip uyuyacak ama arada hiç uyanmıyor haliyle ne besleniyor ne de altı değişiyor
okuduğum kitapta 12.haftadan snra 9 saat fln gece uykusu normal diyor ama yine de doktorumuza danışacağım tatil öncesi kontrole gidince
sizde durumlar nasıl?
2.soru daha kritik: eşinizle diyalogunuz ne alemde? ben ömer uyur uyumaz yatmak istiyorum yorgunluktn. yarım saat falan ancak oturabiliyorum yanında sonra sızıyorum. eşimi ihmal ettiğimi düşünüyorum acaba çok mu tembelim? kahve fln yapıp en azından 11e kadar oturayım diyorum ama gözümden uyku akıyor. :44:
ömere projektör aldık odasında onu izlrken uyuyorbiraz uzun sürüyor arada ağlıyor ama alışır diye düşünüyorum baya sevdi çünkü size de tavsiye ederim odasına alıştırmak istiyorsanız
slm kızlar...oğlum bir aydır ishal...oğlumu sadece sağıp verdiğim anne sütyle besliyorum...kakası sarı yeşil karışık,sulu ve mukuslu..ilk iki hafta kanda vardı şu an yok...iki hafta ilaç kullandık geçmedi..bebeğimin kilosu iyi kusması da yok bu arada...bir gün deneme amaçlı sadece mama verdik kaka normale döndü..anlayacağınız anne sütünden kaynaklı ishalimiz..bu hep böylemi devam etcek bilmiyorum...dr larda ilaçları kullan geçer dedi geçmedi..enfeksiyon riskine karşı her seferinde biberonları,pompayı kaynatıyorum...çok yorucu ama alıştım..napcam bilmiyorum....
slm kızlar...oğlum bir aydır ishal...oğlumu sadece sağıp verdiğim anne sütyle besliyorum...kakası sarı yeşil karışık,sulu ve mukuslu..ilk iki hafta kanda vardı şu an yok...iki hafta ilaç kullandık geçmedi..bebeğimin kilosu iyi kusması da yok bu arada...bir gün deneme amaçlı sadece mama verdik kaka normale döndü..anlayacağınız anne sütünden kaynaklı ishalimiz..bu hep böylemi devam etcek bilmiyorum...dr larda ilaçları kullan geçer dedi geçmedi..enfeksiyon riskine karşı her seferinde biberonları,pompayı kaynatıyorum...çok yorucu ama alıştım..napcam bilmiyorum....
kızlar maşallah diyeyim oğlum 10 gibi iyice beslenip sabaha kadar uyuyor hatta versem 9da emip uyuyacak ama arada hiç uyanmıyor haliyle ne besleniyor ne de altı değişiyor
okuduğum kitapta 12.haftadan snra 9 saat fln gece uykusu normal diyor ama yine de doktorumuza danışacağım tatil öncesi kontrole gidince
sizde durumlar nasıl?
2.soru daha kritik: eşinizle diyalogunuz ne alemde? ben ömer uyur uyumaz yatmak istiyorum yorgunluktn. yarım saat falan ancak oturabiliyorum yanında sonra sızıyorum. eşimi ihmal ettiğimi düşünüyorum acaba çok mu tembelim? kahve fln yapıp en azından 11e kadar oturayım diyorum ama gözümden uyku akıyor. :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?