2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Sağol canım çok düşüncelisin,inşallah Kayra da sorununu bir an evvel atlatmış olur.AKLIMA GELDİ BİBERONUN DELİĞİNİ DEĞİŞTİR İSTERSEN VALLA BAKTIM BENİM KIZ EMMİYOR BEN DE AVENTİN ORTA AKIŞKANLI 3 DELİKLİ BİBERONUNA GEÇTİM DAHA BUGÜN BAŞLADIM UMARIM VERİMLİ OLUR.

Kızlar ben doğduğundan beri prima premirum care kullanıyorum (beyaz olanından).ve ne bir tasma nede pisik oldu gayet rahatsız fakat suan 3 numara kullanıyoruz ama 4 e geçince bez sayısında düşüyor valla ne yapacam bilmiyorum. Aktif bebege be zaman gecmek lazım acaba?

bildiğim kadarıyla premium care 1,2, ve 3 sıvı kaka emme özelliğine sahip fakat 4te öyle bir durum yok zaten dört numaraya geçen bebeğin kakası da öncekine nazaran katılaşmaya başlıyor.o yüzden zannımca 4 numara için aktif bebeğe geçebilirsin.

Canım ben de orta akışkan 3+ olandan aldım ama onunla içmeyi beceremedi.Ağzına fazla geldiği için dışına akıtıyordu hep ve süt de ziyan oluyor bu şekilde.Geri yavaş akıtan +1 olanı taktım.
Birkaç gün sonra tekrar denerim bakalım.

çok iyi yaa... hemen deneyeceğim ben de :)

Ben kızımı bu müziklere uyutuyorum çok ise yarıyor . Bu arada biz bugun 2 aylık olduk ve bugun itibariyle alınadım parmağıma olmaya başladı. Cidden çok mutlu oldum 4 aydır takamiyordum :))

Alyans yazacağıma ne yazmisim telefondan bu kadar oluyor iste:))

selam kızlarrr bizim uyku duzenımız degısıo sureklııı mesela buugn gunduz tam 3 saat uyudu normalde yarım saat anca uyur demın emdı gerı uyuduu böle oluncada nıye uyuyakı dıorum acaba bı sorunmu var anne olmak zormusss:))))))) esımle fazla vakıt gecıremıorum tabıkııı cunku cok yorgun ve gergın oluyorumm ıftar hazırla sahura kalkk gerı yat gerı kalkk ben yoruluyorum basım agrıorrr oglan uyuyunca gözum yatakta oluo vallaa 11de yatıyorum geneldee :) 3 aylık kontorlumuz vardıı 7000gr 65 cmm olmusum bas cevremız gene buyuk 42 cm cıktı bebegımm gelıskın bayaaaa:)

kızlar merhaba...eşim bugün döndü bursaya kısmetse haftaya bizi almaya gelicek baba kız fena koklaştılar 2 gün:):)

eşim döndü asya o saatten beri ne uyuyo ne emio mızır mızır sürekli uykulu ama hareketli walla...
hissettimi naptı çocuuum wallaaa
neyse Allah ayırmasın baba kızı walla:)

ben gebelikten önce her akşam eşimle evde nargile kahve keyfi yapardık,doğumgününde eşime nargile hediye almıştım ve 2 kişilik kahve takımı....nargile kafe havasında takılırdık.... hatta haftasonları iftarda başlardık sahura kadar ohh walla:)

hamilelikte olmadı tabi ama şimdi yine her akşam yorgunda olsam uykusuzda olsam hatta bazen kızımı emzirirken dalıyorum geri uyanırım önce kahvemizi içer sohbet ederiz... bu beni psikolojik olarak çok rahatlatıyor... malum artık eskisi kadar ilgilenemiyoruz birbirimizle sohbet falan edemiyoruz ama bunu ihmal etmemeye çalışıyoruz.... ve çok iyi geliyor paylaşımları artırmak lazım diye düşünüyorum:)çocuk cidden özel paylaşımları engelliyor

ahhh ahhh buzukinin albümü bile kar etmemişti bize...umuyorum bir çok kişi faydasını görür:) ne günlerdi ....artık yolda hamile görsem inş bebeği gazsız olur diye dua ediyorum resmen

bende hangi bez hangi bez kararsız kalıyordum aktif bebek emmiyordu demek ondan taşıyordu kakaları... reyonda öyle bakınıyordum ne alsam diye... kuru var aktif var premium care var varda var....

oyyy maşallahhhh annesii yaaa.... benm kızda 2 aylıkken 6.100 dü... sanırım 7 kg yu geçti kucakta tutmak bana çok zor geliyor artık... haftaya bakalım belli olur .... senin bebeğininde kıvrımları pişik oluyormu sevgi006 ?
kilo alması beni endişelendirio

Gozumden uykuakiyor amayarin fizik tedaviye gidecegim icin sut sagiyorum...
Oglum 8kiloyu gordu boyu 6d kafasi da 42cm oldu cok sukur
Haliyle tasimak da zorlasti beyefendiyi :)
gezmelere gidecegiz hevesiyle arac koltuguyla berabertasiyinca belimi
sakatladim gunde 2saat ayriyiz kuzumla
Siz siz olun ziorlamayin vucudunuzu
Zatenhassasve yorgunuz aman haa

Bu arada avent pompaya gicik oldum yarim saat oldu kafam sisti daha 100cc cikti

Urun her bebekte ayni etkiyi gostermeyebilir ama pisik sorunu yasayanlara birkac gun unibaby yagini da denemelerini oneririm
Ben oglum dogdu dogali her bez degisimi ve banyo sonrasinda kullaniyorum sadece disardaysam yanima almiyorum ve hoc kizarip pisikolmadik cok sukur
Unibaby pisik onleyici krem cildinde topak topak kaldi sevmedik ama yagindan cok memnunuz

kızlar benden söylemesi olurda pişik olursa en etkili çözüm saf sızma zeytinyağı sürün. benim bütün yiğenlerimde ve kızımda süper işe yaradı 1 günde geçiriyo resmen

benim bebegim memeye cok duskun karni doysada memeyi birakmiyo keyif yapiyo uykusu gelince de meme istiyo ilk ay izin veriyodum memede uzun sureler kalmasina ama sonra 15 20 dk nin yeterli oldugunu ogrendim simdi 20 dk dan fazla tutmuyorum 2 sn mizildaniyo susuyo uykuya gecerken de once meme 2 coklatiyo gozler gidiyo memeden aliyorum 2 dk hafif ayakta salliyorum uyuyo hanfendi direkt ayakta sallayinca agliyo napacam bilmiyorum

Bir de kucakta sallamayı dene belki işe yarar.Ben uyuyamadığı zaman kucağıma alıp evin içinde geziniyorum öyle uyuyor.Tabi gündüz uykumuz hep kısa sürüyor.

Bir de kucakta sallamayı dene belki işe yarar.Ben uyuyamadığı zaman kucağıma alıp evin içinde geziniyorum öyle uyuyor.Tabi gündüz uykumuz hep kısa sürüyor.

Canim zaten kokuma alisti diye dusunuyorum kucagimda da uyuyo calismaya baslayinca napacam diye dusunuyorum

Kızlar bebisim bu ayın 3. De 3. Ayına girecek fakat son bir haftadır meme emerken bası sürekli tersiyle hatta su icinde kalıyor. Araştırdım d vitamini eksikliği olabilir diyor. Ama d vitaminini HERGÜN veriyorum. Sizde de boyle sorun var mı?acaba sıcaklardan mı oluyor?

canım sıcaklarda n oluyo bizimki emerken çok terliyo öyle olunca emmek istemiyo. serin bi odaya geçince emiyo. bizim bebek gündüzleri ne güzel kendi başına uyuyo ama geceleri uyumakta direşiyo gece 1 de uyuyo o da sallayarak. sallamasam o da yok

fındık bahçelerinde kullanacaksanız, wrap slingi tavsiye ederim. eskiden tarla bahçelerde çocukları sarıp sırtlarında taşıdıkları gibi taşırsın oğlunu.istersen bir kumaş parçasıyla dene evde önce:) zaten wrap sling dikişsiz düz bir kumaş. ama esnek olması önemli... baştan alışması zor olabiliyor. ben bazı zamanlar dışarı çıktığımda, tuhaf bakışlara maruz kalıyorum tabii :)

-çocuk bunalır kızım, diyen teyzeler
-bebek orada rahat mı, diyen kasiyer kızlar

bir çingene ile filan karşılaşıp da, bu da bizden, diyecek diye ödüm kopuyor

bugün saatlerce uyumayan, uykusuzluktan gözleri kıpkırmızı olduğu halde inatla uyumayan oğlumu en sonunda slinge koyup evi toparlamaya başlayınca orada uyuyakaldı... seviyorum şunları yaa.....

Kayra birkaç gündür iyice kucakcı oldu çıktı
Hele numaradan ağlamaları yok mu yatırdığımda.Tek gözü açık tek gözü kapalı,dudaklar hafif büzülüyor "bak ağlarım haaa"dercesine...
İşimiz var bu bıdıklarla valla

Az önce oturdum elma yiyordum.Kayra da sessiz sessiz seyrediyor beni.Kedinin ciğere baktığı gibi derler ya ,aynı onun gibi.
Ben de bir dilim kesip diline değdirdim,hemen yalanmaya başladı.Biraz daha diline değdirmeye devam ettim,tabi bu bıdık almayayım diye bide ellerimi sıkı sıkı tutup yalamaya devam ediyor .
Daha küçük olduğu için şimdilik diline değdirmek yeterli.İnşaallah ek gıda da fazla sorun yaşamayız.

Kızlar ben 4 aylıkken 1-2 kaşık şeklinde tattırmaya başlayacağım artık gıdaları,sonra ki ay ise ek gıdaya geçerim diye düşünüyorum.
Sade anne sütü alsaydı 6 aya kadar beklerdim ama bu şekilde biraz daha erkene alabilirim gibime geliyor.

ben yemek yerken menüde ne varsa hepsinden emziğine değdirip veriyorum sarmısaklı yogurtun bile tadına baktı karpuz herşey patates püresinden ufak verdim hatta alışsın diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…