Canım bu sabah Kayrayı beslerken sen geldin aklıma "acaba naptı"diye.
İnşaallah en kısa zamanda düzelir bebişin.
Kayranın iştahsızlığı hala aynı şekilde devam ediyor.3 saatte bir 70 cc ile doyuyor ki Kayra bu miktarı 20 günlükken az bulup ağlayan bir bebekti.Napalım artık ay sonu 4.ay muayenesinde kilosuna göre doktor bişey söyler elbet.
Kayra akşam 18.30 da banyosunu yapıyor ve 19.00 da kendi odasında ki yatağına yatmış oluyor.(ara uyku saatinde değişiklik olursa en geç akşam 20.00 da uyumuş oluyor)
Sabah 07-07.30 arası uyanıyor.
Ama gece 3 kere beslenmek için uyanıyor,karnını doyuruyorum ve tekrar uyumaya devam ediyor..Karnını tam doyurmadığı için en uzun 4 saat uyur oldu bu aralar.
Yani gece uykumuz beslenme dahil toplam 11-12 saati buluyor.
Diğer kritik sorunun cevabı ise seninle aynı...
Eşimi çok ama çok ihmal ediyorum.
Aslında Kayra erken yatıyor ama o yattıktan sonra ortalığı toparla,iftar hazırlığı yap,iftardan sonra çayı demle,sonra namaz,sonra süt sağ,sonra soğumuş çayından bir bardak iç,sonra kalk eşine sahur için şimdiden bişeyler hazırla,sonra Kayranın gece termosunu hazırla,sonra bütün biberonlar temiz mi diye kontrol et,sonra Kayranın tekrar beslenme saati gelir....
Daha fazla "sonra"yok ise (çamaşır-ütü gibi) eşimin yanında bi yarım saat anca otururum ve gözlerim artık kapanmaya başlar.Gün içerisinde o kadar yoruluyorum ki akşam ayaklarım ağrıyor.Ben şu yaşıma kadar hiç derin uyuyupta horladığımı bilmem ama şu son 2 haftadır yorgunluktan nasıl yattığımı bile bilmiyorum.
Eşim ise çok anlayışlı.Normalde biz önceki yıllar sahura kadar otururduk,sonra öğlene kadar yatar keyif yapardık ama bu sene sahuru bile hazırlayamıyorum eşime.
Gece Kayranın sütü için kalktığımda ısıtıcının yanında "seni çok seviyorum"diye bir not bırakmış.
Çok hoşuma gitti ve kendi kendime kızdım.Bu gece eşime biraz daha fazla vakit ayırmayı planlıyorum.İnşaallah yine koltukta uyuklamam tabi :111:
Kayra öğlen uykusunu ve gece ben yatana kadar ki uykusunu kendi yatağında uyuyor.Şimdilik sorun çıkarmıyor bakalım :18:
Canım Kayranın kakasıda yaklaşık 1 aydır çok sulu.Doktor maflor verdi,iki kutu kullandık ama hala pek bir düzelme yok.Sadece günde 4-5 bez kaka yaparken bu günde 1 beze düştü.
kızlar bakıyorum bezlerden konu açılmış:)
hemen söz söylemesem olmaz diye düşündüm...
ben 3 numaraya geçene kadar prima aktif bebek kullandım...
bir sabah kalktım bütün yatak kaka olmuşşş(3. numaraya geçeli 1 ay oldu bu arada malum benim kızım tombalak)
kızdım gittim huggies aldım....aynı gün yine kakaalar çıktı...
ertesi gün yine derken molfix alacaktım... avm de yine kızımda huggies vardı kaka yapmıştı ve ben bebek bakım odasında kızımın kakalı giysilerini değiştirirken bir bayan bana bim de satılan bezi tavsiye ettiii....oda kaka sorununu bu bezle çözdüğünü söyledi... gittim aldım ve mucize... asla kakamız taşmadı:)
neyse ist a geldim anneme bez al bim den dedim...bitmiş 3 numara molfix almış annem ve sabah asya pusette otururken(ki pusete koyunca kaka yapar puseti lazımlık niyetine kullanıyor) boynuna kadar kaka....
şu anda evde bir paket huggies,bir paket üstelik mega paket molfix im varken ben bim de satılan 13 liralık bezden alıyorum devamlı...
araştırdım evyap sabunları tarafından üretiliyormuş hem mis kokuyor hem ekonomik geldi bana kızlar kaka taşma sorunu olanlara tavsiye ederim...üstelik ben asya ya pişik kremi kullanmıyorum her kakada poposunu yıkıyorum günde 2 kerede vücudunu yağlarken poposunuda yağlıyorum şükürler oldun pişik olmadı....
amma da yazdım hikayemi anlattım ki aynı sorunu yaşayanlar önyargılı olmayıp denesinler diye
Kızlar ben doğduğundan beri prima premirum care kullanıyorum (beyaz olanından).ve ne bir tasma nede pisik oldu gayet rahatsız fakat suan 3 numara kullanıyoruz ama 4 e geçince bez sayısında düşüyor valla ne yapacam bilmiyorum. Aktif bebege be zaman gecmek lazım acaba?
Sağol canım çok düşüncelisin,inşallah Kayra da sorununu bir an evvel atlatmış olur.AKLIMA GELDİ BİBERONUN DELİĞİNİ DEĞİŞTİR İSTERSEN VALLA BAKTIM BENİM KIZ EMMİYOR BEN DE AVENTİN ORTA AKIŞKANLI 3 DELİKLİ BİBERONUNA GEÇTİM DAHA BUGÜN BAŞLADIM UMARIM VERİMLİ OLUR.
Turuncuu teşekkür ederim canım inşallhh Allah şifa verir benim bebeğime ve tüm bebeklere ...
Bugun eşimle tespit ettiğimiz müthiş bir buluştan söz etmek istiyorumm
yavrumuzun huzursuz olduğunda gaz sancısı oldugunda ve uykusuz geçirdiği sürenin uzamasından dolayı saç kurutma makinamız her daim açık olurdu ve bu şekilde uykuya dalardı kızım..
Buzuki Orhan adında bir müzisyenin Kolik isimli bir albümü mevcut.. bebeklerin rahatlaması için anne karnında ki seslere benzer seslerden müzikler yapmış ..kalp ritmi, su sesi, süpürge ve fön makinası seslerini duyuyorsunuz dinlediğinizde bu sesleri çok güzel bir şekilde harmanlamış çok etkileyici gerçekten ve inanılmaz işe yarıyor
açtığımız an yavrum dikkat kesildi ve resmen rahatladığını göz bebeklerinden anladım
kesinlikle tavsiye ederim.. işte link Hamilelik ve Annelik » Buzuki Orhan Osman bebeğiniz Ağlamasın dinle
çok iyi yaa... hemen deneyeceğim ben de :)
Ben kızımı bu müziklere uyutuyorum çok ise yarıyor . Bu arada biz bugun 2 aylık olduk ve bugun itibariyle alınadım parmağıma olmaya başladı. Cidden çok mutlu oldum 4 aydır takamiyordum :))
kızlar maşallah diyeyim oğlum 10 gibi iyice beslenip sabaha kadar uyuyor hatta versem 9da emip uyuyacak ama arada hiç uyanmıyor haliyle ne besleniyor ne de altı değişiyor
okuduğum kitapta 12.haftadan snra 9 saat fln gece uykusu normal diyor ama yine de doktorumuza danışacağım tatil öncesi kontrole gidince
sizde durumlar nasıl?
2.soru daha kritik: eşinizle diyalogunuz ne alemde? ben ömer uyur uyumaz yatmak istiyorum yorgunluktn. yarım saat falan ancak oturabiliyorum yanında sonra sızıyorum. eşimi ihmal ettiğimi düşünüyorum acaba çok mu tembelim? kahve fln yapıp en azından 11e kadar oturayım diyorum ama gözümden uyku akıyor. :44:
Turuncuu teşekkür ederim canım inşallhh Allah şifa verir benim bebeğime ve tüm bebeklere ...
Bugun eşimle tespit ettiğimiz müthiş bir buluştan söz etmek istiyorumm
yavrumuzun huzursuz olduğunda gaz sancısı oldugunda ve uykusuz geçirdiği sürenin uzamasından dolayı saç kurutma makinamız her daim açık olurdu ve bu şekilde uykuya dalardı kızım..
Buzuki Orhan adında bir müzisyenin Kolik isimli bir albümü mevcut.. bebeklerin rahatlaması için anne karnında ki seslere benzer seslerden müzikler yapmış ..kalp ritmi, su sesi, süpürge ve fön makinası seslerini duyuyorsunuz dinlediğinizde bu sesleri çok güzel bir şekilde harmanlamış çok etkileyici gerçekten ve inanılmaz işe yarıyor
açtığımız an yavrum dikkat kesildi ve resmen rahatladığını göz bebeklerinden anladım
kesinlikle tavsiye ederim.. işte link Hamilelik ve Annelik » Buzuki Orhan Osman bebeğiniz Ağlamasın dinle
Kızlar ben doğduğundan beri prima premirum care kullanıyorum (beyaz olanından).ve ne bir tasma nede pisik oldu gayet rahatsız fakat suan 3 numara kullanıyoruz ama 4 e geçince bez sayısında düşüyor valla ne yapacam bilmiyorum. Aktif bebege be zaman gecmek lazım acaba?
selam kızlarrr bizim uyku duzenımız degısıo sureklııı mesela buugn gunduz tam 3 saat uyudu normalde yarım saat anca uyur demın emdı gerı uyuduu böle oluncada nıye uyuyakı dıorum acaba bı sorunmu var anne olmak zormusss:))))))) esımle fazla vakıt gecıremıorum tabıkııı cunku cok yorgun ve gergın oluyorumm ıftar hazırla sahura kalkk gerı yat gerı kalkk ben yoruluyorum basım agrıorrr oglan uyuyunca gözum yatakta oluo vallaa 11de yatıyorum geneldee :) 3 aylık kontorlumuz vardıı 7000gr 65 cmm olmusum bas cevremız gene buyuk 42 cm cıktı bebegımm gelıskın bayaaaa:)
Urun her bebekte ayni etkiyi gostermeyebilir ama pisik sorunu yasayanlara birkac gun unibaby yagini da denemelerini oneririm
Ben oglum dogdu dogali her bez degisimi ve banyo sonrasinda kullaniyorum sadece disardaysam yanima almiyorum ve hoc kizarip pisikolmadik cok sukur
Unibaby pisik onleyici krem cildinde topak topak kaldi sevmedik ama yagindan cok memnunuz
benim bebegim memeye cok duskun karni doysada memeyi birakmiyo keyif yapiyo uykusu gelince de meme istiyo ilk ay izin veriyodum memede uzun sureler kalmasina ama sonra 15 20 dk nin yeterli oldugunu ogrendim simdi 20 dk dan fazla tutmuyorum 2 sn mizildaniyo susuyo uykuya gecerken de once meme 2 coklatiyo gozler gidiyo memeden aliyorum 2 dk hafif ayakta salliyorum uyuyo hanfendi direkt ayakta sallayinca agliyo napacam bilmiyorum
Bir de kucakta sallamayı dene belki işe yarar.Ben uyuyamadığı zaman kucağıma alıp evin içinde geziniyorum öyle uyuyor.Tabi gündüz uykumuz hep kısa sürüyor.
cevabın için tşk ederim canım.hala kararsızım.3 çeşiti de alamam tabibebeğimi taşımkata şimdiden zorlanıyorum.boyunum ve sırtım ağrıyor.mei-tai aklıma yattı ama yusuf ömer henüz 2,5 aylık ve bana en çok ramazan bayramı için lazım.eşimin memleketinde fındık bahçelerinde kullanıcaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?