2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

ek gıdalara geçilirken doktorlar muhakkak öncelikle sebzelerden başlanılmasını söylüyor meyve yada muhallebi verilirse daha sonra çocuklar sebzeleri almıyormuş ben brokoli çorbasıyla başlarım herhalde diyorum:) derin dondurucuya bol bol enginar yapmıştım o da çok iyi geliyormuş bebeklere.

ben yemek yerken menüde ne varsa hepsinden emziğine değdirip veriyorum sarmısaklı yogurtun bile tadına baktı karpuz herşey patates püresinden ufak verdim hatta alışsın diye

........
Cenera bebeğin daha çok küçük.
Lütfen ona tuzlu,baharatlı,salçalı şeyleri şimdiden tattırma.
Ayrıca patates püresi bebekte kabızlık yapabilir.Ek gıdaya geçildiğinde bile bebeklerin damak tatlarının alışması için sebze ve meyveler önce tek halinde veriliyor.Hem bağırsakları alışıyor hem damak tatları gelişiyor.

Ek gıdaya bazı doktorlar meyve ile başlatır (elma-armut-şeftali) ki bağırsaklar tepki verip kabızlık olmasın diye.
İlk verilen sebze ise brokoli olmamalı.Malum brokoli karnıbaharın amca oğlu sayılır ve yetişkin insanda bile fazlasıyla gaz yapar.
Bebeklerin başlangıç sebzeleri havuç-kabak şeklinde olmalıdır ki gaz yapmasın.

Arkadaşlar herkese merhaba bikaç gündür yazmıyorum ama mutlaka okuyorum,sonradan aranıza giripte her yazıya yorum yaptığım için antipatinizi toplamak istemedim bende usulca sessiz sessiz kenardan izledim Geçipte sonradan hortlayan gaz sancımızla başımız dertte,ama benim anlamadığım ayakta gezdirirken oyun oynarken gaz maz yok nezaman sütünü içirmeye kalksam yada uyutmaya resmen çırpınıyor sancı çeker gibi dizlerini kendine çekip yumruklarını yüzüne bastırıyor.Bide bir insanın nazarı bukadarmı değer kendi bebişine kime düzene girdik şöyle uyuyor böyle akıllı desem bana kök söktürüyor Cuma günü 3 ayımız doluyor bakalım kilomuzu çok merak ediyorum,eşime diyorum ki eger kızımız alması gereken kiloyu almışsa ödül istiyorum çünkü nasıl yedirdiğimi bir ben birde allahım biliyor,resmen türlü türlü şebekliklerle ayakta geze geze 3 yudum 5 yudum şeklinde bitittiriyorum.Ek gıdalara geçmeyi sabırsızlıkla bekliyodum sütüm yetmiyor diye fakat korkmaya başladım.artık heryerimiz sebze meyve yoğurt olur,sütü bile biberondan ağazına alıp tükürüyor,mamaysa sorun yok ama sağıp verdiysem içim gididyor
Bu arada eşleri ihmal etme konusundaki yazılarınız beni biraz rahatlattı çünkü sadece bende sorun var sanıyordum resmen elimde olsa 9 da kızımla uyumak istiyorum eee sabah 6 da kalkınca Öğleden sonra kızım uyudugunda bende onunla uyuyamıyorum yemek iş güç derken ...Neyse eşim bana bi jest yaptı haftada 2 yarım gün bi bayan geliyor temizlik için bayağı rahatladım.Gerçi ucu kendisine dokunuyor diye böyle bi jest yapsada işime yaradı,hani işten gelince tut evi süpüreyim tut sileyim tut....vb.baktı olcak gibi değil kökten çözdü işi

Oyy canim sakin yeniyim falan diye dusunme burada herkes mayis annesi farketmiyor yenisi eskisi , sen rahat ol yani yazman gerektigini hissettiginde cekinme bence yaz..
Esini taktir ettim valla masallah guzel bir jest yapmis, iyide dusunmuz akliyla bin yasasin , ins devami gelir bu jestlerin canim..
Ek gida olayini bende turuncu gibi erken baslatma taraftariyim malum sutun gunden gune daha cok azaliyor ve ahlanip vahlanmayip kendime en iyi cozum yavas yavas gidalara onem sirasina gore baslatma olucak ..bu konuda pirinc lapasinin cok iyi oldugunu duydum bebeklerinin gelisimi icin sizler ne dusunuyorsunuz hic duyan varmi aranizda

tüm mayıs annelerine merhaba..tüm mayıs kuzularınada:54
bi kaç yorucu günün ardından geçmişe göz attım hemen herkeste herşey yolunda anladığım kadarıyla:)bende misafirlerimi ağırladım çok şükür bi kaç kişi daha var ama onlar kaldı artık 1 hafta sonrasında gidiceğimiz için ufak ufak hazırlıklara başlamak lazım...eş ilişkilerinden,süt yapan yiyeceklerden,bezlerden ve ek gıdalardan bahsedilmiş...bana süt yapan yiyecekleri paylaşmak istiyorum önce..öncelikli olarak emzirmek bebeğim beni her emdiğinde göğüslerimin sızladığını hissediyorum emdikçe artıyo,bol bol su sıcaklardan yandığım için bardak elimden düşmüyo zaten:)üzüm yaprağı sarın sarın yiyin kızlarhurma,lokum ve cezerye bunları tükettiğim zaman arttığını fark ettim..özellikle lokum yediğim gün fışkırmıştı..kocişlede ilişkimiz aynı sizlerin ki gibihep Tarık Buğrayla ilgileniyorum onuda ihmal ediyorum ama sağolsun hiç şikayet etmiyo geceleri sızıp kaldığım için sahurda yemeğini kendi hazırlıyo genelde,çalar saati ayarlıyorum ama uyku sersemi kapatıp uyumaya devam ediyorumütüsünü kendi yapıyo arada benimkileride sıkıştırıyorum onlarda aradan çıkıyosadece akşamları beraber yaptığımız şey karşılıklı çay içmekarada bi adamcağız sırnaşıyo ama benim pıtırcık ne yaptımsa 24:00 dan önce uyumuyo o saatten sonrada sırnaşma falan düşünemiyorum vallahemen uyuyorumbez olarakta ilk önce prima kullandım posunda pişik oldu bebeğimin ben bezdendir diye düşünerek molfix e geçtim pişiği azaldı ama tamamen geçmedi doktora götürdüğümde ıslak mendilden olduğunu söyledi şimdi sonra tekrar primaya geçtim aktif bebek kullanıyorum son aldığım paketi 4 numara aldım..bu arada benim kuzu kafasını artık çok uzun süre tutabiliyo,yan yatırınca kütt yüz üstü dönüyo değişimleri için 1 gün bile çok önemli..bizden şimdilik bu kadar

Canım burası hepimizin forumu.Her isteyen istediği zaman düşüncesini yazabilir...
Bizimde sonradan hortlayan sancılarımızla başımız dertte.Ne güzel bitti diye sevinirken başa döndük bir anda :100:
Ben de aynı ne zaman çok düzenli yatıyor kalkıyor desem çocuğun düzeni bozuluyor.Akşam iftara davetliyiz,gittiğim yerde bu çocuk çok huysuz,yemiyor içmiyor uyumuyor diyeceğim bakalım ne olacak :111:
Eşinin jestini de takdir ettim
Ben yardımcı bile istemiyorum,tek istediğim aldığı şeyi yerine koysun yeter

İlk defa duydum pirinç lapasını..
Fos kilo yapacağını düşünüyorum.Pirincin ne kadar besleyici değeri var ki ?
Güzel tok tutucu özelliği vardır evet ama çok da besleyici gelmedi bana.
Bide ishal olunca geçmesi için yapılır pirinç lapası.Bebekleri kabız yapmasın sonra ?

Ay kızlar ne oluyor şimdiden ek gıda telaşına girdiniz bile durun hele,daha erken yahuBi 4-5 aylık olalım paylaşırız sonra ek gıdaları...Hem bakmayın siz bana ben de şimdiden acaba kızım için ne gibi ek gıdalar hazırlamalı diye telaşa düştümBen herhalde 5. ayda vermeye başlarım azar azar...

Doğru söylüyorsun pirinç lapası besin değeri açısından önerilecek gıdalardan değil boş şişkinlik yapıyor,ama içine labne,yumurta sarısı,bisküvi vb.gıdalar eklenirse o ayrı tabi...

Son düzenleme:

ben pirinç lapasını duymadım canım hiç ama pirinçli çorbayı biliyorum.pirinci çok oluyo içine havuç vs. ekleyebiliyosun..bende ek gıdaya geçişi 5. ayda 1 tatlı kaşığı ile tadını tattırarak ve her gün biraz daha arttırarak düşünüyorum..5.ayın sonunda artık meyve,sebze püresiyle(patates,havuç,kabak,pirinç,havuç) başlarım..daha sonrada kullanmak için süt stoklamak istiyorum ama o kadar sütüm yok..stoklama yapabilirsem sebze püresinin içine kendi sütümden eklerim,kaşık mamaları var onları verebiliriz biraz daha büyüse bebişler neler yaparız neler

Sağolun rahatladım öyle düşünmediğiniz için...Bende pirinç lapasının sırf fos kilo olcağını düşünüyorum canım ya.Benimde bildiğim araştırdığım kadarıyla Turuncu arkadaşımızın yazdığı sıralama gibi işin açığı,o yolu izlemeyi düşünüyorum.

Sağolun rahatladım öyle düşünmediğiniz için...Bende pirinç lapasının sırf fos kilo olcağını düşünüyorum canım ya.Benimde bildiğim araştırdığım kadarıyla Turuncu arkadaşımızın yazdığı sıralama gibi işin açığı,o yolu izlemeyi düşünüyorum.

oynat emzir gaz çıkar salla salla salllaaaaaaa uyut tam yatır aç pc yi.....
ıngaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

sıcaklar kızımı dolayısıyla beni perişan etti ist. yanıyo kızlar yaaaa cam açık çocuk önünde yatıyor resmen annemin evide 5. kat esiyoo korkuyorum hasta olcak diye kapatıyorum camı ıngaaaaaaaa başlıyooo napıcam ben yaaaa

ek gıdalar konuşulmuşşş:)

bende yediğim meyvelerden üzüm kavun sürdüm diline:)
bazen emmek istio bazen itiyo diliyleee... ben emmesine rağmen vermeyi düşünüyorum 4 aydan sonra mesela yemek yerken peynir felan sürmek istiyorum ağzına...

böyle mama masası alayım heryere döksün saçları yoğurt olsun elleri çorba olsun bende bol bol resmini çekeyim ne tatlı olurlar kimbilir:):)

selam kizlar 20 lik dislerim fena agriyor ne zormus dis agrisi boyle

ek gidaya gecisten konusulmus ben sutum oldugu surece acele etmiyecegim 6 ay kadar gecmeyi dusunmuyorum en azindan 5. ayini doldurmasini bekliycem,

sutu olan annelerin acele etmesine gerek yok cunku hic bi gida anne sutunun yerini alamaz biliyosunuz, allah bol bol sut versinde bizde emzirelim insallah

enfeksiyonumuz vardi bu yuzden bu ay cok fazla kilo alamadik 2. ayinda 5700 du bu ay 6200 olabilmis ancak neyse saglikli olsunda kilo onemli degil annesinde fazlasiyla var zaten dogum kilolarimdan kurtulamadim emzirdigim surecede zor olacak anlasilan

merhaba arkadaslar,

7 mayıs doğumlu bır kızım var allah hepsini bağışlasın inşallah,hersey çok guzel gidiyordu takı gecen haftaya kadar çok fazla aglaması oldu doktora gıttıgımızde boğazında 2 tane aft oldugunu öğrendık maalesef doktorlar net bısey söyleyemediler kendılığınden geçeciğini bunun bır ılacı olmadıgını bağışıklık sistemleri çok zayıf oldugu için cıkmış olabıleceğini sölediler ben hiç tatmin olmadım allaha sukur gecen haftaya göre çok daha ıyı ama tekrarlar dıye cok orkuyorum kabus gıbıydi bır salgından söz edılıyor el ayak agız hastalığı diye ateş deride döküntü ve agızda aftmış belırtılerı allaha sukur atesi ve deri dökuntusu olmadı ama agzındakı yaralardan mahvoldu kuzum canı cok yandı sizin bir fikriniz varmı gercekten cok uzgunum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…