arkadaşlar siz bebeklerınıze rota virüsü aşısı yaptırdınız mı yada yaptırcakmısınız ben çok kararsız kaldım lutfen yardım edın..
selam kizlar 20 lik dislerim fena agriyor ne zormus dis agrisi boyle
ek gidaya gecisten konusulmus ben sutum oldugu surece acele etmiyecegim 6 ay kadar gecmeyi dusunmuyorum en azindan 5. ayini doldurmasini bekliycem,
sutu olan annelerin acele etmesine gerek yok cunku hic bi gida anne sutunun yerini alamaz biliyosunuz, allah bol bol sut versinde bizde emzirelim insallah
enfeksiyonumuz vardi bu yuzden bu ay cok fazla kilo alamadik 2. ayinda 5700 du bu ay 6200 olabilmis ancak neyse saglikli olsunda kilo onemli degil annesinde fazlasiyla var zaten dogum kilolarimdan kurtulamadim emzirdigim surecede zor olacak anlasilan
........
Cenera bebeğin daha çok küçük.
Lütfen ona tuzlu,baharatlı,salçalı şeyleri şimdiden tattırma.
Ayrıca patates püresi bebekte kabızlık yapabilir.Ek gıdaya geçildiğinde bile bebeklerin damak tatlarının alışması için sebze ve meyveler önce tek halinde veriliyor.Hem bağırsakları alışıyor hem damak tatları gelişiyor.
Ek gıdaya bazı doktorlar meyve ile başlatır (elma-armut-şeftali) ki bağırsaklar tepki verip kabızlık olmasın diye.
İlk verilen sebze ise brokoli olmamalı.Malum brokoli karnıbaharın amca oğlu sayılır ve yetişkin insanda bile fazlasıyla gaz yapar.
Bebeklerin başlangıç sebzeleri havuç-kabak şeklinde olmalıdır ki gaz yapmasın.
Ben hamileligimde toplam 9 kilo kadar almistim ve bunun 5 kilosu kadar gitmisti ki su sut yapma durumu olunca bende bir istah sormayin kendime engel olamuyorum ve kilo aliyorum cok fena sekilde ...yerken sunu fark ettim ki hayatimda oyle olmamisti ,sanki gunlerce acmisim ve yemeye o istihla basliyorum dusunun artik nasil yedigimi, ayrica tatliya cok duskunlugum basladi, yemeyin diyorum ama bu seferde basim donuyor tansiyonum dusuyor sanki..Ne is kizlar bu anlamadim ben, sizler tarafinda duruum ne ?
Ben hamileliğimde 18 kilo aldım ama görenler aldığıma inanmıyordu meğer çoğu su ve bebekten ibaretmiş,çünkü doğumdan hemen bir hafta sonra 60 kiloya düşmüştüm.(72 kilodan)hamile kalmadan evvel 54 kiloydum.Şimdi kaçım bilmiyorum ama ben zaten tatlıya düşkündüm şimdilerde ise abarttım baktım kilolar gerisin geriye dönüyor ben de tatlı ihtiyacımı hurma ve meyve yiyerek karşılıyorum.
selam kizlar 20 lik dislerim fena agriyor ne zormus dis agrisi boyle
ek gidaya gecisten konusulmus ben sutum oldugu surece acele etmiyecegim 6 ay kadar gecmeyi dusunmuyorum en azindan 5. ayini doldurmasini bekliycem,
sutu olan annelerin acele etmesine gerek yok cunku hic bi gida anne sutunun yerini alamaz biliyosunuz, allah bol bol sut versinde bizde emzirelim insallah
enfeksiyonumuz vardi bu yuzden bu ay cok fazla kilo alamadik 2. ayinda 5700 du bu ay 6200 olabilmis ancak neyse saglikli olsunda kilo onemli degil annesinde fazlasiyla var zaten dogum kilolarimdan kurtulamadim emzirdigim surecede zor olacak anlasilan
arkadaşlar siz bebeklerınıze rota virüsü aşısı yaptırdınız mı yada yaptırcakmısınız ben çok kararsız kaldım lutfen yardım edın..
Ben hamileligimde toplam 9 kilo kadar almistim ve bunun 5 kilosu kadar gitmisti ki su sut yapma durumu olunca bende bir istah sormayin kendime engel olamuyorum ve kilo aliyorum cok fena sekilde ...yerken sunu fark ettim ki hayatimda oyle olmamisti ,sanki gunlerce acmisim ve yemeye o istihla basliyorum dusunun artik nasil yedigimi, ayrica tatliya cok duskunlugum basladi, yemeyin diyorum ama bu seferde basim donuyor tansiyonum dusuyor sanki..Ne is kizlar bu anlamadim ben, sizler tarafinda duruum ne ?
Selam hanımlar!
Neler bikaçgünüdr bazı sıkıntılar sebebiyle giremiyorum geçmişi okumadan önce soruları sorayım belkı ben bitiresiye cevap verirsiniz...
Kraftın anakucagını evde kullanırım diyodum ama olmadı netten evtipi anakucağı almak istiyorum alan memnun kaldığınız ürün varmı nerden aldnız..
Oglum ishal oldu doktora bikaç gün götüremiycem ne yapsam ..
onun haricinde kızım artık dönüyor, ama sonrasında rahatsız oluyordüz yatırıyorum tekrar dönmeye çalışıyor.. akşam babası da buna bir anda kim öğretti dönmeyi diyor.. bide baş parmak hep ağzında, onun yerine emzik vermeye çalışıyorum.. gerçekten aft salgını var kızlar.. yiğenlerim oldu, başka akraba çocuklarıda geçirdi.. temizliğe dikkat edilmesi lazım, özellikle emzik kullananlar.. ben emziğini sürekli karbonatlı suya batırıyorum ..
Denizdery
Canım ben chicco new dreams aldım.fena değil yusuf ömer onda rahat uyuyabiliyor.oyuncakları da ilgisini çekiyor.chicconun kendi mağazasında çok pahalı arastir öyle al.
Kızlar kilo mevzusunda çok canım sikkin44 kg ile hamile kaldım.12,5 kg aldım.doğumdan sonra 4,5 kg kalmıştı ve ben seviniyordum.ama suan 44 oğur geri düştüm malesef. Yusuf omeri emziriyorum ve pek yiyemiyorum sıcakta...nolcak halim bilmiyorum.gördüğünüz gibi kimi kurtulmak ister kimi kilo alsam diye bakar
Rota virus konusunda ben de kararsızım.duyduğuma gore sadece tek bir virusten koruyormus.yani yine de hasta olma riski var.
Bez konusunda da henüz karar veremedim.evde 3 çeşit bez var:) bir de molfix mi denesem acaba?
Kocalarla olan ilişki konusunda aynen birçoğunuz gibiyim.hamileliğin 7.ayından buyana bekar hayatı yaşıyor zavallı kocam.ne zaman bir girişimde bukuncak olsam o gun yusuf ömer hic durmyor ben de yorgunluktan bayılıyorumwalla adamin gözü dönecek yakinda
Kayra nın düzeni dün itibari ile tamamen bozulmuş durumda....
Zaten son 3-4 gündür akşam yatmalarımız sıkıntıya girmişti ama dün dışarı çıkınca düzen falan kalmadı.
Arkadaşlara iftara gittik ve Kayra normalde gittiği yerde uyanmaksızın uyuyan bir bebekti.Bu sefer yine saati gelince uyukladı ama bi türlü dalamadı.Bende daha fazla uykusuz kalmasın diye çayımı bile içmeden 21.30 da eve gidelim dedim.
Arabada bizimki uyukladı biraz,sonra eve gelince karnını doyurdum ve yatırayım dedim ama ne mümkün.Çocuğa enerji gelmiş gibi tepiniyor öyle.Bir müddet sonra banyo yaptırayımda yorulsun dedim.Banyo sonrası bekledim uyusun diye ama nafile.Gece 12 de zorla sallayarak anca uyuttum.Sabahın 7.de de yani her zaman ki kalktığı saatte uyandı yine.
Normalde uyandıktan 1,5-2 saat sonra gözleri tekrar kapanan çocuk 2.5 saatte anca uykuya geçti ve 2 saat uyudu.
Bakalım gece neler yumurtlayacak yine
Mama saatlerimiz ise işkence gibi.25 dakikada 70-80 ml anca bitiriyor.
Keşke şöyle bi biberon tutacağı icat etseler :18:
bu konuyu hiç düşünmek istemiorum hamilelikten önce ne yesem kilo almıyorum 55 kiloda sabit kalıodum şimdi ise 10 kilo f<zlam var hamilelikte 20 kilo aldım 10 u gitti 10u kaldı gitmio nerdeyse 4 ay olacak doguralı ama gitmio tabi spor yok diyet pek yok malum emziriorz kendi kendine gitmez mi yaaa hiç spor yapmadım hayatımdaBen hamileliğimde 18 kilo aldım ama görenler aldığıma inanmıyordu meğer çoğu su ve bebekten ibaretmiş,çünkü doğumdan hemen bir hafta sonra 60 kiloya düşmüştüm.(72 kilodan)hamile kalmadan evvel 54 kiloydum.Şimdi kaçım bilmiyorum ama ben zaten tatlıya düşkündüm şimdilerde ise abarttım baktım kilolar gerisin geriye dönüyor ben de tatlı ihtiyacımı hurma ve meyve yiyerek karşılıyorum.
nerde calısıyosun devlet memuru musun nasıl izin alamıyosun ki??? bu senin kanuni hakkın degilmi bende yeni memur olarak atandım tebligatım gelince baslıcam ama baslar baslamaz ücretsiz alacaktım olmuyımu senin yazdıgını okuyunca korktum nasıl alamazsın?merhaba kızlar..
nasılsınız? herkes iyidir umarım..
kardeşime her gün ingilizce çalıştırdığım için pek uğrayamıyorum artık, güzel geçiyor ama şu ramazan günü bana yetmeyen vaktim iyice yetmiyor şimdi(
iştende müdürüm süt iznini toplu vereceğini söylemişti şimdi nedense veremiyorlarmıştam bilmiyorum ama ücretsiz bile kullanamazsın dedi de dedim noluyo ben memurum daha kızım 2,5 aylık, 2 senelik ücretsiz hakkım var ..
onun haricinde kızım artık dönüyor, ama sonrasında rahatsız oluyordüz yatırıyorum tekrar dönmeye çalışıyor.. akşam babası da buna bir anda kim öğretti dönmeyi diyor.. bide baş parmak hep ağzında, onun yerine emzik vermeye çalışıyorum.. gerçekten aft salgını var kızlar.. yiğenlerim oldu, başka akraba çocuklarıda geçirdi.. temizliğe dikkat edilmesi lazım, özellikle emzik kullananlar.. ben emziğini sürekli karbonatlı suya batırıyorum ..
Zaten son 3-4 gündür akşam yatmalarımız sıkıntıya girmişti ama dün dışarı çıkınca düzen falan kalmadı.
Arkadaşlara iftara gittik ve Kayra normalde gittiği yerde uyanmaksızın uyuyan bir bebekti.Bu sefer yine saati gelince uyukladı ama bi türlü dalamadı.Bende daha fazla uykusuz kalmasın diye çayımı bile içmeden 21.30 da eve gidelim dedim.
Arabada bizimki uyukladı biraz,sonra eve gelince karnını doyurdum ve yatırayım dedim ama ne mümkün.Çocuğa enerji gelmiş gibi tepiniyor öyle.Bir müddet sonra banyo yaptırayımda yorulsun dedim.Banyo sonrası bekledim uyusun diye ama nafile.Gece 12 de zorla sallayarak anca uyuttum.Sabahın 7.de de yani her zaman ki kalktığı saatte uyandı yine.
Normalde uyandıktan 1,5-2 saat sonra gözleri tekrar kapanan çocuk 2.5 saatte anca uykuya geçti ve 2 saat uyudu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?