2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar siz bebeklerınıze rota virüsü aşısı yaptırdınız mı yada yaptırcakmısınız ben çok kararsız kaldım lutfen yardım edın..

ben bugun seftali suyu verdim 4 ayını doldurmasına 10 gün var zeytin yagını içirmek için verdim kaka problemimiz var 5 gün oldu yapmadı bu sorunu yasayan var mı
bide dönmeye baslıyoruz koltukta bırakılmazz bunlar artık

arkadaşlar siz bebeklerınıze rota virüsü aşısı yaptırdınız mı yada yaptırcakmısınız ben çok kararsız kaldım lutfen yardım edın..

merhabalar formu hep takip ediyordum ilk defa yazma fırsatı bulabildim...benim kızım üç aylık oldu...bizim doktorumuz ikinci ayında rota aşısını yaptı zaten ben de yaptırma taraftarıydım....bebkleri olan arkadşlarımında hepsi bu aşıyıyaptırmışlar..dediğim gibi zaten doktorumuzda önermişti...

Ooo benim 20 likler dokuleli yillar oldu, cokta gereksiz disler ne ise yaradiklarini ogrenemeden zaten goctuler ..canim bence curudu ise cektir gitsin onlarin kurtulu zor cok geride dolguda zor olur yani benim fikrim tabii sen daha iyisini bilirsin

Kizcene masallah gayet iyi kilosu , normali yakalamissiniz ..biz halan 5 kilolardayiz takildik kaldikneyse dedigin gibi saglikli olsunlarda

Bu arada su pirinc lapasini arastirdim internetten ve cogunuzun dedigi gibi pekte yararli olan bir besin degilmis ..iyide ben nerden duydum acep, sanki bir formda anneler konusurken tanik oldum ordan kalmis aklimda neyse kimseye yanlis bir bilgide bulunmayimda ne me lazim hak gecmesin ..

Ben hamileligimde toplam 9 kilo kadar almistim ve bunun 5 kilosu kadar gitmisti ki su sut yapma durumu olunca bende bir istah sormayin kendime engel olamuyorum ve kilo aliyorum cok fena sekilde ...yerken sunu fark ettim ki hayatimda oyle olmamisti ,sanki gunlerce acmisim ve yemeye o istihla basliyorum dusunun artik nasil yedigimi, ayrica tatliya cok duskunlugum basladi, yemeyin diyorum ama bu seferde basim donuyor tansiyonum dusuyor sanki..Ne is kizlar bu anlamadim ben, sizler tarafinda duruum ne ?

canım benim patates püresi verdim dediysem emziğine şöyle küçücük sürdüm ama hoşuna gitti yani onun sistemini bozacak kadar çok vermiyorum emziine sürüyorum kavun karpuz ... sana başlangıçlar hakkında katılıyorum ama benim kızım çok gazlıydı ona bile çorba yaparken içine azda olsa brokoli katardım sorun olmamaışdı diğerlerini bilemem bunu 7. ayda vermiştim tabi

prinç lapasından bahsedilmiş bende kilo yapar diye düşüünüyorum sadece ama geçen ablamla konuşurken önceden mamamı vardı dedi prinç unuyla yaparladı dedi mamayı bende hayal meyal hatırlıyorum beyaz soğumayı bekleyen muhallebi gibi mamalarııı onlar büyümedimi büyüdü ama tabi sütümüz varken ve sağlıklı mamalar varken ne gerek var prinç ununu vermeye
yogurdun içine haşlanmış havuç rendelenmiş elma armut az muz vs katılıp verilebilir aklınızda bulunsun bebekler yogurt ekşi oldugundan ilk başta almak istemezler bi iki bebe bisküviside bu karışıma eklerseniz severek yerler
bide ben şey yapıyordum okuyunca ıyyyyy demeyin ama dr tuz vermeyin diyorya benim kız büyükdü 8 aylık falan çorba yapıyorum tatsız tuzsuz yemiyo havuçlar falan çorba tabağına az pekmez katardım yerdi iğrenç ama bebek ne anlayacakk sebze çrbalarına yapardım doğrumu bilemem siz yapmayınnn

okUdugumtumkitaplarda ekgidaya gecis icinpirinc ve misir gibi sindiriimi kolay ve cok keskin bir tat farkiolmayan gidalar tercih edin diyor
Tabi ki devamli pirinc vermeyecegiz ama baslangic icin ideal ve zamanla icine cesitli meyvle ve sebzeler de katilabilir
Eger bebegimiz sorun cikarmazsa sebze corbalarina kolayca geceriz ama sorun cikarirlarsa (sebzelerin tadi farkli oldugu icin) pirincten faydalanacagimtum uzmanlarin dedigi gibi

Ben rotavirus asisini yaptirdim
Ablamin kizi bu virusu kapmis ve hastanede yatmisti cocuk o kadarperisan olmustu ki doktorumuz soyler soylemez yaptiralim dedim

Ben hamileliğimde 18 kilo aldım ama görenler aldığıma inanmıyordu meğer çoğu su ve bebekten ibaretmiş,çünkü doğumdan hemen bir hafta sonra 60 kiloya düşmüştüm.(72 kilodan)hamile kalmadan evvel 54 kiloydum.Şimdi kaçım bilmiyorum ama ben zaten tatlıya düşkündüm şimdilerde ise abarttım baktım kilolar gerisin geriye dönüyor ben de tatlı ihtiyacımı hurma ve meyve yiyerek karşılıyorum.

Son düzenleme:
Selam hanımlar!
Neler bikaçgünüdr bazı sıkıntılar sebebiyle giremiyorum geçmişi okumadan önce soruları sorayım belkı ben bitiresiye cevap verirsiniz...
Kraftın anakucagını evde kullanırım diyodum ama olmadı netten evtipi anakucağı almak istiyorum alan memnun kaldığınız ürün varmı nerden aldnız..
Oglum ishal oldu doktora bikaç gün götüremiycem ne yapsam ..

bende 15 kilo aldım doğumdan sonra 10.günde baktım 10 kilom gitmiş.saonrada 1kio gitmiş kaldı 4 kilom.. geçen sene ramazan sonrası hamile kaldığım için ramazanda 4 kio kadar almıştım anlıcağınız en az 8 kilom var eski halime dönmeye..bu fazlalıkların birçoğu göbek olduğundan eski kıyafetlerim olmuyor yeniilerinide almıyrum bu kiloya alışmıyayım diye sporda yapamıyorum nasıl gitcek bu kilolar bilmem..

Denizdery
Canım ben chicco new dreams aldım.fena değil yusuf ömer onda rahat uyuyabiliyor.oyuncakları da ilgisini çekiyor.chicconun kendi mağazasında çok pahalı arastir öyle al.

Kızlar kilo mevzusunda çok canım sikkin 44 kg ile hamile kaldım.12,5 kg aldım.doğumdan sonra 4,5 kg kalmıştı ve ben seviniyordum.ama suan 44 oğur geri düştüm malesef. Yusuf omeri emziriyorum ve pek yiyemiyorum sıcakta...nolcak halim bilmiyorum.gördüğünüz gibi kimi kurtulmak ister kimi kilo alsam diye bakar

Rota virus konusunda ben de kararsızım.duyduğuma gore sadece tek bir virusten koruyormus.yani yine de hasta olma riski var.

Bez konusunda da henüz karar veremedim.evde 3 çeşit bez var:) bir de molfix mi denesem acaba?

Kocalarla olan ilişki konusunda aynen birçoğunuz gibiyim.hamileliğin 7.ayından buyana bekar hayatı yaşıyor zavallı kocam.ne zaman bir girişimde bukuncak olsam o gun yusuf ömer hic durmyor ben de yorgunluktan bayılıyorumwalla adamin gözü dönecek yakinda

merhaba kızlar..
nasılsınız? herkes iyidir umarım..
kardeşime her gün ingilizce çalıştırdığım için pek uğrayamıyorum artık, güzel geçiyor ama şu ramazan günü bana yetmeyen vaktim iyice yetmiyor şimdi (
iştende müdürüm süt iznini toplu vereceğini söylemişti şimdi nedense veremiyorlarmış tam bilmiyorum ama ücretsiz bile kullanamazsın dedi de dedim noluyo ben memurum daha kızım 2,5 aylık, 2 senelik ücretsiz hakkım var..

onun haricinde kızım artık dönüyor, ama sonrasında rahatsız oluyor düz yatırıyorum tekrar dönmeye çalışıyor.. akşam babası da buna bir anda kim öğretti dönmeyi diyor.. bide baş parmak hep ağzında, onun yerine emzik vermeye çalışıyorum.. gerçekten aft salgını var kızlar.. yiğenlerim oldu, başka akraba çocuklarıda geçirdi.. temizliğe dikkat edilmesi lazım, özellikle emzik kullananlar.. ben emziğini sürekli karbonatlı suya batırıyorum ..

O 20liklerden hamileyken çok çektim.Dr çekmemiz lazım diyor ama acıyacak korkusuyla çektiremiyorum.Artık ne zamana kadar dayanacaksam....

Canım kızının kilosu gayet iyi endişelenme.Kayrada 2 aylıkken 5750-5800 civarı idi,3 aylık kontrolunde 6320 çıktı.

Kilo ise bende fazlasıyla var.Evlendiğim gün ile bugün arasında tam 20 kilo fazlam var.Kayra 6 aylık olunca yavaştan diyete başlayacağım.Şimdi yapınca süt çok azalıyor.

Ben yaptıracağım...

Ben de sütü sağdıktan sonra müthiş acıkıyorum.Tatlı krizlerim yok şimdilik.Belkide günlük hurma yediğimden yetiyordur.

Ben fisherprice ana kucağı aldım 120 liraya bebeco dan ve çok memnunum.Chicco gibi kademe ayarı yok ama çok pratik.Her gittiğim yere kolayca götürebiliyorum.Çok renkli ve oyuncakları ilgi çekici.
Chicco almaya niyetlenmiştim ama dün arkadaşta gördükten sonra iyi ki almamışım diyorum.Hiç güzel sallanmıyor ve içi çok dar.Kayra hiç rahat edemedi içinde.

İshal için ben doktoru telefonla aramıştım ve maflor isimli toz bi ilaç önermişti.İlacın hiç bir yan etkisi yok.5 gün boyunca her gün 1 poşet sağılmış sütün içerisinde vermiştim.
Doktorunu arayıp sormanı tavsiye ederim.

Maaşallah fıstığımıza ....
Benim fındığımda daha hiiiç belirti yok.Yattığı yerden ayaklarını kaldırıp vuruyor en fazla.Tembel birazcık benim oğlum
Ben de emziği her gün kaynamış su da bekletiyorum ama karbonatı iyi hatırlattın.İlave olarak onu da kullanayım.

Son düzenleme:
Kayra nın düzeni dün itibari ile tamamen bozulmuş durumda....
Zaten son 3-4 gündür akşam yatmalarımız sıkıntıya girmişti ama dün dışarı çıkınca düzen falan kalmadı.

Arkadaşlara iftara gittik ve Kayra normalde gittiği yerde uyanmaksızın uyuyan bir bebekti.Bu sefer yine saati gelince uyukladı ama bi türlü dalamadı.Bende daha fazla uykusuz kalmasın diye çayımı bile içmeden 21.30 da eve gidelim dedim.
Arabada bizimki uyukladı biraz,sonra eve gelince karnını doyurdum ve yatırayım dedim ama ne mümkün.Çocuğa enerji gelmiş gibi tepiniyor öyle.Bir müddet sonra banyo yaptırayımda yorulsun dedim.Banyo sonrası bekledim uyusun diye ama nafile.Gece 12 de zorla sallayarak anca uyuttum.Sabahın 7.de de yani her zaman ki kalktığı saatte uyandı yine.
Normalde uyandıktan 1,5-2 saat sonra gözleri tekrar kapanan çocuk 2.5 saatte anca uykuya geçti ve 2 saat uyudu.
Bakalım gece neler yumurtlayacak yine

Mama saatlerimiz ise işkence gibi.25 dakikada 70-80 ml anca bitiriyor.
Keşke şöyle bi biberon tutacağı icat etseler :18
:

44 kg mııııı, ne kadar zayıflamışsın.. emziriyoruz valla yemeye dikkat etmek lazım.. çünkü daha verilir bence ..
bende doğum öncesi kilomdayım -55-, doğumdan eve geldikten sonra 9 kg gitmiş.. kilom iyi ama bu göbüş olmasa .. o da gidicek bikaç aya inşallah.. valla adamlar alıştı heralde benimkinin pek aklına gelmiyor artık..

çocuklar düzene girince hiiç bahsetmeyeceksin, ben onu anladım.. bide düzenleri olsa bile yinede bir günü bir gününü tutmuyor.. iştahı bizimkinin de az, biraz emiyor bırakıyor.. sağmıyorum da ben, o böyle yapınca sütüm azalcak diye korkuyorum :26:.. zor valla, bize sabretmek düşüyor sanırım..

bu konuyu hiç düşünmek istemiorum hamilelikten önce ne yesem kilo almıyorum 55 kiloda sabit kalıodum şimdi ise 10 kilo f<zlam var hamilelikte 20 kilo aldım 10 u gitti 10u kaldı gitmio nerdeyse 4 ay olacak doguralı ama gitmio tabi spor yok diyet pek yok malum emziriorz kendi kendine gitmez mi yaaa hiç spor yapmadım hayatımda

nerde calısıyosun devlet memuru musun nasıl izin alamıyosun ki??? bu senin kanuni hakkın degilmi bende yeni memur olarak atandım tebligatım gelince baslıcam ama baslar baslamaz ücretsiz alacaktım olmuyımu senin yazdıgını okuyunca korktum nasıl alamazsın?

cnm merak etme yakında kendi bireborunu kendi tutar bunlar

bende 18 kılo almıstım hamılelıgımde 11 kılo verdımm kaldı 7sıyapıstı banaaa spor yapmadan zorrr gıderr göbek de duruoo poff sınır oluorum yaaa

Biberon tutacagi derken neyi kasdettin bilmiyorum ama Avent in yanlarindan biberonu tutmasi icin tutturac var , eger bundan bahsediyorsan baska turlu ancak yavrularin belli bir zaman sonra tutacak hale gelmeleri olabilir ...ben sahsen agzina surekli tutmuyorum biberonu, benim oglan alisti buna.. birseylerle destekliyorum yada kendisi hatta eliyle yavas yavas duzeltmeye bile basladi ,,emziktede oyle her zaman olmasada kendi agzi veya eliyle cikarip sokuyor..bu konularda iyiyiz galiba ..gelelim donme olayina benim oglanda tembel suan donemiyor , kafayi daha tutamiyoruz dogru duzgun nasil donsunki bu velet

gunes1
hayırlı olsun canım.. devlet memuruyum, tabiki hakkım var, insan kaynaklarıyla görüştüm.. kanunda "analık izninin bitiminden itibaren 2 yıla kadar ücretsiz izin hakkı vardır" diye geçiyormuş.. ama seninki nasıl olur bilemiyorum, insan kaynakları varsa bi sor şimdiden bence.. doktordan şu tarihe kadar çalışamaz raporu almıştım, analık izni diye geçiyor, onu isteyebilir belki.. dediğim gibi onu sor istersen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…