selam kizlar doktordan geldik simdi bi sikintimiz yok cok sukur kilomuz boyumuz iyiymis :) demir damlasi ile ilgili doktor farramixine sase diye bi ilac verdi toz bi ilac suya karistirip vermemi soyledi ayrica sute yada meyve suyuna karistirmamami demiri emdiklerini ve faydasini azaltacagini soyledi. Suyla yapip vericem tekli minik pakett halinde hergun bi paketivericekmisimyemeklerden 1 saat once yarin basliycam bklim
Tatlim eczaneden alinan test cubuklarina guvenme derim ben:44:birde yapacaksan da sabah ilk idrar da daha saglikli olur
Yok canım ben kan yaptıracam zaten.idrarda çıkmıyor.kanda bile anca 5.haftada görülebilmişti kızım:)))))
himmm anladim tatlim insallah diledigin sonucu alirsinAllah hayirlisini versin
himmm anladim tatlim insallah diledigin sonucu alirsinAllah hayirlisini versin
çok yorgunum kızlar zaten uzun uykusu olmayan oğlum 2 gecedir hiç uyumuyor 10 dk bi ağlayarak kalkıyor nesi var anlamadım meme emeek tekrar uyuyor bende ne bel kaldı ne sabır zaten eşimde evlilik yıldönümüzü hatırlamadı onada üzüldüm 1 gün sonra söyledim((
beykozcum 1 hafta bugün doldu ben akşama yapayım diyorum ama eşim h.sonuna kadar bekle diyor nedense.bir yandan merak içinde heyecanlı bi yandan da c.tesi yaptırırız diyor.düşündüm acaba sonucu birlikte almamız için mi diye....:44::44::44::44:
Plannerim karşılaşamadık senle 2-3 gündür.keyfin iyidir inş.
Bu arada bizim İstanbul anneleri görüşmeye yanaşmıyor hiç.çok üzgünüm....
Kizlar bugun muayeneye gittim genel bir kalite kontrol icin
Yara varmis meger o yuzden iliskide zorlanmaya baslamisim dogumdan sonra
Normalde normal dogum sonrasi olurmus ama bebegin baskisi sonucu sez.da da olabilirmis
Temizleme urunu ile yokedemezsek tedaviye baslayalim dedi dr ama ben temizleyerek gecer diye dusunuyorum cok buyuk degil
Bir de smear yapti yine
Bana haber vermeden o aleti kullandi ve ciglik cigliga inlettim ortaligi
Biraz da soylendim keske habner verseydiniz diye
Rapor verdi 10gun o iyi oldu gerci :)
Adetim artik duzene girdi benim tam bir damizligim yumurtlama tam gaz!
Hala gebelik endisesi tasiyanlar var sanirim heyecan dorukta desenize :)
Gerci beykoz varsa bu muhabbet bitmez ille dogurtacak bizi :)
şekerim bak bilg kapamadan bir bakayım dedim gördüm seni:) çok yoğunum işte yaa arada bakıyorum okuyorum ama yazamıyorum pek, sorduğun için sagol canım bebekler keyıifli olunca bızde keyıflı oluyoruz artık onlara bağlı bu durumlar:) canım ben kartaldayım, sen ümraniyedeydın sanırım dimi biz birde çalışan anneyiz şekerim sendeki enerjiye hayranım valla ben haftasonları dahada yoğun oluyorum eşim sağolsunbakalım kısmet bir gün buluşuruz inş canım, kaçtım benn günün en güzel zamanı iş çıkışıı:)
artık canım sende girdin sıraya bide yumurtlaman tam gazmıs yandın günün gecerse zorla test yaptırcammm haberin olaaa
Bu arada AZRAECEden haber var mi esiyle mi gitmis?
TURUNCU ne alemde esinin ailesi donmus mu?
BIYOLOG Asyacim emiyor mu artik?
Hastalanan bebekler de afiyetlidir insallah! Omer de 3giundur ishal ve kusma vardi doktorumuz sagolsun ilacsiz atlattik gece cift pijama gydiriyorum duzgu bir tulum alana kadar boyle idare edecegiz ayaklarini usutmeyin ve banyoda su icirmeyin aman dikkat
millete yaptırtcam derken bak sende çıkacak görecen gününü
Bugun spirale gittim ama yara cikti 1ay sonra taktirip cift dikis tedbir alcaz :)artık canım sende girdin sıraya bide yumurtlaman tam gazmıs yandın günün gecerse zorla test yaptırcammm haberin olaaa
emiyor cnmm
bugün bir karşılaşamadık
2 kere aramışsın bende 2 kere aradımmm
uzunda çaldırmıyorum ömer uyur diye...
benm tel hep kısık seste kimseyi duyamıyorum cnm kusuruma bakma evde de değildimmm komşum çağırdı:)
koruparka geldin sanırım ondan aradın şimdi okudum yeni geldim eve:)
banada milupa geldi kızlar...
4 gündür apartmanda sürünüyormuşş apartman görevliside koymuş bodrumun kapısına asmış...
mama kaşığı fln var içindee...
ben zili kullanmadıgımdan kargoyu fln duymam imkansızzzz
offf deli yagmur başladı hemen camları kapatiimmmmm:):):)
ne romantikkk yahuuuu
zor valla cnm, arada huysuzlukları tutuyorçok yorgunum kızlar zaten uzun uykusu olmayan oğlum 2 gecedir hiç uyumuyor 10 dk bi ağlayarak kalkıyor nesi var anlamadım meme emeek tekrar uyuyor bende ne bel kaldı ne sabır zaten eşimde evlilik yıldönümüzü hatırlamadı onada üzüldüm 1 gün sonra söyledim((
biyolog eşimin gemisi 1 seneliğine pendikte tersaneye bakıma girdi. haftasonu halimi görecektiniz. gidecek eşyaları yığdım biryere evi temizlemeye çalıştım tabiki yetişemedim kapadım geldim evi öyle. babam eşyaları bir gördü bunlar hayatta arabaya sığmaz dedi. düşünün ecenin park yatağı, uyku seti, içine yün yatak, ana kucağı,bebek arabası 3 bavul, 1 sele oyuncak, evdeki kalan yiyecekler, çizmeler, kabanlar ıvır zıvır... sığmayıncada bir iki parçayı izmirli komşuma verdik bayramda getirecek. Allahım ece daha yolda başlamazmı ağlamaya geldik o eşyaları yerleştircek yer ayarla yerleştir. tabi annem ayrı bir mevzu. ece tam düzene oturmuştu kendi kendine vakit geçiriyor kucak diye yırtınmıyor derken annem çocuğu ağlıyor diye alıyor kucağına anne bırak diyorum yok hiç takmıyor beni bir bakıyorum 2 saat olmadan uyutmaya çalışıyor. benim evimde pek yapmıyordu böyle geldik buraya beni dinlemiyor ve ecede onda susuyor:) komşuya götürüyor parka gidiyorlar bana gelince çocuk ciyak ciyak. kaynanam olsa 3. sayfa haberi olmuştuk çoktan. beni görenler aa sen nolmuşun böyle çok kilo almışın demeler sanki ben körümadam ordan ayrı trip atar ona buna bozulur bende zaten kayışlar kopmuş birde kavga ettik daha dün bir bugün iki. öyle eve tıkılıp kaldım dişarıda çıkmak istemiyorum off Allahım bugünlerde geçicek biliyorum ama zor geliyor işte
kizimin memeyi agzina alip fondip hizinda emmesi ve gece 2saatte bir kakmasi yuzunden zombi olduk beyimleustune birde uykuya gecislerdeki zorlanmasida cabasi uyaniyor emziriyorum uyuyor yatagina koyuyorum ikidakka sonra mikir mikir
dun gece tuzak kurduk kizimizasagdigim sutlerden birini biberonla vereyim dedim acikmasini ve uyanmasini bekledik 125cc hazirladim acemiyiz tabi sutu ilitana kadar bizim kuzu iyice canlandi uyku gitti sonra sutu icir uyut derken 1,5saat gitti e ne anladik bu isten sonra 3saat sonra kalkti
3 aylikken hatta daha oncesi bile 2 kez kalkardi simdi ne oldugunu anlayamiyorum
:44: sut doyurmuyor diyicem ama kendisi kisa emiyor 1 hafta onceki kontrolde 600 gra, all,isti doktor ek verme demisti
sizce nedir bi sendrom kizlar baska ne denesem? tracy nin kitabindaki gibi dolu mide ile yatirsamda sonuc ayni puffff
Canım bel fıtığı ile misafir ağırlamak çok zor olacaktır senin için...Neyse artık yapacak bir şey yok...Eşinin sana bol bol yardımcı olmasını diliyorum.
Menüde dikkatimi çeken şey gündüz 2-2.5 saat aralıklarla 5 veya 6 ölçek mama vermiş olman.Bu miktar açıkcası bana çok fazla geldi.Artık büyüdükleri için verilen miktarda sorun yok ama bu miktar veriliyorsa en az 3.30 hatta 4 saat bile beklenebilir.
Bebeğin acıktığı için mi veriyorsun yoksa saati geldiği için mi veriyorsun ?
Birde eğer süt içiyorsa pirinç mamasına fazla yüklenme derim.Çünkü o mamalar bolbol kilo aldırıyor sadece.Yani günde 1 öğün ihtiyacını fazlasıyla karşılayacaktır.Bence bebeğin çok fazla mama tükettiği için artık ek gıdaya başlamalısın.Yani o fazla olan bir öğün pirinç mamasını çıkarıp meyve püresi ekleyebilirsin yerine.
Elma kabızlık yapan bir meyve olduğu için biraz rahatsız etmiş olabilir.Armutu önerebilirim...
Ben yoğurda 4.5 aylık iken başladım.Her gün verdiğim söylenemez.Haftada 3-4 kere falan veriyorum şimdilik.
TURUNCU ne alemde esinin ailesi donmus mu?
Hastalanan bebekler de afiyetlidir insallah! Omer de 3giundur ishal ve kusma vardi doktorumuz sagolsun ilacsiz atlattik gece cift pijama gydiriyorum duzgu bir tulum alana kadar boyle idare edecegiz ayaklarini usutmeyin ve banyoda su icirmeyin aman dikkat
çok yorgunum kızlar zaten uzun uykusu olmayan oğlum 2 gecedir hiç uyumuyor 10 dk bi ağlayarak kalkıyor nesi var anlamadım meme emeek tekrar uyuyor bende ne bel kaldı ne sabır zaten eşimde evlilik yıldönümüzü hatırlamadı onada üzüldüm 1 gün sonra söyledim((
biyolog eşimin gemisi 1 seneliğine pendikte tersaneye bakıma girdi. haftasonu halimi görecektiniz. gidecek eşyaları yığdım biryere evi temizlemeye çalıştım tabiki yetişemedim kapadım geldim evi öyle. babam eşyaları bir gördü bunlar hayatta arabaya sığmaz dedi. düşünün ecenin park yatağı, uyku seti, içine yün yatak, ana kucağı,bebek arabası 3 bavul, 1 sele oyuncak, evdeki kalan yiyecekler, çizmeler, kabanlar ıvır zıvır... sığmayıncada bir iki parçayı izmirli komşuma verdik bayramda getirecek. Allahım ece daha yolda başlamazmı ağlamaya geldik o eşyaları yerleştircek yer ayarla yerleştir. tabi annem ayrı bir mevzu. ece tam düzene oturmuştu kendi kendine vakit geçiriyor kucak diye yırtınmıyor derken annem çocuğu ağlıyor diye alıyor kucağına anne bırak diyorum yok hiç takmıyor beni bir bakıyorum 2 saat olmadan uyutmaya çalışıyor. benim evimde pek yapmıyordu böyle geldik buraya beni dinlemiyor ve ecede onda susuyor:) komşuya götürüyor parka gidiyorlar bana gelince çocuk ciyak ciyak. kaynanam olsa 3. sayfa haberi olmuştuk çoktan. beni görenler aa sen nolmuşun böyle çok kilo almışın demeler sanki ben körümadam ordan ayrı trip atar ona buna bozulur bende zaten kayışlar kopmuş birde kavga ettik daha dün bir bugün iki. öyle eve tıkılıp kaldım dişarıda çıkmak istemiyorum off Allahım bugünlerde geçicek biliyorum ama zor geliyor işte
Turuncucum ilk defa mama ile bebek nasıl büyütülür kendimde görüyorum yoksa annem ve diğer çevremdeki herkes anne sütü verdikleri için ek gıdaya geçince direk pürelere geçebildiler ama araştırdığım kadarıyla mama ile büyüyen bebekler ki benimkide öyle sayılır hemen normal gıdaya geçiş yapmamaları gerekiyormuş sindirim sistemleri alışık olmuyormuş bu yüzden bu pirinç maması en iyi geçişi sağlayan gıdaymış. bende sırf onu vermek yerine yada sırf meyve vermek yerine içine meyve püresini koyuyorum hatta kimilerine göre şuanda hiç meyve vs vermemem gerekiyormuş sırf sularından ve bu hazır kavanoz veya toz mamalarından ama bana bu yaptığım şekil mantıklı geliyor yani inş doğru yapıyorumdur. ve bu pirinç maması yada diğer toz mamalar tahıllı vs vs bir sürü var onlardan hiçmi vermemek gerekiyor sen hiç vermiyormusun? Kızım kilo çizelgesine göre ve ayına göre biraz üstte gidiyor obez olmasını istemiyorum ilerde ama daha boyunu bilmiyorum. Görüntü olarak gıdıklı tombul hareketli bir bebek. İnsan gerçekten bocalıyor benim asıl niyetim sebzeleri meyveleri püre yapıp yapıp yedirmekti ama şimdi bu geçiş olayı sindirim sistemi olayı çıktı şu zaman şu verilmez bu zaman verilir şöyle yapılır böyle yapılır ufff bilemiyorum yok inek sütü 1 yaşından sonra olur ama yoğurtta inek sütünen oluyor sonuçta valla bi yerde öyle yazan diğer yerde farklı yazıyor sağlık ocağımızda hiç ilgilenmiyor şikayet edicem onları ya ek gıdaya geçeyim mi dedim yoook geçme 6. aydan sonra dedi sonra mama veriyorum dedim haa o zaman başla dedi ne verilir ne verilmez hiiiiç.
Sabah ki çok sık verdiğim mama da acıkıyor sabah nedense aceba gecenin acısını mı çıkarıyor bilmiyorum herşeyi denedikten sonra eğer susmazsa mama veriyorum ve aç çünki içiyor baya doyduğunda diliyle itiyor biberonu. Birde bu ek gıdayı tam oturtamadık daha şuan düzen oluşturmaya çalışıyorum saatler açısından. Mesela eğer çok aç olduğunda kaşıkla yediriğim mamaya sabrı olmuyor bu yüzden yarı aç veriyorum alışana kadar çok açken denedim biberonu zor yetiştirdim bakalım alışacağız herhalde.
Off ya şaşırıyorum gerçekten ne verip ne vermeyeceğimi keşke güvenilir bir liste olsa da ona göre versek... şimdiye kadar ne kolaydı daya biberonu cokur cokur bitti... Mesela bugün bir komşumla pazardaydık dur dedim kabak alayım yediririm kızıma dedim dur daha erken napıyon dedi..
Yaa kızlar hep beraber bir liste mi oluştursak ?? Bilenler oluştursa veya..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?