2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Ohhh maasallah Nuruna annesi hadi bakalim insallah zorluk cikartmadan icer guzel kizina yarasin

çok yorgunum kızlar zaten uzun uykusu olmayan oğlum 2 gecedir hiç uyumuyor 10 dk bi ağlayarak kalkıyor nesi var anlamadım meme emeek tekrar uyuyor bende ne bel kaldı ne sabır zaten eşimde evlilik yıldönümüzü hatırlamadı onada üzüldüm 1 gün sonra söyledim ((

Allah sabır versin canım düzelir inşallah.bir anları bir anlarını tutmuyor bizim bebelerin.:26:

Plannerim karşılaşamadık senle 2-3 gündür.keyfin iyidir inş.

Bu arada bizim İstanbul anneleri görüşmeye yanaşmıyor hiç.çok üzgünüm....

yaaaa eşinde he ne var kanda baktırsaydın bugun yarın alırdınız bende erkek olsam paso karıma test yaptırırdım meraklıyım hayatım ben kısa süreli kalp carpıntıları yasamak cok zevkli

Plannerim karşılaşamadık senle 2-3 gündür.keyfin iyidir inş.

Bu arada bizim İstanbul anneleri görüşmeye yanaşmıyor hiç.çok üzgünüm....

şekerim bak bilg kapamadan bir bakayım dedim gördüm seni:) çok yoğunum işte yaa arada bakıyorum okuyorum ama yazamıyorum pek, sorduğun için sagol canım bebekler keyıifli olunca bızde keyıflı oluyoruz artık onlara bağlı bu durumlar:) canım ben kartaldayım, sen ümraniyedeydın sanırım dimi biz birde çalışan anneyiz şekerim sendeki enerjiye hayranım valla ben haftasonları dahada yoğun oluyorum eşim sağolsun bakalım kısmet bir gün buluşuruz inş canım, kaçtım benn günün en güzel zamanı iş çıkışıı:)

artık canım sende girdin sıraya bide yumurtlaman tam gazmıs yandın günün gecerse zorla test yaptırcammm haberin olaaa

katıldım gitti

emiyor cnmm
bugün bir karşılaşamadık
2 kere aramışsın bende 2 kere aradımmm
uzunda çaldırmıyorum ömer uyur diye...
benm tel hep kısık seste kimseyi duyamıyorum cnm kusuruma bakma evde de değildimmm komşum çağırdı:)
koruparka geldin sanırım ondan aradın şimdi okudum yeni geldim eve:)

banada milupa geldi kızlar...
4 gündür apartmanda sürünüyormuşş apartman görevliside koymuş bodrumun kapısına asmış...
mama kaşığı fln var içindee...
ben zili kullanmadıgımdan kargoyu fln duymam imkansızzzz

offf deli yagmur başladı hemen camları kapatiimmmmm:):):)
ne romantikkk yahuuuu

artık canım sende girdin sıraya bide yumurtlaman tam gazmıs yandın günün gecerse zorla test yaptırcammm haberin olaaa
Bugun spirale gittim ama yara cikti 1ay sonra taktirip cift dikis tedbir alcaz :)

ay cidden bi konusamadik yaa
Carrefourdaydim sana ulassaydm gelcktm asya uyuyorsa diye uzun aramadim ben de:)
Haftaya arabam serviste 10 gun fln surecek biri carpti otoparkta cok gezemicem bir goreyim dediydim

Bizim ev 6.katta komple ovaya bakiyorum su an balkonda
Simsekler birbirine karisti ataevlerde ayri calida ayri hava var resmen tablo gibi sahane!

Rahmet kapilari acikken bol bol dua edelim!

biyolog eşimin gemisi 1 seneliğine pendikte tersaneye bakıma girdi. haftasonu halimi görecektiniz. gidecek eşyaları yığdım biryere evi temizlemeye çalıştım tabiki yetişemedim kapadım geldim evi öyle. babam eşyaları bir gördü bunlar hayatta arabaya sığmaz dedi. düşünün ecenin park yatağı, uyku seti, içine yün yatak, ana kucağı,bebek arabası 3 bavul, 1 sele oyuncak, evdeki kalan yiyecekler, çizmeler, kabanlar ıvır zıvır... sığmayıncada bir iki parçayı izmirli komşuma verdik bayramda getirecek. Allahım ece daha yolda başlamazmı ağlamaya geldik o eşyaları yerleştircek yer ayarla yerleştir. tabi annem ayrı bir mevzu. ece tam düzene oturmuştu kendi kendine vakit geçiriyor kucak diye yırtınmıyor derken annem çocuğu ağlıyor diye alıyor kucağına anne bırak diyorum yok hiç takmıyor beni bir bakıyorum 2 saat olmadan uyutmaya çalışıyor. benim evimde pek yapmıyordu böyle geldik buraya beni dinlemiyor ve ecede onda susuyor:) komşuya götürüyor parka gidiyorlar bana gelince çocuk ciyak ciyak. kaynanam olsa 3. sayfa haberi olmuştuk çoktan. beni görenler aa sen nolmuşun böyle çok kilo almışın demeler sanki ben körüm adam ordan ayrı trip atar ona buna bozulur bende zaten kayışlar kopmuş birde kavga ettik daha dün bir bugün iki. öyle eve tıkılıp kaldım dişarıda çıkmak istemiyorum off Allahım bugünlerde geçicek biliyorum ama zor geliyor işte

zor valla cnm, arada huysuzlukları tutuyor
tahammül bırakmıyorlar insanda
eşin de tuz biber olmuş resmen..
umarım kendini affettirir..

canım merak ettik seni..
eminim çok yorulmuşsundur, yeni bir duruma adapte olmak hiç kolay olmaz..
eşin de, ece de, sen de bunun rahatsızlığını yaşarsınız, taşınmak bile kolay değilken, sizinki..
Allah yardımcın olsun, yalnız değilsin en azından..
annenlesin, herşeyi de açık açık konuş bence,
her ağladığında kucağına almasın, yatarken de, otururken de sevebilir çocuğu
yoksa fena kucakçı oluyolar

ek gıda versen birde belki çok acıkıyordur gece

Evet zor olacağını tahmin ediyordum ama gelmediler... gerçi ben gece 3 te yatmış ve sabah 7 de kalkmıştım ve deli gibi iş yapmıştım evde iş işi getiriyor bi yere el atınca şunu da şunuda deyip bi ton iş yapıyor insan bide ayak altında kimse olmayınca.. gerçi arada bir böyle birinin gelecek olmasıda iyi oluyor temizlik açısından yoksa belediye eve uğrar Bel fıtığımda şuan ses çıkarmıyor belim ağrıyınca ya da yorulunca bırakıyorum işi gücü dinleniyorum Allahım ne olur kızımı bi 3-4 yaşına getirebilseydim ameliyat olmadan.. Gerçi hayırlısını Rabbim bilir...

Turuncucum ilk defa mama ile bebek nasıl büyütülür kendimde görüyorum yoksa annem ve diğer çevremdeki herkes anne sütü verdikleri için ek gıdaya geçince direk pürelere geçebildiler ama araştırdığım kadarıyla mama ile büyüyen bebekler ki benimkide öyle sayılır hemen normal gıdaya geçiş yapmamaları gerekiyormuş sindirim sistemleri alışık olmuyormuş bu yüzden bu pirinç maması en iyi geçişi sağlayan gıdaymış. bende sırf onu vermek yerine yada sırf meyve vermek yerine içine meyve püresini koyuyorum hatta kimilerine göre şuanda hiç meyve vs vermemem gerekiyormuş sırf sularından ve bu hazır kavanoz veya toz mamalarından ama bana bu yaptığım şekil mantıklı geliyor yani inş doğru yapıyorumdur. ve bu pirinç maması yada diğer toz mamalar tahıllı vs vs bir sürü var onlardan hiçmi vermemek gerekiyor sen hiç vermiyormusun? Kızım kilo çizelgesine göre ve ayına göre biraz üstte gidiyor obez olmasını istemiyorum ilerde ama daha boyunu bilmiyorum. Görüntü olarak gıdıklı tombul hareketli bir bebek. İnsan gerçekten bocalıyor benim asıl niyetim sebzeleri meyveleri püre yapıp yapıp yedirmekti ama şimdi bu geçiş olayı sindirim sistemi olayı çıktı şu zaman şu verilmez bu zaman verilir şöyle yapılır böyle yapılır ufff bilemiyorum yok inek sütü 1 yaşından sonra olur ama yoğurtta inek sütünen oluyor sonuçta valla bi yerde öyle yazan diğer yerde farklı yazıyor sağlık ocağımızda hiç ilgilenmiyor şikayet edicem onları ya ek gıdaya geçeyim mi dedim yoook geçme 6. aydan sonra dedi sonra mama veriyorum dedim haa o zaman başla dedi ne verilir ne verilmez hiiiiç.

Sabah ki çok sık verdiğim mama da acıkıyor sabah nedense aceba gecenin acısını mı çıkarıyor bilmiyorum herşeyi denedikten sonra eğer susmazsa mama veriyorum ve aç çünki içiyor baya doyduğunda diliyle itiyor biberonu. Birde bu ek gıdayı tam oturtamadık daha şuan düzen oluşturmaya çalışıyorum saatler açısından. Mesela eğer çok aç olduğunda kaşıkla yediriğim mamaya sabrı olmuyor bu yüzden yarı aç veriyorum alışana kadar çok açken denedim biberonu zor yetiştirdim bakalım alışacağız herhalde.

Off ya şaşırıyorum gerçekten ne verip ne vermeyeceğimi keşke güvenilir bir liste olsa da ona göre versek... şimdiye kadar ne kolaydı daya biberonu cokur cokur bitti... Mesela bugün bir komşumla pazardaydık dur dedim kabak alayım yediririm kızıma dedim dur daha erken napıyon dedi..

Yaa kızlar hep beraber bir liste mi oluştursak ?? Bilenler oluştursa veya..

Gittiler canım...Ayaklarımı uzatıp oturabiliyorum artık ...
Hava çift kat pijama giydirecek kadar soğudumu canım ya ?...Bizim odalar 25 derece olduğu için şimdilik tek kat yetiyor.Tabi üzerinede battaniyesini örtüyorum.Derin uykuda olunca açmıyor üzerini.
Ömer içinde çok geçmiş olsun...

Canım diş olabilir mi acaba ?...Böyle huzursuzlukları artınca aklıma diş geliyor hep ama bu bıcırıkların bir günleri diğer günlerini tutmuyor.Kayra da 2 hafta önce saat başı uyanıp uykuya dalmakta zorluk çekiyordu ama bu hafta daha rahatız çok şükür.

Şuan ki psikolojini tahmin edebiliyorum...İnsanın alıştığı bir ortamdan hazırlıksız ayrılması,birde üzerine özlem ve hasretlik çekecek olması çok yıpratıcı..Umarım en kısa zamanda toparlanıp geçici olan yeni hayatına adapte olursun.
Kızınla daha çok ilgilenirsen annenin onu istemediğin şekilde yönetmesine izin vermemiş olursun.Ben annemlerdeyken herşeyi ile ilgilenince annem bana sormadan pek bişey yapmaz.Bir yere gideceğim zamanda yatma-kalkma saatlerini,yemek saatlerini söyleyip tembihler öyle giderim.
Elbette onlar bizlerden daha iyi bilirler ama bebeğin düzenini de en iyi biz biliyoruz.

Çok ilginç bir araştırma olmuş…Ben böyle bir şeyi ne Türkiye de duydum ne de yurtdışında.(20 yıl kaldım)….
Bebeğime de 4 aylık iken ek gıda vermeye başladım ve her bebekte olan kabızlık dışında hiçbir sindirim sorunu ile karşılaşmadım.
Pirinç mamasını veya kutulu kaşık mamalarının elbette besleyici değerleri var ama kilosu iyi olan bir bebeğin bundan günde 1 kase yemesi fazlasıyla yeterli.Fazlası hem kilo yapar hem de kabız.
Ben oğluma günde 1 öğün yatmadan önce veriyorum bu mamalardan.Eğer sabah anne sütünü biberon ile içmekte zorluk çıkarırsa o zaman hipp yulaf unundan 1 kaşık atıp hafif koyulaşınca kaşıkla içiriyorum.
Ben hiç meyve suyu vermedim diyebilirim.Direkt meyve püresi verdim ve ilk meyvemiz şeftali idi.
1 tatlı kaşığı verip her gün arttırdım miktarını.Diğer meyveleride 3 gün kuralına uyarak az miktarlarda başlayarak denedim ve şuan 100-125 cc arası yiyor.
Ek gıdayı çok aç iken verdiğinde çoğunlukla yemeyecektir ya da ağlama krizine girecektir.Başıma geldiği için çok iyi biliyorum.Genelde ilk günlerde ek gıdayı ikindi vakti mama saatine yarım saat kala teklif ediyordum ve bu şekilde severek tadına bakıyordu.
Ek gıda gerçekten büyük sabır işi.Ben ilk günler çok sefer yaptığım mamaları döktüm ama bıkmadan her gün teklif edince alıştı ve şimdi kaşığı görünce kendi açıyor ağzını ve doyduğunda kafasını çeviriyor ya da ağzını açmıyor.Yani bunlarla karşılaşınca “bebek sevmedi”diye düşünme.Bu sadece normal olan bir alışma süreci.
Son olarak kabak için erken olduğunu düşünmüyorum.Dediğim gibi eğer sadece anne sütü alsaydı ve kilosu yerinde olsaydı kesinlikle en az 5.5-6 ay beklemeni tavsiye ederdim ama madem bu kadar mama ile besleniyor o zaman ek gıdaya artık başlamalısın diyorum.
Mesela elmayı denemişsin ve alerji yapmadığını görmüşsün.Yarın ikindi vakti kabak püresini deneyebilirsin….
Yinede daha güvenilir ağızlardan bu ek gıda için yardım istiyorsan özel bir doktora gidip geniş bilgi almanı tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…