hepinize çok sağolun kızlar bana moral oluyorsunuz. birde iyice korkmaya başladım gebe olmayım diye. strese yoruyorum bu halimi öyledir de umarım ctesi arkadaşım test alıp gelecek bakalım
ptesi burada bir komşumuzdan eski arapça öğrenmeye başlıcam inşallah. ben tam parayla imanın kimde olacağı belli olmaz lafındaki tipimdir:) çevrem benim bu hallerime hep şaşırırdı artık alıştılar şimdi de iyi öğrende bari arkamızdan bir okuyanımız olsun deyip duruyorlar:)
ptesi koşmaya sporada başlıcam diyorum ama o iş biraz yalan olur gibime geliyor
Biyolog evet bende annemden eceyi kıskanıyorum:) sendede olduğuna göre normal bir duygu herhalde:)
kızlar bu arada ece 15 günde 300 gr almış iyi gibime geldi inşallah devamıda öyle gider.
GECE34 özel olmazsa nerede yaşıyorsunuz hangi gemide eşin?
Günaydınnn...
Sabah 5.30da uyandı benim bücürük.Bir günü bir gününü tutmuyor.Önceki gün 7de uyandı,dün 6da uyandı,bu sabah ise 5.30.
Ne zaman düzene girecek çok merak ediyorum...:44:
Dün eşim 5 kilo taze süt almış.1 kilosunu kuzuma yoğurt mayaladım.Hem günlük yemelik yaptım hemde bu hafta yoğurt çorbası içirmek istiyorum kuzuma.Çok da güzel tutmuş yoğurdum
1 kilosunu ise kuzuma tuzsuz peynir yaptım.İlk deneme için gayet başarılı.Kahvaltı niyetine ağzına verdiğimde severek yedi paşam.
Kalan sütün birazını sütlaç diğer yarısını ise içmelik ayırdım.
Biraz yorucu oldu ama sonuç güzel..
Herhalde taze süt bulabildiğim için şanslı sayılırım çünkü günlük süt,pastorize süt ve mama ile mayaladığım yoğurtların hiç biriside tutmadı.Hep kıvamı çok sulu oldu ve sündü...Son olarak taze süt ile mayaladığım yoğurttan bir kaşık ayırıp pastorize süt ile deneme yapacağım bakalım tutacak mı...
ay valla süper olur bursadan sonra izmir buluşması:)) bir arkadaşımız daha vardı izmirli ben önümüzdeki haftaya varım hemende atladım hem bizim kızlar aynı gün doğumlu 19 mayıs prensesleri:))Evet canım ben de balçova da oturuyorum. Moralini yüksek tut sende izmirlisin tahmin edersin biraz alıştıktan sonra burda bebekle yasam cok kolay.keyfini sürmeye başlarsın kizinla yakında.en uzak yer izban ile bile en fazla 40 dk surer :))ben doğum yaptım 2 gece sonra annemi bile evine gönderdim ki bı basına kadın ama baktım hayat zor olacak gündüzleri geldi falan filan idare ettik o yüzden tahmin edebiliyorum şimdi durumunu.cok da tepen atarsa izmir anneleri sana acilinden burada bı buluşma ayarlarız)
Cnm esimin gemisi beykozda bende ordayim. Ama burda gemi adi vermem uygun olmaz. Ozel msjim acildigi zaman sana yazabilirim. Yoksa esim kizabilir. Siz kac yildir pendiktesiniz esimde pendikte gorev yapmisti sik sik da gider tershaneye tanisiyo bile olabilirler. Cunku bu gemiciler birbirlerini tanirlar. Ayyy cok merak ettim[/QU
AnneZeynep bizim tayinimiz çıkmadı sadece 1 seneliğine istanbula göreve gittiler o yüzden taşınmadım annemin yanına geldik normalde marmariste oturuyoruz.
Gece34 ben istanbulu pek bilmiyorum benimki telsizci yani muhabereci hücumbotda görevli. dediğin gibi bunlar hep birbirini tanıyorlar nasıl iş anlayamıyorum:)) pendikte tersanede gemisi. bende arada gelicem ataşehirde kayınvalidemlere eşimi görmek için. bakarsın yakınsak senle de görüşürüz:))
ay valla süper olur bursadan sonra izmir buluşması:)) bir arkadaşımız daha vardı izmirli ben önümüzdeki haftaya varım hemende atladım hem bizim kızlar aynı gün doğumlu 19 mayıs prensesleri:))
Cnm esimin gemisi beykozda bende ordayim. Ama burda gemi adi vermem uygun olmaz. Ozel msjim acildigi zaman sana yazabilirim. Yoksa esim kizabilir. Siz kac yildir pendiktesiniz esimde pendikte gorev yapmisti sik sik da gider tershaneye tanisiyo bile olabilirler. Cunku bu gemiciler birbirlerini tanirlar. Ayyy cok merak ettim[/QU
AnneZeynep bizim tayinimiz çıkmadı sadece 1 seneliğine istanbula göreve gittiler o yüzden taşınmadım annemin yanına geldik normalde marmariste oturuyoruz.
Gece34 ben istanbulu pek bilmiyorum benimki telsizci yani muhabereci hücumbotda görevli. dediğin gibi bunlar hep birbirini tanıyorlar nasıl iş anlayamıyorum:)) pendikte tersanede gemisi. bende arada gelicem ataşehirde kayınvalidemlere eşimi görmek için. bakarsın yakınsak senle de görüşürüz:))
Saka gibi benim kide telsizci. Tanisiyo olabilirler. Esin kacli 2000 li mi acaba
turuncu canım afiyet olsun kayraya çok uğraşıp emek vermissin yarasın ıns kuzuna, tuzsuz peyniri nasıl yaptın canım bilgi verebilirmisin
Turuncu valla maaşallahın var.tuzsuz peynir deyince sen şaştım.Bende meraklandım nasıl oluyor o.bizim kv. yoğurt yapıyor ama sıvı oluyor demiştim.taze günlük süt bulmam lazım ama nasıl bilmiyorum.biz günlük mayalıyoruz.sen mayaladığını 1 haftada mı bitittiriyorsun?
TURUNCUCUM yedigi ictigi sifa olsun Kayra'ya! Peyniri sirkeyle mi hazir mayayla mi yaptin?
slm kizlar ben 4 aydir uykusuzum. Oglusum sag olsun gece 2 saatt bir bazen saat te 1 kalkiyo. Uykusu var gozleri kasiniyo, kizariyo ama bi turlu uykuya gecemiyo. Cok zorlaniyo zaten o yuzden ayagimda sallamaya basladim.ama bugun karar verdim humananin iyi geceler cayini denicem. Belki daha rahat uyur. Ben uykusuz kalsam gene sorun degil alistim. Ama oglum uykusuz kaldiginda daha miz miz oluyo bende cok uzuluyorum. İns bu cay bi ise yararda kuzum rahatlar.sizlerden kullanan var mi bu cayi?
Teşekkür ederiz PLANNER teyze
5 kilo süt almıştık.Bu sütü 15-20 dakika kısık ateşte kaynattım.İçinden 1 litre ayırıp başka bir tencereye koydum ve altını açtım.1-2 dakika daha kaynadıktan sonra 160-170 gr yoğurdu iyice çırptıktan sonra bu süte ekledim ve yavaş yavaş kesilmesini bekledim.Zaten 1-2 dakika içinde kesilip sarı suyu çıktı.Altını kapatıp biraz ılıyınca temiz bir tülbente dökerek iyice suyunu sıkmaya çalıştım.Sonra tülbentin içindeyken yuvarlak şekil verip üzerine içi su dolu ağır bir tencere koydum ve 1-2 saat beklettim.Suyunun tamamen süzüldüğüne kanaat getirince olmuş demektir.
Bu peyniri çok süzdürdüğünde daha sert bir kıvam alıyor ama ben fazla sert olmasını istemedim.Neticede içinde kalan suyuda vitamin dolu.1 kilo sütten bir avuç peynir çıktı.Bu peyniri ufak ufak küplere ayırıp buzluğa koyacağım ve gün aşırı kahvaltımızda oğluşuma yedireceğim.
Canım peyniri yukarda anlattım
Yoğurdu ise ben 3 veya 4 gün yediriyorum.Biliyorum günlük taze mayalamak en güzeli fakat bahsettiğim gibi kutu sütlerin hiç birisi ile sonuç elde edemedim.Eğer şuan elde ettiğim yoğurt ile pastorize sütü mayaladığımda güzel sonuç alırsam taze sütümüz bittiğinde o süt ile devam edebilirim.Ama eğer yine sonuç alamazsam bu şekilde devam etmek zorundayız.
Maalesef çiğ sütü en az 3 kilo alabiliyorum ve hergün hergün 3 kilo alırsam tüketemem.O yüzden 125 cc lik kavanozlara 3-4 günlük mayalıyorum.Mayalanma gerçekleşince ağızlarını sıkıca kapatıp buzdolabının en arka bölümüne koyuyorum.Yedireceğim zamanda ilk günkü lezzetini koruyor bu şekilde.
Zeynepcim peyniri yoğurt ile kestirdim.Önceki gün evde olan herhangi bir beyaz peyniri bir gece suda bekletip tadına bakmıştım.Bu yaptığım peynirin tadıda aynısı oldu hatta daha sütlü bir lezzeti var.
Haftaya süt aldığımda sirke ile kestireceğim bakalım o nasıl olacak
Merhaba.4 aydır bebeğin her gece saatte 1 veya 2 saatte bir mi kalkıyor ?...Eğer öyle ise hem anne için hem bebek için çok yıpratıcı...
Bebeğinin bu kadar kısa aralıklarla uyanıyor olmasının sebebi ne olabilir ?Acaba senin kokuna alıştığı için memede mi uyumak istiyor yoksa karnı mı tam doymuyor?
Ben iyi geceler çayını kullanmadım hiç ama karnının tok olduğundan eminsen belki işe yarayabilir.
Sonucu bize de yazarsan sevinirim
5 kilo süt almıştık.Bu sütü 15-20 dakika kısık ateşte kaynattım.İçinden 1 litre ayırıp başka bir tencereye koydum ve altını açtım.1-2 dakika daha kaynadıktan sonra 160-170 gr yoğurdu iyice çırptıktan sonra bu süte ekledim ve yavaş yavaş kesilmesini bekledim.Zaten 1-2 dakika içinde kesilip sarı suyu çıktı.Altını kapatıp biraz ılıyınca temiz bir tülbente dökerek iyice suyunu sıkmaya çalıştım.Sonra tülbentin içindeyken yuvarlak şekil verip üzerine içi su dolu ağır bir tencere koydum ve 1-2 saat beklettim.Suyunun tamamen süzüldüğüne kanaat getirince olmuş demektir.
Bu peyniri çok süzdürdüğünde daha sert bir kıvam alıyor ama ben fazla sert olmasını istemedim.Neticede içinde kalan suyuda vitamin dolu.1 kilo sütten bir avuç peynir çıktı.Bu peyniri ufak ufak küplere ayırıp buzluğa koyacağım ve gün aşırı kahvaltımızda oğluşuma yedireceğim.
Zeynepcim peyniri yoğurt ile kestirdim.Önceki gün evde olan herhangi bir beyaz peyniri bir gece suda bekletip tadına bakmıştım.Bu yaptığım peynirin tadıda aynısı oldu hatta daha sütlü bir lezzeti var.
cnm bnm gerçekten sen çok iyi bir annesin!!
anneliği layıkı ile yapıosun valla.
benim sütüm çok fazla olmasada bebeğime yetti allahıma şükrler olsunki..
ne cc ile işim oldu ne mama ile.
bu yüzdenmi bilmiorum ama seni okudukça kendim azra için hiçbişey yapmıyorum gibi hissediyorum.
kayra gerçekten çok şanslı cnm.
Karni tok onu biliyorum. Ornegin dun gece sallarken karnindan guluk guluk su sesi geliyo mide dolu. Ayrica 4.ay kontrolunde kilosu 7.850 idi. Sadece anne sutu aliyo. Zatn cok gazli bi bebekti. Disimizde cikti baska neden bulamiyorum. Bakalim ins bu cay etkili olur...dogdugundan beri 4saat deliksiz cokaz uyumustur. Bu gun cayi alip denicem sonucuda paylasirim cnm..
canım çok sagol deneyeceğim bunu yarın bakalım, iş yerinde yemek pişiren teyzemiz açık süt getiriyor ve ondan yoğurt yapıyor bıze işyerinde, onun aldığı yerden süt alacağım zeynoma içime sinerse tabi yarın gidip bakıcaz eşimle süt aldığı yere olmadı pastörize sütle denerim ama olurmu acaba bılemedım, sirke ile deneyincede yaz canım bakalım hangı yontemle daha iyi sonuc alacaksın, buarada ben sadece anne sütü veriyorum, kızımın kılo alımı az olmasına rağmen ısrarla mamaya başlamadım, meyve suları ve meyve püresi veriyoruz az az ama artık sebze püresine geçmeyede karar verdim doktorum henuz başlama desede başlamak istiyorum yavaş yavaş ek gıdaya ınş yanlış yapmıyorumdur canım ya sen baya ilerlettin bu ek gıda işini özeniyorum valla sana ve geç kalmakda istemiyorum ek gıda için çünkü birkaç yerde 6. aya kadar hiç bir şey vermemenınde bebeğin ek gıdaya zor alışmasına sebep olduğunu okumuştum oyuzden kendı ırademle meyvelerden başlamıştım şimdi biraz daha arttırmak istiyorum cunku kızım artık daha az doyuyor sankı sütüm azalmaya başladı çalıştığımdan beri nasılsa 10 gun sonra 5. ayı bitecek ek mama takviyesi yerine ek gıda daha mantıklı geliyor ne dersiniz ?
Estağfirullah canım...Utandım bak şimdi......
Her anne bebeği için herşeyin en iyisini yapmak ister.Sen yavrunu saatlerce emzirmekle yeterince fedakarlık yapıyorsun zaten...
Benim oğlumun kısmetinde doyasıya anne sütü olmadı maalesef.Keşke bol bol olsaydıda yavrum kusana kadar emseydi ama kısmet işte...
Biliyorum bu rızkı veren rabbimdir ama yavruma karşı hep kendimi suçlu hissettim.İlk zamanlar eksik bir anne olarak gördüm kendimi ama geçti gitti o günler..Şimdi bebeğim için elimden gelen herşeyi en güzel şekilde yapmaya çalışıyorum.
Maaşallah annesi kilosu çok güzel...Dediğin gibi karnının doyduğu belli.Demek ki derin uykuya geçemiyor tam olarak.
Yatırmadan önce bol bol oynayıp sonrasında ılık bir banyo yaptırmayı denedin mi ?
Bu peyniri çok süzdürdüğünde daha sert bir kıvam alıyor ama ben fazla sert olmasını istemedim.Neticede içinde kalan suyuda vitamin dolu.1 kilo sütten bir avuç peynir çıktı.Bu peyniri ufak ufak küplere ayırıp buzluğa koyacağım ve gün aşırı kahvaltımızda oğluşuma yedireceğim.[/B
Canım peyniri yukarda anlattım
Yoğurdu ise ben 3 veya 4 gün yediriyorum.Biliyorum günlük taze mayalamak en güzeli fakat bahsettiğim gibi kutu sütlerin hiç birisi ile sonuç elde edemedim.Eğer şuan elde ettiğim yoğurt ile pastorize sütü mayaladığımda güzel sonuç alırsam taze sütümüz bittiğinde o süt ile devam edebilirim.Ama eğer yine sonuç alamazsam bu şekilde devam etmek zorundayız.
Maalesef çiğ sütü en az 3 kilo alabiliyorum ve hergün hergün 3 kilo alırsam tüketemem.O yüzden 125 cc lik kavanozlara 3-4 günlük mayalıyorum.Mayalanma gerçekleşince ağızlarını sıkıca kapatıp buzdolabının en arka bölümüne koyuyorum.Yedireceğim zamanda ilk günkü lezzetini koruyor bu şekilde.
gazini tam olarak cikardigindan emin misin cnm?slm kizlar ben 4 aydir uykusuzum. Oglusum sag olsun gece 2 saatt bir bazen saat te 1 kalkiyo. Uykusu var gozleri kasiniyo, kizariyo ama bi turlu uykuya gecemiyo. Cok zorlaniyo zaten o yuzden ayagimda sallamaya basladim.ama bugun karar verdim humananin iyi geceler cayini denicem. Belki daha rahat uyur. Ben uykusuz kalsam gene sorun degil alistim. Ama oglum uykusuz kaldiginda daha miz miz oluyo bende cok uzuluyorum. İns bu cay bi ise yararda kuzum rahatlar.sizlerden kullanan var mi bu cayi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?