2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Cnm esimin gemisi beykozda bende ordayim. Ama burda gemi adi vermem uygun olmaz. Ozel msjim acildigi zaman sana yazabilirim. Yoksa esim kizabilir. Siz kac yildir pendiktesiniz esimde pendikte gorev yapmisti sik sik da gider tershaneye tanisiyo bile olabilirler. Cunku bu gemiciler birbirlerini tanirlar. Ayyy cok merak ettim

şeker bebişlerin şeker anneleri,kuzuların şefkat deryaları hepinize günaydın.gününüz güzel geçsin inşallah.Bebeklerimiz bol bol emsin,akıllı uslu otursunlar.oturmayanlar emeklesinler

Güzel bir iş gününden merhaba!!!!haftanın son günü oley!!(planner)

Turuncu valla maaşallahın var.tuzsuz peynir deyince sen şaştım.Bende meraklandım nasıl oluyor o.bizim kv. yoğurt yapıyor ama sıvı oluyor demiştim.taze günlük süt bulmam lazım ama nasıl bilmiyorum.biz günlük mayalıyoruz.sen mayaladığını 1 haftada mı bitittiriyorsun?

ay valla süper olur bursadan sonra izmir buluşması:)) bir arkadaşımız daha vardı izmirli ben önümüzdeki haftaya varım hemende atladım hem bizim kızlar aynı gün doğumlu 19 mayıs prensesleri:))

Bu hafta 3kere misafir agirladim son 2si ardarda geldi ve ben tam anlamiyla tukendim

Gelenlerden Allah razi olsun ama cocuklu eve gidilince 1e kadar oturulur mu ya hu?

Omerim sagolsun uykusu gelince zorlamadi da isimi gorebildim ama misafirler Omerin guzel huylarini gorunce cok sasirdi ve bazilarina zorla masallah dedirtmek zorunda kalldim :)

TURUNCUCUM yedigi ictigi sifa olsun Kayra'ya! Peyniri sirkeyle mi hazir mayayla mi yaptin?

BIYOLOGcum halilarimiz gelince durumu paylasalim merak ediyorum nasil yikayacaklar

PLANNERcim ben hamileligimde de emzirirken de toplasan 3 parolden baska ilac kullanmadim hep dogal yollara basvurdum simdi bebegim icin de dogal destekleri tercih ediyorum. Bir kaynakta diyor ki haftalik acik tenliysen 30dk koyu tenliysen 2sa gunes alimi yeterliymis bizim gibi orta kusak ulkeler icin.
Bir de artik googlea yazip aramiyorum bu tip bilgileri dunya saglik orgutu beslenme uzmanlari ya da muhendisler odasi gibi guvenebilecegim yerlerde arastiriyorum icin rahat. Verenler de fazla vermemeye dikkat etsin en azindan yogun gunes gordugu gunler vermeyin zaten balik ve yumurtadan da aliniyor bizim sutumuzde de d vit var sonucta

Bu hafta 3kere misafir agirladim son 2si ardarda geldi ve ben tam anlamiyla tukendim

Gelenlerden Allah razi olsun ama cocuklu eve gidilince 1e kadar oturulur mu ya hu?

Omerim sagolsun uykusu gelince zorlamadi da isimi gorebildim ama misafirler Omerin guzel huylarini gorunce cok sasirdi ve bazilarina zorla masallah dedirtmek zorunda kalldim :)

TURUNCUCUM yedigi ictigi sifa olsun Kayra'ya! Peyniri sirkeyle mi hazir mayayla mi yaptin?

BIYOLOGcum halilarimiz gelince durumu paylasalim merak ediyorum nasil yikayacaklar

PLANNERcim ben hamileligimde de emzirirken de toplasan 3 parolden baska ilac kullanmadim hep dogal yollara basvurdum simdi bebegim icin de dogal destekleri tercih ediyorum. Bir kaynakta diyor ki haftalik acik tenliysen 30dk koyu tenliysen 2sa gunes alimi yeterliymis bizim gibi orta kusak ulkeler icin.
Bir de artik googlea yazip aramiyorum bu tip bilgileri dunya saglik orgutu beslenme uzmanlari ya da muhendisler odasi gibi guvenebilecegim yerlerde arastiriyorum icin rahat. Verenler de fazla vermemeye dikkat etsin en azindan yogun gunes gordugu gunler vermeyin zaten balik ve yumurtadan da aliniyor bizim sutumuzde de d vit var sonucta

turuncu canım afiyet olsun kayraya çok uğraşıp emek vermissin yarasın ıns kuzuna, tuzsuz peyniri nasıl yaptın canım bilgi verebilirmisin

Teşekkür ederiz PLANNER teyze
5 kilo süt almıştık.Bu sütü 15-20 dakika kısık ateşte kaynattım.İçinden 1 litre ayırıp başka bir tencereye koydum ve altını açtım.1-2 dakika daha kaynadıktan sonra 160-170 gr yoğurdu iyice çırptıktan sonra bu süte ekledim ve yavaş yavaş kesilmesini bekledim.Zaten 1-2 dakika içinde kesilip sarı suyu çıktı.Altını kapatıp biraz ılıyınca temiz bir tülbente dökerek iyice suyunu sıkmaya çalıştım.Sonra tülbentin içindeyken yuvarlak şekil verip üzerine içi su dolu ağır bir tencere koydum ve 1-2 saat beklettim.Suyunun tamamen süzüldüğüne kanaat getirince olmuş demektir.
Bu peyniri çok süzdürdüğünde daha sert bir kıvam alıyor ama ben fazla sert olmasını istemedim.Neticede içinde kalan suyuda vitamin dolu.1 kilo sütten bir avuç peynir çıktı.Bu peyniri ufak ufak küplere ayırıp buzluğa koyacağım ve gün aşırı kahvaltımızda oğluşuma yedireceğim.

Canım peyniri yukarda anlattım
Yoğurdu ise ben 3 veya 4 gün yediriyorum.Biliyorum günlük taze mayalamak en güzeli fakat bahsettiğim gibi kutu sütlerin hiç birisi ile sonuç elde edemedim.Eğer şuan elde ettiğim yoğurt ile pastorize sütü mayaladığımda güzel sonuç alırsam taze sütümüz bittiğinde o süt ile devam edebilirim.Ama eğer yine sonuç alamazsam bu şekilde devam etmek zorundayız.
Maalesef çiğ sütü en az 3 kilo alabiliyorum ve hergün hergün 3 kilo alırsam tüketemem.O yüzden 125 cc lik kavanozlara 3-4 günlük mayalıyorum.Mayalanma gerçekleşince ağızlarını sıkıca kapatıp buzdolabının en arka bölümüne koyuyorum.Yedireceğim zamanda ilk günkü lezzetini koruyor bu şekilde.

Zeynepcim peyniri yoğurt ile kestirdim.Önceki gün evde olan herhangi bir beyaz peyniri bir gece suda bekletip tadına bakmıştım.Bu yaptığım peynirin tadıda aynısı oldu hatta daha sütlü bir lezzeti var.
Haftaya süt aldığımda sirke ile kestireceğim bakalım o nasıl olacak

slm kizlar ben 4 aydir uykusuzum. Oglusum sag olsun gece 2 saatt bir bazen saat te 1 kalkiyo. Uykusu var gozleri kasiniyo, kizariyo ama bi turlu uykuya gecemiyo. Cok zorlaniyo zaten o yuzden ayagimda sallamaya basladim.ama bugun karar verdim humananin iyi geceler cayini denicem. Belki daha rahat uyur. Ben uykusuz kalsam gene sorun degil alistim. Ama oglum uykusuz kaldiginda daha miz miz oluyo bende cok uzuluyorum. İns bu cay bi ise yararda kuzum rahatlar.sizlerden kullanan var mi bu cayi?

Merhaba.4 aydır bebeğin her gece saatte 1 veya 2 saatte bir mi kalkıyor ?...Eğer öyle ise hem anne için hem bebek için çok yıpratıcı...
Bebeğinin bu kadar kısa aralıklarla uyanıyor olmasının sebebi ne olabilir ?Acaba senin kokuna alıştığı için memede mi uyumak istiyor yoksa karnı mı tam doymuyor?
Ben iyi geceler çayını kullanmadım hiç ama karnının tok olduğundan eminsen belki işe yarayabilir.
Sonucu bize de yazarsan sevinirim

cnm bnm gerçekten sen çok iyi bir annesin!!
anneliği layıkı ile yapıosun valla.
benim sütüm çok fazla olmasada bebeğime yetti allahıma şükrler olsunki..
ne cc ile işim oldu ne mama ile.
bu yüzdenmi bilmiorum ama seni okudukça kendim azra için hiçbişey yapmıyorum gibi hissediyorum.
kayra gerçekten çok şanslı cnm.

Karni tok onu biliyorum. Ornegin dun gece sallarken karnindan guluk guluk su sesi geliyo mide dolu. Ayrica 4.ay kontrolunde kilosu 7.850 idi. Sadece anne sutu aliyo. Zatn cok gazli bi bebekti. Disimizde cikti baska neden bulamiyorum. Bakalim ins bu cay etkili olur...dogdugundan beri 4saat deliksiz cokaz uyumustur. Bu gun cayi alip denicem sonucuda paylasirim cnm..

canım çok sagol deneyeceğim bunu yarın bakalım, iş yerinde yemek pişiren teyzemiz açık süt getiriyor ve ondan yoğurt yapıyor bıze işyerinde, onun aldığı yerden süt alacağım zeynoma içime sinerse tabi yarın gidip bakıcaz eşimle süt aldığı yere olmadı pastörize sütle denerim ama olurmu acaba bılemedım, sirke ile deneyincede yaz canım bakalım hangı yontemle daha iyi sonuc alacaksın, buarada ben sadece anne sütü veriyorum, kızımın kılo alımı az olmasına rağmen ısrarla mamaya başlamadım, meyve suları ve meyve püresi veriyoruz az az ama artık sebze püresine geçmeyede karar verdim doktorum henuz başlama desede başlamak istiyorum yavaş yavaş ek gıdaya ınş yanlış yapmıyorumdur canım ya sen baya ilerlettin bu ek gıda işini özeniyorum valla sana ve geç kalmakda istemiyorum ek gıda için çünkü birkaç yerde 6. aya kadar hiç bir şey vermemenınde bebeğin ek gıdaya zor alışmasına sebep olduğunu okumuştum oyuzden kendı ırademle meyvelerden başlamıştım şimdi biraz daha arttırmak istiyorum cunku kızım artık daha az doyuyor sankı sütüm azalmaya başladı çalıştığımdan beri nasılsa 10 gun sonra 5. ayı bitecek ek mama takviyesi yerine ek gıda daha mantıklı geliyor ne dersiniz ?

Estağfirullah canım...Utandım bak şimdi......
Her anne bebeği için herşeyin en iyisini yapmak ister.Sen yavrunu saatlerce emzirmekle yeterince fedakarlık yapıyorsun zaten...
Benim oğlumun kısmetinde doyasıya anne sütü olmadı maalesef.Keşke bol bol olsaydıda yavrum kusana kadar emseydi ama kısmet işte...
Biliyorum bu rızkı veren rabbimdir ama yavruma karşı hep kendimi suçlu hissettim.İlk zamanlar eksik bir anne olarak gördüm kendimi ama geçti gitti o günler..Şimdi bebeğim için elimden gelen herşeyi en güzel şekilde yapmaya çalışıyorum.

Maaşallah annesi kilosu çok güzel ...Dediğin gibi karnının doyduğu belli.Demek ki derin uykuya geçemiyor tam olarak.
Yatırmadan önce bol bol oynayıp sonrasında ılık bir banyo yaptırmayı denedin mi ?

Allahım ne berbat bir gece geçirdim...
sabaha kadar kabuslar gördüm
kızımı rüyamda bir türlü koruyamadım korku filmi gibi yerlerdiii
üzerine küller isler düşüyor ben temizliyorum uyutuyorum kocaman pis bir yatağa bırakıyorum harabe bir oda kocaman tavanları
simsiyah uçuşan perdeleri varrr
kalkıyor kafasını vuruyor bir yerlere...
çamaşır makinasının kapağı durmadan açılıp açılıp kapanıyor....
kızkardeşimide koruyamadımmm bayılıyor düşüyorrr
yardım istiyorum eşimdennn
eve geliyor başka bir tane daha benden varrr
eşimi öpüyor hg aşkım diyee
bana bakıyorlar garip garippp
gerçek olan benim diyorummmm
benm saçım benim pijamam benm yüzümmm
ne kadar kötü görünüyordummm....
dua okuyorummm derken sıçrayarak uyandımm....
ağlamaya başladım kızımı istedim eşimden hemen sarıldımm ağladımmm
yaa tüylerim diken diken olduuu yazarken bile kızlar bu nasıl birşey ben ömrümde böyle korkmadım...
gecede okurken uyuyakaldımmm kızımıı...onu hatırlıyorum...
sabah kardeşimle görüştüm abla cnm sıkkın önemli değil dediii detay vermedii
omu malum oldu acaba....
asyanın o hali gözümde hala her anını hatırlıyorum nasıl rüya o öyle...
benim hemene hemen her gördüğüm rüya çıkar yani
hamile kalanı görürümm
cenazeyi görürümmm
hastayı görürüm
parayı görürümmm
çok malum olur meşhurdur benim rüyalarım herkes anlatır ailemdeee ama ben böyle birşeyy ilk defa gördümmm
gerçekten çok endişeli gerginim ve korkuyorummm

Canım tek tavsiyem; annelik iç güdülerine güven....
Her doktor her yerde farklı şeyler söylüyor.İyice deneme tahtasına döndü yavrularımız.Ben doktora gidiyorum,bebeğim için söylenen şey kafama yatıyorsa uyguluyorum yoksa yine araştırma yapıp kendi bildiğimi okumaya devam ediyorum.Tıpkı bu demir ilacında olduğu gibi...
Eğer sütünün az olduğuna eminsen ve ek gıda için daha fazla beklemek istemiyorsan ek mama yerine ek gıda daha mantıklı tabiki.
Zaten ufak ufak meyvelerden de başlamışın.Buna ilaveten sebze pürelerini tadımlık olarak denemeye başlayabilirsin.Zaten ilk etapta hepside tadımlık oluyor.

Zaten cok oyuncu oyun oynamak icin bile uyumuyor yeterince yoruldugundan eminimhatta ayaklarinin ustunde cok duruyo bacak agrisindan mi uyuyamiyo diye bile dusundum banyomuzuda hergece yapioruz ama....... Ah bu oglan napicagimi sasirdim walla

kesinlikle denemelisin hafif kokulu oluyor ama ben seviyorum
Bir de ypgurtla kestirdigine gore daha az peynir elde ediyorsun

gazini tam olarak cikardigindan emin misin cnm?
Bizim gazimiz 4.aydan sonra daha fazla emmesi sebebiyle artti ve hala ilk aylardaki gibi gazini cikarmadan gece uykusuna yatirmiyorum
Usudugunde de uyumuyor cift pijama giydiriyorum ustu acilinca hemen uyaniyor cunku
Humana denemedim ama melisa cayi iciyorum Omere faydasi oluyor mu emin degilim ama sanki rahat uyuyor
Bence kok nedene inmeyi dene
Usuyor mu? Gazi mi var? Birseyden korktu da ondan mi guvensiz uyuyor?

Benim bir tespitim daha var. Tam olarak senin durumunla alakali degil ama yazayim
Ben Omerle cok yogun oyunlu bir gun gecirdigimde surekli hareket halinde uyuyor ruya goruyor uyaniyor
Haftasonlari babasiyla yatak keyfi banyo keyfi opusup koklasmacali gunler gecirdigimizde de uykusunda kikirdiyor gulucukler atiyor
Mesela bayramda gorumcemin ve kuzenlerimin cocuklari birkac kere uzerine cullandi gunlerce sicrayarak uyandi

Bunu o kadar cok yasadik ki artik eminim. Gun icinde yasadiklarini uykuda tazeliyor sanirim beyni :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…