Allahım ne berbat bir gece geçirdim...
sabaha kadar kabuslar gördüm
kızımı rüyamda bir türlü koruyamadım korku filmi gibi yerlerdiii
üzerine küller isler düşüyor ben temizliyorum uyutuyorum kocaman pis bir yatağa bırakıyorum harabe bir oda kocaman tavanları
simsiyah uçuşan perdeleri varrr
kalkıyor kafasını vuruyor bir yerlere...
çamaşır makinasının kapağı durmadan açılıp açılıp kapanıyor....
kızkardeşimide koruyamadımmm bayılıyor düşüyorrr
yardım istiyorum eşimdennn
eve geliyor başka bir tane daha benden varrr
eşimi öpüyor hg aşkım diyee
bana bakıyorlar garip garippp
gerçek olan benim diyorummmm
benm saçım benim pijamam benm yüzümmm
ne kadar kötü görünüyordummm....
dua okuyorummm derken sıçrayarak uyandımm....
ağlamaya başladım kızımı istedim eşimden hemen sarıldımm ağladımmm
yaa tüylerim diken diken olduuu yazarken bile kızlar bu nasıl birşey ben ömrümde böyle korkmadım...
gecede okurken uyuyakaldımmm kızımıı...onu hatırlıyorum...
sabah kardeşimle görüştüm abla cnm sıkkın önemli değil dediii detay vermedii
omu malum oldu acaba....
asyanın o hali gözümde hala her anını hatırlıyorum nasıl rüya o öyle...
benim hemene hemen her gördüğüm rüya çıkar yani
hamile kalanı görürümm
cenazeyi görürümmm
hastayı görürüm
parayı görürümmm
çok malum olur meşhurdur benim rüyalarım herkes anlatır ailemdeee ama ben böyle birşeyy ilk defa gördümmm
gerçekten çok endişeli gerginim ve korkuyorummm
kesinlikle denemelisin hafif kokulu oluyor ama ben seviyorum
Bir de ypgurtla kestirdigine gore daha az peynir elde ediyorsun
gazini tam olarak cikardigindan emin misin cnm?
Bizim gazimiz 4.aydan sonra daha fazla emmesi sebebiyle artti ve hala ilk aylardaki gibi gazini cikarmadan gece uykusuna yatirmiyorum
Usudugunde de uyumuyor cift pijama giydiriyorum ustu acilinca hemen uyaniyor cunku
Humana denemedim ama melisa cayi iciyorum Omere faydasi oluyor mu emin degilim ama sanki rahat uyuyor
Bence kok nedene inmeyi dene
Usuyor mu? Gazi mi var? Birseyden korktu da ondan mi guvensiz uyuyor?
Benim bir tespitim daha var. Tam olarak senin durumunla alakali degil ama yazayim
Ben Omerle cok yogun oyunlu bir gun gecirdigimde surekli hareket halinde uyuyor ruya goruyor uyaniyor
Haftasonlari babasiyla yatak keyfi banyo keyfi opusup koklasmacali gunler gecirdigimizde de uykusunda kikirdiyor gulucukler atiyor
Mesela bayramda gorumcemin ve kuzenlerimin cocuklari birkac kere uzerine cullandi gunlerce sicrayarak uyandi
Bunu o kadar cok yasadik ki artik eminim. Gun icinde yasadiklarini uykuda tazeliyor sanirim beyni :)
Estağfirullah canım...Utandım bak şimdi......
Her anne bebeği için herşeyin en iyisini yapmak ister.Sen yavrunu saatlerce emzirmekle yeterince fedakarlık yapıyorsun zaten...
Benim oğlumun kısmetinde doyasıya anne sütü olmadı maalesef.Keşke bol bol olsaydıda yavrum kusana kadar emseydi ama kısmet işte...
Biliyorum bu rızkı veren rabbimdir ama yavruma karşı hep kendimi suçlu hissettim.İlk zamanlar eksik bir anne olarak gördüm kendimi ama geçti gitti o günler..Şimdi bebeğim için elimden gelen herşeyi en güzel şekilde yapmaya çalışıyorum.
üzerine küller isler düşüyor ben temizliyorum uyutuyorum kocaman pis bir yatağa bırakıyorum harabe bir oda kocaman tavanları
yaa tüylerim diken diken olduuu yazarken bile kızlar bu nasıl birşey ben ömrümde böyle korkmadım...
omu malum oldu acaba....
hamile kalanı görürümm
cenazeyi görürümmm
hastayı görürüm
parayı görürümmm
çok malum olur meşhurdur benim rüyalarım herkes anlatır ailemdeee ama ben böyle birşeyy ilk defa gördümmm
Cnm 6.aydan sonra dis bekleyecegiz ve dis cikarma surecinde ek gidaya gecis zorlu olabilir.canım çok sagol deneyeceğim bunu yarın bakalım, iş yerinde yemek pişiren teyzemiz açık süt getiriyor ve ondan yoğurt yapıyor bıze işyerinde, onun aldığı yerden süt alacağım zeynoma içime sinerse tabi yarın gidip bakıcaz eşimle süt aldığı yere olmadı pastörize sütle denerim ama olurmu acaba bılemedım, sirke ile deneyincede yaz canım bakalım hangı yontemle daha iyi sonuc alacaksın, buarada ben sadece anne sütü veriyorum, kızımın kılo alımı az olmasına rağmen ısrarla mamaya başlamadım, meyve suları ve meyve püresi veriyoruz az az ama artık sebze püresine geçmeyede karar verdim doktorum henuz başlama desede başlamak istiyorum yavaş yavaş ek gıdaya ınş yanlış yapmıyorumdur canım ya sen baya ilerlettin bu ek gıda işini özeniyorum valla sana ve geç kalmakda istemiyorum ek gıda için çünkü birkaç yerde 6. aya kadar hiç bir şey vermemenınde bebeğin ek gıdaya zor alışmasına sebep olduğunu okumuştum oyuzden kendı ırademle meyvelerden başlamıştım şimdi biraz daha arttırmak istiyorum cunku kızım artık daha az doyuyor sankı sütüm azalmaya başladı çalıştığımdan beri nasılsa 10 gun sonra 5. ayı bitecek ek mama takviyesi yerine ek gıda daha mantıklı geliyor ne dersiniz ?
Bol bol felak nas oku canimAllahım ne berbat bir gece geçirdim...
omu malum oldu acaba....
hamile kalanı görürümm
cenazeyi görürümmm
hastayı görürüm
parayı görürümmm
kayra için elinden geleni en güzel şekilde yapmaya çalıştığına yürekten inanıyorum.
ayrıca yaptıklarını bizimle paylaşman bizede yardımcı olman çok güzel.
tekrardan allah razı olsun cnm bnm..
bizede dr. ek gıda için bu ayda bekleyelim dedi.
ama ben doyurucu olması için değil tadımlık olsun die meyve yalatmaya başladım.
senden öğrendiğim taktikle tabiki
bi çay kaşığı üzüm suyu verdim mesela. sonra 3 gün bişey vermedim.
3 gün sonra şeftali suyu verdim yine bi çay kaşığı..
şimdi babamız kırmızı elma getrcek onu vericem..
5. ayımız dolduktan sonrada sebzelere geçicem.
senin yazdığın tarifleri yazıyorum ben ordan kopya çekcem
omu malum oldu acaba....
hamile kalanı görürümm
cenazeyi görürümmm
hastayı görürüm
parayı görürümmm
walla kızlar herkesin kabus görmesine üzüldüm diyemicem
aksine sevindim demekki olağan şeyler...
annemde çok derin uyumuşsun yorgunsun ondandır dedii
yani birde evet kaygılarım war...
durmadan allahıma şükrediyorum kızım için...
yoklugunu gösterme allahım diye dua ediyorum
çocuk bir hapşu diyoo
güzel yaşa sağlıklı yaşa uzun yaşa mutlu yaşa ...bla bla blaa
saydırıyorummm...
hep endişe hep kaygıı dr.um doğum yaptıgımda gelip benmle artık hayatını kaygılı biri olarak geçirceksin hazırlıklıı ol demiştiiii
sanırım hep ondan bu tip şeyler hisler...
geçen dizide kadının oğlu öldü ay içim çıkana kadar ağladımmmm izledigim birşey de değil kanal değiştirirken denk geldim...
eşimde abarttığımı düşünüyor birde herşeye ağlayan biri değilim....
annelik bakım doğum hamilelik olarak değil ama psikolojik olarak gerçekten çok zormuşşş hep kaygılanmak hep daha iisini istemek hep yetersiz hissetmekk gerçekten ağır sorumlulukmuşş...
rabbim yokluklarını göstermesinnn bizlere bağışlasın yavrularımızı inşallah....
Saka gibi benim kide telsizci. Tanisiyo olabilirler. Esin kacli 2000 li mi acaba
benimkide 1999 lu:) ama 2000li çok tanıdığımız var biri yan komşumdur:) benim başıma çok gelir böyle olmadık yerlerden tanıdık insanlar çıkar.en son dün babam ayda yılda bir uğradığı kuyumcu arkadaşına gitmiş . çırağını sormuş nerede ayrıldımı diye o da yok asker aksazda ama şimdi gemisi istanbula gitti demiş. babamda tesadüfe bak deyip eşimi aramış sizin gemide böyle bir asker varmı diye o da yanımda duruyor demez mi:)) dünya küçük işte:))
biyolog turuncu seacbrau hepinizin hayra çıksın rüyaları. ben ayda yılda bir rüya gören cinslerdenim biraz hamileyken artmıştı sadece onlarda öyle tanıdık filan görmem acayip olur. aslında anneannemi dedelerimi çok görmek istiyorum vefat edeli çok oldular özlüyorum dua edip yatıyorum ama malesefinşallah ahirette hepsinle kavuşmayı nasip eder Rabbim
aminnn biyologcum gercekten dedigin gibi ya bugun 2dk wc gittim bebegim örtüsünü yüzüne cekmiş öle hareket etmeden duruyordu yataga bir atladım bir cektim bide bagırıyorum oglum beni kalpten götürcen diye rabbim korusun Allahıma emanet bebeklerimiz aklımdan cıkmıyor mart bebeklerinden biri poşet sarılmıs bogazına melegimiz cennete gitmişti hala unutamadım unutamıycamda paranoyak gibiyiz cnkü yasanmıslıklar bizi geriyor anneme uyurken anne ben gidiyorum demek için bile dokunsam dokundugum anda sıcrardı neden böle yapıyosun korkuyorum derdim ama şimdi anlıyorumki bişeymi oldu kalkıyormus cnkü 4cocukla dahada zor ...ve eşimde bana dokunuyor bende aynı kalkıyormusum aynı anan gibisin diyor
Cnm 6.aydan sonra dis bekleyecegiz ve dis cikarma surecinde ek gidaya gecis zorlu olabilir.canım çok sagol deneyeceğim bunu yarın bakalım, iş yerinde yemek pişiren teyzemiz açık süt getiriyor ve ondan yoğurt yapıyor bıze işyerinde, onun aldığı yerden süt alacağım zeynoma içime sinerse tabi yarın gidip bakıcaz eşimle süt aldığı yere olmadı pastörize sütle denerim ama olurmu acaba bılemedım, sirke ile deneyincede yaz canım bakalım hangı yontemle daha iyi sonuc alacaksın, buarada ben sadece anne sütü veriyorum, kızımın kılo alımı az olmasına rağmen ısrarla mamaya başlamadım, meyve suları ve meyve püresi veriyoruz az az ama artık sebze püresine geçmeyede karar verdim doktorum henuz başlama desede başlamak istiyorum yavaş yavaş ek gıdaya ınş yanlış yapmıyorumdur canım ya sen baya ilerlettin bu ek gıda işini özeniyorum valla sana ve geç kalmakda istemiyorum ek gıda için çünkü birkaç yerde 6. aya kadar hiç bir şey vermemenınde bebeğin ek gıdaya zor alışmasına sebep olduğunu okumuştum oyuzden kendı ırademle meyvelerden başlamıştım şimdi biraz daha arttırmak istiyorum cunku kızım artık daha az doyuyor sankı sütüm azalmaya başladı çalıştığımdan beri nasılsa 10 gun sonra 5. ayı bitecek ek mama takviyesi yerine ek gıda daha mantıklı geliyor ne dersiniz ?
Bol bol felak nas oku canimAllahım ne berbat bir gece geçirdim...
omu malum oldu acaba....
hamile kalanı görürümm
cenazeyi görürümmm
hastayı görürüm
parayı görürümmm
Canım tek tavsiyem; annelik iç güdülerine güven....
Her doktor her yerde farklı şeyler söylüyor.İyice deneme tahtasına döndü yavrularımız.Ben doktora gidiyorum,bebeğim için söylenen şey kafama yatıyorsa uyguluyorum yoksa yine araştırma yapıp kendi bildiğimi okumaya devam ediyorum.Tıpkı bu demir ilacında olduğu gibi...
Eğer sütünün az olduğuna eminsen ve ek gıda için daha fazla beklemek istemiyorsan ek mama yerine ek gıda daha mantıklı tabiki.
Zaten ufak ufak meyvelerden de başlamışın.Buna ilaveten sebze pürelerini tadımlık olarak denemeye başlayabilirsin.Zaten ilk etapta hepside tadımlık oluyor.
Cnm 6.aydan sonra dis bekleyecegiz ve dis cikarma surecinde ek gidaya gecis zorlu olabilir.
Ben sadece anne sutu veriyorum kilomuz da iyi cok sukur am yine de seftali muz ve armut verdim son 3hafta
Suyunu degil dogrudan puresini verdim masallah sorun cikarmadan yedi
Yalniz ek gida sutun yerini almiyor yani sutun azaldiysa o acigi bebek sutuyle kapatman gerekebilir
Sonucta ek gidaya gecse bile 500ml sut vermek gerekiyor
Rakamlara cok takilmiyorum ama sutun bebegine yetmiyorsa ek gidanin yaninda formul mamalar ve bebek sutleri kullanman iyi olabilir
Birkac farkli doktora yaz bakalim. Saglik ocagindaki ebeler de yonlendirebilir kilo durumuna gore
walla kızlar herkesin kabus görmesine üzüldüm diyemicem
aksine sevindim demekki olağan şeyler...
annemde çok derin uyumuşsun yorgunsun ondandır dedii
yani birde evet kaygılarım war...
durmadan allahıma şükrediyorum kızım için...
yoklugunu gösterme allahım diye dua ediyorum
çocuk bir hapşu diyoo
güzel yaşa sağlıklı yaşa uzun yaşa mutlu yaşa ...bla bla blaa
saydırıyorummm...
hep endişe hep kaygıı dr.um doğum yaptıgımda gelip benmle artık hayatını kaygılı biri olarak geçirceksin hazırlıklıı ol demiştiiii
sanırım hep ondan bu tip şeyler hisler...
geçen dizide kadının oğlu öldü ay içim çıkana kadar ağladımmmm izledigim birşey de değil kanal değiştirirken denk geldim...
eşimde abarttığımı düşünüyor birde herşeye ağlayan biri değilim....
annelik bakım doğum hamilelik olarak değil ama psikolojik olarak gerçekten çok zormuşşş hep kaygılanmak hep daha iisini istemek hep yetersiz hissetmekk gerçekten ağır sorumlulukmuşş...
rabbim yokluklarını göstermesinnn bizlere bağışlasın yavrularımızı inşallah....
şu poşet olayı tüylerimi diken diken yaptııı
bende yazmıştım asyayı kafasında poşetle yakaladım diye...
hemde 40 ı yeni çıkmıştı...
ama aynen dediğin gibi yaşanmışlıklar cidden geriyor...
bak aklıma geldi şimdi gece uyanınca eşim kızımı yatagından aldı bana verdiii
bende sarıldım iice şap şup daldım tabiii
bana bir bakışı varrr hanii anne rahat bırakk uyuyorum der gibi:)
neyse yaaa en kısa zamanda unuturum inş...
bugünde stresliyim kızımda sabahtan beri az önce uyudu okuya okuya uyuttum sesli okudum hem dua hem ninni kuzumaaa:)
canım ben kızım gazlıyken kimyon çayı veriyordum, hem gazını geçiriyordu, hem de rahatca uyuyordu..slm kizlar ben 4 aydir uykusuzum. Oglusum sag olsun gece 2 saatt bir bazen saat te 1 kalkiyo. Uykusu var gozleri kasiniyo, kizariyo ama bi turlu uykuya gecemiyo. Cok zorlaniyo zaten o yuzden ayagimda sallamaya basladim.ama bugun karar verdim humananin iyi geceler cayini denicem. Belki daha rahat uyur. Ben uykusuz kalsam gene sorun degil alistim. Ama oglum uykusuz kaldiginda daha miz miz oluyo bende cok uzuluyorum. İns bu cay bi ise yararda kuzum rahatlar.sizlerden kullanan var mi bu cayi?
geçmiş olsun cnm,Turuncu 150gr az olmamis mi? Cok fazla suzuldu mu kesigin az miydi yani?
Biyolog baksana hepimiz ayni sekilde psikopatiz soz konusu evlatlar olunca :)
Benim ruyamda da Prag.da gordugum acayip heykeller vardi. orda da korkmustum zaten ruyama girse odum patlar demistim esime velhasil patladi :)
Omerle gitmisiz bu sefer
Oglum bakma cok korkunc onlar diyorum
Birden disleri sivriliyor kollari fln kivriliyordu
Ben de boyle olucam gorceksin ayni bunlara benzeyecegim diyordu((
Bir uyandim ki gozyaslarim sel olmus esime yalvariyorum nolur namaz kilip dua edelim diye
Hos uyku kazandi kalkmadi ben de tek basima korkup kilamadim :s
Kizlar ya ben ibadetlerimi cok bosladim sizde durumlar nasil?
benimkide 1999 lu:) ama 2000li çok tanıdığımız var biri yan komşumdur:) benim başıma çok gelir böyle olmadık yerlerden tanıdık insanlar çıkar.en son dün babam ayda yılda bir uğradığı kuyumcu arkadaşına gitmiş . çırağını sormuş nerede ayrıldımı diye o da yok asker aksazda ama şimdi gemisi istanbula gitti demiş. babamda tesadüfe bak deyip eşimi aramış sizin gemide böyle bir asker varmı diye o da yanımda duruyor demez mi:)) dünya küçük işte:))
biyolog turuncu seacbrau hepinizin hayra çıksın rüyaları. ben ayda yılda bir rüya gören cinslerdenim biraz hamileyken artmıştı sadece onlarda öyle tanıdık filan görmem acayip olur. aslında anneannemi dedelerimi çok görmek istiyorum vefat edeli çok oldular özlüyorum dua edip yatıyorum ama malesefinşallah ahirette hepsinle kavuşmayı nasip eder Rabbim
Dedigin dogru dunya kucuksimdi esim seyirde konusamiyoruz ama haftaya pztsi doncek. Annemlerde kaliyorum ben de gelince konusucam. Esini resminden tanir belki..
zeynepcim bende sadece anne sütü veriyorm biliosn kilosuda ii bende vermek istiorum ama ne miktarda veriosun püreleri şekerim..
birde ömer heveslimi yemeğe benm kızım yüz buruşturuyorrr
yahu bu hazır olmadığı anlamına mı geliyorrr....
yawrucuuum su bile içmedii ilk seferde yapıcakmı bunu yoksa hazır olmasını mı beklemeliiii
böyle en kısa zamanda mama sandalyesi alıp kaşıkla heryerini batırarak bişiler yediresim varr bol bolda fotooo elbetteee:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?