2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Canım yaa sen anlatırken ben bile korktum.Sanki korku filminden bir sahne anlatıyormuşun gibi geldi...
Hayır olur inşaallah rüyan.İçini ferah tut...
Ben de gece rüyamda çok ama çok ağladım.Kayrayı kaçırmış birileri ve ben içim parçalanırcasına ağlaya ağlaya yavrumu arıyordum ama bir türlü bulamıyordum.Bir oraya koşuyorum bir buraya.Feryat figan....
Sonra Kayranın sesi ile uyandım ve öpüp kokladım.Ne kadar sıktıysam kendimi hani insan ağlayamadığında boğazı düğümlenir ve bi acı oluşur ya,o şekildeydi boğazım...Hayır olsun inşaallah.

Zeynepcim 1 kilo sütten 150 gr peynir elde ettim.

Son düzenleme:

Gazi oldugunu biliyorum cnm. Daha emerken bagirsaklarindan guruldama sesi geliyo asiri gazli bi bebek. Ama son 2aydir rahat cikariyo gazini. Dedigin gibi gaz probleminden uyuyamiyor olabilir ama eger oyleyse de bu cay iyi gelir diye dusunuyorum. İcinde rezene ihlaamur melisa falan var

kayra için elinden geleni en güzel şekilde yapmaya çalıştığına yürekten inanıyorum.
ayrıca yaptıklarını bizimle paylaşman bizede yardımcı olman çok güzel.
tekrardan allah razı olsun cnm bnm..
bizede dr. ek gıda için bu ayda bekleyelim dedi.
ama ben doyurucu olması için değil tadımlık olsun die meyve yalatmaya başladım.
senden öğrendiğim taktikle tabiki
bi çay kaşığı üzüm suyu verdim mesela. sonra 3 gün bişey vermedim.
3 gün sonra şeftali suyu verdim yine bi çay kaşığı..
şimdi babamız kırmızı elma getrcek onu vericem..
5. ayımız dolduktan sonrada sebzelere geçicem.
senin yazdığın tarifleri yazıyorum ben ordan kopya çekcem

biyologcuum çok geçmiş olsun cnm.
turuncuda sana cevaben bi rüyasından bahsetmiş.
yaklaşık bir buçuk aydır inan hergün kabus görüyorum.
ve her gece yatarken rüya görmemek için allahıma dua ediyorum.
dünde yine çok saçma rüyalar gördüm.
evimizin önünde trafik kazası oluyo ve
mısır patlağı gibi cesetler düşüyo yerlere.
hava yağmurlu soğuk yerde bağıran insanlar.
üzerinden arbalar geçiyo vücutları parçalanıyo.
ardından bi araba geliyo ve
en iyisi burası deyip
öldürdükleri bi kişiyi kazanın ortasına atıyolar.
(annem vefat etti bnm 4 sene oluyo)
orada annemi görüyorum fln..
daha devamı varda yazmak gelmiyo içimden.
tam hollywoodluk rüyalar görüyorum yani hergün ayrı senaryo
o yüzden hatrlamamaya çalış..
çok kötü bi rüya görmüşsün hayırlara vesile olsun inşallah cnm.
demekki çoğğumuzda oluyo.
bian önce unutman dileğiyle:26:

Cnm 6.aydan sonra dis bekleyecegiz ve dis cikarma surecinde ek gidaya gecis zorlu olabilir.
Ben sadece anne sutu veriyorum kilomuz da iyi cok sukur am yine de seftali muz ve armut verdim son 3hafta
Suyunu degil dogrudan puresini verdim masallah sorun cikarmadan yedi
Yalniz ek gida sutun yerini almiyor yani sutun azaldiysa o acigi bebek sutuyle kapatman gerekebilir
Sonucta ek gidaya gecse bile 500ml sut vermek gerekiyor
Rakamlara cok takilmiyorum ama sutun bebegine yetmiyorsa ek gidanin yaninda formul mamalar ve bebek sutleri kullanman iyi olabilir
Birkac farkli doktora yaz bakalim. Saglik ocagindaki ebeler de yonlendirebilir kilo durumuna gore
Bol bol felak nas oku canim
Anne olarak artik daha hassas ve tedirginiz uzerine dustugumuz seyler bilincaltimizda turlu sekillere girip boyle korkuituyor iste bizi
Ben de oglumu anlatmak bile istemedigim bir halde gordum uyanip esime yalvarmisim nolur namaz kilalim dua edelim diye
Hayra yoralim hayir olsun

Canım 3 gün kuralını uygularken 3 gün boyunca aynı meyveyi tattırıyoruz.Mesela pazartesi,salı,çarşamba üzüm suyu veriyoruz.Herhangi bir döküntü veya allerji olmadığını görünce perşembe günü şeftaliye geçiyoruz.Perşembe,cuma,cumartesi şeftali ile devam ediyoruz.Yine bişey olmazsa pazar günü farklı bir meyveye geçiyoruz
Bu arada senin rüyalarda korku filmlerini aratmayacak cinsteymiş :105:..
Ben bugüne kadar hiç korkmamıştım ama dün gece fenaydı...Her gün her gün bu tarz rüyalar gördüğümü düşünemiyorum bile...

canım endişeni anlıyorum etkilenmişsin rüyaların cıkıyor olabilir ama rüyalar 3e ayrılır seytani ruhani ve biliinçaltında olan rüyalar yani okudugun kitaptan izledigin filmden ve birinin sana anlattıklarından etkilenmiş olabilirsin bende 2gün önce bir balık gördüm kocaman üstümde sallıyolar ve o balıgı ben ogun tvde 2metre boyunda geziyolar ya memleketimizi o programlardan birinde gördüm aynı gün rüyamda dahada büyümüştü yani velhasıl inş rüyan cıkmaz bana yangın gibi geldi dikkatli ol yinede

walla kızlar herkesin kabus görmesine üzüldüm diyemicem
aksine sevindim demekki olağan şeyler...
annemde çok derin uyumuşsun yorgunsun ondandır dedii
yani birde evet kaygılarım war...
durmadan allahıma şükrediyorum kızım için...
yoklugunu gösterme allahım diye dua ediyorum
çocuk bir hapşu diyoo
güzel yaşa sağlıklı yaşa uzun yaşa mutlu yaşa ...bla bla blaa
saydırıyorummm...
hep endişe hep kaygıı dr.um doğum yaptıgımda gelip benmle artık hayatını kaygılı biri olarak geçirceksin hazırlıklıı ol demiştiiii

sanırım hep ondan bu tip şeyler hisler...
geçen dizide kadının oğlu öldü ay içim çıkana kadar ağladımmmm izledigim birşey de değil kanal değiştirirken denk geldim...
eşimde abarttığımı düşünüyor birde herşeye ağlayan biri değilim....
annelik bakım doğum hamilelik olarak değil ama psikolojik olarak gerçekten çok zormuşşş hep kaygılanmak hep daha iisini istemek hep yetersiz hissetmekk gerçekten ağır sorumlulukmuşş...
rabbim yokluklarını göstermesinnn bizlere bağışlasın yavrularımızı inşallah....

aminnn biyologcum gercekten dedigin gibi ya bugun 2dk wc gittim bebegim örtüsünü yüzüne cekmiş öle hareket etmeden duruyordu yataga bir atladım bir cektim bide bagırıyorum oglum beni kalpten götürcen diye rabbim korusun Allahıma emanet bebeklerimiz aklımdan cıkmıyor mart bebeklerinden biri poşet sarılmıs bogazına melegimiz cennete gitmişti hala unutamadım unutamıycamda paranoyak gibiyiz cnkü yasanmıslıklar bizi geriyor anneme uyurken anne ben gidiyorum demek için bile dokunsam dokundugum anda sıcrardı neden böle yapıyosun korkuyorum derdim ama şimdi anlıyorumki bişeymi oldu kalkıyormus cnkü 4cocukla dahada zor ...ve eşimde bana dokunuyor bende aynı kalkıyormusum aynı anan gibisin diyor

şu poşet olayı tüylerimi diken diken yaptııı
bende yazmıştım asyayı kafasında poşetle yakaladım diye...
hemde 40 ı yeni çıkmıştı...
ama aynen dediğin gibi yaşanmışlıklar cidden geriyor...

bak aklıma geldi şimdi gece uyanınca eşim kızımı yatagından aldı bana verdiii
bende sarıldım iice şap şup daldım tabiii
bana bir bakışı varrr hanii anne rahat bırakk uyuyorum der gibi:)
neyse yaaa en kısa zamanda unuturum inş...
bugünde stresliyim kızımda sabahtan beri az önce uyudu okuya okuya uyuttum sesli okudum hem dua hem ninni kuzumaaa:)

Cnm 6.aydan sonra dis bekleyecegiz ve dis cikarma surecinde ek gidaya gecis zorlu olabilir.
Ben sadece anne sutu veriyorum kilomuz da iyi cok sukur am yine de seftali muz ve armut verdim son 3hafta
Suyunu degil dogrudan puresini verdim masallah sorun cikarmadan yedi
Yalniz ek gida sutun yerini almiyor yani sutun azaldiysa o acigi bebek sutuyle kapatman gerekebilir
Sonucta ek gidaya gecse bile 500ml sut vermek gerekiyor
Rakamlara cok takilmiyorum ama sutun bebegine yetmiyorsa ek gidanin yaninda formul mamalar ve bebek sutleri kullanman iyi olabilir
Birkac farkli doktora yaz bakalim. Saglik ocagindaki ebeler de yonlendirebilir kilo durumuna gore
Bol bol felak nas oku canim
Anne olarak artik daha hassas ve tedirginiz uzerine dustugumuz seyler bilincaltimizda turlu sekillere girip boyle korkuituyor iste bizi
Ben de oglumu anlatmak bile istemedigim bir halde gordum uyanip esime yalvarmisim nolur namaz kilalim dua edelim diye
Hayra yoralim hayir olsun

sagol canım ya aynen oyle zaten başka birşey yapmak istesemde bu annelik içgüdeleri ne isterse onu yaptırıyor bana annelik böyle birşeymiş işte gördük çok şükür

canım aslında birkaç doktora sordum kılosu yuzunden mamayada ek gıdaya gerek yok dediler, 4. ayında 6500 gr dı kılolu bir bebek değil yani oyuzden galiba endişelniyorum doymuyormu dıye gerçi huysuzluğu falan yok uyku problemıde yok ama içgüdülerime göre:) doymuyor gibi hissediyorum birde geç kalma korkusu sanırım ek gda için evet diş sorunu çıkmadan biraz daha ağırlık vermem lazım bu işe, formül mamalarda hiçç haz etmiyorum elimde değil mamaya ihtiyaç duymadan ek gıda işine geçmeyi buyuzden istiyorum sütüm olduğu sürecede devam sütü yerine anne sütü vermeye devam edicem inş off bu süt olayı çok geriyor beni

canım senin ve bütün kötü rüya gören arkadaşlar rüyalarınız hayır olsun inş.... ahh bu kaygı durumu zeynomu ilk gördüğüm anda başladı sevgim kadar kuvvetle yapışmıştı bu endişe yakama ya ona bişey olursa ben dayanamam, hiç zarar görmesin hiç mutsuz olmasın .... öyle çok kaygı kaynağı varki hayatta ki ben süpriz gebe kalmadan önce bu dünyaya çocuk getirilmez diyen biriydim ama şimdi tüm bu kaygılar bile ne güzel geliyor zeynoma dair olduğu için çok şükür diyorum anne olduğum için ve anne olmayı bilinçli olarak istemeyen insanlara üzülüyorum artık

Turuncu 150gr az olmamis mi? Cok fazla suzuldu mu kesigin az miydi yani?

Biyolog baksana hepimiz ayni sekilde psikopatiz soz konusu evlatlar olunca :)

Benim ruyamda da Prag.da gordugum acayip heykeller vardi. orda da korkmustum zaten ruyama girse odum patlar demistim esime velhasil patladi :)

Omerle gitmisiz bu sefer

Oglum bakma cok korkunc onlar diyorum

Birden disleri sivriliyor kollari fln kivriliyordu

Ben de boyle olucam gorceksin ayni bunlara benzeyecegim diyordu ((

Bir uyandim ki gozyaslarim sel olmus esime yalvariyorum nolur namaz kilip dua edelim diye

Hos uyku kazandi kalkmadi ben de tek basima korkup kilamadim :s

Kizlar ya ben ibadetlerimi cok bosladim sizde durumlar nasil?

zeynepcim bende sadece anne sütü veriyorm biliosn kilosuda ii bende vermek istiorum ama ne miktarda veriosun püreleri şekerim..
birde ömer heveslimi yemeğe benm kızım yüz buruşturuyorrr
yahu bu hazır olmadığı anlamına mı geliyorrr....
yawrucuuum su bile içmedii ilk seferde yapıcakmı bunu yoksa hazır olmasını mı beklemeliiii
böyle en kısa zamanda mama sandalyesi alıp kaşıkla heryerini batırarak bişiler yediresim varr bol bolda fotooo elbetteee:)

Tek ariza ben degilmisim sevindim :s
Omere bakarken gozlerim doluyor bazen
Etrafta gorup duydugum gibi seyler yasarsa naparim diyorum
Sonra alan sensin veren sen ne gelirse sendendir evladimizla sinama diye dua ediyorum

ALLAH korumuş canım yaaa:18:

benım başımada geldi daha 25 günlük felandı tavşanım annemde bizdeydi yer yatağında yatıyoduk hep birlikten beşikte her zaman bakamıyorduk tavşanıma annem koltukta be yerde tavşanımla yatıyodum tavşanım bebek çantasında yatıodu annem üşümesin diye üstüne eteğini atmış gece sabah ezan sesiyle uyandım ay ne görüm etek tamamem kapamış tavşanımı deliye döndüm bir çekişim vardı eteği ALLAH oöle bişe yaşatmasın bana ve hiç bir anneye bir bağırmışım eşim odadan gelmiş hala hatırladıkça tüylerim diken diken oluyo

neyse allah yaşatmason bidaha çok yaramz benım tavşan hala çekiyo ne bulursa cadu işte
nezle atlattık iyi çok şükür ama bi hırıldı kaldı sanki pazartesi doktora götürcem bi ek gıdaya malesef başlayamadım tavşanıma 3 gün armut yedirdim memeyi almamaya başladı bende vazgeçtim 6 ay emzirmeye karar verdim ne kaldı şurda bir ay daha yemeyi versin ek gıda sonra başlarım

biyolog geçmiş olsun canım, hayırdır inşallah diyelim,
insan kendisinden küçüklere, kardeşine, yiğenine vs. koruma içgüdüsüyle yaklaştığından, senin kabusunda onları koruyamaman olmuş..
bilinçaltı rüyası belli canım, hayra yor, sıkma canını
benim de rüyalarım çıkabiliyor ama her rüyam çıkmaz, özellikle böyle rüyalarımın çıkmaması için dua ederim..
Allah kuzularımızı bize bağışlasın..
canım ben kızım gazlıyken kimyon çayı veriyordum, hem gazını geçiriyordu, hem de rahatca uyuyordu..
gece çayı değilde kimyonlu rezene almıştım, onun faydasını görmedim diyebilirim..
inşallah memnun kalırsın.
geçmiş olsun cnm,
hayır olsun inşallah
annelik sürekli kaygılı olmak demekmiş meğer,
ama bu duygunun da önemli rolu var, bizler onları korumaya çalışmakla yükümlüyüz..
çalışmak diyorum çünkü Allaha emanetler, o isterse ne yapsak nafile..
Allah korusun kuzularımızı ..

ibadet konusunda bir namazları kılıyodum, işe güce dalıp unuttuğum oluyor malesef, dün misafir ağırlıyorken olduğu gibi
ya da kızım durmuyorsa farzını kılıyorum sadece Allah affetsin..
cuma günleri klasik yasin anneannem için bu kadarcık yanii..
şöyle sohbet fln olsa gitsem, silkinsem diyorum aslında..

Cnm benimki ilk alista burusturuyor yuzunu
Sonrakilerde de burusturuyor ama yine de istiyor
Ben herseyi tek sefer verdim hala
Yani hepsini ilk kez yediginden hepsi ona yabanci
Ve evet elbet burusturacak eliyle itecek cunku o annesinin bal kaymak sutune aliskin :)

ilk seferde suluya yakin pure karisimini 3er tatli kasigi verdim ben. Ebemiz 1tatli kasigi demisti ama Omer cok hevesliydi.
2.seferleri tamamen pureydi ve 10kasiga kadar yedik.
Alerjisi fln yok cok sukur 6.aydan sonra 50 100 ve 125cc seklinde her hafta arttirarak standarda oturtacagiz insallah
Bana doktorumuz bir program verdi listeleyip paylasirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…