- 20 Kasım 2011
- 2.830
- 9.667
- 148
kız sendee 2. 2. diyordun manevra yaptın heee:)hayatım ben korunuyorum bir kere gecikti kötü oldum şimdi temkinliyim ve ben isteyenlere nasip etsin isterim hayatım
Bugun spirale gittim ama yara cikti 1ay sonra taktirip cift dikis tedbir alcaz :)
ay cidden bi konusamadik yaa
Carrefourdaydim sana ulassaydm gelcktm asya uyuyorsa diye uzun aramadim ben de:)
Haftaya arabam serviste 10 gun fln surecek biri carpti otoparkta cok gezemicem bir goreyim dediydim
Bizim ev 6.katta komple ovaya bakiyorum su an balkonda
Simsekler birbirine karisti ataevlerde ayri calida ayri hava var resmen tablo gibi sahane!
Rahmet kapilari acikken bol bol dua edelim!
biyolog eşimin gemisi 1 seneliğine pendikte tersaneye bakıma girdi. haftasonu halimi görecektiniz. gidecek eşyaları yığdım biryere evi temizlemeye çalıştım tabiki yetişemedim kapadım geldim evi öyle. babam eşyaları bir gördü bunlar hayatta arabaya sığmaz dedi. düşünün ecenin park yatağı, uyku seti, içine yün yatak, ana kucağı,bebek arabası 3 bavul, 1 sele oyuncak, evdeki kalan yiyecekler, çizmeler, kabanlar ıvır zıvır... sığmayıncada bir iki parçayı izmirli komşuma verdik bayramda getirecek. Allahım ece daha yolda başlamazmı ağlamaya geldik o eşyaları yerleştircek yer ayarla yerleştir. tabi annem ayrı bir mevzu. ece tam düzene oturmuştu kendi kendine vakit geçiriyor kucak diye yırtınmıyor derken annem çocuğu ağlıyor diye alıyor kucağına anne bırak diyorum yok hiç takmıyor beni bir bakıyorum 2 saat olmadan uyutmaya çalışıyor. benim evimde pek yapmıyordu böyle geldik buraya beni dinlemiyor ve ecede onda susuyor:) komşuya götürüyor parka gidiyorlar bana gelince çocuk ciyak ciyak. kaynanam olsa 3. sayfa haberi olmuştuk çoktan. beni görenler aa sen nolmuşun böyle çok kilo almışın demeler sanki ben körümadam ordan ayrı trip atar ona buna bozulur bende zaten kayışlar kopmuş birde kavga ettik daha dün bir bugün iki. öyle eve tıkılıp kaldım dişarıda çıkmak istemiyorum off Allahım bugünlerde geçicek biliyorum ama zor geliyor işte
Bu doktorların çelişik tavsiyeleri beni öldürecek. Biri demiri ver diyor biri verme. Biri oturt diyor biri oturtma. Biri ek gıdaya başla diyor biri başlama. Uzlaşsınlar artık allah aşkına.
Ben Demir damlasını kullanmaya cesaret edemiyorum bir türlü. Eczacı çocuğa sordum hangisini tavsiye edersin diye,"abla orası biraz karışık biri toplatıldı,birinin içinde paraben çıktı"dedi. Santafer yazmıştı doktor onu aldım geldim.Bi baktım üstünde yazıyor zaten içinde paraben olduğu. Islak mendillerin bile parabensizi tavsiye ediliyorken ben şimdi nasıl vereyim bu damlayı kuzuma. Ben de sizin doktorunuza uyup 6. ayı bekleyeceğim sanırım.Bu arada hangi doktora gidiyorsunuz acaba(tabi ankaradaysanız)?
günaydın kızlarrr....
dünden beri arada girip okuyorum ama yoğunluktan yazamadım hıc
canım bencede bebeğin ve senın rahat etmen onemli olan çünkü uyku sorunu çok gergınlık yaratan bır konu dahada zorlaştırmanın anlamı yok zaten bırazda bebekler kendı duzenını yaratıyor ve buna zorluyor bende kızımı hıc sallamadım cunku gaz sorunumuzda yoktu rahattık yanı gerekırse sallanırdı sonucta gazlı bebekler cok zormuş gerçekten çok şükür bizim gaz problemımız olmadı hıc hep kendı kendıne uyudu kızım ama 2 aydır uyku arkadaşına alıştı kuzusunun sesını duyunca gözlerini kapatıyor hemen şartlandı resmen yavrum çok alıştı mesela oda zararlı bence buna alıştırdığıma pişmanım aslında çünkü illaki istiyor kuzusunu ve özellikle sesı açık olacak pili bitmişse mesela akşam akşam pil almak gerekebiliyor
biyolog eşimin gemisi 1 seneliğine pendikte tersaneye bakıma girdi. haftasonu halimi görecektiniz. gidecek eşyaları yığdım biryere evi temizlemeye çalıştım tabiki yetişemedim kapadım geldim evi öyle. babam eşyaları bir gördü bunlar hayatta arabaya sığmaz dedi. düşünün ecenin park yatağı, uyku seti, içine yün yatak, ana kucağı,bebek arabası 3 bavul, 1 sele oyuncak, evdeki kalan yiyecekler, çizmeler, kabanlar ıvır zıvır... sığmayıncada bir iki parçayı izmirli komşuma verdik bayramda getirecek. Allahım ece daha yolda başlamazmı ağlamaya geldik o eşyaları yerleştircek yer ayarla yerleştir. tabi annem ayrı bir mevzu. ece tam düzene oturmuştu kendi kendine vakit geçiriyor kucak diye yırtınmıyor derken annem çocuğu ağlıyor diye alıyor kucağına anne bırak diyorum yok hiç takmıyor beni bir bakıyorum 2 saat olmadan uyutmaya çalışıyor. benim evimde pek yapmıyordu böyle geldik buraya beni dinlemiyor ve ecede onda susuyor:) komşuya götürüyor parka gidiyorlar bana gelince çocuk ciyak ciyak. kaynanam olsa 3. sayfa haberi olmuştuk çoktan. beni görenler aa sen nolmuşun böyle çok kilo almışın demeler sanki ben körümadam ordan ayrı trip atar ona buna bozulur bende zaten kayışlar kopmuş birde kavga ettik daha dün bir bugün iki. öyle eve tıkılıp kaldım dişarıda çıkmak istemiyorum off Allahım bugünlerde geçicek biliyorum ama zor geliyor işte
kız sendee 2. 2. diyordun manevra yaptın heee:)
ben kalırsam arkamdan gelcen hemen ben anlamammmm:):):)
ah cnm yaaa tühh gelseydin keşkee bi kahve içerdik
en kısa zamanda görüşelim inş. zeynepcim wallaaa:)
cnmm alışınca rahatlığa da kendi evini istemiceksinnn aslındaaa
annene takılma çok boşver bazen akışına bırakmakta fayda var...
ve biliyormusun benim de en sinir oldugum şey bebeğimin bende ağlayıp annemde susması
şunu da kabul etmek lazım ki bende bazen anneme feci sinirleniyorum bak mesela bugün geleyim yanına dedii
gelme anne dedim walla:) seviyorum çok özlüyorum kokusunu bile özledim ama bugün ona sinir oldumm hueheuheue
zamana bırak bizlere yaz hatta bana sayıp sövebilirsin terapi olur cnm bnmmmm
İyi geceler tatlım Izmir de neredesinhepinize çok sağolun kızlar bana moral oluyorsunuz. birde iyice korkmaya başladım gebe olmayım diye. strese yoruyorum bu halimi öyledir de umarım ctesi arkadaşım test alıp gelecek bakalım
ptesi burada bir komşumuzdan eski arapça öğrenmeye başlıcam inşallah. ben tam parayla imanın kimde olacağı belli olmaz lafındaki tipimdir:) çevrem benim bu hallerime hep şaşırırdı artık alıştılar şimdi de iyi öğrende bari arkamızdan bir okuyanımız olsun deyip duruyorlar:)
ptesi koşmaya sporada başlıcam diyorum ama o iş biraz yalan olur gibime geliyor
Biyolog evet bende annemden eceyi kıskanıyorum:) sendede olduğuna göre normal bir duygu herhalde:)
kızlar bu arada ece 15 günde 300 gr almış iyi gibime geldi inşallah devamıda öyle gider.
GECE34 özel olmazsa nerede yaşıyorsunuz hangi gemide eşin?
İyi geceler tatlım Izmir de neredesin
karabağlardayım. sende izmirdesin galiba:)
Kızlar hepinize iyi geceler
Pazartesi kızımın 4.ay aşıları vardı. Az biraz ateşle atlattık gibi. insan basına ilk kez gelince eli ayağına dolaşıyormuş.ozel doktoru da saglık ocağı da bana Demir ilacı olarak iki öğün arasında 8 damla ferro sanol verdi. Tabii reflu sahibi bir kızım olduğu için artık onu neyin kusturdugunu ben kestiremiyorum :s
Bazı arkadaslar saglık ocağından kendilerine başka isimli ya da başka miktarlarda damla verildiğini yazmıştı.simdi biz kime neye gore hareket edicez ben anlamadım. Anlayan varsa Allah askına beni de bı aydınlatsin.
Evet canım aynen. Benimde ablam ecz.ve dolayısıyla bütün kankiler. Onlar ferro istemiyorlar mucize ilaç değil bekleyelim diyorlar ama cocuk doktoru kuzenler olabilir kendi doktorun ne dedi diyor. Kendi Ozel Dr ver diyor onunda annesi ve babası eski cocuk dr ve ahbap.saglik ocağı kut diye verdi bile elime. Yabancı yayınları takip etmemi esim men etti artıkBiz 6.ayda test sonucuna gore baslayacagiz demir ilacina
Piyasada bircok damla ve toz var ve maalesef bircoguyla ilgili soylentiler var
Ben mujtemelen yine dunya saglik orgutunun sitesini kurcalar eczaci kuzenime ve jimer+acibademdeki doktorlarima ayri ayri sorar bir de amerikadaki cocuk doktoruyla yazisir oyle karar veririm :)
D vitaminini kullanmiyoruz mesela.
WHO sitesini ve bircok bilimsel makaleyi inceledim oglumu dogdugundan beri hemen hergun en az 10dk guneste tuttugumdan eminim ve acik tenli
Koyu tenli ve az gunes goren bebekler ve yetiskinler destege ihtiyac duyarmis. Dunya saglik orgutu bebeklere gereginden fazla d vit. Yuklemenin gelisimini engelleyecegini yaziyor. D vitaminini 4 5 damla kullanan arkadaslarin bebeklerinin bingildaklari erken kapanmisti mesela.
Bence 6aydan once baslama. Doktorun tahlil yapsin demir eksikligi varsa baslasin.
Ust komsum Almanyadan geldi melegim34 Ingiltereden bir Turkiyede boyle destekleri yigiyorlar onumuze oralarda ilac fln yok
Canadada d vitamini kullaniliyor gunes az oldugu icin
kızlar facebook ta kk üyelerinin olduğu bi paylaşım alanı varmı
Biz 6.ayda test sonucuna gore baslayacagiz demir ilacina
Piyasada bircok damla ve toz var ve maalesef bircoguyla ilgili soylentiler var
Ben mujtemelen yine dunya saglik orgutunun sitesini kurcalar eczaci kuzenime ve jimer+acibademdeki doktorlarima ayri ayri sorar bir de amerikadaki cocuk doktoruyla yazisir oyle karar veririm :)
D vitaminini kullanmiyoruz mesela.
WHO sitesini ve bircok bilimsel makaleyi inceledim oglumu dogdugundan beri hemen hergun en az 10dk guneste tuttugumdan eminim ve acik tenli
Koyu tenli ve az gunes goren bebekler ve yetiskinler destege ihtiyac duyarmis. Dunya saglik orgutu bebeklere gereginden fazla d vit. Yuklemenin gelisimini engelleyecegini yaziyor. D vitaminini 4 5 damla kullanan arkadaslarin bebeklerinin bingildaklari erken kapanmisti mesela.
Bence 6aydan once baslama. Doktorun tahlil yapsin demir eksikligi varsa baslasin.
Ust komsum Almanyadan geldi melegim34 Ingiltereden bir Turkiyede boyle destekleri yigiyorlar onumuze oralarda ilac fln yok
Canadada d vitamini kullaniliyor gunes az oldugu icin
Günaydınnn...
Sabah 5.30da uyandı benim bücürük.Bir günü bir gününü tutmuyor.Önceki gün 7de uyandı,dün 6da uyandı,bu sabah ise 5.30.
Ne zaman düzene girecek çok merak ediyorum...:44:
Dün eşim 5 kilo taze süt almış.1 kilosunu kuzuma yoğurt mayaladım.Hem günlük yemelik yaptım hemde bu hafta yoğurt çorbası içirmek istiyorum kuzuma.Çok da güzel tutmuş yoğurdum
1 kilosunu ise kuzuma tuzsuz peynir yaptım.İlk deneme için gayet başarılı.Kahvaltı niyetine ağzına verdiğimde severek yedi paşam.
Kalan sütün birazını sütlaç diğer yarısını ise içmelik ayırdım.
Biraz yorucu oldu ama sonuç güzel..
Herhalde taze süt bulabildiğim için şanslı sayılırım çünkü günlük süt,pastorize süt ve mama ile mayaladığım yoğurtların hiç biriside tutmadı.Hep kıvamı çok sulu oldu ve sündü...Son olarak taze süt ile mayaladığım yoğurttan bir kaşık ayırıp pastorize süt ile deneme yapacağım bakalım tutacak mı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?