2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

hayatım ben korunuyorum bir kere gecikti kötü oldum şimdi temkinliyim ve ben isteyenlere nasip etsin isterim hayatım
kız sendee 2. 2. diyordun manevra yaptın heee:)
ben kalırsam arkamdan gelcen hemen ben anlamammmm:):):)

ah cnm yaaa tühh gelseydin keşkee bi kahve içerdik
en kısa zamanda görüşelim inş. zeynepcim wallaaa:)

cnmm alışınca rahatlığa da kendi evini istemiceksinnn aslındaaa
annene takılma çok boşver bazen akışına bırakmakta fayda var...
ve biliyormusun benim de en sinir oldugum şey bebeğimin bende ağlayıp annemde susması
şunu da kabul etmek lazım ki bende bazen anneme feci sinirleniyorum bak mesela bugün geleyim yanına dedii
gelme anne dedim walla:) seviyorum çok özlüyorum kokusunu bile özledim ama bugün ona sinir oldumm hueheuheue
zamana bırak bizlere yaz hatta bana sayıp sövebilirsin terapi olur cnm bnmmmm

sen yine şanslısın ankarada imkanın geniş istediğin doktoru seçebilirsin.bilgi hastanesini öneririm sana muazzez hanım dışında herhangi birine bebeğini götürebilirsin.özellikle bi erkek dr vardı baran mıydı genç bir doktor çok ilgilidir tavsiyem ederim.benim akrabam ordaydı ona götürüyorlar.önerilerini benimlede paylaşırsan sevinirim.burası küçük biyer dr dan yana şansım yok.bebeğim var benimde çok araştırıyorum ama aynı dediğin gibi onların bu çelişkili konuşmaları benide öldürecek.tıp artık göreceli olmuş bilim yok olmuş artık

bu sürekli akıl veren hocalar benide öldürecek.siz ne yapıyosunuz.kırmayacağınız biriyse.bana artık herkessin lafı batıyor.patlamaya hazır bomba gibiyim.

seni çok iyi anlıyorum ben 2 sene ayrı kaldım ve bende senin gibi annemlerde kaldım kızım 7 aylık falandı zor olacak belki ama kızımı rahat büyüttüm biannemde bi bende rahattım birde bizimkiler karışmadı hayır dediğimde onlar evet demedi öyle böyle zaman geçiyor yıpratıcı oluyor sen şanslısın bebeğin tam anlamadan dönecek babası... bizimki babasına abi diyordu ilk başlarda benim ailemdeki erkeklere çok düşkündü ve son zamanlarda babasının eksikliğini yaşadı benimde babam var deyip duruyordu sana gelince daha alıngan olacaksın ben öyleydim ama sen olma çünki onlar normal davransalarda batıyodu işte öyle böyle geçiyor zaman ama yük annenin omuzlarında oluyor hastalandığında falan zor oluyor tek başına sayılı gün geçecek hem seninki 1 sene kış çabuk geçer yazada geliyor zaten

kızlar facebook ta kk üyelerinin olduğu bi paylaşım alanı varmı

iyi akşamlar kızlar,

bebeği huzursuz olanlar grubuna dahil hissediyorum kendimi..
gece uyumayan ve son günlerde uyku süresi iyice kısalan kızım bugün komşular, çocuklar, akrabalar bendeyken mışıl mışıl uyudu
bebek görmeye gelenler göremedi malesef
hanımefendi yüz görümlüğü alacak nerdeyse
gece uyumadı ya gündüz o gürültü ona ninni geldi heralde..

kızımın diş çıkardığına topluca karar verdik
belirtilerini paylaşayım, eline ne gecerse ağzına götürüyor ve hafif sinirlice ısırmaya çalışıyor, mememi damaklarıyla sıkıştırıyor, salyalar uzun zamandır var, ishali ve ateşi oluyor, kilo alımı çok azaldı ve genellikle huzursuz ..
tabi ben çok yoruluyorum ve dişliğini hep eline tutuşturuyorum ya da direk ağzına veriyorum..
onu ısırırken biraz olsun susuyor.
Allah bebişlerin de bizlerin de yardımcısı olsun..
gazdan çok zorluyacaga benziyor bizi bu diş meselesi

hepinize çok sağolun kızlar bana moral oluyorsunuz. birde iyice korkmaya başladım gebe olmayım diye. strese yoruyorum bu halimi öyledir de umarım ctesi arkadaşım test alıp gelecek bakalım

ptesi burada bir komşumuzdan eski arapça öğrenmeye başlıcam inşallah. ben tam parayla imanın kimde olacağı belli olmaz lafındaki tipimdir:) çevrem benim bu hallerime hep şaşırırdı artık alıştılar şimdi de iyi öğrende bari arkamızdan bir okuyanımız olsun deyip duruyorlar:)

ptesi koşmaya sporada başlıcam diyorum ama o iş biraz yalan olur gibime geliyor

Biyolog evet bende annemden eceyi kıskanıyorum:) sendede olduğuna göre normal bir duygu herhalde:)

kızlar bu arada ece 15 günde 300 gr almış iyi gibime geldi inşallah devamıda öyle gider.

GECE34 özel olmazsa nerede yaşıyorsunuz hangi gemide eşin?

İyi geceler tatlım Izmir de neredesin

Kızlar hepinize iyi geceler
Pazartesi kızımın 4.ay aşıları vardı. Az biraz ateşle atlattık gibi. insan basına ilk kez gelince eli ayağına dolaşıyormuş.ozel doktoru da saglık ocağı da bana Demir ilacı olarak iki öğün arasında 8 damla ferro sanol verdi. Tabii reflu sahibi bir kızım olduğu için artık onu neyin kusturdugunu ben kestiremiyorum :s
Bazı arkadaslar saglık ocağından kendilerine başka isimli ya da başka miktarlarda damla verildiğini yazmıştı.simdi biz kime neye gore hareket edicez ben anlamadım. Anlayan varsa Allah askına beni de bı aydınlatsin.

karabağlardayım. sende izmirdesin galiba:)

Evet canım ben de balçova da oturuyorum. Moralini yüksek tut sende izmirlisin tahmin edersin biraz alıştıktan sonra burda bebekle yasam cok kolay.keyfini sürmeye başlarsın kizinla yakında.en uzak yer izban ile bile en fazla 40 dk surer :))ben doğum yaptım 2 gece sonra annemi bile evine gönderdim ki bı basına kadın ama baktım hayat zor olacak gündüzleri geldi falan filan idare ettik o yüzden tahmin edebiliyorum şimdi durumunu.cok da tepen atarsa izmir anneleri sana acilinden burada bı buluşma ayarlarız )

Biz 6.ayda test sonucuna gore baslayacagiz demir ilacina
Piyasada bircok damla ve toz var ve maalesef bircoguyla ilgili soylentiler var

Ben mujtemelen yine dunya saglik orgutunun sitesini kurcalar eczaci kuzenime ve jimer+acibademdeki doktorlarima ayri ayri sorar bir de amerikadaki cocuk doktoruyla yazisir oyle karar veririm :)
D vitaminini kullanmiyoruz mesela.
WHO sitesini ve bircok bilimsel makaleyi inceledim oglumu dogdugundan beri hemen hergun en az 10dk guneste tuttugumdan eminim ve acik tenli
Koyu tenli ve az gunes goren bebekler ve yetiskinler destege ihtiyac duyarmis. Dunya saglik orgutu bebeklere gereginden fazla d vit. Yuklemenin gelisimini engelleyecegini yaziyor. D vitaminini 4 5 damla kullanan arkadaslarin bebeklerinin bingildaklari erken kapanmisti mesela.

Bence 6aydan once baslama. Doktorun tahlil yapsin demir eksikligi varsa baslasin.

Ust komsum Almanyadan geldi melegim34 Ingiltereden bir Turkiyede boyle destekleri yigiyorlar onumuze oralarda ilac fln yok
Canadada d vitamini kullaniliyor gunes az oldugu icin

Tatlim siz temelli mi tasindiniz noldu ne bitti ben kacirdim sanirim
Esinin tayini cikmisti galima gecici olarak mi Izmire gittiniz ?
Insallah kolayca alisirsiniz sadece esinin calismasi senin prensesinle kalman bile sahane birsey bence! Kimseyi takma kafana
Bak ben birakip gidecegim ananeler teyzeler babaneler neler yapacak bakalim :s

Evet canım aynen. Benimde ablam ecz.ve dolayısıyla bütün kankiler. Onlar ferro istemiyorlar mucize ilaç değil bekleyelim diyorlar ama cocuk doktoru kuzenler olabilir kendi doktorun ne dedi diyor. Kendi Ozel Dr ver diyor onunda annesi ve babası eski cocuk dr ve ahbap.saglik ocağı kut diye verdi bile elime. Yabancı yayınları takip etmemi esim men etti artık ( sen de öğrendiğini benimle paylaşırsan sevinirim tatlım.du bakalım kalkıcaz altından bunların. Allah büyük dert vermesin :)) benim basımı döndürdüler valla. Artık kescem ilişiğimi onlarla ananeme takılacak valla😜

Günaydınnn...
Sabah 5.30da uyandı benim bücürük.Bir günü bir gününü tutmuyor.Önceki gün 7de uyandı,dün 6da uyandı,bu sabah ise 5.30.
Ne zaman düzene girecek çok merak ediyorum...:44:
Dün eşim 5 kilo taze süt almış.1 kilosunu kuzuma yoğurt mayaladım.Hem günlük yemelik yaptım hemde bu hafta yoğurt çorbası içirmek istiyorum kuzuma.Çok da güzel tutmuş yoğurdum
1 kilosunu ise kuzuma tuzsuz peynir yaptım.İlk deneme için gayet başarılı.Kahvaltı niyetine ağzına verdiğimde severek yedi paşam.
Kalan sütün birazını sütlaç diğer yarısını ise içmelik ayırdım.
Biraz yorucu oldu ama sonuç güzel..
Herhalde taze süt bulabildiğim için şanslı sayılırım çünkü günlük süt,pastorize süt ve mama ile mayaladığım yoğurtların hiç biriside tutmadı.Hep kıvamı çok sulu oldu ve sündü...Son olarak taze süt ile mayaladığım yoğurttan bir kaşık ayırıp pastorize süt ile deneme yapacağım bakalım tutacak mı...

canım bende demir ilacı kullanmıyorum 6. ayda test sonucuna gore bakıcaz artık ama d vitamınını vermeyen birini duymak çok hoşuma gitti gerçekten yalnız değilmişim:) ben ilk haftalarda gün aşırı ve 1-2 damla verdim sadece hiç hergün düzenli bir şekilde 3-4 damla falan vermedim sonrada bıraktım çünkü hergün düzenli güneş aldırıyorum kızıma zaten evim gün boyu güneş alıyor evdeyken bile yatırıyoruz güneşin altına, doğru mu yapıyoruz yanlışmı bilmiyorum ama bende bu destek vitamınlere ve demırlere ihtiyaçları varmı diye sorguluyorum sürekli

turuncu canım afiyet olsun kayraya çok uğraşıp emek vermissin yarasın ıns kuzuna, tuzsuz peyniri nasıl yaptın canım bilgi verebilirmisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…