Tatlim Allah bagislasin yavrunu da oncelik olarak bir dr goturmen daha iyi olur gibi geldi bana:44:
ptesi goturcem inş. ama cıldıyeyemı gotursem kendı doktoruna mı karar veremedim
mrb annecikler bende hamileligım boyunca sızı takıp ettım ara ara da yazdım benım oglusumda 12 mayıs dogumlu sızın yardımınıza IHTIYACIM VAR BEBEGIMIN KOLUNDA BUGUN PARMAK IIZI BUYUKLUGUNDE BEYAZLIK FARK ETTTIM COK ENDISLENDIM SIZIN BEBEISLERDE BOYLE BISEY GORDUNUZMU ORDAKI DERININ RENGI DAHA ACIK BIR BILGINIZ VARMI BU KONU HAKKINDA YARDIMCI OLURSANIZ COK SEWINIRIMM
iyi akşamlar kızlar..ben sütümü sağarak veriyorum...oğlum çok iştahlı bir bebek değil..4.ayında 6800grdı...sütümün fazlasını(günlük 1poşet)dondurucuya atıyorum..fakat dolabımda yer kalmadı..kurbanda yaklaşıyor malum et falan...şimdiye kadar poşetteki sütlere hiç ihtiyacım olmadı...ama ya sütüm biterse diyede atmaya kıyamıyorum...bu arada dondurucuda saklama süresi 3ile 6 ay arasında değişiyor sanırım..kullanma zamanları geçecek sütlerin...ne yapmalıyım sizce
ya kızlar bugün bende çok korktum..komşu ilde deprem oldu....4,5 şiddetinde..bende evde oğlum kucağımda oturuyordum...önce bir gürültü sonra oturduğum yer hafiften oynadı ve de birde sandalye ve ufo sesli bir şekilde oynayınca çok korktum..hemen eşimi aradım ...deprem falan yok dedi..iyi öyleyse dedim ben yorgunluktan öyle hissettim galiba...neyse eşim aradı bu sefer deprem olmuş diye...Allahım korusun ya..cümlemizi...küçücük bebekle bir başıma ne yapardım ya...çok şükür bu kadarla geçti..
bende burayı sürekli takip edip arada yazanlardanım...çok yoruluyorum ben ya...bu annelik hem çok güzel hem de çok zormuş ya..ama yavrularımız herşeye değer...
arkadaşlar biraz konularla alakasız olacak ama hepimiz mayıs annesiyiz. çalışan ve işgörmezlik ödemesini alan var mı merak ediyorum. ben hala alamadım acaba bir aksilik mi oldu yoksa kimse almadı mı?:18:
Turuncucum önerilerin için çok teş ederim gerçekten dediğin giibi her kafadan ayrı ses çıkıyor insan ne yapacağını şaşırıyor. Ayrıca birinin yap dediğini diğeri yapma diyor bu sefer daha da endişeli oluyor insan ben valla ne yapacağımızı şaşırıyorum ne kadar annelik iç güdülerime güvensemde. Bu sindirim sistemi dediğim mevzuyu nette ek gıda diye araştırma yaparken bir kaç yerde okumuştum birde yakın bir komşumun hemşire gelinleride aynı şekilde söyleyince vardır bir doğruluk payı dedim ama yine de sırf mama vermek mantıklı gelmedi içine kattım meyveleri işte. Neyse 1 hafta sonra 4 bucuk aylık olcak bizimkide bende yoğurda başlasam bari senin dediklerinde bana mantıklı geliyor nedense güveniyorum sana.Birde turuncu sen nasıl artırdın kayranın yediklerini mesela hatırladığım kadarıyla yemek kaşığıyla hesaplıyordun kaç günde artırdın? benim 1 hafta oldu ve 1 küçük kase yemeye başladı ama sulu yapıyorum ben baya püre halinde ne zaman verebilirim sence?
Ya sana da çok mu soru soruyoruz turuncu sıkıştığında cevap vermeyebilirsin :26::26:
D vitamini vermeyenlerden biri de benim bu arada hemen her gün dışarı çıkıyoruz ama ben daha hiç güneş ışınının altına koyup bekletmedim bir kaç dk da olsa tutuyormusunuz güneşe siz?? ya kıyafeti vardı üzerinde ztaen şapka da oluyor yanlışmı yaptım? havalarda bozacakmış
Kötü rüyalar gören arkadaşlarım çok üzüldüm okuyunca bende bazen aynı oluyorum hatta durup dururken düşündükçe içim karartıyorum çok kötü oluyor ama güzel görelim ki güzel düşünelim dimi. Birde ben artık korku filmi dram vs kötü atkileyici şeyleri hiç seyredesim gelmiyor seyredince ağlayasım geliyor o yüzden artık komedi ağırlıklı izliyorum tv yi. defalarca izlemiş olduğum halde anne olduktan sonra hababam sınıfına bile ağlayabildim bir gün..
Anne olunca insan herşeyi demekki farklı görmeye başlıyor:18: annelerimiz ne de haklıymış anne olunca anlarsın dediklerinde :26::26::26::26:
evet canım ben bu konusyu söylemiştim ama bazılarından tepki aldım yok peygamberimizinde süt annesi varmıs yok niye sütün varken baska cocuk alamadan büyüsünmüş falan tamam peygamberimizinde varmıs ama isimleri herseyi belliymiş o kişiden kız almamıs oyuzdende söyler emzirdiginiz kişilere dikkat edin diye resmen kardesler süt et yapar derler bebeklerimiz etleniyor bütün organları büyüyor ya digeride aynı sekilde büyüyor hem günümüzde okdar besin varki illaki anne sütü almak zorunda degil hiç emmeyen bebekler var onlar öldümü hayır yani ben istemem seneler sonra oglum karsıma cıkardıgı kıza siz süt kardessiniz demek ona asık olmasını istemem cnkü illa gelir beni bulur rabbim sınıyor hepimizi
slm kızlar..temizlik yaptığım için bi kaç gün ayrı kaldım sizlerden özledim valla:)
bebeği hasta olanlara çok geçmiş olsun..benim yavrumunda hala burnu tıkalı bi iyileşemedi kuzum yane kadar dikkat etsekte salgın işte gelip buluyo yavrularımızı..Allah beterinden korusun diyelim..
biyologcum bende öyle bi kabus görmüştüm.yaklaşık 1 ay oldu ama o kadar etkilendim ki hala unutmadım o geceden sonra hiç unutmadan felak ve nas okuyup yatarım oku ve yat canım..Allah yavrularımızın eksikliğini göstermesin
turuncum peynir tarifini aldım en kısa zamanda bende deniycem bakalım becerebilicekmiyim:)bu arada herkese yetiştiğin için
arkadaşlar sizlere bi sorum olucakkk:)mama sandalyesi bebeklerimiz için çok gerekli mi?olmasada olur mu?kullanan arkadaşlar eğer gerekli olduğunu düşünüyosanız tavsiye edebileceğiniz ürünler neler?bi soru dedim ama 3 soru olmuş:111:cevaplarınızı bekliyorumm
Önce kendi doktoruna götürmeni tavsiye ederim...O gerekirse seni yönlendirecektir.
Valla canım ben de 2 ay kadar önce fazla gelen 9-10 poşet sütü buzluğa koymuştum.Şimdilerde sütüm çok azaldığı için çıkarıp veriyorum ama senin sütün yettiği için o fazlalığı nasıl değerlendireceğini hiç bilemiyorum.
Muhallebi yaparsın diyeceğim ama anne sütü ile yapılan muhallebi susuz yapılmıyor.Ben de anne sütüne su katılmasına karşıyım.İçime sinmiyor ne bileyim...
Yoğurt yap desem tutmuyor...
Belki ek gıdada meyvesine veya sebzesine karıştırırsın diyeceğim ama bunun içinde çok fazla bir miktar gerekmiyor.
Son çare ek gıda verirken hipp yulaflı ve pirinçli kaşık mamaları var anne sütü ile hazırlanabilen.O şekilde değerlendirirsin artık ama o kaşık mamasını yaptığında ilk etapta kıvamı güzel oluyor fakat 4-5 dakika sonra tekrar su gibi oluyor.Yani çok hızlı yedirmen gerekiyor...
Başka da aklıma bir şey gelmiyor maalesef..
Ben çalışmıyorum ama sigortalıyım.
1 ay önce ziraat bankasından aldım ödememi.
Canım biz gün gün arttırdık miktarı...Mesela ilk gün 1 tatlı kaşığı ikinci gün 2 tatlı kaşığı üçüncü gün 3 tatlı kaşığı...Allerji görülmediyse 1 tepeleme yemek kaşığı miktarı ile devam ettik.Bazı günler verdiğim miktardan fazlasını isterdi,bazı günler ise hiç yemek istemezdi.Yani birazda bebeğe bağlı miktar arttırmada.Sadece en önemlisi alışma döneminde mideye fazla yüklenmemek.Biz tam anlamıyla ek gıdaya başladıktan 3 hafta sonra 1 çay bardağına çıkardık.Şimdilik bu miktarın üzerine çıkmıyoruz.
Meyvelerin kendi suyu olduğu için blenderden geçirince çok güzel püre kıvamına geliyor.Eğer çok sulu olduysa(mesela armut çok sulu oluyor veya üzüm)o zaman içine 1 veya iki tane cicibebe ilave ediyorum arada.Değişiklik oluyor.
Sebzeleri ise hep hafif sulu pişiriyorum ve o suyu dökmeden blenderden geçiriyorum.Koyu mercimek çorbası kıvamında oluyor.Eğer susuz verirsem yutamadığı için boğazına takılıyor ve midesi bulanıyor.
D vitamini hakkında pek bir araştırmam yok.Bazı doktor günde 5-10 dakika güneş görürsen yeterlidir diyor,bazıları ise d vitamini şart diyor..Biz şimdilik acd-vit isimli bir vitamin kullanmaya devam ediyoruz.
Bu arada bildiğim soruları her zaman seve seve cevaplarım.Yalnız benim cevaplar kendi tecrübelerimden öğrendiklerim oluyor genelde.Yani herkesin aklına yatmayabilir.Sonuçta doktor falan değilim,sadece anneyim..
...........Beykozca bir cevap...
Ben mama sandalyesinin ihtiyaç olduğunu düşündüğüm için aldım.Biz yemek yediğimiz zaman o da bizimle beraber kendi masasında oturuyor.Gün içerisinde kendi yemeklerinide o masada yiyor.Yani bebek ancak 3-4 yaşında rahat bir şekilde bizimle sofraya oturabilir.Onun öncesinde annenin bebeği yemek yerken yere bırakması,veya oynaması için başka bir odaya götürmesi ya da kucağında oturtması bebek için hiç hoş değil.Masa da ne olup bittiğini merak edecek ,anneden babadan nasıl yemek yendiğini görecek ki ilerde o da öyle yiyebilsin.Ben uzun süre kullanmak istediğim için chicoo polly aldım ama eğer ikeadaki antilop mama sandalyesi işinizi görecekse onu da alabilirsiniz tabi.
Bizde ikeadan aldik mama sandalyemizi portatif sokulebiliyor yer tutmuyor biz anneannede falan kaldigimiz icin ara ara daha cok isimizi gorur diye oyle aldik
İşte bizim mama sandalyemizden 1 saat önce çekilmiş bir resim
Eki Görüntüle 526014 Eki Görüntüle 526016
Bu arada bizim oğlanın kulakları kepçe olmaya başladı.Devamlı üzerine yattığında bükülüyor.Herhalde ondan oluyor.
Bandana bulursam alacağım bitane :))
Bu arada bizim oğlanın kulakları kepçe olmaya başladı.Devamlı üzerine yattığında bükülüyor.Herhalde ondan oluyor.
saçlara maşallah bide güzel taranmış eski istanbul befendisi tadındavalla cnm bende 2 gundur pirinç unu meyve püresi başladım eke azar azar. bizde ebebekten aldık 150 ye iki kademeli boyu sırt bölümüde 3 dik yatay ve direkt açık şekilde
Eki Görüntüle 526052 oğluşummmmmmmmmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?