2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Hahahahah....Kayra bana tükürdüğüm şeylerin hepsini geri yalattı.
Bir güzel boyumun ölçüsünü aldım anlayacağın.
Ayağımda ASLA sallamam !! (uyumayınca öyleee bir sallarsın kiiii )
Yemiyorsa aç kalsın,acıkınca yer ( yemeyince öylee bir peşinden koşarsın kiii )
Kucağa alışmasını istemiyorum. (zırlayınca öylee bir kucağına alırsın kii )
İştahsız bebelerin analarına kızardım yedirmeyi öğretmemiş diye (şuan aynısını yaşıyorum ama sorun anada değilmiş öğrendim )
Daha bunun gibi bir çok şey.Artık konuşurkern 40 kere düşünüp öyle söylüyorum

Bugün erkencisinizzzz.Ben sizi uyuyor sanıyordum
Asyacıkta alışmış tabi annesinin miiisss gibi sütüne .
Valla ek gıda çook sabır istiyor canım.Bak bize 1.5 ay oldu hala düzenimiz şaşıyor.
Bu arada az önce anlattığım gibi aynı gün meyve-sebze verilmiyor.Karışımlar allerji riski ortadan kalktıktan sonra veriliyor.

Benim oğlana iki biberon hazırladım aynı sıcaklıkta.
Birine suyu koydum diğerine anne sütü.Suyu verince cukk cuk içti,anne sütüne veya mama gelince böğkkkk yaptı.
Lıkır lıkır içiyor suyu.Ayrıca rezene çayı ve ıhlamurada bayılıyoruz.Süt veya mama olmasında ne olursa olsun
Sen de ılık vermeyi dene bakalım.

turuncu rezene çayı ve ıhlamuru nekadar veriyorsun canım rahatlatıyordur sanırım değilmi, buarada ek gıda konusunda bizde meyve suları ve meyve pürelerini denedikten sonra artık sebzelere geçtik ama meyveler kadar tatlı gelmedi tabi ilk deneme patates püresi içine azıcıkta zeytin yağı kattık hiç beğenmedi tadını ama yedi yinde, bugün havuç püresine geçiyoruz oda daha tatlı beğenebilir diye umut ediyorum bakalım görücez

günaydın kızlar mutlu huzurlu bir gün diliyorum tüm anne ve bebişlere
kızlar şu kan damlası benim kafa mı cok karıştırdı
internetten biraz araştırdım herkes bişey söylüyor
sağlık bakanlıgı tarafından bazılarının toplatılma kararı alınmış onun dışında dişte karartı yaptı diyenler var
kimisi tahlil yapıyor eksiklik yoksa vermıyorlar
kimisi kabızlık yaptı kimisi kusma yaptı diyor
bizde dünden beridir ferro sanol kullanmaya başladık
dün direk verdim midesi bulandı ama kusma falan yoktu 2 kaşıkta su verdim peşine
annem sütüne koy ver dedi bu günde emzirdim damlayıda sütüme koydum kaşıkla verdim sişlerine deymeyecek şekilde verdim daha kolay içti uyudu
ama verip vermemekte cok kararsızım
yiğenime vermedi yengem su an cok kansız
offfffff kafam cok karıştı yardımmmmmmm:44:

erkenciyiz cnmm şimdi uyuttum cadı lideriniii:)
cvebın için teşekkr ederimmmm
zor bir süreç olduğunu biliyordum ama yaşayıp görücez sanırım derecesini:)
benmde amacımm en azından bu 1-1,5 aylık süre içerisinde alerji testlerini yapmakk
yada yerse şayet keyifleee bizimle birşeyler yedirmekkk biz yemek yerkenn...
çünkü akşam yemeklerinde masaya çok hevesli kucakta durdugundan aldık mama sandalyesinideee
tabaklara falan el atıyoo örtüyü çekiştiriyoo
hatta süpüremedim asya uyuyo diye akşamdan kalan kırıntılar hala mutfakta yerdeee:):):)

cnm aynı şekilde 5li önlükte aldım yine uygun fiyata
havlu arkası cırtcırtlıı
sadece mama zamanı kullanılırrr
lekesi çıkmazsa çamaşır suyu nasılsa beyazzzz
diğerleri kirlenmemiş olurrr:):)
banada uygun geldii ne biliim ben bi bakınayım derken almışım hepsiniiii iide yapmışımmmm
şuanda hafif kıvamlı ve hafif sulu şekilde verdiğimde ikisinide yüzünü buruşturarak attı neyse çok önemli değill:)
asya nın fendiine karşı biyoloğun fendiii
o inat ben inat babası bizden inat yuvarlanıp gidiyoruzzzzzzz

euheuh aynı benim gibiayakta sallayanlara niye alıştırdın ben alıştırmıycam,mecbur kalınca hooop ayağa..kucakta zıplatanlara amannn zıplatılırmı hiç hiç ben yapamam,şimdi kucakta dik tutunca sıpa otomatiğe bağladı zıp zıp zıplıyo..yemiyorsa bırak kalsın acıkınca mecbur yiycek derdim,bi dönem emmediğinde ağzına bi damla süt gitsin diye 40 takla attım..söylemesi çok kolaymış ama iş söylediklerimizi uygulamaya gelince ıı ıhhşimdi anneme,ablalarıma bu zaman kadar etrafımdakilere yapmıycam,etmiycem derken hava atıyomuşum diyorumbakalım daha neler yaptırıcaklar bu sıpalar bize

denemem mi canım ılık su da denedim içmedi..sıvı oılarak sadece anne sütü tüketiyo.ek gıdalarada başladık gibi bi şey kabız olmasından korkuyorum..rezene veya ıhlamur denesem bizim için erken mi canım?:26:en azından su ihtiyacını onlarla karşılayabilir..
kaşık mamasınıda 500 gr 1 paket aldım sadece(ballı irmikli)..sütlü pirinçli olanı ise milüpanın hediye numune mamasıydı..elimdeki paketi bitirince senin tariflere geçicem
kaşık mamamız,pirinç unumuz,irmiğimiz,devam sütümüz,cic bebemiz,tasımız,tabağımız,kaşığımız herşeyimiz hazırbu günde sandalyemiz geldimi herşey tamam.şu ek gıdaya başlama beni çok heycanlandırdı
bu arada ben üzümü 2 gün verdim canım bu gün armut vericektim kakasını yapsın diye ama bu günde üzüm verim..
şu kabak püresinden falanda hiç hoşlanmıyorum aslında..püre yerine çorba yapsam çorbalara geçsem hızlımı davranmış olurum:26:

canım dün bu ilaçlarla ilgili bir yazı eklemişti arkadaşlar buaraya onada bir göz at istersen ama zaten bir çok çelişkili söz ve fikir var bu konuda doktorlar arasında bile, ben kendimden örnek verebilirim sana bizim doktorumuz 6. ayda test sonucu değerlerine göre bakarız duruma ozman konusuruz ayrıntılı demişti ve biz başlamadık henüz ve demir eksikliğinin kalıtımsal bir yönü varsa eğer ben hiçbir zaman demir eksikliği yaşamadım ne hamileyken nede doğum sonrası ki hep takip edildi ama gerek duyulmadı oyuzden kızındada demir eksikliği çıkmaz muhtemelen dedi doktorumuz birkaç ay sonra pekmez takviyesi yaparak gitmeyi düşünüyorum ben ve demir damlası vermeyi hiççç düşünmüyorum

bende cok çelişkide kaldım pofffff

biyologcum çok güzel fotolar.insan o zamanlara geri dönüyor.çok duygulandım vallahi.yerim ben o beyaz meleği.evet evet beyaz melek.Allahım ne kadar duygu yüklü bir an ya.Allahım yaşamak isteyen herkese nasip etsin.tatlım ya:))))

cnm bende kan ilacı vermeyeceğim ortada bir sürü ihtimal dolaşırken kızma içiremem.tahlilleri olsun tekrar düşünürüm belki.

sağlık ocağına ben hergün gidiyorum sırf emzirmek için.kv. getiriyor kızımı sağolsun.orada da biz kendimiz haftalık yada on günde bir tartıyoruz.onun dışında da aylık bir kere değerlerini ölçüp yazoıyorlar.ama asıl önem verdiğim erdem has.'deki doktorumun söyledikleri ve ölçümleri cnm.

Eki Görüntüle 530712 Eki Görüntüle 530713 Eki Görüntüle 530711 Eki Görüntüle 530710

sonunda jokere gidip bu harika şeyi aldım kızıma yakışmışmı teyzelerii.
allahimmm harika olmus! Gordugumde yegenimin uzerinde hayal etmistim bu kadar yakisacagini tahmin etmemistim! Bir tane de ben mi alip koysam kenara ya belki ilerde kizim olur :26: masallah yaaa masallah
tatlim ilk asamada ayni gun vermiyorsun
Her yeni besini 3gun deniyorsun alerjisi olmadigindan emin olunca ayni gun verebilirsin

Dun gece Omer hic durmayinca esim yanimiza aldi mis kokulu yattik 3e kadar
Sonra yine mizmizlaninca esim sen git ben bakarim dedi
Emzirip diger odaya gectim bir uyumusum 7ye kadar nasil gecti anlamadim
Esimin gozleri kan canagi gibiydi hic uyumamis Omer
Ustune bir de kaka yapmis sabaha dogru
Esim altini degistiriyor ama kakasini temizleyemiyor diye 1saat oyalamis ben biraz daha uyuyp dinleneyim istemis
Tabi bugune dek pisik gormeyen popo kizarmis pancar gibi
Surdum zeytinyagini sivadim bir guzel
2saate cillop gibi olmus pisik sorunu yasayanlara denemelerini oneririm

bizim 5.ay yoktu 6.ay asısı var gelin dedi hep aşıya cagırdı 3. ay sadece kontrole cagırdı okadar kısaca her ay gittik hayatım

turuncu canim yatabilsem yatacagim da son gun malum ve hastayim. Ayrica da bu koca gobekle artik uyumak namumkun

Son düzenleme:

cnm kardeşim bu gece kızım beni 02:30'a kadar uyutmadı.yat kalk,yat kalk.devamlı böyle.yastığa kafamı koyduğum anda kalktı hep.sinirim bozuldu.ama dedim sakin ol,geçecek.arada olur böyle şeyler falan filan.sabah da 06'dan beri ayaktayım ve işe geldim.uykusuzum,burnum tıkanmaya ve boğazım da yanmaya başladı.inşallah heeepsi geçici bir durumdur.sabır diliyorum cnm sana

evet canım o ayva cekirdegini az suda bekletince jel oluyor ben yapmıstım yüze sürünce yumusatıyormus güzelleştiriyormus diye denedim cok rahatlatıcı yüzümün nefes aldıgını hissettim güzekkik konusunda hala aynıyım

bizimde 2 çocuklu üst komşumuz gecenin bir yarısı süpürge açılır,tepemizde dır dır,bazen bişeyler çakıyorlar evin içinde inşaat var sanıyorum.çocuklarında bi kudurmaca,koşturmaca.evde maç yapıyorlar ailecek sanırım.ki zaten yukaırda biri öksürse aşağıdan duyuyorum.henüz kapılarına gitmedim ama devam ederse gidecem.çünkü kızımın en ufak ani sese ödü patlıyor.korkuyla etrafına bakıyor.

Eki Görüntüle 530712 Eki Görüntüle 530713 Eki Görüntüle 530711 Eki Görüntüle 530710

sonunda jokere gidip bu harika şeyi aldım kızıma yakışmışmı teyzelerii.

HİİİİHHHH Allah'ım zeynep adamıza sen ne giydirdin annesi?ne yakışmış ne tatlı olmuş maaşallah subhanallah ya.yerim onun o gülen güzel ağzını ya.çok yakışmış cicisi annesi.bak şimdi sarılıp,koklamak geldi onu içimden ya.tatlım benim.güzel kızım.

bu arada plannercim çok kıskandım ben ya bende alayım bari yavruşa.nerde bakim bu joker mağazalarına

Evetttt Beykoz itiraf ediyorummmm hakkimda ne dedi kodu yapiyorsun diye gizli bir rumuz actim ha ha hahhhh
maasallah valla annesi buyuyunce yakisikli ve fit bir delikanli olacagi belli Allahim korusun yavrularimizi

inanamıyorum kv ben seni cok severim elini ayagını öpem hakkında kötü söz söylememişem valla yüz güzelligide olsunda en önemlisi karakterleri güzel olsun insanları sayıp sevmeyi merhamet etmeyi bilsinler hepsi suanki temizligiyle kalıp rabbim cennetine kabul etsin AMİN!!!

çokkk haklısın turuncu.

Allah nazarlardan saklasın ne guzel bebişler bunlar böylee saglıkla anneleri babalarıyla buyusunler inşallah :) kızlar ne olur yolda bebegnızı sevmek ısteyenlere,bizee kızmayıınn valla kötu nıyetle bakmıyoruz o kadar tatlılar kı kendımızı tutamıyoruz sız esırgeyıp sakladıkca da cok utanıyoruz :) bebek ama ya nasıl sevılmez nasıl duralım dı mı ama şimdiiii hepinizin o tatlı yavurlarının mınık ellerınden öpuyorumm .basımızın tacı guzel anneleeer :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…