evet yaa aynını birbuçuk aydır ben de yaşıyorum. kucagıma alıyorum emzirmeye yeltendiğim an bir çığlık bir ağlama. ne oluyo anlamıyorum. sanırsınız ki zarar veriyorum yaramaza. ilk başlarda pskolojım bozulacaktı bu çocuk beni istemiyo diye düşünecektim nerdeyse. hanımefendi sadece uykuluyken emer sağolsun. zaten bu yüzden so ay sadece 400 gr aldı.şimdi meyve püresine başladık bakalım bu ay nasıl olacak.
ben çalışıyorum gündüzleri annem bakıyo. 1.5 saatte 2 saatte bir ancak eve geliyorum ama hiç düzen yok nasıl yaparım bilmiyorum bi akılverecek arkadaş varmı yad bi beyin fırtınası yapalım inanın çaresizim devamlı izin alamıyorum. özel sektör ve işler hafta hafta yogunlasıyo. kızım da emmeyi reddettikçe korkuyorum sütüm de azalır diye.
hadi lütfen bi yardım bekliyorum fikir sadece...
çok teşekkür ederim cnm, çıkan hbrler o konuda, sağlık bakanlığını aradım bilgi almak için eczacılar odasının telini verdi aradım ama mesai saati bitmişti ve bilgi vermediler... yrn öğrenirsem sizlerle de paylaşırım... insan ne yapacağını şaşırıyor. bu hbr çıkalı bi kaç ay olmuş, peki drumuz geçem ay neden verdi anlamıyorum yaaaaa... kime güvencezz yaa offf offffbasın sagolsun canım bu bilgilendirmen için sagol sadece ferro sanoldamı yoksa hepsindemi
canım kalkanlarım 5dkkada sızacak kadar doluyodu hep bosaltıp geliyodum bebegime birkez vereyim dedim kasıkla verdim ıyyykk yaptı almadı bende bir daha vermedim pedlerde yara olmadan kullan yara olnca degmesin bişey diye cıplak gezip soguk suda yıkıyodum ama yok kalkan aldım karbonatlı su 1numara sürdüm düzeldi onuda gec sürdük kv gec hatırladı benim memeler kopmaya 5sn kalanese hayatım gögüs pedlerin kısa sürede doluyor oyuzden sürekli degiştirki oda nefes aldırmadıgı için tahriş yapar ve 40ın dolana kadar katiyen sütyen takma ben 40ma yakındı taktım tas oldu bir gögsüm bebegimi hep ordan emzire emzire ilerlemeden atlattım attım sütyen falan gögüsler fora sekilde gezdim yataga düşürüyormus neyseki hemen hallettimde gecti...
canım ben cok zor bir bebek büyütüyorum huysuz ama kocama hızlı sekildede olsa alakadar olmuslugum vardır o işede yetişiyordum yani zaten ilk 40gün kanamadan yasak sonrası ooo bebek gözünü kapadıgı anda
Benim esim profesyonel fotograf cekiyor doguma kamera ve foto makinasiyla girdi hasta bakicilar kameraya yer ayarlamis butun dogumu cekmisler arasira izliyorum ama muzik actirmistim agladigim anlasilmiyor
Butun dogum boyunca dua ederek agladim bastan sonra hissettim anlatmaya dayanamiyorum gozlerim doluyor muthisti
Omerin her anini cekmis babasi ama cisini yaparken yakalayamamis :)
Senin bidiginin ayagi yeter canim sahane birsey o!
ayvanin mevsimi geldi
Cekirdeklerini suya koy ve 1gun bekler
Merheme donusecektir
Benim goguslerim kaniyordu aglaya aglaya emzirdim gunlerce
Bursada unlu bir cilt doktoru esime yazmis bunu
Annem zaten hazirlamisti ananemden kalma bilgilerle
Gogus kalkani ve ayva merhemi sayesinde emzirmekten vazgecmedim
Sut biriken kalkanlar gogsunden akanlar uzerini uslatmasin diye iyi oluiyor bebege vermiyorsu
Ben bebegin emebilecegi gibi olanlari kullanmadim bana alissin diye
Merhemimi surup kalkan taktim
Diyorum ya damizligiz tovbe ya rabbimbende her ay oldum canım 40 cıktıktan 17.ci gün oldum ve her ay oldum canım daha kontrole gitmedim yakında gitcem
Ay sen ne fenasin... :)))) bakalim su goguslerim benim ne olacak? Zaten burada yazarim... kalkan da iyice kafa karisikligi oldu. Alip tecrube edimk lazim. Gorecegim neler oacagini...
Kalkan hakkida bir gorus daha. Bakalim ben neer yapacagim goguslerime. Ayricabu ayva cekiregi cok ilgincmis. Cok tesekkur ederim. Az bir suya koyacagiz herhalde demi.
sagol hayatım kv demde sarı seker diyo yoksa sen kvdemmisin dogru söyle
Diyorum ya damizligiz tovbe ya rabbim
Her an lazaya haziriz heyecan dolu bir hayat !
Bir cay bardagina 5 6 cekirdek tanesi yetiyor
Emzirmeden once karbonatli suyla temizleyip emzirir emzirmez ayva merhemi ve kalkan kullandim
Emzirmekten vazgecme noktasina gelmistim ama atlattim
Kalkanain ici cok dolmuyordu benim
Zaten ayva merhemine fln da bulasiyordu diye o sutu kullanmadim hic
Ama gogsun temizken ve doluyorsa anne sutu oda sicakliginda 4 saate kadar duruyormus farkettiginde saklayabilirsin
Sicak bir ortamsa saklama bence
DUN GECE kabus gibiydi misafirden yildim resmen
Omer durmadi hic ustlerine alinmiyorlar
Zar zor 11de uyuttu esim
Meger uyumasini bekliyorlarmis bir muhabbet bir samata
Gece de durmadi Omer 2de pes edip calisma odasina kactim esim bakti sabaha kadar
Az once emzirmem icin cagirdi gozleri kan canagi gibi meger gece hic uyumamis
Duzeni bozuldu tabi
Biz gunlerce emek verip kuruyoruz o duzeni boyle densiz tanidiklar yuzunden altust oluyoruz
Bana resmen tavir yapti babasi gelince
Yuzume bakmadi
Gunde toplasan yarim saat aglamayan cocugum saatlerce agladi ilgilenemedigim icin
Esim suprizi sabah yapti. Memleketten arkadaslari cuma ya da cmt gelmek istiyorlarmis
E oturduklari yer uzak haliyle yine yemege gelecekler
Mumkun degil dedim
Ne bahane bulursak bulalim gelmesionler!
kızlar madem doğum fotoğraflarından konuştunuzzz bende ameliyathanede çekilen fotolarımı ekliyorum:)
ilk günkü gibi aklımdaaa en özel anlarımız buyrunnnnn:)
Eki Görüntüle 530423
Eki Görüntüle 530424
Eki Görüntüle 530425
Eki Görüntüle 530426
akşam ikeadaydımmm
kızımı mama sandalyesine asya yı oturttuğum anda almaya karar verdik eşimle öyle mutlu görünüyordu kiii
mama kasesi mama kaşıkları önlükleride aldımmm
kızım ek gıdaya hazırdır komutanımmm:)
Eki Görüntüle 530428
Eki Görüntüle 530429
Eki Görüntüle 530430
Eki Görüntüle 530431
şuanda sandalyesinde bana bakıyorrr
bütün kaseleri yere fırlattııı kahkaha atarakkk
şimdide tepsisine vurarakkk sesler çıkarıyoorrr:)
uyandığında uyuması gerekirdi ama bu hali hoşuma gitti bu akşam 1 saat uykuya ara verebilirizz sanırım
Bu aralar oğlumla yapışık uyuyoruz.Kıstırıyorum kolumun altına,hem bakışıyoruz hem koklaşıyoruz,birazda annenin yüzünü mıncıklayarak uykuya dalıyoruz...
Aslında yatağına bıraktığımda bir müddet oyalandıktan sonra uyuyor ama bu sarılarak uyutma yöntemi kolayıma geliyor.Birde ben doya doya emziremediğim için o ten temasını bu şekilde kuruyoruz gibi.
Bakalım belki tekrar kendi kendine uyutmayı öğretebilirim.
Zar zor 11de uyuttu esim
Gece de durmadi Omer 2de pes edip calisma odasina kactim esim bakti sabaha kadar
Duzeni bozuldu tabi
Biz gunlerce emek verip kuruyoruz o duzeni boyle densiz tanidiklar yuzunden altust oluyoruz
Yuzume bakmadi
Gunde toplasan yarim saat aglamayan cocugum saatlerce agladi ilgilenemedigim icin
Esim suprizi sabah yapti. Memleketten arkadaslari cuma ya da cmt gelmek istiyorlarmis
Mumkun degil dedim
günaydınnnn..herkese güzel bi gün diliyorumm..bu gün güne erken başladım..06:30 da ayaklandım:)uzun zamandan beri ilk defa bu saatte uyanabildim..az önce uyumak için tekrar yatağıma gittim alt kattan gelen gürültüyle uyumak ne mümkün!gittim kapısını çaldım nazik bi şekilde saatin çok erken olduğunu bebeğimin uyuduğunu işini daha sonra yapmasını rica ettim.çivi mi çakıyo sabah sabah ne yapıyosa aldığım tepki beni şok etti. rahatsız olduğum halde ben kibar davranırken,karşımda ki şahıs yandaki kadının bebeği ağlıyo kimse ona bi şey demiyo,ben çocuklu insanım şimdi müsaitim şimdi yaparım işimi,daha bi sürü gereksiz cümleler...çığrımdan çıktım içimi döktüm sabah sabah..geçen gecede elektirikli süpürge çalıştırdı 1 değil 5 değil kaç kez uyardık hatırlamıyorum laftan anlamıyo kadın nefret ediyorum bencil insanlardan
kuzumda gece çok uyandı nedense..sütüm mü yetmiyo acaba,doymuyo mu diye düşündümbelkide diş çıkarıcak onun verdiği huzursuzluk..dilleri yok ki anlatsınlar dertlerini yavrucaklar..ağlayınca hiç dayanamıyorum yavruma eşim biraz ben ilgilenim sen uyu nöbetleşe bakalım teklifinde bulundu ama kabul etmedim.kuzum huzursuzken ben nasıl uyuycam ki..aldık güzelce ortamıza yatırdık biz kenarlara büzüştük paşa ortaya bacaklarını açtı bi güzel yayıldı bi güzell uyudu hala aynı şekilde uyuyoo..bizimle yatmak istiyomuş demek ki sıpa
şimdiden akşama ne yemek yapsam diye düşünüyorum:44:her gün aynı şey düşün dur..acaba ne yemek yapsam klasikleşmiş soru
Bacim günaydin cok guzel oyle uyumaniz Kayra icinde iyi anne sicakligi hissetmek guven icinde uyuyordur amaaaa dikkat et hem aliskanlik yapmasin hemde yuzunle oynamaya lisirsa oyle gider benim yegenim suan 4 yasinda anneside oyle uyutuyordu ilk etaplarda hosuna gidiyordu yuzuyle oynatmak baktiki saplanti haline geldi cocukta yaninda yatanin goz torbalarini makas sekliyle cimcikliyor kendi yorumuylada CINCIK koymus adini benim kiz dogdugundada baktim elleri direk goz torbalarina gidiyor ABOOOO dedim yani dikkat et alismasin seninkide
Eki Görüntüle 530712 Eki Görüntüle 530713 Eki Görüntüle 530711 Eki Görüntüle 530710
sonunda jokere gidip bu harika şeyi aldım kızıma yakışmışmı teyzelerii.
canım bu yazdıklarını okuyunca aklıma yeğenim geldi:)ablamda yanında yatırmaya alıştırdı sürekli annesinin göğsünü CINCIK yapardıbizimkide CİMCİM diyodu şu anda 6 yaşında daha yeni bıraktı cimcimini..farkında olmadan gün içinde annesin kollarına yapıyodu
bu arada bende uzun süredir Tarık Buğrayla aynı Turuncu gibi sarmaş dolaş yatıyorum..baktım çocuk 24:00 dan önce mümkün değil uyumuyo.yapmadığım şey kalmadı erken uyuması için çözüm olmadı..aldım bi güzel yanıma sarılıp öperek uyuttum çözüm oldu:)belki yanlış yapıyorum ama benimde hoşuma gidiyo kuzumu o şekilde uyutmak..bu arada Tarık Buğrada parmaklarını öptürür eli hep ağzımdadır öyle uyur kalırbazen geceleri emzirirkende gözleri kapalı olduğu halde parmaklarını ağzıma getiriyo öpmem için..bende konduruyorum öpücüklerimi
Eki Görüntüle 530712 Eki Görüntüle 530713 Eki Görüntüle 530711 Eki Görüntüle 530710
Hayatim ben kimin bebegini nasil yatirdigina yada nasil uyuttuguna elbetteki karisamam benim soylemek istedigim sadece aliskanlik olmasin yegenimi yanlarindan ayiramiyorlar bir turlu gozumun onunde canli ornek sadece dedigim gibi kimsenin isine karismam benim haddime de degil zaten.bende dun aldim ayagimda salladim mesela uyumayinca mecbur yapiliyor bazi seyler
saol cnm benmmm
durr bakalım nereye gidiyorsunnn
benim maceramda sana çok ihtiyacım varrr turuncucummm
ben yarın armut tattırarak başlamayı planlıyorummm
ilk gün bir tatlı kaşığı 2. gün 2 tatlı kaşığı 3. gün birkaç yemek kaşığı şeklindeee
alerji olmazsa içerisine elmada ilave ederek devam ediyormmm yanlış hatırlamıyorum inş. yazdıklarınıı...
bu arada normal yoğurt verebiliyormuyum yine tadımlıkkkk tamamen yediğinde mayalarımmmm
birde havuç patates pürelerine meyvelerden sonramı başlıcam alerji testi için canımmm
bu sorularımı herkes cevaplayabilirr turuncucum çok başını ağrıtıcam sanırım:26::26::26::26::26:
yanlışım ve eksiğim varsa cnm bilgilendirmen benm için süper olur duacınım wallaaaa
bu arada bu sabah 1 çay kaşığı organik pekmeze başladım bileeee
bu arada diğer tariflerini pc me kaydettim bileeee....
mama defterimde hazırrrrr hepsini not alıcammm .....
Benim esim profesyonel fotograf cekiyor doguma kamera ve foto makinasiyla girdi hasta bakicilar kameraya yer ayarlamis butun dogumu cekmisler arasira izliyorum ama muzik actirmistim agladigim anlasilmiyor
Butun dogum boyunca dua ederek agladim bastan sonra hissettim anlatmaya dayanamiyorum gozlerim doluyor muthisti
Omerin her anini cekmis babasi ama cisini yaparken yakalayamamis :)
Senin bidiginin ayagi yeter canim sahane birsey o!
ayvanin mevsimi geldi
Cekirdeklerini suya koy ve 1gun bekler
Merheme donusecektir
Benim goguslerim kaniyordu aglaya aglaya emzirdim gunlerce
Bursada unlu bir cilt doktoru esime yazmis bunu
Annem zaten hazirlamisti ananemden kalma bilgilerle
Gogus kalkani ve ayva merhemi sayesinde emzirmekten vazgecmedim
Sut biriken kalkanlar gogsunden akanlar uzerini uslatmasin diye iyi oluiyor bebege vermiyorsu
Ben bebegin emebilecegi gibi olanlari kullanmadim bana alissin diye
Merhemimi surup kalkan taktim
nefes alamıyorum sanki boğuluyorum bi ağlasam birdaha durduramam kendimi herhalde karnı tok ama gözleri kapalı ağllıyor uumuyor uyumuyor uymuyor yüz kez kalkıyor bi yerimi ağrıyor yoksa huyumu böyle çıldıracağım resmen her sabah bi önceki günü unutuyorum gülüşüyle sıfırlanıyorum ama akşam olunca kabus başlıyor offffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff şunu yazarken bile 4 defa kalktım
Allah esimden razi olsun cay servisi yapti butun gece ona da kiyamadim
UGURBOCEGIM ozel mesaj atamadim BIYOLOGa telden yazarim sana iletir cnm kuusra b akma
turuncutarifler için sağol canım..hepsini kaydettim çok işimize yarıycak bunlar bizim..muhallebilere ben bile baıldım yaniikırık pirinç+süt+tarçın ımmm bunu okuyunca canım sütlaç istedi yarasın Kayra ya hepsii..bi topic mi açsak turuncudan tarifler:44:
biyologAsya ya hayranımmmcicileriniz hayırlı olsun..mama kaselerini çok beğendim cıvıl cıvıl..mika mı onlar canım?bu arada ek gıdaya bende yavaştan başladım..
ilk olarak şeftali verdim 3 kaşıkla başlıycaktım sıpam devamı için ağlayınca 5 kaşık verdim(mama kaşığı) 2.gün 7 kaşık 3.gün 9 kaşık. versem daha yer ama fazla olur diye vermedim
sonra ki 3 gün elma yine her gün arttırarak
sonraki 3 gün:1 gün öğlen 70 cc ile hazırlanmış sütlü pirinçli kaşık maması saat 16:00 da üzüm(kabuklarını soyup iyice ezdim)
2 gün öğlen 80 cc ile hazırlanmış ballı irmikli kaşık maması 16:00 da üzüm
bu gün kabak+pirinç püresi verdim 16:00 da şeftali püresi+1 tane cici bebe+1 çay kaşığı pekmez
benim kuzu ballı irmikli kaşık maması dışında hepsini sevdi..en çok üzümü sevdi yuttuğu anda devamı için ağlamaya başladıyarın armut vericem bu şekilde başladım..turuncum bi göz at engin tecrübelerinle bi yorum yap verdiğim kaşık mamaları çok değil dimi?
bu arada siz her ya sağlık ocağına izlem için götürüyormusunuz....
Diyorum ya damizligiz tovbe ya rabbim
Her an lazaya haziriz heyecan dolu bir hayat !
Zar zor 11de uyuttu esim
Duzeni bozuldu tabi
Yuzume bakmadi
Mumkun degil dedim
günaydınnnn..herkese güzel bi gün diliyorumm..bu gün güne erken başladım..06:30 da ayaklandım:)uzun zamandan beri ilk defa bu saatte uyanabildim..az önce uyumak için tekrar yatağıma gittim alt kattan gelen gürültüyle uyumak ne mümkün!gittim kapısını çaldım nazik bi şekilde saatin çok erken olduğunu bebeğimin uyuduğunu işini daha sonra yapmasını rica ettim.çivi mi çakıyo sabah sabah ne yapıyosa aldığım tepki beni şok etti. rahatsız olduğum halde ben kibar davranırken,karşımda ki şahıs yandaki kadının bebeği ağlıyo kimse ona bi şey demiyo,ben çocuklu insanım şimdi müsaitim şimdi yaparım işimi,daha bi sürü gereksiz cümleler...çığrımdan çıktım içimi döktüm sabah sabah..geçen gecede elektirikli süpürge çalıştırdı 1 değil 5 değil kaç kez uyardık hatırlamıyorum laftan anlamıyo kadın nefret ediyorum bencil insanlardan
kuzumda gece çok uyandı nedense..sütüm mü yetmiyo acaba,doymuyo mu diye düşündümbelkide diş çıkarıcak onun verdiği huzursuzluk..dilleri yok ki anlatsınlar dertlerini yavrucaklar..ağlayınca hiç dayanamıyorum yavruma eşim biraz ben ilgilenim sen uyu nöbetleşe bakalım teklifinde bulundu ama kabul etmedim.kuzum huzursuzken ben nasıl uyuycam ki..aldık güzelce ortamıza yatırdık biz kenarlara büzüştük paşa ortaya bacaklarını açtı bi güzel yayıldı bi güzell uyudu hala aynı şekilde uyuyoo..bizimle yatmak istiyomuş demek ki sıpa
şimdiden akşama ne yemek yapsam diye düşünüyorum:44:her gün aynı şey düşün dur..acaba ne yemek yapsam klasikleşmiş soru
Sağol canım. Yazdım bunu notlarımın arasına... Çok teşekkür ederim :) Son 1 gün benim için
Ayyyy maasallah annesi Allahim ne guzellikler bahsediyor bize yaaAllah nazarlardan korusun fotolarinizda cok güzelll yuz ustu yatisi zaten bitiriyor beni issirasim geliyor o popişi
Bacim günaydin cok guzel oyle uyumaniz Kayra icinde iyi anne sicakligi hissetmek guven icinde uyuyordur amaaaa dikkat et hem aliskanlik yapmasin hemde yuzunle oynamaya lisirsa oyle gider benim yegenim suan 4 yasinda anneside oyle uyutuyordu ilk etaplarda hosuna gidiyordu yuzuyle oynatmak baktiki saplanti haline geldi cocukta yaninda yatanin goz torbalarini makas sekliyle cimcikliyor kendi yorumuylada CINCIK koymus adini benim kiz dogdugundada baktim elleri direk goz torbalarina gidiyor ABOOOO dedim yani dikkat et alismasin seninkide
canım bu yazdıklarını okuyunca aklıma yeğenim geldi:)ablamda yanında yatırmaya alıştırdı sürekli annesinin göğsünü CINCIK yapardıbizimkide CİMCİM diyodu şu anda 6 yaşında daha yeni bıraktı cimcimini..farkında olmadan gün içinde annesin kollarına yapıyodu
bu arada bende uzun süredir Tarık Buğrayla aynı Turuncu gibi sarmaş dolaş yatıyorum..baktım çocuk 24:00 dan önce mümkün değil uyumuyo.yapmadığım şey kalmadı erken uyuması için çözüm olmadı..aldım bi güzel yanıma sarılıp öperek uyuttum çözüm oldu:)belki yanlış yapıyorum ama benimde hoşuma gidiyo kuzumu o şekilde uyutmak..bu arada Tarık Buğrada parmaklarını öptürür eli hep ağzımdadır öyle uyur kalırbazen geceleri emzirirkende gözleri kapalı olduğu halde parmaklarını ağzıma getiriyo öpmem için..bende konduruyorum öpücüklerimi
günaydınlar...dün akşam üstü oğluşum ilk defa döndü..yüzüstü yatırdım...azcık kafayı kaldırdı bakındı etrafna...sonra pat diye attıp kendini dönüverdi...bunu birkaç defa yaptı ve de yorulunca kızmaya başladı..akşam uyutacam uyumuyo...Allahım çocukta bir enerji maşallah yatakta tepiniyor...bacakları kaldırıp kaldırp paat diye atıyor..bi de hoşuna gidiyor...bende geçtim karşısına onu izledim...çok şeker bu yavrular ya...Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah..annelik çok güzel yaa..
bu arada yarın doğum yapacak arkadaş Allah yardımcın olsun..umarım ikinizde sağlıcakla kurtulursunuz...
yakışmak ne demek harikaaa harikaaaaaaaaaaaaaaaaa
zeynepcim saol cnm tariflerin için....
takıldımı ararım seni olmadı ama mantığı oturttum şuanda....
tek bir sorum daha var...
meyve verdik aynı gün öğlen sebze püresi verebiliyormuyum en baştaaaa
alerji testi için aynı gün verilmemesimi gerekiyorrr???? son soruyduuu
tatlıcadı: evet mika cnm
ikeadan aldım bul mak. ve mikrodalgaya girebilir dio etiketinde....
6lı kaşık ve 6 lı kase şeklinde...
mika olması ii oldu asya çünkü çat çut yerlere fırlattım hem kırılmıyor hem kafasına vurdugunda canı acımadııı
çokta uygun piyasadaki kaselere oranla fiyatıııı:)
15 dk önce ilk meyve suyunu verdim ama cıksss:)
benm kızım iğrençmiş gibi attı
sanırım bu süreç böyle başlıyorrrrr ben çok hevesli o aynı orandaaa karşııı
bakalım noclakkk:):):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?