2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Yok canım ben hergün kullanmıyorum,damla ,ilaç...vb seylerin hergün verilmesinden yana değilim,Allah korusun alışkanlık
yapar bide korkarım walla:18: Hem de hergün verilince etkisini yitirir. Doğumdan bu yana yanımızda serum fiz. ve de otribebe
fakat ihtiyaç oldukça kullandım hep.

evet canım bende öyle evde mutlka olması lazım ama çünkü gece gece burnu tıkanıp uyanabiliyor bazen ve fizyolojik+otri bebe ikilisini çok seviyorum ozmanlarda

kızlar buarada mınnoşum 7. ay kontorolü için cmt doktorumuza gidecektik ama sabahın köründe hastanden aradılar doktorumuz çok acil bir durum nedeniyle olmayacakmış neyse haftaya gidicez artık ayrıca busabah itibariyle benide sağlık ocağından aradılar 6 aydan büyük bebelere kızamık aşısı yapılıyormuş getirin diye hımmmm peki bakarız dedimmm doktorumuza soralım bakalım haftaya, bu konuyu doktoruyla konusan varmı şekerlerr:26:

Çok tşk ederim miram.
Kayra da diş çıkarma döneminde ama bizim belirtilerde hapşurma,gözlerde sulanma ve akmada olunca nezle olduğu çok belli oluyor.
Ben de hep serum fizyolojik ve otri kullanıyorum ama oğlum kıyameti koparıyor.Sanki bir yerini kesiyormuşum gibi tepinip ağlıyor.
O yüzden otri ile burunu aspire edemiyorum hiç.
Ben de dün ıhlamur elma vs kaynattım.Bugünde portakalı posalı olarak yedirdim.İyileşir inşaallah.

Biyolog canım sen doktora gitmişmiydin ?
Bu kadar kanama hiç normal gelmedi bana.Ben de polikistik over var ve kızlığımdan beri çok ağrılı ve yoğun adet olurum ama seninki kadar yoğun olmuyor.Sen daha önce miyomdan bahsetmiştin.Ondan kaynaklanıyor olmasın?
Bu arada ben daha fazla düzensiz ve sancılı adete dayanamadım ve dün gidip yasmin aldım.

Geçmiş olsun dileklerin için çok teşekkür ederim.Benim ev yerden ısıtmalı olduğu için hiç peteğimiz yok.Kaynamış suyu odaya koyuyorum ama hiç faydası olmuyor gibi.
Birde Kayra bizimle yatıyor hala ve bu aralar bu kalorifer olayını çok abarttılar sanki.Odamız 26 derece oluyor ve pişiyoruz sabaha kadar.Biz hala kısa kollularla geziyoruz evin içinde ve Kayrayada uyku tulumu giydiyormiyorum çünkü sıcaktan çok terliyor.
Isının bu kadar yüksek olmasıda tıkanıklığı arttırıyor gibi geliyor bana.
Serumun üzerinde izotonik sodyum klorur solusyonu yazıyor.Yani şu hastanelerde kullanılan serumlardan.İğne ile çekip buruna enjekte ediliyor.Yanılmıyorsam sen de kullanıyordun değil mi ?

Kayranın burnu 2 haftalıkken tıkandı,yani kendisini rahatsız etmeyen bir tıkanıklığı var hiç geçmeyen ama şimdi ki uykusundan uyandıracak derecede.2 haftalıkken tıkanan burun 2 aylıkken tamamen açıldı ve 3 aylıkken tekrar tıkandı ve hala açılmamıştı.Doktorlara sordum ama serm.fizy.ile temizlemekten başka çare yok dediler hep.Kayra da artık o kadar bıktı ki bu serum ve aspiratörden,görür görmez gözünden sicimle yaş dökülüyor.Kıyameti koparıyor...
En son çare zararlı olduğunu bile bile belki faydası olur umudu ile buhar makinası arayışlarına girdim ama bir yanım al diğer yanım alma diyor.Ne yapacağımı bilemedim :44:

gecmis olsun canim. bize doktorumuz otrivine pediatrik vermisti. 5 gun kullan dedi. aldim ama o kadar uzun sure kullanmadim. cabuk atlattik biz.
Ayni dertten ben de cekiyorum surekli burnum tikali. Allerji kaynakli benimki,allerjenle karşilasinca burun etlerim sisip kemige dayaniyor ve hic nefes alamiyorum, ameliyat dedi doktor, herhalde birkac aya kadar olurum. cok zor bir durum bilirim.doktorun baska ne onerdi? allerji testi yaptirdin mi?

Turuncu canım yazmam geç oldu ama yakışıklı oğluşuna çokkk geçmiş olsun. cuma günü bende oğlumu koltuktan düşürdüm hala şokundayım aklıma geldikçe nasıl düşürdüm diyorum.Allahım koruyor bebeklerimizi çok şükür bişey olmadı ama çok korktum(

kızlar siz sebze corbalarini tek tek sebzelerden mi yapiyorsunuz yoksa karistiriyor musunuz? birkac arkadasim karistirma sonra hic yemiyorlar dedi. bense ne bulursam koyuyorum corbasina, Can Pasa da hic hayir demiyor masallah.

biz bir süredir istanbul disindaydik, dun donduk evimize. beni kimse aramadi ne saglik ocagi ne de doktorumuz. ben de burada okuyunca kizamik salginini once saglik ocagini aradim. hemsiremiz saglik bakanligindan boyle bir yazinin geldigini ancak aile hekimimizin 9 aydan kucuk bebekleri asilamayacagini, cocuk doktorumuzun tavsiye edecegi ozel bir asi varsa onu yaptirmamizi soyledi. doktoru aradim, kendilerine de yazi gelmis ama ozel bir asi bulunmadigini soyledi. yaptirabilirsin dedi. evet normalde yapmiyorlarmis ama salgin durumunda yapilabilir dedi. ama kendisi salginin cok buyuk olmadigini dusunuyormus. 2 sene once de ayni yazi gelmisti ama 1 tane bile kizamik geciren cocuk gelmedi hastaneye dedi. yaptirmadim henuz beklemedeyim. bazi doktorlar yaptirin diyor, bazilari siddetle karsiymis, bizimki de bana birakti, ben de bir turlu karar veremedim. doktorunla konusunca, cevabini bize de yazar misin?

Dr.umuz sadece gerekli durumlarda; mesela bebek hafif üst solunum you enf. geçiriyorsa,göğsüne inmesin diye serum fizyolojik
öneriyor canım,aylık düzenli kontrolleri olduğundan güveniyorum dr.uma ve normal buluyor,bebeği de kendin gibi düşün
burun tıkanıklığı normal diyor, bide kış geldiğinden kuruma oluyo tabi ister istemez. Mesela benimki bi ara kulaklarına takmıştı,
sürekli eli kulağında kaşımaya çalışıyordu,,dr. kuruluk olabilir, kulağının arkasına da biraz bebeyağı sür dedi ve geçti gerçektende..
Bu durum da geçecek inşallah ama turuncunun da dediği gibi buhar makinesi de düşünmüyor değilim. En azından denemekte fayda var...

teşekkür ederiz canım şu kış mevsimini gerçekten sevmiyorum

teşekkür ederiz teyzesi öperim elbet. İnşallah dediğin gibi geçer canım çünkü öksürüğü yüzünden ne uykusu kaldı ne de huzuru.

Canım ben konuştum 9.aydan önce yapılmıyor dedi. Zaten bize bakanlıktan yazı da gelmedi dedi.
Hepsi ayrı telden çalıyo kime inanacağımızı şaşırıyoruz.

Buhar makinası konusunda ben de bir türlü karar veremiyorum. Kimi dr öneriyo kimi önermiyo. Deniz memleketinde yaşıyoruz ve buranın nemli bir havası var çocuk için acaba yeterli olur mu olmaz mı? Kafamda hep soru işaretleri:44::44::44:

canım sözde yarın doktoruma gidecektimmm
bu kadar kanamayla nasıl giderim
önce bitsin sonra kuaföre gideyim birdeee ondan sonra gidicem...

benm annem rahim ağzı kanserini yendiii
ben ve kardeşimmm büyük risk altındayız
hatta aşısını yaptırcaktım hiç fırsatım olmadı

miyom bende minicik önemsiz boyuttaydı ama durum ne hiç bilmiyorum
3 ay öncede doktora gidip muayene olmuştum farklı bir dr.daaaa
hiç ihmal etmem ama bu ara böyle geçsinnn

serum bende kullanıyorummmm
geçen damla aldıkkk bitmek üzereee
kafama göre takılıyorummmm
ben herakşam yatarken temizleyip yatırıyorummmm
asya ağlıyo daha fazla yazamıcam

canım annene büyük geçmiş olsun birdahada uzak dursun inş sizden ve hepimizdenn

ilkim; geçmiş olsun beste'ye.ıhlamur içiriyor musun bilmiyorum ama içirmeye çalış..

mutluanne,turuncu ve fındıklarının burnu tıkanan arkadaşlar bende sizdenim ve şükür bu ara olmuyor tıkanma.En son 5 gün damla kullandık ve geçti..

biyolog; benim annem de kanser riskini yendi.Aman ihmal etme sakın cnmm..Şu adeti bende özlemedim ama olmayınca da olmuyor işte....

miram; çok geçmiş olsun umarım bir an evvel iyileşir kuzucuk.Allah dermansız dert vermesin..

canım annene büyük geçmiş olsun birdahada uzak dursun inş sizden ve hepimizdenn

amin canımmm

ihmal edermiyim şekerimmmm
ben hayatımı düzenleyeli çok olduuu
hatta kızımıda belli bir yaşa gelince aşısını yaptırcammm
geçen ay amcamıda kanserden kaybettik
kendisini ömrümde 1 kere görmüştümmm....
hem baba tarafımda hem anne tarafımda var yaniii
hatta 20 sene önce bir yeğenimide lösemiden kaybetmiştikk(dayımın oğlu).....
ben çok dikkatiyim hiçbirşeyi ihmal etmemeye çalışıyorummm merak etme tatlımmmm
sizede çok büyük geçmiş olsunnnn....

hepimizden özellikle yavrularımızdan uzak dursun inşallahhhhh
Rabbim onlara sağlıklı mutlu güzel uzun ömürler nasip etsin

Mrym3009; Geçmiş olsun cnm. Bu kuzular bizim tek bir anımızı kolluyorlar.Allah bir daha yaşatmasın..

Beykoz; Yeni bir kazamız daha var.Aslında pek kaza sayılmaz ama neyse

Planner; bizi aşıyla ilgili arayan soran olmadı yaw.Bende merak ettim şimdi…:44:

Zada; ördeğe bayıldım.Zeynep Ada’nın Pozuna durusuna ayrı bir bayıldım.Maşallah kuzumaBu arada 7 kg. süper. Gerçekten çok iyi gidiyorsun darısı başıma.Şu wc işini de çözersem benim kilolar haftada iki iki gider valla…

Papatya2507; Cnm maddi durumun el veriyorsa duruma göre bir bak derim ben.Tabiki senin vereceğin bir karar.İyi düşünmelisin her yönüyle…İnş. Hayırlı bir karara varırsın…

Zilan; Cnm çoooookk geçmiş olsun kızımıza yaw.Bu hastalıklar gitmiyor.Herkes hasta offff…Rica etsem yaz mevsimi artık geri gelebilir mi?...

Tatlıcadı; Maşallah Tarık Buğra'ya şekerim o boy posa kurban olsunlar.Adam yaaaa diyorum başka bir şey demiyorum…sana da çokkk geçmiş olsun.Bel ağrısı çok fena ya.Mybabyloveun yazdığı kaya tuzunu denedin mi hiç?

Meleğim; Kilo konusundan bahsetmiştin bir ara.Kararlı ol öncelikle.Ben bu işin sonunu getirmeden bırakmayacam diye ki sen tuttuğunu koparan bir hatunsun hissettiğim kadarıyla.Bir başla arkası bak nasıl gelecek.15 günde 2,5 kg. vermiş durumdayım….

Biyolog; 12 kg. süper.2 ay oldu mu cnm sen diyete başlayalı?

Kızlar dün gece sizleri okudum.Neredeyse 2 günlük.Ve tekrardan gördüm ki hepimiz birbirimize sanal manal fena bağlanmışız.Her mutlulukta her üzüntüde destekçi ve paylaşımcıyız.Tıpkı kızkardeşler gibi.Ben öyle düşünüyorum..Hepiniz benim için özelsiniz.Fırsatım olsa daha çok vakit geçirmek isterim sizlerle.Birini istemeden unutmak,iyi dileklerde bulunamamak beni üzüyor.Beni anlıyorsunuz değil mi?Ay suçluluk duygusuna bile kapılıyorum.Bak şimdi aklıma mybabylove geldi aklıma.Senin o okişini yerim ben cnmmmmm…. Ya sanki birini unuttum yine yaaa

Yılbaşı günü(31 aralık) yarım gün ya, tatil olur mu dersiniz
Olur mu olur,,ayyy o zaman da aile otelimizde kuzumla 5 gece 4gün tam pansion tatill olur
:122:

Cnm ya sana yazacaktım unuttum ben ya...Kusuruma bakma seni okuyunca valla evde aklıma gelip gelip durdun valla. Ceren ablamız ameliyat olcakmış.Takma kafanı tamam mı?Şöyle bak bu ameliyatı olacak ve çokkkk iyi olacak,rahat rahat nefes alacak...Herşey Rabbimizden.Yarınlar daha güzel olacak Allah'ın izniyle.öpüyorum fıstık anne ve kızlarını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…