bende çok sık damlatmamaya calışıyorum ama burnu tıkalıysa yapacak başka birşey yokki ayrıca hergünde tıkalı değil yani sonuçta hergün damlatmıyoruz sen hergün kullanıyormusun fizyolojik canım?
Yok canım ben hergün kullanmıyorum,damla ,ilaç...vb seylerin hergün verilmesinden yana değilim,Allah korusun alışkanlık
yapar bide korkarım walla:18: Hem de hergün verilince etkisini yitirir. Doğumdan bu yana yanımızda serum fiz. ve de otribebe
fakat ihtiyaç oldukça kullandım hep.
gecmis olsun Kayraya canim. iki hafta once bizde de burun tikanikligi oldu. gece aglayarak uyanmaya baslayinca Can doktora goturdum. burun tikanikliligi yapmaz dedi, dislerdendir. ben de serum fiz. aldim ve otri bebe aldim eczaneden. hergun temizlemeye calistim. hic hoslanmadi oglan ama bayagi ise yariyor, hele otri bebe mucize gibi, iki tane aspirator almistim chiccodan, cope attim sonra. ve her sabah ihlamur ve elma kabugunu kaynatip icirdim.
buhar makinesi istiyorum ama hic arastirmadim. simdilik peteklerin uzerine cam kasede su koyuyorum.
kızlar 2 gündür kıvranıyorum sancıdannn
koltuklara altıma alt açma bezi serip oturuyorummmm
saat başı wc ye koşuyorum
gece yattım sabah yatağın halini sormayın
yatak korumasının üzerini alt açma örtüsüyle kaplamıştım geceeeeee
bu nedir anacımmmmm ilaçta almak istemiyorum
ne yiyorum ne içiyorummm
2 gündüz kıvranıyorummmmm
bu arada 12 kg vermişim toplammmmmmm
üstelik c.tesi spora gidemedim birde boğazlarım şiş sesim çıkmıyooooo uheeuheuehueheueh
tatlım geçmiş olsunnn
buhar makinası yerine ben petek suluğu kullanıyorum
her peteğe 3 tane asıyorum çünkü benm petekler büyük ve kaynıyorlar resmen
üstümüzü örtmeden yatıyoruz
sende oğlunun odasına koyabilirsinnn buhar makinaları sağlıksız diye duymuştummm...
birde nasıl serum aldınn normal serummu fizyolojik damlamıııı?????
Malumunuz olan reklamdan bizim fıstıklar çok etkilendi anlaşılanBurunlar hep tıkalı,,
Şimdiye kadar uyguladıklarım: serum fizyolojik damla&otri bebe(doğumdan bu yana),
coldmix(bir beze uygulayıp yatağının yakınına bırakma), buharlı suyu odada gezdirme,
buharlı suyun içine biraz viks atıp oadasında gezdirme, odasını gün içinde bol bol havalandırma,
peteklerin üzerine su bırakma...Sonuç= hiçbirşey değişmedi
Diş, burun tıkanıklığı yapıyor dedim,dişler var ama açılmadı,,buhar makinesini çok araştırdım,dr.da ısrarla alma diyor,
bebek ona alışırsa senin için kötü olur,zaten İst.havası gayet nemli diyor.Üstüne birde eşimi damla alsın diye ecz.gönderdiğimde,
eczazı bunu çok kullanmayın demişmii,eşimde almamışmııgelsin ecz. açsın kızın burnunu dedim
İşe yarayan öneri bulan olursa 3 göbek adağım var kızlar
Malumunuz olan reklamdan bizim fıstıklar çok etkilendi anlaşılanBurunlar hep tıkalı,,
Şimdiye kadar uyguladıklarım: serum fizyolojik damla&otri bebe(doğumdan bu yana),
coldmix(bir beze uygulayıp yatağının yakınına bırakma), buharlı suyu odada gezdirme,
buharlı suyun içine biraz viks atıp oadasında gezdirme, odasını gün içinde bol bol havalandırma,
peteklerin üzerine su bırakma...Sonuç= hiçbirşey değişmedi
Diş, burun tıkanıklığı yapıyor dedim,dişler var ama açılmadı,,buhar makinesini çok araştırdım,dr.da ısrarla alma diyor,
bebek ona alışırsa senin için kötü olur,zaten İst.havası gayet nemli diyor.Üstüne birde eşimi damla alsın diye ecz.gönderdiğimde,
eczazı bunu çok kullanmayın demişmii,eşimde almamışmııgelsin ecz. açsın kızın burnunu dedim
İşe yarayan öneri bulan olursa 3 göbek adağım var kızlar
kızlar buarada mınnoşum 7. ay kontorolü için cmt doktorumuza gidecektik ama sabahın köründe hastanden aradılar doktorumuz çok acil bir durum nedeniyle olmayacakmış neyse haftaya gidicez artıkayrıca busabah itibariyle benide sağlık ocağından aradılar 6 aydan büyük bebelere kızamık aşısı yapılıyormuş getirin diye hımmmm peki bakarız dedimmm doktorumuza soralım bakalım haftaya, bu konuyu doktoruyla konusan varmı şekerlerr:26:
gecmis olsun canim. bize doktorumuz otrivine pediatrik vermisti. 5 gun kullan dedi. aldim ama o kadar uzun sure kullanmadim. cabuk atlattik biz.
Ayni dertten ben de cekiyorum surekli burnum tikali. Allerji kaynakli benimki,allerjenle karşilasinca burun etlerim sisip kemige dayaniyor ve hic nefes alamiyorum, ameliyat dedi doktor, herhalde birkac aya kadar olurum. cok zor bir durum bilirim.doktorun baska ne onerdi? allerji testi yaptirdin mi?
teşekkür ederiz canım şu kış mevsimini gerçekten sevmiyorumGunaydın herkese,,sağlıklı sıhhatli bol kahkahalı bir hafta diliyorum canlar
Dilaradghayırlı uğurlu olsun şekerim,,sağlıkla gelsin bebiş inşallah.
Biyolog sende 2.yi düşünüyorsan Asya kızımızın mükemmel bir abla olacağından kuşkun olmasın
6 ayda mutfakta tencerelere yönelen, 1,5yaşında kardeşine mamasını hazırlar walla
Meleğimmm; Oy için çabalarındanbende anneme bide arkadaşlarıma söyledim,üye olup bize oy vericekler,herkesi sandık başına bekliyorum
Miram(geçmiş olsun) ve diger arkadaşlar hoş geldiniz sefalar getirdiniz
Kayra & Beste kuzularımız geçmiş olsun,,kış şartları ağırlaştıkça bebişleri korumamız zorlaşıyor galiba,bahar bebeklerimiz bizim onlar
Zeynep Ada'nın ördeğinin adı ne bakimmHemen isim koyun ona, bakıcı teyzemiz bizimkinin bi bebeğine zeynep adı koymuş ve sanırım sürekli tekrarlıyo,zeynep nerde diyince bebeğe bakıyo artık,,bende nasipleniyorumm Şapkası da ayrı bir güzel
Planner canım sen nasılsın?
Bizi soracak olursanız; çok şükür iyiyiz ama uykusuzluk had safhada,,şuraya birgün; kızlaar dün geceyi çok güzel uyuyarak geçirdik
yazabilecek miyim acaba merak ediyorum?
Ve son olarak yine oy oy oy oyyy diyoruz,herkesi sanal sandıklara bekliyoruz arkadaşlarrr:126: Mayıs anneleri
günaydınnn kızlarrrhepimizee çok güzel bir hafta diliyorummm
buarada haftasonu ara ara girip okuyorum kaçak haldee
canım öksürük önce çok artıyor ama sonra birden kesiliyor zeynoda oyle olmuştu ama inş biranönce geçer yorucu oluyor gerçekten hasta olmasın bu mınnoşlar ama geçici bir süreç canım öyle düşünnn, besteciğide kocamnnn öppp benim içinnn
canımm ohhh negüzell bir günaydın bu yahuu neşem yerine geldi sayendeeeebiz iyiyiz canım sagolasın zeynomda aradabir burun tıkanıklığı oluyor sanki fizyolojik damlatıyorum açılıyor ama umarım nezle olmaz yıneee tabi ben gelir gelmez alışverişe daldım yinee zeynoma çok güzel patikler aldım unna..dan:)
uykusuzluğunuzda düzelecek canım inş sabır birazcıkk
canım zor bir karar inş hakkında hayırlısı neyse o olsun diyelimm
canım kayracık hastaymış çok geçmiş olsun bol nezleli bir kış oluyor hepimiz için ama bunada şükür en kötüsü bu olsun kuzularımız için biz kullanmıyorum buhar makinası ama sanırım bende alsam iyi olacak sanırımmm:26:
kızlar buarada mınnoşum 7. ay kontorolü için cmt doktorumuza gidecektik ama sabahın köründe hastanden aradılar doktorumuz çok acil bir durum nedeniyle olmayacakmış neyse haftaya gidicez artıkayrıca busabah itibariyle benide sağlık ocağından aradılar 6 aydan büyük bebelere kızamık aşısı yapılıyormuş getirin diye hımmmm peki bakarız dedimmm doktorumuza soralım bakalım haftaya, bu konuyu doktoruyla konusan varmı şekerlerr:26:
Dr.umuz sadece gerekli durumlarda; mesela bebek hafif üst solunum you enf. geçiriyorsa,göğsüne inmesin diye serum fizyolojik
öneriyor canım,aylık düzenli kontrolleri olduğundan güveniyorum dr.uma ve normal buluyor,bebeği de kendin gibi düşün
burun tıkanıklığı normal diyor, bide kış geldiğinden kuruma oluyo tabi ister istemez. Mesela benimki bi ara kulaklarına takmıştı,
sürekli eli kulağında kaşımaya çalışıyordu,,dr. kuruluk olabilir, kulağının arkasına da biraz bebeyağı sür dedi ve geçti gerçektende..
Bu durum da geçecek inşallah ama turuncunun da dediği gibi buhar makinesi de düşünmüyor değilim. En azından denemekte fayda var...
Biyolog canım sen doktora gitmişmiydin ?
Bu kadar kanama hiç normal gelmedi bana.Ben de polikistik over var ve kızlığımdan beri çok ağrılı ve yoğun adet olurum ama seninki kadar yoğun olmuyor.Sen daha önce miyomdan bahsetmiştin.Ondan kaynaklanıyor olmasın?
Bu arada ben daha fazla düzensiz ve sancılı adete dayanamadım ve dün gidip yasmin aldım.
Geçmiş olsun dileklerin için çok teşekkür ederim.Benim ev yerden ısıtmalı olduğu için hiç peteğimiz yok.Kaynamış suyu odaya koyuyorum ama hiç faydası olmuyor gibi.
Birde Kayra bizimle yatıyor hala ve bu aralar bu kalorifer olayını çok abarttılar sanki.Odamız 26 derece oluyor ve pişiyoruz sabaha kadar.Biz hala kısa kollularla geziyoruz evin içinde ve Kayrayada uyku tulumu giydiyormiyorum çünkü sıcaktan çok terliyor.
Isının bu kadar yüksek olmasıda tıkanıklığı arttırıyor gibi geliyor bana.
Serumun üzerinde izotonik sodyum klorur solusyonu yazıyor.Yani şu hastanelerde kullanılan serumlardan.İğne ile çekip buruna enjekte ediliyor.Yanılmıyorsam sen de kullanıyordun değil mi ?
:44:
canım sözde yarın doktoruma gidecektimmm
bu kadar kanamayla nasıl giderim
önce bitsin sonra kuaföre gideyim birdeee ondan sonra gidicem...
benm annem rahim ağzı kanserini yendiii
ben ve kardeşimmm büyük risk altındayız
hatta aşısını yaptırcaktım hiç fırsatım olmadı
miyom bende minicik önemsiz boyuttaydı ama durum ne hiç bilmiyorum
3 ay öncede doktora gidip muayene olmuştum farklı bir dr.daaaa
hiç ihmal etmem ama bu ara böyle geçsinnn
serum bende kullanıyorummmm
geçen damla aldıkkk bitmek üzereee
kafama göre takılıyorummmm
ben herakşam yatarken temizleyip yatırıyorummmm
asya ağlıyo daha fazla yazamıcam
canım annene büyük geçmiş olsun birdahada uzak dursun inş sizden ve hepimizdenn
ilkim; geçmiş olsun beste'ye.ıhlamur içiriyor musun bilmiyorum ama içirmeye çalış..
mutluanne,turuncu ve fındıklarının burnu tıkanan arkadaşlar bende sizdenim ve şükür bu ara olmuyor tıkanma.En son 5 gün damla kullandık ve geçti..
biyolog; benim annem de kanser riskini yendi.Aman ihmal etme sakın cnmm..Şu adeti bende özlemedim ama olmayınca da olmuyor işte....
miram; çok geçmiş olsun umarım bir an evvel iyileşir kuzucuk.Allah dermansız dert vermesin..
Yılbaşı günü(31 aralık) yarım gün ya, tatil olur mu dersiniz
Olur mu olur,,ayyy o zaman da aile otelimizde kuzumla 5 gece 4gün tam pansion tatill olur
:122:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?