akşam yemekten sonra eşime dedim ki,
cereni al bakkala götür yürümüş hava almış olur biraz,
malum 15 tatildeyiz çocuk sıkıldı...
aldı gitti...
yarım saat sonra geldiler eşimin elinde poşetler surat 5 karış..
bakkala 28 lira ödemiş çıkmışceren abur cubur almış...
şimdi ben bu adama ne diyim ya..alma diyorum yemesin böyle şeyler..
bu saatte tek tek ben yiyorum hepsiniceren yemesin böyle zararlı şeyleri...
çikolata kek cips offff şiştimmm...
yarın ceren beni parçalayacak ama olsun çocugum için herşeyi yaparım ben
Yaren Nur'un beslenmesi maşallah iyi gibi geldi bana,,verdiklerin çok iyi doyurucu gıdalar...
Kakanız için de sana "takma kakaya" diyorum canımHepsinin yeme ve yapma şekilleri farklı çünkü.Dr.bana : "bir bebek günde 5 kez kaka yapar normaldir",
"5günde bir yapar normaldir","fakat 5 günde bir yapan bebek bir anda günde 5 kez yaparsa dikkat et" demişti
Zor bir kış geçirdi meleğinHastalandı,kilo kaybetti ve siz dr.lara da gittiniz.Hızla alacaktır verdiklerini,az alması da mümkün çünkü
hareketlendilerAma ben Yaren Nur da bir aksilik olduğunu düşünmüyorum,aksine onun ince zarif bir yapıda olacağını düşünüyorum
Bunları seni rahatlatmak için değil,paylaştıklarından resimler de dahil gözlemlediklerimden söylüyorum.Dün akşam misafirlikte 4 kız bebek vardı,
Mira'nın yarısı kadar olan bebek(aynı ayda doğmuşlar) pıtır pıtır yürüyorduBenim kızımda mesela sürekli konuşuyordu,alkış yaptı,güldü durdu herkese..Annesi bize maşşallah motor gelişimi çok iyi derken,bende o bebeğe maşşahımı eksik etmedim Demem şu ki;gözlemlerinde bir aksilik,
ters giden birşey olmadıkça bebeğinin gelişimi iyi canım
Kızlar kızımın doğm günü kıyafetini halası alacakmış.
İlla ben alıcam deyince ben de ağız ucuyla zahmet etme canım falan dedim. O da ısrar edince hemen tamam o zaman deyip atladım .
Valla işime gelmedi desem yalan olur.
Pastanın şeklini int ten beğendim muhtemelen o olacak(resmini ekleyecem)
Cd yapıcam
Peçeteden toplar ve balonlar
1 yaşla ilgili peçeteler falan onlardan alıcam.
Hala araştırma içerisindeyim hadi hayırısı
kıyafetini sen beğen halası alsın barisonradan hoşuna gitmezse içine sinmez diye diyorum şekerim, pastayı merak ettim ve canım fecii halde tatlı birşeyler istiyor ya hayırdır inşş buarada parti malzemeleri saten yerlerden alıcam bende pecetesini vs. malzemeleri sende bak istersen int tede satılan yerler var canımcımmm
Eki Görüntüle 622021 (sanırım ekleyebildim)
Kızlar bu pastayı çok beğendim sanırım böyle bir şey olacak
güzel bence çok hoş, ya bu şeker hamuru kaplı pastalarda hiç istediğim tatlarda değil yoksa şeker hamuru ıslanıyormus falan, ben bu konuda biraz kararsızım sanırım normal kremalı meyveli falan 1 şeklinde bir pasta üzerine bu şekilde şeker hamurundan figürler koydurmak istiyorum ben bari pastayı güzel güzel yeriz hemde etrafında falan süsler olur bir taşla iki kuş misali yaniiaraştırıyorum ama henüzz:26:
Bak onu hiç bilmiyodum sırf şekli güzel olsun derken tadından olmayalım da.:44::44:
aynen şekerim sadece fıstıklı falan oluyor bu pastalar daha kuru oluyor yani, mesela ben bol meyveli severim ama bu şeker hamurlu olanlarda olmuyormuş aynen sadece görünüşü güzel oluyor bencedekendi adıma hem görünüşü güzel bir pasta hemde ağız tadıyla yemek için bir pasta almak yerine ortak noktayı bulmaya çalışıcam ben, biyerle knuştum mesela bütün şeker hamurlu süslerini ayrıca yapıp bembeyaz 1 şeklindeki güzel bir pastanın üzerine ve etrafına koyularak süslenebileceğini söylediler bu şekilde denicem bakalım:26:
kızlar yarın misafirim var...eşimin yengesi, halası, kv ve kuzenleri gelicek gündüz...gündüz olduğu içinde akşamdan hazırlamayı düşünüyorum çoğu şeyi...
menü: kek,poğaça,yaprak sarma ve paneli börek kesin
yanına bisküvili çukalatalı bir tatlı düşünüyorum önerilerinize açığım basit bişey olması tercihim..
ve salata olarak ne yapıyım...
mutlu annem senin mantarlı salata tarifi nasıldı kaydetmemişm ben cnm bidaha verebilirmisin...
kızlar yarın misafirim var...eşimin yengesi, halası, kv ve kuzenleri gelicek gündüz...gündüz olduğu içinde akşamdan hazırlamayı düşünüyorum çoğu şeyi...
yanına bisküvili çukalatalı bir tatlı düşünüyorum önerilerinize açığım basit bişey olması tercihim..
mutlu annem senin mantarlı salata tarifi nasıldı kaydetmemişm ben cnm bidaha verebilirmisin...
balkabaklı bisküvili tatlı
Malzemeler
2 kg bulabilirsen doğranmış bal kabağı
3 su bardağı şeker(pişerken tat canım azsa şeker ekle duruma göre)
1çay bardağı su
1paket pötibör bisküvi
1 yada 2paket krem şanti
üzerine ceviz
Yapılışı
öncelikle kabakları tencereye koyuyoruz
üzerine şekeri ve suyu ilave ediyoruz kısık ateşte yaklaşık bir saat pişiriyoruz,erisin iyice kabaklar çatalla ezip biraz doğranmış ceviz de ekle(suyunu alma tencereden).
biraz soğuduktan sonra bir kaba soğumuş olan kabakların yarısını koyuyoruz.ve
üzerine bisküvileri sıralıyoruz kalan kabağı da tekrar bisküvilerin üzerine döküyoruz
ve tekrar bisküvi sıralıyoruz.En üstte bisküvi kalacak.Üzerine hazırladığımız krem şantimizi sürüyoruz.1saat buzdolabında
bekletip bolca ceviz serptikten sonra servis yapıyoruz .Afiyet bal şeker olsun.
yapanlar vardır mutlaka ama benim her yaptığımda misafirlerimden tam not aldığım bir tatlıdır
Başında balkabağını üzerine eklerken katı gibi gelecek sana,hatta ben ilk yaptıgımda kesin yanlış yapıyorum demiştim eklerken bisküviye lap diye yapışıyor balkabağı,fakat sonrasında kabağın ısısısyla biraz yumuşayacak,spatulayla düzelt,ama bu tatlı gerçekten muhteşem oluyorbalkabağınada bayılırım, pişirdikten sonra direk yerim ben onu kesindeğişik bir tarifmiş canım bende deneneyim peki bisküviler yumuşuyormu kıtırmı kıtırmı kalıyor, hani sıcak pudingle yumuşar ya bisküvi bunda nasıl oluyor yanii?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?