canım bence bisküvili bir tatlı olarak en pratiğinden pudingli bisküvili bir tatlı oluyor ya ondan yapsan kesin biliyorsundur diye ayrıntı vermiyorum feci halde pratikmi oldu bu tatlı yoksaa:44::26: salata içinde bence patates salatası veya kısır olabilirr, hımmmmm çok canım istedi ayy bugün feci halde iştahlıyım tatlı tuzlu herşeyden istiyor canımm
Canım benim de aklıma kısır ya da patates salatası geldi.
Çikolatalı toplar vardı dur bi tarfine bakayım
Mantarlı salata(çalışan anne salatası)
1küçük konserve dilimlenmiş mantar(yatay yatay dilimlenenlerden),
konserve mısır,
biraz dilimlenmiş dereotu,
konserve yada 4-5 adet halka halka doğranmış, z.yağında biraz ocakta çevirdiğin kırmızı kapya biber.
gecedende hazirladigim oldu(sossuz)
sosu: z.yagi,nar ekşisi,tuz,biraz limon da eklenebilir.
Eki Görüntüle 622037
alternatif salata(%100 beğenilme garantili)
Mayonezli Tavuk Salatası
1 adet haşlanmış tavuk göğsü(zeyno'ya da yedirirsin)
2 adet havuç
1 adet salatalık
2-3 dal taze soğan
2 adet sivribiber
2 diş sarımsak
1-2 kaşık yoğurt
1 kase mayonez
yarım demet dereotu
tuz
karabiber
pulbiber
sebzeleri mercimek kadar ufak doğra(sadece salatalığı kabuğuyla),tavuğu didikle karabiber ve pul biberle karıştır canım,
yogurdu bol mayonezi az ekle çırp,,hepsini karıştır afiyet olsunsarımsak isteğe bağlı
sana tadı harika olan bir tatlı tarif de geliyor az sonra
balkabaklı bisküvili tatlı
Malzemeler
2 kg bulabilirsen doğranmış bal kabağı
3 su bardağı şeker(pişerken tat canım azsa şeker ekle duruma göre)
1çay bardağı su
1paket pötibör bisküvi
1 yada 2paket krem şanti
üzerine ceviz
Yapılışı
öncelikle kabakları tencereye koyuyoruz
üzerine şekeri ve suyu ilave ediyoruz kısık ateşte yaklaşık bir saat pişiriyoruz,erisin iyice kabaklar çatalla ezip biraz doğranmış ceviz de ekle(suyunu alma tencereden).
biraz soğuduktan sonra bir kaba soğumuş olan kabakların yarısını koyuyoruz.ve
üzerine bisküvileri sıralıyoruz kalan kabağı da tekrar bisküvilerin üzerine döküyoruz
ve tekrar bisküvi sıralıyoruz.En üstte bisküvi kalacak.Üzerine hazırladığımız krem şantimizi sürüyoruz.1saat buzdolabında
bekletip bolca ceviz serptikten sonra servis yapıyoruz .Afiyet bal şeker olsun.
yapanlar vardır mutlaka ama benim her yaptığımda misafirlerimden tam not aldığım bir tatlıdır
malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2/3 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 kişi(çocuğu tutması için)
sosu için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kakao
1 adet serçe parmak(sosun tadına bakmak için)
yapılışı: Yumurta ve şekeri 7-8 dakika çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip, 1-2 dakika daha çırpın. Eleyerek; kakao, vanilya, unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış kare borcam tepsiye hazırladığınız hamuru boşaltın. 170 dakika ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Sosu için, tüm malzemeleri küçük bir tencerede karıştırın. Kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Kek ılındıktan sonra kare şeklinde kesin.Üzerine ılık sosu dökün. (kek sıcakken dökerseniz o sıcaklığı ile sos pişecektir ve kekiniz kuru kalacaktır) Servis tabağına alıp, hindistan cevizi yada toz fıstık ile süsleyin..
afiyet olsun..
Adı mıKARA KIZ KEKİ eşime sorarsanız MUTLU ANNENIN ÇAKMA BROWNIESI
mutlu annem okurken bile ağzımın suları aktı yaaa...kesin matarlı salata ve balkabaklı tatlıyı deniycem..aksam eve giderken balkabağı almam lazım....cok saol tatlım valla çok makbule geçti allah razı olsun sizlerden...
cnm bu balkabağını pişirirken 1 çay bardağı su az değil dimi dogru yazdın
Ben normalde kabağı susuz pişirim canım,birkaç saat önceden şekere yatırırım suyunu salar,sonra altını açarım pişer,,ne olur ne olmaz diye(malum bizim forum Neronluğuyla ünlü)kabak su salmaz falan diye yazdım onu
aklıma bişey geliyor ama demem atarlar beni
Madem israr ediyorsun peki hadii yapiver :))
Cnm sana tekrar soyluyorum, cigerim benim ( Babyceren memleket havasinindan konusuyum birazda ) ciddi soyluyorum zahmet etme sekerim..benim oraya yani Tr ye gelmem bile belli degil..yaparsin sonra elinde patlar :)) oyle derler yaa :))
cnm bana da az geliyor kilosu.menümüz inan çok zengin.dr. ooo dedi.
sabah 1 yumurta,1 badem,1 fındık(badem,fındık hergün olmayabiliyor),1 ceviz,2 yada 1,5 bebe ekmeği,8 yada 9 cicibebe,kimi zaman meyve suyuyla kimi zaman ıhlamurla ıslatılıyor.bazen kuru meyveler ekleniyor.1 kutu küçük labne peyniri yada 1 kibrit kutusu akşamdan tuzu alınmış beyaz peynir,1 zeytin(her zaman olmayabiliyor),yarım kutu tereyağı,
saat 10:30’da 1 tam meyve(portakal,elma,armut,kivi,yaş hurma,mandalina)
saat 11:00’de3 900 cc mama(normalde 150 cc içiyordu bu ara azaldı)
saat 13:00’de 3 köfte yada 2 kibrit kutusu kadar dana eti,75 cc yoğurtla
saat 14:30’da 150 cclik karışık koyu sebze püresi yada seçilmiş bir sebze soğanlı,sarımsaklı,kapya biberli,az zeytinyağlı örneğin ıspanak,karnıbanar,yer elması,kara lahana,pazı,pırasa,bezelye,brokoli vs… oluyor.2 yuvarlak minik tablet kemik suyuna(dondurucudan)
saat 16:30’da bir kase çorba 150 cc’ye denk geliyor tarhana olabilir,şehriye çorbası olabilir,vs.. içine ekmek doğranmış.
-arkasından kalan 75 cc yoğurt,içine 3-4 cicibebebe yada tam yada yarım meyve konuluyor.
Saat 17:30’da irmikli yada muzlu süt yada hem irmik,süt birlikte/yada/1 haşlanmış patates süt karışımı yarım çay bardağı sütle./bazen bunu yerine 150 cc süte pirinç unu,muz yapılıyor bunu yemesi için arada verilen çorba yada 2. Defa hazırlanmış sebze püresini vermemek gerekiyor.
Saat 19:00’da 150 cc devam sütü,5 kaşık 8 tahıllı mama karışı yiyor.
Yatana kadar ve gece boyuca bende 200-300 cc mama içiriyorum.umarım anlaşılmıştır.
Sütümüz günlük şişe süt…yani yorum yazabilirsiniz.eleştirilere deaçığım.ben kızımın bu yediklerinin yeterli olduğunu düşünüyorum.
Bu arada dün çok keyifliydi çok.inanılmaz.çok mutluyum valla.ve dün babaannesinin ona verdiği tek başına yatma cezasından sonra (3 defa yapmış bunu) akşam ık mık demeden yatağında mışıl mışıl uyudu yavrum.bense 7 saat aralıksız uyumanın deli sarhoşluğu içindeyim.o kadar mutlu ve enerjiğimki.ve dün akşam hiç ık mık demeden ardarda 150,30,45 cc hazırladığım mamaları içti.eşimle şoka girdik.bittikçe ağladı yeniden yaptım.akşamları en fazla yapa döke yapa döke 200 cc içiyordu.dün 300 cc mama içti.bir süredir 200lerde kalıyordu.bir çocuk akşamdan sabaha 17 saatte 200 cc mamyla yetinebilir mi?kızıma birşeyler oldu iyileşiyor sanırım mis kokulum.dün bütün gün gündüz 1 defa öksürmüş,akşam da 1 defa az öksürdü.normal öksürük krizlerine ve devamlı öksürmesine rağmen bu çokkk iyi yaaaa…
Gün içinde arada 2. Bir meyveyi bir araya sıkıştırarak yediriyoruz.
Neyse umarım yazdıklarım anlaşılmıştır.öpüyorum hepinizi…
PLANNER, MUTLU ANNE, ZADA, YAVRUKEDİ, EDACK, ŞEKERSİZYŞİLÇAY, BABYCEREN, HEJAR, NAGİHAN, TATLICADI, MELEĞİM, PINARDA
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim kızlar kocaman öpüldünüz
NAGİHAN diş çıkarma döneminde kilo alımı yavaşlayabiliyo canım, muhtemelen ondan kilo almamıştır yaren nur. Sağlığı yerinde olsun da kuzucuğun.Beste günde 1 kez kaka yapıyo dr a sorduğumda günde 1 kez de yapsa 5 kez de yapsa normal demişti bana. Ben de az mı diye tereddüt etmiştim çünkü. Bu arada seni tebrik ediyorum 9 kilo verdin demek. İnşallah hedeflediğin kilolara kavuşursun canım
DEDİKODUCU BABYCEREN VE TATLICADI amma kaynatmışsınız arkamdan(koptum muhabbetinize) hemen merakınızı gidereyim mercimek olayında yanıldınız şekerim . Eşim yemeğe götürdü beni beste hanımın uyku vakti gelince ne yediğimizden ne içtiğimizden anladık evin yolunu tuttuk . Kızı uyut falan derken zaten saat oldu 10 sonra ben de uyumuş kalmışım. Çok romantik bi kutlama de mi? (çocukla anca bu kadar oluyo) .
Kız sizin yüzünüzden kullanıcı adımdaki sayıyı ben bile unuttum Allah iyiliğinizi versin sizin.
MELEĞİM mahirin cicileri hayırlı olsun şekerim iyi günlerde giysin kuzucuk.
MUTLU ANNE evlilik yıldönümünü böyle geçiren birinden 14 şubat için eminim fikir almak istemezsinama yine de farklı bir şey olursa söylerim canım
tünaydın:)))
geçmişe baktım geldim..
herkes iyi maşallah..
ilkim71_canım mercimek pişmemiş neyse saglık olsun...beste nin cicisinide hala alıyomuş oh ne güzel...
nagihan__canım maşallah kızınıon beslenmesi çok güzel..çokmu hareketli yaren nur ondan da kilo alımı az olabilir...
tatlıcadı__öldüm gülmektendişli cadı seni
canım bak daha detaylı açıklasan neden böyle oluyo belki yardımcı olabiliriz...
utanırım konuşamam dersen gel nisan veya mart annelerinin topiginde konuşalım
orda bizi kimse tanımaz konuşur çıkarız
bende 2 saat şekere yatırayım cnm onlar şekerle kaynaşırken bende sarmamamı sararım o ara:))
tekrar saol hayatım öptüm seni...
Ne demek cicim arife tarif gerekmez gerçi sen zaten döktürmüşsün menünle
Salata yapmaktan düne kadar nefret ederdim ama misarifime kıyarım vaktimi
mesela herhangi bir marul salatasında havucu rendeleyince kalpli kalıpla şekil verip koyarım üzerine, eşime de arada mesajlı salatalar yaparım
pratik olan her tarifi yaparım
tatlıcadı__yok canım daha detaya inme gerek yok anladım ben
bu arada sana gülecem diye çağla nın yemegine bakmayı unuttum
yemek yandı
gittim bi daha yaptım
hepsi senin suçun
bu arada yeter ya tarif falan vermeyin artık gözüm döndü:111:
aç var tok var
tatlıcadı__yok canım daha detaya inme gerek yok anladım ben
bu arada sana gülecem diye çağla nın yemegine bakmayı unuttum
yemek yandı
gittim bi daha yaptım
hepsi senin suçun
bu arada yeter ya tarif falan vermeyin artık gözüm döndü:111:
aç var tok var
hanıııımm hanııımmmmsiz bize aşürleri verirken iyiydi dimi oku şimdi bi yerin şişsin(tercihen göğüslerin ) empati yap biraz,anla halimi
Ben dedim size bu forum Neron gücünde diye,,kimi romayı yakar tenceresini işte
bu bir savaş ilanıdır
bana bir notun varsa özelden at tamam mı
sonra kafam karışıyo her notu üstüme alınıyorum
bugün tencereyi yaktım ama senide yakacam
birazdan yemek resimleri geliyo
Cicim sendeki bu yakma merakı nerden geliyor
Güzelliğinle eşini,Dün mumları,bugün yemeği,burcun ateş gurubu...Ateşe olan bu sempatin nerden:130:
resimleri bekliyorum şekerimsavaşa hayır diyorum ,çünkü ben hiç güzel yemek yapamam:104:
çağla nın boyu kilosu çok güzelama
şu motor işine taktım ben..
ne yapabiliyo olması lazım..
gel gel yapıyo..sıralıyo..birkaç adım atıyo...
gözüne kestirdigi bir şeyi ışık hızıyla çekebiliyo...
istedigi olmadıgında çok güzel ağlıyo
hayır hayır da yapıyo..
daha ne yapsın bu çocuk yetmezmi...yeterlimi...
motorumuz saglammı sizce
motor becerileri iyimi sizinkiler ne yapıyo...
çağla nın boyu kilosu çok güzelama
şu motor işine taktım ben..
ne yapabiliyo olması lazım..
gel gel yapıyo..sıralıyo..birkaç adım atıyo...
gözüne kestirdigi bir şeyi ışık hızıyla çekebiliyo...
istedigi olmadıgında çok güzel ağlıyo
hayır hayır da yapıyo..
daha ne yapsın bu çocuk yetmezmi...yeterlimi...
motorumuz saglammı sizce
motor becerileri iyimi sizinkiler ne yapıyo...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?