2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2/3 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 kişi(çocuğu tutması için)
sosu için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kakao
1 adet serçe parmak(sosun tadına bakmak için )
yapılışı: Yumurta ve şekeri 7-8 dakika çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip, 1-2 dakika daha çırpın. Eleyerek; kakao, vanilya, unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış kare borcam tepsiye hazırladığınız hamuru boşaltın. 170 dakika ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Sosu için, tüm malzemeleri küçük bir tencerede karıştırın. Kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Kek ılındıktan sonra kare şeklinde kesin.Üzerine ılık sosu dökün. (kek sıcakken dökerseniz o sıcaklığı ile sos pişecektir ve kekiniz kuru kalacaktır) Servis tabağına alıp, hindistan cevizi yada toz fıstık ile süsleyin..
afiyet olsun..
Adı mı KARA KIZ KEKİ eşime sorarsanız MUTLU ANNENIN ÇAKMA BROWNIESI

tünaydın:)))
geçmişe baktım geldim..
herkes iyi maşallah..

ilkim71_canım mercimek pişmemiş neyse saglık olsun...beste nin cicisinide hala alıyomuş oh ne güzel...

nagihan__canım maşallah kızınıon beslenmesi çok güzel..çokmu hareketli yaren nur ondan da kilo alımı az olabilir...

tatlıcadı__öldüm gülmektendişli cadı seni
canım bak daha detaylı açıklasan neden böyle oluyo belki yardımcı olabiliriz...
utanırım konuşamam dersen gel nisan veya mart annelerinin topiginde konuşalım
orda bizi kimse tanımaz konuşur çıkarız

saol tatlım sende al zeynoyu gel hayatım..ciddiyimm
Canım benim de aklıma kısır ya da patates salatası geldi.
Çikolatalı toplar vardı dur bi tarfine bakayım

teşekkür ederim tatlım kısır benimde aklımda olan salatalardan..

mutlu annem okurken bile ağzımın suları aktı yaaa...kesin matarlı salata ve balkabaklı tatlıyı deniycem..aksam eve giderken balkabağı almam lazım....cok saol tatlım valla çok makbule geçti allah razı olsun sizlerden...

Ne demek cicim arife tarif gerekmez gerçi sen zaten döktürmüşsün menünle
Salata yapmaktan düne kadar nefret ederdim ama misarifime kıyarım vaktimi
mesela herhangi bir marul salatasında havucu rendeleyince kalpli kalıpla şekil verip koyarım üzerine, eşime de arada mesajlı salatalar yaparım
pratik olan her tarifi yaparım

Son düzenleme:
cnm bu balkabağını pişirirken 1 çay bardağı su az değil dimi dogru yazdın

Ben normalde kabağı susuz pişirim canım,birkaç saat önceden şekere yatırırım suyunu salar,sonra altını açarım pişer,,ne olur ne olmaz diye(malum bizim forum Neronluğuyla ünlü)kabak su salmaz falan diye yazdım onu

bende 2 saat şekere yatırayım cnm onlar şekerle kaynaşırken bende sarmamamı sararım o ara:))
tekrar saol hayatım öptüm seni...

slm çiçeklerimmm
mutlu anne bu yazdığın tarifleri görünce neler yazıcaktım unuttumm canım hepsini çekti:)kahvaltı yapmadım karnım aç ondan galiba
mutfağa uçmam lazımm
ve senin isteğinle günün güzel haberini veriyorummmm..tarık buğranın 11 tane dişi çıktııı
ama rüyamdarüyada olsa çok güzeldi euheuheuh
rüyamda yavrumun 1 gün içinde 11 tane dişi çıkmıştı azı,köpek bütün dişlerden vardı bende seviniyodum rahatlıkla bütün dişleri çıktı oğlumun diye

bu gün erken kalktık yinekalkmışken ev temizledim,yemeğimde oldu erken kalkmakta güzel oluyo..yemeğimde pişti..sütlaç yapıcamm
süt için ısırgan otundan herkes memnun anladığım kadarıyla pınarda da yazmışş kocişe söyleyim gelirken alsın

aklıma bişey geliyor ama demem atarlar beni

söyle kızz atarlarsa ben tutarım seniiibelki derdime derman olur

o zaman sen Tr ye gelmeden önce nasıl olsa burdan duyurursun bende o zaman yaparımm garanti olmuş olur sonra olmaz kuzuma dediğin gibi elimde patlar

maşallah kuzuma günlük menünüz süper canım
inş bi daha sağlık problemleri yaşamazda toparlanır yavrum
aslında bebeğin kilosu ve boyu daha çok genetik oluyo..yarennurum çıtı pıtı bi fıstık olucak

aaaaaaaakız sen o saatte nasıl sızıp kalırsın hemde evlilik yıldönümünde
neyse yemeğe kadar olan bölümü dün kutlamışsınız yemek sonrasınıda kaldığınız yerden bu gün devam ettirin

kızzz daha detaylı nesini açıklıycamm
ilişki sonrasında abdest almak için banyoya girmek için soyunuyorum,suyu ayarlıyorum,duşa kabine giriyorum,niyet edip abdest almaya başlıyorum o sırada zaten diş etlerim acımaya başlıyo..sonra kanamayanasıl detaylı yazdım ama..az uz bi kanama değil yalnızz
diş eti enfeksiyonu olsa normal zamanda olmuyo..dişlerimi valla sıkmıyorumm
daha detaylı şeyler lazımsa dediğin gibi başka bi topiğe gidelim şekerimm

bende 2 saat şekere yatırayım cnm onlar şekerle kaynaşırken bende sarmamamı sararım o ara:))
tekrar saol hayatım öptüm seni...

tekrar rica ederim canım
önemli not: kabağın içine ekleyeceğin cevizini çok geçirme rondodan, yerken ağıza gelsin çok daha güzel oluyor.Üstüne ekleyeceğini daha incelt
bir not daha: canım çekti sanırım akşam h.sonu yapacağım bende
walla billa son not: afiyet olsun

aklınla bin yaşa canım yaaa sevgililer gününde eşime hediyem üzerinde havuçlu kalpler olan salata olucak
yanına bir de güzel yemek yaparımohh missss gibi hediye
malum erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer
ben çalışan bi hatun değilim hediyede isterse kendisi bilir kredi kartı onun sonuçta istediğini alır istediği kadar taksit yaptırırım

tatlıcadı__yok canım daha detaya inme gerek yok anladım ben
bu arada sana gülecem diye çağla nın yemegine bakmayı unuttum
yemek yandı
gittim bi daha yaptım
hepsi senin suçun

bu arada yeter ya tarif falan vermeyin artık gözüm döndü:111:
aç var tok var

chihiro79 da gelmiş..
hoşgeldiniz bendeniz sizi merak etmiştim..
dün gece senide yazıcaktım acaba ne yapıyo diye...
hatta aklımdan şöyle geçti...
chihiro79__kesin rüyasında isim,şehir ,hayvan oynuyodur
yazacaktım...
umarım espirime alınmassınız
saygılar...

tühhh yemek için üzüldüm canım neyse hemencecik yeniden yapmışsın hamarat hatun
istersen biraz daha detay sor yeniden gülmeye başlarsın yeni yaptığın yemeğinde yanar

ben tarifleri 2 kez okudum valla..şu kabaklı tatlıyı 3 kez okudum yemiş kadar oldum gidip üzerine su içim

hanıııımm hanııımmmm siz bize aşürleri verirken iyiydi dimi oku şimdi bi yerin şişsin(tercihen göğüslerin) empati yap biraz,anla halimi
Ben dedim size bu forum Neron gücünde diye,,kimi romayı yakar tenceresini işte

bu bir savaş ilanıdır
bana bir notun varsa özelden at tamam mı
sonra kafam karışıyo her notu üstüme alınıyorum
bugün tencereyi yaktım ama senide yakacam
birazdan yemek resimleri geliyo

bu bir savaş ilanıdır
bana bir notun varsa özelden at tamam mı
sonra kafam karışıyo her notu üstüme alınıyorum
bugün tencereyi yaktım ama senide yakacam
birazdan yemek resimleri geliyo

Cicim sendeki bu yakma merakı nerden geliyor
Güzelliğinle eşini,Dün mumları,bugün yemeği,burcun ateş gurubu...Ateşe olan bu sempatin nerden:130:
resimleri bekliyorum şekerim savaşa hayır diyorum,çünkü ben hiç güzel yemek yapamam:104:

canım ya sen böyle yazınca ben vazgeçtim resim falan koymayacam:))
canın çekmesin
ben resim seçerken baya çekti şimdi..sana kıyamadım
ateş gurubundayım ama ateşten çok korkarım:18:
eminim sende güzel yemek yapıyodundur yoksa bu tarifler yalanmı söylüyo

çağla nın boyu kilosu çok güzel ama
şu motor işine taktım ben..
ne yapabiliyo olması lazım..
gel gel yapıyo..sıralıyo..birkaç adım atıyo...
gözüne kestirdigi bir şeyi ışık hızıyla çekebiliyo...
istedigi olmadıgında çok güzel ağlıyo
hayır hayır da yapıyo..
daha ne yapsın bu çocuk yetmezmi...yeterlimi...
motorumuz saglammı sizce
motor becerileri iyimi sizinkiler ne yapıyo...

Ben gelişim grafiği için netteki sitelere bakıyorum,birde dr.da bir tablo var her gittiğimde okuyorum,
Mira'nın ayına göre yapabildikleri de var yapamadıkları da..Ortalamasını alıyorumDr.a da soruyorum gidince(paylaşmıştım hatırlarsın),
Önemli olanlar tamamdır Çağla'nın daalgı,kavrama,taklit...

cnmmmm motor sağlamdır.test edilip onaylandı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…