2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bende acayip bir elektrik var....özellikle metal,demir,alüminyum vs.. dokununca çarpılıyorummm yaaa...bir önerisi olan var mı?valla ciddiyim

ayrıyeten yorumlarınızı okuyorum kopardınız beni anacım yine.ayyy neşeniz en bolundan olsun her daim

doğumda aldığım kilolar hala benimle birlikte belki de artarak ben artık bunlardan kurtulmak istiyorum ama gelin görün ki süt meselesi var, ama diyetisyene gitmeden olamayacak. zaten hamilelikten önce 12 kilo fazla vardı hoop hamilelikte ve lohusalıkta alınan kilolarla aynalara küstüm, artık hayatımı düzene sokmak istiyorum ama herseferinde tepetaklak oluyorum, ben bir yerde yanlış yapıyorum ama...
önce kilo vermem kendime adamakıllı bir şeyler almam lazım, oramı buramı kapatıcam derken abuk sabuk şeylerle dolaşıyorum, galiba çalışan bir anne olarak hayatımı bir düzene sokmakta zorlanıyorum ve galiba ben hep düşünüp ndüşünüp hiç bir şey yapamayan bir tip oldum çıktım...
neyse herşey boş, bugün cuma ve oğluşa kavuşmaya saatler var

Son düzenleme:

Ayakkabının tabanı plastik mi?Çorabın yünlü mü?yürüdükçe statik elektrik yükleniyor olabilirsin canım,bildiğim çim yada toprakta yürümek,birde su ile fazla haşır neşir olman gerektiği.Bende arasıra yaşıyorum,elektriğimi eşime veriyorum gidiyor o zaman

bebeklerin dil, ince motor, kaba motor, kişisel ve sosyal gelişimleri için DENVER II TÜRKİYE STANDARDİZASYONU denen bir tablo kullanılıyor. dünya sağlık örgütünün sayfasında da benzer bir tablo var ama bazı gelişim çeşitleri ülkeden ülkeye değişiklik gösterebiliyor. o ülkedeki bebeklerin ortalamasına göre değerlendirmek daha doğru. biz bu tabloyu doktorumuzda (arkadaşımızda) gördük, nasıl olsa internette vardır diye almadık, fakat internette çok düşük çözünürlüklü hali var. pek okunmuyor. yüksek çözünürlüklü halini ben burda arkadaşlarıma vermiştim, onların da elinde olsun diye. (içim elvermemişti) aşağıda bulabilirsiniz:

nasıl kullanıldığına gelince:
bebeğinizin ayınından (mesela 6 aylık) aşağıda doğru bir dikey çizgi çiziyorsunuz. her bir gelişim grubunu (ince motor, kaba motor vs) kestiği kutucuğa bakıyorsunuz. kutucukalrda dikkat ederseniz beyaz ve pembe bölmeler var. beyaz bölme bebeklerin %25-50'sinde o davranışın görüldüğünü, pembe kısım ise bebeklerin %75-90'ında o davranışın görüldüğünü gösteriyor. bebeğiniz için çizdiğiniz çizginin en azından bu kutucukların pebme kısmından geçmesi gerekiyor. beyaz kısımdan geçerse nadir bulunan bir model oluyor bebeğiniz :)

mutlu_anne size özel mesaj atmak istedim ancak 100 mesaj yazmadığım için atamadım rica etsem mail adresinizi özel mesaj olarak atabilir misiniz eğer yardımcı arayışınız devam ediyorsa. teşekkürler

bütün kutucuklar beyaz veya pembe olacak diye bir şart yok. bir bebekler bazı şeyleri çok erken yapabilir (örneğin baş ve işaret parmağıyla cisim kavramayı) ama bazı şeyleri (örneğin adım atmayı, 2sn ayakta durmayı) beklenenden biraz geç yapabilir. zaten göreceğiniz gibi çok geniş aralıkları var gelişimlerin.

Planner ordamısın canım,,kızlar gitmiş bi ikimiz kaldık forumda

burdayım canım benim arada girip okuyorum sonra çalışmaya devam ayy bugun nasıl bir sıkılganım anlatamam ya saatte geçmek bilmiyor şekerim, canımda tatlı istiyor zati, patronumda gelmiş karşımda oturuyor şuanda

Bizde bir laf vardır: Açtırma kutuyu söyletme kötüyü! Ya bişeyin kafasını yaşıyorsun çünkü tablon falan yok,yada bize bişeyin kafasını yaşatmaya çalışıyosun ama vaktimiz YOK! Kaç gündür sizin boş laflarınızla burası inledi,bir cümle tutarlı açıklamadan geçtim tek bir özür cümlesi bile söylemedin,,şimdi bu ne alaka?
Ben bu forumda kafama göre varım diyorsan açıkça söyle bende okumak zorunda kalmiim yazdıklarını,ha ama niyetin iyi olmak bişeyler paylaşmaksa da yine söyle kaale aldıklarıma bakarım o zaman!Ama samimi ol dürüsçe cvpla!!!

annem zeynoma zara'dan çok güzel ciciler almış ama haftaya gelecek çok merak ediyorum yaa çatlıcamm ilk dişini annem görmüştüdeee

ya bende az önce şakayla karışık bir mesaj attım onada cevap vermedi...
ya birşey söylesene bir laf etsene
senin yüzünden burda birbirimize girdik...
bir açıklama yapsana arkadaşım...

ya çağla kabız olmuş
az önce kakası taş gibiydi..bende yarım fitil yaptım...
iyimi yaptım kötümü..
daha önce hiç kabızlık yaşamadık..
burda yaşayan çok oldu ama hiç aklımda kalmamış ne yapıyodunuz...
bakalım kakasını tekrar yapacakmı..

Kabızsa ben direk zeytinyağına geçiyorum canım,,krem yerine zeytinyağı kullanıyorum hemen,,bu arada bu vesile ile bebeği ilaç kullanan anneler;
ilaçlardan dolayı özel bölgede oluşan kızarıklıkları geçirmek için 1'e 1çözüm yine bu!dr.antibiyotikten sonra bize çinko içeren krem verdi ama kullanmadım,oluşan kızarıklığı zeytinyağı hemen geçirdi

Son düzenleme:

ya bende az önce şakayla karışık bir mesaj attım onada cevap vermedi...
ya birşey söylesene bir laf etsene
senin yüzünden burda birbirimize girdik...
bir açıklama yapsana arkadaşım...

kızlar çok haklısınız ya açıkçası ben arkadası okumadan direk geçiyorum artık çünkü madem kendisi bizi dikkate almayıp cevap verme lütfunda bile bulunmuyor biz niye onu konuşarak enerjimizi harcıyoruzki, belliki problemleri olan bir arakadaş, boşverelim kendi kendine konuşsun yani artık terbiyesiz bir hal aldı bu tavrı çünkü

hayırlı cumalar güzel anneler ve mis kokulu kuzular
motor gelişiminden bahsetmişsiniz
bende geçende bununla ilgili bişey yazmıştım ama kimse yorum yazmamış
oğlumun yaptıkları gel gel yapıyor,bir yere tutunarak ayakta kalıyor ama çok kısa süre
adım atmıyor,yürütece koyuyorum geri geri gidiyor bazen tam olarak adım atmıyor yani
oyuncaklarla pek oynamaz,bu sıralar gölgelere takmış durumda eliyle gölge yapıyor sonra gülüyor kuzum
herkese gider oğlum yabancılık çekmez,maşallah uslu sakin bir çocuktur bir sıkıntısı olmadığı sürece uykumuzda iyi Allaha şükür
biraz yemede sıkıntımız var o kadar,acaba boşa kuruntu mu yapıyorum,annelik böyle birşey galiba

nagihannn canım kızına maşallah bunların hepsini yiyorsa çok güzel
bence çok fazla ilaç kullandığı için,ve zaten rahatsızdı kuzum bundan sonra daha iyi kilo alacak annesi merak etme
ayrıca benim oğlumla kiloları aynı
bu arada sen erdem hast doğum yapmıştın,bende orada doğum yaptım belki kont felan karşılaşmışızdır
ama çocuk doktoruna çamlıca erdeme gidiyoruz tatlım

babycerencim ohh Allah kabul etsin okuduklarını bizede dua et
kızının motor gelişimi gayet iyi bence

hanımefendi ortada alaka vs yok. bebek gelişimi için kullanılan tabloyu nedenini anlamadığım bir şekilde doktorlar hastalarına vermiyor, kendileri kullanıyor. doktorumuz aynı zamanda arkadaşımız olduğu için, eşim de öğretim üyesi olduğu için bize verdiler. benim de içim saklamaya elvermediği için zaten arkadaşlarıma vermiştim. buraya da vereyim dedim. zaten birkaç gün önce tarayıcıdan geçirip buraya koymaya karar vermiştim. belgenin oluşturuluş saatine bakınız. hepsi budur

cnm emziriyorum diye diyet yapılmaz diye birşey yok...ben diyetisyene gidiyorum ve doktorumun bana soyledıgı ılk zamanlar gelseydın daha cabuk verırdık kıloları oldu...cunku emzirdiğimiz için günde 600 kolori gidiyormuş vücudumuzdan..ee yemeklerımızıde duzenlı yediğiimizde zaten pıtır pıtır gıdıyor kılolar...ve dıyetısyen emzırdıgın ıcın ona uygun diyet programı uyguluyo...
bende senın gıbı olmustum cnm hıc yenı bırsey almak ıstemıyordum,hıc bısey yakıstırmıyodum kendıme ama sımdı eskı kıyafetlerıme gırıyorum ve bır anda kendıme olan guvenım geldı tekrar...sana tavsıyem hemen bır doktora gıdıp sabırla baslaman tatlım bozma moralını kılo vermek cokta zor değil...yediklerine dikkat etmen gerekıyor...

Hangi belgenin? eklemediğin belgenin mi!Sen bunu söyle hepsi bu değil....

"cevap verme lütfunda bulunmuyor" demişsiniz. kusuruma bakmayınız. bir yanda cenaze bir yanda solunum yetmezliğiyle uğraşırken cevap yazmaya gayret ederim madem terbiyesilik oluyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…