Mahalleyi toplayip gitseydiniz cnm :)) ya cok guldum sevgililer gununde hadi cocuklar ok belki birakacak birileri olmamis olabilir ama abinin ne isi var aranizda anam, soyle esinle basbasa kalsa idiniz yaa..neyse saka yapiyorum cnm, afiyet seker olsun yarasin ins.
Hizli hizli yeme olayi bende de cok olur..hatta bir keresinde Mahir cildirmisti kahvemi bitircem diye yandi damagim, dilim..ah bunlar bize ne yedirirler ne icirirler..onlarsizda olmuyor bu seferde aklin cocuklarda kalir...ne bicim is di mi asagi tukurden sakal yukari ....biyik olayi yani
kız allah sana ne diyimabimleri yazdım yani abim yengem çocugu
onlarda kutlayamamıştı dedik gitmişken birlikte olalım
ooo saat 2 olmuş ve ben hala burdayım
nöbetim bitti gidiyorum ben..tatlıcadı burası sana emanet canım..
öpüyorum
nöbette uyumak yokbiraz bekle pınarda ya teslim edersin birazdan
ooo saat 2 olmuş ve ben hala burdayım
nöbetim bitti gidiyorum ben..tatlıcadı burası sana emanet canım..
öpüyorum
nöbette uyumak yokbiraz bekle pınarda ya teslim edersin birazdan
Kızzz ben nöbete kalamam uykum var benimm
Ziyaretçiler burası size emanet sakın uyumayın ve kaçmayın
Pınar'da gelince ayrılabilirisiniz
40dereceyi gören bir anne olarak çok üzüldüm çok geçmiş olsun canım gelmiş geçmiş olsun inşallah
tatlım pembe-butik sitesine bir baksana
bir de şekermasalı diye arat google'da
bir de bir de eminönü sarkhan yaz bu 3ünden fiyat aldım ben en ucuzu sarkhanda hatta birbirimizin adını verip herşeye beleşten bile ucuza yaptırabiliriz
Kavanoz + Etiket : 1, 40 TL + KDV
Kavanoz + Etiket + Kurdele + Badem Şekeri : 1, 85 TL+KDV
mekanı cennet olsun
tek oğlu mu vardı? benim kayınvalidem oğlunun evladını görmeye çok özenirmiş çok şükür gördü bu hafta o bakıyor.
biliyorum canım ama kalmamışşş internette de yok bana satsana 5 katına
paşabahçe bi lokma serisini tek geçerim!
ama şöyle bi durum var oldukça sadeler ben de sade sevdiğimden onlardan aldım süslü istiyorsan bir araştırayım tatlım
ben üzerine sadece nazar boncuğu yapıştıracağım çıkarınca da kullanabileyim diye
ALlah senin iyiliğini versin nasıl benziyor öyle bir an kendi oğlum sandım!!!
tam eşim gelmişti yanıma küçük halii ona gösterdim bu kız kim ne zaman buluştunuz dedi
öldürdün beni gülmekten yaa don don dediniz donuma kaçırmak üzereyim mutluanne dileğin gerçek olacak biraz daha gülersemazraece altına kaçıran kadına kız verir misin yavrum?
TURUNCUM,GERÇİ BEN GEÇEN GÜN HOŞGELDİN MESAJI GÖNDERDİM,GENE YAZAYIM ARKADAŞIM SENİ TEKRAR GÖRMEK ÇOK MUTLU ETTİ BENİ.iNŞALLAH TATİL YARAMIŞ VE BAYAĞI DEŞARJ OLMUŞSUNDUR.KİLİYORSUN EN SON KAYRA NIN GIDA SORUNU VE KUSMASIYLA PERİŞANDIN.HIZLA KAYRACIĞIMIN RESİMLERİNE GÖZ ATTIM MAŞALLAH YAVRUMA, FISTIK FISTIK...ALLAH NAZARLARDAN KORUSUN
Turuncu masallah resimlerin hepsini yorum yazmak isterdim ama nafile zaman bu aralar bana nasil geciyor anlamiyorum..Kayra miz cok yakisikli olmus..hele o guzel bakan mavis gozlerine kurban ,,cok datlu annesi rabbim sizlere bagislasin ins..
Kizlar az evvel oglani yikadik. Ben tek yikamam genelde esimle beraber yikariz hep..yalniz biz her gecen gun zorlanmaya basladik, artik kalkmak, ziplamak istiyor suyun icindeki her yeri su etmeside cabasi..yani yikamakta ve giydirmekte artik iskence olmaya basladi..sizlerde durum nasil bilmiyorum ama ben her yikama safasinda resmen savas yapiyoruz, buda iyi kalori verdirir galiba :)) sadece pozitif olmaya calisiyorum bir tek bu kalori yonunu gorebildim :))
Kızlar size Doğanın motor gelişiminden bahsedeyim:
Bugün Doğacığım 9 aylık oldu
minik bir topumuz var ben kızıma attıkça,hadi kızım bana at diyorum hemen tutup atıyor.
Kızım kaşık kullanıyor,yani biz yemek yerken eline kaşık alıyor ve kaşığı resmen lor tabağına daldırıp ağzına götürüyor.
Geçen gün aldığımız tuşları melodili bir oyuncak almıştık.Kızıma kalıp oyuncakları deliğine yerleştiriyorum o da teker teker o minik parmağıyla bastırp aşağı düşmesini sağlıyor.Çok hoşuna gidiyor.
Kızım değişik sesler çıkarıyor,ben sadece mamma kelimesini algıladım diğer kelimelirini adlandıramadım daha...
Sağolun pınarda ve meleğim
Evet meleğim yaa yürüyünce malesef daha çok oluyor. İlk başlarda dengeyi tam sağlayamıyorlar ondan düşüyorlar. Sonrasında da koşturup duruyorlar ondan. Neyse inşallah hepimiz en az hasarla anlatıcaz.
Telefonda anneme söyledim. Sen nasıl bakıyorsun çocuğa dedi ben de öyle tahmin etmiştim. Benim annem de böyledir. Teskin edeceğine böyle cümleler kurar hep(
turuncu__kayranın resimlerine bayıldım..maşallah çok yakışıklı olacak
Kizlar nerede okudugumu hatirlamiyorum ama bebekelrin konusmasi icin firsat taniyin diye annelere bir dipnot vardi anne konusup sordugu soruya cevap verirse bebek tembel olur ve konusmak istemez mis soru sorun ve bekleyin diyordu yazida sıkmadan ara ara soru cevap seklinde oyun oynayabiliriz mesela okis dede,anne(ama daha cok sıkistiginda anne diye kaciyor)baba,mammam,geldi,ditti,hadiiii,kedi(tedi),miyawwwww ,gel,kalk....diyor daha bir cok seyi soyluyor aklima gelenler bunlar 10. Ayin sonuna dogru iki kelimeyi bir araya getirebilir bazisi daha erken davrana bilir tabiki ve konusurken bebek diliyle degil kendi konusma uslubumuzla konusmak en dogru olaniymis cunku direk agiz ve dudak hareketlerine bakiyor suan ne verirsen onu aliyor bos bir hard disc gibiler kizim kedi nerde annecim boncuk nerde diyorum bulup getiriyor
kizim agzin nerde diyorum mam mam diye agzini hareket ettiriyor bogazina duskun zaten zilliellerini yuzune goturup ceee yapiyor ama bazen gozler acik eller alninda iken de yapabiliyor yavrum akli sira gozunu kapatiyor yeme duzenimiz tamamen yerine oturdu sebzeleri artik puturlu yiyebiliyor dun minik minik kup kup sebzeleri dogradim ve tipki kendimize pisirdigimiz sekilde pisirdim kereviz,kabak,patates,havuc,kapya biber,arpacik sogan,kiyma,dere otu,domates zeytin yag ve biraz yptere yagi ile pisirdim oglen afiyetle yedi ama bogazi iyilesmedi galiba hafif takildi bogazina bende ustun koru blendir dan cektim yine puturlu yedi ve her gun yarim elma,yarim armut,yarim muz yiyor mandalina verirsem de dilim olarak suyunu biraz emdikten sonra hepsini agzina aliyor emip emip sadece zarini veriyor ama kilo almiyor yaaaa bu arada sunu farkettim ki kizlar su son bir haftadir mamaya agirlik verdim cabuk iyilessin diye cocuk mama ile doymuyormus onu anladim yani gece iki kez kalkar olmustu gunduz hemen uyaniyordu ama bugun tekrar yemek vermeye basladim ve oglen iyi uyudu iki kezde yediginin fazlasini cikartti oksuruken oda iyi oldu rahatladi yavrumun agzina balgam gelip yutuyordu oldugu gibi cikti butun balgam rahatladi yattigindan beri oksurmuyor cok sukur
kizlar ben yattim iyi gecelerrrr opuyoruz sizi teyzoslar
Masallah Okis e,
Kizlar daha aktif galiba, bakiyorumda erkekler cok sakin geldi bana...Rabbim kizlari yaratirken circir bocekleri misali gibi yaratiyorki cilveleri simdiden belli yani..sevilmesinlerde ne olsun yerim hepsini yaa..masallah topigimizin butun kizlarimiza ve erkeklerimizede..
Darisi bizim basimiza cok konuskan degildir diyemiyorum ama soylediklerinin ne oldugunu anlayamiyorum evde hic soylenmeyen seyleri soyluyor oglum..kedi ye tedi demesine bittim Okis in...
Cnm domates vermeye baslamissin herhalde ben halan baslamadim, salcali yiyeceklerde vermiyorum..bunu nasil anlayabiliriz acaba birsey yapip yapmadigini, bir yasindan once verilebilir diye birsey duyan varmi..bende merakla baslamak isterim malum domatesli yiyecekler daha leziz olur ama cesaret edemiyorum bir turlu..
Gecmis olsun Okise umarim tamamen temizlenir bogazlari..
Hafta içi malum günaydın yazamıyorumBari hafta sonu yazayım dedim.
Bestem yarın 9 aylık oluyor ve ben zaman nasıl geçti gerçekten hiç anlamadım
Güzel kuşum 9 ayda anne, baba, dede, mamma, gel demeyi, gözüne kestirdiği şeyi kendine has sürünme tarzı olan 'popo üzerinde ilerleme' ile almayı, sıralamayı, elleriyle güle güle-gel gel ve şıkıdım yapmayı, işaret ve baş parmağını kullanarak küçük yiyecekleri toplayıp yemeği öğrendi.
Allah'ım ne güzel bir duygu evlat sahibi olmak, Allah isteyen herkese nasip etsin ve evlatlarımızı bizlere bağışlasın.Amin
TURUNCU canım daha önce de yazmıştım tekrar hoş geldin seni ve kayrayı çok özledik
Hoşbulduk Bestemin güzel annesii.Geçmişe arada bir göz atıyorum,işe başlamışın sanırım...
Rabbim bütün çalışan annelerin yardımcısı olsun.Zaman su gibi akığ geçsin sizler işyerindeyken...
Canim dualarina yirekten katilip kocaman bir amin demek istiyorum cuma gunu kv nin calistigi okula goturdum kizi ozelegitim kurumunda calisiyor otizm,dawn sndromu,zihinsel engelli ne ararsan var okulda yaaa Allah ailelerine sabir versin bir kiz var onun adida Okyanus mus zihinsel engelli oda ama daha kucuk 7-8 belki bilmiyorum ama zaten yaslarinida kestirmek mumkun olmazmis yasini belli etmezlermis neyse cocugun annesi birkonusuyor bir konusuyor Allahimmmm kafam sisti desem yeridir yaaa anne bu kadin ne cok konusuyor yaaa dedim eee kizim cocuk boyle olunca ailenin normal olmasini beklememek gerek dedi
Hafta içi malum günaydın yazamıyorumBari hafta sonu yazayım dedim.
Bestem yarın 9 aylık oluyor ve ben zaman nasıl geçti gerçekten hiç anlamadım
Güzel kuşum 9 ayda anne, baba, dede, mamma, gel demeyi, gözüne kestirdiği şeyi kendine has sürünme tarzı olan 'popo üzerinde ilerleme' ile almayı, sıralamayı, elleriyle güle güle-gel gel ve şıkıdım yapmayı, işaret ve baş parmağını kullanarak küçük yiyecekleri toplayıp yemeği öğrendi.
Allah'ım ne güzel bir duygu evlat sahibi olmak, Allah isteyen herkese nasip etsin ve evlatlarımızı bizlere bağışlasın.Amin
Unuttum yazmayi canim daha ameliyat olmadi pazartesi belli olacakmis ameliyat gunuseni çok merak ediyorum ameliyatın nasıl geçti?
Umarım iyisindir. Fırsatın olunca yaz lütfen bizi merakta bırakma
Evet Turuncum yaaa biz pahali aliyoruz ithal ya ondan herhalKızlar ben yurtdışından oto koltuğu olarak maxi cosi tobi aldım ve çok memnun kaldım.Römer ve maxi cosi arasında seçim yapmam gerekiyordu.Kayra bey maxi coside çok rahat edince onu almaya karar verdik.
Tl fiyatı ile 400 lira civarı verdik.Şuan türkiyede piyasa fiyatı 700 civarı yanılmıyorsam.
AnneZeynep ; besafe oto koltuğunu araştırdım fakat sadece besafe izi comfort x3 bulabildim.220 euro idi fiyatı ama senin aldığın sanırım besafe izi combi x3 idi.Bu koltuğu maalesef bulamadım...Hem belçikaya hem de hollandaya baktım ama cıks.
Kızlar yurtdışında bebek ürünleri piyasası çok daha uygun.Mesela römer king plus oto koltuğu almanyada 110 euro idi.Şuan burada piyasa fiyatı 700 tl civarı.Yine benim kullandığım avent ikili emzik 5 euro(12 tl) türkiyede en son 21 liraya almıştım.
Avent suluk aldım 5.90 euro'ya(14 lira),türkiyede fiyatı 32 lira civarı.
Keşke bizim memleketimizde biraz daha uygun olsaydı
Canim dualarina yirekten katilip kocaman bir amin demek istiyorum cuma gunu kv nin calistigi okula goturdum kizi ozelegitim kurumunda calisiyor otizm,dawn sndromu,zihinsel engelli ne ararsan var okulda yaaa Allah ailelerine sabir versin bir kiz var onun adida Okyanus mus zihinsel engelli oda ama daha kucuk 7-8 belki bilmiyorum ama zaten yaslarinida kestirmek mumkun olmazmis yasini belli etmezlermis neyse cocugun annesi birkonusuyor bir konusuyor Allahimmmm kafam sisti desem yeridir yaaa anne bu kadin ne cok konusuyor yaaa dedim eee kizim cocuk boyle olunca ailenin normal olmasini beklememek gerek dedianne de psikolojik olarak galiba ceneye vurmus o sekilde desarj oluyor demekki
cok uzuldum ve Allaha ne kadar sukretsek azdir bize saglikli evlatlar nasip ettigi icin bizleri sinamadigi icin milyon kere sukur
Beste yede aferim maasallah bu prensesler bicir bicir olucak yaza yaaa
turuncum Kayra yada maasallah ohhh yarasin yavruma afiyet seker bal olsun
melegim canim domates asitli oldugu icin agiz kenarinda ve poposunda pisik olmadigi surece verebilirsin canim ben her yemegine katmiyorum ama sabahlari kahvaltida 2-3 dilim domates emiyor canim bir sorun olmadi simdiye kadar anacim zaten kocaman oldular yani yesinler her seyi valla veriyorum eline domates emiyor salataligida ikiye bolup veriyorum ortasini kemiriyor kayik gibi yapiyor
tatli teyzeee sen benim tedi dememe guldun demekkk bende ne hunerler var bir gorsennnn takla atiyorum annem beni tutuyor cok hosuma gidiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?