2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

somebady çok geçmiş olsun şimdi iyi olmasına çok sevindim. anneler malesef öyle oluyorlar takılma sende. bu arada bana en yakın sen oturuyorsun:))

lavinya boncuk maşallah

pınarda doğamıza da maşallah. onunla bol bol konuşmanı tavsiye ederim. eceye baktımda evde tv çalışmıyor, günün büyük bölümü yalnızım evde konuşma yok dedim bu çocuk nasıl öğrenir konuşmayı:)) o yüzden bayağıdır konuşuyorum sürekli onunla, masal okuyorum, radyo açıyorum bu arada depara kalktı çok iyi tekrarlıyor. annem gelince ona sürpizimiz olacak annanne demeyi öğrettim de:)) tabi canı isteyince söylüyor genelde:))

anne zeynep aklımda kaldı bende çişliydim bir zamanlar:)) yazın buranın sıcağında bir de süt olsun diye abartmıyorum 7 lt su içtiğimi bilirim e haliyle arada kaçıyordu:)) çok korktum acaba sidik torbammı sarktı diye de geçti çok şükür:)) bir kere bizim ömerimiz o bebekten çok daha yakışıklı:))

bende evi temizlemekten helak oldum( eşim ptesi 9 gibi burada olacak nasipse. cumada dönecek. genelde o gelince yapardım temizliği bu sefer zaman az diye aradan çıksın dedim ama çok yoruldum. daha kendi temizliğim var(

Maşallah EceciğimeKızımla sürekli konuşuyorum teyzesi,ama dah açılamadı bana:44:
Canım sen kendi temizliğini kuaförde hallet istersen,zamanını almasın

Maşallah EceciğimeKızımla sürekli konuşuyorum teyzesi,ama dah açılamadı bana:44:
Canım sen kendi temizliğini kuaförde hallet istersen,zamanını almasın

ya pınardacım hala burada bir kuaför edinemedim kendime izmire sık gidip geldiğimden ihtiyacım olmadı pek. böyle arada kendim yapmak zorunda kalıyorum işte.

meleğim çiçek abbasımızı ne zaman göstercen bize ya:))

Cnm bizde odada yikiyoruz, banyodan biraz korkuyor..Cok minik zamanlarinda hatta legeni masanin uzerine koyup yikiyorduk, o zamanlar kuzu gibiydi simdi yer cekimine karsi hareket ne varsa onu yapiyor..biz eline oyuncak vermiyoruz agzina sokup emiyor..malum banyo suyu komuklu diye sakiniyorum..

meleğim çiçek abbasımızı ne zaman göstercen bize ya:))

Anaaa yakalandim :)) gostercem cnm, benim resimler biraz karismis ayiklamakla mesgulum birde malum kafam cok yogun bir turlu toparlayamadim bu yuzden..yakinda cok yakinda bizi izlemeye devam edin..

Kızlar gözlerim şu an garfield gibi bakıyor uyku akıyor anlayacağınız...Hadi ben kaçtım,tatlı muhabbetler dilerim.Öptüm sizi...

Hayirli olsun 9. ayiniz cnm, mevlam nice 9 lar nasip etsin ins.
Motor gelisiminize da Masallah Aferin Doga ya, ne guzel seyler ogrenmis ins daha da cok artirir..
Bizim oglanda Agaa diyor acep ben bu yerin agasiyimmi demek istiyor :)) bu maco veletten beklenir valla Birde ne yapiyor biliyormusunuz..ayy heyecanlandim birden hatirlayinca alttan boyle ters ters bakiyor ( cok tatli oluyor o sirada yememek icin zor tutuyorum kendimi) onu nerden ogrendi bak onuda bilmiyorum, bizimki hic ogretmedigim seyleri yapmayi cok seviyor..

somebady__çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm neyseki birşeyi yokmuş ama o korku ömründen ömür almıştır eminim..
büyüdükçe daha bir zor oluyo demi...benim kız 4 yaşında ve 2 gün önce koşarken dengesini kaybetti burnunu kalorifer petegine
çarptı kanadı..malesef bunlar hep olacak..beterin korusun rabbim..

pınarda__9.ayınız kutlu olsun canım..bizimkide pazartesi..daha nice yıllarını görecez..allahım esirgesin hepsini..

turuncu__kayranın resimlerine bayıldım..maşallah çok yakışıklı olacak

bu arada ben kızımı dogdugu günden beri tek başıma yıkıyorum..tabi bende cerenden dolayı bir tecrübe var..ondan dolayı..
benim kızımda küvette durmuyo artık dönmeye çalışıyo..ayaga kaldırıyorum o zamanda küvette yürümek istiyo bende zorlanıyorum
artık..yazın artık ayakta durur öyle yıkarım diye düşünüyorum..cereni ilk ayakta yıkadıgımda çok korkmuştum su yutarmı
bogulurmu diye ama hiçbirşey olmadı çok şükür...

aklıma evlendigim gün geldidüğünden bir gece önce saat 10 da başladım agda yapmaya...saat 3 te agdam bitti
ilk defa kendim alayım dedim sabaha kadar sürdü..bir dahada yeltenmedim hiç..
amma kıllıymışsın sende demeyinyok ondan deil..canımçok acıyınca dinlene dinlene yapıyodum..
1 dakika agda 10 dakika dinlenme
düğünede yorgun ve uykusuz gittim..oynayacak halim yoktu

Kizlar nerede okudugumu hatirlamiyorum ama bebekelrin konusmasi icin firsat taniyin diye annelere bir dipnot vardi anne konusup sordugu soruya cevap verirse bebek tembel olur ve konusmak istemez mis soru sorun ve bekleyin diyordu yazida sıkmadan ara ara soru cevap seklinde oyun oynayabiliriz mesela okis dede,anne(ama daha cok sıkistiginda anne diye kaciyor)baba,mammam,geldi,ditti,hadiiii,kedi(tedi),miyawwwww,gel,kalk....diyor daha bir cok seyi soyluyor aklima gelenler bunlar 10. Ayin sonuna dogru iki kelimeyi bir araya getirebilir bazisi daha erken davrana bilir tabiki ve konusurken bebek diliyle degil kendi konusma uslubumuzla konusmak en dogru olaniymis cunku direk agiz ve dudak hareketlerine bakiyor suan ne verirsen onu aliyor bos bir hard disc gibilerkizim kedi nerde annecim boncuk nerde diyorum bulup getiriyor
kizim agzin nerde diyorum mam mam diye agzini hareket ettiriyor bogazina duskun zaten zilliellerini yuzune goturup ceee yapiyor ama bazen gozler acik eller alninda iken de yapabiliyor yavrum akli sira gozunu kapatiyoryeme duzenimiz tamamen yerine oturdu sebzeleri artik puturlu yiyebiliyor dun minik minik kup kup sebzeleri dogradim ve tipki kendimize pisirdigimiz sekilde pisirdimkereviz,kabak,patates,havuc,kapya biber,arpacik sogan,kiyma,dere otu,domateszeytin yag ve biraz yptere yagi ile pisirdim oglen afiyetle yedi ama bogazi iyilesmedi galiba hafif takildi bogazina bende ustun koru blendir dan cektim yine puturlu yedi ve her gun yarim elma,yarim armut,yarim muz yiyor mandalina verirsem de dilim olarak suyunu biraz emdikten sonra hepsini agzina aliyor emip emip sadece zarini veriyorama kilo almiyor yaaaa bu arada sunu farkettim ki kizlar su son bir haftadir mamaya agirlik verdim cabuk iyilessin diye cocuk mama ile doymuyormus onu anladim yani gece iki kez kalkar olmustu gunduz hemen uyaniyordu ama bugun tekrar yemek vermeye basladim ve oglen iyi uyuduiki kezde yediginin fazlasini cikartti oksuruken oda iyi oldu rahatladi yavrumun agzina balgam gelip yutuyorduoldugu gibi cikti butun balgam rahatladi yattigindan beri oksurmuyor cok sukur
kizlar ben yattim iyi gecelerrrr opuyoruz sizi teyzoslar

babaceren sen mi oynamadın düğününde hiç inanmam:)) kızım gelin bir el atıverin dicekte kimse yokmuydu yanında:)) ben son gecemde anamla yatmıştım( öbür odada kv ve ekürisi vardı:)) ay şimdiden yandı kız babaları ağda parası, ped parası çalışıp dursunlar kızlarına:)

okişime boşuna speddy girl demiyorum ben:)) maşallah kuzuma

ben duşakabinde yıkıyorum demiştim ya duş başlığının kordonunu yakalamaya çalışıyor benim dana oyuncağa bile gerek kalmıyor o yüzden. ben çok korkuyordum nasıl yıkıcam tek başıma diye ama en fazla 2 defa zorlanıyon sonra onada alışıyon.

hehehuheueh yien bennnn kiza mama verdim icsin geliyorum dedim kocis e aynen canim benim is basa dusunce mecbur yapiliyor ben de dusa kabinde yikiyorum kizi yikamadan 20 dk once ufoyu yakarim odada sonra soymama 3-5 dk kala sicak suyu acarim hamam gibi sicacik olur banyo sonra hopppp hoppala zippala bici bicizaten suyu cok seviyor okis hanim hem yikamam kolay oluyor hem banyo botince kulagindaki suyu cekmem +birde burnunu daha rahat temizleye biliyorum banyo esnasinda sonra mis kokulu kizim giyinme gpfaslindan haz etmedigi icin kavga gurultu ust bas giyiyoruz illa elinde bir pudra yada krem kutusu olacak yani yoksa cok zor giydirmem saniyede kaciyor valla tazi gibi sipa bu aralar geliyor geliyorrr kac kac diyorum heyecan yapip ceylan gibi seke seke kaciyor

Oyy kiyamam, bende oldum olasi hic dayanamamisimdir..Ben artik teknolijinin gozunun yagini yiyim diyorum..epilasyonlar, kremler lazerler falanlar yani belki ilerde hic bile dert olmuyacak..

sevgililer günü yemege gidememiştik bugün gittik..abimleride aldık hep beraber..
çok iyi oldu..ama 2 çocukla zormuş ya
çocuklar durdugu zaman hızlı hızlı nefes almadan yedikgören diyecek kıtlıktanmı çıktı bunlar diye
eşime bugün ayakkabı aldım neyseki begendi ama 1 numara küçük almışım
yine degişime götürmek bana kaldı..
gitti paracıklarım

Oyy kiyamam, bende oldum olasi hic dayanamamisimdir..Ben artik teknolijinin gozunun yagini yiyim diyorum..epilasyonlar, kremler lazerler falanlar yani belki ilerde hic bile dert olmuyacak..

bende lazere gidecem ama ona bile korkuyorum..arkadaşımın bacagını yakmışlar nasıl becermişlerse bilmiyorum
yaza belki giderim hiç çekilmiyo böyle ya..keşke hiç çıkmasa
kuzenim ögretmen ve bulundugu köyde yeni dogan bebeklere hemen karınca yumurtasını sürüyolarmış ve asla kılları çıkmıyomuş..
büyümüş bir genç kızı kendi gözleriyle görmüş kılsızzzzz
vallahi benim neneler neden yapmamış bizede ya çok kızıyorum

canım tabikide oynadım hatta disko bile yaptımama yorgundum..
o zamanlar çok utanırdım kimseye gel bana agda yap diyemedim..şimdi alıştık herkes yapabilir

Masallah Okis e,
Kizlar daha aktif galiba, bakiyorumda erkekler cok sakin geldi bana...Rabbim kizlari yaratirken circir bocekleri misali gibi yaratiyorki cilveleri simdiden belli yani..sevilmesinlerde ne olsun yerim hepsini yaa..masallah topigimizin butun kizlarimiza ve erkeklerimizede..
Darisi bizim basimiza cok konuskan degildir diyemiyorum ama soylediklerinin ne oldugunu anlayamiyorum evde hic soylenmeyen seyleri soyluyor oglum..kedi ye tedi demesine bittim Okis in...
Cnm domates vermeye baslamissin herhalde ben halan baslamadim, salcali yiyeceklerde vermiyorum..bunu nasil anlayabiliriz acaba birsey yapip yapmadigini, bir yasindan once verilebilir diye birsey duyan varmi..bende merakla baslamak isterim malum domatesli yiyecekler daha leziz olur ama cesaret edemiyorum bir turlu..
Gecmis olsun Okise umarim tamamen temizlenir bogazlari..

Afbiyir cnm, yanlis anlamadim dimi karinca yumurtasi, bildigimiz karinca mi..kendileri cok kucuk yumurtasini nerden buluyorlar ve nasil elde ediyorlar..

Mahalleyi toplayip gitseydiniz cnm :)) ya cok guldum sevgililer gununde hadi cocuklar ok belki birakacak birileri olmamis olabilir ama abinin ne isi var aranizda anam, soyle esinle basbasa kalsa idiniz yaa..neyse saka yapiyorum cnm, afiyet seker olsun yarasin ins.
Hizli hizli yeme olayi bende de cok olur..hatta bir keresinde Mahir cildirmisti kahvemi bitircem diye yandi damagim, dilim..ah bunlar bize ne yedirirler ne icirirler..onlarsizda olmuyor bu seferde aklin cocuklarda kalir...ne bicim is di mi asagi tukurden sakal yukari ....biyik olayi yani

Afbiyir cnm, yanlis anlamadim dimi karinca yumurtasi, bildigimiz karinca mi..kendileri cok kucuk yumurtasini nerden buluyorlar ve nasil elde ediyorlar..

karınca yuvasından
valla bende bilmiyorum canım hiç görmedim..duydugumu paylaştım..
eski kadınlar bilir heralde biz anlamayız hala çok genciz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…