organik tavuk ben de bulamıyorum ama Bakpi markasının "FREERANGE" ürünü var. bildiğiniz köy tavuğu gibi eşelenerek, çimlerde yayılarak büyütülüyor. son derece memnunum. içiniz ferah olarak yiyebilirsiniz. Çağdaş marketlerde satılıyor. çocukluğum köyde geçtiğinden tavuk konusunda nacizane fikir beyan ediyorum ama inek konusunda çok eksiğim var. yani bir ineğin etini yedikten sonra kekikle mi samanla mı beslendi, hormon basıldı mı söyleyemiyorum. bu da konumuz dışında sanırım :)
Ben hiç tavuk yedirmiyorum. Zaten biz de tavuk yemiyoruz. Tavuk yerine kırmızı et, baklagil, bol bol balık yediriyorum. Her sabah bir bıldırcın yumurtası yiyor. Zaten tüm gün protein ihtiyacını karşılıyor. Sebze pek sevmiyoruz. Ama zorla da olsa az biraz yediriyorum. Yatmadan önce de yulaf ezmeli yoğurt yediriyorum. Tavuklara hiç güvenmiyorum. Organik de olsa nerde büyütüldükleri ne yedikleri hiç belli değil illa yemesi gerekmiyor bence.
canım marketlerde organik tavuk bulabilirsin, migroslarda mesela, real dede görmüştüm ben, kırmızı eti ise yine intten organik olarak bulabilirsin, bende tavuğu haftada bir yada iki kez veriyorum
Canim tavuk eti ile kirmizi et ve baligin besin degeri daha farkli kirmizi et ve balik tavuga nazaran daha iyi diye demistir ve galiba zaeynepler cok tavuk sevmiyorlarmis ondandir yani dunde ben aldim altunbileklerden mudurnunun organik tavugunu esas koy tavugu olsa ne kadar guzel olur valla etide ayri bir lezzetli olur
sağol amin cnm..vayyyyy maşallahn ...unutmamışız branşdaş olduğumuzu:))...ben buralardayımda iki kelimeyi bir araya getirip yazamıyorum...tembelim o konuda....bu arada scan sonucunu bende merak ediyorum...iyi haberlerle gelirsin cnm inş...
Günaydın herkeseee
Bu sabah çok sakin forummm :18:
Kızlar yaaa ben Kayraya hiç bir şey öğretemiyorum.Ne zaman yanına oturup oyuncaklarıyla oynamaya çalışsam veya bir şeyler öğretmek istesem hiç yüzüme bile bakmadan tepeme tırmanmaya çalışıyor.Tekrar alıp karşıma oturtuyorum ama oturtmamla tekrar bana yapışıp ayağa kalkıyor.
Mesela şu kule yapılan bardakları öğretmeye çalışıyorum,şuan daha küçük öğrenmesi için biliyorum ama en azından izlesin dimi.O da yok...Benim kule yapmama bile fırsat vermeden hepsini dağıtıyor :).
Bay bay yapmayı,alkış yapmayı,gel gel veya ciciii yapmayı aylardır deniyorum ama hiiiç ilgilenmiyor bile.
Bu oğlan çok tembel olacak yaa.Babasıyla konuştuk zaten,bu oğlan okumaz gibi,bari sanayiye verelimde ilerde elinde bir meslek olsun diyoruz :)))))))
bebeklere ayakkabı 2 yaşındamı giydirecekmişiz?
yapmayın allah aşkına ya..belki benim kızım 10 aylık yürüyecek ve ben ona ayakkabı giydirmeyecekmiyim:)
evde patik giydir yazanlar tabikide evde çorap ve patik giyiyo..evde ayakkabıyla dolaşacak degil..
hadi şimdi küçük kucakta arabada idare edilir ama yazın ne yapacaksınız...parka gittiniz yürümek istiycek dolaşmak istiycek
çoraplamı gezdireceksiniz...2 yaşına kadar bu çocugun ayagı nasırmı baglayacak...
cerenim 14 aylıktı ben ona ayakkabı aldım pıtır pıtır yürüdü ne ayagının şekli bozuldu nede
yürümesinde bir anormallik oldu..manken gibi sütun bacakları var:)
Kemik iliği ben de veriyorum. Aslında herşeyi yediriyorum diyebilirim. Zaten eşime çekmiş bayılıyor ete. Hiç bebek maması tarzında yemedi. Sevmiyor ezilmiş püre tarzı şeyleri. Genelde taneli çok fazla ezilmemiş bizim gibi yemek yiyor. Dişi yok ama damağında eze eze ağzında çevire çevire yiyor. Kerevizi çok seviyor mesela ama ezmeden küçük parçalar halinde veriyorum. Bu yönden en azından rahatım ona özel yemek hazırlamak zorunda kalmıyorum. Biz ne yersek o da onu yiyor.
Maşallah canim çaglaya motor gelişimi güzelmiş
Tuana da emekliyo,tutunarak yürüyor yıkıyor gel gel yapıyor bütün parmaklarını kullanıyor kanepeye kendi çıkabiliyor yine kendi inebiliyor
Baba dede mama addaa diyor acıkınca anne diyor abduş diyor (babasının adı )
Bu arada ayakkabi ben giydiriyor gayet de iyi basiyor adidas almıştı dayısı benim kızın ayakları biraz irice babaya çekmiş:)
eşime az kizinin ayaklarına bak deyince 45 numara diyor:)
kızlar selam...bişey sormak istiyorum...yaman ateşli diştendir dedik ama doktorumuz kan ve idrar tahlili istedi...kanda enfeksiyon çıkmış biraz...idrarıda henüz becerip veremedik...bize zinnat diye bir ilaç yazmış...kullanan var mı...antibiyotik galiba bende ezelden ilaca antibiyotiğe kılım...huzursuzlanıyorum ne bileyim...ne dersiniz...hadi fikir verin bana...
Kizlar sekerim serbetim in ameliyati uc ay kadar ertelenmis egzersiz ve diyet programi vermis dr bilgilendireyim dedim soranlar olursa diye
yaaa birde birsey soracam ben yaaa sizin bebislerde yemeklerini agizlarinda tutuyorlar miiiiii:44:ay okis hanim uc dort gundur agzinda tutuyor abartmiyorum yutmasi icin minimum 2-3 dk bekliyorum onceden hemen yer kalkardik simdi oooooooo dakikalarimi aliyor yemek yemesi gerci sindire sindire iyi oluyorda ben sıkiliyorum yaaaa
Kizlar sagolsun dua ve ilgi alakaniz icin..benim olayimda BabyCeren in disi gibi yilan hikayesine dondu resmen..bugun sabah 10:40 randuvum vardi bu yuzden esimde yarim gun izin aldi isten..ben oglani babaya birakip ciktim...neyse burda scan i cogunlukla doktor yapmiyor uzman biri yapip resimleri alir ve doktora gosterilmek uzere rapor edilir..ben yinede scan yapan cinli arkadasa sordum oda bana kotu gibi gozukmedi dedi ama benim birsey soylemem uygun degil doktorunuz iki hafta sonra sizinle gorucek diye beni postaladilar..haftaya Dr ile randuvum var ona bu sonuclar yetisirmi bilmem ama diger testlerin cevaplarini en azindan ogrenicem...adam burda hasta olmaya gorsun valla surunduruyorlar..bu ne yaa resmen neyim oldugunu anlamiyorlar..saka gibi..
Ellerimin ici aciyor, neden mi benim oglani simdi beyonce- halo yu actim ve alkis yaparak tempo tutuyorumki alkis yapmayi ogrensin diye ama nafile, bana alttan kafayi egip ters ters bakislar atiyor galiba sinirleniyor.. bu yasta bu kadar sinir bu cocukla nereye gider allah kerim..
canım sagol sizinde motor gelişiniz çok güzelmiş..hele de abduş demesine bittim resmen:)Maşallah canim çaglaya motor gelişimi güzelmiş
Tuana da emekliyo,tutunarak yürüyor yıkıyor gel gel yapıyor bütün parmaklarını kullanıyor kanepeye kendi çıkabiliyor yine kendi inebiliyor
Baba dede mama addaa diyor acıkınca anne diyor abduş diyor (babasının adı )
Bu arada ayakkabi ben giydiriyor gayet de iyi basiyor adidas almıştı dayısı benim kızın ayakları biraz irice babaya çekmiş:)
eşime az kizinin ayaklarına bak deyince 45 numara diyor:)
canım iyi haberlerle döndün sayıyorum ben çünkü çinli arkadaş demek az çok biliyo..Kizlar sagolsun dua ve ilgi alakaniz icin..benim olayimda BabyCeren in disi gibi yilan hikayesine dondu resmen..bugun sabah 10:40 randuvum vardi bu yuzden esimde yarim gun izin aldi isten..ben oglani babaya birakip ciktim...neyse burda scan i cogunlukla doktor yapmiyor uzman biri yapip resimleri alir ve doktora gosterilmek uzere rapor edilir..ben yinede scan yapan cinli arkadasa sordum oda bana kotu gibi gozukmedi dedi ama benim birsey soylemem uygun degil doktorunuz iki hafta sonra sizinle gorucek diye beni postaladilar..haftaya Dr ile randuvum var ona bu sonuclar yetisirmi bilmem ama diger testlerin cevaplarini en azindan ogrenicem...adam burda hasta olmaya gorsun valla surunduruyorlar..bu ne yaa resmen neyim oldugunu anlamiyorlar..saka gibi..
Motorunuz gayet iyi şekerim. Onay verdim ben
Kuzumelifim ben Omere 9bucuk gibi kudurma durumuna gore 10da 1kase muhallebi yedirip uyutuyorum. gece 3te muhakkak kalkip emiyorkızlar yavrularınızı gece besliyormusununz. yatmadan ne kadar yiyip içiyorlar gece ne kadar içiyorlar. bilemedim gece beslemelimiyim emmeyi bıraktı da
çok saol canım not ediyorum markaları yarın gidip bakıcam markete yalnız neden tavuk konusunda pek yedirilmiyor nedeni ni nedir yani sonuçta kırmızı etde de problem oluyor. yoksa yedirmemem mi lazım tavuğu :44:
MELEĞİM demek 2 hafta bekleyeceksin sonuç için. İnşallah sonuçların temiz çıkar canım.
çok yoğun olduğum için fazla giremiyorum kızlar unuttuklarım varsa affola. Herkesciği öpüyorum
kızlar ekşisözlükte kadınlar kulübu hakkında yazıları okudumda biraz şaşırdım:)
dişardan okuyanlar için çok tuhaf geliyormuş burdaki konuşulanlar,özellikle canım,cicim,
şekerim gibi laflar:))
ha bide kaynana ve kayınbaba yerine kullanılan kv ve kp kısaltmaları..ne tuhafmış:)
genelde bir derdim var ve kadınsal sorunlarla ilgili bölümler dikkat çekiyo sanırım..
en ilgincide üyelerin yüzde 20 si bayan kullanıcı adı almış erkeklerden oluşuyomuş
erkek olan varsa açıklasın hemen
indirin pantolonları
Yaaa bu zilli cok fana yaaa aksam yemekte kadin budu kofte makarna vardi benimki ne soruyorum kizimmmm bugun ne yedin diye ma mam mam yapiyor yogurt yediriyordum o sirada dayanamadim valla kofteden verdim issirip yedi yaaaa ulen dur dedim zaten 9,5 aylik oldun al birde makarna ye dedim
Yürümeye başladıklarında dışarı çıktığımızda elbet ayakkabı giydirilecek.Bu kaçınılmaz bence...
Hele yürümeleri yaza geliyor ki tutabilene aşk olsun.Ben şuanda bile dışarı çıkarken ayakkabı giydiriyorum,nadirende olsa sıkıldığında yürütüyorum...
Ayakkabı seçimine dikkat ettikten sonra sorun etmiyorum bu konuyu.
Gerçi ben biraz rahat annelerdenim sanırım
Ooo süpermişşş...
Bebeği hala bu şekilde yiyemiyen bir anne olarak imrendim size
Afiyet olsun paşaya
Maaşallaahhh tuanamaa.
Hele abduş demesine bittim
Canım wbc ne kadar çıktı ?
Kayranın hastalandığında kanında 2-3 kere enfeksiyon çıktı ama wbc değeri düşük olduğu için hep antibiyotiksiz atlattık
Bizimki ağzında tutmuyor ama bugün tükürmeyi öğrenmiş.Doyduğunda veya yemek istemediğinde eliyle ağzındakini çıkarıp büyük adam gibi tükürüyor.Beslenmenin bitmesi içinde kaşığı her görmesinde elime vuruyor
İşim var benim bu bıdıkla.
Meleğim avrupanın bu doktor sistemi hakikaten çok berbat...Ben scan yapan çinli arkadaşa güvenip bir şey çıkmayacağını düşünüyorum.
İçin rahat olsun arkadaşım
Hay allah
Yok anacım öğrenmek istemedikleri şeyi inatla öğrenmiyorlar valla
Canim yaaa takma su kv yi onlarin istedigi zaten huzur bozmak hayatim esinle bozusmana falan hic gerek yok bence ne sen uzul nede esini uz hayatim omer in yeni hastaliktan ciktigini daha iyi beslenmesi gerektigini esinle paylas annen az yemek veriyor cocuga ben konusmayim yalnis anlar sen annenle konus daha uygun okur diye bir giris yapsan bence esin dinler seniKuzumelifim ben Omere 9bucuk gibi kudurma durumuna gore 10da 1kase muhallebi yedirip uyutuyorum. gece 3te muhakkak kalkip emiyor
Hastaneye yatmadan once muhallebisini yer sabaha kadar uyurdu ama hastaneden sonra memekolik oldu yoksa ben kaldirip hususo beslemezdim
Tatlim tavuklari ilacla irilestiriyorlar bazi ciftliklerde .ic kadar alanda yuz tane tavuk kendi pisliginin icinde domuz gibi yetisiyor googea NTV tavuk belgeseli yazarsan tuyler urperten bir video var
Zaten bazi tavuklar cidden saman gibi
Ineklerin erken dogmasini ve erken buyumelerini sagladiklarini hic duymadim ama sonucta ineklerin de nasil beslendigi onemli
Fakat tavuklara verilen ilaclar yuzunden herkes cekiniyor
Kizlar esime gicik durumdayim
Bir kere konuyu acip olur ya da olmaz demedi
Ben calisan insanim evimde ayaklarimi uzatip yatamicak miyim sık sık gelsinler az az dursunlar bu ne ki boyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?