Ben sizi çok iyi anlıyorum. Ben de lohusa depresyonunu çok ağır bir şekilde yaşadım. Kendimi yapayalnız hissetmiştim. Bir de çok huysuz ve beni çok yoran bir bebekti oğlum. Eşim çok yoğun çalışıyor ve sürekli seyahat ediyordu. Ben de çok ağladım ve hatta çocuk yapmasaydım diye bile düşündüm. Ben de eşimi suçluyordum hep beni yalnız bıraktı, biraz da o ilgilensin diye. Ayrıca eşim daha ilk hafta ben uyuyamıyorum deyip tasını tarağını toplayıp oturma odasında yatmaya başladı. Hala da oturma odasında.:) Ama sonra düşündüm bu bebek benim, onu ben yaptım. Nasıl da bekledim onu 9 ay boyunca. Karnımda her tekme attığında nasıl da heyecanlandım. Bazen konuştum onunla bazen sevdim onu içimdeyken. Bunları bir tek ben yaşadım, dışarıda olan hiç kimse bilemezdi ikimizin yakınlığını. Ne kadar yakındı bebeğiniz size düşünsenize. O zaman hiç kimse yoktu aranızda ve çok iyi anlaşıyordunuz içinizdeyken. Şimdi dışarı çıkınca bebişiniz birden ona sinirli olduk. Bebeklerimiz tamamen bizim onlara davranış şekillerimize, sakinliğimize, şefkatimize göre tepki veriyorlar bize. Siz ne kadar sakin olusanız o da o kadar huzurlu bir bebek olacak bunu anladım ben. Şimdi çok iyiyiz oğlumla. Babamızda oturma odasında yatabilir. Biz yatak odamızda ohhh mis gibi mışıl mışıl uyuyoruz. Hiç de kızmıyorum artık eşime. Benimle oğluşumun arasına kimseler giremezzzzzz. Eşime diyorum zaten boşuna uğraşma sana sevgim pırttmış asıl aşkım geldi benim diye. Gülüyor o da. Onlar da çok çalışıyorlar eve gelince biraz dinlenmek istiyorlar tabii. Bir de erkeklerin genetik kodlaması zaten bebek bakımına göre yapılmamış ki. Napsın zavallı erkekler onların talimatnamesi üreme üzerine. Üreme işlemini başarıyla tamamlayınca beyin otomatik olarak kapatıyor kendini. Genetik kod böyle. Bebek bakımı kodu yok onlarda. Şimdi yeni yeni ek talimatnamelerde geçmeye başlayınca hard diskleri error vermeye başlıyor tabii. Fazla yüklenmemek gerek erkeklere bence.
afferim size:))bencede para tuzagı..
hem diyelimki aldık ee bunun kargo parasını kim ödeyecek birde o var:))
bence başımıza dert almayalım:))
benim de favoroim arap sabununun kokusu,ama bazen domestos kokusuda iyi olabilir
bende sana katılıyorum kişiye özel koku olsa olsa ter kokusudur:)
bazen vücudumuz kendi parfümünüde üretebiliyo,
örnek veriyim benim kızım ceren,
fısss diye gaz çıkardıgı zaman''anneee duydunmu parfüm sıktım'' diyo
cikkk cikk cik cikkkkk gece kuşu geldiiii
bu gün sabah kahvaltısı sonrası evden çıktıkk akşam eşimle girdim yine eve:)
önce kuzumu doktora götürdüm sonra ben dişçiye
tarık buğra hala yemek yemiyo
bi kaç kaşık yerse sonrasında geri kusuyo..
işin ilginç tarafı kaşık gördüğü anda öğürüyo midesini bulandırıyo
bende öyle yapınca kaldırıyorum daha çok midesi bulanmasın diye
280 gr vermiş yavrum zayıflamışş..Allah can sağlığı versinde kilolar yerine gelir inş
benimde dişlerim yapıldı çok şükür
darısı babycerenin başına:)
geçmişe bakamadım şekerler umarım olumsuz bi şey yokturr
hoşgeldin tatlıcadı..tarıkbugra birazcık gram vermiş ama saglıgı yerinde olsun alır yine..
dişinde hayırlıolsun canım..evet darısı banada inşallah..neyseki bugün doktorum aradı
cuma günü beni görecekmiş..git gel git gel bıktım valla..inşallah bu son olur...
geçmişe baksaydın canım güzel kokular var:))))
280 gr vermiş yavrum zayıflamışş..Allah can sağlığı versinde kilolar yerine gelir inş
Hosgeldin gece kusu arkadasim :))
Uzuldum bizim aslana, kilo vermis ama annesi merak etme hemen alir telafisini yapar o mutlaka,.benim bildigim aslan parcam dayanamaz annesini uzmeye baslar ham ham yapmaya
Bu arada oglumda birsey kesfettiim...yemek saatlerine yakin agzi ile degisik bir ses cikariyor..sanki yemek yerken ses cikarilir ya hani bazi insanlar tarafindan iste o sekilde nam nam veya nak nak diye bir ses gibi ,bende bunu acikma belirtisi olarak yorumluyorum cunku bu sesten sonra yemek yiyor vay be,ilginc tarafi bunu gunde bir kez sadece sabahlari yapiyor demek bu oglan sabah ac oluyor diger zamanlar vermesem yemek canina minnet deyip yaticam yememeye,,
Hosgeldin gece kusu arkadasim :))
Uzuldum bizim aslana, kilo vermis ama annesi merak etme hemen alir telafisini yapar o mutlaka,.benim bildigim aslan parcam dayanamaz annesini uzmeye baslar ham ham yapmaya
Bu arada oglumda birsey kesfettiim...yemek saatlerine yakin agzi ile degisik bir ses cikariyor..sanki yemek yerken ses cikarilir ya hani bazi insanlar tarafindan iste o sekilde nam nam veya nak nak diye bir ses gibi ,bende bunu acikma belirtisi olarak yorumluyorum cunku bu sesten sonra yemek yiyor vay be,ilginc tarafi bunu gunde bir kez sadece sabahlari yapiyor demek bu oglan sabah ac oluyor diger zamanlar vermesem yemek canina minnet deyip yaticam yememeye,,
cenera geçmiş olsun..hırlama sesini iyi birim ben..çağla 2 defa öyle olmuştu..hatta birinde hastanelik olmuştuk..
bence antibiyotigi kullanmalısın..
doktor ignemi yazdı tam anlayamadım ama umarım hemen toparlanır..
ventolin bende kullanmıştım biraz suyla seyreltip veriyodum agır gelmesin diye..
hırıltı sesi geçmesse tekrar git doktora..akcigerlerine inmesin..
canım benim oğlumda baya hasta kusmasına fitil verdi dr kaşığı kesinlikle ağzına sokmuyor bende tarhanayı falan bardağa koyup az az içiriyorum belki fikir olur yoğurdu hafif sulandırıyorum çok zor bi 4 gün geçirdim allah vermesin kimseye eşimde yoktu perişan olduk resmen ilk gittiğim dr çocukta sürekli ateş kusma ve öksürük var ... sırtını falan dinledi akciğerlerinde iltihap var dediii ama adece ventolinverdi... antibiyotikle geçemz dediii
çok kötü oldum aldım bakşa dr götürdüm oda birsürü kanidrar falan istedi yavrumu 5 kez deldiler iğneyi döndürdüler kolunda kan alamadılar ben agladım o artık ağlamaktan bıktı inledi... ben kötü bi anneimki çekip almadım ellerinden en son kalsın dedim şimdi alırla bari agladıgına değsin diye bekledim ne bileyim hala içim sıkıyoooo
ama akciğer filminde bişey çıkmadı dr kan olmadıgı için enfeksiyondur deyip antibiyotik yazdı 3 dozu oladık çok şükür iyiye gidiyor ateş falan yok
kızlar sizce hangi dr haklı ya da doğru ben 3 günlük ateşin sonunda dr gittimmmm acaba ilk dr zaten ateşi çekmiş ilaç vermeyeyimmi dediiii ama çok hırlıyodu yavrummmm yanlış bişey yaptımmıı tek olmak çok zor eşim yanımda olsaydı en azından ....
mahiri öyle hayal ettimde nam nam nak nak:)kuzum ne şirin olmuştur..sen yeseydin onu melegim:))
10 numaralı bakışınıda attımı valla mahir ne derse o olur..ona göre annesi:)
acıktıysa hemen doyuracaksın hemen hemen hemennnn:))
NAGİŞCİĞİM ALLAH DERMANSIZ DERT VERMESİN İNŞALLAH.Ço k üzüldüm,kısa sürede aranıza döner de kurtulur sağ salim o hastaneden melek annen.Tekrar geçmiş olsun tatlım.Bi bakayim dedim ne var ne yok diye.
Ogleden sonra taki aksama kadar moralim bozuk gecti eve geldim yaren nura sarilip sarilip hickira hickira agladim.
Annemden hic iyi haberler gelmedi bugun.kafasında n alınan kulturde bulasici bir mikro organizma gorulmus. Yanindaki hastayi guya taburcu etmisler.Odayi dezenfekte etmisler. Kimse anneme dokunmayack ve annem de kimseye.disari cikmak Yasak.karantinada yani.kizim esim kvmin dedikleriyle biraz daha rahatladim.insallah en kisa zamanda duzelsin vallahi bi sadaka vericem.yarin mikro organizmanin tiru hakkinda bilgi verecekler lutfedip.Allah kimseyi sevdikleeriyle sinamasin.endiselerim yersiz cikar ins.dualarinizi eksik etmeyin.bugun cok uzuldm cok...
İşte sorular:
- anne olmadan önceki "sen" ile anne olduktan sonraki "sen"i anlatır mısın? Hayatında ne gibi değişiklikler oldu?
- bebeğine ayak uyduran annelerden misin yoksa tam tersi mi? Belki de her ikisi de?
- " ilk 6ay sadece anne sütü" durumuna ne kadar bağlı kaldın/kalabildin? Hala devam ediyor mu?
- ek gıdaya geçişte zorluk yaşadınız mı? Nasıl bir beslenme düzeniniz var?
- uyku düzeniniz nasıl? Bir rutin uyguluyor musun? Ne zaman başladın?
- çalışıyor musun veya çalışmayı düşünüyor musun?
- bebeğinle kim ilgileniyor/ ilgilenecek?
- bir gününüz nasıl geçiyor, ne tür aktiviteler yapıyorsunuz? Şu ana kadar yapabildiği şeyler neler? (Emekleme, ayakta durma, sıralama, konuşma vb)
- birlikte kitap okuyor musunuz? Tavsiye edebileceğin kitaplar neler?
- tv ile arası nasıl? Bununla ilgili düşüncelerini öğrenebilir miyim?
- çocuk dr undan memnun musun? Çelişki yaşadığın durumlar oluyor mu?
Cevapları özelden mesaj olarak ya da sekersizyesilcay@gmail.com adresine gönderirseniz mutlu olurum. Bir de bebişinizin adını ve doğum tarihini yazın lütfennn :) muckss
hee valla sen onun bana ters bak dedigimde alttan bakisin gorsen iste o zaman dayanamazsin teyzesi,oglan her yaptiginda babasida bende daliyoruz :)) cocuk korkuyor kesin ne oluyor bu delilere diyordur icindeno bakisini cameraya cektim ama cok iyi olmadi size mutlaka gostermem lazimda su video yukleme olayinda senin kadar basarili olamuyorum malasef bu yuzden siz Mahir i hayel edin soyle kafayi hafif egik altan bakis attigini :))
NAGİŞCİĞİM ALLAH DERMANSIZ DERT VERMESİN İNŞALLAH.Ço k üzüldüm,kısa sürede aranıza döner de kurtulur sağ salim o hastaneden melek annen.Tekrar geçmiş olsun tatlım.
Canım sorularına makul düzeyde en yakın zamanda cevap vereceğim şimdi çoooooook uykum var çünkü
Azraece, baybceren sizlere de çooook geçmiş olsun.Hergün bir vukuatla geliyorsunuz valla:26:
Çiçekciğim aslında eşin de sen de haklısınız.Nedenini uykumu aldıktan sonra yazayım.
Bu arada sizlere şarkı ithaf edceğim.Mesela:
AZARAECE:YALNIZIM DOSTLARIM YALNIZIM YALNIIIIZ..
baybcerenara para para,varlığı bir dert yokluğu yaraaa..
Turuncu:Oynatmaya az kaldı,doktorum nerde?Bir güzel çocuk yüzündeeen çıldıracağım..
Devamı uykudan sonra....Öptüüüüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?